ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Χατζηδάκης: «Δεν είναι δυνατόν ο ελεύθερος επαγγελματίας να πληρώνει πολύ λιγότερο φόρο από τον μέσο υπάλληλό του»

 Χατζηδάκης: Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα φοροδιαφυγής με θάρρος και την κοινή λογική, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, για το φορολογικό των ελευθέρων επαγγελματιών, απαντώντας στα διακομματικά «πυρά» που δέχεται στη Βουλή το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, για τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Πρέπει να απαντήσουμε «αν θέλουμε να τα πληρώνουν όλα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, να το ξέρουμε. Εμείς πάντως δεν θέλουμε», είπε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Στο τέλος της ημέρας, για τον καθένα από εμάς, υπάρχει και η συνείδησή μας, η δική μου τουλάχιστον λέει ότι δεν μπορώ να δέχομαι ο ελεύθερος επαγγελματίας να πληρώνει πολύ λιγότερο φόρο από τον μέσο υπάλληλό του».

Ο υπουργός απάντησε με «δέκα αλήθειες» στους «δέκα μύθους» που έχουν λεχθεί στο δημόσιο διάλογο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ειδικότερα:

Ειδικοί που υποστήριξαν τα lockdown, τώρα λένε ότι έκαναν λάθος

 Καθώς η σκόνη κατακάθεται από την «πανδημία» COVID-19 και οι συνέπειες για τις πολιτικές των lockdown γίνονται ολοένα και πιο έντονες, ορισμένοι υποστηρικτές, τότε, των lockdown, όπως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Scott Galloway, παραδέχτηκαν ότι έκαναν λάθος που τα υποστήριξαν.

«Ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο του σχολείου του παιδιού μου κατά τη διάρκεια του COVID. Ήθελα μια πιο σκληρή πολιτική καραντινών. Εκ των υστέρων, έκανα κατάλαβα πως έκανα λάθος», είπε ο κ. Galloway στον Bill Maher.

«Η ζημιά που κάναμε στα παιδιά κρατώντας τα μακριά από τα σχολεία παραπάνω από έναν χρόνο, ήταν μεγαλύτερη από τον κίνδυνο του ιού. Αλλά εδώ είναι η ουσία, εγώ, οι σπουδαίοι μας άνθρωποι στο CDC, θα ήθελα να πιστεύω και ο κυβερνήτης της πολιτείας μας, λειτουργούσαμε όλοι με ατελείς πληροφορίες, και θεωρούσαμε πως κάναμε το καλύτερο δυνατό». είπε, αναφερόμενος στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και στον τότε κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

«Ας μάθουμε από το λάθος αυτό. Ας λογοδοτήσουμε ο ένας στον άλλον, και μακάρι να βρεθεί τόπος για συγχώρεση», είπε.