ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού "Βιβλιοσπιτάκια"


   Μια ξεχωριστή δράση, που έχει  βασικό σκοπό να βοηθήσει στην προαγωγή της φιλαναγνωσίας στους κατοίκους του Κολινδρού και στους επισκέπτες της περιοχής, πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού, την  Τρίτη  21 Μαΐου 2019.
  Κατασκεύασαν και τοποθέτησαν σε κεντρικά σημεία της κωμόπολης, δύο «Βιβλιοσπιτάκια», δύο μικρές δηλαδή Δανειστικές – Ανταλλακτικές  Βιβλιοθήκες!!!  
   Όσοι επισκέπτονται τις βιβλιοθήκες αυτές θα μπορούν να δανειστούν οποιοδήποτε βιβλίο της αρεσκείας τους και να αφήσουν ένα καινούργιο εφόσον το επιθυμούν.
  Το μήνυμα  μαθητών και εκπαιδευτικών  για τη δράση αυτή  συνοψίζεται στο  εξής: «Προσπαθούμε  και φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της ανάγνωσης  και να δημιουργήσουμε  μια εναλλακτική πρόταση μικρών βιβλιοθηκών,  ανοιχτών σε μικρούς και μεγάλους όλο το 24ωρο  και όλες τις ημέρες της εβδομάδας».
    Ο Σύλλογος Διδασκόντων   και  οι μαθητές /τριες  του 2ου Δημοτικού  Σχολείου Κολινδρού ευχαριστούμε  θερμά την  κ. Κάνου Ζηνοβία  που με την καλλιτεχνική της παρέμβαση βελτίωσε αισθητικά  τα «Βιβλιοσπιτάκια» μας!

Ο Διευθυντής
Δημήτριος Χλεμές
.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ – ΤΡΙΚΑΛΑ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Ο.Α.Ε.Ε.  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Γεωργ. Ολυμπίου 1,   Κατερίνη   60 100
Τηλέφωνο : 23510 – 78736


  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα, Περτούλι, Νεραϊδοχώρι και Τρίκαλα στις 8 Ιουνίου 2019, ημέρα Σάββατο και το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο είναι 10,00 Ευρώ, προσφορά του Σωματείου.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου 1 (1ος όροφος) και στο τηλέφωνο : 2351078736 τις ώρες 09.00 – 11.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κουτσή Δημήτριο στο τηλέφωνο : 6973223716, από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο στο τηλέφωνο : 6978098345 καθώς και από το τουριστικό γραφείο του κ. Βελώνη στο τηλέφωνο : 2351021888.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας


Κουτσής Δημήτριος                                                               Τσαλός Αθανάσιος

Δημοσκόπηση για τον Δήμο Κατερίνης / Πρώτος ο Κώστας Κουκοδημος


Εγκρίθηκε έργο 9 εκ. ευρώ για τον Δήμο Πύδνας- Κολινδρού από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.          Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα έργα άρδευσης που εγκρίθηκαν στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση Π.Α.Α. 2014-2020, μέτρο 4.3.1.
         Ο Δήμος Πύδνας -Κολινδρού που υπέβαλε έγκαιρα ώριμες μελέτες για έργα που αφορούν την άρδευση εξασφάλισε 9 εκ. ευρώ για :
·         την επισκευή και  αναβάθμιση σαράντα τεσσάρων γεωτρήσεων και αντλιοστασίων όλου του Δήμου
·         την κατασκευή 8,32 χιλιομέτρων δίδυμου αγωγού Φ400 στο Αιγίνιο.
·         την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που η παραγωγή του  θα συμψηφίζεται με τις καταναλώσεις των αγροτών μειώνοντας το κόστος του ρεύματος της άρδευσης κατά 50%.
·         την τοποθέτηση στο σύνολο των γεωτρήσεων και αντλιοστασίων όλου του Δήμου σταθμών τηλεελέγχου και τηλεπαρακολούθησης ώστε να αυτοματοποιηθεί η λειτουργία τους και ο έλεγχος των βλαβών, των διαρροών και των κλοπών. Παράλληλα θα υπάρχει  η δυνατότητα απομακρυσμένης  έναρξης και της παύσης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων άρδευσης.

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Το μέλλον μας το καθορίζουμε όλοι μαζί» Θερμή υποδοχή στον Μακρύγιαλο για την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια ΠιερίαΟλοένα πιο κοντά στη νίκη της 26ης Μαΐου βαδίζει η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία, όπως φάνηκε και από τον παλμό της συγκέντρωσης στον Μακρύγιαλο το βράδυ της Τρίτης. Οι πολίτες του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού ανταποκρίνονται έμπρακτα στο κάλεσμα του υποψηφίου Δημάρχου Βαγγέλη Λαγδάρη και ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλό του τόπου.
Το ξεκίνημα των κεντρικών ομιλιών στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων έγινε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς οι κάτοικοι του Μακρυγιάλου πραγματοποίησαν θερμή υποδοχή. Στην ομιλία έγινε αναφορά για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, έργο που θα επαναφέρει την παραλία στα 23 μέτρα, καθώς και για τα βήματα που έχουν γίνει σε ύδρευση, άρδευση, αποκομιδή σκουπιδιών και κοινωνική πολιτική.
«Μεθοδικά απαντάμε και δρούμε για το τι χρειάζεται για την ανάπτυξη του τόπου, και για τον τουρισμό ειδικότερα. Το μέλλον μας το καθορίζουμε όλοι μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του τόπου», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του δημάρχου Βαγγέλη Λαγδάρη ολοκληρώνοντας την αναφορά στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και όσα σημαντικά έχει δρομολογήσει, συνεχίζοντας την προσπάθεια για να δώσει στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού την προοπτική που του αξίζει.

Άσε το γραφείο, πιάσε το laptop και μια γωνιά στον όμορφο χώρο μας που ενδείκνυται για μελέτη και δουλειά. # Mozaic #


#mozaicestd2019#toumpa#skg#coffeetime#

Κεφάλαιο 2 Πιερικος / Ανδρέας Ρουμελιώτης


Κεφάλαιο Πιερικός = Στην πρόσφατη γενική συνέλευση ειπώθηκε ότι ανέλαβαν την ομάδα κάποιοι άνθρωποι, με συμμετοχή ενεργή ή όχι στην μέχρι σήμερα απαξίωση του Πιερικού των τελευταίων ετών σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση και έφεραν εις πέρας το δύκολο έργο της σωτηρίας.... 
Αφού ήταν τόσο δύσκολο αυτό το έργο της σωτηρίας, γιατί το κλίμα δεν ήταν πανηγυρικό αλλά ήταν απαξιωτικό ? Γιατί δεν είχε 100 άτομα τουλάχιστον η γενική συνέλευση , όπως τον Νοέμβριο του 2018 που επιστρατεύθηκε ο γνωστός μηχανισμός για να αναλάβει την ομάδα και να επιτύχει ένα καλύτερο αύριο ?
Ξέρετε γιατί ? Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι η ομάδα σε καμία περίπτωση δεν ήταν αγωνιστικά για να πέσει κατηγορία και ούτε καν δεν θα χρειάζονταν να ματωθούν κάποιες τσέπες εξωδιοικητικές για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Ή δεν γνωρίζει ο κόσμος της Πιερίας πώς επιτεύθηκε αυτή η σωτηρία ?
Η διοίκηση Διακουμακου της οποίας εγώ είχα αναλάβει τις ακαδημίες, παρέλαβε 8 δελτία ποδοσφαιριστών το καλοκαίρι του 2018, μηδέν προπονητές και ανύπαρκτο αριθμό παιδιών στις ακαδημίες, δεν συζητώ για ρεύματα, γραφική ύλη και τηλεπικοινωνίες που ήταν στο μηδέν και πρόσφερε σε ένα μήνα μόλις γύρω στα 44 δελτία ποδοσφαιριστών για την πρώτη ομάδα και την δεύτερη με τον ΠΙΕΡΙΚΟ Β, είχε 5 προπονητές, βοηθό τερματοφυλάκων και έφορο τμημάτων για κάθε τμήμα χωριστά, φροντιστή μεγάλης ομάδας,,,παρέδωσε ΠΙΕΡΙΚΟ Β, U12, U10 και U8, όλα αυτά μέχρι να αρχίσει η καθοδηγούμενη ( όπως δήλωσε ποδοσφαιριστής του Πιερικου) αποχή για καθυστέρηση ημερών σε μισθούς (αν και αν δει κάποιος τα χρήματα που πήραν από το καλοκαίρι θα πει ότι δεν υπήρχε καμία καθυστέρηση, αντιθέτως είχαν προπληρωθεί μέχρι και ο προπονητής για μέχρι τα Χριστούγεννα, με συμφωνίες που είχαν κάνει με την διοίκηση ) αλλά και μέχρι την αλλαγή της χειμερινής ώρας όπου βοηθητικά γήπεδα και εγκαταστάσεις για τις ακαδημίες ήταν μέσα στο σκότος.....που ως δια μαγείας με την έλευση της νέας διοίκησης έγινε φως....Πολύ αργά για δάκρυα όμως κύριοι, όχι ότι και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι άμοιροι ευθυνών, τις οποίες και θα υποστούν....Διότι θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι αμούστακα παιδιά....

Πρόσκληση συμμετοχής σε ενημερωτική εσπερίδα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο: προβληματισμοί και προ-Οπτικές»


 Σημερα  22 Μαΐου 2019 και ώρες 19.00-21.00 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (1ος όροφο) οργανώνουμε επιμορφωτική εσπερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο: προβληματισμοί και προ-Οπτικές» σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 

Χαιρετισμοί: Ι. Λαζαρίδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60. 

➧«Ψηφιακή παιδεία και ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο», Ελ. Μπαμπαλώνα, Σ.Ε.Ε. ΠΕ 86. 

➧«Ασφάλεια στο διαδίκτυο», Γρ. Αμανατίδης, Υπαστυνόμος Α.Τ. Κατερίνης. 

➧«Εθισμός στο διαδίκτυο: αίτια, παράγοντες και κλινική εικόνα», Σ. Βαβέτση, Ε.Ε.ΔΙ.Π. Ιατρική Σχολή, Α.Π.Θ. 

➧«Αξιοποίηση οπτικοακουστικού γραμματισμού στο διαδίκτυο», Ν. Γραίκος, Οργανωτικός Σ.Ε.Ε. 3ου ΠΕΚΕΣ. 

➧⬱«Το θεματικό δίκτυο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο», Ε. Μπούτσκου, Σ.Ε.Ε ΠΕ 70. 

Την εσπερίδα διοργανώνουν ο Οργανωτικός Συντονιστής Νικόλαος Γραίκος, Σ.Ε.Ε. ΠΕ 70 και οι Σ.Ε.Ε. του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας: Ελένη Μπαμπαλώνα, Σ.Ε.Ε. ΠΕ 86, Ευαγγελία Μπούτσκου, Σ.Ε.Ε. ΠΕ 70, Ισαΐα Λαζαρίδου, Σ.Ε.Ε.ΠΕ 60.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ: «ΔΗΜΟΤΙΣΣΑ ΔΗΜΟΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΙΟΥ»


Φίλες και φίλοι
Η τροφός γη αποτέλεσε για εμένα καθοριστικό κομμάτι της ζωής μου. Προερχόμενος από αγροτική οικογένεια υπηρέτησα τον πρωτογενή τομέα με σειρά καλλιεργειών. Ένοιωσα και πόνεσα τον καημό, την αγωνία, τις δυσκολίες των ανθρώπων της υπαίθρου.

Η αγάπη μου για την αγροτιά με οδήγησε από νεαρή ηλικία στο να επιλέξω μέσω της δημοσιογραφικής μου εργασίας, να ασχοληθώ πρωτίστως  με το αγροτικό ρεπορτάζ και συνάμα με θέματα κοινωνικού χαρακτήρα. Μέσα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το γραπτό και το διαδικτυακό τύπο, προσπάθησα να αναδείξω τα τόσα πολλά και δισεπίλυτα προβλήματα των ανθρώπων που η ζωή και το βιός τους είναι συνυφασμένα με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία αλλά και να συμβάλω στην επίλυση πολλών από αυτά.
Αποφάσισα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και από την αυτοδιοίκηση, αποδεχόμενος την πρόταση-πρόσκληση του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, του Ολυμπιονίκη της ζωής, για να δώσουμε μαζί μια νέα πνοή και μια νέα προοπτική στην πόλη μας, την πολυαγαπημένη μας Κατερίνη.
Οι σύγχρονες προκλήσεις απαιτούν την τύχη και το μέλλον της πόλης μας να το αναλάβουν πολίτες με όραμα, δημιουργικές προτάσεις, ελπίδες για τη νέα γενιά, με μοντέρνες και παραγωγικές αντιλήψεις.
Συνδημότισσα και συνδημότη.
Ζητώ την ψήφο σου στις  δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, για να αλλάξει σελίδα η Κατερίνη.
Σας γνωρίζω και με γνωρίζετε. Ήμουν και παραμένω κομμάτι αυτής της πόλης πάντα παρόν στο καθημερινό κάλεσμα. Έτσι θα συνεχίσω.
Η Κατερίνη χρειάζεται την ανανέωση.
Η αγροτιά πρέπει και θα έχει πλέον λόγο και συμμετοχή στα δρώμενα του Δήμου Κατερίνης. Με μπροστάρη τον Κώστα Κουκοδήμο σας εγγυόμαστε μια πόλη πρότυπο, παρούσα στις εξελίξεις, αλλά και με ανθρώπινο πρόσωπο.
Σας ευχαριστώ.


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για τις Δημοτικές Εκλογές

 
Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
 
Το ενδεχόμενο μιας πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας στους τομείς του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης ήταν το αντικείμενο πολύωρων συζητήσεων ανάμεσα στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και  στους  6 από τους υποψήφιους συνδυασμούς για τον Δήμο Κατερίνης.
 
Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις −όλες κοστολογημένες και άμεσα υλοποιήσιμες− σε 4 διαφορετικούς τομείς. Οι προτάσεις μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έγιναν αποδεκτές από όλους τους συνδυασμούς.
 
Μετά από αυτές τις πολύωρες συναντήσεις και τις διεξοδικές συζητήσεις  για όλες τις λεπτομέρειες της επόμενης ημέρας, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θεωρεί δεδομένη τη συνεργασία με την επόμενη δημοτική αρχή,  στηριζόμενη στις προφορικές δεσμεύσεις των επικεφαλής των υποψήφιων δημοτικών παρατάξεων.

’Μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν πάνω στην Επείγουσα Διαλογή θυμάτων στην περίπτωση ενός Μαζικού Ατυχήματος ‘’
Την Κυριακή 19 Μαΐου διοργανώθηκε στο Παλαιόκαστρο της Θεσσαλονίκης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “EM.TR.A.S.E.”
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση πάνω στη Διαλογή Θυμάτων στην περίπτωση ενός Μαζικού Ατυχήματος σε χώρους άθλησης και όχι μόνο. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν και μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας ως θύματα – μοντέλα, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι.
Σύμφωνα με τον Βρετανό Φιλόσοφο και Μαθηματικό, Alfred North Whitehead, η εκπαίδευση είναι η εκμάθηση της τεχνικής της χρήσης της γνώσης. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σεμιναρίου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν και να αξιοποιήσουν μεθοδικά και εξειδικευμένα τις γνώσεις τους.
Πλέον, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας διαθέτει περισσότερους εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους διασώστες πάνω στην επείγουσα διαλογή θυμάτων στην περίπτωση ενός μαζικού ατυχήματος.
Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα μέλη της, για τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν με στόχο την προσφορά βοήθειας προς το κοινωνικό σύνολο, και τους εύχεται πάντα επιτυχίες!Α. Τζιτζικώστας: «Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη: Ο Λαγκαδάς είναι το πρώτο από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, που συνδέθηκε με το φυσικό αέριο»


Την πόλη του Λαγκαδά επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε τη μεγάλη λαϊκή αγορά και το κέντρο της πόλης.

Συνομίλησε με καταναλωτές, κατοίκους της περιοχής, παραγωγούς, εμπόρους, επαγγελματίες, καταστηματάρχες και εργαζόμενους για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και τις ανομοιογένειες του Δήμου, που εκτός του διοικητικού αστικού κέντρου του Λαγκαδά, διαθέτει αγροτικές περιοχές, παραλίμνιες και ορεινές, με διαφορετικές ανάγκες και χαρακτηριστικά, αλλά με ενισχυμένο πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό έργο της σύνδεσης της περιοχής με το δίκτυο του φυσικού αερίου, που αποτέλεσε δέσμευση της διοίκησής του στην Περιφέρεια, η οποία έγινε πράξη, καθώς ο Λαγκαδάς είναι το πρώτο από τα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, που συνδέθηκε με το δίκτυο και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν πλέον τα σημαντικά οφέλη.

«Επισκέφτηκα σήμερα το μεγάλο διοικητικό κέντρο του Λαγκαδά, μια περιοχή σε μικρή απόσταση από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, που είναι ταυτόχρονα αστική, αλλά και επίκεντρο της αγροτικής παραγωγής. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας για βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας στην πόλη του Λαγκαδά. Με τη χρηματοδότησή μας φέραμε το φυσικό αέριο στο Λαγκαδά και σήμερα περισσότεροι από χίλιοι καταναλωτές, οικιακοί και βιομηχανικοί, αλλά και δημοτικά κτίρια έχουν συνδεθεί με το δίκτυο και απολαμβάνουν τα οφέλη του φυσικού αερίου: Μειωμένο κόστος θέρμανσης για τις οικογένειες και μειωμένο κόστος ενέργειας για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, ενισχύουμε τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους και προγράμματα. Με το πρόγραμμα νέων γεωργών, στο οποίο κατορθώσαμε έπειτα από αγώνα και πιέσεις να ενταχθούν όλοι οι νέοι αγρότες της περιοχής μας που το δικαιούνταν, ανανεώνουμε ηλικιακά τον αγροτικό πληθυσμό και με το πρόγραμμα ενίσχυσης των σχεδίων βελτίωσης, αυξάνουμε το εισόδημα των γεωργών. Με τις παρεμβάσεις μας σε 28 αγροτικούς δρόμους 19 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας βοηθάμε αποφασιστικά τη δουλειά και την καθημερινότητα των αγροτών. Με τέτοιες παρεμβάσεις και έργα, όλα αυτά τα χρόνια, κατορθώσαμε να είναι η Κεντρική Μακεδονία η πρώτη Περιφέρεια σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, να αυξήσει τις εξαγωγές της κατά 50% τα χρόνια της κρίσης, πολύ πάνω από τον εθνικό μέσο όρο και να είναι η πρώτη κτηνοτροφική Περιφέρεια της Ελλάδας. Δίνουμε υπεραξία στην αγροτική μας παραγωγή με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, με το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων και με τη Μακεδονική Κουζίνα, ενώ συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, δίνοντας την ευκαιρία τα εκλεκτά αγροδιατροφικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές και τα ράφια της Ευρώπης και του κόσμου. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συντηρεί όλα τα αντιπλημμυρικά έργα στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Ρεντίνας, βελτιώνουμε και συντηρούμε τον οδικό άξονα από το Δερβένι μέχρι τα όρια με το νομό Καβάλας και την ίδια ώρα επεκτείνουμε το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή. Με πόρους της Περιφέρειας αναδιαμορφώσαμε και εξοπλίσαμε οχτώ παιδικές χαρές στο Δήμο. Βελτιώνουμε επίσης τις συνθήκες για παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές στις λαϊκές αγορές. Με παρεμβάσεις μας όλα αυτά τα χρόνια, δίνουμε νέες άδειες και διασφαλίζουμε την κάλυψη των κενών θέσεων, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία στους συμπολίτες μας για νόμιμη δραστηριότητα και για αύξηση του εισοδήματός τους, προστατεύοντας τους παραγωγούς, εμπόρους και επαγγελματίες από τη μάστιγα του παραεμπορίου. Με λόγια λίγα και έργα πολλά, δυναμώνουμε τον Λαγκαδά, δυναμώνουμε τη Μακεδονία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Βίντεο – Αποκλειστικά για χρήση από ιστοσελίδες:

Απόστολος Τζιτζικώστας | Επίσκεψη στο Λαγκαδά και στην Πυλαία | 21 Μαΐου 2019: https://www.youtube.com/watch?v=Dk0mm2v4Hk0&t=12s

 
Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες

O Βασίλης Τσακιρίδης δάσκαλος υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Κατερίνης με τον υποψήφιο δήμαρχο Σάββα Χιονίδη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»


ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ

Για την Κατερίνη που αξίζουμε και θα μας κάνει υπερήφανους
Για την Νέα Κατερίνη που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές

Αυτό που αγαπώ θέλω να το υπηρετώ
Σας ζητώ την εμπιστοσύνη σας για το Τοπικό Συμβούλιο Κατερίνης
Καθένας μας έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει. Μικρό ή μεγάλο είναι το ίδιο  σημαντικό. Είμαι δάσκαλος και οικογενειάρχης και ζω σ΄ αυτή την πόλη. Άρα βιώνω, όπως όλοι τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δεν λειτουργώ εκ του ασφαλούς. Έχω την εμπειρία που απαιτείται για να καταθέσω τις δικές μου και τις δικές σας ιδέες και να βοηθήσω στην υλοποίησή τους. Κάθε σπιθαμή μπορεί να γίνει χώρος ζωής και δημιουργίας. Θεωρώ όμως ότι αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν συμμετέχεις σε μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων έτοιμη να συνθέσει τις ιδέες του καθενός με έναν επικεφαλή, άνθρωπο με ελεύθερο πνεύμα, ανοικτό σε ό,τι καινοτόμο κι αποτελεσματικό υπάρχει, τον Σάββα Χιονίδη.