ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Super League: Και τώρα οι δυο τους για τον τίτλο

 Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 στο Βόλο της τοπικής ομάδας, για να έρθει η ΑΕΚ να «απαντήσει» νικώντας τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με χαρακτηριστική άνεση 4-0. «Πράσινοι» και «κιτρινόμαυροι» συνεχίζουν… χέρι-χέρι στη βαθμολογία, έχοντας από 75 βαθμούς πλέον.

Όλα αυτά ενώ την Κυριακή (30/04) υπάρχει ουσιαστικά ο… τελικός Πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός στο άλλο ματς, ηττήθηκε από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη κι έμεινε στους 63, έχοντας τρεις πίσω του τον ΠΑΟΚ. Οι δυο τους ουσιαστικά κυνηγούν την 3η θέση, τη στιγμή που ο Άρης ουσιαστικά εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο όντας στο +7 απ’ τον έκτο Βόλο.

Μυστήρια πειράματα με έντομα και κυρίως με κουνούπια, γίνονται αυτή τη στιγμή υπό την αιγίδα του Πενταγώνου

 «Παρά το γεγονός ότι το έργο της έρευνας δηλώνεται ως το πιο ευγενές – η καταπολέμηση των ασθενειών, των παρασίτων και οι αυξανόμενες αποδόσεις – αυτά τα έργα προκάλεσαν υποψίες μεταξύ των Ευρωπαίων επιστημόνων. Μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη και για την ανάπτυξη νέων βιολογικών όπλων.»

Πηγή: Vzglyad

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Ένα άρθρο που γεννά νέα ερωτήματα σχετικά με την ανάπτυξη βιολογικών όπλων, δημοσιεύθηκε σε μεγάλο ρωσικό δίκτυο. Το άρθρο το οποίο υπογράφει ο Vladimir Dobrynin, κάνει χαρακτηριστική αναφορά στη DARPA, και στο αμερικανικό Πεντάγωνο καταδεικνύοντας ως υπεύθυνα για τις τελευταίες χημικές και βιολογικές εξελίξεις, λέγοντας πως έχουν μια «πολύ αμφίβολη φήμη».

Νεκρός 14χρονος μετά από πτώση με το ποδήλατό του

 Τραγωδία στην Κυψέλη Αγρινίου με αγόρι 14 ετών να αφήνει την τελευταία του πνοή μετά από πτώση με το ποδήλατο. Για τις συνθήκες του συμβάντος ενεργείται προανάκριση από την Τροχαία Αγρινίου.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, το περιστατικό να συνέβη σε αγροτικό δρόμο κοντά στο χωριό Κυψέλη. Το ποδήλατο εξετράπη και ο 14χρονος τραυματίστηκε βαρύτατα στην πτώση.

Δήλωση συμμετοχής στις εκλογές του Μαΐου από το εθνικό κόμμα «Έλληνες»

 Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες στηρίζουν αυτήν την στιγμή αποδεδειγμένα το κόμμα.

Το εθνικό κόμμα «Έλληνες» υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δήλωση συμμετοχής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Κατόπιν αυτού, οι δηλώσεις που μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έφτασαν στις 47, ενώ η προθεσμία λήγει τα μεσάνυκτα.

Olympus refuge A' "Spilios Agapitos"

 













Το καταφύγιο Α' "Σπήλιος Αγαπητός" θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 12 Μαΐου. Για πληροφορίες ή και για κρατήσεις καλέστε στο 6973210687 ή στείλτε μήνυμα: info@mountolympus.gr & refugea.2100@gmail.com

Olympus Refuge A' "Spilios Agapitos" is going to open on May 12th. For any information or reservation contact us: ++30 6973210687 & info@mountolympus.gr or refugea.2100@gmail.com
Olymp Hütte A' "Spilios Agapitos" öffnet am 12 Mai Für Informationen und Reservierungen: ++30 6973210687 & info@mountolympus.gr oder refugea.2100@gmail.com

Με τους «Έλληνες» κατεβαίνει στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Ηλίας Κασιδιάρης – Υποψήφιος στην Α’ Αθηνών

 Όποιος δικαστικός παράγοντας δεν επιτρέψει την κάθοδο του κόμματος στις εκλογές θα διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας αναφέρει ο Ηλ. Κασιδιάρης

Αν και εκκρεμεί ακόμα η απόφαση της Δικαιοσύνης για το εάν θα επιτραπεί ή όχι το κόμμα «Έλληνες» να κατέβει στις εκλογές, ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε πως δήλωσε κανονικά το κόμμα για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.
Στην ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών (κάτι που άλλωστε είχε προναγγείλει ο ίδιος ήδη από τις αρχές Απριλίου), πως πρόεδρος του κόμματος θα είναι ο ταξίαρχος Δημήτριος Χατζηλιάδης ενώ επισημαίνει ότι «εάν κάποιος δικαστικός παράγοντας δεν επιτρέψει την κάθοδο του κόμματος στις εκλογές, θα διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας που τιμωρείται με ισόβια».

«Κιτρινόμαυρος» θρίαμβος στο ντέρμπι των «δικεφάλων»

 Σε «παράσταση για έναν ρόλο» μετέτρεψε η ΑΕΚ το ντέρμπι των «δικεφάλων» στην «Opap Arena», συντρίβοντας την Τετάρτη με 4-0 τον ΠΑΟΚ, για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω από το 10ο λεπτό, μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Κάργα, για το σκληρό φάουλ του στον Γιόνσον, η ομάδα του Αλμέιδα έστησε ένα μεγαλοπρεπές πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, πιάνοντας εκ νέου τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας (έχουν από 75 βαθμούς).

Σε «παράσταση για έναν ρόλο» μετέτρεψε η ΑΕΚ το ντέρμπι των «δικεφάλων» στην «Opap Arena», συντρίβοντας την Τετάρτη με 4-0 τον ΠΑΟΚ, για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω από το 10ο λεπτό, μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Κάργα, για το σκληρό φάουλ του στον Γιόνσον, η ομάδα του Αλμέιδα έστησε ένα μεγαλοπρεπές πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, πιάνοντας εκ νέου τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας (έχουν από 75 βαθμούς).

Μηχανισμό διαγραφής προστίμων πολλών εκατομμυρίων ευρώ για «γαλάζιους» επιχειρηματίες έστησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

 Μηχανισμό διαγραφής προστίμων πολλών εκατομμυρίων ευρώ με πρόσχημα την είσπραξη έστω ενός μικρού ποσού από το κράτος έστησε η κυβέρνηση για να ευχαριστήσει τους δικούς της «γαλάζιους» επιχειρηματίες όπως αποδεικνύεται από το παράδειγμα εταιρείας την οποία διαφήμιζε ο Αδωνις Γεωργιάδης και για χάρη της οποίας διαγράφηκαν πρόστιμα αξίας πέντε εκατομμυρίων ευρώ για να εισπραχθεί το… «φανταστικό» ποσό των 7.500 ευρώ!

Υποκλοπές: «Θα είχα παρεμποδίσει την έρευνα στον ΟΤΕ αν με είχαν ειδοποιήσει» παραδέχεται ο Ντογιάκος!

 Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, από το βήμα του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου, παραδέχτηκε ότι αν είχε ειδοποιηθεί θα είχε εμποδίσει την έρευνα στον ΟΤΕ όπως είπε.

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Αστυπάλαιας

 

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης 26/4 ανοιχτά της Αστυπάλαιας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν έντασης 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε σε εστιακό βάθος 108,4 χιλιομέτρων και το επίκεντρο εντοπίζεται 26 χιλιόμετρα νότια της Αστυπάλαιας.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum

 

Ανακοίνωση διακοπής υδροδότησης


 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση Salón Gourmets 2023 της Μαδρίτης

          H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προβολή και την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας, συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Salón Gourmets 2023 που πραγματοποιήθηκε στον Εκθεσιακό χώρο  IFEMA - Feria de Madrid της Μαδρίτης.

          Η Salón Gourmets 2023 διατηρεί μια διαχρονική πορεία στον κλάδο των  gourmet τροφίμων και οι συμμετέχοντες σε αυτήν έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το επιχειρηματικό τους προφίλ στην αγορά και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα. Φέτος η Έκθεση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία, καθώς παρουσιάστηκαν περισσότερα από 55.000 προϊόντα από 2.000 εκθέτες και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 110.000.

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Τι ισχύει για τον υποχρεωτικό καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων, μετά την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου










 Σύμφωνα με την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στον υποχρεωτικό καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων, καλούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να προχωρήσουν στον καθαρισμό τους έως την 30η Απριλίου 2023, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου (01 Μαΐου 2023 - 31 Οκτωβρίου 2023).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ. ( GROWTH SPURT PERIODISATION ) Ιωάννης Μυστακιδης Coach UEFA & Performance Analysis Football

Από την έρευνα η οποία είναι βασισμένη στην μεθοδολογία του Raymond Verheijen σε μια μεγάλη ΠΑΕ παρατηρήθηκε πως:
Από παίκτες γεννημένους το 1ο τρίμηνο του έτους οι ομάδες αποτελούνται κατά 45% .- Υπερβολικά μεγάλος αριθμός παικτών.
Ενώ από το 4ο τρίμηνο, τελευταίο του έτους , αποτελούνται κατά 10% .
Σε συμψηφισμό μαζί και του 3ου , 4ου τρίμηνου,
μας «Λείπει» ένα ποσοστό 20% των ταλέντων!