ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

BERETTA σαν… πούπουλο!... BERETTA ULTRA LIGHT Deluxe

Πωλείται   με βαλίτσα μεταφοράς και 

εξτρα

2 τσοκ  BRILEY *****,*** στην τιμη τον

 1800 ευρώ.  61cm.

kin.6947627333



Tουλάχιστον 300 εξαγωγικές επιχειρήσεις, συλλογικοί φορείς και ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών αδειάζουν τις πολιτικές του υπουργείου Ανάπτυξης για τις εξαγωγές, που έχουν σαν στόχο να μπει λουκέτο στον ΟΠΕ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Συσκευασίας.
Αυτή είναι η απάντηση που εισέπραξε από την ηλεκτρονική διαβούλευση στην οποία προχώρησε το γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στην προσπάθεια του να συγχωνεύσει τον ΟΠΕ ΑΕ με το Invest in Greece.
Πρόκειται επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΟΠΕ (Σύλλογος Εργαζομένων στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών) για δυο αντιφατικές δραστηριότητες που η συγχώνευση τους σε ένα φορέα προκαλεί, εφόσον προχωρήσει, σε ανεπανόρθωτη βλάβη στην εξωστρέφεια της χώρας. «Πώς γίνεται την ώρα που άπαντες στην κυβέρνηση εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ανάμκαμψη στην επιχειρηματική εξωστρέφεια και τις εξαγωγές να επιχειρούν την κατάργηση του μοναδικού οργανισμού που λειτουργεί σε αυτή την κατεύθυνση» διερωτάται ο κ. Παπαστεργιόπουλος από τον ΟΠΕ σε επικοινωνία με το koutipandoras.gr, αφήνοντας αιχμές για ιδιωτικά συμφέροντα.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλονται η κατάργηση του ΟΠΕ και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Invest in Greece μόνο ζημία μπορεί να προκαλέσει στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς οι ιθύνοντες του υπουργείου Ανάπτυξης και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ν. Μηταράκης, ζητά τη μεταφορά των δραστηριοτήτων του οργανισμού σε νέο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, για το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται ενοίκιο, ενώ ο ΟΠΕ μέχρι σήμερα στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο. Δικαιολογία της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης για την κοστοβόρα μεταφορά στο κέντρο της Αθήνας είναι ότι «οι επενδυτές έρχονται στην Αθήνα και δεν μπορούν να έρχονται στην Ηλιούπολη που βρίσκονται τα γραφεία του ΟΠΕ σήμερα» καταγγέλουν στελέχη του ΣΥΟΠΕ στο koutipandoras.gr.
Κύκλοι του ΟΠΕ αφήνουν αιχμές για «σκιώδη σημεία» και προσωπικές στρατηγικές στην ανεξήγητη στάση του υπουργείου, καθώς τα επιχειρήματα που προβάλλονται δεν εξυπηρετούν την εξαγωγική στρατηγική της χώρας. Σημειωτέον, ότι στο Invest in Greece, όπου θέλουν να μεταφέρουν τις αρμοδιότητες του ΟΠΕ επικεφαλής είναι ο κ . Ησαΐας, ο οποίος αποτελεί επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.
«Είναι βέβαιο ότι μία τέτοια κίνηση θα επηρεάσει αρνητικά τον προγραμματισμό και την προοπτική μεγάλου αριθμού εξαγωγέων, αναφέρει, σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο ΣΥΟΠΕ, επισημαίνοντας ο τι εκκρεμεί η υλοποίηση σημαντικών εξαγωγικών δράσεων, η διοργάνωση διεθνών εκθέσεων, επιρρηματικών αποστολών, και κοινοτικών προγραμμάτων. Προς επίρρωση των λεγομένων του ΣΥΟΠΕ έρχεται η στάση που τήρησαν οι εταιρίες που συνεργάζονται με τον ΟΠΕ κατά τη διάρκεια της ηέκτρονικής διαβούλευσης του σχεδίου νόμου, αφού δεν βρέθηκε ούτε μία που να ταχθεί υπέρ του λουκέτου στον ΟΠΕ.
Στη διαβούλευση πήραν μέρος με κριτικές τοποθετήσεις κατά της πρότασης Χατζηδάκη-Μηταράκη στο διαδίκτυο:
-88 επώνυμες οινοποιητικές επιχειρήσεις που συγκροτούν την εθνική διεπαγγελματική οργάνωση αμπέλου και οίνου
-36 ελαιουργικές βιομηχανίες και εταιρίες τυποποίησης
-55 εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων
-10 βιομηχανίες τυποποιημένων
-29 ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών
-οι εταιρίες του συνδέσμου θαλλασοκαλλιεργειών ( ιχθυοκαλλιέργειες)
-41 εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων
-36 εξαγωγικές επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους
Εντύπωση προκαλεί η επιμονή της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης να καταργήσει τον Οργανισμό με κίνδυνο να βλάψει τη «σανίδα σωτηρίας» που οι ίδιοι προβάλλουν, δηλαδή τις εξαγωγές και παρά το γεγονός ότι όλες οι συνεργαζόμενες με τον ΟΠΕ εταιρίες είναι αναφανδόν κατά της κατάργησης του ΟΠΕ και της προωθούμενης ανάθεσης αρμοδιιοτήτων στο Invest In Greece.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2jtURSJe0

Στάση πληρωμών από εκατοντάδες χιλιάδες. Τι δεν καταλαβαίνουν;


Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης 

Πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι το δημόσιο έπιασε, λέει, τους στόχους του και συγκέντρωσε περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια στιγμή ανακοινώνουν ότι 343.000 φορολογούμενοι κήρυξαν στάση πληρωμών τον Σεπτέμβριο. Δεν πλήρωσαν την εφορία. Ξέρετε πόσο έχουν φτάσει σήμερα τα ληξιπρόθεσμα ιδιωτών και εταιρειών; Εξήντα δύο δισ. ευρώ. Αν όλα αυτά είναι για πανηγυρισμούς, τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. 

Αλήθεια, τι σημαίνει ότι έπιασαν τους στόχους τους; Ποιοί είναι οι στόχοι κάθε φορά; Ήταν οι ίδιοι που ήταν τον προηγούμενο και τον πιο προηγούμενο μήνα ή αλλάζουν κατά το πως διαμορφώνονται οι συνθήκες; Ας πούμε, όμως, ότι όλα γίνονται με έναν τρόπο που να μην τραυματίζεται η κοινή λογική και κύρια και πάνω απ΄ όλα η εμπιστοσύνη μας στους αριθμούς. Τότε, πως μπορούμε να ερμηνεύσουμε από την μία το ρεκόρ στην είσπραξη και από την άλλη το ρεκόρ στα κανόνια; 

Τις προάλλες ακούγαμε σύμβουλο του υπουργού να λέει ότι είναι απόλυτα λογικό να χρεώνεις τους πολίτες με φόρους για τα ακίνητα ύψους 3,6 δισ. ευρώ και να περιμένεις ότι θα εισπράξεις 2,850 δισ. ευρώ. Αυτό, λοιπόν, που οι κύριοι αυτοί βρίσκουν λογικό είναι το συστατικό εκείνο που δηλητηριάζει καθημερινά την ζωή μας. Αυτό το 20% που ο τεχνοκράτης περιμένει ότι δεν θα εισπραχτεί είναι που δημιουργεί νέες στρατιές ανέργων. Νέα κύματα πεινασμένων. Αλλά ποιός ενδιαφέρεται; 

Το κράτος με την υπερφορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων στερεί από την αγορά και τις τελευταίες σταγόνες ρευστότητας. Ξέρουν ότι αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Αλλά επιμένουν να την ακολουθούν, ελπίζοντας ότι στο μεταξύ ο Θεός θα βρέξει μερικά δισεκατομμύρια από τον ουρανό. Κάποιος πρέπει να τους ειδοποιήσει ότι δεν γίνονται θαύματα στις μέρες μας. 

Μία επίσης σημαντική λεπτομέρεια: Το ελληνικό κράτος οφείλει χρήματα στους πολίτες του. Χρήματα περισσότερα από αυτά που θα διαμόρφωναν το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλά κι αυτή είναι μία λεπτομέρεια για τους μανδαρίνους... 

Ξέρετε τι θα σας πουν αν τους πείτε όλα αυτά που έχουμε ήδη πει; Ότι εκείνοι αγωνίζονται για την σωτηρία της πατρίδας. Να μας συγχωρέσουν, αλλά εμείς έχουμε μία διαφορετική εικόνα! Εκείνοι αγωνίζονται για να διορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους τους σε διάφορες κομβικές θέσεις. Αγωνίζονται, αλλά όχι για μας. Για πάρτη τους το κάνουν και μάλιστα με τρόπο ιδιαίτερα άτσαλο. Ας αφήσουν, λοιπόν, τα εθνικοπατριωτικά και ας μιλήσουν επί των αποτελεσμάτων της πολιτικής τους. 

Ο κ. Σαμαράς έχει αποδείξει ότι δεν τρομάζει από τις προκλήσεις. Ήταν γενναίο εκ μέρους του το γεγονός ότι δεν έκανε επίδειξη ισχύος με την φορολόγηση των ακινήτων, ζητώντας από τους βουλευτές του να ψηφίσουν ένα έκτρωμα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά διάλεξε την διέξοδο της ανταποδοτικότητας. Οι φόροι, πάντως, εξακολουθούν να αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» της κυβέρνησής του. 

Αν δεν αντιμετωπίσει σύντομα και αποτελεσματικά αυτό το κεφάλαιο, δεν υπάρχει ελπίδα. Κι επειδή ξέρει γράμματα, ας προσπαθήσει να λύσει τον γρίφο που θέσαμε στην αρχή του κειμένου. Πώς γίνεται το Υπουργείο Οικονομίας να πετυχαίνει τους στόχους του και οι πολίτες να... πηδάνε από τα παράθυρα.Τριακόσιες σαράντα τρεις χιλιάδες φορολογούμενοι, κύριε Σαμαρά, σημαίνει τριακόσιες σαράντα τρεις χιλιάδες οικογένειες... 

Πηγή: Κεφάλαιο  μέσω  kostasxan


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2jtU65KT1

7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΤΕ!

ΣΤΙΣ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στο Πήλιο



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στο Πήλιο από τις 3 έως τις 4 Νοεμβρίου 2013.
Κατά τη πρώτη ημέρα της εκδρομής, οι συμμετέχοντες  έφτασαν στο  Πήλιο με πρώτη στάση τα Άνω Λεχώνια, επισκεφθήκαν τις Μηλιές ενώ το μεσημέρι γευμάτισαν στα Καλά Νερά, μια πανέμορφη παραλιακή περιοχή του Νομού Μαγνησίας. Η ημέρα έκλεισε με μουσική και άφθονο χορό σε ταβέρνα στα Χάνια ενώ η διανυκτέρευση έγινε στην παραδοσιακή Πορταριά και σε ξενοδοχείο με μοναδική θέα.
Την επόμενη ημέρα, οι συμμετέχοντες είχαν χρόνο για περίπατο στα πλακόστρωτα καλντερίμια γύρω από την κεντρική πλατεία με τα παραδοσιακά κτίσματα και την Παναγία Πορταριά και αργότερα επισκέφθηκαν τη μοναδική Μακρινίτσα με τα γραφικά δρομάκια και τα γραφικά αρχοντικά. Το μεσημέρι γευμάτισαν στην πόλη του Βόλου και στον ελεύθερο χρόνο που διέθεταν οι συνταξιούχοι έκαναν βόλτα στην παραλία, απολαμβάνοντας τον καλό καιρό και την πανέμορφη θέα της περιοχής.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες αφού όλοι επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι και γεμάτοι όμορφες εμπειρίες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΚΜ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις νέες ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου πρόκειται να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες της το 2014, επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Ιωάννα Τζάκη, μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών Απόστολο Γιάντση, καθώς και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρο Καϊλή.
Η περιήγηση στο χώρο πραγματοποιήθηκε από τον υπεύθυνο της εταιρίας «Αθωνική Τεχνική Α.Ε.», που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, Παναγιώτη Μιαούρη, ο οποίος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία του κτιρίου και για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών.
Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο, με επαρκείς χώρους στάθμευσης, που βρίσκεται στην παλιά δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου), η κατασκευή του οποίου άρχισε επί διοίκησης Παναγιώτη Ψωμιάδη, προκειμένου να γίνει το νομαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Μετά την έγκριση και του τελευταίου χρηματοδοτικού πακέτου υπολογίζεται ότι το έργο θα περατωθεί άμεσα, ώστε το σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειας να μπορεί να μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις το επόμενο έτος. Στο νέο κτίριο αναμένεται να μεταφερθούν όχι μόνο οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας, αλλά και πολλές άλλες που βρίσκονται διάσπαρτες στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
«Η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο απαλλάσσει την Περιφέρεια από τα ενοίκια, εξοικονομώντας περίπου 1,5 – 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, που προγραμματίζεται να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, καθώς και να διατεθούν για έργα και μελέτες. Επιπλέον, ο συντονισμός των υπηρεσιών πρόκειται να είναι καλύτερος, εφόσον θα βρίσκονται σε ενιαίο κτιριακό σύνολο, γεγονός που αναμένεται να βελτιώσει και την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς δεν θα ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής.



Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Το Τέρας και...... «ΕΓΩ» ή «ΕΜΕΙΣ» ;


Το Τέρας....ξανακτύπησε !!! Ποιό Τέρας; Είναι η αυθόρμητη ερώτηση, που έρχεται στο μυαλό, κάθε φυσιολογικού ανθρώπου και όχι μόνο.... Η απάντηση είναι εύκολη ή δύσκολη, κατανοητή ή ακατανόητη, απλή ή περίπλοκη ;
Κάνοντας προσπάθεια να δώσουμε απάντηση, σε αυτό το ερώτημα, τότε ίσως μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο «ΕΓΩ» ή «ΕΜΕΙΣ»....
Είναι υπερβολή, να ξαναπεριγράψει κάποιος/α, στη δύσκολη κατάσταση, που έχουμε περιέλθει σαν Έθνος και Κράτος. Απίστευτη Ηθική, Κοινωνική και Οικονομική ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!!! Όλοι μας τη νοιώθουμε, τη βλέπουμε, την αντιλαμβανόμαστε. Εκπέμπει επιπλέον και δυσοσμία, για τον πλέον ΑΔΑΗ.
Αυτή την κατάσταση, που βιώνει η πλειονότητα του Ελληνικού Λαού, αν τη δεχτούμε ως προϊόν του Τέρατος, συνειδητοποιούμε κάτι συνταρακτικό και πρωτοφανές. Και οι εν ζωή άνθρωποι, που έζησαν την κατοχή, ζουν κάτι πρωτόγνωρο. Απλώθηκε αθόρυβα ως ομίχλη, για να μην βλέπουμε και να μην ακούμε. Μας νάρκωνε σιγά σιγά, για 40 και πλέον χρόνια, ώστε να μην αισθανόμαστε. Σήμερα, προσπαθεί να πάρει και τις ψυχές μας....
Αποδεχόμενος, ως προϊόν την κατάσταση αυτή, ο κοινός νούς αντιλαμβάνεται ότι το Τέρας έχει, ενδεχομένως, απρόσωπη μορφή ή είναι πολυμορφικό και χρησιμοποιεί ασύμμετρες μεθόδους και σε πολλά επίπεδα, δηλαδή πολυεπίπεδο. Είναι κάτι παράξενο, απροσδιόριστο και ταυτόχρονα υποδόρια επικίνδυνο.
Σχηματίζοντας αυτή τη θολή, μπερδεμένη και ασαφή εικόνα του Τέρατος στο μυαλό μας, εύλογο είναι να διερωτηθούμε....
«Ποιά θα μπορούσαν να είναι τα Όργανα και Μέλη αυτού του, τελικά, ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟΥ, ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΥ και ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ που επιχειρεί να κυριέψει την ψυχή μας;»
Άραγε θα μπορούσε να θεωρηθεί, ως Όργανο, το υπάρχον «Πολιτικό Σύστημα», που στο όνομα της Δημοκρατίας, ισοπέδωσε τη Δημοκρατία κάνοντας το Σύνταγμά της «κοινό χαρτί πολλαπλής χρήσης», κατά ομολογία διακεκριμένων Συνταγματολόγων; (Και δεν έγινε σε μια μέρα η ισοπέδωση.... Λειτούργησε σε βάθος χρόνου, πάνω σε «σχέδιο», στερούμενο από «ποιότητα πολιτικής και διπλωματίας», ήθους και αρχών και έχοντας ως εργαλεία τις ψευδοϊδεολογίες του 20ου αιώνα, την κομματοκρατία, την υστεροβουλία, τον εγωκεντρισμό, το φόβο, το ψέμμα, τον εκβιασμό, την κλοπή, τις πελατειακές σχέσεις και την εξαγορά ψήφου και συνειδήσεων).
Αν ναι, τότε θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην αναζήτηση των μελών, που πλέον αυτοαποκαλύπτονται και είναι δακτυλοδεικτούμενα;
Όπως αυτά, θεσμικά ή αιρετά, που λειτούργησαν και λειτουργούν, ηθελημένα ή άθελα, συνέβαλαν και συμβάλλουν, να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση; Στην εξαθλίωση ενός Έθνους με τάση την εξαφάνισή του;
Ηθελημένα διότι, προκειμένου να αναρριχηθούν στα ανώτατα αξιώματα της Πολιτικής Ηγεσίας και όχι μόνο, δεν δίστασαν, «να πατήσουν επί πτωμάτων», να πουν ψέμματα, να ποδοπατήσουν ένα ολόκληρο Έθνος και να το οδηγήσουν στη σημερινή εξαθλίωση. Στην εξαθλίωση, ενός Έθνους και Κράτους, με Ιστορία και Πολιτισμό, με χαρακτηριστικά ήθους και αξιοπρέπειας, υπερήφανου, φιλόξενου, καλόβουλου, φιλότιμου και αγαθού. Ας μην ξεχνάμε ότι η λέξη φιλότιμο συναντάται μόνο στην ελληνική γλώσσα.
Άθελα πάλι, λόγω έλλειψης νοημοσύνης ή αν θέλετε (επιτρέψτε μου εδώ, να χρησιμοποιήσω στρατιωτική αργκό) «κολλημένη ερπύστρια», «πυροβολημένος» και τέλος Κ.Δ.Ο.Α (Κτηνώδης Δύναμη Ογκώδης Άγνοια). Βέβαια, το «δέλεαρ» της προσωπικής καταξίωσης ή η τακτοποίηση των παιδιών του, είναι τέτοιο, που δεν αντιλαμβάνεται, ακόμα και τώρα, το στυγερό έγκλημα, που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράτει, όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά στα παιδιά του και στα εγγόνια του.... Η έλλειψη νοημοσύνης, δεν του δίνει τα περιθώρια, ότι αυτό το Τέρας, αν παραστεί ανάγκη, θα τον θέσει «ως πρόβατο» επί σφαγή. Ακόμα και αν ήδη το έχει υποστεί, δεν το έχει αντιληφθεί και ούτε πρόκειται.
Όλα τα παραπάνω, συνθέτουν ένα παζλ, του οποίου η εικόνα, πλαισιώνεται με μορφές μελών, που υπηρέτησαν και υπηρετούν μέχρι και σήμερα, αυτό το ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ, ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ και ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΟ ΤΕΡΑΣ το απόκαλούμενο σήμερα ως ΣΥΣΤΗΜΑ. Και σήμερα δυστυχώς, το ΣΥΣΤΗΜΑ έχει στην υπηρεσία του όλα τα ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ κόμματα, που εξυπηρετούν τους σκοπούς του.
Αυτή η εικόνα, δεν δίνει κανένα περιθώριο στην επιλογή του «ΕΓΩ».
Αυτή η εικόνα, επιβάλλει το «ΕΜΕΙΣ» και οδηγεί στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΣΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας
evangath@gmail.com

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στις 7.30 το βράδυ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Βιολογική γεωργία»





Η  εκπομπή «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στις 19.30, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση(diontv.gr) Κεντρικής Μακεδονίας,  θέμα της έχει : «Βιολογική γεωργία»


Ονόματα   προσκεκλημένων:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Γεωπόνος ΑΠΘ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΛΑΟΥΖΙΔΗΣ
Παραγωγός Βιολογικών Προϊόντων
Καταχάς Πιερίας «ΑΡΟΤΟΣ»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ.Μπόλαρη - Η Κεντροαριστερά ως πρόκληση !

Η Κεντροαριστερά ως κενό γράμμα ;
Ως ...ένα «πουκάμισο αδειανό»;
Ως προσωποκεντρικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις;
Ως απαραίτητο συμπλήρωμα νεοσυντηρητικών,
νεοφιλελεύθερων υφεσιακών πολιτικών;

Ή η Κεντροαριστερά ως σύγκλιση δυνάμεων
με εφαρμόσιμη πολιτική πρόταση
για την διάσωση της κοινωνικής συνοχής,
για νέο παραγωγικό πρότυπο με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια,
για δημόσια διοίκηση διαφάνειας, αποτελεσματικότητας, δημοκρατίας;

Πρόκληση και αγωνία για να εκφραστεί ο μικρομεσαίος πολίτης, ο μη προνομιούχος Έλληνας.
Πρόκληση για να εκφραστεί η Δημοκρατική Παράταξη.

--

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: :  bolaris@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.bolaris.gr

Κοινωνικά δίκτυα : http://www.facebook.com/pages/Markos-Bolaris-Markos-Mpolares/94051187805

Βίντεο : http://vimeo.com/channels/bolaris
            http://www.youtube.com/bolarismarkos

Φωτογραφίες : http://www.flickr.com/photos/bolaris/
                      http://picasaweb.google.com/mbolaris

 Βουλευτικό Γραφείο Σερρών
Μεραρχίας 40, 621 25 Σέρρες
Τηλέφωνο: (+30) 2321098440,
Τηλεομοιοτυπία: (+30) 2321098449

Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε περιοχές της Π.Ε.Πιερίας και άλλες Κυριακές, πέρα από αυτές που προβλέπει ο νόμος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                           Κατερίνη, 6 Νοεμβρίου 2013

                                          




Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  ανακοινώνεται ότι υπογράφηκε η σχετική απόφαση από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε περιοχές της Π.Ε.Πιερίας  και άλλες Κυριακές, πέραν των επτά (7) που προβλέπονται από τον Νόμο.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας αναφέρει:

«Αποφασίζουμε τον καθορισμό των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές πλην εκείνων που αναφέρονται στην παρ.1 του άρθρου 16 του Ν.4177/2013, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) τα εμπορικά καταστήματα να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα,

β) να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise),

γ) να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου “κατάστημα εντός καταστήματος” (“shops−in−a−shop”) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (“outlet”), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις θα αφορά τις Κυριακές, κατά τη χρονική περίοδο από 1 Μαΐου έως 15 Οκτωβρίου και από ώρα 11.00 έως 20:00, με την επιφύλαξη των ειδικώς οριζομένων για τα καταστήματα που αναφέρονται στο άρθρο 42 του Ν. 1892/1990(ΦΕΚ 101/Α) και στο άρθρο 14 του Ν. 2194/1994 (ΦΕΚ 34/Α).
Η παρούσα απόφαση θα εφαρμόζεται σε περιοχές της Π.Ε.Πιερίας, οι οποίες ανακηρύχθηκαν ως τουριστικοί τόποι με το ΠΔ 899/1976 και επιπλέον στις οριζόμενες με αυτήν:

α) ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Ολυμπιακή Ακτή, Παραλία, Καλλιθέα, Περίσταση, Κορινός.

β) ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ: Λιτόχωρο, Δίον, Λεπτοκαρυά, Πλαταμώνας, Νέοι Πόροι, Νέος Παντελεήμονας, Παλαιός Παντελεήμονας, Σκοτίνα.

γ) ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ: Μακρύγιαλος, Μεθώνη, Νέα Αγαθούπολη.

δ) Για τους οικισμούς Ελατοχωρίου και Αγίου Δημητρίου του Δήμου Κατερίνης, επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους.

ε) Για την πόλη της Κατερίνης, επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, που πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται παραπάνω, την Κυριακή ανάμεσα στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Για το απασχολούμενο προσωπικό ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 42 του Ν.1892/90 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σε συνδυασμό με την τήρηση των διατάξεων της κείμενης εργατικής νομοθεσίας.

Την ευθύνη για την ασφάλεια των εργαζομένων κατά την εργασία τους τις ώρες και ημέρες που αναφέρονται στην παρούσα τη φέρουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι.

Για τα αποκλειστικώς τουριστικά καταστήματα (είδη λαϊκής τέχνης, τουριστικών ειδών) ορίζεται ότι μπορούν να λειτουργούν ελεύθερα και μετά τη λήξη του ωραρίου που αναφέρεται παραπάνω, υπό τον όρο ότι δεν απασχολούν προσωπικό τις ώρες αυτές.
Η παρούσα απόφαση δύναται να αναθεωρείται ετησίως με απόφαση που εκδίδεται κατά το μήνα Ιανουάριο και πρώτη εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015. Σε περίπτωση μη έκδοσης νέας απόφασης, θεωρείται ότι ισχύει η προηγούμενη ρύθμιση.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».


Ανάρτηση τελικής κατάστασης δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων της δράσης 1.2 «Βιολογική Κτηνοτροφία»του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013

                       
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                 Κατερίνη, 05/11 /2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
                  Αρ. Πρωτ.: ΔΥ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π. Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής


Ταχ. Δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 40

Ταχ. Κώδικας: 60100

Πληροφορίες: Σ. Θεοδωρίδου

Τηλέφωνο: 2351351257

FAX: 2351351111

EMAIL: u13113@minagric.gr





Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας γίνεται γνωστό ότι στον πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας (28ης Οκτωβρίου 40), Κατερίνη) έχει αναρτηθεί η τελική κατάσταση δικαιούχων της δράσης 1.2 «Βιολογική Κτηνοτροφία».
 Ο σχετικός φάκελος θα προωθηθεί στο φορέα εφαρμογής για την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, μετά την οποία θα ακολουθήσει η πρόσκληση των δικαιούχων για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Πληροφορίες: Σοφία Θεοδωρίδου Γεωπόνος της Δ/νσης, τηλ. 2351351257.






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ



Την  Δευτέρα    11/11/2013 και ώρα 17:00 (16:30 προσέλευση) καλούνται να προσέλθουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές για την προπόνηση της ομάδας ΝΕΩΝ. Σε περίπτωση απουσίας για οποιονδήποτε λόγο να ενημερώσετε τηλεφωνικός μια μέρα νωρίτερα τον προπονητή Κο Ιωάννη Μυστακίδη στο τηλέφωνο 6947627333.
 1.         ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                              
2.         ΚΑΤΤΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                     
3.         ΚΥΠΑΡΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                         
4.         ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                            
5.         ΑΓΓΕΛΟΥ ΗΛΙΑΣ                   
6.         ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ                           
7.         ΜΕΛΙΚΙΑΝ ΝΙΚΟΣ                                 
8.         ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ                           
9.         ΚΟΥΖΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                      
10.       ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                      
11.       ΑΓΓΕΛΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ        
12.       ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ      
13.       ΜΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ                                  
14.       ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                        
15.       ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ ΘΩΜΑΣ                         
16.       ΛΙΠΙΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ                              
17.       ΣΤΟΥΜΠΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ                       
18.       ΞΑΦΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
19.    ΜΙΤΑΚΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
20.    ΔΑΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
21.       ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
22.       ΓΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

                                                         Για  την Τεχνική Επιτροπή Μικτών Ομάδων
Ο Πρόεδρος

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Ο Μέγας πατριώτης» Άδωνις Γεωργιάδης: «Προτιμώ την οικονομική Παγκόσμια Διακυβέρνηση για το «καλό» του....Έθνους»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκαλύπτει τις πραγματικές συζητήσεις που γίνονται στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής, των Κρατών μελών της Ε.Ε.
Σκοπός τους είναι η συμφωνία δημιουργίας της Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης (Νέα Τάξη Πραγμάτων) με την εκλογή ενός Υπερ-Υπουργού των Οικονομικών που θα ελέγχει αυστηρά όλα τα κράτη-μέλη.






Μάλιστα δηλώνει το αυτονόητο. Ότι οι ελευθερίες και η ανεξαρτησία των Εθνών θα υποστούν....μειώσεις και δε θα υφίστανται πια όπως τις γνωρίζαμε (όσες μας είχαν απομείνει δηλαδή..)




Και τελικά ο "πατριώτης" καταλήγει ότι αυτή η προοπτική είναι ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...!!!!!!!!!!!




Μελέτη, Μπουλέ, Ζαμπίδης και άλλοι celebrities που τα ονόματά τους θα «παίξουν» στις δημοτικές εκλογές

ÃÁËËÉÁ - ÄÅÕÔÅÑÏÓ ÃÕÑÏÓ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÊÙÍ ÅÊËÏÃÙÍ 2010
Όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές τόσο οι ρυθμοί προετοιμασίας γίνονται εντονότεροι. Ονόματα υποψηφίων πέφτουν στο τραπέζι των επικείμενων συνδυασμών και τα τηλέφωνα για συναντήσεις και συνομιλίες έχουν πάρει φωτιά. Όπως είθισται φυσικά, μεταξύ των υποψήφιων ονομάτων δεν λείπουν και πρόσωπα της showbiz, ηθοποιοί, παρουσιαστές, τραγουδιστές, καθώς αποτελούν οικεία στο κοινό πρόσωπα που μπορούν να κάνουν «θόρυβο» με τις παρουσίες τους στα διάφορα ψηφοδέλτια.
Μερικά απο τα ονόματα που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των επιθυμιών των υποψήφιων Δημάρχων, είναι αυτό του Γρηγόρη Αρναούτογλου που έχει δεχτεί δύο φορές πρόταση για το Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και ο συντοπίτης του Αντώνης Κανάκης, ενώ και οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Καμπουράκης και Σταύρος Θεοδωράκης, που είπαν «όχι» σε ανάλογες προτάσεις συνδυασμών σε μεγάλους Δήμους της Αττικής. Πέρα από τον τηλεοπτικό χώρο ωστόσο, για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές φαίνεται ότι οι καλλιτέχνες έχουν την τιμητική τους στις προτάσεις. Ανάμεσά τους, ο Φαίδωνας Γερωγίτσης, ο Γιώργος Γερολυμάτος -που έχει άλλωστε περάσει από την εκλογική δοκιμασία των Δημοτικών εκλογών- η Άντζυ Σαμίου, ο Πασχάλης και η Μπέσσυ Αργυράκη. Το εάν τελικά πουν το «ναι» εξαρτάται κυρίως από τα προγράμματα των συνδυασμών που τους ζητούν συνεργασία και ειδικά όλα όσα έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και την παιδεία, τομείς που δυστυχώς εξαιτίας της κρίσης έχουν και μειωμένα κονδύλια...

Στην αγορά 28.000 θέσεις εργασίας μέσω ΕΣΠΑ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιες οι ειδικότητες

Στην αγορά 28.000 θέσεις εργασίας μέσω ΕΣΠΑ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιες οι ειδικότητες
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι 28.000 θέσεις εργασίας κοινωφελούς εργασίας με την σχετική προκήρυξη να βρίσκεται στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ για τον τελικό έλεγχο. Το υπουργείο Εργασίας κάνει πραγματικότητα τις θέσεις αυτές στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων, ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ ή στα ΚΕΠ, για τους άνεργους πτυχιούχους ή τους απόφοιτους λυκείων για 164 ειδικότητες. Η κατάταξή τους θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια στις θέσεις προτίμησης που θα δηλώσουν, εφόσον πληρούν τα προσόντα που ορίζονται από το ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, οι αιτήσεις να ξεπεράσουν τις 300.000, ιδίως επειδή η επιλογή των ειδικοτήτων, με περισσότερες τις διοικητικές και τεχνολογικές, είναι μεγάλη. Αμέσως μετά ακολουθούν οι ειδικότητες της πληροφορικής και των ανθρωπιστικών επιστημών. Οι θέσεις κατανέμονται σε δήμους, Περιφέρειες, ιερές μητροπόλεις, δικαστήρια και μεγάλους οργανισμούς του δημοσίου και καλύπτουν υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι επιτυχόντες θα εργαστούν με πεντάμηνη σύμβαση, με αμοιβή 500 ευρώ και ασφάλιση.
Κάντε κλικ πάνω στους πίνακες για να μεγαλώσουν
Φωτογραφία: Eurokinissi

Και όμως η παράδοση είναι gourmet – Η κελαϊδή Σερρών σκλαβώνει τους καλοφαγάδες

Και όμως η παράδοση είναι gourmet - Η κελαϊδή Σερρών σκλαβώνει τους καλοφαγάδες
Το παραδοσιακό πιάτο του νομού Σερρών με την ονομασία «Κελαϊδή» επιβεβαιώνει ότι η παράδοση μπορεί να είναι γκουρμέ. Είναι το αγαπημένο πιάτο πολλών καλοφαγάδων εντός και εκτός συνόρων. Η απολαυστικότητα και ο συνδυασμός γεύσεων που περικλείει αυτό το πλούσιο πιάτο, το οδήγησε από τα ελληνικά χωριά στις κουζίνες των διασημότερων εστιατορίων στην Γαλλία.
Τι θα χρειαστείτε (Για 4 άτομα) :
  • 1 κιλό Μοσχάρι
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριες κόκκινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3/4 Φέτα τυρί
  • 3-4 ντομάτες
  • Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερού Ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Κόβουμε  μόνοι μας ή ζητάμε απο τον κρεοπώλη να μας κόψει το μοσχάρι σε ψηλές φέτες. Κόβουμε τις πιπεριές σε ένα μπολ και τρίβουμε τη φέτα σε ψιλό τρίμα. Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει τις ντομάτες κοβοντας τες σε ροδελες. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκκομέννο σκόρδο, κατά την προτίμησή μας, ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλουμε να είναι το αποτέλεσμα. Χρησιμοποιούμαι ταψί ή γάστρα ( για περισσότερο ζουμερό φαγητό) . Εαν χρησιμοποιήσουμε ταψί, σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο.
Στρώνουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού ή της γάστρας με τις φέτες μοσχαριού και πάνω απο κάθε φέτα προσθέτουμε με την σειρά μία στρώση πιπεριά, μία στρώση ντομάτα,μια στρώση κρεμμύδι και σκόρδο. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας ενώ στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι κατά το δοκούν.
Μυστικό : Εάν το φαγητό μαγειρευτεί σε γάστρα δεν προσθέτουμε καθόλου νερό. Εάν μαγειρευεί σε ταψί προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό.
Το φαγητό σερβίρεται ιδανικά με ριζότο, πατάτες country(με φλουδα)βουτηρωμένες, ή πουρέ.
Προετοιμασία 20-30 λεπτά.
Μαγείρεμα : 1- 1:30 ώρα.