ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Κι όμως, μήπως ήρθε το τέλος του κόσμου;


Χρονιά ήταν και σχεδόν πάει το 2012. Το πολυαναμενόμενο τέλος του κόσμου δεν ήρθε για την ώρα. Οι Μάγια έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους και τα αστεία δίνουν και παίρνουν στο διαδίκτυο.

Αλλά…για να το ξανασκεφτούμε. Έπεσαν τόσο έξω οι Μάγια; Με μια δεύτερη ματιά δεν είμαι και τόσο σίγουρος.
Για αυτόν που έχασε τη δουλειά του και δεν πρόκειται να βρει άλλη στην ηλικία που είναι,
Για αυτόν που βάζει λουκέτο στη δουλειά μιας ζωής,
end-of-the-worldΓια αυτόν που εξατμίζονται οι κόποι μιας ζωής,
Για αυτόν που η τράπεζα του κατάσχει το σπίτι,
Για αυτόν που μπουκάρουν στο σπίτι του και του βιάζουν τη μάνα, τη σύζυγο, την κόρη και τον ίδιο για το τίποτε,
Για αυτόν που βλέπει τα παιδιά του να μαραζώνουν άνεργα στο σπίτι,
Για αυτόν που πληροφορήθηκε ότι το παιδί του έχασε τις αισθήσεις του στο σχολείο από την πείνα,
Για αυτόν που δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακά του και αργοπεθαίνει,
Για αυτόν που τελικά δεν αντέχει άλλο και απελπισμένος πηδάει από το παράθυρο ή τινάζει τα μυαλά του στον αέρα,
Ήρθε ή δεν ήρθε η συντέλεια;

Άνεργος με ιδιόκτητο σπίτι 80 τ.μ. και αυτοκίνητο 1400 κ.ε. θα πληρώσει φόρο 2.756 ευρώ!!!



Άνεργος με ιδιόκτητο σπίτι 80 τ.μ. και αυτοκίνητο 1400 κ.ε. θα πληρώσει φόρο 2.756 ευρώ!!!
Αποδείξεις θα πρέπει να συλλέγουν κατά τις αγορές τους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και το οικονομικό έτος 2013.
Η συγκέντρωση των αποδείξεων αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να επωφεληθούν από το ειδικό αφορολόγητο ποσό -έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ- που προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γεώργιου Μαυραγάνη οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν με τη μορφή αποδείξεων το 25% του δηλωθέντος εισοδήματός τους.
για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου, για ποσά υψηλότερα από 42.000 ευρώ, μέχρι τα οποία υπάρχει ωφέλεια από το ειδικό αφορολόγητο ποσό.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις έως 10.500 ευρώ.

Το ΕΕΤΗΔΕ είναι τελεσίδικα αντισυνταγματικό…





Στη χώρα μας δεν υπάρχει Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο που θα έκρινε αμετάκλητα περί της συνταγματικότητας ή μη ενός νόμου. Η ουσιαστική αντισυνταγματικότητα των νόμων κρίνεται κατά τους όρους του άρθρου 100 παρ. 1 εδ. ε του Συντάγματος από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Μέχρι να υπάρξει τέτοια απόφαση, το κάθε δικαστήριο μπορεί να κρίνει ελεύθερα την αντισυνταγματικότητα των νόμων. Άσχετα λοιπόν με το τι έχει κρίνει το ΣτΕ για το ΕΕΤΗΔΕ (το γνωστό χαράτσι μέσω ΔΕΗ), η συνταγματικότητα των νόμων κρίνεται… σε κάθε δικαστική απόφαση και κανένα δικαστήριο δεν είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει κατά την κρίση του άλλο δικαστήριο, ούτε φυσικά το ΣτΕ.
Σύμφωνα με το άρθρο 87 παρ. 2 του Συντάγματος «Oι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος». Σύμφωνα δε με το άρθρο 93 παρ. 4 του Συντάγματος «Tα δικαστήρια υποχρεούνται να μην εφαρμόζουν νόμο που το περιεχόμενό του είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα». Η κρίση για την αντισυνταγματικότητα του εφαρμοζόμενου νόμου εξετάζεται και αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο και είναι ένα παρεμπίπτον ζήτημα για το οποίο αποφαίνεται η απόφαση.

ΠΕΡΙΠΟΥ 3.500 ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


 


Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)



Image 
Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου από τις 09:30 το πρωί, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας η επόμενη διανομή τροφίμων "Χωρίς Μεσάζοντες".
Θα διατεθούν πορτοκάλια Σπάρτης άριστης ποιότητας προς 0,35€ το κιλό σε συσκευασίες των 8 κιλών, στην τιμή των 2,80€ ανά συσκευασία.
Τα πορτοκάλια είναι διαφορετικών μεγεθών και ενδείκνυνται και για την παραγωγή χυμού.
Ο παραγωγός Ι. Καρμοίρης παρέδωσε το απαραίτητο  πιστοποιητικό χημικών αναλύσεων, αφού προηγουμένως δείγμα πορτοκαλιών εξετάστηκε στο βιοχημικό εργαστήριο της AGROLAB στη Θεσααλονίκη με κωδικό 211212 - 25922 και έλαβε τον αριθμό πιστοποιητικού Σ16599/21.12.12 με την ένδειξη "Δεν πιστοποιήθηκαν δραστικές". Δηλαδή το προϊόν δεν παρουσιάζει κανένα ίχνος φυτοφαρμάκων.
Η διάθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 09:30 έως 12:30.
Για παραγγελίες κάντε κλικ εδώ: http://www.anasta.de/TOPOS/index.php?option=com_wrapper&Itemid=142
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Ο Θεόδωρος Βουλκίδης στην προετοιμασία της Εθνικής Παίδων



ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΈΣ ΤΟΥ ΔΡΊΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ ΠΑΊΔΩΝ ΕΝ ΌΨΕΙ EΥΡΩΠΑΪΚΟΎ

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος, ανακοίνωσε τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στηνπροετοιμασία της Εθνικής Παίδων εν όψει των προκριματικών αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν στην Ουγγαρία το διάστημα 3-7/1/2013.

Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 23/12 στο Λουτράκι, ενώ στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου η ομάδα θα μεταβεί στην Ισπανία για τουρνουά προετοιμασίας με τη συμμέτοχη της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Τυνήσιας. Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει για την Ουγγαρία στις 2 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά οι αθλητές που επέλεξε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είναι οι εξής:

Κασαμπαλής Σταύρος, Χαραλαμπίδης Σωκράτης (Εθνικός Αλεξ/πολης), Τζιουμάκας Γιώργος, Θεοδόσης Ηλίας , Σταυρακάκης Τάσος (ΓΣ Ηρακλής), Γκρέμπενικ Γιάροσλαβ, Καρασαβίδης Βασίλης, Παπάζογλου Αθανάσιος, Ιωαννίδης Ιωάννης (Επίκουρος), Κωστόπουλος Βασίλης (Πανερυθραϊκός), Μούχλιας Βασίλης (Έβρος Σουφλίου), Σπυριούνης Κυριάκος (Μίλων), Βουλκίδης Θεόδωρος (Μ.Α.Σ Αιγινίου) και Τσαδήμας Θεόδωρος (ΦΘΙΑ).

volleyball.gr

Νίκη Αιγινίου - Παναθηναϊκός 3-2


  Στο πιο... ανατρεπτικό ματς της χρονιάς, η Νίκη Αιγινίου αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ κι ο Παναθηναϊκός είχε ματς μπολ στο γ' σετ (ενώ στο δ' προηγήθηκε με 1-8 και 17-22), κατάφερε τελικά να επικρατήσει στο τάι μπρέικ και να αυξήσει τη διαφορά της από τους πράσινους στους τέσσερις βαθμούς.

Η ομάδα της Πιερίας στο πρώτο σετ ξεκίνησε εντυπωσιακά προηγούμενη με 5-0, αλλά ο ΠΑΟ απάντησε με δικό του σερί 5-0, αλλά η Νίκη ξέφυγε εκ νέου 16-12. Μετά το β' τεχνικό τάιμ άουτ όμως οι φιλοξενούμενοι ροκάνισαν τη διαφορά και το 18-15 έγινε 18-19. Η Νίκη προηγήθηκε με 22-21, αλλά για τελευταία φορά στο σετ που κατέληξε στον ΠΑΟ με 25-27.
Στο β' σετ ο ΠΑΟ προηγήθηκε με 0-4 και 3-7, αλλά βρέθηκε να χάνει με 22-19. Οι πράσινοι ισοφάρισαν 22-22 και στο 24-23 με νέο σερί 0-3 πήραν και το β' σετ.
Στο γ' σετ υπήρχε ισορροπία μέχρι το 18-18 που έγινε 23-19 για τους γηπεδούχους, με τον ΠΑΟ να πλησιάζει στον πόντο (23-22) και να φτάνει σε ματς μπολ μετατρέποντας το 24-22 σε 24-25. Οι παίκτες του Καζάζη έχασαν όμως την ευκαιρία καθώς με δικό της σερί 3-0 η Νίκη πήρε το σετ και μείωσε σε 2-1.
Στο δ' ο ΠΑΟ ξεκίνησε εντυπωσιακά καθώς προηγήθηκε με 0-6 και 1-8, με τους γηπεδούχους να μειώνουν κάπως τη διαφορά (5-9, 8-11, 12-15), αλλά όταν το σκορ έφτασε στο 17-22 το ματς έμοιαζε να έχει τελειώσει. Κι όμως η Νίκη άρχισε πάλι να μαζεύει τη διαφορά πλησιάζοντας στον πόντο (21-22) και στο 22-23 με ένα νέο σερί οδήγησε το ματς στο τάι μπρέικ.
Οι ανατροπές δεν έλειψαν και στο 5ο σετ καθώς το 5-3 των γηπεδούχων έγινε 8-10 για τον ΠΑΟ, αλλά στο 13-13 η Νίκη πήρε δύο συνεχόμενους πόντους και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη.

«Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει παρά πολύ. Ήταν μια νίκη καρδιάς, αφού είμαστε μια νέα ομάδα και τέτοιες νίκες βοηθούν πάρα πολύ. Δεν πήγαμε καλά σε κάποιους τομείς, αλλά μετά το 0-2 αφυπνιστήκαμε, διορθώσαμε πολλά στο παιχνίδι μας με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη νίκη που τη θέλαμε πάρα πολύ για τον κόσμο που γέμισε πάλι το γήπεδο αλλά και για τους νεαρούς αθλητές μας. Το σίγουρο είναι ότι μετά από αυτό το αποτέλεσμα θα κάνουμε καλά Χριστούγεννα», 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012 (φωτο) 23-12-2012


















Xristougenna-Despina Vandi (Official Video) HQ DVD Rip

Μουσείο Ακρόπολης: Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα



Εν όψει Χριστουγέννων το μουσειο της Ακρόπολης προσαρμόζει το πρόγραμμα του και προσθέτει παιδικά εργαστήρια, οικογενειακά αρχαιολογικά παιχνίδια, τρισδιάστατες προβολές, μουσικές εκδηλώσεις, Χριστουγεννιάτικα κεράσματα και πολλές ακόμη εκπλήξεις.
Παιδικό εργαστήριο «Η Ειρεσιώνη και τα Κάλαντα»
Το Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να στολίσουν την Ειρεσιώνη, ένα κλαδί ελιάς, όπως έκαναν στην αρχαιότητα. Θα γνωρίσουν από που προέρχεται το αγαπημένο τους αυτό έθιμο και θα τραγουδήσουν κάλαντα ηλικίας σχεδόν 3.000 ετών.
Ημέρες προγράμματος: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου & Κυριακή 30 Δεκεμβρίου
Ώρες προγράμματος: 11:00-11:45 π.μ., 2:00-2:45 μ.μ., 3:00-3:45 μ.μ.
Κρύο και Ζεστό, Ρόδι Ρόδι είσαι εδώ;
Το Μουσείο υποδέχεται τα παιδιά με τους γονείς τους να παίξουν με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές και να ανακαλύψουν γιορτές και δώρα της αρχαιότητας συνδέοντάς τα με το σήμερα. Στο τέλος τους περιμένει μια έκπληξη.
Ημέρες προγράμματος: Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου & Κυριακή 30 Δεκεμβρίου
Ώρες προγράμματος: 11:00-12:00 μ.μ., 12:00-1:00 μ.μ., 1:00-2:00 μ.μ., 2:00-3:00 μ.μ., 3:00-4:00 μ.μ., 4:00-5:00 μ.μ.
Τρισδιάστατες προβολές
Το Μουσείο καλωσορίζει τους επισκέπτες στην Αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας με τρισδιάστατες προβολές προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τα μνημεία της Ακρόπολης.
Ημέρες προγράμματος: Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου & Κυριακή 30 Δεκεμβρίου

Δορυφορικές φωτογραφίες της Γης του 2012


Αυτές είναι κάποιες από τις καλύτερες φωτογραφίες (επιλεγμένες από τη DigitalGlobe), από το φωτογραφικό αρχείο τριών διαφορετικών δορυφόρων.
Θαυμάστε την μοναδική προοπτική του κόσμου μας από ψηλά…

Το 2012 σε 60 δευτερόλεπτα απο το Reuters - Βίντεο



Αμερικανικές εκλογές, Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, ναυάγιο του Concordia, τυφώνας, Συρία και άλλες ταραγμένες περιοχές του πλανήτη και κάπου εκεί και η Ελλάδα των μέτρων και της λιτότητας.
Το 2012 ήταν μια χρονιά ανατροπών, επαναστάσεων, επιστημονικών ανακαλύψεων. Μια χρονιά ξεχωριστή τόσο για την Ελλάδα της ύφεσης όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.
Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που ξεχώρισε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μέσα σε ένα video ενός λεπτού.

Στα άδυτα του γερμανικού πορνό! Μια έρευνα που σοκάρει!


Φωτογραφία για Στα άδυτα του γερμανικού πορνό! Μια έρευνα που σοκάρει!
Όταν συνελήφθη ο γερμανός Fabian Thylmann, έγινε γνωστός ως ο βασιλιάς της βιομηχανίας πορνό. Η εταιρεία του που ασχολείται με το σεξ λειτουργεί σαν μια σύγχρονη εταιρεία, σιωπηλά και ψηφιακά και έχει γίνει μια σημαντική παρουσία στο Διαδίκτυο, σχεδόν όπως η Amazon και η Wikipedia, γράφει ο Uwe Buse στο Der Spiegel.Σε ένα αποπνικτικό κινηματογραφικό στούντιο στο Λος Άντζελες, 11 πορνοστάρ κάθονται σε χρωματιστούς καναπέδες, προσπαθώντας να κάνουν μια ταινία που πρέπει να είναι καλύτερη από όσα έχει να προσφέρει ο Fabian Thylmann. Ο Thylmann, ένας Γερμανός από τη δυτική πόλη του Άαχεν, εξέπληξε τη βιομηχανία όταν μετέτρεψε μία παλιά επιχείρηση πορνογραφίας σε μια πολυεθνική εταιρεία. Ό,τι έπρεπε να γίνει κρυφά μέχρι τότε και φαινόταν κάπως οπισθοδρομικό, ξαφνικά φαινόταν σύγχρονο μόλις ο Thylmann εμφανίστηκε στο προσκήνιο, επειδή αυτός δεν ήταν ένας από εκείνους τους ανίδεους, νταβατζήδες που είχαν κατακτήσει τη βιομηχανία πορνό. Ο Thylmann είναι ένας προγραμματιστής. Ενώ οι άλλοι δίνουν έμφαση σε δονητές, ο Thylmann σκέφτεται πράγματα όπως η καλή σύνδεση στο Internet που μπορεί να μεταδώσει οποιαδήποτε σκηνή, σε οποιονδήποτε υπολογιστή στον κόσμο. Λειτουργεί σε μια διαφορετική διάσταση, η οποία είναι και ο λόγος που οι ανταγωνιστές του δεν μπορούν να τον φτάσουν.

Στο Λος Άντζελες, ο ηθοποιός Tommy Pistol έχει βαρεθεί τη ζέστη και στέκεται μπροστά στο μόνο κλιματιστικό που υπάρχει στο δωμάτιο. Ο Pistol, ο οποίος μοιάζει λίγο σαν τον Robert De Niro νέο, πρόσφατα πρωταγωνίστησε σε μια σάτιρα στην οποία ένας κόφτης αγγουριού έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ξεκουμπώνει το παντελόνι του, τραβά κάτω εσώρουχό του, πάει προς τον κρύο αέρα και λέει: «Αχ, καλύτερα έτσι».

Πίσω του κάθεται η Sarah Shevon, μελαχρινή επί του παρόντος, και γνωστή στη βιομηχανία για την προθυμία της να πειραματιστεί. Κοιτάζει τα πόδια της με ανησυχία, διότι δεν φαίνονται πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Πριν από λίγες ημέρες η Shevon ήταν σε δουλειά που περιλάμβανε πρωκτικό σεξ και έκτοτε τα πόδια της της φαινόταν «περιέργως χοντρά». Ίσως κάτι να έσπασε, λέει. Ένας άλλος ηθοποιός γνέφει με κατανόηση και συνιστά ένα προϊόν που περιέχει βιταμίνη Β12.

«Μπλόκο» σε δέκα κιλά χασίς στην Πιερία

Φωτογραφία για «Μπλόκο» σε δέκα κιλά χασίς στην ΠιερίαΠάνω από δέκα κιλά χασίς βρέθηκαν στο αυτοκίνητο ενός 22χρονου 'Έλληνα που συνελήφθη στον Κορινό Πιερίας.

Συγκεκριμένα σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 10.342 γραμμάριων.

Επίσης συνελήφθη ένας Αλβανός που ήταν συνοδηγός σε αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός. 

Ο οδηγός του προπορευόμενου αυτοκινήτου διέφυγε πεζός και αναζητείται.

Κατασχεθήκαν δύο αυτοκίνητα και ένα κινητό τηλέφωνο

Τι ανεβάζει στο κόκκινο τη λίμπιντο των αντρών;

Φωτογραφία για Τι ανεβάζει στο κόκκινο τη λίμπιντο των αντρών;

Το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν από τις γυναίκες για να προσελκύσουν το άλλο φύλο, σύμφωνα με τον ερευνητή ψυχολόγο του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ.

Σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας οι γυναίκες φορούν κόκκινο χρώμα για να δείξουν το ερωτικό τους κάλεσμα προς τους άνδρες (Έλιοτ, 2012). Το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιείται για να καταστήσει ορατή την ερωτική διαθεσιμότητα της γυναίκας, ενώ ταυτόχρονα δείχνει ότι βρίσκεται στην πιο γόνιμη περίοδο του κύκλου της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ σε ανθρώπους ηλικίας από 22- 25 ετών αποκαλύφθηκε ότι οι άνδρες ελκύονται περισσότερο από γυναίκες που φορούν κάτι κόκκινο, καθώς το εκλαμβάνουν ως ερωτικό κάλεσμα και διαθεσιμότητα εκ μέρους των γυναικών, ενώ τις θεωρούν πιο θελκτικές. Σε μια άλλη ανάλογη έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σερβιτόρες που φορούσαν κόκκινα ρούχα λαμβάνουν μεγαλύτερα φιλοδωρήματα από τους άνδρες θαμώνες, παρά από τις γυναίκες.

Γιατί οι περισσότερες «συλλήψεις» παιδιών γίνονται το μήνα Δεκέμβριο


Φωτογραφία για Γιατί οι περισσότερες «συλλήψεις» παιδιών γίνονται το μήνα ΔεκέμβριοΗ πιο κοινή ημέρα γενεθλίων - βάσει μελετών – έχει αποδειχθεί ότι είναι η16η Σεπτεμβρίου, γεγονός που σημαίνει, ότι ο μήνας που γίνονται οι περισσότερες συλλήψεις είναι ο μήνας Δεκέμβριος. Γιατί όμως παρατηρείται αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα τον τελευταίο μήνα του έτους;

Επιστημονικές μελέτες, σύμφωνα με το healthtimes.gr, δείχνουν ότι στις ΗΠΑ το ποσοστό των συλλήψεων το Δεκέμβριο φθάνει το 9% του συνόλου. Στο άλλο άκρο βρίσκεται ο Αύγουστος, όπου καταγράφονται οι λιγότερες συλλήψεις σε σχέση με τους υπολοίπους μήνες του χρόνου. Για το λόγο αυτό το μήνα Απρίλιο καταγράφονται και οι λιγότερες γεννήσεις.

Οι vip αποδράσεις των Χριστουγέννων



Ρεπορτάζ: Φλώρα Πέτση - Άννα Μορφούλη

«Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό». Η λαϊκή ρήση επιβεβαιώνεται και φέτος, αλλά μάλλον για τους εκπροσώπους της showbiz και τους καλλιτέχνες, κι αυτό διότι οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές έχουν ετοιμάσει βαλίτσες για διάφορους προορισμούς.

Κάθε πέρσι και καλύτερα, λένε οι πολίτες, που -ούτως ή άλλως- έχουν περιορίσει τα έξοδά τους και επιλέγουν φθηνές και οικονομικές λύσεις για την εορτή των Χριστουγέννων. Στο ίδιο πνεύμα και οι καλλιτέχνες, οι οποίοι θα συνδυάσουν τη δουλειά με τη διασκέδαση και θα παραμείνουν κυρίως στο κλεινόν άστυ, καθότι αυτές τις μέρες θα προσφέρουν χαρά και διασκέδαση από το σανίδι ή την πίστα. 

Στο θέρετρο των ονείρων


Πάντα, βέβαια, υπάρχει η περίπτωση των bon viveurs, οι οποίοι προτιμούν το Γκστάαντ της Ελβετίας, πόλο έλξης του διεθνούς διεθνές τζετ σετ, ενώ πολλοί Έλληνες κροίσοι διαθέτουν ιδιόκτητα σαλέ στο πασίγνωστο χειμερινό θέρετρο.
 
Μεταξύ των εφοπλιστικών οικογενειών μπορεί να εντοπίσει κανείς τον Ηλία Ψινάκη, ο οποίος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της zougla.gr, βρίσκεται ήδη εκεί, ενώ θα κάνει ρεβεγιόν στο σαλέ του διάσημου σχεδιαστή μόδας Βαλεντίνο. Η ημερομηνία επιστροφής του στα πάτρια εδάφη παραμένει άγνωστη.

Κυργιάκος και Βιεϊρίνια στη Θεσσαλονίκη



Δυο συμπαίκτες στη γερμανική Βόλφσμπουργκ, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο Σωτήρης Κυργιάκος, συναντήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη στην τελετή της βάφτισης της κόρης του Πορτογάλου επιθετικού, και η παρουσία τους συνδυάστηκε με μεταγραφικά σενάρια που συνδέουν τους δυο παίκτες με τον ΠΑΟΚ. 


Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε για το μεταγραφικό θέμα των τελευταίων ημερών που αφορά το θέμα ενδεχόμενης επιστροφής του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και είπε: «Νιώθω πολύ ωραία που είμαι πίσω στο σπίτι και φυσικά είναι σπουδαία μέρα, μια και βαφτίζεται η κόρη μου». Ρωτήθηκε και για την επίσκεψη στην ομάδα και απάντησε: «Ήταν μία επίσκεψη στους φίλους μου και τίποτα άλλο. Αυτό γίνεται όταν έρχομαι σπίτι....» Όταν τέθηκε το θέμα του χθεσινού γεύματος με τους Ρώσους παράγοντες του ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια είπε: «Ήταν γεύμα που όλοι μπορούσαν να δουν. Μιλήσαμε για πάρα πολλά θέματα και ένα από αυτά μπορεί να ήταν το ενδεχόμενο επιστροφής. Από εκεί και πέρα, όλοι ξέρουν ότι είμαι παίκτης της Βόλφσμπουργκ, που πλήρωσε πολλά χρήματα για να με αποκτήσει. Και εγώ τώρα σκέφτομαι μόνο την Βόλφσμπουργκ».

Σε ερώτηση για τις αλλαγές που επίκεινται στην ομάδα του και αν αυτές μπορεί να τον επηρεάσουν, ο Πορτογάλος άσος τόνισε: «Κανείς δεν μου έχει πει τίποτα. Δεν χρειάζεται να μου πουν. Έχουμε συμβόλαιο από τον περασμένο χειμώνα». Για τις αλλαγές στον ΠΑΟΚ και την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και αν αυτές μπορεί να επηρεάσουν εκείνον, σχολίασε: «Πρέπει να μιλήσουν με τους Γερμανούς που ξέρουν τι θέλουν για το μέλλον. Από εκεί και πέρα για τον ΠΑΟΚ ρωτήστε τον κ. Σαββίδη».

Παραιτήθηκε ο Μπάγεβιτς



Ο αποκλεισμός-σοκ του Ατρομήτου, ήταν η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και Ντούσαν Μπάγεβιτς υπέβαλε την παραίτησή του την οποία αποδέχεται ο Γιώργος Σπανός!

Παρελθόν θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, από τον πάγκο του Ατρομήτου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου και τις κακές φετινές εμφανίσεις και υπέβαλε στον Γιώργο Σπανό την παραίτησή του.

«Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Παίρνω εγώ την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί και αν θέλει ο πρόεδρος να φύγω, εγώ δεν έχω θέση στην ομάδα», ήταν τα λόγια του στη συνέντευξη Τύπου, απ' όπου αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι δίχως να δεχτεί ερωτήσεις.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Χριστουγεννιάτικη Πλατεία (2012-2013)

Γεμιστή γαλοπούλα (http://www.argiro.gr)

Gemisti-galopoula

Καθαρίζουμε τις μεμβράνες από τα εντόσθια. Τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα καρεδάκια ψωμιού και τα ψήνουμε για 6΄-7΄ στους 200οC, να ροδίσουν. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά και τα εντόσθια για 6΄-7΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δαμάσκηνα, κάστανα, ψωμί, μήλα, καρύδι, κουκουνάρι, ξύσμα, και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το ζωμό: Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε ελαφρά το λαιμό και τις φτερούγες. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε, να λαδωθούν. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και αφού πάρει βράση ξαφρίζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Σουρώνουμε το ζωμό. Ξεκοκαλίζουμε όσο μπορούμε το λαιμό και ρίχνουμε το κρέας του στο ζωμό. Τον διατηρούμε ζεστό.
Για τη γαλοπούλα:Ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το λαιμό και τις άκρες από τις φτερούγες (για το ζωμό). Αφήνουμε το πουλερικό σε θερμοκρασία δωματίου (από το ψυγείο) για 45΄. Αφαιρούμε με το χέρι όσο περισσότερο λίπος μπορούμε από την κοιλιά (από το άνοιγμα). Τραβάμε το δέρμα του λαιμού και το στερεώνουμε, αφού το γυρίσουμε προς τα πάνω, με οδοντογλυφίδα ή το ράβουμε για να κλείσει από πάνω. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά και γεμίζουμε με τη γέμιση με το χέρι ή κουτάλι. Ράβουμε ή δένουμε τη γαλοπούλα ώστε τα πόδια και οι φτερούγες να είναι κολλημένα στο σώμα. Αφενός για να κρατήσει ωραίο σχήμα με το ψήσιμο και αφετέρου για να συγκρατήσουμε τους χυμούς και την υγρασία στο εσωτερικό της. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) στις παλάμες και αλείφουμε εξωτερικά. Αλατοπιπερώνουμε. Την τοποθετούμε σε ρηχό ταψί με το στήθος προς τα πάνω, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220οC σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, και ψήνουμε για 40΄, να ροδίσει. (Όταν ψήνουμε σε δυνατό φούρνο το δέρμα και το κρέας ψήνονται σχηματίζοντας προστατευτικό στρώμα και έτσι οι χυμοί του κρέατος μεταφέρουν τη θερμότητα στο εσωτερικό ώστε να ολοκληρωθεί το ψήσιμο σωστά.) Μετά από 45΄ χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160οC. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 3 ώρες. Για να μη στεγνώσει το κρέας και μας αρπάξει το δέρμα, αλείφουμε τακτικά με πινέλο κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα υγρά του ταψιού, κάθε 20΄. Αν αρχίσει να αρπάζει το στήθος, σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Για να σιγουρευτούμε ότι είναι έτοιμη, μπήγουμε σουβλί στο μπούτι. Αν το υγρό που τρέχει είναι ροζέ αχνό, σημαίνει ότι θέλει επιπλέον ψήσιμο. Αν βγαίνει διάφανο, είναι έτοιμη. Εάν χρησιμοποιήσουμε θερμόμετρο ψησίματος, το μπήγουμε στο μπούτι (μακριά από το κόκαλο, γιατί αυτό αναπτύσσει μεγαλύτερη θερμοκρασία από το ψαχνό) και αν δείξει 180οC τότε είναι έτοιμη. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για 20΄, να ανακτήσει τους χυμούς της, που με το ψήσιμο βγαίνουν με τη μορφή φυσαλίδων στην επιφάνεια. Γέρνουμε το ταψί και αφαιρούμε όσο περισσότερο λίπος μπορούμε με κουτάλι. Τα υπολείμματα του ταψιού είναι πολύ νόστιμα σε γεύση. Βάζουμε το ταψί στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Αφήνουμε να ψηθεί το αλεύρι για 3΄-4΄, ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να αποφύγουμε το σβόλιασμα της σάλτσας. Τέλος προσθέτουμε και το ζωμό -ζεστό πάντα- ανακατεύοντας με σύρμα. Βράζουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε και τυχόν υγρά από την πιατέλα που φυλάμε τη γαλοπούλα για να ενισχύσουμε τη σάλτσα. Αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε 8΄-10΄, μέχρι να πυκνώσει. Σουρώνουμε τη σάλτσα και τη διατηρούμε ζεστή. Σερβίρουμε τη γαλοπούλα ολόκληρη, με τη σάλτσα σε σαλτσιέρα. Συνοδεύουμε με 2-3 διαφορετικές γαρνιτούρες. 

Προσοχή: Ποτέ δεν γεμίζουμε τη γαλοπούλα ή άλλο κρέας παρά μόνο όταν πρόκειται να μπει κατευθείαν στο φούρνο.

μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας 120 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 240 λεπτά
More Sharin

 Υλικά


  • 1 (περίπου 4 κιλά)γαλοπούλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το ζωμό
  • λαιμός και φτερούγες γαλοπούλας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 κλωνάρι μαϊντανός
  • 1 φύλλο πράσο
  • 1 καρότο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Για τη σάλτσα ψητού
  • όλα τα υγρά του ψησίματος (που έμειναν στο ταψί)
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού μαυροδάφνη
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμός
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • Για τη γέμιση
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο τα εντόσθια (συκώτι, καρδιά κ.λπ.)
  • 300 γραμμ. χοιρινός κιμάς, μία φορά περασμένος
  • 300 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς, μία φορά περασμένος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 15 δαμάσκηνα κομμένα στα δύο
  • 15 κάστανα βρασμένα, κομμένα στα δύο
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1/2 φλ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 1/2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 φλ. τσαγιού κυβάκια από μπαγιάτικο ψωμί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

"Δεν είχα καταλάβει τη σοβαρότητα της αρρώστιας του Πέτρου"


Για το πόσο έχει αλλάξει η ζωή τους το τελευταίο διάστημα μίλησε σε συνέντευξή της η Τζένη Μπαλατσινού. Επιπλέον αναφέρθηκε στην προσπάθεια τους να ισορροπήσουν, μετά το λουκέτο στον εκδοτικό οίκο και...
εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε από την αρρώστεια του συζύγου της, Πέτρου Κωστόπουλου.

«Ήταν και συνεχίζει να είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για εμάς. Ενός κακού μύρια έπονται. Το πρόβλημα υγείας του Πέτρου ήταν και είναι το πιο δύσκολο. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τη σοβαρότητα της αρρώστιας.

Ειδικά τον πρώτο καιρό που ήρθε το τσουνάμι των προβλημάτων και ο Πέτρος κράσαρε, νόμιζα ότι με εγκαταλείπει. Είχα την αίσθηση ότι τώρα στα δύσκολα φεύγει και με αφήνει μόνη μου με έναν κυκεώνα προβλημάτων. Θύμωσα πολύ μαζί του και αισθάνθηκα πιο μόνη μου από ποτέ», ανέφερε στο «Thema People».

Όσο για το πώς αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της απαντά:»Μια μέρα, έπειτα από ένα περιστατικό, φοβήθηκα πολύ και εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα υγείας. Πήγαμε σε γιατρούς, μάθαμε, ρωτήσαμε και άρχισε τη φαρμακευτική αγωγή, η οποία αργεί να επιδράσει κιόλας.

Μπαίνουν 68 λουκέτα την ημέρα


Συγκλονιστικά είναι για ακόμη μια φορά τα στοιχεία για τις επιδράσεις της κρίσης σε έναν από τους βασικότερους πυλώνες της πραγματικής οικονομίας της Ελλάδας, το λιανεμπόριο.


Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Μητρώου επιχειρήσεων, σε καθημερινή βάση βάζουν λουκέτα 68 επιχειρήσεις, δηλαδή... πτωχεύουν 3 επιχειρήσεις την ώρα!

Από τις αρχές του έτους, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου του 2012, 23.278 επιχειρήσεις έκλεισαν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν στη Real News παράγοντες της αγοράς, ο πραγματικός αριθμός των λουκέτων είναι ακόμη μεγαλύτερος από τα ως άνω σοκαριστικά στοιχεία και αυτό γιατί η καταγραφή των διαγραφών δεν γίνεται σε πραγματικό χρόνο, καθώς πολλές εταιρείες είτε δεν δηλώνουν καθόλου το κλείσιμο στα επιμελητήρια είτε έχουν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι η εταιρεία λειτουργεί.

Άλογο βούλιαξε σε βούρκο!


Απίστευτη περιπέτεια έζησε επί ώρες ένα άλογο στην περιοχή της Γαστούνης, όταν βρέθηκε εγκλωβισμένο μέσα σε βούρκο και χρειάστηκε...
να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για την διάσωσή του.
Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν κόπηκε το σχοινί που ήταν δεμένο το άλογο στο χώρο που σταβλιζόταν, κοντά στην Παναγία την Καθολική, με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του και να πέσει μέσα σε βούρκο.


Επί ώρες παρέμεινε στο σημείο και το μοναδικό σημείο που φαινόταν μέσα στο βούρκο, ήταν το κεφάλι του. Ο ιδιοκτήτης του ο κ. Γιώργος Σχοινάς πήγε στο σημείο γύρω στις 7 χθες το πρωί για να φροντίσει τα ζώα του και όταν διαπίστωσε ότι το άλογο δεν βρισκόταν στο σημείο που το είχε δέσει, έψαξε και το αντίκρισε μέσα στο βούρκο. Αμέσως κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και στο σημείο έσπευσε ένα Πυροσβεστικό όχημα και τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι ξεκίνησαν με κάθε μέσο που διέθεταν την επιχείρηση διάσωσης.

Τα αποδημητικά...


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/


Ιδού η Γυναίκα της Χρονιάς που μετέτρεψε ένα μπουρδέλο σε οργανωμένη επιχείρηση χωρίς δάνεια!



Αν ο Σαμαράς είναι ο Άνδρας της Χρονιάς, η Σούλα του ομώνυμου οίκου εποχής είναι η γυναίκα της χρονιάς για ολόκληρο τον πλανήτη. Η Σούλα πέτυχε να μετατρέψει ένα μπουρδέλο σε οργανωμένη και μάλιστα κερδοφόρα επιχείρηση, η οποία έχει την δυνατότητα να πρoσφέρει χορηγίες και να...
έχει διακριτική φιλανθρωπική δράση.
Σε αντίθεση ο Σαμαράς είναι ο επικεφαλής ενός χρεοκοπημένου κράτους-μπουρδέλου το οποίο ζει χάρη στα δάνεια της Τρόικας. Είναι τόσο μπουρδέλο αυτό το κράτος που δίνει την δυνατότητα στους δανειστές να το χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωο για την φτωχοποίηση των λαών. Ο Σαμαράς για την συμβολή του στην μετατροπή των πολιτών σε πειραματόζωα, αμείβεται με το βραβείο τουΆνδρα της Χρονιάς από τα γερμανικά ΜΜΕ. Ποια πολύτιμη προσφορά του πρωθυπουργού Σαμαρά επιβραβεύουν οι δανειστές μας;