ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τέλειο σώμα χωρίς κόπο: Υιοθετήστε 5 απλές συνήθειες!

Τέλειο σώμα χωρίς κόπο: Υιοθετήστε 5 απλές συνήθειες!
Δε χρειάζεται να κουράζεστε καθημερινά στο γυμναστήριο και να ταλαιπωρείτε τον οργανισμό σας με εξαντλητικές δίαιτες αν θέλετε να χάσετε μερικά κιλά.
Μερικές απλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να μας δώσουν εύκολα τα επιθυμητά αποτελέσματα...
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

Η λίστα για τις 11.000 απολύσεις


Ο κατάλογος με τους 74 φορείς από 12 υπουργεία και μια γραμματεία
11.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ 74 ΦΟΡΕΙΣ 12 ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014
Η λίστα του Ζαλόγγου
Νέες λίστες απολύσεων από 12 υπουργεία και μία γενική γραμματεία βάζουν στη δίνη του κυκλώνα 25.000 δημοσίους υπαλλήλους σε 74 φορείς. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, προκειμένου να καλυφθεί το πλάνο των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014 που αποτελεί ήδη μνημονιακή δέσμευση για την Ελλάδα, έχουν μπει στο στόχαστρο 74 Οργανισμοί από όλο το Δημόσιο.

Οι φορείς αυτοί είτε θα κλείσουν απευθείας με «ξαφνικό θάνατο» αλά ΕΡΤ, είτε θα συγχωνευτούν και οι εργαζόμενοι που...
θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες θα απολυθούν είτε θα υποστούν «στοχευμένη» μείωση προσωπικού μετά από αξιολόγηση δομών και προσωπικού και οι υπάλληλοι που συγκροτούν μια συγκεκριμένη ειδικότητα, π.χ. διοικητικοί ή καθαρίστριες, θα απομακρυνθούν ταυτόχρονα με την κατάργηση των θέσεών τους.

Πλην ΤΑΙΠΕΔ

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Οργανισμοί αυτοί αν και απασχολούν περίπου το 50% του συνόλου των εργαζομένων στα Νομικά Πρόσωπα και τις Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου (δηλαδή περί τους 25.000 υπαλλήλους), αντιστοιχούν σε πλήθος μόλις το ένα ένατο του αριθμού των φορέων. Εχουν εξαιρεθεί οι εταιρείες του Δημοσίου που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκονται στο δρόμο προς την αποκρατικοποίηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ένα βασικό κριτήριο που τους ενέταξε στις λίστες των απολύσεων είναι ότι απασχολούν περισσότερους από 30 υπαλλήλους, ενώ ένα δεύτερο κριτήριο είναι αν στους Οργανισμούς αυτούς μπορεί κανείς εύκολα και με ταχείς διαδικασίες να εντοπίσει πλεονάζουσες θέσεις, οι οποίες να είναι δυνατόν να καταργηθούν χωρίς να επιφέρουν συνέπειες στη λειτουργία του φορέα.

«Χαμηλά προσόντα»

Στην κόκκινη γραμμή των απολύσεων κατά την αξιολόγηση-εξπρές που θα γίνει σε δομές και προσωπικό θα βρεθούν και πάλι υπάλληλοι που χαρακτηρίζονται «χαμηλών προσόντων» όπως είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι λογιστηρίων, καθαρίστριες και φύλακες.

Χωρίς να έχει αποκλεισθεί πλήρως το ενδεχόμενο κάποιος από αυτούς τους Οργανισμούς να κλείσει με ξαφνικό θάνατο σύμφωνα με το μοντέλο της ΕΡΤ, οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει την προοπτική του πλεονάζοντος προσωπικού ή των «περιττών» ειδικοτήτων με μεγαλύτερη αποδοχή και συναίνεση προβάλοντας την επιλογή της δικαιότερης λύσης. Ταυτόχρονα θα καταργηθούν πολύ μικροί Οργανισμοί (με 3 ή 4 εργαζόμενους) που έχει θεωρηθεί ότι δεν έχουν σκοπό ύπαρξης και επιβαρύνουν αδικαιολόγητα τον προϋπολογισμό (λίστα Σταμάτη). Από αυτούς τους Οργανισμούς όμως δεν πρόκειται να προκύψουν περισσότεροι από 150 υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα τα ΝΠΙΔ σε όλο το Δημόσιο που βρίσκονται αυτήν την ώρα στο στόχαστρο της κυβέρνησης -74 τον αριθμό- προέρχονται από 12 υπουργεία και μία γενική γραμματεία και αριθμούν 25.000 υπαλλήλους.

Αναλυτικά όλοι οι φορείς ανά υπουργείο είναι οι εξής:


Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ από enet

Επίθεση με μαχαίρι on – air! Βγήκαν τα πρώτα μαχαίρια κι ας τους βγάλετε τρελούς... Όπως είπε η Βούλτεψη... περιμένετε τις καραμπίνες! Και γιορτές οι βολευτές... ας κάνουν στην Ελβετία, γιατί στις εκλογικές τους περιφέρειες θα χρειαστούν πολλές διμοιρίες ΜΑΤ


Από τη Σίβυλλα, βίντεο από Zappitvideo

Αντίσταση στη νέα κατοχή!

Εις μνήμη του Βλαχόπουλου Ιωάννη







Έφυγε στις 3 Δεκεμβρίου 2013, πλήρης ημερών, 96 χρόνων ο μπαρμπα – Γιάννης.
Το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου τον τίμησε. Πρώτα σαν έναν από τους τελευταίους του πληρώματος του Θωρηκτού Γ. Αβέρωφ πριν τον παροπλισμό του σαν Ναυτικό Μουσείο το 1946, αλλά και για τη συμμετοχή του στο στήσιμο της Βιβλιοθήκης – ιστορικού αρχείου Λιτοχώρου, που κοσμεί το Μουσείο μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ολύμπιας γης που τον σκεπάζει.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.

Του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου     

Χειμώνας… χωρίς ρεύμα και θέρμανση! Για να τολμήσει δικαστής, εισαγγελέας, εφοριακός, ΔΕΗ τζής... και τα ραδίκια ανάποδα! Το είπε η Βούλτεψη: θα βγουν καραμπίνες!

Αποχή στον Πιερικό...


cfoot2
Οι παίκτες της ομάδας της Κατερίνης δεν προπονήθηκαν την Τετάρτη, λόγω των οικονομικών οφειλών. Αποχωρούν και οι Ιασωνίδης, Στεφανίδης.
Την απόφαση να μην κάνουν προπόνηση την Τετάρτη, πήραν οι παίκτες του Πιερικού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιια την οικονομική ασυνέπεια της διοίκησης.


Η κατάσταση είναι έκκρυθμη, καθώς αρκετοί παίκτες έχουν ζητήσει να λύσουν τα συμβόλαια τους, εφόσον όμως πάρουν χρήματα που τους οφείλονται, αφού η διοίκηση αδυνατεί να πληρώσει.

Συγκεκριμένα,Χρήστος Λαμπάκης, Κώστας Ιασωνίδης και Γιάννης Στεφανίδης περιμένουν κλήση της διοίκησης για να λυθεί η συνεργασία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και σύμφωνα με πληροφορίες της mikriliga.com την Παρασκευή, κάποιοι εξ΄αυτών αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή.
Σε περίπτωση που δεν αλλάξει η κατάσταση στα οικονομικά κι άλλοι παίκτες αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Από γραφικός νεοφασίστας, πρώην δωδεκαθεϊστής, τηλέμπορος... ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ! Έψαχνε νύχτα φαρμακοβιομήχανο...



από το "γραφικός" στο "επικίνδυνος"...

Απο τους χθεσινούς αγώνες των Μικτών ομάδων μας. ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 5-0. ΝΕΟΙ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2-0. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και καλή συνέχεια!!!


Φωτογραφία του χρήστη Iraklis Dasiopoulos.
Φωτογραφία του χρήστη Iraklis Dasiopoulos.
Φωτογραφία του χρήστη Iraklis Dasiopoulos.
Φωτογραφία του χρήστη Iraklis Dasiopoulos.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ Ε.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Δευτέρα  09/12/2013 και ώρα 17:00 (16:15 προσέλευση) καλούνται να προσέλθουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές για την προπόνηση της ομάδας ΝΕΩΝ. 
Σε περίπτωση απουσίας για οποιονδήποτε λόγο να ενημερώσετε τηλεφωνικός μια μέρα νωρίτερα τον προπονητή Κο Ιωάννη Μυστακίδη στο τηλέφωνο 6947627333.



  1. ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                              
  2. ΚΑΤΤΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                     
  3. ΚΥΠΑΡΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                         
  4. ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                            
  5. ΑΓΓΕΛΟΥ ΗΛΙΑΣ                   
  6. ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ                           
  7. ΜΕΛΙΚΙΑΝ ΝΙΚΟΣ                                 
  8. ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ                           
  9. ΚΟΥΖΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                      
  10. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  11. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ                      
  12. ΑΓΓΕΛΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  13. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΒΛΑΣΗΣ      
  14. ΜΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ                                  
  15. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                        
  16. ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ ΘΩΜΑΣ                         
  17. ΛΙΠΙΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ                              
  18. ΣΤΟΥΜΠΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ                       
  19. ΞΑΦΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
  20. ΜΙΤΑΚΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
  21. ΔΑΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
  22. ΓΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  23. ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
  24. ΠΑΓΩΝΗΣ ΜΑΝΟΣ
  25. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 
  26.  ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 
  27. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
  28. ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  29. ΚΑΡΤΣΑΜΠΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
  30. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ  
                                                     Για  την Τεχνική Επιτροπή Μικτών Ομάδων
Ο Πρόεδρος
     Γεώργιος Γκοτζαμανίδης


Οι αγώνες των ομάδων του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος την προσεχή Κυριακή

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου, αυτή την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

-          Ανδρών – Β΄ Εθνική - Β΄ όμιλος, Α΄ γύρος, 8η αγωνιστική. Κυριακή 8.12.2013, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 17,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΓΣ Νίκη Βόλου και 
-          Παίδων - Β΄ όμιλος, Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 8.12.2013, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΓΑΣ Βαφύρας.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το βράδυ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη

Θέμα: «Ημερίδα για νέα ΚΑΠ στο Λόφο Πιερίας»



Η  εκπομπή «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, στις 19.30, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση(diontv.gr) Κεντρικής Μακεδονίας,  θέμα της έχει: «Ημερίδα για νέα ΚΑΠ στο Λόφο Πιερίας ». Παρακολουθείστε όλην την ημερίδα με ομιλητή τον πρώην Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Θεοχαρόπουλο με θέμα τη νέα ΚΑΠ 2014-2020.



ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

          Προς: α) Κόμματα
1.     Ν.Δ.
2.     ΣΥΡΙΖΑ
3.     ΠΑΣΟΚ
4.     ΔΗΜΑΡ
5.     Ανεξάρτητοι Έλληνες 
6.     ΚΚΕ
  β) Βουλευτές Πιερίας
1.     Γ. Κωνσταντόπουλος
2.     Κ. Κουκοδήμος
3.     Α. Μάνη-Παπαδημητρίου
4.     Δ. Χριστογιάννης

Θέμα: Αναθεώρηση σύμβασης παραχώρησης και κατάργηση
            Διοδίων Αιγινίου

Τα Διόδια Αιγινίου συμπλήρωσαν δέκα μήνες λειτουργίας.  Απεδείχθη πλέον και στην πράξη το χονδροειδέστατο λάθος της χωροταξικής τοποθέτησής τους.  Για όλο αυτό το διάστημα:
1)    Προκαλείται παρακώλυση συγκοινωνίας με τη δεύτερη υποχρεωτική στάση οχημάτων σε 14km που απέχουν τα διόδια Μαλγάρων.  Αποτέλεσμα είναι η απερίγραπτη ταλαιπωρία και το μποτιλιάρισμα τις ημέρες μεγάλης κυκλοφορίας που είναι το καλοκαίρι, οι αργίες και τα τριήμερα Σαββατοκύριακου, δηλαδή το 50% περίπου του έτους.
2)    Παραβιάζει την αρχή του δικαιώματος του πολίτη να επιλέξει οδό έστω χαμηλότερης ποιότητας επικοινωνίας Πιερίας –Θεσσαλονίκης χωρίς τέλη διέλευσης αφού δεν υπάρχουν παράπλευρες οδοί.
3)    Επιφέρει τεράστια προβλήματα στους οικισμούς από Χαλκηδόνα έως Αιγίνιο στην παλαιά εθνική οδό, όπου διέρχονται χιλιάδες βαριά οχήματα από Ευζώνους και Εγνατία προς Νότο και αντιστρόφως, παρακάμπτοντας τα δυσβάσταχτα διόδια.  Ρύπανση ήχου και καυσαερίου, ρήγματα και πτώσεις παλαιών κτιρίων διπλανών στην οδό και μερική καταστροφή του ακατάλληλου ως προς την υποδομή και γεωμετρία οδοστρώματος είναι μερικές μόνο συνέπειες.  Το σημαντικότερο είναι οι εφιαλτικοί κίνδυνοι για ανθρώπινες ζωές όπου δυστυχώς ήδη υπάρχει νεκρός από το ατύχημα στις 16-9-13 στο Νησέλι.
4)    Επιφέρει τεράστιες οδυνηρές συνέπειες στην Πιερία, τουριστικά, οικιστικά και παραγωγικά αφού την καθιστούν αποκρουστική σ’αυτούς τους τομείς για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, και αυξάνουν το κόστος μεταφοράς προϊόντων και πολιτών.
5)    Ακυρώνει στην πράξη το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει την Β. Πιερία στην πρόσφατη αναθεώρησή του.  Διπλά διόδια μεταξύ της περιοχής αυτής και του κύριου Πολεοδομικού Συγκροτήματος σημαίνουν αποκοπή της από την ενιαία καθημερινή οικονομική και κοινωνική λειτουργία.
Επί πλέον είναι εμφανές πλέον το πόσο λίγο επηρεάζουν τα διόδια αυτά την πρόοδο του έργου της σύμβασης.  Συνεισφέρουν απλά στην λειτουργία μιας τεράστιας κατασκευαστικής εταιρίας που εδώ και τέσσερα χρόνια αργεί και απλά συντηρεί πλημμελώς τον αυτοκινητόδρομο.
Στις 29-11-13 κατατέθηκε στη βουλή η πρόταση Νόμου για τροποποίηση στην Σύμβαση παραχώρησης των οδικών έργων και άρα και αυτής που αφορά το τμήμα Μαλιακού – Κλειδίου.  Είναι προφανής πλέον η ανάγκη της απάληψης και κατάργησης των διοδίων αυτών.    Ζητούμε να αναπτύξετε και να προβάλετε όλη την επιχειρηματολογία και τα ατράνταχτα στοιχεία που τεκμηριώνουν το λάθος της επιλογής αυτής της θέσης διοδίων που μόνο ανενημέρωτα ή αρρωστημένα  μυαλά μπορούν να επιλέξουν.  Να προτείνετε την σχετική τροποποίηση της σύμβασης, ειδάλλως να μην την ψηφίσετε. 
Γνωρίζετε ότι ο αγώνας  της Πιερίας εδώ και δέκα μήνες συνεχίζεται αμείωτος.  Γνωρίζετε επίσης ότι θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται χωρίς απογοήτευση ή κούραση μέχρι την κατάργησή τους.  Είναι στην δική σας πολιτική επιλογή να συμβάλλετε στην Βουλή τις επόμενες ημέρες στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και στην αναίρεση ενός τραγικού λάθους της πολιτείας. 

                                    Αιγίνιο 03 – 12 – 2013
                                Η Συντονιστική Επιτροπή
                                     Θανάσης Γιαγκόπουλος
                                     Δημήτρης Γκέκας
               Αντώνης Γκογκίδης
                                     Σάκης Κρομύδας

                                     Μάκης Ματσκίδης                          

Ο Δημήτρης Καζάκης παρουσιάζει στην Πάτρα το νέο του βιβλίο «Μονόδρομος η Ανατροπή» (εκδόσεις Το ΧΩΝΙ)

Δημήτρης Καζάκης
Μονόδρομος η ανατροπή, εκδόσεις ΧΩΝΙ
ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 31-33,
ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΠΑΤΡΑ
Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013, 18:30

Οι εκδόσεις Το ΧΩΝΙ και η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ παρουσιάζουν το βιβλίο  "Μονόδρομος η Ανατροπή" του Δημήτρη Καζάκη.

Θα μιλήσουν:
Δημήτρης Καζάκης - συγγραφέας, οικονομολόγος, γενικός γραμματέας ΕΠΑΜ
Γιώργος Πετρόπουλος - ιστορικός, δημοσιογράφος
Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο εκδότης της  εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, Γιώργος Χριστοφορίδης.

«Σε πολύ λίγο καιρό, σε μερικούς μήνες, ο Έλληνας θα χρειαστεί να   υπερασπιστεί το σπίτι του, την ιδιοκτησία του με κάθε τρόπο και μέσο.   Και μαζί της θα πρέπει να υπερασπιστεί κάθε βουνοκορφή και ακτογραμμή,   κάθε κάμπο και οροπέδιο της χώρας του από τα αρπακτικά των αγορών».   Δημήτρης Καζάκης Στο ΧΩΝΙ, 23/9/12

Ο Δημήτρης Καζάκης τα έγραφε Στο ΧΩΝΙ, όταν όλα αυτά φαίνονταν   «κινδυνολογικές γραφικότητες» και όταν Το ΧΩΝΙ το έλεγαν υπερβολικό.   Δυστυχώς, όλα αυτά είναι η σημερινή αμείλικτη πραγματικότητα. Ο   ελληνικός λαός πρέπει να ενημερωθεί και κυρίως να συνειδητοποιήσει   αυτό που αποφάσισαν για αυτόν χωρίς να του πουν την αλήθεια. Ο   ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τα νούμερα της οικονομίας... που δεν  μας λένε. Τα γράφει και τα παρουσιάζει όλα αναλυτικά ο Δημήτρης   Καζάκης στο νέο του βιβλίο...

«Μονόδρομος η ανατροπή»
Μαζί με το νέο βιβλίο του Δημήτρη Καζάκη και 2 C.D. με την έκτακτη   ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ που έγραψε ιστορία στο τότε Ράδιο 9

«έτσι χρεοκοπήσαμε το 1932: Ομοιότητες... πάμπολλες. Διαφορά... καμία»
Η εκπομπή συγκρίνει το σχολικό βιβλίο με τον Τύπο της εποχής. Τι   μαθαίνουμε στο σχολείο...
Τι βγάζει η σύγκριση με το σήμερα...

«Μονόδρομος η ανατροπή», από τις εκδόσεις Το ΧΩΝΙ
Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Έλληνες
Αυτή την εκπομπή πρέπει να την ακούσουν όλοι οι Έλληνες

-----
Ο Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος-αναλυτής με επαγγελματική  διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφούσε  σε τακτική βάση στην εφημερίδα «Ποντίκι» και στο περιοδικό «Hellenic   Nexus», έως το Νοέμβριο του 2011. Είχε καθημερινή εκπομπή στο   ραδιόφωνο (Ράδιο 9  9,89) η οποία διεκόπη στις 9/2/2012. Εχει εκδώσει   το βιβλίο με τίτλο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΜΠΗΙΑ   Το χρονικό μιας   προαναγγελθείσας χρεοκοπίας» (Δεκέμβριος 2011), από τις εκδόσεις «Το  Ποντίκι». Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ».  Ο Δημήτρης   Καζάκης έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση του Ενιαίου   Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.

Ανακοίνωση – Πρόσκληση




Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου σας προσκαλούν στην δεξίωση προς τιμήν του προστάτη των Ναυτικών Άγιο Νικόλαο, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Ναυτικού Μουσείου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.



                                                   Με εκτίμηση
                                         Για το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου
                                                            Ο Πρόεδρος

                                                     Νίκος Βλαχόπουλος 

Η αλήθεια για τα Υποβρύχια και την Εξεταστική Επιτροπή (Ηχητικό)



Τα αποκαλυπτικά στοιχεία όλων των συμβάσεων που αφορά τα περίφημα υποβρύχια αλλά και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά , που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως Υπουργός Άμυνας υπέγραψε με τον επιχειρηματία Σάφα και που αυτά οδήγησαν οικονομικά την χώρα, παρουσίασε στα πλαίσια του ρεπορτάζ  που δημοσιεύει στο περιοδικό Unfollow  -τεύχος 24-.





 Ο  δημοσιογράφος Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος,  μιλώντας στον 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ,  έκανε λόγο για ένα σκάνδαλο για το οποίο 4 πρωθυπουργοί και 4 τουλάχιστον υπουργοί, θα πρέπει να δώσουν στη καλύτερη για αυτούς περίπτωση εξηγήσεις.





Παράλληλα ανέδειξε άγνωστες πτυχές της υπόθεσης , ενώ αναφερόμενος στην επικαιρότητα προέτρεψε τους πολίτες να δουν τι περιλαμβάνει ο φετινός προϋπολογισμός για να αντιληφθούν πως όχι «φως  στην άκρη του  τούνελ» αλλά καν «τούνελ» δεν υπάρχει. 

 
 http://www.neakriti.gr

Δίχως τέλος η κόντρα Στουρνάρα-Βενιζέλου – Είμαστε σε διαρκή σύγκρουση λένε στο ΠΑΣΟΚ

stournaras-venizelos-kontra-570
Ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα Βενιζέλου-Στουρνάρα θεωρούν άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα τις χθεσινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον υπουργό Οικονομικών από τις Βρυξέλλες, οι οποίες μόνο αστείο δεν ήταν.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης
Πιο συγκεκριμένα, οι αναφορές του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης πως «Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι αναντικατάστατος» αλλά ακόμα περισσότερο η φράση «έχει τη μάνα του με χαμηλή σύνταξη και ξέρει» προκάλεσε παγωμάρα σε κυβερνητικούς κύκλους, αναδεικνύοντας ξανά την υφέρπουσα σύγκρουση της Χαριλάου Τρικούπη με το Υπουργείο Οικονομικών. Δεν είναι μυστικό πως πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα (να φορολογηθεί και η Εκάλη, η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται) προκάλεσαν αμηχανία σε κυβερνητικούς παράγοντες και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το koolnews.gr και στον Πρωθυπουργό.
Φυσικά, προς ώρας και ενώ λαμβάνει χώρα η πιο σκληρή διαπραγμάτευση εδώ και πολύ καιρό με την Τρόικα, το Μαξίμου εμφανίζεται να στηρίζει απόλυτα τον Υπουργό, ο οποίος όμως έχει προβεί σε αρκετές λεκτικές «γκάφες» τις τελευταίες μέρες, κάτι το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες προκάλεσε την ειρωνική αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αμέσως πάντως έγινε προσπάθεια από κύκλους της κυβέρνησης να πέσουν οι τόνοι, καθώς οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης θεωρήθηκαν «αστεϊσμός».
Χθες μάλιστα, στην έναρξη της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, ο Υπουργός Οικονομικών δέχθηκε τα βέλη ακόμα και του αρμόδιου εισηγητή της ΝΔ, Σταύρου Καλογιάννη, ο οποίος χαρακτήρισε δυσβάσταχτους τους φόρους που έχουν επιβληθεί, ενώ κάλεσε το Υπουργείο να αναθεωρήσει ορισμένες παραμέτρους του Φόρου Ακινήτων, καθώς προκύπτουν υπερβολές στη φορολόγηση ορισμένων περιοχών. Τέλος, δεν είναι μυστικό πως ο Γιάννης Στουρνάρας είναι persona non grata για τους καραμανλικούς στη ΝΔ, ενώ σε ανύποπτο χρόνο πριν κάποιες μέρες στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε πει πως «βρισκόμαστε σε διαρκή σύγκρουση με τον κ. Στουρνάρα».
Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεκαοκτώ νεκροί από την πτώση ρουκετών στη Συρία

Δεκαοκτώ νεκροί από την πτώση ρουκετών στη Συρία

Τραυματίστηκαν και πέντε στρατιώτες

Δεκαοκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και πέντε σύροι στρατιώτες, σκοτώθηκαν σήμερα από την πτώση ρουκετών σε συνοικίες του Χαλεπιού που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Δεκαοκτώ άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερις στρατιώτες και ένας αξιωματικός του συριακού στρατού, σκοτώθηκαν από την πτώση ρουκετών στις συνοικίες Μεριντιέν και αλ Φάρκαν, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος στο Χαλέπι», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν. Τριάντα άνθρωποι ακόμη τραυματίστηκαν.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν από ρουκέτες «που ερρίφθησαν από τρομοκράτες στις συνοικίες Μεριντιέν και αλ Φαρκάν».

Οι κοπέλες γδύθηκαν για καλό σκοπό

Γυμνές, αλλά για φιλανθρωπικό σκοπό, αποφάσισαν να εμφανιστούν οι κοπέλες της γυναικείας ομάδας Ράγκμπι του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.


Οι φωτογραφίες τους θα συμπεριληφθούν στο σέξι ημερολόγιο της ομάδας, με τα λεφτά να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Φανταζόμαστε πως στο επόμενο παιχνίδι που δίνουν, εναντίον της ομάδας του Κέμπριτζ, οι κερκίδες θα είναι γεμάτες...

 

 

 

 

Λιγκουίνι με μύδια, σολομό σε αρωματική σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά

Λιγκουίνι με μύδια, σολομό σε αρωματική σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά

Νησιώτικη ατμόσφαιρα στο τραπέζι σας

Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 1 κιλό μύδια καθαρισμένα και πλυμένα καλά.
- 2 φιλέτα σολομού κομμένα σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 2 σφηνάκια ούζο
- Λίγο ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι.
- Μαϊντανό , μαντζουράνα και δυόσμο ψιλοκομμένα
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη ,