ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Αυτοί οι Μερκελιστές δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο! Ο "αριστερός" Βούτσης (αριστερός ήταν κι ο Τσιριμώκος), κατάργησε την Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους!


Αυτό το τσογλάνι, το νεοφιλελεύθερο νεοφασίστα με φερετζέ "αριστερού" συνδικαλιστή... θα είναι έδικο αν τον πετύχεις στο δρόμο, να του σπάσεις τα μούτρα;

Αν του τσαλακώσουν τη μούρη... θα φταίνε οι πολίτες; Τι λέει ο Κατρούγκαλος για τη νόμιμη λαϊκή βία, που μας έσπρωχνε δυναμικά; «Εγώ δεν ανήκω σε κόμμα» κραύγασε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Μα τον Άγιο Μητσοτάκη!

ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

ADVERTISEMENT
  • Εγώ δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, η ΔΕΗ δεν είναι δημόσιο (!!)
  • Τα κινήματα «δεν πληρώνω» βούλιαξαν την χώρα(αναφερόμενος στον δύστυχο άνεργο τρίτεκνο που του έκοψαν το ρεύμα)
  • Και το κορυφαίο: «Εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα»! Προφανώς την φωτογραφία του Μητσοτάκη στο γραφείο του την έχει για εικόνισμα.
Για να τελειώνουμε λοιπόν με την φαρσοκωμωδία των κρατικοδίαιτων που έζησαν και ζουν μία ονειρεμένη ζωή ως εργαζόμενοι και ως συνταξιούχοι στην υγειά του ραγιά, η κυβέρνηση οφείλει να αναδιαρθρώσει την ΔΕΗ ώστε να λειτουργεί αποφέροντας όφελος για το δημόσιο και την δυνατότητα στήριξης των κοινωνικά αδυνάτων. Η ΔΕΗ λοιπόν θα πρέπει να αμοίβει τους πραγματικά εργαζόμενους, τους εναερίτες, τους ανθρώπους που πραγματικά παράγουν και όχι τις στρατιές κομματόσκυλων, συνεργαζόμενων εργολάβων, λοιπών επιτήδειων προμηθευτών κλπ κλπ. Δεν υπάρχει πλέον ούτε ευρώ για πέταμα. Ούτε καν για «ημέτερους».

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!


Μέσω "Ρεσάλτο"
Του Βασίλη Παπανικολάου
Με το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιταχύνεται η αρπαγή της ακίνητης περιουσίας του λαού

Να μη ζήσουμε και στην Ελλάδα
το δράμα των χιλιάδων φτωχών Ισπανών
που τους πέταξαν έξω από τα σπίτια τους.
Οι Ισπανοί, ωστόσο, οργανώθηκαν
και δημιούργησαν ένα τεράστιο κίνημα
ενάντια στις κατασχέσεις-εξώσεις.
Το ίδιο να κάνουμε κι εμείς.

● Με το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνονται οι εξής νομοθετικές αλλαγές:
1) Τροποποιείται ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, ιδιαίτερα στο κεφάλαιο των πλειστηριασμών, με ξεκάθαρο στόχο να αρπάζονται τα ακίνητα των οφειλετών με συνοπτικές διαδικασίες και σε...

εξευτελιστικές τιμές.
Συγκεκριμένα:


α) Προωθείται ο «ηλεκτρονικός πλειστηριασμός», με τελικό σκοπό να γίνεται όλη η διαδικασία μέσω διαδικτύου, έτσι ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος των λαϊκών κινητοποιήσεων στα ειρηνοδικεία. Πέραν αυτού, για πολλούς ανθρώπους που είτε για οικονομικούς λόγους δεν έχουν ίντερνετ είτε δεν ξέρουν να το χειρίζονται, με τον τρόπο αυτό αφαιρείται το δικαίωμά τους να μάθουν αν επίκειται πλειστηριασμός του ακινήτου τους.

β) Περιορίζονται τα μέσα άμυνας του οφειλέτη και συγκεκριμένα οι δυνατότητες ανακοπής και αναστολής, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ευκολότερα η απώλεια της ιδιοκτησίας.

γ) Διευκολύνεται η μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς, αφού πλέον θα εξαρτάται όχι από την αντικειμενική αλλά από την «εμπορική» αξία των ακινήτων, έτσι όπως θα καθορίζεται από την κυβέρνηση (αυτό θα πει «ελεύθερη αγορά»!), και επιπλέον θα επιτρέπεται ταχύτερη και μεγαλύτερη μείωση της τιμής απ’ ό,τι σήμερα.

2) Τροποποιείται ο Νόμος Κατσέλη, με βασικό άξονα το γρήγορο πέταγμα έξω από την προστασία του της μεγάλης πλειοψηφίας όσων ζητούν να υπαχθούν σε αυτόν.


Συγκεκριμένα:

α) Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης προσωρινής διαταγής, βάσει της οποίας όλοι σχεδόν όσοι είχαν υποβάλει αίτηση στα ειρηνοδικεία γλίτωναν για πολλά χρόνια την περιουσία τους από κατάσχεση.

β) Αυστηροποιούνται
 οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο νόμο, αφού θα πρέπει πλέον να θεωρείσαι «συνεργάσιμος δανειολήπτης» σύμφωνα με τους όρους προϋπάρχοντος μνημονιακού νόμου.

γ) Επιταχύνεται η εκδίκαση των υποθέσεων (που λόγω φόρτου εργασίας των ειρηνοδικείων είχαν φτάσει να προσδιορίζονται ακόμη και το 2028), με αντικειμενικό σκοπό να πάψει η ισχύς των προσωρινών διαταγών, να απορριφθεί μεγάλο μέρος των αιτήσεων και να ξαναρχίσουν οι κατασχέσεις.

● Για να χρυσώσουν το χάπι, με άλλο νόμο, παγώνουν τη διεκδίκηση οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ για 18 μήνες, διαδίδοντας μέσω των κομματικών τους κύκλων ότι δήθεν τα χρέη αυτά «χαρίζονται». Πρόκειται όμως για καθαρή απάτη, αφού η διάταξη μιλάει απλώς για αναστολή διεκδίκησης, και μάλιστα για τις περιπτώσεις που ουσιαστικά η τράπεζα έχει ήδη χάσει τα λεφτά της, όπως π.χ. όταν δεν υπάρχει εξασφάλιση της απαίτησης μέσω ακινήτου του οφειλέτη.

Επίσης, και πάλι για να χρυσώσουν το χάπι, δίνουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στον Νόμο Κατσέλη και χρέη προς Δημόσιο, ΟΤΑ και Ασφαλιστικά Ταμεία, χωρίς όμως ιδιαίτερο νόημα, αφού όλοι έσπευσαν να υπαχθούν στις πιο συμφέρουσες 100 δόσεις.

● Δεν θα πρέπει λοιπόν να έχουμε καμία ελπίδα για μια πιο «ευαίσθητη» κοινωνική πολιτική της συγκεκριμένης κυβέρνησης, ούτε φυσικά για «εξισορρόπηση» του νέου μνημονίου με «ισοδύναμα μέτρα».

Η ακίνητη περιουσία της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, εκεί που επένδυσε τους κόπους μιας ζωής, απειλείται όλο και πιο έντονα. Θα πρέπει λοιπόν να ενισχύσουμε τον αγώνα που γίνεται κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς, αλλά και να βρούμε τρόπους να πολεμήσουμε και τους επερχόμενους «νέας τεχνολογίας» πλειστηριασμούς, τους «ηλεκτρονικούς». Και γενικότερα να οργανωθούμε ανά χώρο δουλειάς, πόλη και συνοικία. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

ΠΗΓΗ:
http://socialistikiprooptiki.blogspot.gr/2015/10/blog-post_63.html

Σταμάτα! Εγώ είμαι η κυβέρνηση!

Βορίδης: …Κλέβει το ανόητο παραλήρημα του Γεωργιάδη


Ένα από τα μεγάλα …επιτεύγματα αυτής της φρενοβλαβούς «αριστερής» κυβέρνησης είναι και τούτο: Επικαλύπτει τη δωσίλογη αυθάδεια της Δεξιάς και ξεπλένει κυριολεκτικά την ΑΠΑΤΗ της ΝΔ… 
Είναι να γελά κανείς με τις δημοκοπικές ανοησίες υστερίας των πασόκων και κυρίως της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα έπρεπε να τον ευγνωμονούν: Τους έβγαλε από το σκουπιδοτενεκέ και τους ξέπλυνε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ, τόσο η ΝΔ, όσο και τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ, δεν θα τολμούσαν ούτε να ψελλίσουν. Τώρα βγάζουν γλώσσα, λόγω ΣΥΡΙΖΑ. Και...δημοκοπούν εναντίον του: Τέτοια αχαριστία!!! 

Και το χειρότερο, δεν είναι ότι βγάζουν, ξανά γλώσσα, αλλά λένε και του κόσμου τις ανοησίες, υστερικά δημαγωγικά κλισέ, και κανένας δεν ασχολείται μαζί τους, περνάνε όλα στο «ντούκου»: Η πολιτική φρενοβλάβεια της «αριστερής» κυβέρνησης και οι φαιδρότητές της τα επισκιάζουν και τα επικαλύπτουν όλα: Και τις καραμπινάτες γελοιότητες και ηλιθιότητες της ΝΔ και των «διεκδικητών»… 

Για τη σχιζοφρενική παθογένεια της σήψης της ΝΔ και τις γελοιότητες των «διεκδικητών», σχετικά κείμενα, έχουμε γράψει, ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9976 

Εδώ θα ασχοληθούμε με έναν άλλο ογκόλιθο ακροδεξιάς δημαγωγίας και ΑΠΑΤΗΣ: Την «ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς»!!! 

Το αποκλειστικό δικαίωμα (ευρεσιτεχνία) αυτής της «θέσης» (της «ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς») το διεκδικεί ο Άδωνις από παλιά: Από τότε που έφτυνε αυτούς που έγλειφε μετά, αυτούς που κατέτασσε στα «θύματα» της «ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς»!!! 

Τον Ιούνιο του 2008, ο Άδωνις, είχε δώσει μια συνέντευξη στον «Ελεύθερο Κόσμο» και υποστήριζε, με το γνωστό κομπασμό του (κομπασμός ανοησίας) ότι κυβερνάει ο «σοσιαλισμός» και ότι η «δεξιά είναι υπό διωγμό». 

Μας έλεγε τότε ο Άδωνις τις εξής ανεγκέφαλες και χυδαίες ταχυδακτυλουργίες: 

Ότι η κυβέρνηση (της Ν.Δ. τότε), το «εκσυγχρονιστικό κράτος και παρακράτος ήταν «αριστερά» που είχαν κηρύξει πόλεμο στο μόνο γνήσιο κομμάτι της δεξιάς, στον ΛΑΟΣ!!! 

Και ακόμα: Το 95% των δημοσιογράφων επειδή είχαν περάσει από την «αριστερά» είχαν επιβάλει καθεστώς «αριστερής» τρομοκρατίας. 

ΔΗΛΑΔΗ οι «νταβάδες» (τσιράκι των οποίων είναι ο Άδωνις) είχαν μεταλλαχτεί σε «αριστερά» και είχαν κηρύξει πόλεμο κατά της «δεξιάς»!!! 

ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΕΜΟ που ο Καρατζαφέρης και ο θίασός του κάνανε καθημερινές παρελάσεις από τα κανάλια!!! 
 
Διαβάστε το κείμενο: «Ο Άδωνις και οι δεξιοί είναι υπό διωγμόν!!!» 
ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2489 

Μετά, αυτοί οι «αριστεροί» που κυβερνούσαν τη χώρα και είχαν κηρύξει πόλεμο στη Δεξιά μεταλλάχτηκαν, μια και ενώθηκαν με το θίασο του ΛΑ.Ο.Σ!!! 

Τότε, δια μαγείας …εξαφανίστηκε το ιδεολόγημα της ακροδεξιάς δημαγωγίας (περί ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς). Δεν μπορούσε να σταθεί, διότι τότε κυβερνούσαν από κοινού και κυρίαρχα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ (μέσα και ο Άδωνις)… 

Αυτή η παραληρηματική παράνοια του τηλεπλασιέ επανέρχεται μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται πρώτο κόμμα. 

Σήμερα στη νεοδημοκρατική αρένα διεκδίκησης της αρχηγίας, το παραλήρημα του Άδωνη για την «ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς» γίνεται το κεντρικό του σύνθημα… 

Γι αυτό και νιώθει και προδομένος από τον έτερο ακροδεξιό δημαγωγό και καιροσκόπο, τον Βορίδη, ο οποίος δήλωσε στήριξη στον Τζιτζικώστα με τα ίδια «επιχειρήματα» του Άδωνη: 

«Ακούγοντας τη δήλωση του κ. Βορίδη, δεδομένου ότι είμαι ο μόνος υποψήφιος που έχει δώσει μάχη αυτή την προεκλογική περίοδο για την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, πίστευα ότι θα στηρίξει εμένα, έστω και την υστάτη στιγμή». 

Ο Βορίδης αφού δεν τα βρήκε με τον Μεϊμαράκη (ζητούσε την αντιπροεδρία) …κατέληξε στον Τζιτζικώστα… 
Διαβάστε εδώ: 
http://www.press-gr.com/2015/11/blog-post_206.html 

Ο Βορίδης επιχειρεί να καλύψει το δικό του καιροσκοπισμό και τυχοδιωκτισμό με το γνωστό ιδεολόγημα της ακροδεξιάς δημαγωγίας: Περί της «ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς» (το σλόγκαν του Άδωνη)… 

Και μόνο ότι καταφεύγει σ’ αυτήν την ακροδεξιά δημοκοπική ανοησία, το κεντρικό σύνθημα του Γεωργιάδη, δείχνει περίτρανα το πόσο ιδεολογικά και πολιτικά στείρο είναι το οπλοστάσιο της Δεξιάς: Τίποτα δεν έχουν να πούνε, εκτός από τα πεπαλαιωμένα και βλακώδη ιδεολογικά κλισέ της ακροδεξιάς ΑΠΑΤΗΣ. 

Κλισέ που ένα και μόνο στόχο έχουν: Να ξύσουν τα αντιδραστικά σύνδρομα, την άγνοια και το τυφλό αντικομουνιστικό μίσος μερίδας ψηφοφόρων της Δεξιάς… 

Και ταυτόχρονα να συγκαλύψουν, αποκρύψουν και ξεπλύνουν το δικό τους ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Αυτό των δωσίλογων ανδρεικέλων… 

Στο δικό τους δρόμο βαδίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο δρόμο των Μνημονίων και των δωσίλογων ανδρεικέλων στο 4ο Ράιχ: Αυτός ο «δρόμος» είναι ο «ιδεολογικά κυρίαρχος»… 

Αυτό που ηγεμονεύει, ΚΥΡΙΑΡΧΑ στο ελληνικό σύστημα, στο αστικό κοινοβούλιο, στα ΜΜΕ και στα ιερατεία του πνεύματος είναι ο ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ: Η δουλική ΥΠΟΤΑΓΗ στους τοκογλύφους και στα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα… 

Δεν είναι η Αριστερά που ηγεμονεύει ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ, αλλά ο νεοφιλελευθερισμός και ο δωσιλογισμός: Η ιδεολογία του χρήματος και των μαφιόζων του… 

Η Αριστερά είναι η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αυτού του ηγεμονισμού του 4ου Ράιχ και ΟΧΙ ο διαχειριστής του…

Για τους φονιάδες αθώων πολιτών στη Γαλλία, γιατί δεν ρωτούν τον Τσίπρα, τον Αβραμόπουλο, τον Βενιζέλο, τον ΓΑΠ και τους επαγγελματίες "αντιρατσιστές", τους "αριστερούς" επαναστάτες Σόρος; Μήπως η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την υποστήριξή της στους "εξεγερμένους" της Συρίας, έστω τώρα;

Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν γνώριζε ότι διαδηλώνει μαζί με τους "εξεγερμένους" εναντίον του "δικτάτορα" Άσαντ, τους φονιάδες των πολιτών στη Γαλλία; (Σύνταγμα, Ιούλης 2014)
Γιατί συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛάΟΣ και σια... την υποστήριξη των ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων και το δολοφονικό τους έργο στη Συρία; 
Ο Δ. Αβραμόπουλος στην 4η Συνάντηση των "Φίλων της Συρίας" στο Μαρόκο... για να φύγει ο "δικτάτορας" Άσαντ και να φέρουν οι τζιχαντιστές τη "δημοκρατία...
Μάλιστα, η Ελλάδα συμμετέχει -μαζί με την «Βόρεια Κύπρο», δηλαδή το ψευδοκράτος, μαζί με το Κόσοβο και την «Μακεδονία», δηλαδή τη FYROM και τις γνωστές χώρες των τραπεζοϋπαλλήλων της ΕΕ-, στην Ομάδα Φίλων του Λαού της Συρίας (τους μισθοφόρους τρομοκράτες)...
Ο Βενιζέλος, που απαιτούσε στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Άσαντ... για τα "χημικά όπλα" που χρησιμοπούν οι μισθοφόροι της "πολιτισμένης" δύσης...
Κι από κοντά ο ΓΑΠ... Το ξεβράκωμα του γιωργάκη Παπανδρέου:

Όταν τα έλεγε ο "δικτάτορας", ο Ολάντ έκανε μπίζνες και κονομούσαν οι Γάλλοι έμποροι όπλων..., Αλλά κι οι δικοί μας Μερκελιστές που απέλασαν την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα...

Συγκλονιστική μαρτυρία για τα γεγονότα στο Μπατακλάν

Η γεωγραφία των επιθέσεων

Μακελειό στο Παρίσι

Story highlights

  • Τουλάχιστον 153 νεκροί και 200 τραυματίες από τις επιθέσεις στο Παρίσι
  • 8 δράστες νεκροί, λέει η γαλλική αστυνομία
  • Σε έξι σημεία της πόλης οι συγχρονισμένες επιθέσεις
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα, ο στρατός στους δρόμους
[10:04] Δημιουργήθηκε αμέσως λογαριασμός στο Twitter με την ονομασία @Paris Solidarity (Αλληλεγγύη στο Παρίσι) ο οποίος παρέχει πληροφορίες για τις επιθέσεις και μεταδίδει κινήσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης από όλο τον κόσμο. 
[9:53] Σκληρή απάντηση μέσω Twitter έδωσε ο Γάλλος πρέσβης στις ΗΠΑ στο tweet του Ντόναλτ Τραμπ.
Ο Αμερικανός μεγιστάνας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Δεν είναι ενδιαφέρον ότι η τραγωδία στο Παρίσι συνέβη σε μια χώρα με τον αυστηρότερο έλεγχο όπλων;» με τον Γάλλο πρέσβη να του απαντά: «Αυτό το μήνυμα είναι απεχθές με το έλλειμμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όρνιο.»
[9:40] Μέσα στο θέατρο, η καλιφορνέζικη μπάντα Eagles of Death Metal βρισκόταν στην σκηνή όταν το κοινό άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
"Γύρισα και είδα έναν από τους δράστες, ήταν πολύ νέος, με το ζόρι 20, με ένα μικρό μουσάκι," λέει στο Reuters ο Ζιλιέν Πήρς, ρεπόρτερ του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1 που ήταν στην συναυλία.
"Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν μέρος της παράστασης, πυροτεχνουργοί ή κάτι παρόμοιο. Όμως όταν τον είδα με το όπλο του να πυροβολεί και να φαίνονται οι φλόγες από την κάνη, κατάλαβα ότι δεν ήταν αστείο."
"Οι άνθρωποι έπεφταν σαν ντόμινο", λέει ένας 22χρονος κούριερ. Είχε μόλις βγει από το θέατρο όταν οι τρεις δράστες άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως στον κόσμο μέσα.
"Ένας από τους δράστες φορούσε ένα μεγάλο καπέλο. Όλοι ήταν ντυμένοι στα μαύρα," είπε προσθέτοντας ότι αμέσως μετά άρχισε να τρέχει.
[9:07] Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, στη Βοστόνη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών από το βράδυ της Τετάρτης, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και ενόπλων εναντίον πολιτών στο Παρίσι, όμως στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι η ανάπτυξη περισσότερων αστυνομικών είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε προληπτικά και δεν αποτελεί αντίδραση σε κάποια συγκεκριμένη, αξιόπιστη απειλή.
Η γαλλική σημαία κυματίζει μεσίστια στην γαλλική πρεσβεία στο Πεκίνο - REUTERS/Kim Kyung-Hoon
[9:00] To Βατικανό καταδικάζει την σφαγή στο Παρίσι ως «τρομοκρατική τρέλα» και ζητεί την αποφασιστική απάντηση ενάντια στο «ανθρωποκτόνο μίσος».
[8:43] Με ένα tweet από τον «επίσημο» λογαριασμό της πόλης, οι αρχές γνωστοποιούν ότι «όλες οι δημόσιες εγκαταστάσεις της πόλης», σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και αγορές θα παραμείνουν κλειστά το Σάββατο. Τα πανεπιστήμια επίσης θα είναι κλειστά.
[8:37] Ο Γάλλος εισαγγελέας, Francois Molins αντέδρασε στις επιθέσεις λέγοντας: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τις έρευνες. Θέλουμε να καταλάβουμε τι έγινε, να αποσαφηνίσουμε το προφίλ των τρομοκρατών, να ανακαλύψουμε τον σχεδιασμό τους και να βρούμε αν υπάρχουν ακόμη συνεργοί και συνωμότες εκεί έξω».
[8:29] Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι η Γαλλία δεν θα δείξει έλεος ενάντια σε αυτούς που βρίσκονται πίσω από το μακελειό. Κατά την επίσκεψη του στο θέατρο όπου σημειώθηκε μια από τις επιθέσεις, με πάνω από 100 θύματα, ο Ολάντ χαρακτήρισε τις επιθέσεις «αποκρουστικές» και «βάρβαρες».
[8:06] Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί καταδίκασε κατηγορηματικά την επίθεση στο Παρίσι, χαρακτηρίζοντας τη «απάνθρωπο έγκλημα». Παράλληλα ακύρωσε τις προγραμματισμένες επισκέψεις σε Ιταλία και Γαλλία λόγω των επιθέσεων.
Οι φίλοι και συγγενείς των ανθρώπων που βρέθηκαν στις τοποθεσίες των επιθέσεων, χρησιμοποιούν τα social media για να εντοπίσουν τους αγαπημένους τους.
Ο χάρτης των επιθέσεων - CNN 
Το Facebook δημιούργησε την δυνατότητα για "Safety Check" που επιτρέπει στους χρήστες να δηλώσουν ασφαλείς από τις επιθέσεις. Oι Έλληνες που ζουν και σπουδάζουν στη γαλλική πρωτεύουσα ενημερώνουν ότι είναι ασφαλείς.
Δίπλα από τη φωτογραφία με το όνομά τους έχουν ενεργοποιημένο το πράσινο κουτάκι ασφαλείας (safe) έτσι ώστε να ενημερώνουν τους φίλους και τους συγγενείς τους ότι δεν κινδυνεύουν. 
Οι παριζιάνοι χρησιμοποιούν το hashtag #portesouvertes (ανοιχτές πόρτες), προσφέροντας φιλοξενία σε ανθρώπους που δέχτηκαν επίθεση.
[7:51] Η Air France αναμένεται να πραγματοποιήσει κανονικά όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της σήμερα Σάββατο, παρά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία έχει κηρυχθεί στη Γαλλία μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
«Επιβεβαιώνουμε ότι όλες οι επικείμενες πτήσεις από και προς τη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν κανονικά μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου», ανέφερε ο γαλλικός εθνικός αερομεταφορέας, προειδοποιώντας όμως ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις εξαιτίας των αυστηρότερων συνοριακών ελέγχων που επιβλήθηκαν.
Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι προσφέρει δωρεάν αλλαγές εισιτηρίων για τους επιβάτες που δεν προτίθενται να ταξιδέψουν έως και την 15η Νοεμβρίου.
[7:40] Η Τουρκία λέει ότι οι επιθέσεις συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και δηλώσει ότι στέκεται δίπλα στην Γαλλία, σε απόλυτη συνεργασία κατά των τρομοκρατών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δήλωσε έτοιμος να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια στην γαλλική κυβέρνηση και τον λαό.
«Η Γαλλία είναι ο παλαιότερος σύμμαχος μας. Ο γαλλικός λαός έχει σταθεί δίπλα δίπλα με τις ΗΠΑ και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε μαζί τους στην μάχη κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.»
Οκτώ «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν χθες το βράδυ στις επιθέσεις στο Παρίσι, οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.
Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή αυτή.
Η δήμαρχος του Παρισιού, Άν Ινταλγκό, έγραψε στοn λογαριασμό της στο Twitter: "Είμαστε όρθιοι. Είμαστε ενωμένοι. Σας καλώ όλους να ενωθούμε."
Τουλάχιστον 153 άνθρωποι είναι τα θύματα στην επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν και στη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που στόχευε στο Εθνικό Στάδιο του Παρισιού αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης. Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έκλεισε τα σύνορα και έβγαλε τον στρατό στους δρόμους. Καμία, μέχρι στιγμής, ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη ωστόσο ειδικοί ασφαλείας δείχνουν προς τους ισλαμιστές μαχητές.

«Έχετε γίνει ρεζίλι με αυτά που λέτε» είπε ο κ. Παπαδάκης στον κ. Αδαμίδη [Συνδικαλιστής ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, με παχυλό μισθό, δωρεάν kWh στο ηλεκτρικό ρεύμα και με τα γνωστά ευεργετήματα των προέδρων των συνδικάτων]

Ο Γιώργος Παπαδάκης έδωσε τον λόγο σε έναν τηλεθεατή ο οποίος κατήγγειλε την ΔΕΗ πως του έκοψε το ρεύμα την στιγμή που τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είναι άνεργοι και έχουν να συντηρήσουν τρία παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι μωρό.
Η ένταση ξέσπασε όταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ρώτησε τον άνεργο πόσα χρόνια έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς του και αν έχει πληρώσει τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εσκεμμένα δεν πλήρωνε το ρεύμα.
«Δεν σου επιτρέπω, έρχεσαι εδώ με τον………..
παχυλό μισθό σου και κατηγορείς έναν άνθρωπο άνεργο με τρία παιδιά ότι είναι κακοπληρωτής; Δεν το επιτρέπω αυτό» ξέσπασε ο κ. Παπαδάκης.
«Εσείς είστε εκπρόσωπος της ΔΕΗ ή των συνδικαλιστών;» ρώτησε ο κ. Παπαδάκης τον κ. Αδαμίδη και συμπλήρωσε:
«Δεν σας δίνω το δικαίωμα να συνεχίσετε» με τον κ. Αδαμίδη να κάνει λόγο για φασισμό.
«Έχετε την εντύπωση ότι θα ανεχθούμε εδώ να συνεχίσουμε να ακούμε όλα αυτά που λέτε, κάνετε λάθος. Προπαγάνδα στο κόμμα σας», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης και ζήτησε από από το κοντρόλ να τον βγάλουν από το «παράθυρο».
«Έχετε γίνει ρεζίλι με αυτά που λέτε» είπε ο κ. Παπαδάκης στον κ. Αδαμίδη.