ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Marlon the Brunch Club , G. Lampraki 135 | SKG ... Χορηγούμενη


A refined all day brunch venue specializing obsessively in eclectic flavors cooked to be remembered.⁣⁣⁣⁣

⁣⁣⁣⁣
“The Brunch Club” takes its name from “Marlon” main characteristic, gathering atmosphere. Connect, meet & relax while enjoying the open kitchen brunch preparation.⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
Located at the most popular street of Toumpa region in Thessaloniki, G. Lampraki 135, “Marlon” is set to be established as the no-fuss brunch establishment of town.⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
#
marlon
 #skg

Mozaic ..... Γρηγορίου Λαμπράκη 220, Thessaloníki, Greece 231 093 8438 ... Χορηγούμενη

 


Πως να κάνεις μοντάζ τα βίντεο σου μέσα απο την εφαρμογή Dji Fly

 

Στο παρακάτω βίντεο ο Νίκος Λιακόπουλος μας αναλύει τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να κάνεις μοντάζ τα πλάνα που έχεις τραβήξει με το drone σου , μέσω της εφαρμογής Dji Fly .
Χρήσιμες συμβουλές και tips ειδικά για αρχάριους χειριστές drone
Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο :

Ποια βασικά φάρμακα είναι σε έλλειψη στην Ευρώπη

 Οι ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλή συχνότητα ελλείψεων φαρμάκων, με επιδείνωση των επαχθών επιπτώσεων στους ασθενείς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Ο Φαρμακευτικός Όμιλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (PGEU) διεξήγαγε έρευνα σε φαρμακεία 29 χωρών, συμπεριλαμβανομένων των μελών της ΕΕ, της Τουρκίας, της Νορβηγίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι ελλείψεις φαρμάκων στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες επιδεινώθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με πέρυσι.

Πάνω από 600 φάρμακα σπανίζουν στο ένα τέταρτο αυτών των χωρών, ενώ το 20% ανέφερε 200-300 ελλείψεις φαρμάκων. Το 75% των χωρών ανέφεραν ότι οι ελλείψεις ήταν χειρότερες αυτόν τον χειμώνα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι τα πιο δύσκολα φάρμακα που μπορούν να ληφθούν στα φαρμακεία σε όλη την Ευρώπη είναι τα αντιβιοτικά της ομάδας της αμοξικιλλίνης που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, τα σιρόπια για τον βήχα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία παιδιατρικών παθήσεων, η παρακεταμόλη σε μορφή σιροπιού και ορισμένα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση.

Συνελήφθη η συμμορία ανηλίκων που μαχαίρωσε τον 15χρονο

 Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται η συμμορία ανηλίκων που μαχαίρωσε έναν 15χρονο το βράδυ της Κυριακής σε πάρκο στη Νέα Σμύρνη.


Το βράδυ της Κυριακή στη Νέα Σμύρνη και συγκεκριμένα στην οδο Ιωνίας ο 15χρονος δέχθηκε μαχαιριές από μια συμμορία ανηλίκων σε ένα ψητοπωλείο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον δεξιό μηρό ενώ παράλληλα τον χτυπούσαν με γροθιές σε ολό το σώμα.Στη συνέχεια του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο, ένα τσαντάκι που περιείχε προσωπικά του αντικείμενα και χρηματικό ποσό και διέφυγαν, ενώ ο 15χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία το πρωί της Πέμπτης συνελήφθησαν 4 άτομα, ένας 16χρονος αλλοδαπός και 3 έλληνες ηλικίας 16 και 17 ετών, με την κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από έρευνες στα σπίτια των κατηγορούμενων σε Νέα Σμύρνη και Αμπελόκηπους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι τύπου σουγιά, τα ρούχα που φορούσαν στην επίθεση, ένα ποδήλατο που το είχαν ως μέσο διαφυγής, δυο κινητά και μια φωτογραφία του θύματος.

Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας και πιθανότητα βροχών

 


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως από το βράδυ στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στα βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μάιντζ – Μπάγερν Μονάχου 0-4: Άνετη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας με Κανσέλο

 Η Μπάγερν Μονάχου προκρίθηκε άνετα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, επικρατώντας εκτός έδρας της Μάιντζ με 4-0.

Ύστερα από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, η Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, διέλυσε με 4-0 τη Μάιντζ και έκλεισε θέση στα προημιτελικά του γερμανικού πρωταθλήματος, όπου ήδη βρίσκονται Στουτγκάρδη, Ουνιόν Βερολίνου και Λειψία. Ο Ζοάο Κανσέλο έκανε το ντεμπούτο του με την Μπάγερν Μονάχου και χρειάστηκαν μόλις 17 λεπτά στον Πορτογάλο για να βγάλει την πρώτη του ασίστ για τον Τσούπο-Μοτίνγκ, ενώ δύο ακόμα τέρματα από Μουσιάλα (30’) και Λιρόι Σανέ (44’) διαμόρφωσαν το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου.

Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε ο Ντέβις στο 84′, με την Μάιντς να τελειώνει το ματς με δέκα
παίκτες λόγω αποβολής του Χεκ (86’).

Κίνδυνος καρκίνου από συσκευασμένα ψωμιά και δημητριακά

 Η συχνή κατανάλωση πολύ επεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και θανάτου από αυτόν, ιδίως αναφορικά με γυναικολογικούς καρκίνους, δείχνει μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα. Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα αξιολόγηση όσον αφορά τη σχέση ανάμεσα στις πολύ επεξεργασμένες τροφές και στους καρκίνους.

Τέτοια τρόφιμα είναι όσα έχουν υποστεί σημαντική επεξεργασία κατά την παραγωγή τους, όπως ποτά με ανθρακικό, συσκευασμένα ψωμιά, έτοιμα φαγητά, δημητριακά κ.α. Συχνά τέτοια προϊόντα είναι σχετικά φθηνά, βολικά στην κατανάλωση και προωθούνται μέσω ισχυρού μάρκετινγκ. Παράλληλα όμως έχουν συνήθως μεγαλύτερη ποσότητα αλατιού, λιπών, ζάχαρης, τεχνητών προσθετικών και άλλων ουσιών. Άλλες μελέτες έχουν συσχετίσει αυτές τις τροφές με παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, σε συνεργασία με επιστήμονες της Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) και των πανεπιστημίων του Σάο Πάολο (Βραζιλία) και Nova Λισαβόνας (Πορτογαλία), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό eClinical Medicine, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 198.000 άτομα 40-69 ετών, η υγεία των οποίων παρακολουθήθηκε σε βάθος δεκαετίας, ειδικότερα αναφορικά με τη διάγνωση 34 διαφορετικών καρκίνων και της πιθανότητας θανάτου από αυτούς. Στη διάρκεια της μελέτης, περίπου 16.000 άνθρωποι εμφάνισαν καρκίνο και 4.000 πέθαναν εξαιτίας του.

Νεκρός και ο κυβερνήτης του Φάντομ

 Τραγική κατάληξη είχαν δυστυχώς οι έρευνες για τον εντοπισμό του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος αγνοούνταν μετά την συντριβή του αεροσκάφους F4 Φάντομ που κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας - διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. ​Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. ​»

Αύριο η κηδεία του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα

Aύριο, Πέμπτη (2/2) το πρωί στις 10.30 στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη θα γίνει η νεκρώσιμη ακολουθία του πιλότου, Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Πικέρνι από όπου ήταν και το πατρικό του. Όπως έγινε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί θα μεταβεί στην Τρίπολη για να παραστεί στην κηδεία του Υποσμηναγού.

Το χρονικό της πτώσης του Φάντομ

Η Ευρώπη «παγώνει» την ένταξη της Ουκρανίας

 Κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα ταξιδέψουν στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στο Κίεβο στις 9 και 10 Φεβρουαρίου, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα δώσουν καμία υπόσχεση στην πληγείσα από τον πόλεμο χώρα ότι θα μπορέσει να ενταχθεί σύντομα στην Ένωση.

Συγκεκριμένα, σε ένα προσχέδιο της δήλωσης που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί αναφορικά με τη Σύνοδο, και το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει το Politco, δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στο φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα των δύο ετών που έχει θέσει η Ουκρανία. Αντίθετα, υπάρχουν μόνο κάποιες αόριστες διαβεβαιώσεις σχετικά με την προώθηση της διαδικασίας μόλις εκπληρωθούν όλα τα ορόσημα της ΕΕ.

Influencers, Διαφήμιση και Νομικές Υποχρεώσεις

 Αναμφισβήτητα, ένα νέο επάγγελμα, η δημιουργία του οποίου αποτελεί άμεση απότοκο της ανάπτυξης και διάδοσης των social media, είναι αυτό του Influencer. Αν θα μπορούσε να αποδοθεί με έναν όρο στα ελληνικά, αυτός θα ήταν "επηρεαστής κοινής γνώμης" ή "δημιουργός περιεχομένου". Πώς αποκομίζει όμως το εισόδημά του ένας Influencer; Μέσω διαφημίσεων. Δηλαδή, εμπορευόμενοι προϊόντα ή υπηρεσίες, απευθύνονται σε έναν Influencer και του ζητούν να δημιουργήσει μια "ανάρτηση"/ post, στην οποία θα αναφέρεται κάποιο προϊόν ή υπηρεσία.ς. Μας είναι γνωστές αναρτήσεις Influencers οι οποίοι έχουν εκατοντάδες χιλιάδες "ακολούθους"/ followers, στο πλαίσιο των οποίων αναρτούν φωτογραφίες ή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο), το οποίο περιέχει το προϊόν ή την υπηρεσία του εμπορευόμενου προμηθευτή. Σκοπός είναι η επέκταση της αναγνωρισιμότητας του προϊόντος, αλλά και η ταύτιση των ακολούθουν του

Η λήψη φωτογραφιών σε σχολικές εκδηλώσεις - Όταν η κοινή λογική δίνει τις απαντήσεις

 Προσωπικά δεδομένα: Συμβουλές για τη φωτογράφηση παιδιών σε σχολικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις από την Ιρλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων σημαντικών σχολικών εκδηλώσεων.

Η έναρξη εφαρμογής

του Γενικού Κανονισμού Προστασίας (ΓΚΠΔ) έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις αντιλήψεις των πολιτών ως προς την προστασία των δεδομένων, ενώ οι οργανισμοί σε κάθε τομέα αντιμετωπίζουν διαφορετικές προκλήσεις όσον αφορά τη διασφάλιση της εξισορρόπησης των συμφερόντων τους με τα δικαιώματα των ατόμων γύρω από τα προσωπικά τους δεδομένα. Αυτή η ανάρτηση εξετάζει μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται στον τομέα της εκπαίδευσης, τη λήψη φωτογραφιών σε σχολικές εκδηλώσεις.Η Ιρλανδική Αρχή δέχεται συχνά ερωτήματα από σχολεία, γονείς και ακόμη και φωτογράφους σχετικά με τη λήψη φωτογραφιών σε σχολικές εκδηλώσεις. Αυτές οι εκδηλώσεις εκτείνονται από

Ισολογισμός δήμου Πύδνας-Κολινδρού έτους 2021

     Την Τρίτη 31-1-2023 σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του

δήμου Πύδνας-Κολινδρού συζητήθηκε και τελικώς εγκρίθηκε παμψηφεί ο

Ισολογισμός του δήμου για το 2021. Για μια ακόμη φορά ο λαϊκισμός της

μείζονος και της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως περίσσεψε...

  Σύμφωνα με την Έκθεση του Ισολογισμού που ανέπτυξαν τόσο ο Λογιστής

του δήμου όσο και ο Ορκωτός Λογιστής, τα “Καθαρά αποτελέσματα χρήσης”

με την 31-12-2021 ήταν -643.586,70 ευρώ. Όπως οι ίδιοι εξήγησαν, οφείλεται

στην αύξηση του κόστους ηλεκτροδότησης κατά 375.000 ευρώ και στη

μείωση των εσόδων κατά 315.000 ευρώ. 

Υπογράφηκε μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου η προγραμματική σύμβαση για την επισκευή και ανακαίνιση των αθλητικών γηπέδων σε Άγιο Σπυρίδωνα και Δίον

 Υπογράφηκε μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου η προγραμματική σύμβαση για την ανακαίνιση και επισκευή του γηπέδου του Αγίου Σπυρίδωνα και της συντήρησης του γηπέδου ποδοσφαίρου στην Κοινότητα Δίου, συνολικού προϋπολογισμού 54.500€.

Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου ποδοσφαίρου της Κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα και εργασίες που αφορούν στην επισκευή και συντήρηση στο γήπεδο της κοινότητας Δίου, των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, περίφραξης και άλλων εργασιών.


Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αναβάθμισης των χώρων θα αναβαθμιστεί η χρήση του χώρου και η ποιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας" για τον απολογισμό της Διοίκησης της ΠΚΜ

 «Ο ετήσιος απολογισμός δε συνιστά μια ουσιαστική διαδικασία εξέτασης των προβλημάτων στην ΠΚΜ αλλά μια

επικοινωνιακού τύπου προβολή των πεπραγμένων της διοίκησης, ουσιαστικά ένα μονόλογο εκ μέρους της διοίκησης

σύμφωνα και με την απαράδεκτη διαδικασία που επιλέχθηκε για τη σημερινή συνεδρίαση.

Άλλωστε η διοίκηση της ΠΚΜ είχε όλο το χρόνο αν ήθελε να οργανώσει θεματικές συζητήσεις για κάθε Περιφερειακή

Ενότητα ή πχ για την αντιπλημμυρική προστασία, να απαντήσει έγκαιρα σε Επερωτήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που

βάζουν στο επίκεντρο τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, την υποστελέχωση και ανεπάρκεια των υπηρεσιών της

Περιφέρειας, άλλα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα.

Η προσπάθεια διαμόρφωσης μιας «εικονικής πραγματικότητας» για μια περιφέρεια που δήθεν «αλλάζει προς

όφελος των πολιτών της» με την απαρίθμηση αποσπασματικών και ανεπαρκών έργων και υποδομών, καταρρέει στο

έδαφος της σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα στην περιοχής της Κεντρικής

Μακεδονίας,

Η διοίκηση της ΠΚΜ σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα όπως η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, τα δικαιώματα των

εργαζόμενων, το επίπεδο των υποδομών πολιτικής προστασίας, η προστασία του περιβάλλοντος, στήριξε και εφάρμοσε και

το 2022 μια πολιτική που όχι μόνο δε λύνει αλλά διογκώνει τα προβλήματα. Οι Περιφέρειες, έτσι κι αλλιώς, είναι τμήμα του

εχθρικού απέναντι στο λαό και αναποτελεσματικού για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αστικού κρατικού μηχανισμού.

Είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του.

Συνολικά κρίνεται πάνω από όλα, από το γεγονός ότι συμφωνεί και στηρίζει την αντιλαϊκή κυβερνητική

πολιτική, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ένα δρόμο ανάπτυξης που έχει ως βασικό κριτήριο τη στήριξη της κερδοφορίας

των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργούνται νέα και οξύνονται προβλήματα για τη

μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Ταυτόχρονα δε διεκδικεί στην πράξη, ως όφειλε, την απαραίτητη χρηματοδότηση

και στελέχωση των υπηρεσιών.

Στα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα έχει την ουσιαστική συμφωνία των «Κοιτάμε Μπροστά» του κ. Γιαννούλη

(ΣΥΡΙΖΑ), των «Πράξεων για τη Μακεδονία»(ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) του κ. Παπαστεργίου, άλλων παρατάξεων αλλά και της

ναζιστικής Χ.Α και των «ορφανών» της που έχουν προσχωρήσει στο μόρφωμα του καταδικασμένου Κασιδιάρη

τους οποίους και κάλεσε να παρευρεθούν στον απολογισμό της.

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τη χρονιά που πέρασε, στηρίξαμε

στην πράξη όλα τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες λαού της περιοχής για ουσιαστικά μέτρα απέναντι στην

ακρίβεια, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Καταθέσαμε πλήθος προτάσεων και Επερωτήσεων και κάναμε

παρεμβάσεις για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν, τις υπηρεσίες της ΠΚΜ, υποδομές, προστασία

περιβάλλοντος, υγεία, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το λαό της περιοχής.

Στηρίξαμε ένα μαχητικό πλαίσιο διεκδίκησης, μέσα και κυρίως έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις

Επιτροπές, με κριτήριο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, για χρηματοδότηση και προσλήψεις στην ΠΚΜ, για έργα

πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικά και άλλα, για προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωση των όρων ζωής με αιχμή

την αντιμετώπιση της βιομηχανικής ρύπανσης – δυσοσμίας, για άμεση παύση της καύσης απορριμμάτων και διαχείριση

τους με ολοκληρωμένα κριτήρια. Ακόμα για επέκταση και ανάπτυξη ελεύθερων χώρων με διασφαλισμένη χρηματοδότηση,

χωρίς ανταποδοτικότητα, άμεσα μέτρα βελτίωσης της τραγικής κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες, επεκτάσεις του

Μετρό κ.α. Και φυσικά για έργα στήριξης της αγροτικής κτηνοτροφικής παραγωγής με εγγειοβελτιωτικά, αποστραγγιστικά,

αρδευτικά, αγροτικής οδοποιίας κ.α.

Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε και θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις τόσο για τη σχετική βελτίωση της

κατάστασης και την άμβλυνση των προβλημάτων όσο και για μια άλλη προοπτική με ριζικές αλλαγές σε επίπεδο

εξουσίας και οικονομίας. Ριζικές αλλαγές που θα επιτρέψουν όχι μόνο την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων

που αντιμετωπίζουμε αλλά και την κατοχύρωση ενός πολύ ανώτερου επιπέδου ζωής σύμφωνα με τις δυνατότητες του 21ου

αιώνα.»

Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης & Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Holiday World Show 2023

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στην έκθεση “SALON DE GOURMETS 2023” (17-20 Απριλίου 2023, Μαδρίτη)

 



Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ), στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση “Salon de Gourmets 2023”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Απριλίου 2023 στη Μαδρίτη, στον εκθεσιακό χώρο “IFEMA - Feria de Madrid”.

Η “Salon de Gourmets 2023” αποτελεί την πιο σημαντική εμπορική έκθεση στην Ευρώπη στον κλάδο των εκλεκτών τροφίμων και ποτών. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών λειτουργίας της έκθεσης, παρουσιάζονται καινοτομίες, λανσάρονται νέα γκουρμέ προϊόντα και δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περσινή διοργάνωση “Salon de Gourmets 2022” συμμετείχαν περισσότεροι από 1.600 εκθέτες παρουσιάζοντας περισσότερα από 40.000 προϊόντα και περισσότεροι από 80.000 επισκέπτες, επαγγελματίες στον τομέα της εστίασης, του εμπορίου ξενοδοχείων και εστιατορίων, εξειδικευμένου εμπορίου και άλλων τομέων, προερχόμενοι από 65 χώρες. Η διαδραστική φύση της εμπορικής έκθεσης θα πλαισιωθεί με δραστηριότητες όπως μαγειρική και γευσιγνωσίες κρασιών, γκουρμέ γευσιγνωσίες σε στρογγυλά τραπέζια, διαγωνισμούς και βραβεία.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην “36η Salon de Gourmets 2023” με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της περιοχής και την προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Η παρουσία της Περιφέρειας στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των εξαγωγικά ώριμων επιχειρήσεων προς νέες μεγάλες και υγιείς αγορές, τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και τη δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους. Ακόμη, η ΠΚΜ στοχεύει στην προβολή και την προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας και η καθιέρωσή της ως έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής, με δυνατότητα παγκόσμιας απήχησης.

Για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.

Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένη Φόρμα συμμετοχής) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr, το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τηδιάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

- τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

- τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

- την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

- τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή) και 2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου).

Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.


O ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βορειας Πιεριας εκοψε την βασιλοπιτα

Γιορτάσαμε ολοι μαζι με μια μεγαλη γιορτη το βραδυ του περασμενου Σαββατου

στο Αιγινιο.
Με ευχες για τον καινουργιο χρονο,κρασακι και μουσικη.
Η ευχη και η θεληση ολων μας ειναι συντομα να εχουμε μια προοδευτικη κυβερνηση που θα σταματησει την καταστροφη και θα φερει χαμογελα στον κοσμο που υποφερει .
Οι επαγγελματιες της περιοχης προσφεραν τα δωρα  για την λαχειοφορο αγορα.
Τους ευχαριστουμε  θερμα.
Ο νεος χρονος ειναι χρονος ανατροπης,χρονος που θα φερει καλυτερες μερες στον τοπο μας.

--

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
 Ν.Ε Πιερίας

Αγ. Λαύρας 23 - (1ος Όροφος)-Τηλ.2351021505 -Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr

Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 2. Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 

1.Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης - Νέας

Μηχανιώνας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

https://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=24935


2. Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από την
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

https://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=24934


--
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ-ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Βασ. Όλγας 198
546 55 Θεσσαλονίκη
   τηλ. 2313 319776, 2313 319817
fax. 2313 319891
E-mail: press@pkm.gov.gr
          presspkm@gmail.com
   Δείτε τα Δελτία Τύπου στην ιστοσελίδα www.pkm.gov.gr
Facebook: www.facebook.com/pkmakedonias
Twitter: twitter.com/PKMakedonias

Στο Δίον, η πρώτη μαζική συνάντηση των στελεχών της Δημοτικής Παράταξης «Προοπτική για τον «Δημο-τη».

Η Δημοτική Παράταξη «Προοπτική για τον Δημο-τη» Δήμου Δίου Ολύμπου, με

επικεφαλής τον Πέτρο Κιάφα, έχοντας θέσει τα θεμέλια για μια ισχυρή και

δυναμική ομάδα σε όλους τους τομείς, πραγματοποίησε στο Δίον την πρώτη

μαζική σύναξη των στελεχών της με σκοπό τη γνωριμία των υποψηφίων

μεταξύ τους.

Τέτοιου είδους συναντήσεις, βέβαια, θα γίνουν και άλλες, καθώς η παράταξη,

που είναι ήδη πλήρης κατά 70%, θα ενισχύεται και από άλλους συμπολίτες

που επιθυμούν να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας.

Το αντάμωμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ακούστηκαν πολλές απόψεις που

οδήγησαν σε συμπεράσματα χρήσιμα για τη μελλοντική πορεία της

Προοπτικής. Όλες, ωστόσο, οι θέσεις συγκλίνουν στο εξής: Είμαστε δυνατοί,

είμαστε ενωμένοι, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τον δήμο Δίου

Ολύμπου με μόνο μέλημα το καλό του τόπου, το κοινό καλό.

Εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας-γυναίκας στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου Κατερίνης

 


 ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΛΑΖ.

Εκδήλωση στη «Λέσχη Θεσσαλονίκης»


Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 12 το μεσημέρι οι εκδόσεις «ΜΑΤΙ» σας

προσκαλούν στη «Λέσχη Θεσσαλονίκης», στο υπέροχο διατηρητέο (λεωφόρος

Νίκης 63) όπου θα πραγματοποιηθεί μια μοναδική πολιτιστική εκδήλωση με έκθεση

έργων ζωγραφικής/ κολάζ και ταυτόχρονη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης

«ΔΥΠΝΟΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ» στην οποία θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα μιλήσουν:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, Πρόεδρος Λέσχης Θεσσαλονίκης.

ΝΕΛΗ ΖΗΚΑ, Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης.

ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Φιλόλογος, Υπεύθυνη Διαχείρισης Ανθρώπινου

Δυναμικού της εταιρείας ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ.

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ, Συντονίστρια project εικαστικών «ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ».

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ, εικαστικός, διακοσμήτρια.

ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, συγγραφέας, ποιητής, blogger.


Την εκδήλωση θα διανθίσουν μουσικά οι DIVARCO, Στέργιος Λούστας (βιολί),

Χρήστος Κοσίδης (βιολί), Κώστας Κατσινάρης (κιθάρα), με Γαλλική Swing

μουσική.

Η Ειρήνη Μητούδη, εικαστικός, από τη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιεί πινέλα, χρώματα

και εικόνες για να συνθέσει το εμπνευσμένο προσωπικό της έργο, με το οποίο έχει

καθιερωθεί στους εικαστικούς κύκλους στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Ο Κατερινιώτης συγγραφέας και ποιητής Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, στο δέκατο

τέταρτο βιβλίο του (έβδομη ποιητική του συλλογή), χρησιμοποιεί τις λέξεις, τις

πλάθει με μαεστρία και καταθέτει εικόνες, στοχαστικά μηνύματα και συναισθήματα

στο χαρτί.

Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος΄΄ΝΙΚΗ΄΄για την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές

 


Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στον Βόλο, το 1ο

Πανελλαδικό συνέδριο γραμματειών των Τοπικών Κοινοτήτων του Δημοκρατικού Πατριωτικού

Κινήματος ΝΙΚΗ.

Η αθρόα συμμετοχή των γραμματειών απ’ όλη την ελληνική επικράτεια, έδειξε τον ενθουσιασμό

των μελών, την διάθεσή τους και την πίστη στον σκοπό του Κινήματος.

Στις εισηγήσεις των στελεχών της ΝΙΚΗΣ, εκτός των θεμάτων που αναπτύχθηκαν, τονίστηκε το

ενωτικό και θυσιαστικό πνεύμα που διακατέχει τα μέλη της.

Πριν από τις εισηγήσεις, ο πρόεδρος του Κινήματος, Δ. Νατσιός, ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδο

της ΝΙΚΗΣ στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, η οποία προήλθε μετά από μια περίοδο ανάπτυξης και

πυρετώδους προετοιμασίας. Παράλληλα ανακοίνωσε και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων, τα οποία

επικυρώθηκαν από την ολομέλεια των γραμματειών.

Στην ομιλία του ο κ. Νατσιός ανέφερε ότι η ΝΙΚΗ επιλέγει ως υποψηφίους, ανθρώπους που ζουν

έμπρακτα τις αξίες της και γι’ αυτό αποτελεί τιμή η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του Κινήματος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι υποψήφιοι, όπως και όλα τα στελέχη μας, γνωρίζουν ότι δεν

μοιράζουμε έδρες αλλά ακάνθινα στεφάνια αγώνα και προσφοράς. Οι υποψήφιοι που

ανακοινώνουμε σήμερα καθώς και αυτοί που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, διακρίνονται

για την ειλικρίνεια, την σοβαρότητα, την

ομοψυχία, το πνεύμα συνεργασίας και πέρασαν από συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής από τα

όργανα του Κινήματος. Αποτελούν εκλεκτά μέλη στις τοπικές τους κοινωνίες και ως εκ τούτου,

κοσμούν τα ψηφοδέλτιά μας».

Παρουσιάζουμε τους πρώτους 12 υποψήφιους του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ:

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΝΤΑΣ | ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ «ΝΙΚΗΣ» ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ / ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΚΛΑΒΑΣ| ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ /Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΖΩΗΣ ΖΑΡΤΑΛΟΥΔΗΣ| ΔΡ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ/ ΓΕΩΠΟΝΟΣ /ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΛΙΝΤΕΡΗΣ| ΔΡ ΦΥΣΙΚΗΣ / ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΜΕΝΤΣΕΤΣΙΔΗΣ | ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ / ΚΙΛΚΙΣ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΛΙΑΚΑΣ | ΓΕΩΛΟΓΟΣ /ΚΟΖΑΝΗΣ

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ| ΙΑΤΡΟΣ/ ΔΡ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ /

Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΗΓΙΝΙΩΤΗΣ| ΘΕΟΛΟΓΟΣ /ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 ΜΑΡΙΝΑ ΣΕΝΗ| ΘΕΟΛΟΓΟΣ / Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ

 ΑΛΕΞΙΑ ΤΑΝΤΣΗ| ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΣΣΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ / ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΓΑΝΑΤΟΣ| ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α /ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΙΩΤΑΚΑΚΟΣ| ΔΡ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ / ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΝΙΚΗ, επέλεξε να ανακοινώσει επίσημα την κάθοδό της στις εκλογές και τους πρώτους

υποψηφίους της, την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αφενός για να τονίσει τη σημασία

που δίνει το Κίνημα στην Παιδεία, κάτι που πιστοποιείται και από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του

Κινήματος είναι μάχιμος δάσκαλος, αφετέρου για να καταδείξει την κατάντια της ελληνικής

Πολιτείας που κατήργησε την επίσημη σχολική αργία της σημερινής ημέρας.

Το κακό θριαμβεύει μόνον όσο το καλό μένει άπραγο.

Στο προσκλητήρι των καιρών φωνάζουμε παρών!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλόν αγώνα σε όλους τους υποψηφίους μας.

Γραφείο Τύπου

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ»