ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Εμβολιάστηκαν δύο εκατομμύρια Έλληνες με ιό που προκαλεί όγκους και καρκίνο;

Εμβολιάστηκαν δύο εκατομμύρια Έλληνες με ιό που προκαλεί όγκους και καρκίνο;
Το CDC παραδέχεται σε σελίδα που κατέβασε ότι πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις του εμβολίου της πολιομυελίτιδαςμέσα σε μια 8-ετή διάρκεια, όταν ένα μέρος του εμβολίου ήταν μολυσμένο με καρκίνο προκαλώντας τον αποκαλούμενο polyomavirus SV40.
Έχει υπολογιστεί ότι 10-30 εκατομμύρια Άνθρωποι έχουν λάβει μια μολυσμένη δόση του εμβολίου SV40. Ο SV40 είναι μια συντομογραφία για τον ιό Simian,
ή ιός του πιθήκου 40, ένας Ιός Πολυώματος που βρίσκεται στους πιθήκους και στους ανθρώπους.
Όπως και άλλοι Ιοί Πολυώματος, ο SV40 είναι ένας ιός DNA που έχει βρεθεί ότι προκαλεί όγκους και καρκίνο.
Ο SV40 πιστεύεται ότι καταστέλει τις μεταγραφικές ιδιότητες των καρκινικών- γονιδίων στον άνθρωπο μέσω του Μεγάλου SV40 Τ-αντιγόνου και του SV40 Μικρού Τ-αντιγόνου.
Τα μεταλλαγμένα γονίδια συμβάλουν στον ανεξέλεγκτο κυτταρικό πολλαπλασιασμό, που οδηγεί σε καρκίνο. σχόλια – ΑΕΤΟΣ κάποιον τον έτρωγαν οι τύψεις μάλλον άλλα τον εξαφάνισαν!

Έρευνα σοκ για το στοματικό σεξ...

stomatiko sex
Σε έρευνα στην οποία πήραν μέρος πάνω από 293 γυναίκες, ανακαλύφθηκε ότι εκείνες που έκαναν στοματικό σεξ στους συντρόφους τους, ένιωθαν πιο ικανοποιημένες και γεμάτες από τη ζωή τους.
Μετά από τα συμπεράσματα αυτά, αποφάσισαν να δουν τι συμβαίνει με το ανδρικό σπέρμα που δίνει ψυχική ικανοποίηση στις γυναίκες. Ανέλυσαν λοιπόν τη χημική του σύσταση όπου και βρήκαν ότι περιέχει ουσίες που δρουν άμεσα στον εγκέφαλο και βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση.
Τι περιέχει το σπέρμα; Κορτιζόλη Οιστρόνη και ωκυτοκίνη: ορμόνες που καταπολεμούν στον εγκέφαλο την κατάθλιψη και μας ανεβάζουν και βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, μάλιστα η ωκυτοκίνη χαρακτηρίζεται και ως η ορμόνη της αγάπης.

Μειώθηκε η σεξουαλική σου επιθυμία; Αντιμετώπισέ το



Η ανεσταλμένη σεξουαλική επιθυμία αναφέρεται στο μειωμένο σεξουαλικό ενδιαφέρον ενός ατόμου, το οποίο δεν θα εκδηλώσει επιθυμία ή δεν θα ανταποκριθεί στην επιθυμία 
του συντρόφου του για σεξουαλική επαφή. Μπορεί να είναι πρωτοπαθής, κατά την οποία το άτομο δεν έχει πότε βιώσει αυξημένη σεξουαλική επιθυμία ή ενδιαφέρον, ή δευτεροπαθής, κατά την οποία το άτομο είχε φυσιολογική σεξουαλική επιθυμία στο παρελθόν, αλλά δεν έχει πλέον.

Παράλληλα, η διαταραχή της επιθυμίας μπορεί να σχετίζεται με τον σύντροφο, δηλαδή το άτομο να ενδιαφέρεται σεξουαλικά για άλλα άτομα πλην του/της συντρόφου του, ή να είναι γενικευμένη (το άτομο δεν ενδιαφέρεται σεξουαλικά για κανέναν). Στην ακραία μάλιστα περίπτωση της σεξουαλικής αποστροφής, το άτομο δεν έχει απλώς μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, αλλά μπορεί να βρίσκει το σεξ αηδιαστικό.

Κάποιες φορές μπορεί να μην υπάρχει ανεσταλμένη σεξουαλική επιθυμία, αλλά διαφορά στα επίπεδα του σεξουαλικού ενδιαφέροντος των δύο σεξουαλικών συντρόφων, χωρίς να σημαίνει πως κάποιος από τους δύο έχει μη φυσιολογική επιθυμία. Ένα άτομο, για παράδειγμα, μπορεί εσφαλμένα να ισχυριστεί ότι ο/η σύντροφός του/της έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, ενώ στην πραγματικότητα είναι η επιθυμία του ίδιου του ατόμου υπερδραστήρια, με αποτέλεσμα να έχει υψηλές σεξουαλικές απαιτήσεις.

Η ανεσταλμένη σεξουαλική επιθυμία είναι μια πολύ συχνή σεξουαλική διαταραχή. Συχνά συμβαίνει όταν οι σύντροφοι δεν έχουν την απαραίτητη οικειότητα και συναισθηματική εγγύτητα. Τα προβλήματα στην επικοινωνία, η έλλειψη συναισθήματος, οι διαμάχες, τα προβλήματα κυριαρχίας και ο ανεπαρκής χρόνος που περνάει το ζευγάρι μαζί είναι πολύ συχνοί παράγοντες που σχετίζονται με τη διαταραχή της επιθυμίας. Η ανεσταλμένη σεξουαλική επιθυμία μπορεί επίσης να συμβεί σε άτομα που έχουν λάβει μια πολύ αυστηρή ανατροφή σχετικά με το σεξ ή είχαν μια τραυματική σεξουαλική επιθυμία στο παρελθόν, όπως είναι για παράδειγμα ο βιασμός και η σεξουαλική κακοποίηση.

Διάφορες ασθένειες ή και φαρμακευτικές αγωγές μπορεί επίσης να συμβάλλουν στην εμφάνιση της ανεσταλμένης σεξουαλικής επιθυμίας, ιδιαίτερα όταν επιφέρουν κόπωση, πόνο ή γενικό αίσθημα κακουχίας. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να εμπλέκεται η έλλειψη συγκεκριμένων ορμονών. Παράλληλα, ψυχολογικές καταστάσεις, όπως είναι η κατάθλιψη και το υπερβολικό στρες, μπορεί να μειώσουν σημαντικά το σεξουαλικό ενδιαφέρον. Η libido ενδέχεται επίσης να επηρεαστεί από ορμονικές αλλαγές.

Άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με τη διαταραχή της σεξουαλικής επιθυμίας και οι οποίοι συχνά παραβλέπονται, περιλαμβάνουν την αϋπνία ή την έλλειψη ύπνου, που συχνά οδηγούν στην κόπωση. Η αναστολή της σεξουαλικής επιθυμίας μπορεί επίσης να σχετίζεται με άλλες σεξουαλικές διαταραχές και σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλείται από αυτές.

Για παράδειγμα, οι γυναίκες που δεν έχουν οργασμό ή έχουν πόνο κατά την επαφή και οι άνδρες με προβλήματα στύσης ή ανεσταλμένη εκσπερμάτιση μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ, είτε γιατί το συνδέουν με μια αποτυχία είτε επειδή δεν απολαμβάνουν από αυτό.

Δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί η αιτία της διαταραχής. Το πρωταρχικό σύμπτωμα είναι η έλλειψη του σεξουαλικού ενδιαφέροντος και τις περισσότερες φορές η κλινική εξέταση και τα εργαστηριακά τεστ δεν αποκαλύπτουν κάποια οργανική αιτία. Η τεστοστερόνη, όμως, είναι η ορμόνη που δημιουργεί τη σεξουαλική επιθυμία σε άνδρες και γυναίκες. Τα επίπεδα της τεστοστερόνης θα πρέπει να ελέγχονται ειδικά σε άνδρες με ανεσταλμένη σεξουαλική επιθυμία. Η αιμοληψία είναι καλό να γίνει πριν από τις 10.00 το πρωί, όταν η συγκέντρωση της ορμόνης βρίσκεται στα πιο υψηλά επίπεδα.

Από τη στιγμή που η οργανική αιτιολογία αποκλειστεί, οι συνεντεύξεις με έναν θεραπευτή σεξουαλικών διαταραχών μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό της αιτίας. Η θεραπευτική αντιμετώπιση πρέπει να εστιαστεί στους παράγοντες που μπορεί να μειώνουν το σεξουαλικό ενδιαφέρον. Συχνά υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι παράγοντες.

Κάποια ζευγάρια ίσως χρειαστούν θεραπεία ζευγαριού επικεντρωμένη στη σεξουαλική δραστηριότητα. Στο πλαίσιο των θεραπειών αυτών, τα ζευγάρια ίσως χρειαστεί να διδαχτούν τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων και να επεξεργαστούν τις διαφορές τους σε τομείς που δεν σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα.

Η εξάσκηση σε τεχνικές επικοινωνίας μαθαίνει στους συντρόφους πώς να μιλούν ο ένας στον άλλο, να δείχνουν ενσυναίσθηση, να επιλύουν τις συγκρούσεις με ευαισθησία και σεβασμό ο ένας στα συναισθήματα του άλλου, να εκφράζουν τον θυμό τους με θετικό τρόπο, να βρίσκουν χρόνο για κοινές δραστηριότητες, καθώς και να δείχνουν τρυφερότητα, έτσι ώστε να ενθαρρύνουν την ανάδυση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Πολλά ζευγάρια μπορεί επίσης να χρειαστεί να επικεντρωθούν στη σεξουαλική τους σχέση. Μέσω εκπαίδευσης οι σύντροφοι μαθαίνουν πώς να αυξήσουν τον χρόνο που αφιερώνουν στη σεξουαλική δραστηριότητα. Κάποιοι θα πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στο πώς μπορούν να προσεγγίσουν σεξουαλικά τον σύντροφό τους, καθώς και στο πώς μπορούν να αρνηθούν μια σεξουαλική πρόσκληση με ευγένεια και τακτ.

Προβλήματα σχετικά με τη σεξουαλική διέγερση ή επίδοση πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Κάποιοι ιατροί συστήνουν τη χορήγηση τεστοστερόνης είτε από το στόμα είτε σε μορφή κρέμας σε συνδυασμό με οιστρογόνα στις γυναίκες, αλλά η προσέγγιση αυτή δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα τεκμηριωμένη. Υπάρχουν μελέτες που εξετάζουν το πιθανό όφελος ενός υποκατάστατου τεστοστερόνης στις γυναίκες με μειωμένη libido.

Οι διαταραχές της σεξουαλικής επιθυμίας είναι δύσκολο να θεραπευτούν σε γενικές γραμμές, ενώ φαίνεται η πρόκληση να είναι μεγαλύτερη αναφορικά με την αντιμετώπισή τους στους άνδρες. Όταν και οι δύο σύντροφοι έχουν μειωμένο σεξουαλικό ενδιαφέρον, τότε η διαταραχή της επιθυμίας δεν υφίσταται ως πρόβλημα στη σχέση. Μπορεί όμως να είναι ένα σημείο που δείχνει κατά πόσο μια σχέση είναι υγιής.

Σε άλλες περιπτώσεις όπου υπάρχει μια σχέση αγάπης, η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία μπορεί να προκαλέσει στον έναν σύντροφο συναισθήματα απόρριψης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική απομάκρυνση των δύο συντρόφων.

Το σεξ είναι αυτό που μπορεί είτε να φέρει δύο συντρόφους κοντά είτε να τους απομακρύνει σταδιακά. Όταν ο ένας σύντροφος ενδιαφέρεται πολύ λιγότερο για το σεξ από τον άλλο και το γεγονός αυτό αποτελεί πηγή συγκρούσεων, είναι σημαντικό το ζευγάρι να λάβει επαγγελματική βοήθεια.

Ένας καλός τρόπος να προληφθεί η αναστολή της σεξουαλικής επιθυμίας είναι η εύρεση χρόνου από το ζευγάρι, ώστε να επικεντρωθούν στη μεταξύ τους οικειότητα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η σεξουαλική επαφή. Τα ζευγάρια που περνούν χρόνο μαζί, συζητούν, βγαίνουν σε ραντεβού χωρίς τα παιδιά είναι πιο πιθανό να ενδιαφερθούν για τη σεξουαλική επαφή. Παράλληλα, δεν πρέπει να συγχέουν το σεξ με την εκδήλωση τρυφερότητας, από την άποψη ότι η εκδήλωση τρυφερότητας δεν είναι πάντα μια πρόσκληση για σεξουαλική επαφή.

Η ανάγνωση βιβλίων ή η παρακολούθηση μαθημάτων σχετικά με την επικοινωνία μπορεί επίσης να ενθαρρύνουν το αίσθημα εγγύτητας μεταξύ των δύο συντρόφων. Παράλληλα, για κάποια άτομα η ανάγνωση βιβλίων ή η παρακολούθηση ταινιών με ρομαντικό ή σεξουαλικό περιεχόμενο μπορεί να διεγείρουν τη σεξουαλική επιθυμία.

Η εξασφάλιση ποιοτικού χρόνου, ώστε το ζευγάρι να επενδύσει στη σχέση του, θα βελτιώσει τη συναισθηματική εγγύτητα, το αίσθημα οικειότητας και κατ’ επέκταση τη σεξουαλική επιθυμία.

Στο στόχαστρο οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ - «Μαχαίρι» έως και 11%


Στο στόχαστρο οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ - «Μαχαίρι» έως και 11%

Κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, παράλληλα με τη ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των ισοδύναμων που προτίθεται να προτείνει στους δανειστές, προκειμένου να υπερκεράσει τα σκληρά μέτρα του τρίτου Μνημονίου για το ασφαλιστικό όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ και η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
Οι περικοπές, όπως αναφέρει η Καθημερινή, μεσοσταθμικά θα προσεγγίζουν και ίσως να ξεπερνούν το 11%.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνεται και επιβολή ανώτατου πλαφόν για το σύνολο των συνταξιοδοτικών παροχών κοντά στις 2.000 ευρώ.

Το όριο των 1.000 ευρώ εξάλλου ως μικρές συντάξεις έθεσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε χθεσινές ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις. Ο κ. Κατρούγκαλος οριοθέτησε ως μικρές τις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ και ως μεσαίες τις συντάξεις από 1.000 έως 1.500 ευρώ.

Το Μνημόνιο προβλέπει ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη θα πρέπει να μειωθεί την επόμενη διετία κατά 2,25 δισ. ευρώ (μόνο φέτος θα πρέπει να μειωθεί κατά 450 εκατ. ευρώ) και άρα, σύμφωνα με ειδικούς, οι προωθούμενες μειώσεις θα αφορούν αναπόφευκτα και συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις (κύριες, επικουρικές και μερίσματα) από 1.000 ευρώ και πάνω.

Η απάντηση Βαρουφάκη σε Μοσκοβισί: Λυπάμαι που για να καλύψεις την υποβάθμισή σου, είπες ότι δεν διαπραγματευόμουν


Η απάντηση Βαρουφάκη σε Μοσκοβισί: Λυπάμαι που για να καλύψεις την υποβάθμισή σου, είπες ότι δεν διαπραγματευόμουν

«Λυπάμαι Πιερ Μοσκοβισί που για να καλύψεις την ραγδαία υποβάθμισή σου, αντί να πεις ότι δεν συνθηκολογούσα, είπες ότι δεν διαπραγματευόμουν», απάντησε μέσω Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης, στις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί για τον τρόπο που λειτουργούσε στα Eurogroup ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ελλάδας.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί άσκησε το βράδυ της Πέμπτης σφοδρή κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη για τον τρόπο που διαπραγματεύθηκε, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Βαρουφάκης δεν ερχόταν για να διαπραγματευθεί», είπε ο επίτροπος Μοσκοβισί μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Παρίσι.
«Είχαμε αμέτρητες συζητήσεις μαζί του. Οι συζητήσεις αυτές ήταν μάταιες, άσκοπες και ακαδημαϊκές. Ήθελε απλώς να κερδίσει χρόνο, όχι να κάνει σαφείς προτάσεις», συνέχισε ο Πιερ Μοσκοβισί.
«Είμαι ευτυχής που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών διότι είναι κάποιος που γνωρίζουμε», πρόσθεσε.

Χρωστάς στην εφορία; Ερχονται κατασχέσεις - εξπρές στους τραπεζικούς λογαριασμούς


Χρωστάς στην εφορία; Ερχονται κατασχέσεις - εξπρές στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Της Μαρίας Βουργάνα
Κατασχέσεις «εξπρές» για τους οφειλέτες του Δημοσίου έρχονται από την 1η Οκτωβρίου. Με δεδομένο ότι τα capital controls θα παραμένουν σε ισχύ τουλάχιστον έως το τέλος του έτους, όσοι χρωστούν στην εφορία πάνω από 70.000 ευρώ και έχουν καταθέσεις στις τράπεζες, το μόνο που μπορούν να κάνουν για να γλιτώσουν την κατάσχεση είναι να εντάξουν τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
Την ίδια ώρα, οι μισθοί, οι συντάξεις και τα επιδόματα γίνονται πλέον εύκολος στόχος προς κατάσχεση από την εφορία, αφού με το νέο Μνημόνιο το ακατάσχετο όριο μειώθηκε από τα 1.500 ευρώ στα 1.000 ευρώ.
Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη να αγγίζουν τα 80 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 6,923 δισ. ευρώ είναι «φρέσκα» χρέη που δημιουργήθηκαν στο οκτάμηνο Ιανουαρίου ? Αυγούστου 2015, το νέο σχέδιο κατασχέσεων - εξπρές που ενεργοποιείται από την 1η Οκτωβρίου (σ.σ. στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει το προσωρινό καθεστώς αναστολής κατασχέσεων και πλειστηριασμών) εκτυλίσσεται σε τρία βήματα:
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στέλνει ηλεκτρονικά στις τράπεζες τα στοιχεία των οφειλετών του Δημοσίου, με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή πάνω από 70.000 ευρώ.
Οι τράπεζες υποχρεούνται να προβαίνουν αυθημερόν στις ενέργειες που απαιτούνται για τη δέσμευση των χρημάτων, που βρίσκονται ή κατατίθενται στους λογαριασμούς των οφειλετών, μέχρι του ύψους της συνολικής οφειλής.
Μετά τη δέσμευση και εντός δύο ημερών, ενημερώνεται για το ύψος του δεσμευθέντος ποσού η Φορολογική Διοίκηση, η οποία οφείλει να επιβάλει κατάσχεση, το αργότερο σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την ηλεκτρονική παραλαβή της ενημερωτικής απάντησης, άλλως το πιστωτικό ίδρυμα προβαίνει οίκοθεν στην άμεση άρση της επιβληθείσης δέσμευσης.
Ετσι, από την ώρα που οι τράπεζες θα λάβουν το e-mail από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, την ίδια μέρα πρέπει να δεσμεύσουν τον λογαριασμό του πελάτη τους, ο οποίος χρωστά παράλληλα στην εφορία πάνω από 70.000 ευρώ, μέσα σε δύο ημέρες να ενημερώσουν τη ΓΓΔΕ, η οποία με τη σειρά της μέσα σε πέντε ημέρες πρέπει να ολοκληρώσει την κατάσχεση. Συνολικός χρόνος, μία εβδομάδα.
Νέα όρια κατασχέσεων 
Με το νέο Μνημόνιο αλλαγές επήλθαν και στο ακατάσχετο όριο. Το κατώτατο όριο του ακατάσχετου μισθών, συντάξεων, και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς, το οποίο προκύπτει μετά την αφαίρεση των υποχρεωτικών εισφορών, έχει μειωθεί από 1.500 ευρώ σε 1.000 ευρώ. Με βάση τις νέες διατάξεις επιτρέπεται η κατάσχεση των ανωτέρω απαιτήσεων, εφόσον αυτές υπερβαίνουν το ποσό των 1.000 ευρώ, σε ποσοστό το οποίο αυξάνεται κλιμακωτά και συγκεκριμένα στο 50% επί του υπερβάλλοντος των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για τις ασθενέστερα οικονομικές τάξεις και στο 100% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ για τα μεγαλύτερα εισοδηματικά κλιμάκια.
Αφορά όμως έναν μόνον λογαριασμό σε μία τράπεζα, ο οποίος θα πρέπει να δηλωθεί στην εφορία για να προστατεύεται κάθε μήνα. Δηλαδή σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα των 1.001-1.500 ευρώ τον μήνα που κατατίθενται κάθε μήνα στην τράπεζα, θα κατάσχεται το 50% για κάθε ποσό πάνω από τα 1.000 ευρώ.
Για παράδειγμα, για μισθό 1.300 ευρώ, η εφορία θα κατάσχει τα 150 ευρώ, για ποσό 1.400 ευρώ θα κατάσχει τα 200 ευρώ και για μισθό 1.500 ευρώ τα 250 ευρώ.
Για μισθωτούς των 1.500 ευρώ και άνω με οφειλές προς το Δημόσιο, η ΓΓΔΕ θα κατάσχει επιπλέον ολόκληρο το ποσό που υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ. Για παράδειγμα, αν ο κατατεθειμένος στην τράπεζα μισθός είναι 1.600 ευρώ θα κατάσχονται τα 350 ευρώ (τα 100 ευρώ επιπλέον από τα 1.500 ευρώ και άλλα 250 ευρώ που είναι τα μισά πάνω από τα 1.000 ευρώ και έως τα 1.500 ευρώ) ή για ποσό 2.000 ευρώ, θα κατάσχονται τα 750 ευρώ τον μήνα (500+250).
Οι αλλαγές αυτές έχουν και αναδρομική ισχύ καθώς εφαρμόζονται και επί των ενεργών κατασχέσεων, δηλαδή και επί των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί επί των συγκεκριμένων απαιτήσεων βάσει των προγενέστερων διατάξεων για ποσά δηλαδή άνω των 1.500 ευρώ. Όσον αφορά στις καταθέσεις, επίσης μειώνεται στα 1.250 ευρώ το κατώτατο όριο ακατάσχετου των καταθέσεων φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα, σε ατομικό ή κοινό λογαριασμό, το οποίο ρητά ορίζεται ότι υπολογίζεται ανά μήνα, ενώ αποκλείεται σωρευτικός υπολογισμός αυτού σε χρονικά διαστήματα μεγαλύτερα του μήνα.

Το φαινόμενο Charlie Riina χτυπά αλύπητα το Instagram

Το κορίτσι αυτό έχει βαλθεί να προκαλέσει μαζικά εγκεφαλικά στον ανδρικό πληθυσμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη με πρόσβαση στο ίντερνετ.
H Charlie Riina, η επίσημη αγαπημένη του Instagram, ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό άφθονο γυμνό και φωτογραφίες της σε πόζες άκρως προκλητικές που ξυπνούν τις πιο απόκρυφες φαντασιώσεις.
charlie1

Δεν θέλω γεμιστά, αλλά...


250 δισ. ευρώ η κρατική βοήθεια προς τις τράπεζες στα χρόνια της κρίσης...

...φυσιολογικό ν' αναλάβει τους βιομήχανους!


Με αυτό το γερμανοτσογλάνι, τον νεοφασίστα... χαριεντίζονται στα κανάλια των νταβατζήδων δημοσίων έργων "αριστεροί" και δεξιοί...


Κι ήταν υπουργός των κυβερνήσεων γερμανοτσολιάδων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛάΟΣ...
Να για να μην μας περνάτε για μαλάκες και να σας "πληρώσουμε" την υποκρισία σας!

Το «στίγμα» του Φίλη για την Εκπαίδευση

"Ρεσάλτο"
Οι δηλώσεις Φίλη και Αναγνωστοπούλου θα ήταν αστείες, αν η κατάσταση στην εκπαίδευση δεν ήταν τόσο τραγική… 
Φυσικά θα ακουγόταν σαν ανέκδοτο η δήλωση του κ. Φίλη ότι η σχολική χρονιά άρχισε «χωρίς προβλήματα για τους μαθητές» αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική με τα χιλιάδες κενά να εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία όλης της χώρας, και με τις προσλήψεις που προβλέπονται για αναπληρωτές να μην φτάνουν στοιχειωδώς να τα καλύψουν.
Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις του νέου υπουργού δίνουν και το...στίγμα για τη συνολικότερη πολιτική στόχευση στην εκπαίδευση: «ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συγκλίσεις», «εθνική και κοινωνική προτεραιότητα», «εθνικός κοινωνικός διάλογος», «εθνική αναγέννηση» – φράσεις που με την ίδια άνεση χρησιμοποιούσαν ο Αρβανιτόπουλος και η Διαμαντοπούλου όταν εφάρμοζαν τις πιο σκληρές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Στην εκπαίδευση έχουμε πικρή πείρα: η με τόση έμφαση επίκληση του «εθνικού» και οι «κοινωνικοί διάλογοι» μόνο δεινά μπορούν να φέρουν.

Όσο για τις πολιτικές συγκλίσεις, το πρώτο δείγμα γραφής το έδωσε η κ. Αναγνωστοπούλου, που πριν ακόμα αναλάβει το πόστο της μιλούσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή με τον πρύτανη των ΜΑΤ και της ΝΔ κ. Φορτσάκη, σε κλίμα πλήρους συναίνεσης και συνεργασίας, υπερθεματίζοντας της πολιτικές της ΕΕ και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση.

Ενδεικτική επίσης είναι η αναφορά του υπουργού Παιδείας για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της φτώχιας και της ασιτίας που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία: «πρωτοβουλίες της Εκκλησίας(!), της αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων θα βοηθήσουν να μην εξαπλωθούν στη σχολική αίθουσα δραματικά φαινόμενα».

Ο κ. Φίλης γνωρίζει πολύ καλά ότι το μνημόνιο που ψήφισε και αυτός στις 14 Αυγούστου θα εντείνει τη φτώχια στο μαθητικό πληθυσμό. Ας είναι καλά όμως τα συσσίτια, οι ΜΚΟ και οι «φιλάνθρωποι» ιδιώτες…

Όσο για τους εκπαιδευτικούς η απαξίωση του ρόλου τους σύμφωνα με τον κ. Φίλη δεν περνά μέσα από τις μνημονιακές πολιτικές που τους έχουν διαλύσει οικονομικά και εργασιακά, αλλά από το «γενικότερο κλίμα της κρίσης αξιών», στρώνοντας το έδαφος για την αξιολόγησή τους.

Η κ. Αναγνωστοπούλου δηλώνει ότι αν τα σχολεία «δεν αλώθηκαν από τη Χρυσή Αυγή αυτό οφείλεται στους εκπαιδευτικούς», κουβέντα όμως για τις πραγματικές αιτίες που γεννούν την εξάπλωση του φασισμού, ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

Μεταρρυθμίσεις στην παιδεία προαναγγέλει το Υπουργείο Παιδείας. Μόνο που αυτή τη φορά είναι ήδη αποφασισμένες και καταγεγραμμένες στο τρίτο μνημόνιο: περικοπές στις δαπάνες, σχολεία χωρίς υποστηρικτές δομές, μειώσεις μισθών, αξιολόγηση, μαθητεία – απλήρωτη δουλεία στην τεχνική εκπαίδευση.

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: επειδή για μας η παιδεία είναι υπόθεση ταξική, το κίνημα των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων θα συνεχίσει τη μάχη για δημόσια δωρεάν παιδεία, για σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα δικαιώματα μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ:  pandiera.gr
Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9908

166 Δήμοι διέκοψαν έργα λόγω μη εκταμίευσης από το ΕΣΠΑ- Απλήρωτοι οι εργολάβοι

Σε 166 (από σύνολο 325) ανέρχονται οι δήμοι, που μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή είχαν καταχωρήσει στο ειδικό σύστημα ενημέρωσης της ΚΕΔΕ διακοπές έργων, εξαιτίας της αδυναμίας τους να εξοφλήσουν εντάλματα των εργολάβων, δήλωσε σήμερα στην εκπομπή «ανοιχτά μικρόφωνα», στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM», ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Γιώργος Πατούλης.
«Το πρώτο, που πρέπει να κοιτάξει η νέα κυβέρνηση, είναι να τεθεί αμέσως- ακόμη και σήμερα- γραπτά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα για την επέκταση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τα οποία αλλιώς θα λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου 2015», είπε ο κ. Πατούλης, ο οποίος ……
……απέδωσε τις καθυστερήσεις στην εκταμίευση «στα δημοψηφίσματα και τον πολύ σημαντικό ρόλο που είχε ο κ. Λαφαζάνης, που ενδεχομένως δεν πίστευε στην ευρωπαϊκή προσπάθεια».
Απαντώντας σε ερώτηση, αν ισχύει η πρόθεση που είχε εκφράσει παλαιότερα να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ, είπε ότι δεν είναι έτοιμος να απαντήσει και προσέθεσε ότι «πρέπει να υπάρξει μια κεντροδεξιά, που να είναι ποιοτική, να έχει τη δυνατότητα να προσομοιάζει με αυτό που συμβαίνει απόλυτα με επιτυχημένα μοντέλα στην Ευρώπη, αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι ιδέες».
– See more at: http://airetos.gr/default.aspx?pageid=16695#sthash.ijnVsKNs.dpuf

Οι εκλογές πέρασαν! .. ο λαός ενέκρινε: Έρχεται με αύξηση συντελεστών η ενιαία φορολογική κλίμακα

Έρχεται με αύξηση συντελεστών η ενιαία φορολογική κλίμακα
Αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί αλλά οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στο υπουργείο Οικονομικών για την μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος,  με στόχο την απλοποίηση του ισχύοντος συστήματος και την αύξηση της αποδοτικότητάς του σε έσοδα για τα κρατικά ταμεία.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο το Νοέμβριο και σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών ήδη βρίσκεται η πρόταση για την φορολόγηση όλων των κατηγοριών εισοδήματος με μία ενιαία φορολογική κλίμακα. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να αποκτήσει η κλίμακα προοδευτικότερο χαρακτήρα, δηλαδή να αυξηθούν τα………
κλιμάκια και οι συντελεστές ώστε να διαφοροποιείται περισσότερο η φορολογική επιβάρυνση ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
Σήμερα τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις αντιμετωπίζονται με διαφορετική φορολογική κλίμακα, σε σχέση με τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών ή τα εισοδήματα από ενοίκια.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για το εισόδημα τους φορολογούνται με μία κλίμακα τριών εισοδηματικών κλιμακίων και τριών συντελεστών. Για φορολογητέο εισόδημα ως 25.000 ευρώ ο συντελεστής υπολογισμού του φόρου είναι 22%, για το τμήμα του εισοδήματος από 25.001 ως 42.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής είναι 32% και για το υπερβάλλον είναι 42%.
Παράλληλα η συμφωνία με τους πιστωτές προβλέπει την ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στο φόρο εισοδήματος γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξει και αύξηση των φορολογικών συντελεστών από ένα ύψος εισοδήματος και πάνω. Υπενθυμίζεται ότι για το 2015 η επαναφορά της μειωμένης κατά 30% έκτακτης εισφοράς ίσχυσε για τα εισοδήματα από 30.000 ευρώ, επίπεδο που μπορεί να λειτουργήσει ως όριο και για τις επερχόμενες αλλαγές στο φόρο εισοδήματος.
Σε ότι αφορά τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται σήμερα ως εξής: Για εισόδημα ως 12.000 ευρώ εφαρμόζεται φορολογικός συντελεστής 11%, ενώ για υψηλότερο εισόδημα ο συντελεστής ανεβαίνει στο 33%. Στο μνημόνιο πάντως προβλέπεται αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το 11% στο 15% και από το 33% στο 35% κάτι που δεν αποκλείεται να μεταβληθεί και η αύξηση να επέλθει μέσω της ενσωμάτωσης της κλίμακας των ενοικίων στην ενιαία κλίμακας φορολογίας.
Παράλληλα, η κλίμακα φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών προβλέπει σήμερα φορολογικό συντελεστή 26% για εισόδημα έως 50.000 ευρώ και για 33% για το υπερβάλλον. Ειδικότερα για νέες ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις ή νέους ελεύθερους επαγγελματίες με πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από 1ης Ιανουαρίου 2013 και για τα τρία πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της παραπάνω κλίμακας μειώνεται κατά 50% και μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ εισόδημα.
Στο πλαίσιο των αλλαγών αναμένεται να αντιμετωπισθεί και η δέσμευση που έχει αναληφθεί με το μνημόνιο για αύξηση του συντελεστή φορολογίας των αγροτών από το 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017.
press gr

Οι ηθικολόγοι της Ευρώπης αποδεικνύονται παγκόσμιοι απατεώνες!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: johnpreve@gmail;com
Η είδηση….
Παραιτήθηκε τελικά υπό το βάρος του σκανδάλου που συγκλονίζει τη Volkswagen ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μάρτιν Βίντερκορν . Η παραίτησή του  ήρθε ενώ η κρίση στη λαμβάνει ανυπολόγιστες διαστάσεις καθώς ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας δέχεται από παντού επιθέσεις μετά τις αποκαλύψεις  για την παραποίηση των ελέγχων ρύπων.
Ο σχολιασμός…
Φαίνεται ότι οι Γερμανοί πέρα από την υπεροψία και την βαρβαρότητα τους αφού όπως είναι γνωστό αιματοκύλησαν την υφήλιο δύο φορές τώρα εν καιρώ ειρήνης αποδεικνύουν ότι είναι και μεγάλα λαμόγια καθώς και πρωτομάστορες της απατεωνιάς και της μίζας παγκοσμίως.
Οι Αμερικανοί έχοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά κυρίως την πολιτική βούληση τους ξεσκέπασαν τώρα για δεύτερη φορά με την Volkswagen μετά το σκάνδαλο με την Siemens η όποια όπως είναι γνωστό υποχρεώθηκε να καταβάλει πολλά δις αποζημιώσεις.
Αντιθέτως οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες φερόμενοι ως νανίσκοι (μεταξύ αυτών και οι δικοί μας) συνεχίζουν να τους προσκυνούν και να τους γλύφουν επιτρέποντας τους να κατευθύνουν την γηραιά ήπειρο στην απόλυτη υποδούλωση και την καταστροφή σε Οικονομικό, Κοινωνικό και Πολιτισμικό επίπεδο.
Βέβαια αν κρίνουμε από τα δικά μας δηλ. το πως έχουν βάλει στο χέρι με τις μίζες και τα δώρα «εκτίμησης» την πλειονότητα του Πολιτικού προσωπικού είναι σίγουρο ότι κάτι παρόμοιο έχουν κάνει και με ηγεσίες άλλων χωρών οπότε έτσι δικαιολογείται όλη αυτή η οσφυκαμψία και η δουλοπρέπεια που διακρίνουμε στις μεταξύ τους επίσημες και ανεπίσημες συναντήσεις.
Από ότι διάβασα στο νέο επί Αμερικανικού εδάφους αλλά από ότι φαίνεται και παγκοσμίου σκανδάλου με την Volkswagen σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη του διαδραμάτισε μια Ελληνίδα επιστήμονας η Άννα Στεφανοπούλου η οποία κατάλαβε και απέδειξε ότι τα λογισμικά της μέτρησης των ρύπων ήταν πειραγμένα με αποτέλεσμα να δείχνουν πολύ χαμηλότερες τιμές κοροιδεύοντας εκτός από τους καταναλωτές ακόμα και τις επίσημες κρατικές αρχές των διαφόρων χωρών οι οποίες μετρούν αλλά και προγραμματίζουν δράσεις για την μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Φαντάζομαι ότι εκτός από τα 18 δις που θα καταβάλλουν ως αποζημίωση στους Αμερικανούς θα αναγκαστούν να πληρώσουν πολλά περισσότερα αφού το σκάνδαλο αφορά 11.000.000 οχήματα παγκοσμίως και θα πρέπει να μηνυθούν από χώρες εισαγωγής, από άλλες εταιρείες αυτοκινήτων για αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά και από μεμονωμένους πελάτες για εξαπάτηση.
Ελπίζω δε οι παλαιότεροι αλλά και οι νεότεροι πολιτικοί εγχώριοι «Γερμανόφιλοι» να τολμήσουν να ψελλίσουν στον κ. Σόιμπλερ ότι ήρθε ο καιρός να βουλώσει το βρωμόστομα του όπως επίσης να πάψει να μας κουνάει το δάκτυλο του και να ασχοληθεί μετά του οίκου του συμμαζεύοντας τους απατεώνες και τους αλητήριους συμπατριώτες του! 
Εμείς δε ως απλοί πολίτες πρέπει να κατανοήσουμε επιτέλους ότι οι Γερμανοί (πολιτικοί) δεν είναι φίλοι μας αλλά μόνο απλοί καιροσκόποι οι οποίοι κατά βάθος κουβαλούν μέσα τους το σύνδρομο της Αρίας φίλης και του Ναζισμού και θα πρέπει να τους πολεμήσουμε σε αυτή την φάση της φαινομενικής παντοδυναμίας τους το λιγότερο με μποϊκοτάζ στα προϊόντα τους.
Είμαι δε πεπεισμένος ότι σύντομα οι Ευρωπαϊκοί λαοί (και όχι μόνο) θα ξεπεράσουν τις ηγεσίες τους και θα καταλάβουν το ρόλο τους και το τι ακριβώς πρεσβεύουν και θα τους στείλουν για το παρελθόν αλλά και για το παρόν τους εκεί που τους αξίζει δηλ. … στον απόπατο της Iστορίας!

Η ΕΕ βάζει στο στόχαστρο τσίπουρο και τσικουδιά

Τσουχτερότερο φόρο στο τσίπουρο και την τσικουδιά ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να τροποποιήσει το καθεστώς φόρου κατανάλωσης για το τσίπουρο και την τσικουδιά, καθώς η χώρα επιβάλλει σε αυτά τα ποτά το 50% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης που εφαρμόζεται στην αιθυλική αλκοόλη.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Επιτροπή, επιβάλεται υπερβολικά μειωμένος συντελεστής στο τσίπουρο και την τσικουδιά (περίπου 6% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης), όταν…….
……….παρασκευάζονται χύμα από τους αποκαλούμενους «διήμερους» αποστάκτες (οινοπαραγωγοί ή παραγωγοί άλλων γεωργικών προϊόντων).
Οι κανόνες της ΕΕ προβλέπουν ότι ο ίδιος συντελεστής φόρου κατανάλωσης θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα προϊόντα που παρασκευάζονται από αιθυλική αλκοόλη. Εξαιρέσεις ή παρεκκλίσεις προβλέπονται ρητώς από τη νομοθεσία της ΕΕ και πρέπει να ερμηνεύονται αυστηρά. Η Ελλάδα δεν έχει κάποια παρέκκλιση για το τσίπουρο ή την τσικουδιά.
Η Επιτροπή πιστεύει ότι και τα δύο καθεστώτα αποτελούν παράβαση της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ για τον φόρο κατανάλωσης και επίσης ευνοούν ένα αλκοολούχο ποτό εγχώριας παραγωγής, έναντι των αλκοολούχων ποτών που παράγονται σε άλλα κράτη μέλη. Αυτό αποτελεί παράβαση των κανόνων της ΕΕ σχετικά με τη ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών.
Το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λαμβάνει τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης. Σε περίπτωση έλλειψης ικανοποιητικής απάντησης εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ.
Το τσίπουρο και η τσικουδιά είναι παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά, τα οποία παράγονται στη βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη. Και τα δύο ποτά έχουν προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη.
tvxs.

Θα πεθάνω!

Κοιτάξτε να δείτε, το ολόγραμμα κυβέρνηση που μάς φόρεσαν οι δανειστές με το πρόσωπο των ΣυριζοΑνέλ είναι ένα πράγμα που γουστάρει να τα «ακούει». Το γουστάρει πολύ να τρώει τα μπινελίκια του και δεν πρόκειται να της χαλάσουμε (για άλλη μια φορά) το χατήρι
Του Γιάννη Λαζάρου
Το επικοινωνιακό τεχνασμάτακι με τον ξάδελφο Καμμένου έκανε πολλά πληκτρολόγια να πάρουν φωτιά και να σχολιάζουν ότι αυτός είναι ρατσιστής (επειδή υπονόησε ότι οι Γερμανοί είναι ναζιστές), είναι αντισημίτης (επειδή έγραψε ότι οι Εβραίοι κάνουν κουμάντο) και γενικώς το παιδί έπαιζε με το πουλάκι του, τον Τουίτερ, στον ελεύθερο χρόνο του, που ήταν 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό, λοιπόν, το καλό παιδί βρήκαν οι κατοχικοί συγκυβερνήτες να κάνουν παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους είτε είναι ……..
……..βουλευτές τους είτε είναι πολίτες που ομιλούν ελεύθερα. Τον έβαλαν στον θρόνο και μέσα σε 12 ώρες τον έστειλαν να ασχολείται πάλι με το πουλάκι του. Το μήνυμα όμως το πήραμε.
Εφόσον η κυβέρνηση τιμωρεί και εξευτελίζει ακόμη και υπουργό της φανταστείτε τι μπορεί να κάνει για όσους δημοσίως χαρακτηρίζουν την φίλη Γερμανία ναζιστοχώρα. Φανταστείτε τι φακέλωμα γίνεται διαδικτυακώς από τους αόρατους κουκουλοφόρους για όσους λένε την Ε.Ε ναζιστικό μόρφωμα. Φανταστείτε αν υπάρξει βουλευτής της συγκυβέρνησης που τον πιάσει ξαφνικά κρίση συνείδησης μέσα στην Βουλή και τους πει «προδοταραίους». Το Γκεμπελίστικο επικοινωνιακό τέχνασμα έπιασε αφού όλοι ασχολήθηκαν με τον φασίστα, ρατσιστή ξάδελφο Καμένου και όχι με την πράξη της κυβέρνησης που είναι πιο φασιστική από τον ίδιο τον ξάδελφο. Ας τολμήσει ένας βουλευτής να ψηφίσει ΟΧΙ σε μνημονιακό μέτρο μέσα την Βουλή και θα τον στείλουν να στήνει τέντες στους «ανθρώπινους» καταυλισμούς του ΟΗΕ και της κυβέρνησης στην Ειδομένη.
Τζάκρη! Αυτό είναι το πρόσωπο της ελληνικής ανάπτυξης.
Τζάκρη! Το πρόσωπο της ελληνικής βιομηχανίας.
Τζάκρη! Την βλέπουν τα φουγάρα των εργοστασίων μέσα στο μπλε στενό φόρεμα με το φερμουάρ τυχαίως από πίσω και ξεφυσάνε σαν μπλάρια (μουλάρια εις την Αθηναϊκήν) στον ανήφορο.
Μάς κάνει πολύ πλάκα η κυβέρνηση που το Μνημόνιο 3 της ανάπτυξης, της παραγωγικότητας, της ανασύνταξης της βιομηχανίας έχει το πρόσωπο Τζάκρη. Θα μπει η Θοδώρα σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με την 12ποντη petit toe γόβα (Γόβα με υδρορροή. Τι μαθαίνω ο άνθρωπας στα γεράματα!!!) και τα έμβολα συσκευασίας θα πάρουν φωτιά.
Τζάκρη! Πείτε μας σεξιστές και απαντήστε μας γιατί το φερμουάρ στο φόρεμα ήταν από πίσω και γιατί στηνόταν στις κάμερες σαν μοντέλο για κατάλογο ρούχων μεσήλικων κυριών. Φταίω εγώ που δεν πιστεύω ότι το μαλλί της έχει καεί από το ντεκαπάζ (έχω γίνει άσσος στο λάιφ στάιλ) και φοράει οκτώ σειρές τρέσες ( όποιος δεν ξέρει τι εστί τρέσα στο μαλλί να μάθει). Αναρωτιέμαι ο κιαρατάς ποιος ήταν ο γενναίος που της ανέβασε το φερμουάρ για την επίσημη εμφάνα της ορκωμοσίας.
Τζάκρη: Βιομηχανία Κομμωτηρίου. Μπαίνεις από το ΠΑΣΟΚ των Γιαννιτσών και αφού ψηφίζεις 3 Μνημόνια που κατέστρεψαν την ελληνική βιομηχανία βγαίνεις από τα «αριστερά» και νομίζεις ότι με τρεις ενέσεις μπότοξ θα ανορθωθεί.
«Τζάκρη στην Αθήνα, Τζάκρη στην Θεσσαλονίκη, Τζάκρη στη Νέα Υόρκη. Τζάκρη, τώρα και στα Τρίκαλα»!
Και τώρα η δικιά μου. Την έχω κρατήσει τελευταία την γυναίκα που ειδικεύτηκε μεταπτυχιακώς στην αστική γεωγραφία. Την γυναίκα που πέρασε από τέσσερα ιδρύματα της Ε.Ε να μάθει να χτίζει τουβλάκια Lego. Πού όσα κι αν της έμαθε η Αρχιτεκτονική, αυτή γεννήθηκε για την κουζίνα. Να γίνει νοικοκυρά, αλλά επειδή η λάντζα και το μαγείρεμα ήθελαν κώλο, είπε ας γίνω βουλευτής και θα μεταμορφωθώ σε Βέφα Αλεξιάδου από το έδρανο.
Θεανώ, η γυναίκα μαρμελάδα για τους πτωχούς, η γυναίκα γεμιστή ντομάτα, η γυναίκα που βλέπει ορυζώνα της Κίνας και σχεδιάζει πόσους τόνους εισαγωγή πρέπει να κάνει για να γεμίσει τα νηστικά στομάχια των Ελλήνων.
Θεανώ, η γιαγιά που όλοι θέλαμε να είχαμε στο σπίτι και να της βάζουμε δυναμιτάκια στα μπικουτί την ώρα του ροχαλητού της. Σε αυτή δεν περνούν σεξιστικά σχόλια διότι όσο «νηστικός» κι αν είσαι, την σταφίδα ερωτικά δεν μπορείς να τη δεις.
Θεανώ, η κυρά που κάνει κουμάντο στο σπίτι σου και στο στομάχι σου.
Θεανώ! Η Μεσσίας που θα ξεπεράσει τον Χριστό αφού θα πολλαπλασιάζει το τίποτα να σε χορτάσει. Ως αρχιτέκτονας με τόσα πτυχία μπορεί να είναι η πρώτη στον κόσμο που θα σχεδιάσει σπίτι άνευ κουζίνας και άνευ WC διότι λεφτά να μαγειρεύεις δεν θα έχεις και ως νηστικός τι να την κάνει την χέστρα!;
Για τους υπόλοιπους τύπου Φίλη, Μπαλάφα, Μπόλαρη, Τόσκα, Πελεγκρίνο τα σχόλια περιττεύουν. Τους είδαν οι ήρωες του Muppet Show και βγήκαν προκαταβολικώς στο ταμείο ανεργίας.


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΩΝ WIKILEAKS ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ- ΠΩΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 2006

gjghjghjkghkΟι νέες αποκαλύψεις των wikileaks δεν εκπλήττουν πια κανέναν καθώς ο κόσμος έχει αποκτήσει συνείδηση ότι η Αμερική έχει συνεργήσει για την πτώση των καθεστώτων που δεν συμμορφώνονται, όχι μόνο στην περίπτωση της Συρία και του σαμποτάζ της επικράτειάς της, αλλά και σε άλλες αραβικές χώρες και τη Μέση Ανατολή γενικότερα, όπως πολύ ορθά επισημαίνει το eldabil στο σχετικό άρθρο του από 21-09-15. Αποτελεί κοινό τόπο ότι η παρέμβαση των ΗΠΑ στις υποθέσεις των τρίτων χωρών, βασίζεται στις τρομοκρατικές οργανώσεις τις οποίες στηρίζει για να διασπάσει την αραβική ενότητα και να διαιωνίσει την έριδα , μια παγίδα στην οποία έπεσαν πολλά κράτη.
Το νέο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των «Wikileaks» χρονολογείται από το 2006 και αφορά το σχέδιο των……..
……….
ΗΠΑ για αποσταθεροποίηση της Συρίας και υπονόμευση της εξουσίας του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Το έγγραφο αρχίζει με την έκφραση  » της δυσφορίας των ΗΠΑ » για την σταθερότητα του καθεστώτος της Συρίας, αλλά και για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Συρίας « Μπασάρ αλ-Άσαντ » έχει γίνει « ισχυρότερος από ό, τι ήταν πριν από δύο χρόνια », παρά την ήδη τριετή αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Η Αμερική σχεδιάζει να υποσκάψει τα φιλοιρανικά καθεστώτα όπως τη Συρία αλλά και το λιβανέζικο κόμμα της Χεζμπολάχ, ως εκδούλευση στην σιωνιστική οντότητα.
Πρόκειται για ένα έγγραφο που εκδίδεται από την αμερικανική πρεσβεία στη Δαμασκό, με το οποίο αναγνωρίζεται η σταθερότητα του συριακού κράτους, γεγονός που ανησυχεί την Ουάσινγκτον. Ως εκ τούτου αρχίζουν τις εργασίες για να εκμεταλλευτούν τα όποια αδύνατα σημεία της Δαμασκού. Προκειμένου να αξιοποιηθεί μια ευκαιρία άσκησης πίεσης στον Άσσαντ, και να καταρρεύσει η σχέση ισορροπίας με το Λίβανο , πραγματοποιείται η δολοφονία του Πρωθυπουργού του Λιβάνου Rafik Hariri και αρχίζουν να αποδίδονται ευθύνες στη συριακή κυβέρνηση.
Στο έγγραφο η Ουάσινγκτον φέρεται να τονίζει την ανάγκη να επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση και απαιτούν να υπάρξει μια δημόσια ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας και της διαπλοκής Άσσαντ στην δολοφονία.
Μία παράγραφος του εγγράφου αναφέρεται στον τ. Αντιπρόεδρο της Συρίας, « Abdel-Halim Khaddam ο οποίος φέρεται να  είχε πεί, «ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή βάση  » ενώ επισημαίνουν ότι « η εμφάνιση του Αντιπροέδρου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενοχλεί την συριακή ελίτ και τον Άσσαντ προσωπικά ». Το έγγραφο ενημερώνει ότι « πρέπει να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τη Σαουδική Αραβία και άλλους εταίρους  να προπαγανδίζουν στα μέσα ενημέρωσης, και να αναδεικνύουν την σκοτεινή πλευρά του συστήματος. «
Το ίδιο έγγραφο εντέλλεται τη διάσπαση στις τάξεις των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς και την ανάγκη της διασποράς φημών για απόπειρες πραξικοπήματος , επειδή το σύστημα είναι πολύ ευαίσθητο σε ψιθύρους για απόπειρες πραξικοπήματος ώστε να προκληθεί μια ανησυχία στις τάξεις του Στρατού, της Διοίκησης και της Ασφάλειας της χώρας.
Το έγγραφο προτείνει επίσης, να τονισθεί με κάθε μέσο η αποτυχία της « οικονομικής μεταρρύθμισης», ιδίως κατά την περίοδο των Συριακών Προεδρικών Εκλογών του 2006, για να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Άσσαντ  απονομιμοποιώντας τον. Επίσης, προτείνουν τη σύγκριση « της συριακής μεταρρύθμισης » με άλλες μεταρρυθμίσεις στη Μέση Ανατολή, και ζητά να αναληφθεί δράση για να αποτραπούν χώρες Κόλπου για αραβικές επενδύσεις  στη Συρία.
Σχετικά με το κουρδικό ζήτημα, το έγγραφο προτείνει τη διοργάνωση μιας εκστρατείας καταγγελιών των Κούρδων της Συρίας, μέσω διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να δυσφημισθεί η κυβέρνηση. Ωστόσο επισημαίνεται: «Αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί προσεκτικά, διότι το οποιοδήποτε λάθος στο κουρδικό ζήτημα στη Συρία μπορεί να στραφεί εναντίον μας και οι Κούρδοι να απαξιώσουν τις προσπάθειές μας για την οικοδόμηση μιας κουρδικής  »αντιπολίτευσης ». Επίσης πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις συριακές υπηρεσίες πληροφοριών οι οποίες είναι υποψιασμένες για τους στόχους κάποιων Κούρδων « .
Στην παράγραφο σχετικά με τις τρομοκρατικές δραστηριότητες, σύμφωνα με την αμερικανική περιγραφή στο έγγραφο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγνωρίζει με διακριτικό τρόπο  »ότι  το συριακό καθεστώς έχει επιληφθεί με σχετικές δράσεις , ομάδες που έχουν δεσμούς με την αλ-Κάιντα » και προαναγγέλει την εμφάνιση ορισμένων τρομοκρατικών ενεργειών στη Συρία.
Το έγγραφο συνιστά τη μετάβαση και παρουσία τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, όπως της «Χαμάς» και του «Ισλαμικού Τζιχάντ». Εκτιμάται ότι οι ιστορικές προσπάθειες της χώρας και της διακυβέρνησης των Άσσαντ κατά των τρομοκρατικών ομάδων είναι ένα αδύναμο σημείο και παρέχει όλα τα σημάδια αστάθειας της διακυβέρνησης και  των πολιτικών επιλογών της. Σημειώνεται ότι είναι δύσκολο να εξακριβωθεί πλήρως ο βαθμός  της ισλαμιστικής απειλής κατά του καθεστώτος στο εσωτερικό της Συρίας, αλλά το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μια μακροπρόθεσμη απειλή. «
Ασφαλώς, δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε σε έγγραφο των « WikiLeaks » για να κατανοήσουμε την πραγματικότητα του αμερικανικού σχεδίου κατά της Συρίας, που καταστρέφει μια ολόκληρη χώρα υπέρ της σιωνιστικής οντότητας. Ωστόσο, μας αποκαλύπτει πόσο ποταπά είναι τα από καιρό σχεδιαζόμενα σενάρια για την αποσταθεροποίηση , τον κυνισμό των σχεδιαστών από τις  »αυθεντίες στα ανθρωπιστικά ζητήματα » και την εξύφανση των γεγονότων υπέρ του χαοτικού σχεδίου τους.
Δείχνει επίσης το βαθμό της αμερικανικής επιρροής  σε αραβικά κράτη και στους κυβερνήτες τους που ακολουθούν πειθήνια τις εντολές των ΗΠΑ. Γίνεται απόλυτα σαφές ο πρωταρχικός αμερικανικός ρόλος στην επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία, και στην μετατροπή μιας πολιτικής κατάστασης σε έναν καταστροφικό πόλεμο μεταξύ του κράτους και των ένοπλων συμμοριών που απολαμβάνουν στήριξη, χρηματοδότηση και εξοπλισμό από τη Ουάσιγκτον και κάποια άλλα συνωμοτικά κράτη.