ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ



Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Πιερίας, θα πραγματοποιήσει Τακτική Γενική Συνέλευση και καλεί τα μέλη του, την 18η Απριλίου 2016 και ώρα 20.00΄, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Π.Σ. Πιερίας (στην Ν. Έφεσο), με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:


1.Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης
2.Διοικητικος απολογισμός
3.Οικονομικός απολογισμός- Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
4.Έγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού
5.Ομιλίες Συνέδρων
6.Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής
7.Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη:
α) Πέντε (5) τακτικών μελών για το Δ.Σ. και αναπληρωματικών
β) Εκπροσώπων για την Ο.Π.Π.Ε.
γ) Τριών (3) τακτικών μελών για την Εξελεγκτική Επιτροπή και αναπληρωματικών.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την 19η Απριλίου 2016, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.
Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, έως το έτος 2015 και οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν έως 15-4-2016 και ώρα 20.00΄.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, έως το έτος 2015 και η οικονομική τακτοποίηση μπορεί να πραγματοποιηθεί έως την ώρα έναρξης της Γενικής Συνέλευσης.
Πληροφορίες, έντυπα υποψηφιότητας και κατάθεση αυτών, στον κ. Λάζαρο Τζιούτζιο, τηλέφωνο 6944141745.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν .Γραμματέας
Λάζαρος Τζιούτζιος              Κωνσταντίνος Κραγιόπουλος

Η κρίση έβαλε «λουκέτο» στο 25% των καταστημάτων στην Αθήνα


Η κρίση έβαλε «λουκέτο» στο 25% των καταστημάτων στην Αθήνα

TOY ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑ
Λιγοστεύουν τα «λουκέτα» των εμπορικών καταστημάτων στη χώρα, αν και παραμένουν σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα.
Αυτό αναδεικνύεται από τη εξαμηνιαία έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου για τις κλειστές επιχειρήσεις που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. Η νέα καταγραφή έγινε τον Μάρτιο και αφορά το κέντρο της Αθήνας, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, αλλά και την Καλλιθέα, το Περιστέρι και τη Γλυφάδα.
Ειδικότερα, η αναλογία των κλειστών καταστημάτων στην εμπορική αγορά της Αθήνας μετά από την κορύφωση που σημείωσε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο 32,3%, παρουσίασε πτωτική τάση.
Στην τωρινή καταγραφή, όχι μόνο επιβεβαιώνεται η οριακή αποκλιμάκωση που σημειώθηκε στην προηγούμενη καταγραφή (26,4% τον Σεπτέμβριο 2015) αλλά φαίνεται ότι καταγράφεται μια περαιτέρω πτωτική τάση, καθώς η αναλογία των κλειστών φτάνει σήμερα το 25,9%.
Το «εμπορικό τρίγωνο», συγκριτικά με τις υπόλοιπες εμπορικές ζώνες, παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων με το 21,2% να είναι ανενεργές, έπειτα ακολουθεί το «Κολωνάκι» 24,9%, και οι δυο ζώνες συγκεντρώνουν μικρότερη αναλογία «λουκέτων» από το συνολικό ποσοστό κλειστών της περιοχής.
Σε χειρότερη θέση φαίνεται να βρίσκεται η ζώνη των «Εξαρχείων» με 35,1% κλειστά και η ζώνη κεντρικών οδικών αρτηριών (Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας) με 33,3%.
Σε αντίθεση με την Αθήνα στην εμπορική αγορά του Πειραιά η αύξηση των λουκέτων συνεχίστηκε μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014, όπου σημείωσε το οριακό ποσοστό του 34,9%.
Στην καταγραφή του Μαρτίου 2015, ένα χρόνο πριν, στον Πειραιά εμφανίζεται σχετική υποχώρηση του ποσοστού των κλειστών επιχειρήσεων μεγαλύτερη από μία ποσοστιαία μονάδα, στο 33,5%, η οποία φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις δυο τελευταίες καταγραφές, καθώς το ποσοστό των κλειστών κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα και στην τωρινή έρευνα φτάνει το 33,7%, γεγονός που σηματοδοτεί τη σταθεροποίησή του.
Η αναλογία των κλειστών επαγγελματικών στεγών στην εμπορική αγορά στις Θεσσαλονίκης μετά από την κορύφωση που σημείωσε τον Σεπτέμβριο του 2013 παρουσίασε πτωτική τάση το επόμενο εξάμηνο και μετέπειτα σταθεροποίηση, περίπου στο 26% έως και ένα χρόνο πριν (Μάρτιος 2015). Στις δυο τελευταίες καταγραφές φαίνεται ότι η αναλογία των στεγών που παραμένουν μη αξιοποιήσιμες παρουσιάζει μια μικρή ανοδική τάση προσεγγίζοντας το 27%.
Στην Πάτρα στις προηγούμενες δυο καταγραφές η αναλογία κλειστών κυμαίνεται περίπου στο 23,5%, ενώ στην τωρινή καταγραφή φαίνεται να υπάρχει τάση αποκλιμάκωσης, καθώς το ποσοστό των λουκέτων διαμορφώνεται στο 22,4%.
Η εμπορική αγορά της Καλλιθέας εμφανίζει την υψηλότερη αναλογία κλειστών καταστημάτων σε σύγκριση με τις υπόλοιπες έξι αγορές της Αττικής, έχοντας υπερβεί αρκετά το επικίνδυνο όριο του 40%.
Δεύτερη υψηλότερη αναλογία κλειστών επαγγελματικών στεγών διαπιστώνεται στην εμπορική αγορά του Περιστερίου. Το γενικό ποσοστό κλειστών παραμένει στο επίπεδο του 30%, ενώ στη Β ζώνη του Περιστερίου (Άγιος Ιερόθεος) το φαινόμενο των λουκέτων είναι σημαντικά εντονότερο (37,5%), προσεγγίζοντας το οριακό ποσοστό του 40%.
Αντιθέτως, οι περιοχές των βορείων προαστίων στο σύνολό τους διατηρούν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων, στο εύρος του 20%. Tο μικρότερο ποσοστό κλειστών σημειώνεται στη Γλυφάδα, μια αγορά με μεσοαστική φυσιογνωμία, που εξυπηρετεί σημαντικό τμήμα των καταναλωτών των νοτίων προαστίων.
Αντέχουν
Οι περιοχές των βορείων προαστίων στο σύνολό τους διατηρούν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων, στο εύρος του 20%.
Πάτρα
Στην Πάτρα φαίνεται να υπάρχει τάση αποκλιμάκωσης, καθώς το ποσοστό των λουκέτων διαμορφώνεται στο 22,4%.
Πρωτιά
Η εμπορική αγορά της Καλλιθέας εμφανίζει την υψηλότερη αναλογία κλειστών καταστημάτων σε σύγκριση με τις υπόλοιπες έξι αγορές της Αττικής, έχοντας και υπερβεί αρκετά το επικίνδυνο όριο του 40%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιος λέει ότι η "πρώτη φορά αριστερά" δεν διαγράφει χρέη;

Ο Τσίπρας κάνει ότι μπορεί... βοήθησε κι εσύ τους Γερμανούς & Γάλλους κτηνοτρόφους κι αγρότες... μπορείς!

Ποιος μνημονιακός θα μας πει;

Μάθανε ότι γαμιόμαστε... πλακώσανε κι οι "αριστερές" λινάτσες!

Kερδάμε και το γλεντάμε με 24% φπα!

...ο φασισμός δεν ξεπλένεται! Τσακίζεται!

ΤΑ ΠΑΛΛΟΜΕΝΑ ΠΕΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

image002 (11).jpgΓράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Το θέατρο της Επιδαύρου ήταν αφιερωμένο στο θεραπευτή θεό της αρχαιότητας, τον Ασκληπιό.Θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής. Το φεστιβάλ Επιδαύρου ή Επιδαύρεια είναι ένα φεστιβάλ αρχαίου δράματος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά τους θερινούς μήνες στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου μέσα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών. Εγκαινιάσθηκε επίσημα στις 19/6/1955 με την Εκάβη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του τεράστιου Αλέξη Μινωτή και της μεγάλης τραγωδού Κατίνας Παξινού στον ομώνυμο ρόλο. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί στο θέατρο της Επιδαύρου αφάνταστου υψηλού διαμετρήματος παραστάσεις με τη συμβολή πολύ σπουδαίων καλλιτεχνών (ηθοποιοί, σκηνοθέτες κλπ).
Τα παλλόμενα πέη του Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο δεν ήρθε για να κυβερνήσει την Πατρίδα μας, αλλά ήρθε για να ……….
την διαλύσει συθέμελα. Γι΄ αυτό, στο κάθε κυβερνητικό πόστο επέλεξε όχι μόνο ασημαντότητες πολιτικές, αλλά εχθρούς της Ελλάδος, της Θρησκείας, του κάλους, του ευπρεπισμού, της αξίας της παραδοχής του ωραίου.
Ένας τέτοιος προΐσταται του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος. Ο Αριστείδης Μπαλτάς. Του σημαντικότερου Υπουργείου της χώρας μας, το οποίο διαχειρίζεται την Ιστορία του μεγαλύτερου Πολιτισμού του Πλανήτη, αλλά είναι, ίσως, και το μοναδικό υπουργείο που σε περιόδους οικονομικής κρίσεως φέρνει έσοδα στο κράτος μας…
Αυτός λοιπόν ο υπουργός αποφάσισε και διόρισε Διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τον Βέλγο Γιαν Φαμπρ. Ο οποίος φρόντισε στο θερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Επιδαύρου να εντάξει και τη δική του ακαλαίσθητη παράσταση “Mount Olympus” πιο γνωστή σαν τα “Παλλόμενα Πέη”. Όπου, ολόγυμνοι επί το πλείστον άνδρες θα χόρευαν επί σκηνής μεταφέροντας στον θεατή την ψυχασθένεια και τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις του σκηνοθέτη. Και αυτό λέγεται τέχνη.
Ωστόσο, προ του σάλου που προκλήθηκε μάλλον ο κόσμος που κατά χιλιάδες συρρέει το καλοκαίρι στην Επίδαυρο, γλύτωσε από τα ψυχανεμίσματα του Φαμπρ. Που είχε έστω τη δύναμη να παραιτηθεί, όταν ο υπουργός στρογγυλοκάθεται ακόμη στην καρέκλα του, χωρίς να συγκινείται, μετά και από όσα είπε ο Φαμπρ:
“Αποδέχθηκα την πρόταση του Έλληνα υπουργού Πολιτισμού με τον όρο ότι θα κάνω τις καλλιτεχνικές επιλογές μου με απόλυτη ελευθερία. Αυτό δεν φαίνεται πλέον δυνατό στην Ελλάδα. Δεν θέλω να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον, στο οποίο έφτασα με ανοιχτό μυαλό και καρδιά”.
Ευτυχώς, κύριε βόρειο-ευρωπαίε που η Ελλάδα παρά το συνεχή βιασμό που δέχεται από όλους εσάς, στα ήθη και τα έθιμά της, εξακολουθεί να αντιστέκεται.. Εξακολουθεί να αντιστέκεται, όταν όλοι εσείς ασελγείτε καθημερινώς επί του ανθρωπίνου είδους…

Πρώτοι διδάξαντες τη χυδαιότητα οι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αλλά εκτός από τη χυδαιότητα Φαμπρ – που αυτή η κυβέρνηση του έδωσε τη δυνατότητα να εκφράσει τα ανώμαλα αισθήματά του – προϋπήρξε η χυδαιότητα των Παπανδρέου – Βενιζέλου. Μια αντιχριστιανική χυδαιότητα που πρόσβαλε βάναυσα τα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων. Που πρόσβαλε τα θρησκευτικά πιστεύω των Ελλήνων στο όνομα της υποτιθέμενης “τέχνης”.
Ανατρέχω στο 2003 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, όταν Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης, υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου και υπουργός Πολιτισμού ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τότε, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, στη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, εκτέθηκε μεταξύ των άλλων πινάκων και ο πίνακας του Βέλγου (και αυτός) Thierry de Cortier που είχε τον τίτλο “πότισέ με”. Ο πίνακας αυτός αναπαριστούσε ένα γυμνό πέος το οποίο είχε εκσπερματώσει επάνω στο Σταυρό του Μαρτυρίου, Συμβόλου της Πίστεώς μας.
Για την ιστορία, τα εγκαίνια της έκθεσης είχε κάνει ο τότε ΠτΔ Κωστής Στεφανόπουλος και είχαν δαπανηθεί περί τα 2,3 εκατ. ευρώ.
Την απόσυρση του έργου από την έκθεση είχε αποφασίσει, μετά τη λαϊκή οργή και τις συντονισμένες ενέργειες της Εκκλησίας μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού.
Ωστόσο, ο τότε υπουργός Πολιτισμού Ε.Βενιζέλος είχε δηλώσει: “Ελπίζουμε πως με την αφορμή της έκθεσης θα ξεκινήσει ο μεγάλος διάλογος της Ελλάδας με τον υπόλοιπο κόσμο, πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την τέχνη σήμερα”.
Αλλά και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ αυτού του χυδαίου και προσβλητικού “έργου τέχνης”: “Πιστεύω ότι ως Πολιτεία εμείς πρέπει να υποστηρίζουμε την έννοια της ελευθερίας της έκφρασης σε κάθε περίπτωση” (από τη συνέντευξη στην εκπομπή Αλέξη Παπαχελά, Φάκελοι στις 15/12/2003).
ANTI

Όποιος ενοχλείται από τον ήχο της καμπάνας είναι Αντίχριστος.

Θα θυμίσουμε άλλο ένα γεγονός που αποδεικνύει ότι πολλοί από τους κυβερνήτες μας είναι Αντίχριστοι. Την εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός της κυβερνήσεως Σημίτη, φιλοξενήθηκε στην εξοχική κατοικία του φίλου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νάνου στην Ευρωστίνη Κορινθίας. Κοντά στο σπίτι του επιχειρηματία ήταν μια βυζαντινή εκκλησία που την Κυριακή άρχισε από νωρίς να χτυπάει την καμπάνα. Όπως οι σατανάδες λοιπόν, ενοχλούνται από το λιβάνι, έτσι και ο Παπανδρέου ενοχλήθηκε από τον ήχο της καμπάνας και αξίωσε να σταματήσει να χτυπά η καμπάνα…

Όλοι σφάζονται στα πόδια του Γιωργάκη.

Από τη στιγμή που το πολιτικό Σύστημα βρίσκεται σε ένα τέλμα και λίγο πριν την έκρηξη του λαού μας, προσπαθεί να ανασυνταχθεί προκειμένου να υφαρπάξει εκ νέου την ψήφο του. Έτσι, φουντώνει στα παρασκήνια το “ερωτικό φλερτ” της Φώφης Γεννηματά του ΠΑΣΟΚ και του Σταύρου Θεοδωράκη του “Ποταμιού”. Λένε, θα προχωρήσουν σε επιτροπή διαλόγου με εκπροσώπους των δυο κομμάτων για να καταλήξουν σε κοινές θέσεις στο επόμενο δίμηνο. Και επειδή δεν λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή, μετέχει δημιουργώντας κολασμένο “ερωτικό τρίγωνο” και ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ. Ο “δημοκράτης” πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Για να δημιουργήσουν όλοι μαζί τη μεγάλη “Δημοκρατική” Παράταξη του Συνταγματικού Τόξου. Γιατί, μόνοι τους ξεχωριστά βρίσκονται στις αλάνες, αναζητώντας την ψήφο τους.
Και από κοντά ο έτερος Δημοκράταρος, ο Βασίλης Λεβέντης της “Ενώσεως Κεντρώων”. Εκλιπαρεί τον Γιωργάκη – Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς – να  εντάξει την “Ένωση Κεντρώων” στον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό των Σοσιαλιστών.
Τρομάρα σας πολιτικά απολειφάδια του παρελθόντος…

Ο Σήφης Βαλυράκης αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών.      

Αυτό το Σύστημα, κανέναν τελικά δεν αφήνει να πάει χαμένο. Προφανώς “εξαγοράζοντας” την προστασία που παρείχε σε ορισμένους ο Σήφης Βαλυράκης ως Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση του μεγαλύτερου πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου του αιώνα, της Γερμανικής Siemens (2012), τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών, που τελεί υπό την αιγίδα του άλλου “λαμπρού” τέκνου της Δημοκρατίας μας, του πρώην Προέδρου της Κάρολου Παπούλια.
Έτσι, με αυτήν την ιδιότητα, ο Σήφης Βαλυράκης εγκαταλείπει την πολιτική του μοναξιά και μπορεί να βγαίνει πάλι στα ΜΜΕ (πρόσφατα στον Real fm) και να κάνει πολιτικές παρεμβάσεις (πρόσφατη επιστολή στον νυν ΠτΔ).
Το σαθρό και ευτελισμένο παλαιοκομματικό Σύστημα, επανα-συσπειρώνεται…

Επί του πιεστηρίου: Ο Καρατζαφέρης ποτέ δεν “πεθαίνει”.         

Αφού ο “μεγάλος Πρόεδρος” Γιώργος Καρατζαφέρης, είδε και αποείδε ότι τον ηγετικό του ρόλο στο “ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς” δεν τον αποδέχεται κανείς, το έριξε στις μπίζνες. Ακούγεται ότι θέλει να πουλήσει το κανάλι του (ΑΡΤ), στην οικογένεια Γιαννακόπουλου της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ. Σε αυτή την περίπτωση θα παίξει σημαντικό ρόλο ο Τάκης Μπαλτάκος, που αφού τον “έφτυσε” ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, θα μας “σώσει” με το νέο κόμμα που θα ηγηθεί ο Πατριδοκάπηλος και Χριστιανέμπορος, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Έτσι και θα κονομήσει ο Πρόεδρος Γεώργιος, αλλά θα παίζει στην ορχήστρα ως το τελευταίο βιολί του Συστήματος.
Σημείωση:  
Το πρόσφατο “καβγαδάκι” με το Σπύρο Καρατζαφέρη έχει να κάνει με την πώληση του ΑΡΤ;

Ξεκάθαρος ο Αδωνις Γεωργιάδης «Οποιος δεν έχει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ να χάσει το σπιτι του»

Νομιζω ότι ειναι ξεκάθαρος ο Αδωνης Γεωργιάδης
«Οποιος δεν έχει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ να χάσει το σπιτι του»
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:………

Στη …φόρα όλοι οι φόροι του 2016. Δείτε τι θα πληρώσετε

assets_large_t_420_54477076.jpg
Επιβαρύνσεις για όσους έχουν εισόδημα από 9.100 ευρώ και πάνω και μέχρι 28.000 ευρώ φέρνει το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση. Αντίθετα όσοι έχουν εισόδημα από 28.000 και ως 43.000 ευρώ θα δουν μείωση στον φόρο ως και 400 ευρώ.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μέχρι τα 32.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο θα έχουν φοροελαύρυνση, όμως μεγάλη θα είναι η επιβάρυνση για όσους δηλώνουν άνω των 32.000 ευρώ, ενώ όσοι έχουν εισόδημα με μπλοκάκι και από μισθωτές υπηρεσίες σοβαρή θα είναι η επιβάρυνση από το ποσό των 30.000 ευρώ και πάνω………
ΠΙΝΑΚΕΣ………..
Μισθωτοί και συνταξιουχοι:


Ελεύθεροι επαγγελματίες:

Μισθωτές υπηρεσίες και μπλοκάκι:

newsit.gr