ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Απελευθέρωση της Κατερίνης

                

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια γιορτάζουμε  την  102η  Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης  μας από τον τουρκικό ζυγό. Με σεβασμό τιμούμε  όσους πολέμησαν με αυτοθυσία για να μας κληροδοτήσουν την πολύτιμη ελευθερία. Σήμερα είναι μια σημαντική  γιορτή που ενώνει όλους εμάς τους  πολίτες της Κατερίνης, τονώνει την πίστη μας σε αξίες και ιδανικά.

Ως Πιεριείς οφείλουμε να διηγηθούμε την ιστορία των ηρωικών μαχών των  προγόνων μας, να εξυμνήσουμε την πίστη των ηρώων της εποχής στην ελευθερία, την προσήλωσή τους στα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, στο αίσθημα του πατριωτισμού, της  αυτοπεποίθησης,  της εθνικής ομοψυχίας και  στο πνεύμα  της ομόνοιας.

Έχουμε χρέος στη μνήμη των νεκρών να γνωρίζουμε τη σπουδαία ιστορία του τόπου μας και να τη διδάσκουμε στους νέους. Ας παραδειγματιστούμε από τη θυσία τους, από τη δύναμη ψυχής, από το θάρρος, την τόλμη  και την περισσή αγάπη για τον τόπο που διέθεταν, από  τη ΄΄δίψα΄΄ για ελευθερία.

Με οδηγό το ιστορικό παρελθόν, οφείλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, να μιλήσουμε στους νεότερους για όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία αλλά και να δουλέψουμε για την ευημερία, την πρόοδο  και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Η σημερινή επέτειος αποτελεί ευκαιρία να  αντλήσουμε  σπουδαία διδάγματα. Στην περίοδο της βαθιάς οικονομικής ύφεσης που ζούμε,  εάν αναλογιστούμε την πραγματικά  δύσκολη περίοδο που βίωσαν οι πρόγονοί μας,  θα πάρουμε κουράγιο και δύναμη και με πείσμα, αποφασιστικότητα, επιμονή και υπομονή θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση. Με οδηγό το ιστορικό παρελθόν, μπορούμε να βρούμε διεξόδους ακόμη και για τη  δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας  σήμερα.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολεμιστές που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας αλλά και σε όσους συνέβαλαν στη συνέχεια  για την ανάπτυξη  της  περιοχή μας.

Αναμφισβήτητα αυτή η επέτειος είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε για την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση των προγόνων μας.




                                 Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΜΕ 7 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΕ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΛΟΥΔΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ



Με μεγάλη επιτυχία και πολυάριθμες συμμετοχές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 12 Οκτωβρίου  οι Διεθνείς Διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας «Μακεδονομάχος καπ.Γκόνος Γιώτας» που διοργάνωσε ο Ναυτικός  Όμιλος Γιαννιτσών στο Διεθνές κωπηλατικό προπονητικό κέντρο του Λουδία και συγκέντρωσε πάνω από 160 πληρώματα από 11 συλλόγους της Ελλάδας και 1 της Βουλγαρίας.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιελάμβανε κυρίως αγωνίσματα για τις μικρές ηλικιακά κατηγορίες και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους προπονητές κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ.Μπικογιάννη Γιώργο και κ. Φυτοπούλου Κατερίνα να δοκιμάσουν πολλούς νέους αθλητές, αποκομίζοντας πολύτιμα συμπεράσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 34 αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση , οι 11 πήραν για πρώτη φορά μέρος σε αγώνες κάνοντας πολύ ενθαρρυντικές για το μέλλον εμφανίσεις.
Συνολικά η παρουσία της αποστολής των 34 αθλητών του Ν.Ο.ΚΑΤ. ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού κατέκτησε 2 χρυσά, 3 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια,  γράφοντας τον καλύτερο δυνατό επίλογο σε μια πολύ επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά.
Το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στο αγώνισμα διπλό σκιφ εφήβων κατέκτησαν οι 7οι Ολυμπιονίκες Νέων Καραμήτρος Θωμάς και Κακούρης Νίκος, στην τελευταία τους συμμετοχή στην κατηγορία εφήβων, αφού από τη νέα αγωνιστική χρονιά περνούν στη κατηγορία ανδρών. Επίσης στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το αήττητο μέσα στο 2014 πλήρωμα του διπλού σκιφ παίδων 12-14 ετών  με τους Νάστο Σωτήρη και Τζιόμπανο Ζαχαρία.
Το ασημένιο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος τους , κατακτώντας τη δεύτερη θέση οι Γραμματόσης Νίκος και Σταμκόπουλος Μάρκος στο αγώνισμα διπλό σκιφ παίδων , οι  Καλαμπάκας  Νίκος και Κεσιτζόγλου Κων/νος στο διπλό σκιφ παίδων 2002, καθώς και ο Τσέτσας Γιώργος στο αγώνισμα σκιφ παίδων 2002.
Στην τρίτη θέση του αγωνίσματός τους κατατάχθηκαν  και κατέκτησαν  το χάλκινο μετάλλιο το πλήρωμα του διπλού σκιφ παίδων Χατζησαββίδης Χρήστος και Ευσταθιάδης  Λευτέρης , καθώς και το πλήρωμα του διπλού σκιφ κορασίδων 2002, Φυτοπούλου Παρθενόπη και Καζαντζή- Γότσου Χριστίνα.
Για ελάχιστα δευτερόλεπτα έχασαν το χάλκινο μετάλλιο οι Κυριακίδου Κωνσταντίνα και Κωστοπούλου Κατερίνα που κατατάχθηκαν τέταρτες μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα στο αγώνισμα διπλό σκιφ κορασίδων 12-14 ετών, όπως και οι Κωστοπούλου Κωνσταντίνα και Μαρέτη Βασιλική στο διπλό σκιφ κορασίδων 2002. Στην πρώτη εξάδα στα αγωνίσματά τους κατάφεραν να περάσουν ακόμη οι Δανά Ζωή στο σκιφ κορασίδων 12-14 ετών, Ψωμιάδου Άννα στο σκιφ Νεανίδων, και  Τσιαλός Δημήτρης και Μπούφτας Μανώλης στο διπλό σκιφ παίδων 12-14 ετών .
Τα υπόλοιπα πληρώματα του Ν.Ο.ΚΑΤ. δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στην εξάδα.
Καθώς οι αγώνες αυτοί σηματοδοτούν το τέλος της αγωνιστικής σεζόν για την κωπηλασία πάνω από 100 ήταν οι γονείς και οι φίλοι της κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που επωφελήθηκαν του καλού καιρού για να παρακολουθήσουν από κοντά τη προσπάθεια των αθλητών και να πανηγυρίσουν τις επιτυχίες τους, ενώ την αποστολή συνόδεψαν ο Β΄Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ, κ.Καρυώτης Κώστας και ο Β΄Έφορος κωπηλασίας κ. Μπούσιου Βασίλης. Τους αγώνες παρακολούθησαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ.Γ.Ορφανός καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ.Ι.Καρράς.

  

«Oktoberfest αλά ελληνικά Vol. II» !!




Η Αθλητική Ένωση Βατανιακός Σάρισα ευχαριστεί τους υποστηρικτές της


Σε μια εποχή που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βιώνει τον οικονομικό αποκλεισμό της επίσημης Πολιτείας, η παρουσία φίλων –χορηγών διατηρούν ακέραιη την ελπίδα για την αξιοπρεπή επιβίωση του. Η διοίκηση της ΑΕΚ Βατανιακού – Σάρισας νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει  δημόσια τους υποστηρικτές της ομάδας  για την πολύτιμη βοήθειά τους. 
Η αρωγή τους αποτελεί προσφορά όχι μόνο στους ερασιτέχνες νέους και νέες του συλλόγου, αλλά προσφορά στην ίδια την κοινωνία της Κατερίνης
Ευχαριστούμε τους:
Caldera all day bar
ΓύροςΣουβλάκι «Φώτης»
Φαρμακείο Ανέστης Μυστρίδης
Βιοτεχνία Τεντών & Μουσαμάδων Αυτοκινήτων Στέφανος
Παραδοσιακά Κάγκελα Κατερίνης Σαμψών
Καφέ – ουζερί – ψησταριά «Σάββας»
Μπάνιο – Δάπεδο Παπαγεωργίου
Φρέσκα Αυγά – Κοτόπουλα Κατερίνης Ξυδούς Η.
Μάρμαρα – Γρανίτες – Μνημεία – Τζάκια Μπουρονίκος
Τοποθετήσεις Μαρμάρων – Γρανιτών – Πλακιδίων Αντώνης Η. Μπουρονίκος
Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός Βασίλειος Μπατάλας
Ελαιοκρήτη Α.Ε. – Μανιουδάκης
Καφεκοπτεία Λουμίδη
Παραδοσιακά Τυριά «Το Λιβάδι»
Παραδοσιακή Ταβέρνα «Το Κουτούκι του Γιαννάκου»
Υπηρεσίες Υγιεινής Κεσανλής Δημήτριος
Καφές Ερμείδης
Αυτόματα Στεγνοκαθαριστήρια Καίτη
Αυτόματοι Πωλητές Ροφημάτων Εν Τάχει
Παραδοσιακός Ξενώνας Λιβαδίου Ολύμπου Αντωνίου
Ζαχαροπλαστεία Κατερίνης Αντωνίου
Έπιπλο – μελέτη – κατασκευή Αβουρδιάδης
Διαφημιστικό Γραφείο Utopia media & design
Δομικά Υλικά Γιώργος Παπαζήσης
Bilias wear Club
Mega Electrics Τονγιαλίδης
Ασφάλειες Δημήτριος Πόδας
Ξενοδοχείο Poseidon Palace
Φωτοαντίγραφα – Σφραγίδες – εκτυπώσεις grafimap
Καφέ μπαρ Γκάζι
Fylliana
Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία Ενιπέας Α.Ε.
Εστιατόριο Coctail New
Ταβέρνα – ουζερί Γλυκάνισος
Ξενοδοχείο Αφροδίτη (Λεπτοκαρυά Πιερίας)
Αρώματα Γαλλίας Jardin d’ Essences
Τυπογραφείο Σαπλαχίδης
Katerini tennis club
ΒΙΟΡΟΛ Α.Β.Ε.Ε.
Σουβλατζίδικο «Η παράδοση»
Κόκκινος Α&ΒΓ – Κόκκινου Ράγια Μ. Ο.Ε.
Καφέ Ουζερί «Το πενηνταράκι»
Φροντιστήριο «Θεωρητικό»

Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης Νέα Παιδεία

ANAKOINΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΥΖΗΤΑΜΕ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΤΟ Δ.Σ. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Οι αγώνες των ομάδων του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Οι αγωνιστικές ομάδες του Πιερικού Αρχελάου την ερχόμενη Κυριακή συμμετέχουν στα παρακάτω επίσημα πρωταθλήματα:

-          Ανδρικό – Β΄ Εθνική - Β΄ όμιλος, Α΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 19.10.2014, ΔΑΚ Ευόσμου, ώρα 17,00 / Αίας Ευόσμου - Πιερικός Αρχέλαος. 
-          Παίδων – Α΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 19.10.2014, Β΄ΔΑΚ Κατερίνης, ώρα 12,00 / ΓΑΣ Κορινός - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.
-          Παίδων – Α΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 19.10.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 – ΑΟΚ Αιγινιακός και 
-          Νεανίδων - Α΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 19.10.2014, Β΄ΔΑΚ Κατερίνης, ώρα 14,00 / ΑΓΕ Πιερίας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος. 


 



Το ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΦΑΙΔΡΑ» στην Παραλία Κατερίνης, υποστηρικτής του Πιερικού Αρχελάου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΦΑΙΔΡΑ» στην Παραλία Κατερίνης, με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί την υποστήριξή του στις φετινές δραστηριότητες του  Πιερικού Αρχελάου.

Ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος εκφράζει προς τον ιδιοκτήτη του κ. Ηλία Ηλιάδη τις θερμές του ευχαριστίες για τη συνεργασία αυτή.


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ


Ο κύριος βιομήχανος
Εάν ο χώρος των «ερωτικών ταινιών» ακκίζεται πλέον ως βιομηχανία του πορνό, ο Γάλλος Marc Dorcel είναι από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του είδους. Στο Ηοmme, πάντως, δεν μίλησε για τζίρους.

Είναι αλήθεια ότι η τωρινή τάση στο πορνό θέλει τη γυναίκα όσο πιο «ελευθεριάζουσα» γίνεται;

Οταν κάναμε παλιά μια ταινία, αισθανόμασταν τι ήθελε να κάνει η ηθοποιός και τι όχι. Τώρα, ένα κορίτσι που κάνει πορνό δέχεται οποιαδήποτε διείσδυση. Είναι γι' αυτό λιγότερο ή περισσότερο «ελευθεριάζουσα»; Κάνει το επάγγελμά της. Ετσι κερδίζει χρήματα. Επίσης, είναι και λίγο επιδειξίας. Και δεν τη νοιάζουν οι συνέπειες στο περιβάλλον της.

Υπάρχει αλλαγή σε επίπεδο τάσεων; Το ερασιτεχνικό φιλμ ανεβαίνει; Δεν υπάρχουν πλέον όρια;

Δεν υπάρχει μόνο μία εξέλιξη. Αλλά όποια εξέλιξη κι αν υπάρχει, εμείς πάντα καταφέρναμε να την ενσωματώνουμε. Αυτό είναι η δύναμή μας. Υπάρχουν πάντα τρελοί που κάνουν ταινίες με κάθε διαστροφή που υπάρχει στη φύση. Οι οπαδοί του φετιχισμού ή των εξεζητημένων διαστροφών, όμως, συνιστούν περιορισμένες αγορές. Εγώ κάνω ταινίες για το ζευγάρι, ερεθιστικές τόσο για τον άντρα όσο και για τη γυναίκα.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ηθοποιός;

Η πολύ όμορφη Melissa Lauren. Εκανε την πρώτη της «λήψη» σε εμάς. Μετά πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έκανε μεγάλη καριέρα. Τώρα επέστρεψε στη Γαλλία και την πήραμε με συμβόλαιο. Η Yasmine (σ.σ. άλλη ηθοποιός του Marc Dorcel) είναι επίσης πολύ όμορφη, πολύ διαφορετική.

Κρατάτε τα προκαταρκτικά πριν από το σεξ ή υποχωρείτε στην τάση που θέλει κατευθείαν σεξ;

Δεν κάνουμε ταινίες που ξεκινούν κατευθείαν με σεξ. Κάνουμε ταινίες με «σειρές», σε πολύ αισθησιακό context, με εφέ στον φωτισμό... Και είναι ταινίες με συνέχειες, με θέματα. Σε ένα DVD μπορεί να έχεις έξι διαφορετικά θέματα και έξι ηθοποιούς. Οι γυναίκες μας είναι πάντα πολύ καλά μακιγιαρισμένες και ντυμένες, με πολύ καλά εσώρουχα και ωραία ψηλοτάκουνα παπούτσια. Και πάντοτε πολύ θηλυκές.

Ποια τάση επικρατεί σήμερα;

Το «video à la demande» (κατά παραγγελία) και η κινητή τηλεφωνία.

Ποια είναι τα σημερινά δίκτυα διανομής;

Η κινητή τηλεφωνία. Κάνουμε λήψεις για το τηλέφωνο, τις οποίες κατόπιν εξετάζει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Ποια ηθοποιό του Χόλιγουντ θα θέλατε να σκηνοθετήσετε σε ταινία πορνό;

Τη Sharon Stone. Είναι πολύ ερεθιστική. Δεν έδειχνε πολλά, αλλά έδειχνε αυτά που έπρεπε.

Ησασταν από τους πρώτους που έκαναν συμβόλαιο με τις ηθοποιούς;

Οι Αμερικανοί είχαν ήδη ηθοποιούς με συμβόλαιο. Για αυτούς δεν είναι καινοτομία. Ετσι είδαμε πόσο ωφελεί την ηθοποιό και την παραγωγή. Σπάνια ένας πελάτης θα αγοράσει ένα φιλμ λόγω της καλής φήμης του σκηνοθέτη και του παραγωγού. Το πιο συχνό είναι να πουν «θέλω μια ταινία με την τάδε ηθοποιό». Η ηθοποιός ενός φιλμ είναι πιο σημαντική και από τον τίτλο της ταινίας.

Ανω: «Αν η κόρη μου επέλεγε να κάνει το επάγγελμα; Πάντοτε ρωτάμε τις κοπέλες αν έχουν πρόβλημα με τους γονείς ή το αγόρι τους».

Λήστεψαν... Είναι ατιμώρητοι!


Ψέματα & Αλήθειες: Η αποδόμηση της ομιλίας του Αρχιδωσίλογου ψευταρά!


Αστράκια είδα με τον...


Ψευδαισθήσεις...


Αυτό είναι "Ειδήσεις για success story Σαμαρά": "Έφεραν την Αλα-μουντίν στο τόπο μας... και με τα ρέστα μας την τάισαν ψάρια" - Τι δεν κατάλαβες;"

Διαβάστε πρώτα: Πόσο θα μας κοστίσει η επίσκεψη της κυρίας Κλούνεϊ στην Αθήνα; Της πληρώνουμε ακόμα και σοφέρ! Δείτε την υπουργική απόφαση (φώτο παρακάτω) 

Διαβάστε επίσης μία παλιά ιστορία της πάλαι ποτέ "Καλαματιάνικης εποχής" του υπουργείου Πολιτισμού: "To υπουργείο Πολιτισμού επί Α.Σαμαρά το 2009 είχε έρθει σε επαφή με το δικηγορικό γραφείο της Αμάλ Αλαμουντίν το οποίο ειδικέυεται στις επιστροφές κλεμμένων θησαυρών και σε θέματα αρχαιοκαπηλίας. Τότε είχε κριθεί πολύ υψηλή η αμοιβή της γνωστής στο χώρο της πλην ασημης παγκοσμίως δικηγόρου."
Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα και την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, περιελάμβανε το σημερινό το πρόγραμμα της Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Ελλάδα, προκειμένου να βοηθήσει στην υπόθεση επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Το πρωί έφυγε από ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος, όπου μένει και πήγε να συναντήσει τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα. ...

Χρηματισμός πολιτικών: Σιγά μη σκίσετε κανένα καλτσόν…


Πόσο ψεύτικη και φτιασιδωμένη φαντάζει η οργισμένη αντίδραση Σαμαρά και του υπόλοιπου θιάσου στο σχολιασμό από τον Πάνο Σκουρλέτη ενός δημοσιεύματος που έκανε λόγο για «ταμείο» στήριξης βουλευτών που θα «πείθονταν» να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Στην ουσία θα ψήφιζαν την παράταση του βίου αυτής της αμαρτωλής κυβέρνησης, κόντρα στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Και αυτό ως προοπτική έχει μεγαλύτερο κόστος από τις μεγαλοστομίες περί πολιτικής αποσταθεροποίησης και όλα τα... υπόλοιπα που ανασύρουν από την δεξαμενή των στερεότυπων δηλώσεων.
Ζητήσαν την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Και την είχαν σε χρόνο ρεκόρ. Ζητούν ονόματα και διευθύνσεις. Για ποιο ακριβώς πράγμα;
Για την πέραν πάσης αμφιβολίας βεβαιότητα, ότι το σύστημα που υποστηρίζουν, ζει χρόνια τώρα από τα δανεικά των φοροκλεπτών που μετατρέπονται σε ευγενικές χορηγίες;
Αν θέλουν αποδείξεις και ονόματα, ας ανοίξουν τις ατζέντες τους και σε αρκετά γράμματα θα βρουν εκδότες και επιχειρηματίες που με γνωστούς πλέον τρόπους, λειτουργούν ως τεχνητή αναπνοή και οξυγόνο σε μπουκάλα.
Παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας.
Έτσι θεωρεί την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός που ανέχεται ο αντιπρόεδρος του και συμπρωθυπουργός να συγχρωτίζεται με τον μεταφορέα του ενός εκατομμυρίου μάρκων στο ταμείο του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ. Ο Οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος και μάλιστα τιμά με την παρουσία του τις επετειακές εκδηλώσεις του συγκυβερνώντος κόμματος. Ο Τσουκάτος δεν ενοχλεί πλέον τον κύριο Σαμαρά;
Ούτε ο Μαντέλης που ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερος, για να εξασφαλίζει χρήματα για τις σπουδές των παιδιών του;
Προχθές, στην επετειακή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας , όταν ξαναέσφιξε το χέρι του πολιτικού του ευεργέτη, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δεν μπορούσε να του ζητήσει να τον απαλλάξει από την ιστορική κατηγορία που παραμένει ενεργή ακόμη και σήμερα;
Την Κατηγορία που δεν ανακάλεσε ποτέ ο επίτιμος εν ζωή πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πατέρας ενός υπουργού και μίας βουλευτού. Την κατηγορία που θέλει τον κύριο Σαμαρά να ρίχνει την κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993 δέσμιος οικονομικών συμφερόντων για τις προμήθειες του ΟΤΕ. Αυτά ξεχάστηκαν;
Ακόμη και αν προσπαθούν να επενδύσουν στη λήθη, με την λογική  ότι το παρελθόν που θέλεις να ξεχάσεις είναι κάτι σαν τους αποδημήσαντες κακούς συγγενείς που «δικαιώνονται, ΔΕΝ έχει κανείς το δικαίωμα να υποκρίνεται ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ακόμη μαύρο πολιτικό χρήμα.
Καθυστερεί πάρα πολύ να το εντοπίσει η δικαιοσύνη. Που είναι ίσως η μόνη θεσμική εξουσία που μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να το ψάχνει όπως στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου. Επειδή όμως αργεί πάρα πολύ, ενισχύεται  στους περισσότερους η αυθάδεια ότι με περιθώριο αρκετών ετών, θα μπορούσαν και τώρα να τζογάρουν στα υπόγεια της παραπολιτικής οικονομικής διαπλοκής.
Βαρύγδουπες και πομπώδεις, σκουριασμένες και αραχνιασμένες δηλώσεις – Αφορισμοί, δεν πείθουν πλέον κανέναν. Η κοινωνία, ακόμη και ως απλοϊκή  λαϊκή αντίδραση, δικαιούται να σχολιάσει: Σιγά μη σκίσετε κανένα καλτσόν κύριε Σαμαρά…
Του Χρήστου Γιαννούλη από tvxs

Κανένα θέμα με Ρανιέρι, τονίζει η ΕΠΟ

epo-thesi-claudio-ranieri-570
Στις τάξεις της ΕΠΟ τονίζουν πως είναι ιδιαιτέρως απογοητευμένοι από την εμφάνιση της Εθνικής και από την ήττα από την Βόρεια Ιρλανδία, ωστόσο δεν τίθεται κανένα θέμα απομάκρυνσης του Κλαούντιο Ρανιέρι από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος...
Η Εθνική συνέχισε τις αρνητικές εμφανίσεις, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι να μην μπορεί να βρει την «χρυσή τομή» και τους κατάλληλους συνδυασμούς σχημάτων, αλλά και τα πρόσωπα που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην πρώτη νίκη μετά Σάντος εποχή. Ο Ιταλός τεχνικός, μέχρι στιγμής δέχεται κριτική για τις επιλογές του και διαρκώς αναφέρει πως χρειάζεται χρόνο για να μάθει την ομάδα και τους παίκτες, παρότι μένουν ακόμα επτά αγώνες για την ολοκλήρωση των ομίλων της προκριματικής φάσης για τα τελικά του EURO 2016, που θα διεξαχθεί στη Γαλλία.
Η Εθνική ομάδα, αν συνεχίσει να δείχνει αυτή την εικόνα κινδυνεύει να μεινει εκτός, ύστερα από το 2000 όπου ήταν η... τελευταία απουσία της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων. Πάντως, οι άνθρωποι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ξεκαθαρίζουν πως δεν θέλουν να πάρουν βιαστικές αποφάσεις, παρότι νιώθουν την απογοήτευση μετά από την δεύτερη ήττα σε τρεις αγώνες και την συγκομιδή του ενός βαθμού. Στην ΕΠΟ, συνεπώς, δείχνουν την στήριξή τους στον Κλαούντιο Ρανιέρι και έχουν τη διάθεση να του δώσουν χρόνο, μολονότι τα περθιώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν, λόγω ότι έχει ολοκληρωθεί το 30% των αγώνων. Παρόλα αυτά, ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα είναι στον πάγκο της Εθνικής στο παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε.

Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5% από τη ΝΔ –

dimoskopisi-kalpi-570
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 6,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA».
Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;», το 26,7% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 20,2% ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 6%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με (από) 5,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 2,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,7% των ερωτηθέντων και Λευκό/ Άκυρο το 2,1%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 18,2% των ερωτηθέντων.
Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 43,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2%. Κανένας απάντησε (αυθόρμητα) το 17,9%.
Σχετικά με το ζήτημα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, το 55,7% θεωρεί ότι τα κόμματα και οι βουλευτές πρέπει να επιλέξουν το κατάλληλο πρόσωπο, ενώ το 40,3% θεωρεί ότι πρέπει να καταψηφιστεί όποια πρόταση γίνει και να πάμε σε εκλογές. Το 4% απάντησε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για το χρέος της χώρας, το 48,9% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι πρέπει να την κάνει μια κυβέρνηση που θα προκύψει από εκλογές, ενώ το 42,5% θεωρεί ότι πρέπει να την κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Το 8,6% απάντησε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 9 - 13 Οκτωβρίου 2014.

Πιο κοντά από ποτέ η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ – Τσίπρας: Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη

Tsipras-Kammenos-570
Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται ότι είναι πλέον η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά και την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης οι αρχηγοί των δύο κομμάτων, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος.
Η συνάντηση έγινε με αφορμή τις προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα «κόκκινα δάνεια», προτάσεις που όπως είπε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται σε παράλληλο μήκος με τις δικές τους και γι αυτό θα τις υπερψηφίσουν.
Ο κ. Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για «αναγκαία σύγκλιση διαφορετικών δυνάμεων» με σκοπό όπως είπε «να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου άμεσα» και συμπλήρωσε «θα πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη προκειμένου να αντιστρέψουμε αυτή τη δραματική εικόνα».
Διαβάστε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:
Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την πρόταση νόμου που έχουν καταθέσει για τα κόκκινα δάνεια.
Η πρόταση αυτή βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος και με τις δικές μας προγραμματικές επεξεργασίας, έτσι όπως τις παρουσιάσαμε άλλωστε και στη ΔΕΘ. Για την αναγκαία εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και για να υπάρξει μια αναπτυξιακή προοπτική, μια προοπτική τόνωσης της ρευστότητας για να επανεκκινήσει η οικονομία.
Προφανώς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία και πτυχές όμως όπου έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Συμφωνήσαμε, στο βαθμό που ο Πρόεδρος της Βουλής φέρει την πρόταση νόμου στην ολομέλεια, να την υπερψηφίσουμε.
Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε πάνω στα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και στην αναγκαία κατά τη δική μας εκτίμηση σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων, από διαφορετικές οπτικές γωνίες προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου άμεσα και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας, στην επανεκκίνηση της οικονομίας, κυρίως στηρίζοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά αλλά και τους χιλιάδες, εκατομμύρια συμπολίτες μας που με βάση και τα τελευταία στατιστικά στοιχεία βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας γιατί δυστυχώς η χώρα μας έχει αυτά τα πολύ αρνητικά ρεκόρ. Και βεβαίως θα πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη προκειμένου να αντιστρέψουμε αυτή τη δραματική εικόνα για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπως είπε χαρακτηριστικά για την συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει η άλλη λύση». Επανέλαβε δε την θέση του κόμματος του να μην ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας γιατί όπως τόνισε: «το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει τη ζωή αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης».
Διαβάστε τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου:
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνάντηση και τη συζήτηση που είχαμε και την αποδοχή καταρχήν, της πρότασης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τα «κόκκινα» δάνεια των Ελλήνων πολιτών, των πολιτών που είναι θύματα της κρίσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που - όσες δεν έχουν κλείσει - βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό την απειλή του λουκέτου και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η πρόταση γίνεται δεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Θα προσπαθήσω να κάνω τις επαφές και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει η άλλη λύση. Μια άλλη λύση που δεν θα εξαρτάται ούτε από τις αποφάσεις της κυρίας Μέρκελ ούτε από τις αποφάσεις των τραπεζιτών.
Την ώρα που η σημερινή απερχόμενη κυβέρνηση ασχολείται με τη διαγραφή των δανείων των κομμάτων τους ή των συμφερόντων που τη στηρίζουν, κάποιοι πρέπει να ενδιαφερθούν για τον ελληνικό λαό. Μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία κρατώντας ο καθένας τις δικές του «κόκκινες γραμμές» για να προχωρήσουμε στο αύριο».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι πιο πολλά αυτά που σας ενώνουν ή αυτά που σας χωρίζουν, ώστε να δούμε τα δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά θα τα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Εμείς κάνουμε ένα δημόσιο διάλογο, έντιμο διάλογο, ανοιχτό διάλογο, μπροστά στις κάμερες. Αυτόν τον δημόσιο διάλογο θα τον συνεχίσουμε για να βρεθεί η καλύτερη λύση για το καλό των Ελλήνων και για την προσπάθεια να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπεια των πολιτών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η θεματολογία αφορούσε μόνο την οικονομία ή επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας; Γιατί ακούγονται και πάρα πολλά αυτές τις ημέρες.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα θέματα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας νομίζω ότι αφορούν την επόμενη ημέρα των εκλογών και σε αυτό είναι κάτι το οποίο συμφωνούμε δημόσια. Δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε σε κλειστή συζήτηση. Ναι, η απόφαση είναι να μην στηρίξουμε τη σημερινή κυβέρνηση με την εκλογή ενός Προέδρου Δημοκρατίας ο οποίος το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει τη ζωή αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε πώς σχολιάζετε το θέμα της παρέμβασης της Δικαιοσύνης;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για το θέμα της παρέμβασης της Δικαιοσύνης, καταρχήν πιστεύω ότι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον πρώτο που πρέπει να καλέσει είναι τον υπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις 21-4-2012 είχε αναφερθεί στα «τριάντα αργύρια» του κ. Συμπιλίδη, του ανθρώπου του κ. Σαμαρά. Θα είναι πιστεύω μια ενδιαφέρουσα κατάθεση.
Το δεύτερο είναι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δείξει την ίδια ευαισθησία και να επεκτείνει την έρευνά της στην οποία εμείς θα καταθέσουμε και θα συνεισφέρουμε για τη χρήση των διωκτικών μηχανισμών του κράτους, όπως το ΣΔΟΕ, όπως οι διάφορες υπηρεσίες που επισκέφθηκαν βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που παραμένουν, αλλά και αρκετούς που έφυγαν.
Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε μέρες του ΄65. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει πράγματι την έρευνα για αυτήν τη βρώμικη περίοδο, αν και όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει από πριν τι συνέβη.
Ασημακοπούλου: Συμμαχία της καταστροφής
Για «συμμαχία της καταστροφής», που αποκαλύφθηκε σήμερα σε όλο της το μεγαλείο κάνει λόγο η ΝΔ, σημειώνοντας ότι κατά τη συνάντησή τους οι κκ Τσίπρας και Καμμένος ανακάλυψαν πολλά κοινά σημεία και πτυχές.
Μετά τη συνάντηση «Καμμένος και Χρυσή Αυγή έσπευσαν να υπερασπιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, με απαξιωτικές αναφορές και υποδείξεις προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Άννα Ασημακοπούλου, προσθέτοντας πως «και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν μαζί στην κυβέρνηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».
«Ο κ. Τσίπρας αφού απείλησε εταίρους και αγορές, διαμηνύοντας προς Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσιγκτον πως δεν θα δεσμευτεί από οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης, χτίζει τώρα τις δικές του συμμαχίες τού ολέθρου», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Επιτέλους: Άμεσα αυτόφωρο και δίκη για τα κτήνη που κακοποιούν ζώα

kakopoiisi-zoon-570
Μετά από τις εκατοντάδες καταγγελίες για την βάναυση κακοποίηση ζώων και την κατακραυγή φιλόζωων και μη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη άνοιξε ομπρέλα προστασίας και απέστειλε εγκύκλιο με την οποία ζητεί την άμεσα εξέταση όλων των περιστατικών κακοποίησης, βασανισμού και πράξεων βίας εναντίον των ζώων.
Η Ανωτάτη Εισαγγελική λειτουργός απέστειλε εγκύκλιο προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελικών Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας με την οποία ερμηνεύει τον Ν. 4039/2012 για την προστασία των ζώων και ζητεί να παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι προβαίνουν σε βασανισμούς ζώων, κ.λπ.
Πιο συγκεκριμένα, ερμηνεύοντας τον Ν. 4039/2012, η εισαγγελική λειτουργός υπογραμμίζει ότι απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ΄ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός (η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό, δε θεωρείται ακρωτηριασμός).
Επίσης απαγορεύεται η πώληση, η εμπορία και η παρουσίαση-διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού (όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού) στο οποίο απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά καθώς επίσης απαγορεύεται και η μονομαχία μεταξύ ζώων.
Σύμφωνα με το protothema.gr, η εγκύκλιος προβλέπει ότι σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάς σε τροχαίο ατύχημα ο υπαίτιος της πράξης αυτής, υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον αρμόδιο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.
Η κ. Κουτζαμάνη αναφέρει ότι τα αρμόδια όργανα για την επιβεβαίωση των παραβάσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δασική Υπηρεσία, τα Τελωνεία, οι Σταθμοί Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ), το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή και οι ιδιωτικοί φύλακες Θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων.
Οι υπεύθυνοι αυτοί φορείς πρέπει, σύμφωνα με την κυρία Κουτζαμάνη, να:
  1. Εξετάζουν άμεσα και με προσοχή κάθε είδους πληροφορία-καταγγελία, απ΄ όπου και αν προέρχεται, συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου, αναφορικά με περιστατικά βασανισμού, κακοποίησης, κακής και βάναυσης μεταχείρισης οποιουδήποτε είδους ζώου, πράξεων βίας κατ΄ αυτού, όπως ιδίως δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμό, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό κ.λπ. και οσάκις διαπιστώνουν παράβαση των διατάξεων του άρθρου 16 του Ν. 4039/2012, ή των άλλων διατάξεων που αναφέρονται στο άρθρο 20, οι οποίες διώκονται αυτεπαγγέλτως, αν πρόκειται περί αυτοφώρων να προβαίνουν στη σύλληψη και προσαγωγή των υπαιτίων, εάν δε τούτο δεν είναι εφικτό στην καταμήνυσή τους.
  2. Να τους ενημερώνουν αμέσως για τις διαπιστώσεις τους και τις ενέργειες, στις οποίες προέβησαν, ζητούντες εν ανάγκη και τη συνδρομή τους.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί και από τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών  να παραγγείλουν  στους συναδέλφους τους  Εισαγγελείς Πρωτοδικών την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας (εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις), «για τον κολασμό των εγκλημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον νόμο», με την παραπομπή των δραστών «στα ακροατήρια για την άμεση εκδίκαση των εγκλημάτων και σε περίπτωση αναβολής τον προσδιορισμό των οικείων δικογραφιών σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Τέλος, η κυρία Κουτζαμάνη αναφέρεται στις ποινικές και χρηματικές ποινές κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν στις περιπτώσεις βασανισμού, κ.λπ. ζώων, οι οποίες, κατά περίπτωση,  ανέρχονται μέχρι δύο χρόνια φυλάκιση  και χρηματική ποινή  από 3.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ.

Πρώτο θέμα στη Μεγάλη Βρετανία η άφιξη της Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ στην Αθήνα

ÁÈÇÍÁ - ÁÖÉÎÇ ÔÇÓ ÁÌÁË ÁËÁÌÏÕÍÔÉÍ  (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την άφιξη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα και τις επαφές που θα έχει με την ελληνική κυβέρνηση για τη διερεύνηση της νομικής οδού που θα καθιστούσε εφικτή την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
Στα ΜΜΕ της άμεσα ενδιαφερόμενης Μεγάλης Βρετανίας μάλιστα, το θέμα είναι από τα πρώτα στην ιεραρχία και σε κάποιες ιστοσελίδες μεγάλων εφημερίδων – όπως η «Dailymail» -στην κορυφή αυτής. Στα κείμενα των Αγγλων πάντως δεν υπάρχει αρνητική χροιά, μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στην ιδιότητα της Βρετανο-Λιβανέζας μεγαλοδικηγόρου ως νεόνυμφη στο πλευρό του Τζορτζ Κλούνεϊ.
dailymail-570
«Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε! Δυο εβδομάδες μετά το γάμο της με τον καρδιοκατακτητή του Hollywood Τζορτζ, η Αμάλ Κλούνεϊ πέταξε στην Αθήνα για να συμβουλέψει την Ελλάδα με ποιον τρόπο θα πάρει τα Ελγίνεια Μάρμαρα από τη Βρετανία», αναφέρει η μεγάλη βρετανική εφημερίδα, που δεν παραλείπει να σχολιάσει την αμφίεση της 36χρονης κατά την άφιξη της στο Ελ. Βενιζέλος.  Αναφέρεται επίσης ότι η Αλαμουντίν άλλαξε το επαγγελματικό της όνομα σε Αμάλ Κλούνεϊ, ενώ ο συντάκτης υπενθυμίζει τις φιλελληνικές δηλώσεις του συζύγου της στις αρχές του χρόνου.
Η κυρία Κλούνεϊ ήρθε στην Αθήνα μαζί με δύο άλλους εξέχοντες νομικούς, τον προϊστάμενό της Τζέφρι Ρόμπερτσον και τον Νόρμαν Πάλμερ και η σειρά των συναντήσεων τους με τους Ελληνες κυβερνώντες ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης με τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα. Την Τετάρτη η νομική ομάδα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και στην συνέχεια θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης, αφού πραγματοποιηθεί βέβαια η απαραίτητη επίσκεψη στον ιερό βράχο.
Εξασφαλισμένη η οικουμενική έκταση
 Η ειδική αυτή τριμελής αποστολή έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ελληνικές διεκδικήσεις. Τόσο ο Τζόφρι Ρόμπερτσον, επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου Doughty Street Chambers στο οποίο εργάζεται η Αλαμουντίν Κλούνεϊ, όσο και ο Νόρμαν Πάλμερ, επίτιμοι σύμβουλοι της βασίλισσας της Αγγλίας και οι δύο, έχουν βαθιά γνώση του διεθνούς δικαίου και εμπειρία αλλά και επιτυχίες σε υποθέσεις διεκδικήσεων έργων πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η ενασχόληση της ομάδας με το ελληνικό θέμα ξεκίνησε επίσημα το 2011, όταν παρείχε έκθεση στην τότε ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με τα βήματα επαναπατρισμού ύστερα από διαμεσολάβηση του φιλέλληνα Αυστραλού Ντέιβιντ Χιλ, προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα (οι Ρόμπερτσον και Πάλμερ είχαν αρχίσει να ασχολούνται νωρίτερα με το ζήτημα, από τις αρχές του 2000).
Οποια κι αν είναι η έκβαση των συνομιλιών στην Αθήνα, το βέβαιο είναι ότι λόγω της παρουσίας της νεόνυμφης Αμάλ έχουν εκτεταμένη δημοσιότητα σε κορυφαία μέσα όλου του κόσμου και μέσω αυτής αναπαράγεται ο θόρυβος που προκλήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Φεστιβάλ Βερολίνου όταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ τάχθηκε δημοσίως υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στη χώρα που τα δημιούργησε.
Διαφωνούν και φιλέλληνες με το νομικό αγώνα
 Η οδός της νομικής διεκδίκησης δεν βρίσκει πάντως σύμφωνους όλους όσους επιθυμούν την επιστροφή των Μαρμάρων στον Παρθενώνα. Ο πρόεδρος της Ελβετικής Επιτροπής για την επιστροφή των Μαρμάρων, καθηγητής Ντούσαν Σιτζάνσκι, σε επείγουσα επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προειδοποιεί πως μία τέτοια επιλογή θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική.
«Το οικονομικό κόστος θα είναι τεράστιο, αλλά και το πλέον σημαντικό είναι ότι η περίπτωση να χάσουμε στα δικαστήρια δεν πρέπει να αποκλείεται, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ασκεί μεγαλύτερη διεθνή επιρροή απ’ ό,τι η Ελλάδα», υπογραμμίζει με νόημα και προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την Αμάλ Αλαμουντίν ως σύμβουλο και όχι ως δικηγόρο. Με την παραπάνω άποψη, εξάλλου, συντάσσεται και ο πρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής για τα Μάρμαρα Εντι Οχάρα, ο οποίος έχει μακρά θητεία στο βρετανικό κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
«Η προσφυγή στα δικαστήρια είναι μία περίπλοκη νομικά υπόθεση και αν δεν υπάρξει μία ξεκάθαρη απόφαση υπέρ της Ελλάδας, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, τότε θα τορπιλιστεί η προσπάθεια για την επιστροφή των Μαρμάρων», εκτιμά ο ίδιος.
Φωτογραφία: Eurokinissi

ΠΟΥ: Έως και 10.000 νέα κρούσματα Έμπολα κάθε εβδομάδα

ΠΟΥ: Έως και 10.000 νέα κρούσματα Έμπολα κάθε εβδομάδα
Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εκτίμησε την Τρίτη ότι σε δύο μήνες περίπου, θα μπορούσαμε να έχουμε έως και 10.000 νέα κρούσματα του ιού Έμπολα την εβδομάδα, παγκοσμίως.
Ο Δρ. Μπρους Αϊλγουάρντ δήλωσε πως εφόσον η ανταπόκριση στον Έμπολα και ο περιορισμός του δεν είναι ο αναμενόμενος, τότε σε περίπου 60 ημέρες «πολύ περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ, τότε μπορεί να έχουμε 10.000 νέους ασθενείς την εβδομάδα.
Ο Δρ. Αϊλγουάρντ δήλωσε ακόμα ότι τις τελευταίες 4 εβδομάδες καταγράφηκαν 1000 νέα κρούσματα την εβδομάδα.
Ο ΠΟΥ έχει ως στόχο να απομονώσει τους ασθενείς του Έμπολα σε ποσοστό 70% τουλάχιστον ώστε να αντιστρέψει τις προβλέψεις αυτές.
Ο πρώτος θάνατος σε ευρωπαϊκό έδαφος
Ο πρώτος θάνατος από Έμπολα σε νοσοκομείο της Ευρώπης είναι πλέον γεγονός. Θύμα είναι ο 56χρονος Σουδανός υπάλληλος του ΟΗΕ που είχε μολυνθεί στη Λιβερία και είχε μεταφερθεί την Πέμπτη σε νοσοκομείο της Λειψίας στη Γερμανία. Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ακόμη ότι «ο ασθενής που έπασχε από Έμπολα πέθανε στην κλινική Σεν Τζορζ της Λειψίας».
Κι αυτό, ενώ τo Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδριάζει σήμερα στη Νέα Υόρκη για να εξετάσει την εξάπλωση του ιού Έμπολα που έχει προκαλέσει τον θάνατο 4.000 ανθρώπων, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν (σε τηλεφωνική τους επικοινωνία) στο γεγονός ότι, απέναντι στην απειλή που θέτει ο Εμπολα, η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιδείξει όλο και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δέσμευση για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση αυτή, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.
Ο Ομπάμα και ο Γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ ζήτησαν επίσης να υπάρξει «αυξημένη κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε στενό συντονισμό με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις εμπλεκόμενες χώρες», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Πάνω από 4.000 οι νεκροί στα 7.400 κρούσματα
Ο Εμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή ήδη σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους από την έναρξη της χρονιάς μεταξύ των περίπου 7.400 κρουσμάτων που καταγράφηκαν σε επτά χώρες, κυρίως στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.
Οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ αναμένεται να συνεδριάσουν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν κυρίως την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα και τον καλύτερο συντονισμό της πρόληψης απέναντι στον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου.
Μόνο η Βρετανία, η οποία προέβλεψε την αποστολή ομάδων με προστατευτική στολή στα σπίτια ανθρώπων που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα, επέβαλε ελέγχους στις αφίξεις στα αεροδρόμια της και τους σιδηροδρομικούς της σταθμούς ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ και του Καναδά. Η Γαλλία εξετάζει την επιβολή αντίστοιχων ελέγχων στις πτήσεις από τη Γουινέα.
Έκκληση για βοήθεια από τον ΟΗΕ
Απέναντι στις τεράστιες απαιτήσεις της εκστρατείας κατά της επιδημίας, ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του Έμπολα (UNMEER) Άντονι Μπάνμπερι απηύθυνε έκκληση "για παροχή βοήθειας από περισσότερες χώρες, από το στρατιωτικό τους προσωπικό, τους πολίτες του και το υγειονομικό τους προσωπικό".
Η διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν δήλωσε ότι «ουδέποτε είχε δει μια κρίση υγείας να απειλεί την ίδια την επιβίωση κοινωνιών και κυβερνήσεων σε χώρες που είναι ήδη πολύ φτωχές. Η επιδημία αυτή δείχνει πόσο ένας από τους πιο θανατηφόρους ιούς στον κόσμο μπορεί να εκμεταλλευτεί την παραμικρή αδυναμία του συστήματος υγείας» στην υποσαχάρεια Αφρική, που στερείται δυναμικού και κατάλληλων υποδομών, τόνισε η Τσαν.
Μέτρα στο λιμάνι του Πειραιά
Προληπτικά μέτρα για τον ιό του Έμπολα λαμβάνουν οι αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά με επίκεντρο το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.
Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα σε κάθε εμπορικό πλοίο, που θα καταφθάνει στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, Car Terminal και ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη ή στο αγκυροβόλιο, θα διαβιβάζεται αμέσως και πριν επιτραπεί η αποεπιβίβαση σε αυτό, μια ειδική φόρμα, προκειμένου να συμπληρωθεί από τον πλοίαρχο του πλοίου.
Σε αυτήν θα ζητείται αναλυτική καταγραφή των τελευταίων ταξιδιών του πλοίου όχι μόνο με αναφορά στο λιμάνι απόπλου αλλά και σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς, ακόμα και για ανεφοδιασμό, με την υποχρέωση αναγραφής λεπτομερώς της διάρκειας του ταξιδιού.
Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται γνωστό εάν το πλοίο έχει προσεγγίσει σε λιμάνι «ύποπτης» χώρας για μετάδοση του ιού και πριν από πόσες ημέρες, δεδομένου ότι ο χρόνος επώασης και εκδήλωσης της ασθένειας είναι 21 ημέρες.
Σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιο μέλος του πληρώματος έχει ή μπορεί να έχει ασθενήσει από τον ιό Έμπολα θα ενημερώνεται άμεσα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και το ΕΚΑΒ, ώστε να επιληφθούν σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο πρόληψης.