ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Σήμερα, ημερίδα στην Κατερίνη με θέμα: "Εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική: Πόσο κοντά, πόσο μακριά;"





Το οικονομικό έγκλημα, η περιβαλλοντική καταστροφή, η αντίσταση και το κίνημα συμπαράστασης
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής-Κιλκίς-Θράκης οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Μεταλλευτικές δραστηριότητες και επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, ώρα 18:30, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ.
Ομιλητές
Χάρης Ζάγκας
Καθηγητής στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ
Πρόεδρος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας & μέλος της ομάδας του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.
Κυριάκος Παναγιωτόπουλος
Καθηγητής Εδαφολογίας, Γεωπονική Σχολή, Α.Π.Θ
Συντονιστής της Επιτροπής του πορίσματος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. για την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Β. Α. Χαλκιδική και τη συμβατότητά τους με αγροτικές δραστηριότητες όπως, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία, η Μελισσοκομία, η Αλιεία, κ. ά.

Μπένος Αλέξανδρος
Καθηγητής της Κοινωνικής Ιατρικής & Υγιεινής Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, ώρα 18:30, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ.
«Ο αγώνας των κατοίκων της Ιερισσού είναι ισάξιος με αυτόν του Πολυτεχνείου. Όπως το Πολυτεχνείο άνοιξε το δρόμο για να πέσει η χούντα έτσι και η Ιερισσός συμβολίζει την Νέα Ελλάδα που έχει ξεκινήσει να οικοδομείται και ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, όσα Μνημόνια κι αν υπογράψατε, όσες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι κι αν κάνετε...»
Μαρίνα Βήχου
Δημοσιογράφος

Η Π.Ε.Πιερίας στην 20η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2013 στη Μόσχα


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                              Κατερίνη,  27    Μαρτίου  2013



                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ








Σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως, στη Διεθνή  Τουριστική Έκθεση της Μόσχας «Moscow International Travel & Tourism», που πραγματοποιήθηκε 21 με 23 Μαρτίου στη Μόσχα, συμμετείχε μέσα από το ενιαίο  περίπτερο της ΠΚΜ η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.




Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για τον ελληνικό τουρισμό  καθώς  η επισκεψιμότητα των Ρώσων στην έκθεση ήταν σημαντική ενώ έντονο ήταν και  το ενδιαφέρον τους για τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.




Η  προβολή  των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας με σκοπό την αύξηση της τουριστικής κίνησης που θα δώσει μια «ανάσα» στην τοπική οικονομία επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο. Το τουριστικό προϊόν της Πιερίας έδωσε ένα δυναμικό «παρών» στην έκθεση  και αναδείχθηκε άριστα στην αγορά της Ρωσίας μέσα από το υλικό που διανεμήθηκε στο κοινό. Οι  εναλλακτικές  μορφές  τουρισμού που προσφέρονται στην περιοχή, τα νόστιμα αγαθά της Πιερικής γης που μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει μέσα από την τοπική γαστρονομία, οι μοναδικές φυσικές ομορφιές της περιοχής, το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα με έμφαση στα θρησκευτικά και εκκλησιαστικά μνημεία παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες της έκθεσης.




Με εκπροσώπους της ρωσικής τουριστικής βιομηχανίας συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, που εκπροσώπησε την ΠΚΜ. Η  διεύρυνση  των εμπορικών σχέσεων και του δικτύου εξαγωγών βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων εργασίας που πραγματοποίησε ο κ.Καραπαναγιωτίδης.



Ικανοποιημένοι από την προσέλευση των Ρώσων επισκεπτών στην έκθεση εμφανίσθηκαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος  Λιάσκος, ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ, Πάνος  Λειβαδάς και ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα, Μιχαήλ Σπινέλλης που επισκέφθηκαν το περίπτερο της ΠΚΜ.


Η τουριστική αγορά της ΠΚΜ κατάφερε και  επέδειξε  ισχυρή τουριστική ταυτότητα με την ελπίδα να κερδίσει ένα μεγάλο μέρος από τη ρωσική τουριστική αγορά ενόψει της θερινής περιόδου.


















Σήμερα ημέρα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, επισκέφθηκε το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου ο Δήμαρχος Εφέσου Τουρκίας Selcuk Huseyin Vefa Ulgur με αντιπροσωπία του Δήμου του. Η ξενάγηση στους χώρους και στα εκθέματα του Μουσείου έγινε από μέλη του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου κυρίου Τριανταφύλλου Ιωάννη και κυρίου Φελώνη Χρήστο.










ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Η ΖΩΗ ΜΑΝΙΩΤΗ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.







Με το Δεύτερο Σκέλος των αγώνων που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ε.Ι.Ο. στις 22-25 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη Optimist  και Laser 4,7 στην Κατερίνη. Οι αγώνες που αποτελούν πρόκριση για τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας των συγκεκριμένων κατηγοριών, συγκέντρωσαν όπως ήταν αναμενόμενο μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές συμμετοχές και οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης πλημύρισαν με πάνω από 150 σκάφη από 13 Ομίλους της Βόρειας Ελλάδας, από την Κέρκυρα μέχρι την Αλεξανδρούπολη καθώς και πολλούς συνοδούς, γονείς και φίλους της Ιστιοπλοΐας.
Όπως και στο 1ο σκέλος που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η έντονη εναλλαγή του καιρού και των ανέμων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό και αυτού του σκέλους των αγώνων. Έτσι την πρώτη μέρα των αγώνων( Σάββατο) πραγματοποιήθηκαν με ασθενείς ανέμους  από δύο ιστιοδρομίες και στις δύο κατηγορίες, ενώ τη Κυριακή η άπνοια δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή καμίας ιστιοδρομίας και ανάγκασε την Οργανωτική Επιτροπή να παρατείνει τους αγώνες και τη Δευτέρα (25/3) που από την αρχή είχε οριστεί ως εφεδρική ημέρα, οπότε και πραγματοποιήθηκαν άλλες δυο ιστιοδρομίες για τα σκάφη  Laser 4,7 καθώς και η τελετή απονομής των επάθλων στους διακριθέντες αθλητές.
Από το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στους αγώνες συμμετείχαν 10 αθλήτριες και αθλητές. Στα Laser 4,7 η τρίτη πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2012 Ζωή Μανιώτη κατάφερε να προκριθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αφού κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη Περιφέρεια Βορείου Ελλάδος, ενώ οι ιστιοπλόοι Μητσοκάπα Δήμητρα και Πασχούλης Δημήτρης παρά την αγωνιστικότητά τους δεν κατάφεραν να πλασαριστούν σε θέσεις που θα τους εξασφάλιζαν την πρόκριση. Στην κατηγορία Optimist από το Ν.Ο.ΚΑΤ. συμμετείχαν οι Κυριακίδης Σπύρος, Ψωμιάδης Γιάννης, Βαρμπένης Ευάγγελος που έχασαν για λίγο την πρόκριση και Κουκουλιάτας Δημήτρης, Κοπρένσκα Σοφία, Βουλγαρόπουλος Γιώργος και Σιδηροπούλου Λουκία.
Οι τρεις νικητές κάθε κατηγορίας, όπως προέκυψαν από τη συνολική βαθμολογία από τα δύο σκέλη του Περιφερειακού Πρωταθλήματος είναι:
Laser 4,7 Αγοριών :
1ος     ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                              Ν.Ο.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2ος     ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                               Ν.Ο.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
3ος      ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ             Ν.Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Laser 4,7 Κοριτσιών :
1η      ΒΟΥΧΑΡΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ                                  Ν.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ Δ.ΠΑΓΓΑΙΟΥ
2η      ΣΑΡΙΔΟΥ ΝΙΚΗ                                             Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
3η     ΜΑΝΙΩΤΗ ΖΩΗ                                       Ν.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
            Optimist Αγοριών :
1ος    ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ                               Ν.Ο.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2ος    ΚΟΤΤΙΚΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ                                Ν.Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
3ος    ΤΣΕΤΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                            Ν.Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Optimist Κοριτσιών :

1η    ΤΑΜΒΑΚΙΔΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ                               ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
2η    ΦΡΑΓΚΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ                                      ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
3η    ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΙΔΟΥ ΓΑΛΗΝΗ                         Ν.Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

            Optimist Παίδων :
1ος   ΚΑΝΔΥΛΗΣ ΔΗΜΟΣ                                      Ν.Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
2ος   ΤΣΟΥΚΑ ΣΟΝ                                                  Ν.Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑΣ
3ος   ΚΑΤΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                        Ν.Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Optimist Κορασίδων :

1η    ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΙΔΟΥ ΓΑΛΗΝΗ                         Ν.Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
2η    ΧΑΤΖΗΜΠΑΛΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ                 ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
3η    ΜΑΡΔΥΡΗ ΕΙΡΗΝΗ                                       Ν.Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το τριετές Επαμειβόμενο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος κατέκτησε ο Ιστιοπλόος του Ν.Ο.Θεσσαλονίκης  Παναγιωτίδης Τάσος που κατέκτησε την πρώτη θέση στην Γενική Βαθμολογία στα Optimist.
Κατά την τελετή των απονομών που έγιναν με το πέρας των ιστιοδρομιών στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.ΚΑΤ. ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Γεώργιος Μελετλίδης ευχαρίστησε όλους τους αθλητές, προπονητές, συνοδούς και γονείς που συμμετείχαν στους αγώνες, όπως και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ενστάσεων καθώς και τους φίλους του Ν.Ο.ΚΑΤ. και του ναυταθλητισμού που εθελοντικά πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση των αγώνων, ενώ ζήτησε συγνώμη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις.   Ο Αντιπρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ.Αθανάσιος Πατητάρος συνεχάρη το διοργανωτή Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης για την πολύ καλή διοργάνωση, καθώς και όλους τους αθλητές για την επιμονή και υψηλή αγωνιστικότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Στους αγώνες επίσης παραβρέθηκαν και έκαναν τις απονομές, εκτός του Αντιπροέδρου της Ε.Ι.Ο. κ. Πατητάρου και ο Έφορος Βορείου Ελλάδος της Ε.Ι.Ο. κ. Κεραμιδάς, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Αλεξανδρούπολης κ. Χατζηκωνσταντίνου, ο έφορος ιστιοπλοΐας του Ι.Ο.Θ. κ. Κούζας, ο έφορος Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Καβαλας Δ.Παγγαίου κ.Μανίτσας, ο έφορος Ιστιοπλοΐας του Ν.Α.Ο.Κ.Θ. κ. Μπουφίδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενστάσεων κ.Τζούμαρης.
Η διοργάνωση του Περιφερειακού αποτέλεσε και ένα πολύ καλό τεστ ενόψει του «Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2013» για σκάφη Optimist  και Laser 4,7  που ανέθεσε  η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης να διοργανώσει  8-12 Μαΐου στην Παραλία Πιερίας.





Άρωμα τσαγιού Ολύμπου από την Π.Ε.Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                              Κατερίνη,  26    Μαρτίου  2013



                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                     




Επιτυχημένη η εκδήλωση για την ανάδειξη του τσαγιού και τη στήριξη των πολυτέκνων


Ανταποκρίθηκαν οι πολίτες και οι επισκέπτες της Πιερίας στην εκδήλωση
«Τσάι Ολύμπου – Ένα φλιτζάνι θεραπευτικό τσάι Ολύμπου – Ευεργεσία για τους Πολύτεκνους» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013  στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.



Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, αποφασίστηκε η διοργάνωση της εκδήλωσης  για την προβολή  του τσαγιού Ολύμπου και τη   στήριξη  του Συλλόγου  Πολυτέκνων Ν.Πιερίας, που επιμελήθηκε και συντόνισε με μεράκι και ευαισθησία  ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς  με τη σημαντική αρωγή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας.



Με γνώμονα την ανάδειξη προϊόντων -του τοπικού αγροτικού καλαθιού- που αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Π.Ε.Πιερίας, καλλιεργητές τσαγιού και μελισσοκόμοι απάντησαν θετικά να συμμετάσχουν  στο εγχείρημα που προωθεί ο κ. Ρουκάς με απώτερο σκοπό τη γνωριμία των καταναλωτών με το τσάι Ολύμπου και παράλληλα την « ανακούφιση» συμπολιτών μας που χρήζουν βοήθειας και συμπαράστασης.





Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το stand της Π.Ε.Πιερίας και  γεύτηκε ζεστό αρωματικό τσάι Ολύμπου προσφορά Πιεριέων καλλιεργητών, που παρουσίασαν στο κοινό το σωστό τρόπο παρασκευής του, συνοδευόμενο από πιερικό μέλι και ελληνικά λεμόνια.



Μέσω της εκδήλωσης ο κόσμος είχε τη δυνατότητα  να ενημερωθεί για τις
ευεργετικές  ιδιότητες του τσαγιού καθώς και για το είδος της συγκεκριμένης καλλιέργειας που δυναμικά έχει ξεκινήσει για την τόνωση της τοπικής αγροτικής οικονομίας.



Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η ανάδειξη αγροτικών προϊόντων με ισχυρή τοπική ταυτότητα που θα κερδίσουν επάξια μια θέση ακόμη και στην ξένη ανταγωνιστική αγορά αποτελεί στοίχημα για την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.


Η εκδήλωση για το  τσάι Ολύμπου ανέδειξε για  άλλη μια φορά και την  κοινωνική δράση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, καθώς τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση του τσαγιού στη συμβολική τιμή των 0, 50 ευρώ το φλιτζάνι διατέθηκαν στο Σύλλογο Πολυτέκνων Ν.Πιερίας.



Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κοινού εμφανίσθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Όπως τόνισε,  τα τοπικά προϊόντα συγκεντρώνουν πλεονεκτήματα  που  υπαγορεύουν την προτίμηση τους από προϊόντα άλλων περιοχών. Παράλληλα, διαπίστωσε το έντονο ενδιαφέρον  των καταναλωτών  προς τα τοπικά και υγιεινά προϊόντα αλλά και των νέων να ασχοληθούν με τον τομέα της γεωργίας και συγκεκριμένα με εναλλακτικές καλλιέργειες.


«Με συνεργασία, αλληλεγγύη, ανθρωπιά και αισιοδοξία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Προϊόντα που χαρακτηρίζουν την Πιερία  και δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πρέπει να συμπεριληφθούν στις
δράσεις μας για προβολή ενώ σημαντική  θα πρέπει να είναι και η στήριξη που πρέπει να παρέχουμε στους αγρότες μας που αγωνίζονται και παραμένουν στον τόπο μας. Η εκδήλωση  έχει υποστηρικτικό χαρακτήρα και προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό μιας  κοινωνικής ομάδα που πλήττεται, περισσότερο στις μέρες της κρίσης»,δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


Στην πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας να διοργανώσει την εκδήλωση αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης , που πρότεινε στους καταναλωτές να πίνουν το γνήσιο και ευεργετικό φυσικό τσάι Ολύμπου και όχι το τυποποιημένο. Την ίδια ώρα ευχαρίστησε τόσο τους καλλιεργητές τσαγιού όσο τους μελισσοκόμους για τη διάθεση των προϊόντων. 
         

Στην ανάγκη ομαδοποίησης των καλλιεργητών τσαγιού για την καλύτερη διάθεση του προϊόντος,  αναφέρθηκε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας,  κ. Ευδοκία Γεωργίου – Κίτσιου.Τις θεραπευτικές και ευεργετικές  ιδιότητες του τσαγιού που κάλλιστα -όπως είπε- μπορεί να απολαύσει κανείς και τους θερινούς μήνες ανέλυσε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς, που παρότρυνε τους τοπικούς επιχειρηματίες να προωθούν το τσάι Ολύμπου. Από την πλευρά της  ευχαριστίες προς την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας εξέφρασε η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν.Πιερίας, Ασημίνα Πούλιου, που μίλησε για ανάγκη στροφής των νέων αγροτών σε νέες εναλλακτικές βιώσιμες καλλιέργειες.




Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου - H συμμετοχή στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στο Λιτόχωρο Δίου – Ολύμπου


Την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στην κατάμεστη αίθουσα του Α’ δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητές τους κ.κ. Παναγιώτη Χρυσικό και Μιχάλη Ν. Φαργκάνη. Η συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του Π.Ο.Λ. έδωσε στην εκδήλωση μια νότα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Τη Δευτέρα 25η Μαρτίου, η παρουσία των χορευτών μας στην παρέλαση και οι χορευτικές εκδηλώσεις στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου εντυπωσίασαν

Από το Δ.Σ. 




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ Γεωργάκη Ολυμπίου 1 Κατερίνη, Τ.Κ. 60100 Τηλέφωνο : 2351078736


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Σωματείου μας και των Νόμων 1712/1987 και 2081/1992, καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 και ώρα 11.30 π.μ., στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Εκάβη), να παρευρεθούν στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου για να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για τα παρακάτω θέματα :

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.      Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.
2.      Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου.
3.      Οικονομικός Απολογισμός.
4.      Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.
5.      Έγκριση Πεπραγμένων, Οικονομικού Απολογισμού, Έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη.
6.      Προτάσεις, ανακοινώσεις μελών.
7.      Ενημέρωση των μελών από εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. επί όλων των θεμάτων.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Τακτική Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί, χωρίς άλλη πρόσκληση στις 24 Μαρτίου 2013, ημέρα Κυριακή στον ίδιο τόπο και ώρα και σε περίπτωση πάλι μη απαρτίας θα επαναληφθεί την 31η Μαρτίου 2013, ημέρα Κυριακή, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα, με όσα μέλη και αν παραστούν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Σωματείου μας ( Γεωργάκη Ολυμπίου 1, 2ος όροφος και στο τηλέφωνο 23510-78736, καθημερινά τις ώρες 18.00 - 20.00 ).
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος


16ης Οκτωβρίου 2,   Κατερίνη  601 00    Τηλέφωνο / Fax : 03510 – 27713
e-mail : empsylkat@hol.gr
 
Κουτσής Δημήτριος