ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

«Ζήτω η αναρχία κουφάλες!»




Οπωσδήποτε, θέλει κότσια να φωνάζεις «Ζήτω η αναρχία κουφάλες», περικυκλωμένος από τα γουρούνια της Ελληνικής Αστυνομίας που σε έχουν βασανίσει, όπως κάνει ο νεαρός αναρχικός στη διάρκεια της προσαγωγής του. 
Οι νέοι αναρχικοί μου θυμίζουν τους πρώτους χριστιανούς. Δεν φοβούνται τίποτα. Θα δαγκώσουν και τα λιοντάρια.


Υπάρχει τεράστια αντίθεση ανάμεσα στους αναρχικούς και τους προσκυνημένους νοικοκύρηδες που φοβούνται να μιλήσουν ακόμα κι όταν χάνουν τη δουλειά τους και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.
Φυσικά, η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής κάνουν ένα -ακόμα- μεγάλο λάθος, δίνοντας στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των νεαρών αναρχικών με εμφανή τα σημάδια βασανισμού από τους αστυνομικούς.

Με 60% ανεργία στους νέους, τη Μαφία να κυβερνάει τη χώρα και τη Δικαιοσύνη ξεπουλημένη, βλέπω στρατιές «αναρχικών» να έρχονται.
«Χάσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο» φωνάζει ένας από τους συλληφθέντες.
Αστοί δεν είστε αστοί. Είστε λούμπεν. Σκέτο. Και θα σας φάνε τα παιδιά σας. Χάρη θα σας κάνουν.

pitsirikos 

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να γίνει κυβέρνηση


Σκέφτομαι τι θα συμβεί στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η κυβέρνηση Σαμαρά θα λάβει νέα μέτρα, δεν θα αντέξει και θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές. Εκτός αν, εν τω μεταξύ, προκύψει μια στρατιωτική χούντα που θα αντικαταστήσει την χούντα του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, της μαφίας της οικονομικής ελίτ και των νοικοκυραίων. Αλλά, ας πάμε με τη …νομιμότητα. 
Αν η κυβέρνηση Σαμαρά πέσει, από τις επόμενες εθνικές εκλογές θα προκύψει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με άλλες δυνάμεις ή μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας.

Αν υπάρξει κυβέρνηση με κυρίαρχη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν δυο εκδοχές: ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται το αριστερό χαρτί του υπάρχοντος συστήματος και μένει στην εξουσία με την αμέριστη βοήθεια των δυνάμεων καταστολής ή ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται «τίμιος», προσπαθεί να εφαρμόσει αυτά που υποστηρίζει και δέχεται ανελέητο πόλεμο τόσο από την ντόπια Μαφιοκρατία, όσο και από τις αγορές, με αποτέλεσμα να πέσει κακήν κακώς.
Δεν πιστεύω πως η σημερινή ελληνική κοινωνία –όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον- θα στηρίξει μια ενδεχόμενη τίμια αριστερή κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη τίμια κυβέρνηση. Μια κοινωνία από λαμόγια θα στηρίξει μόνο λαμόγια.
Το σενάριο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας είναι πιθανό αλλά δεν θα διαρκέσει πολύ. Αυτομάτως, θα δημιουργηθεί ένας αντιπολιτευτικός πόλος που θα συσπειρώσει μεγάλες μάζες.
Και τι θα έλθει μετά από αυτές τις εξελίξεις; Σήμερα πολλοί υποστηρίζουν και πολλοί φοβούνται πως η αμέσως επόμενη κυβέρνηση θα είναι η κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής.
Ότι δηλαδή, θα υπάρξει μια αριστερή παρένθεση μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, και μετά θα έρθει στην εξουσία η Χρυσή Αυγή.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα πράγματα θα πρέπει να γίνουν ανάποδα και θεωρώ πως θα ήταν ευλογία για τη χώρα στις επόμενες εθνικές εκλογές να έρθει στην εξουσία η Χρυσή Αυγή. Θα γλιτώσουμε και χρόνο.
Βέβαια, η Χρυσή Αυγή είναι ήδη στην εξουσία –η κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια ακροδεξιά κυβέρνηση με άλλοθι την ξεφτιλισμένη ΔΗΜΑΡ-, αλλά, οπωσδήποτε, μια κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους.
Τι σημαίνει μια κυβέρνηση Χρυσής Αυγής για την Ελλάδα;
Μια κυβέρνηση Χρυσής Αυγής σημαίνει πως η Ελλάδα βγαίνει αμέσως από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν πιστεύω η Ευρωπαϊκή Ένωση να δεχτεί να έχει ως μέλος της μια χώρα με ναζιστική κυβέρνηση.
Βέβαια, η Ευρώπη –με τις πολιτικές που επιλέγει- οδηγείται ξανά στον φασισμό αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμη να παραδεχτεί πως έχει νοσταλγήσει τον Χίτλερ.
Κάτι ακόμα που θα συμβεί με την Χρυσή Αυγή στην εξουσία είναι η Ελλάδα να γίνει το μαύρο πρόβατο του πλανήτη. Θα πάρει μια ανάσα και η Βόρεια Κορέα.
Όσες ξένες κυβερνήσεις θα συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής θα δέχονται επιθέσεις από παντού, ενώ οι τουρίστες θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα.
Οι μετανάστες θα εγκαταλείψουν την χώρα και στην Ελλάδα θα ζουν μόνο Έλληνες. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών. Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή.
Μετά τους μετανάστες, η κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής θα εξαφανίσει τους κομμουνιστές, τους ανάπηρους, τους ομοφυλόφιλους, τους τσιγγάνους –και άλλες ομάδες που δεν έχουν τα ιδανικά ελληνικά χαρακτηριστικά του Μιχαλολιάκου-, και θα ζήσουμε επιτέλους σε μια εθνικά «καθαρή» χώρα.
Μετά από όλα αυτά, η Ελλάδα θα γνωρίσει έναν πρωτοφανή αποκλεισμό και οι Έλληνες θα αναγκαστούν να κάνουν αυτό που αρνούνται πεισματικά να κάνουν: θα κοιταχτούν στον καθρέφτη και θα δουν το τέρας.
Οι Έλληνες δεν θα μπορούν να λένε πια «Δεν φταίω εγώ» και να υποστηρίζουν πως υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία εναντίον τους.
Με μια κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής, οι Έλληνες θα αναγκαστούν να αντιληφθούν τον ραγιαδισμό τους, τον ρατσισμό τους, την αμορφωσιά τους και την κατάντια τους, θα ριζοσπαστικοποιηθούν, θα αντιδράσουν και θα μετατραπούν από κατσαπλιάδες σε πολίτες.
Με μια κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής, οι λούμπεν νοικοκυραίοι θα μετατραπούν σε αποφασισμένους επαναστάτες και η Αριστερά θα φτάσει στο 90%.
Με μια κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής, οι Έλληνες θα αναγκαστούν να κάνουν ένα άλμα συνείδησης.
Αν οι Έλληνες δεν κάνουν το συνειδησιακό άλμα, θα εξαφανιστούν. Όπως οι δεινόσαυροι. Και οι Σουμέριοι.
Τούτων δοθέντων, καταλήγω στο οριστικό συμπέρασμα πως η μόνη λύση για να μπορέσουν οι Έλληνες να δουν τα χάλια τους, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να σωθεί η χώρα είναι η επόμενη κυβέρνηση να είναι η κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής.
Όλα τα άλλα ενδεχόμενα οδηγούν την Ελλάδα και τους Έλληνες στον αφανισμό.
Αν αγαπάς την Ελλάδα και θέλεις να σωθεί από τον φασισμό, στις επόμενες εκλογές ψήφισε Χρυσή Αυγή.


pitsirikos

Επιστράτευση αποφασίστηκε και για τους απεργούς ναυτεργάτες. Και απλήρωτοι και αναγκαστική εργασία!



Ποιοί είπαμε πάλι ότι είναι οι τρομοκράτες;

Έκτακτο! Χαροπαλεύει η 20χρονη που παρέσυρε και εγκατέλειψε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. που παραβίασε το κόκκινο!


Mετά τον βαρύ τραυματισμό των νεαρών μοτοσικλετιστών στη Κρήτη ύστερα από καταδίωξη αστυνομικών-ο αστυνομικός φέρεται να κλώτσησε τη μηχανή-και τα βασανιστήρια της Κοζάνης, ένα νέο περιστατικό με πρωταγωνιστές αστυνομικούς έρχεται να προστεθεί στη λίστα της εκτός νόμου συμπεριφοράς των οργάνων. Αυτή τη φορά περιπολικό παρέσυρε και εγκατέλειψε 20χρονο κορίτσι στην περιχή του Κορυδαλλού!
Σύμφωνα με το... ρεπορτάζ του newpost.gr μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει μια 20χρονη κοπέλα, που -βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων- παρασύρθηκε από περιπολικό στην Λεωφόρο Γρηγόρη Λαμπράκη, στον Κορυδαλλό, το μεσημέρι τη Παρασκευής.
Η οικογένεια και οι φίλοι της Πωλίνας Κελεμπεσιώτη, κάνουν έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι για το ατύχημα που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκάλεσε περιπολικό που παραβίασε το «κόκκινο» και στη συνέχεια την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στο δρόμο. 
"κουρδιστό πορτοκάλι"

Οι Έλληνες μάχονται σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε: Οι ήρωες μάχονται σαν Έλληνες. - Ουίνστον Τσώρτσιλ

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. - Ανδρέας Παπανδρέου

Αυτή τη στιγμή το ελληνικό έθνος δεν απειλείται από σιδηρόφρακτες ορδές κατακτητών, αλλά από μια ειρηνική εισβολή ξένων αξιών παντός τύπου, τόσο υλικών όσο και πνευματικών. - Μίκης Θεοδωράκης

Εδώ και είκοσι περίπου χρόνια το ελληνικό κράτος, έχει μάθει ν' απαλλάσσεται από τους πνευματικούς δημιουργούς αγκαλιάζοντάς τους. - Δημοσθένης Κούρτοβικ

Το πιο ασυγχώρητο αμάρτημα στην Ελλάδα είναι να λες φανερά αυτό που όλοι σκέφτονται κρυφά. - Δημοσθένης Κούρτοβικ

ΕΜΦΑΝΊΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΆ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ. 
ΤΗ ΝΑ ΠΟΥΝ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΤΌΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΉΦΙΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΎ. ΚΑΛΆ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ 

 



Γρήγορα στα τέσσερα!



Χακί και Γύψος, τα Πούστικα του Σαμαρά και το Αληθινό. Ξεκωλιαριλίκι των δημοσιογράφων του.
Γρήγορα στα τέσσερα!

Τι δεν καταλαβαίνεις...;



Δένδιας: ''αν δε γινόταν photoshop, ώστε να προσομοιάζουν με τη εικόνα που θα έχει ο μέσος άνθρωπος και να τους αναγνωρίσει, τότε δεν θα είχε γίνει η δουλειά της δημοσιοποίησης των φωτογραφιώ

Τρία τσογλάνια διχάζουν τη χώρα και τρομοκρατούν την κοινωνία… Ποιά κοινωνία;


Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Τρία τσογλάνια της ελίτ• τρία τσογλάνια από «τζάκια»• τρία τσογλάνια μεγαλοαστοί εξακολουθούν αμετανόητα να απειλούν, να τρομοκρατούν, κυρίως να διχάζουν την κοινωνία σε Αριστερούς και Δεξιούς.
Ποιοί; Αυτοί οι αλήτες! Οι ανεπρόκοποι! Οι γόνοι! Οι κηφήνες! Που όλα τα βρήκαν έτοιμα στη ζωής τους χωρίς να προσπαθήσουν καν. Αυτοί οι τζάμπα μάγκες, που από μικροί έμαθαν να κρύβονται πίσω από...
τα παντελόνια του φραγκάτου μπαμπάκα, όπως και κάθε άλλου φραγκάτου μεγαλοαστού – χορηγού.
Οι «αγωνιστές» του κώλου. Οι «αγωνιστές» των σαλονιών και των ιδιωτικών κολεγίων. Οι «αγωνιστές» της τρυφής. Οι «αγωνιστές» της κενοδοξίας, που μεγάλωσαν μέσα στο απάνθρωπο Σύστημα κι έγιναν ένα με αυτό• γέμισαν το Είναι τους με την απανθρωπιά του και μεταμορφώθηκαν σε κύκλωπες… Σε μονόφθαλμους ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ!
Τρία τσογλάνια δολοφονικά – αδίστακτα – αιμοδιψή! ΔΙΧΑΖΟΥΝ την κοινωνία ξανά. Ζητούν να χυθεί αίμα, όπως τότε: τα «πέτρινα χρόνια»… Τα αδελφοκτόνα. Θυμάστε; Αν δεν θυμάστε, είστε χαμένοι – είμαστε χαμένοι!
Αυτοί, οι τρεις συμμορίτες – οι σφιχταγκαλιασμένοι ληστές – οι αλληλέγγυοι σε όλες τις απάτες που είναι επικίνδυνες για την κοινωνία και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ζητούν αίμα! Γι’ αυτό σπέρνουν μίσος στην πόλη, τρομοκρατώντας τους πολίτες. Γνωρίζουν οι τρεις τσογλαναράδες ότι όποιος φοβάται, εχθρεύεται. Και όποιος εχθρεύεται, μισεί. Και όποιος μισεί, επιτίθεται. Και όποιος επιτίθεται, διαλύει• διαλύει με τη βία την ενότητα των σχέσεων που ονομάζεται Κοινωνία. Μια διαλυμένη κοινωνία, καταστέλλεται ευκόλως…
Σε αυτό αποσκοπούν οι τρεις τσογλαναράδες του κερατά, που είναι πάνω από τους θεσμούς και τους νόμους. Που δεν μπορεί κανείς να τους αγγίξει. Ούτε να τους συλλάβει. Ούτε να τους να τους ανακρίνει. Ούτε να τους κακοποιήσει. Ούτε να τους δικάσει και να τους καταδικάσει: για τις απάτες τους, για τιςλεηλασίες του λαϊκού μόχθου, για τους χιλιάδες νεκρούς, για την παράβαση των καθηκόντων τους, για τοσφετερισμό της εξουσίας, για την τρομοκρατία τους, για τη μετάλλαξη του δημοκρατικού πολιτεύματος, για την προδοσία της χώρας.
Αυτά τα τρία τσογλάνια δεν έχουν καλάσνικοφ, έχουν βαρύτερο οπλισμό: Την προπαγάνδα, που νεκρώνει το σημαντικότερο ανθρώπινο χαρακτηριστικό, τη νόηση…
Μόνο αν η κοινωνία αναγνωρίσει τον πραγματικό εχθρό της και αντισταθεί ενωμένη χωρίς φόβο, υπάρχει ελπίδα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



 Αγαπητοί συμΠολίτες και συνΈλληνες,

Μετά από την καταιγιστική ανταπόκριση σύσσωμου του Ελληνικού Λαού που ζητάει να μάθει πώς να υποβάλλει την ίδια ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΕΝΣΤΑΣΗ που υποβάλαμε στον πρόεδρο της βουλής την 30-1-2013 και με την οποία ως ύστατο ειρηνικό μέτρο άμυνας ανακοινώνουμε παύση χρηματοδότησης του κράτους (δηλαδή, φόροι –εισφορές-τέλη) μέχρι την παραίτηση της κυβερνήσεως, την τέλεση δημοσίου λεπτομερούς απολογισμού και την...

κήρυξη Δημοψηφίσματος για έγκριση ή μη των Μνημονίων και κάθε πολιτικής και νόμου που απορρέει από αυτά από τον Ελληνικό Λαό, σας παρουσιάζουμε το δικόγραφο μας με γενική μορφή ώστε να μπορείτε να το προσωποποιήσετε και να το στείλετε στον πρόεδρο της βουλής.

Θα ζητήσετε αριθμό πρωτοκόλλου στο ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο θα στείλετε το έγγραφο σας (εμείς το στείλαμε σκαναρισμένο ώστε να φαίνονται οι φυσικές μας υπογραφές αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο εάν η ηλεκτρονική σας διεύθυνση είναι στο όνομα σας). Η ηλεκτρονική διεύθυνση του γραφείου του προέδρου της βουλής είναι infopar@parliament.gr .

Εναλλακτικά, μπορείτε να το στείλετε συστημένο ή με fax στον πρόεδρο της βουλής και να τηλεφωνήσετε στο γραφείο του για να σας δώσουν αριθμό πρωτοκόλλου. (Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ.:210-3707813-7815, fax: 210-3707814, Διεύθυνση: Ειδική Γραμματεία Προέδρου Βουλής, Μέγαρο Βουλής, 10021 Αθήνα)

Προσεχώς θα σας ενημερώσουμε και σε ποιες άλλες αρχές εντός και εκτός της Χώρας θα το στείλουμε.

Επίσης, όπως είπαμε και στην διαδικτυακή μας εκπομπή προς υποστήριξη των καθημερινών μας πράξεων και με βάση το δικόγραφο αυτό θα πρέπει να στέλνετε (όπως εμείς το έχουμε κάνει) αντίστοιχες επί μέρους Ενστάσεις στις διάφορες αρχές οι οποίες θα υποχρεωθούν να σας απαντήσουν πριν προβούν σε οποιαδήποτε από τις συνήθεις ενέργειες τους.

Προσοχή : δεν μπορεί ούτε και δικαιούται η διοίκηση να προβεί σε καμμία πράξη απλά και μόνο επειδή στείλατε το δικόγραφο αυτό στον πρόεδρο της βουλής. Όποιος σας πει κάτι τέτοιο απλά προσπαθεί προφορικά να σας φοβίσει για να παραιτηθείτε των Δικαιωμάτων σας.

Στις επόμενες ημέρες, και όπως και θα συζητήσουμε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 στις 6 μ.μ. στην διαδικτυακή μας εκπομπή «Ενώπιον του Ελληνικού Λαού» ( ζωντανά στο www.xorisfm.com ) θα παρουσιάσουμε ενδεικτικές φόρμες Ένστασης για επί μέρους υπηρεσίες και θα συζητήσουμε καθημερινές πρακτικές που θα επιφέρουν άμεση αύξηση των εισοδημάτων συνεπεία της κίνησης αυτής σε κάθε περίπτωση (είτε είμαστε υπάλληλοι, είτε εργοδότες, είτε αυτοαπασχολούμενοι, είτε μισθωτοί/συνταξιούχοι δημοσίου τομέα).

Δείτε το γενικό δικόγραφο που μπορείτε να προσωποποιήσετε και να στείλετε εδώ. http://www.humansupport.gr/uploads/genikopafsipliromon.pdf

Κατεβάστε το σε μορφή doc εδώ. http://www.humansupport.gr/uploads/genikopafsipliromon.doc

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ! ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ! ΖΗΤΩ ΤΟ 120 Σ !

Με Αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Όλγα & Τάνυα Γεριτσίδου


Σημείωση: Με την καταιγιστική αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικογράφου κήρυξης πολιτικής αποχής με στάση πληρωμών των Πολιτών προς το δημόσιο (http://www.humansupport.gr/uploads/genikopafsipliromon.pdf ) συμΠολίτες μας πληροφόρησαν ότι πλέον η διεύθυνση infopar@parliament.gr είναι μπλοκαρισμένη (άγνωστο αν είναι προσωρινό ή μόνιμο αυτό). 

Σας προτείνουμε λοιπόν να στείλετε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις της διεύθυνσης επικοινωνίας της βουλής το δικόγραφο σας. Είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς. 

Επίσης, έχουμε δεχθεί στους υπολογιστές μας επίθεση πιθανώς με ιό ο οποίος πρόσκαιρα έχει θέσει σε αχρηστία έναν από τους υπολογιστές μας. Συνεπώς εάν δεν λάβετε απάντηση σε επικοινωνία σας ξαναστείλτε την μέχρι να λάβετε. 
e-mail: flouda@parliament.gr 

e-mail: synarelli@parliament.gr 

e-mail: n.karapapas@parliament.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2K2UODLUG

ΝΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΩΣ ΡΑΓΙΑΣ ΓΙΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ!!! ( ΜΑ ΤΟΣΟ Μ@Λ@ΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ .......ΤΟΣΟ?.....


....... ΕΝΩ ΟΙ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΕΝΝΗΤΕΣ ΓΕΝΙΕΣ... Ο ΛΑΟΣ Ο ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΥΣΕΩΣ ΓΡΕΚΥΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ!!!!!!!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΠΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ!!! ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ 

==========================================================



Νέα δημοσκόπηση βγάζει και πάλι μπροστά τη επάρατη Νέα Δημοκρατία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, την Χρυσή Αυγή να βρίσκεται σε εκρηκτική άνοδο παρά την προσπάθεια να …κρύψουν τα ποσοστά της, και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Δείτε αναλυτικά...Προβάδισμα 0, 3% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει  η δημοσκόπηση του Καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά και της ομάδας του από το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία παρουσιάστηκε στο EXTRA 3 στο Αποκαλυπτικό Δελτίο με τον Άκη Παυλόπουλο.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, προηγείται η ΝΔ με 21,5% , ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,2% ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 11,2%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 7,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, ενώ έπεται το ΚΚΕ με 5,4% και η ΔΗΜΑΡ με 4,8%.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ  συγκεντρώνει 24,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,9%



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2K2SyjISD

Για μια νέα τυραννία, των αστών την κοινωνία


Κρατική καταστολή στην υπηρεσία της ολιγαρχίας

Κρατική καταστολή στην υπηρεσία της ολιγαρχίας
“ Το αυταρχικό κράτος είναι ΕΔΩ για να υπερασπιστεί το μεγάλο Κεφάλαιο και τα συμφέροντα των δυναστών του λαού μας ”
 
 
 Του Δημήτρη Μπεκιάρη Στο εξαιρετικό και μεγάλης αξίας δοκίμιό του με τίτλο «Το αυταρχικό κράτος» ο Μαξ Χορκχάιμερ ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων:

«Το αυταρχικό κράτος είναι καταπιεστικό σε όλες του τις μορφές. Η άμετρη σπατάλη δεν παράγεται πια από τους οικονομικούς μηχανισμούς με την κλασσική έννοια. Προέρχεται από τις υπέρμετρες ανάγκες του εξουσιαστικού μηχανισμού και την καταστροφή κάθε πρωτοβουλίας από την μεριά των εξουσιαζόμενων: η υπακοή δεν είναι και τόσο παραγωγική. Παρά την υποτιθέμενη έλλειψη κρίσεων δεν υπάρχει καμιά αρμονία. Αν και η υπεραξία δεν αποροφάται πια σαν κέρδος αποτελεί ακόμα το εστιακό σημείο. Η κυκλοφορία εξαλείφεται και η εκμετάλλευση αλλάζει μορφή. Η πλατιά διαδεδομένη θέση στην οικονομία της αγοράς, που υποστήριζε ότι η αναρχία της κοινωνίας συνδέεται με τη χαλαρή βιομηχανική πειθαρχία, σήμερα έχει καταλήξει να σημαίνει ότι ο έλεγχος πάνω στη φύση, η πάλη για την κατάκτηση της παγκόσμιας αγοράς κι η φασιστική πειθαρχία που πρέπει να επιβληθεί στο λαό είναι όροι αλληλένδετοι μεταξύ τους. Ακόμα και αν οι ελίτ σήμερα συνωμοτούν ενάντια στους ίδιους τους λαούς, πάντοτε είναι έτοιμες να αρπάξουν ακόμα περισσότερα θηράματα από το κυνηγετικό τους πεδίο». 

Τα όσα έγραψε ο Χορκχάιμερ το 1940 δείχνουν να βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο εν έτει 2013. 

Η Ελλάδα, η οποία αποτέλεσε το πρώτο πειραματόζωο του οικονομικού πειράματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ευρωπαϊκό χώρο, θα γίνει το πρότυπο παράδειγμα της οικοδόμησης του πιο φασιστικού και αυταρχικού κράτους στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σημερινή εντεταλμένη της υπερεθνικής ελίτ κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ενώ διακηρύττει σε μόνιμη βάση ότι κεντρική στρατηγική επιλογή είναι επί της ουσίας «το λιγότερο κράτος», ενισχύει παράλληλα τον κρατικό αυταρχισμό. Ας προσέξουμε τούτο: Από την κατευθυνόμενη προπαγάνδα κατασυκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων εξαιρούνται τα Σώματα Ασφαλείας και ο κλήρος, που συνήθως αποτελούν αναγκαία εργαλεία για την παγίωση της αστικής εξουσίας.

Δεν είναι ψέμα ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι εχθρική προς τη δημοκρατία. Εξάλλου το έχει αποδείξει με την άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων αντίστασης του ελληνικού λαού στη λαοκτόνα πολιτική που εφαρμόζει, με τις επιτάξεις των μέσων μαζικής μεταφοράς και τις επιστρατεύσεις των απεργών, με την καταπάτηση του Συντάγματος (έστω και αν αποτελεί αστικό δημιούργημα), με τη μεθοδευμένη και σταδιακή λογοκρισία και με τον αυστηρό έλεγχο του Τύπου, με τις συλλήψεις δημοσιογράφων, με την «ανακατάληψη» αυτοδιαχειριζόμενων στεκιών και χώρων πολιτισμού, με τις επικοινωνιακές «αντιτρομοκρατικές» φιέστες, οι οποίες σε συνδυασμό με την ενοχοποίηση ολόκληρων πολιτικών χώρων ενισχύουν τα φοβικά σύνδρομα του λαού, με την κραυγαλέα και προκλητική μη υπακοή στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης (βλέπε την στάση του Γιάννη Στουρνάρα στην υπόθεση των δικαστικών αποφάσεων για τα χαράτσια), με τα πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών και κυρίως με την ενεργοποίηση των οργουελιανών μηχανισμών προπαγάνδας μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν οι σύμμαχοι, αλλά και εντολείς της τρικομματικής κυβέρνησης δηλαδή οι ντόπιοι ολιγάρχες.

Η κρίση χρέους, που έπληξε την Ευρωζώνη και βεβαίως την Ελλάδα, πέραν από την διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής που προκάλεσε με ταχύτατους ρυθμούς, πέραν από την ολοκληρωτική κατάρρευση των στερεότυπων της αστικής διαχείρισης του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, πέραν από την αποκάλυψη και το ξέβρασμα των ναζί και των χουντοσταγονιδίων που κρύβονταν επί δεκαετίες εντός της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα έχουν ενσωματωθεί στον φυσικό τους χώρο δηλαδή στη Χρυσή Αυγή, πέραν από τις αναδιατάξεις στο πολιτικό σύστημα και τις άρδην μεταβολές στους πολιτικούς φορείς, έφερε στο φως και μία ακόμη πραγματικότητα: Η Αστική Δημοκρατία, τελικά δεν είναι και τόσο δημοκρατική, δεν είναι και τόσο ανεκτική, όταν απειλείται το Status Quo της κυριαρχίας της ντόπιας λούμπεν μεγαλοαστικής Τάξης, αλλά και του διεθνούς μεγάλου Κεφαλαίου. Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, όσο οι μεγάλες μάζες του πληθυσμού είχαν εγκλωβιστεί στην διπολική παραταξιακή αντιπαράθεση του δικομματισμού, όσο οι αναπτυξιακοί δείκτες βρίσκονταν σε υψηλό επίπεδο, όσο μεγάλο τμήμα του πληθυσμού για τα δεδομένα της εποχής ευημερούσε, όσο είχαν εξαλειφθεί οι παράγοντες κοινωνικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης, όσο το πολιτειακό μοντέλο της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν επιδεχόταν αμφισβήτηση, όσο ο στρατός ήταν θεωρείτο ότι είχε εκδημοκρατιστεί, ότι η αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας είχαν αποχουντοποιηθηθεί, όσο με λίγα λόγια λειτουργούσε ως ιερό τοτέμ η μεταπολιτευτική επίφαση Δημοκρατίας, η Αστική Δημοκρατία έδειχνε ανεκτική σε τυχόν «παρεκκλίσεις» και τις αποδομούσε μέσω ενός διαδικαστικού πλαισίου καθολικής αποδοχής της δικής της πολιτικής ορθότητας.

Οι «παρεκλίσσεις» αυτές ήταν για παράδειγμα το αίτημα για περισσότερη δημοκρατία, σε μία περίοδο που το μεταπολιτευτικό status δημοκρατικής σταθερότητας δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητηθεί, εξαιτίας των ψευδαισθήσεων της ευρισκόμενης σε λήθαργο και καταναλωτικό παροξυσμό, όπως επίσης αδρανοποιημένης σε σχέση με τις αναζητήσεις της για την ποιότητα της «Δημοκρατίας», κοινωνίας. Το σύνθημα "Ο αγώνας τώρα δικαιώθηκε", η μεταπολιτευτική "νίκη της Δημοκρατίας" ή το επιχείρημα ότι "η Δημοκρατία δεν ηττάται", εντυπώθηκαν στο συλλογικό ασυνείδητο ως ακατάλυτη πραγματικότητα και έγιναν κτήμα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ συντελείτο η αλλοίωση του αγωνιστικού DNA του ελληνικού λαού. Ο ίδιος λαός που πολέμησε στις τάξεις του ΕΑΜ, δέχεται σήμερα στωικά την ταπείνωση της εφαρμογής των δανειακών συμβάσεων.

Η Αστική Δημοκρατία, λοιπόν, έπαψε να είναι τόσο δημοκρατική, όταν οι θιασώτες της διέκριναν στον ορίζοντα τις απειλές σε βάρος της, υπό το βάρος των βίαιων οικονομικών και κοινωνικών μεταβολών. Ενώ οι κυριότεροι εκπρόσωποι του «αστικοδημοκρατικού» πολιτικού συστήματος ήταν εκείνοι, οι οποίοι πριν την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, προπαγάνδιζαν διακριτικά το «πέρασμα» από την εποχή των μονοκομματικών, ισχυρών και αυτοδύναμων κυβερνήσεων, στα κυβερνητικά σχήματα συνεργασίας, τελικά οι εξελίξεις εκτροχίασαν τον προγραμματισμό των ελίτ και μετέβαλλαν το «σταθερό» δικομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης σε "κινούμενη άμμο", μέσα σε μία νύχτα. Το ισχυρό ΣΟΚ που δέχτηκαν οι αστοί, επιτάχυνε τις διαδικασίες στο πεδίο της οικοδόμησης του αυταρχικού κράτους, σε μία συγκυρία που η άνευρες κοινωνικές μάζες, λέγεται, ότι συντηρητικοποιούνται.

Η λεγόμενη αστική τάξη, το αστικό σύστημα και τα αστικά πολιτικά κόμματα, τα οποία συνιστούν επί της ουσίας τους πολιτικούς βραχίονες της λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης, δεν διαπραγματεύονται το «προνόμιό τους» να εξουσιάζουν. Η ελληνική ιστορία διαθέτει ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα διεθνώς: Ενώ το ΕΑΜ – ΕΛ.ΑΣ. απελευθέρωσε την Ελλάδα από την γερμανική Κατοχή, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον αντιφασιστικό αγώνα, η αστική τάξη, η ολιγαρχία υφάρπαξε με βίαιο τρόπο μαζί με τους δωσίλογους της Κατοχής, με τα προδοτικά Τάγματα Ασφαλείας, και βέβαια προς όφελος των ξένων ιμπεριαλιστών, παρέα με τις βρετανικές κατοχικές δυνάμεις από το Δεκέμβριο του 1944 και με τους Αμερικανούς στο τέλος του εμφυλίου, το δικαίωμα στην ανεξαρτησία και στην αυτοδιάθεση του λαού. 

Σήμερα, ο ελληνικός λαός στενάζει κάτω από την μπότα του γερμανικού οικονομικού εθνικισμού, ο οποίος επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε επικράτεια της γερμανικής ενδοχώρας. Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης του παγκόσμιου Καπιταλισμού Το αστικό σύστημα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον ελληνικό λαό να γίνει αφέντης στον τόπο του. Στις δύο πρόσφατες, διαδοχικές εκλογικές μάχες, η ντόπια και υπερεθνική ελίτ, ενεργοποίησαν τους δικούς τους μηχανισμούς προπαγάνδας και καθοδήγησαν το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να διατηρήσουν τη χώρα σε καθεστώς κατοχής, ώστε να συνεχιστεί απαρέγκλιτα και με συνέπεια το πρόγραμμα εξανδραποδισμού του ελληνικού λαού, το πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία, δηλαδή στον πλούτο του λαού μας και βέβαια η μετατροπή του νοτίου αυτού άκρου της Ευρώπης, που λέγεται ελληνική επικράτεια, σε «πρότυπο» εργασιακό κάτεργο, στην πρώτη ευρεία Ειδική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για παράδειγμα, δεν έχει προηγούμενο η πολεμική που δέχτηκε ένα πολιτικό κόμμα, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, από όλα τα συστήματα και παρασυστήματα εξουσίας, από την μιντιοκρατία, από την τραπεζοκρατία, αλλά και από το παρακράτος, ώστε μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας να μπουν εμπόδια στη νίκη του λαού μας. Φυσικά η προπαγάνδα δεν είχε βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα την προεκλογική περίοδο. Τα χαλκεία της ενημέρωσης, με τρόπο και μεθοδολογίες που παραπέμπουν στον εμφύλιο πόλεμο, εξακολουθούν και διαδραματίζουν τον ρόλο τους στο πλευρό της Αστικής Δημοκρατίας. Τα τσιράκια της εργοδοσίας και οι πρότυποι ιδιωτικοί στρατοί της επιχειρηματικής ελίτ κατατρομοκρατούν τους εργαζόμενους. 

Ταυτόχρονα η άνοδος της ναζιστικής και φιλοχουντικής Χρυσής Αυγής, εντάσσεται, όπως σε κάθε περίοδο οικονομικής κρίσης που το σοσιαλιστικό κίνημα ή η Αριστερά έχουν πιθανότητες πολιτικής κυριαρχίας, στο γενικότερο σχέδιο διάσπασης του λαϊκού κινήματο, υλοποίησης της "Στρατηγικής της Έντασης", όποτε χρειαστεί, και "τσακίσματος" των λαϊκών αγώνων και των αγώνων των εργαζομένων. Πολύ σωστά, πριν από αρκετούς μήνες, η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας είχε δηλώσει ότι «Η Χρυσή Αυγή είναι το μαστίγιο του συστήματος». 

Η Χρυσή Αυγή, πέραν της ένταξης του ρόλου της στο πολιτικό σχέδιο της προετοιμασίας της ελληνικής κοινωνίας και του εκλογικού σώματος για το μελλοντικό δίλημμα «Σαμαράς ή ναζί» ή «Μμνημόνιο ή τανκς», διαδραματίζει και έναν ακόμη ρόλο, πάντοτε ευρισκόμενη στην υπηρεσία, όχι μόνο του Κεφαλαίου, αλλά και του αυταρχικού κράτους που οικοδομεί συστηματικά η τρικομματική κυβέρνηση των Μερκελιστών: Εξαιτίας του ακατάληπτου, γενικόλογου, αντιεπιστημονικού, κενού περιεχομένου, χαοτικού, διφορούμενου, μισαλλόδοξου  εύπεπτου και αστήρικτου σε οικονομικά μοντέλα πολιτικού λόγου που αρθρώνει, αλλά και της δήθεν «αντισυστημικής» ρητορικής και δράσης της, ενσωματώνει πολύ πιο εύκολα εκτός από τα λούμπεν τμήματα της ευρείας μικροαστικής μάζας και την απολιτίκ και χωρίς παραστάσεις και πολιτική συγκρότηση νεολαία, με αποτέλεσμα να αποτελεί δεξιό ανάχωμα της ροής ψήφων προς την Αριστερά. 

Η Αστική Δημοκρατία, όμως, η οποία όταν απειλούνται τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ που την χειραγωγούν παύει να είναι και τόσο «Δημοκρατία», χρησιμοποιεί και πιο παραδοσιακές μορφές κοινωνικού ελέγχου και περιστολής των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών: Τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και ενίοτε τη δικαιοσύνη. 

Οπωσδήποτε ο βασανισμός των φερόμενων ως τρομοκρατών και ληστών της Κοζάνης, είναι δείγμα της ολικής επαναφοράς της χωροφυλακίστικης αντίληψης, όχι μόνο στο πεδίο της ανάκρισης των φερόμενων ως υπόπτων για αξιόποινες πράξεις, αλλά και σε εκείνο της αντεκδίκησης του κράτους απέναντι σε όσους είναι απείθαρχοι και πρόθυμοι αν όχι να συνεργαστούν, να αντιδράσουν στην επιβαλλόμενη και εξοντωτική για το λαό πολιτική. Η αποκάλυψη του διπλωμάτη Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συνάψει συμφωνία με την πρώην Blackwater και νυν Academi, δηλαδή μία εταιρεία μισθοφόρων, η οποία έχει παρουσία στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK, ενισχύει τη βεβαιότητα ότι οι εξουσιαστές του ελληνικού λαού από τη μία είναι αδίστακτοι και από την άλλη ανασφαλείς. Ανασφαλείς, διότι γνωρίζουν ότι αν παρουσιαστούν συνθήκες έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα μία εξέγερση, τότε τα ταπεινωμένα, εξαιτίας των μισθολογικών περικοπών, σώματα ασφαλείας ή ακόμη και ο στρατός πιθανότατα θα αποφύγουν για ευνόητους λόγους, την απευθείας σύγκρουση με το λαό. Ταυτόχρονα δεν είναι τυχαία η αποκάλυψη των σχεδίων για τη δημιουργία φορολογικών φυλακών, ο πόλεμος σε βάρος της μικροϊδιοκτησίας και η κατασταλτική φορολογική πολιτική σε βάρος των οικονομικά αδυνάτων και μόνο.

Ούτε βέβαια, είναι τυχαίο, και έχει ιδιαίτερη σημειολογία, το γεγονός ότι για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης πραγματοποιήθηκαν μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, όπως συνέβη μετά τα επεισόδια (τα οποία βέβαια δεν προκάλεσαν τα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ) στο εν Ελλάδι στρατηγείο της Τρόικας … στο υπουργείο Εργασίας. Και ενώ η κρατική καταστολή σε βάρος του δοκιμαζόμενου και φτωχοποιημένου ελληνικού λαού οργιάζει, η ελληνική κοινωνία εξαντλημένη από την αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται καθημερινά και μη έχοντας προσανατολισμό να διοχετεύσει την αντίδρασή της στην καπιταλιστική λαίλαπα, ανέχεται τα επικήδεια χουντογλέντια, σαν και εκείνο που έλαβε χώρα στην κηδεία του αμετανόητου χουντικού φασίστα δολοφόνου Ντερτιλή, όπου παρήλασαν όλα τα χουντοκατάλοιπα. Οι χουντικοί που κρύφτηκαν στα λαγούμια τους για δεκαετίες, βγήκαν στο φως της ημέρας για να εκμεταλλευτούν ένα μοναδικό "επίτευγμα" της αστικής Δημοκρατίας: Την δυνατότητα που τους δόθηκε να συμψηφίσουν την προδοτική δράση της Χούντας με την μεταπολίτευση, η οποία παρά τα κακά της και τον εκφυλισμό της, είναι η μοναδική περίοδος της ιστορίας του ελληνικού κράτους, που – τυπικά τουλάχιστον – δεν ποινικοποιήθηκαν πολιτικές απόψεις και δεν υπήρξαν πολιτικές διώξεις, ούτε ακόμη για τους Χουντικούς (δυστυχώς). Σε αυτή την περίπτωση, ο εκπρόσωπος του αυταρχικού κράτους, ο Σίμος Κεδίκογλου σιώπησε, εντοπίζοντας στον εσμό που συγκεντρώθηκε εκεί τις πιθανές μελλοντικές εφεδρείες της σημερινής Δεξιάς διακυβέρνησης. 

Ένα είναι βέβαιο: Το αυταρχικό κράτος ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και θα στραφεί με μεγαλύτερη ένταση κατά του λαού και της Δημοκρατίας. 

Και όσο δεν υπάρχει αντίδραση και λαϊκή επαγρύπνηση θα συμβαίνει αυτό που λέει το τραγούδι που έγραψε ο Χρήστος Λεοντής σε στίχους Μήτσου Ευθυμιάδη:

Μπρος λοιπόν ολιγαρχία, 

βάλε αέρα στα πανιά,

για μια νέα τυραννία, 

των αστών την κοινωνία


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2K2SZPoSs

Υπάρχουν και τα άλλα παιδιά



Γράφει ο Νίκος Βανδώρος

Από χτες οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης μας βομβάρδισαν πως πρέπει να συγκινηθούμε με κάποια παιδιά. Σώνει και καλά. Θα το φας και θα πεις και ένα τραγούδι που λέει και ο λαός.

Ακούσαμε λοιπόν για τα παιδιά της αηδι-αστικής τάξης και πόσο πρέπει να τα συμπαθήσουμε. Η τουλάχιστον να σωπάσουμε για να μην είμαστε το επόμενο θύμα τους, στο όνομα της επανάστασης. Να μου επιτρέψετε να μιλήσω και για κάποια άλλα παιδιά…

Υπάρχουν και τα άλλα παιδιά. Παιδιά που κάνουν δύο δουλειές ταυτόχρονα. Παιδιά που δεν είχαν το προνόμιο να σπουδάζουν ή να είναι ο πατέρας του κάπου χωμένος για να πάρουν καμιά υποτροφία. Παιδιά που μένουν σε υπόγεια, που κοιμούνται με άλλους εφτά σε ένα δωμά. Διασκορπισμένα σε πόλεις και χωριά, σε κάθε γωνιά της Ελληνικής πατρίδας αλλά και του εξωτερικού.

Παιδιά που φυλάνε τα σύνορα στις εσχατιές στον Έβρο και στην Κύπρο, γιατί δεν έχουν βύσμα να φυλάνε τις καφετέριες στο Κολωνάκι από το Πολεμικό Μουσείο..

Παιδιά που σέβονται ιδιωτική και δημόσια περιουσία γιατί έχουν δουλέψει και ξέρουν. Δεν καταστρέφουν χωρίς λόγο ή στο όνομα κάποιας επανάστασης.

Παιδιά που τιμούν τις παραδόσεις και παίρνουν δύναμη από αυτές. Που ξέρουν που πατάν και που πηγαίνουν…

Με αυτά τα παιδιά συγκινούμαστε! Αυτά είναι οι πραγματικοί αγωνιστές. Παιδιά που δεν τους χαρίστηκε τίποτα, αλλά όλα τα κέρδισαν με το σπαθί τους. Παιδιά που έτριξαν τα δόντια και αγωνίστηκαν να αλλάξουν τη μοίρα τους. Πραγματικοί, γνήσιοι επαναστάτες και όχι της φακής. Αυτούς τιμάει ο Ελληνικός λαός στα σιωπηλά. Όσοι δεν έχουμε διαβρωθεί και δεχόμαστε ότι μας πασάρουν. Γι αυτά καμία λέξη από τους τηλεβόθρους και τις βρωμοφυλάδες τους. Δεν πειράζει ας προσευχηθούμε εμείς για αυτά…


Στήνοντας έναν βολικό "εμφύλιο"...



Ένας βολικός "εμφύλιος" δεν κάνει ποτέ κακό όταν το σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο και κινδυνεύει να βρεθεί ενώπιον των εγκληματικών ευθυνών του
Εμφύλιοι έχουν γίνει πολλοί, αλλά ήταν πάντα "βολικοί" για τα πολιτικά συστήματα. Σύμπτωση; 

Μας προετοιμάζουν για έναν στημένο «εμφύλιο». Έναν «εμφύλιο» στον οποίο θα παρατάξουν τα μέρη του δικού του παρακράτους, των καλοπληρωμένων μπαχαλάκηδων, των πληρωμένων εισαγόμενων δολοφόνων, των διαφόρων χρηματοδοτούμενων ανθελληνικά (αλλά επιλεκτικά ανθρωπιστικά) κινούμενων ΜΚΟ. Ελπίδα των λαθροκυβερνώντων υπαλλήλων της τρόικα είναι να δημιουργήσουν εικόνα χάους (να δημιουργήσουν δηλαδή το πρόβλημα που επιθυμούν), για να προσφέρουν την λύση (άκρατη αύξηση αστυνόμευσης και παρακολούθησης των πολιτών) που οι ίδιοι επιθυμούν να επιβάλουν.

Επειδή όμως για να γίνει ένας εμφύλιος σημαίνει πως υπάρχουν συνθήκες σύγκρουσης της κοινωνίας κι επειδή αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα (παρά τις επίπονες προσπάθειες των ΜΜΕ να λειτουργήσουν οι κανόνες του του "κοινωνικού αυτοματισμού"), επινόησαν την δημιουργία κλίματος «εμφυλίου» μέσω ανυπόστατων δημοσιευμάτων, για να αιτιολογηθεί ως φυσιολογική εξέλιξη η επερχόμενη σκηνοθετημένη σύγκρουση του υπάρχοντος καλοταϊσμένου (αλλά και ασύλληπτου) παρακράτους, ως «φυσιολογική εξέλιξη».

Τα μίσθαρνα παπαγαλάκια, που λειτουργούν επί πτωμάτων, που πληρώνονται αδρά για να επηρεάζουν την κοινή γνώμη και να δημιουργούν συνθήκες επιβίωσης και διατήρησης της λάθρας εξουσίας που σήμερα κατέχουν οι «οικονομικοί δολοφόνοι», εργάζονται πλέον νυχθημερόν για να πείσουν για τον «εμφύλιο» που έρχεται και που κανείς δεν μπορεί να αποφύγει. Μέσα σε αυτό ακριβώς το πνεύμα, ανατινάζονται χύτρες, ανακαλύπτεται και πάλι η "τρομοκρατία" και ανακαλύπτονται σφαίρες στο μέγαρο Μαξίμου. Ποιός ξέρει τι άλλο θα σκεφθούν στην προσπάθειά τους να μας πείσουν πως υπάρχει οργανωμένη δύναμη που θέλει να χτυπήσει το... κράτος! Βέβαια, εξομοιώνοντας τους εαυτούς τους με την έννοια του κράτους, αφήνουν τα "ίχνη" για το πως οι ίδιοι εννοούν το κράτος και οτιδήποτε πραγματικά σημαίνει αυτό...

Εάν, λοιπόν, οι μηχανισμοί του κράτους νιώθουν ή γνωρίζουν από βάσιμες πηγές πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους πως μπορεί να υπάρξουν γεγονότα τα οποία θα θέσουν σε κίνδυνο την υπάρχουσα «δημοκρατία», γιατί δεν παρεμβαίνουν ώστε να αποτρέψουν αυτόν τον εμφύλιο;

Άραγε η σύλληψη κάποιων νεαρών ως τρομοκρατών, μπορεί να δώσει άλλοθι στην αποτελεσματικότητα εκείνων είναι θεσμικά υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε μη φυσιολογικής δράσης τρομοκρατικών ομάδων; 

Προφανώς όχι, αφού τα εγχώρια αφεντικά και κυβερνώντες "κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου" για έναν εμφύλιο που έρχεται, αλλά όλως παραδόξως κανείς δεν τον βλέπει, αφού οι πολίτες δεν έχουν κανέναν λόγο να συγκρουστούν μεταξύ τους.

Βέβαια, η επιλογή της εγχώριας σύρραξης ενώ δεν υφίσταται ούτε σε επίπεδο κομμάτων, έχει καταστεί απολύτως σαφές πως είναι επιλογή των κομμάτων. Κι αυτό, επειδή μόνο εάν παραδειγματικά χαλιναγωγηθεί και τρομοκρατηθεί ο απλός πολίτης, θα μπορέσουν τα υφιστάμενα κόμματα -και φυσικά οι μετέχοντες σε αυτά- να συνεχίσουν να απολαμβάνουν όλα όσα το παρόν πολιτικό σύστημα τους παρέχει πλουσιοπάροχα. Μεταξύ αυτών, δε, και την ασυλία σε οποιαδήποτε απόφαση ή συνέργειά τους σε αποφάσεις, οι οποίες αντιτίθενται του Συντάγματος, αντιτίθενται κατά των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τα οικονομικά και εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Μετά από όλα αυτά, ένας κατά παραγγελίαν "εμφύλιος" φαίνεται πως είναι η καλύτερη λύση για τους έχοντες και κατέχοντες (χρήμα και εξουσία), αφού θα τους εξασφαλίσει πέρα από όλα τα άλλα την παράταση στην ατιμωρησία για όσα με τόση επιμέλεια και επί σειρά ετών υπογείως δημιούργησαν (σειρά εκτρωματικών νομοθετημάτων, π.χ. νόμος περί ευθύνης υπουργών). Ένας "εμφύλιος" που θα "φορτωθεί" στους πολίτες, δηλαδή στα συνήθη υποζύγια (έστω και δια χαλκευμένων "αντιπροσώπων") και θα δημιουργήσει όλες τις συνθήκες ενίσχυσης ενός πολιτεύματος που καταρρέει, που μεταβάλλεται και που απομακρύνεται με υψηλότατους ρυθμούς από οποιαδήποτε έννοια συμπεριλαμβάνει η λέξη "δημοκρατία".


Σε υπερτράπεζα τα «κόκκινα» δάνεια, σωτηρία για ιδιοκτήτες ακινήτων, επαγγελματίες


1111 300x198 Σε υπερτράπεζα τα κόκκινα δάνεια, σωτηρία για ιδιοκτήτες ακινήτων, επαγγελματίες
Έρχεται η «υπερ-bad bank» που θα αναλάβει να διαχειριστεί τα «κακά» δάνεια όλων των τραπεζών.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει τη δημιουργία μίας πανελλαδικής bad bank, με τη μορφή εταιρείας διαχείρισης, η οποία θα αναλάβει όλα τα προβληματικά δάνεια, είτε αυτά προέρχονται από τράπεζες που «έσπασαν» στα δύο, όπως έχει γίνει με τις περιπτώσεις της Αγροτικής,του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton, είτε αποτελούν χαρτοφυλάκιο των συστημικών τραπεζών.
Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, εξυπηρετείται ένας διπλός στόχος:
Να «σωθούν» αρκετά ακίνητα -κατοικίες και επαγγελματική στέγη-, από τον αναγκαστικό πλειστηριασμό και να δοθεί στους ιδιοκτήτες τους μία δεύτερη ευκαιρία.
Να «καθαρίσουν» τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών από τα βαρίδια των προβληματικών δανείων.
Την ίδια ώρα οι επίτροποι που έχουν τοποθετηθεί από την τρόικα στις συστημικές τράπεζες έχουν ξεκινήσει ενδελεχή έλεγχο των «κακών» δανείων.
Θα πρέπει αν αναφέρουμε ότι οι τράπεζες που έχουν σπάσει στα δύο, στο «κακό» κομμάτι έχουν μεταφερθεί τα προβληματικά δάνεια, και συγκεκριμένα τα στεγαστικά που είναι σε καθυστέρηση μέχρι 180 μέρες, καθώς τα καταναλωτικά, επιχειρηματικά και δάνεια προς δημόσιες επιχειρήσεις που είναι σε καθυστέρηση μέχρι 90 μέρες.
Οι εκκαθαριστές που έχουν τοποθετηθεί σε αυτές τις «κακές τράπεζες» έχουν υποχρέωση εκ του νόμου να ρευστοποιήσουν την περιουσία. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να βγουν χιλιάδες κατοικίες, αγροτεμάχια και επαγγελματικά ακίνητα σε πλειστηριασμό.
Αν υπάρξει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο οι δανειολήπτες αυτοί θα μπορούν είτε με ρύθμιση, είτε με αναδιάρθρωση να σώσουν τα ακίνητα τους.
Η εταιρεία διαχείρισης, σύμφωνα με το πλάνο, πρόκειται να αγοράσει τα «κακά» δάνεια από τις συστημικές τράπεζες, σε αντίτιμο ανάλογο με τις εγγυήσεις που τα συνοδεύουν. «Σίγουρα δεν θα τα αγοράσει στο 100% της αξίας τους, αναφέρει στέλεχος μεγάλης τράπεζας και συνεχίζει: άλλα θα αγοραστούν στο 50%, άλλα στο 30%, άλλα στο 15%».
Σημειώνουμε ότι η άνοδος των «κόκκινων» δανείων, δημιουργεί πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 5δισ ευρώ στις συστημικές τράπεζες, και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες αυξάνονται στα 33δισ ευρώ οι ανάγκες ανακεφαλαιαοποίησης τους, αντί των 27,5δισ ευρώ που τα υπολόγιζε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών το 2012 τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο σύνολο του δανειακού χαρτοφυλακίου, ξεπέρασαν το 25%. Δηλαδή «έσκασε» το 1 στα 4. Τα υπόλοιπα δανείων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο τέλος Νοεμβρίου 2012 ήταν 230δισ ευρώ και από αυτά τα 57,5δισ ευρώ ήταν στο «κόκκινο».
Ωστόσο ο διαχωρισμός των προβληματικών δανείων από τα υγιή κάθε άλλο παρά εύκολος είναι. Οι επίτροποι έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο όλων των δανείων, προκειμένου να διαπιστώσουν πόσα δάνεια είναι όντως ενήμερα και πόσα όχι.
Ημερησία