ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Τραγωδία σε πάρτι φροντιστηρίου για Βάσεις: νεκρός ο καθηγητής


Μεγάλο ιδιωτικό φροντιστήριο στα Χανιά διοργάνωσε πάρτι προκειμένου οι μαθητές του να αφήσουν για λίγο το άγχος για την ανακοίνωση των βάσεων 2012 και να ξεσκάσουν.Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί οτι το πάρτι θα γινόταν τραγωδία.

Αφού το πάρτι για τις βάσεις 2012 ολοκληρώθηκε, ο 48χρονος καθηγητής και ο μαθητής του αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το πάρτι και να επιστρέψουν στο σπίτι με την μοτοσικλέτα του καθηγητή.

Κόψτε τα βέβηλα χέρια που πνίγουν την Ελλάδα


Από τις πρώτες γραφές της παγκόσμιας ιστορίας, όσοι επιβουλεύονταν το λίκνο του πολιτισμού δεν ήταν εχθροί της Ελλάδας αλλά εχθροί της ανθρωπότητας. Ατράνταχτες οι ιστορικές αποδείξεις ακόμα και αν κάποια διδάγματα εξήχθησαν μετά από αιώνες. Όταν οι εχθροί του Ελληνισμού εξάπλωσαν το μίσος τους και σε άλλα έθνη.

Απολαύστε!


Πανακότα (Αυθεντική Ιταλική Συνταγή)

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

3/4 φλιτζανιού
1 κλωναράκι φυσική βανίλια
2 φλιτζάνια φρέσκα κρέμα
3 φύλλα ζελατίνης

Η Συνταγή της Ημέρας!


Φιλέτο μοσχαρίσιο με βουτυράτη σάλτσα πράσινου πιπεριού

Συνταγή για 8 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

4 φιλέτα μοσχαρίσια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια κρασί Marsala
1 φλιτζάνι έτοιμο ζωμό κοτόπουλου
20 κόκκους πράσινο πιπέρι
1 κουτί άπαχο γάλα εβαπορέ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

Τρεις κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στην Εθνική Ομάδα


Εκτός από τη Κατερίνα Νικολαΐδου που ανήκει στο βασικό κορμό της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας και προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, άλλοι τρεις κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης εξασφάλισαν μετά από δοκιμασίες, την ένταξή του στην Εθνική Ομάδα.
Πρόκειται για τους αθλητές Καραμήτρο Θωμά και Κακούρη Νίκο (χρυσούς πανελληνιονίκες φέτος στην τετράκωπο εφήβων και τετράκωπο παίδων) και την αθλήτρια Νικολαΐδου Δέσποινα (αργυρή πανελληνιονίκη στο διπλό σκιφ νέων γυναικών) που την Πέμπτη 23 Αυγούστου πήραν μέρος στους αγώνες επιλογής για την εθνική ομάδα στην λίμνη της Καστοριάς και, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα.

Οι τρεις αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. αυτή τη στιγμή ακολουθούν μαζί με επιλεγμένους αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα σειρά προπονήσεων προετοιμασίας για τους Βαλκανικούς Αγώνες.

Την πρόκρισή τους στην Εθνική Ομάδα διεκδίκησαν από τον Ν.Ο.ΚΑΤ. και οι αθλητές Ρετζούλης Σωτήρης και Ράπτης Νίκος (χρυσοί πανελληνιονίκες στην τετράκωπο παίδων) οι οποίοι πραγματοποιώντας δυνατή εμφάνιση προκρίθηκαν στον τελικό της δικώπου παίδων όπου και τερμάτισαν έκτοι, ενώ μόνο τα πέντε πρώτα πληρώματα, κατέκτησαν μια θέση στην Εθνική Ομάδα.

Νέοι προπονητές στην Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου


Τρεις νέοι προπονητές θα πλαισιώσουν φέτος την Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου για την οποία οι εγγραφές για τη νέα αγωνιστική περίοδο άρχισαν.
Οι νέοι αυτοί προπονητές είναι γνωστοί από το πιερικό μπάσκετ και αναλυτικά τα βιογραφικά τους είναι τα παρακάτω:
Χρυσίδης Δαμιανός
Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση. Ως αθλητής έχει αγωνιστεί στον Πιερικό (Β και Γ εθνική), τον ΒΑΟ (Α1, Α2), τη Σιάτιστα, το Φίλιππο Βέροιας, τους Δαίδαλους Ν. Καλλικράτειας, τη Χαλκηδόνα και τον ΓΣ Κουφαλίων.
Υπήρξε 42 φορές διεθνής με τις εθνικές ομάδες των παίδων και των εφήβων. Με την εθνική των παίδων μάλιστα κατέκτησε στη Σαμσούντα της Τουρκίας το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Με την εθνική παίδων έχει άλλο ένα χρυσό στους Μεσογειακούς αγώνες της Σμύρνης το 1992.
Έχει διατελέσει προπονητής στα τμήματα υποδομής του Πιερικού και είναι μέλος της προπονητικής ομάδας του SBC του Θόδωρου Ροδόπουλου.
Αβουρδιάδου Σέβη
Aπόφοιτη του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία, καθώς επίσης και υποψήφια Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Υπήρξε αθλήτρια του Αρχελάου με τον οποίο κατέκτησε δυο πρωταθλήματα στην ΕΚΑΣΚΕΜ, ένα γυναικών και ένα νεανίδων (1997-1998).
Αγωνίστηκε επίσης στον Ήφαιστο Θεσ/νίκης με τον οποίο πανηγύρισε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ το 2003. Έχει εργαστεί ως προπονήτρια στα τμήματα υποδομής του Άρη όπου υπήρξε και υπεύθυνη οργάνωσης γραμματείας των ακαδημιών.
Από το 2004 έως το 2009 εργάστηκε στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη ως υπεύθυνη των αθλητικών ομάδων μπάσκετ δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

3 μετάλλια για τους ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στην Καβάλα

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΜε μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 25-26 Αυγούστου οι διασυλλογικοί αγώνες ιστιοπλοΐας «ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ 2012» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας και συγκέντρωσε 70 συμμετοχές από 7 ομίλους της Βόρειας Ελλάδας.
Παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που έκαναν δύσκολο το έργο των νεαρών αθλητών, ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εμφάνιση των 4 ιστιοπλόων του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που πήραν μέρος στους αγώνες, αφού με το πέρας των έξι ιστιοδρομιών που πραγματοποιήθηκαν τις δυο ημέρες των αγώνων, βρέθηκαν οι τρεις από αυτούς στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Πρωτοσέλιδο 29.8.2012

Πρωτοσέλιδο 29.8.2012

Από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων. Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στην παραποτάμια διαδρομή του Πέλεκα


Ολοκληρώθηκε χθες η ασφαλτόστρωση της παραποτάμιας διαδρομής του Πέλεκα από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων.
Πρόκειται για δρόμο μήκους 650 και πλάτους 4 μέτρων. Στο σημείο αυτό θα τοποθετηθούν μπάρες προκειμένου να αποδοθεί ως δρόμος αναψυχής στους πεζούς, γεγονός που θα τον μετατρέψει σε μια γωνιά πολύ σημαντική για την ευρύτερη περιοχή κι έναν πνεύμονα για την πόλη μας.

Ο δρόμος ξεκινά από την γέφυρα του Σβορώνου και καταλήγει περίπου στο ύψος της περιμετρικής οδού.

"Ο συνολικός σχεδιασμός μας γι' αυτή την όμορφη περιοχή της Κατερίνης είναι να μετατραπεί σε χώρο αναψυχής και περιπάτου και σ' αυτή την κατεύθυνση προχωρήσαμε τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις" τόνισε σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Γιουμίδης.

Επισημάνσεις του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γ. Παπαθανασίου, γύρω από τον θόρυβο των τελευταίων ημερών

ΚΟΜΜΑΤΑ και ΧΩΜΑΤΑ


Μετά τον συνεχιζόμενο θόρυβο έγινε κατανοητό και από τον πλέον δύσπιστο ότι η υπόθεση της μεταφοράς και εναπόθεσης των χωμάτων στο χώρο της ΔΕΑΔΟ, άλλους σκοπούς εξυπηρετεί και ότι κάποιοι τουλάχιστον από τους δήθεν ανησυχούντες κάπου αλλού έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους.
Προφανώς, το παραπροϊόν της Tosho είναι για αυτούς το μέσο προκειμένου να επιτύχουν τους δικούς τους προσωπικούς αλλά και κομματικούς σκοπούς.
* Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι στην πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στο Λιτόχωρο δεν κλήθηκε κανείς απ' όσους συντάχθηκαν θετικά (Αντιπεριφέρεια Πιερίας, Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμος) με τις εισηγήσεις των αρμόδιων φορέων, των κρατικών υπηρεσιών αλλά και των επιστημονικών φορέων (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Ανοίγει την Κυριακή η αυλαία της Εμποροπανήγυρης

Ο λαϊκός αυθεντικός θεσμός της πόλης μας συμπληρώνει 28 χρόνια ζωής

Με την τελετή των εγκαινίων ανοίγει την Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στον καθιερωμένο χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης, η αυλαία της 28ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης.
Και φέτος η Εμποροπανήγυρη αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών τόσο από τον Δήμο Κατερίνης, όσο και από τις γειτονικές περιοχές.

Σ. Χιονίδης: "Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε να κάνουμε εκπτώσεις στη ζωή μας"


Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τα οικονομικά των Δήμων και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου των ΟΤΑ
Τις προτάσεις και παράλληλα τους προβληματισμούς τους κατέθεσαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας οι δημοτικοί σύμβουλοι, στο πλαίσιο της συζήτησης του πρώτου θέματος της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε.
Το θέμα αφορούσε στη διατύπωση θέσεων και προτάσεων ενόψει του Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. για τα οικονομικά των Δήμων και συζήτηση για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργία των ΟΤΑ, με εισηγητή τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.
Νωρίτερα ο κ. Χιονίδης ενημέρωσε το σώμα για έργα του δήμου καθώς και για τη λειτουργία του πεζοδρόμου, όπου έχουν κλείσει εισόδους, οι οποίες θα ανοίγουν συγκεκριμένες ώρες για τους επαγγελματίες και συγκεκριμένα από τις 7 μέχρι 9.30 και μετά από τις 3 μέχρι 5.30.

Καλημέρα Πιερία