ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Bob Marley: Κάποιοι άνθρωποι απολαμβάνουν τη βροχή κι άλλοι απλά βρέχονται…



5 μαθήματα ζωής του βασιλιά της ρέγκε.
Bob Marley.


Ο άνθρωπος που έκανε γνωστή τη ρέγγε μουσική σε όλον τον κόσμο. Ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής, συνθέτης, κιθαρίστας και ακτιβιστής, ο οποίος μάγεψε τον κόσμο με τα υπέροχα τραγούδια του…
«I Shot the Sheriff», «No Woman, No Cry», «Three Little Birds», «Exodus», «Could You Be Loved», «Jamming», «Redemption Song» είναι κάποια από αυτά… Όσο για το «One Love»,τη μεταθανάτια συλλογή του Legend που κυκλοφόρησε το 1984, πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα στην ιστορία της ρέγκε μουσικής —περισσότερα από 12 εκατομμύρια.
Ο Bob Marley τραγούδησε για τον έpωτα, την αγάπη και την καταπίεση των μαύρων από τους λευκούς. Βρέθηκε στη δίνη των πολιτικών αντιπαραθέσεων στην πατρίδα του. Κάποτε μάλιστα, προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε λαϊκό είδωλο και η ημερομηνία γέννησης του τιμάται ως Εθνική Εορτή στη Τζαμάικα.
Ήταν 10 Οκτωβρίου του 1980, όταν ο Bob Marley καταρρέει στη σκηνή, στο Stanley Theater in Pittsburgh, Pennsylvania και μεταφέρεται σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώνεται ότι πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο.
Η μάχη του με τον καρκίνο είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο του 1977, όταν ο Marley ένιωσε ενοχλήσεις στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και οι γιατροί διέγνωσαν κακοήθες μελάνωμα, όπου του ζήτησαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του δαχτύλου του για να σώσουν τη ζωή του. Ωστόσο, εκείνος αρνήθηκε, επειδή του το απαγόρευαν οι πεποιθήσεις του ως Ρασταφάρι και δεν ήθελε να συντάξει διαθήκη για να διευθετήσει τα περίπλοκα περιουσιακά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε αποκτήσει 12 παιδιά από 8 διαφορετικές γυναίκες. Και αυτή ήταν απαγόρευση του Ρασταφαριανισμού.
Ο καρκίνος γρήγορα εξαπλώθηκε στα ζωτικά του όργανα. Φεύγει τελικά από τη ζωή, στις 11ης Μαΐου 1981 σε νοσοκομείο του Μαϊάμι.
Ας θυμηθούμε κάποια πολύτιμα αποφθέγματα του…
Απλά εσύ πρέπει να βρεις αυτούς για τους οποίους αξίζει να υποφέρεις.
Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για την μοίρα του. (από το Zimbabwe, 1979)
Γιατί να πίνω και να οδηγώ όταν μπορώ να καπνίζω και να πετώ;
Τα παράπονα είναι προσευχές στο διάβολο.
Η μουσική μου πολεμάει το σύστημα που διδάσκει να ζεις και να πεθαίνεις.
Αν κάθεσαι και τσακώνεσαι κάθε μέρα, προσεύχεσαι στον διάβολο, λέω εγώ.
Οι ωραίες στιγμές του σήμερα είναι οι θλιμμένες αναμνήσεις του αύριο.
Δεν υποστηρίζω την πλευρά των μαύρων, δεν υποστηρίζω την πλευρά των λευκών, υποστηρίζω την πλευρά του Θεού.
Οι αληθινοί φίλοι είναι σαν τ’αστέρια. Μπορείς να τους αναγνωρίσεις μόνο όταν είναι σκοτάδι γύρω σου.
Τίποτε δεν είναι λάθος αν σε κάνει ευτυχισμένο.
Το χόρτο είναι η θεραπεία ενός έθνους, το αλκοόλ είναι η καταστροφή του.
Δεν θα ξέρεις ποτέ πόσο δυνατός είσαι μέχρι τη στιγμή που το να είσαι δυνατός θα είναι η μόνη σου επιλογή.
Η ζωή σου κοστίζει πολύ περισσότερο από τον χρυσό. (από το τραγούδι Jamming, 1977)
Χρειάζεται επανάσταση για να βρεθεί λύση (από το τραγούδι Revolution, 1974)
Σήμερα, οι άνθρωποι μάχονται για να βρούνε τι είναι αληθινό. Τα πάντα έχουν γίνει τόσο ψεύτικα ώστε όλοι να θέλουν να πιαστούν από την ελπίδα. (Από συνέντευξη στο περιοδικό Rolling Stone.)

Βελτίωση της ποιότητας της ζωής σου

‘’Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στα ΚΔΑΠ Κατερίνης‘’





Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Κατερίνης (ΚΔΑΠ) και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας «ένωσαν» τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο των Πρώτων Βοηθειών. Με διαβατήριο τη θέληση, οδηγό τη γνώση και πυξίδα την υγεία οι μικροί φίλοι των ΚΔΑΠ γνώρισαν έναν νέο κόσμο, έναν κόσμο στον οποίο κυριαρχεί η ανθρώπινη υποστήριξη και αλληλεγγύη.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν τα παιδιά περιελάμβανε διαδραστικές και βιωματικές δραστηριότητες πάνω στις Πρώτες Βοήθειες. Οι μικροί μας «διασώστες» ήρθαν σε επαφή με τους βασικούς κανόνες των Πρώτων Βοηθειών, με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων και τη φροντίδα της προσωπικής τους ασφάλειας.
Σταδιακά, έμαθαν τον τρόπο περιποίησης ενός τραύματος και την άμεση αντιμετώπιση μιας αιμορραγίας ή ρινορραγίας. Ακόμη, εξοικειώθηκαν με την περιποίηση των εγκαυμάτων, καθώς και τη φροντίδα των τσιμπημάτων και των δαγκωμάτων. Από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δε θα μπορούσε να παραληφθεί η εκμάθηση της βασικής υποστήριξης της ζωής, όπου περιελάμβανε την πλάγια θέση ασφαλείας και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Οι μικροί μας φίλοι μας κάθε φορά μας επιβεβαίωναν έμπρακτα πως αν χρειαστεί μπορούν να δράσουν ως μικροί «ήρωες – διασώστες» και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που τις έχουν άμεση ανάγκη στο πλαίσιο της καθημερινότητας.
Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας νιώθει ιδιαίτερη τιμή για τους νέους φίλους που απέκτησε, καθώς και για το γνωστικό ταξίδι που πραγματοποίησε μαζί τους. Ακόμη, ευχαριστεί θερμά, τους διευθυντές των ΚΔΑΠ, κυρίους Γρηγόρη και Χρήστο Πετανίδη, την κυρία Καλλιόπη Καρτσαμπά, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την πρόσκληση, τη συνεργασία, τη ζεστή φιλοξενία και εύχεται σε όλους ένα καλό και συναρπαστικό καλοκαίρι!



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Ανακοινώνεται ότι στις 7-6-2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.00 θα πραγματοποιηθεί η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων των εκλογικών τμημάτων όλων των δήμων του Νομού Πιερίας βάσει των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί  και έχουν γίνει δεκτές.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, προς το σκοπό συντονισμού των συνεργείων των υπαλλήλων και δικαστών που θα μετέχουν στην επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων,  να καταθέσουν την αίτησή τους στο Πρωτοδικείο μέχρι την Πέμπτη ώρα 15.00 και εφόσον αυτή γίνει δεκτή, να βρίσκονται την Παρασκευή 7-6-2019 και από ώρα 08.30 στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Κατερίνης. Λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων επανακαταμέτρησης, παρακαλούνται οι αιτούντες να διαθέτουν τουλάχιστον τέσσερα άτομα  ανά αίτηση προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία.


Κατερίνη 4 Ιουνίου 2019
Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΠΑΡΤΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

Ο Πιερικός Αρχέλαος στο F4 του Πρωταθλήματος Κορασίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ


Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βέροιας Δημήτριος Βικέλας θα διεξαχθεί το Final Four του Πρωταθλήματος Κορασίδων στο Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.
Στο Final Four συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στη φάση των ομίλων και είναι ο Πιερικός Αρχέλαος, η ΑΓΕ Πιερίας Εδεσσαϊκός και οι Ίκαροι Γιαννιτσών.
Στα ημιτελικά, ο Πιερικός Αρχέλαος θα αντιμετωπίσει τους Ίκαρους Γιαννιτσών, το Σάββατο στις 17:30.
Ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 15:30 και ο τελικός στις 17:30.
Η νικήτρια οµάδα του τελικού αγώνα του Final Four θα ανακηρυχθεί Πρωταθλήτρια οµάδα της ΕΚΑΣΚΕΜ και θ’ αγωνιστεί στη Β’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.
Μετά το τέλος των αγώνων της Τελικής Φάσης του Final Four, στην Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί Κύπελλο και διπλώματα µε χρυσό μετάλλιο στις δώδεκα αθλήτριες καθώς και στον προπονητή τους. Στις ομάδες που θα καταλάβουν τη δεύτερη και τρίτη θέση, θ' απονεμηθούν διπλώματα με αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.
Το πρόγραμμα του Final Four
08.06.2019
15:30 Εδεσσαϊκός BC – ΑΓΕ Πιερίας
17:30 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΟΚ Ίκαροι Γιαννιτσών
09.06.2019
15:30 Μικρός Τελικός
17:30 Τελικός

Μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες γης για την ίδρυση Θεματικού Πάρκου στις Καρυές Πιερίας


«Λίκνο των Μουσών»: Μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες γης
για την ίδρυση Θεματικού Πάρκου στις Καρυές Πιερίας
                      
Συνεχίζεται  η έγγραφη εκδήλωση ενδιαφέροντος διάθεσης γης στον φορέα «Λίκνο των Μουσών»  από τους ιδιοκτήτες της περιοχής Καρυών για την δημιουργία επενδυτικής πρότασης ενός Θεματικού Πάρκου Μύθου, Ιστορίας και Πολιτισμού στις Καρυές Πιερίας.
Μέχρι αυτήν την στιγμή εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι ιδιοκτήτες των 600 στρεμμάτων από  τα 1.000 που απαιτούνται για τη δημιουργία του, και  δεδομένης της συνεργασίας με τον Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό Καρυών  για τη χρήση  δάσους  11.000 στρεμμάτων, η ολοκλήρωση της διαδικασίας πλησιάζει στο τέλος της. Συνεπώς έως τώρα έχει διατεθεί ποσοστό 96,67% της συνολικής έκτασης για την ίδρυση του θεματικού πάρκου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  καταληκτική ημερομηνία διάθεσης γης από τους ενδιαφερόμενους  ιδιοκτήτες είναι  στις 15/09/2019.
Το ΔΣ του  «Λίκνο των Μουσών»  θα ήθελε ευχαριστήσει τους  ιδιοκτήτες γης στην περιοχή του Θεματικού Πάρκου για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε το πολιτιστικό φορτίο, καθώς  τα θεματικά πάρκα παρέχουν  ενημέρωση, γνώση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία υψηλής στάθμης.  Από την άλλη πλευρά, είναι βασικοί  μοχλοί που  συμπαρασύρουν δορυφορικά,  όλους τους παραγωγικούς κλάδους, δημιουργώντας τοπική και περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη, με αειφορική βιώσιμη κατεύθυνση και προοπτική.

·         Για περισσότερες πληροφορίες    http://liknotonmuson.blogspot.com
  • και στα γραφεία του φορέα Αγίας Τριάδος 13 Κατερίνη

Εκ του ΔΣ του
«Λίκνο των Μουσών»




ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Δείτε τα τελικά αποτελέσματα ΕΔΩ (ενεργά link από το asep.gr)

ΑΣΕΠ 3Κ2018

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα για ΔΕ και ΥΕ. Δείτε τα από το dikaiologitika news σε ενεργά Link από το asep.gr
Σήμερα εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης ΑΣΕΠ 3Κ/2018 (ΦΕΚ 4/2-2-2018, 9/9-2-2018, 10/16-2-2018 & 12/6-3-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, επτά χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα εννέα (7.949) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών).
Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).
Δειτε τα συνολικα αποτελεσματα σε ZIP αρχεια
Ενημερώνουμε ότι λόγω υπερβολικής κίνησης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, παρατηρούνται προβλήματα συνδεσιμότητας.
Δείτε ΕΔΩ περισσότερα
Να θυμίσουμε ότι την Δευτέρα 3 Ιουνίου εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης ΑΣΕΠ 3Κ/2018, για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, διακοσίων δέκα επτά (217) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών).

Αλλαγή σελίδας για τους Δήμους Πιερίας

 
του Βασίλη Νουλέζα
Δικηγόρου -Ποινικολόγου
(04/06/2019)
 Στο αποτέλεσμα τών επαναληπτικών εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Πιερία αποτυπώνεται έντονα η αποδοκιμασία και δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος στους απερχόμενους Δημάρχους που δεν ανταποκρίθηκαν μάλλον επαρκώς στις προσδοκίες του.
Χωρίς ειδικότερο επιμέρους σχολιασμό.