ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Απίστευτα στοιχεία τα οποία όμως είναι 100% αληθινά!(video)


Δεν θα πιστέυετε στα μάτια σας με όσα θα δείτε...
Δείτε τα πιο απίστευτα και όμως αληθινά στοιχεία για τα οποία έχετε μάθει ποτέ...
Στο βίντεο που δημιούργησε η ομάδα του Buzzfeed θα δείτε πολύ περίεργα πράγματαστοιχεία και εικόνες που δεν θα πιστεύετε ότι είναι όλα μα όλα αλήθεια..

Στιγμή επίθεσης σε Π. Καμμένο


ΔΗΛΩΣΗ...Γιώργος Τσαμασλής


Η σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με θέτει σε αργία από τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση για την οποία κατηγορούμαι.
Σεβόμενος απόλυτα τους νόμους, θέλω να τονίσω σε όλους τους συμπολίτες μου, πως η κατηγορία που μου έχει απαγγελθεί και για την οποία τίθεμαι σε αργία, αφορά το γεγονός  ότι το 2000, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ψήφισα θετικά στην πρόταση για την κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου στη Νομαρχιακή Επιτροπή της οποίας και ήμουν μέλος.
Μία απόφαση που, λόγω της σπουδαιότητας της για τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου, ελήφθη ομόφωνα, κατόπιν εισήγησης του τότε Νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλου και της σύμφωνης γνώμης του αρχηγού της παράταξης μας, Χρήστου Κοσκινά.
Έκτοτε, και μετά τη μία και μοναδική μου ψήφο, δεν είχα απολύτως καμία άλλη εμπλοκή, άμεση ή έμμεση με το έργο, τις συμβάσεις που υπεγράφησαν, τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν και τις αποφάσεις που ελήφθησαν.                         
Σε ότι με αφορά, μετά τη σημερινή εξέλιξη και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή μου, θα εργαστώ απερίσπαστος για να τεκμηριώσω την αθωότητά μου. Το μόνο που ζητώ είναι να μην υπάρξει νέα αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης από το δικαστήριο, την απόφαση του οποίου θα σεβαστώ απόλυτα. Η απόφαση αυτή ελπίζω ότι  θα αποτελέσει την απάντηση σε όλη την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό μου το τελευταίο διάστημα.
Τέλος, θέλω να ξεκαθαρίσω πως σε περίπτωση δικαίωσής μου από το δικαστήριο, μόλις εκδοθεί η απόφαση, επιστρέφω αυτοδικαίως στα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.
Περιμένω την εκδίκαση της υπόθεσης την 1η Οκτωβρίου 2013, όπως έχει οριστεί, προσβλέπω στη δικαιοσύνη την οποία και εμπιστεύομαι απόλυτα.




Σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου, οι μαθητές και μαθήτριες της θεατρικής ομάδας, του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (Γυμνασίου - Λυκείου), συνοδευόμενοι απο τις καθηγήτριες τους. Εκεί, ξεναγήθηκαν απο μέλη του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου κυρίους Τριανταφύλλου Ιωάννη και Φελώνη Χρήστου.







ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                                                                                                      
 Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καταγγέλλει την άγρια δολοφονία ενός 34χρονου νεαρού, ο οποίος ξεψύχησε μέσα στο δρόμο από την εν ψυχρώ επίθεση 15 χρυσαυγιτών, χτες τη νύχτα στην Αμφιάλη. Οι ίδιοι θρασύδειλοι υμνητές του Χίτλερ μόλις πριν λίγες μέρες χτυπούσαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα στέλνοντας εννιά τραυματίες στο νοσοκομείο.
Ξεκίνησαν χτυπώντας αδύναμους μετανάστες, προχωράνε χτυπώντας ανθρώπους του μόχθου που απαιτούν τα δικαιώματά τους,  αύριο θα χτυπήσουν και την πόρτα του μαγαζιού μας. Επιβεβαιώνουν, έτσι, το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, την αποστολή που τους έχει δοθεί να καταπνίξουν κάθε λαϊκό αγώνα για το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι τα ίδια μαντρόσκυλα που βγάζει το σύστημα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας κάθε φορά που ξεσπά βαθιά καπιταλιστική κρίση, για να κάνουν την πιο βρώμικη δουλειά. Είναι το σύγχρονο παρακράτος που τροφοδοτείται από τον κόσμο της νύχτας και προσπαθεί να αντλήσει συμπάθειες και ανοχή πάνω στα μεγάλα προβλήματα που περνάει σήμερα ο λαός μας. Όχι μόνο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ, όπως αυτοδιαφημίζονται, αλλά είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Αυτού του συστήματος που επιδιώκει να ξεπεράσει την κρίση με 1,5 εκ. ανέργους, με μεροκάματα των 15? για όσους ακόμα δουλεύουν και με τους εκατοντάδες χιλιάδες από μας στο οριστικό λουκέτο.
Απέναντι στο φόβο και την υποταγή που θέλουν να σπείρουν στα λαϊκά στρώματα, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία πρέπει και μπορούμε να στήσουμε τείχος απειθαρχίας και αγώνα, να τους σαρώσουμε. Δεν θα αφήσουμε χώρο για να δρουν και να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.
Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί Σωματεία, Ενώσεις ΕΒΕ, και κάθε συνάδελφο να καταδικάσουν τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής και να πάρουν πρωτοβουλίες για να αποκαλύψουν το ρόλο τους. 
Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 7:30 το απόγευμα στο σιντριβάνι-πλατάνι  
     

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ 

ΘέμαΑγροτικήςΤηλεοπτικήςΕκπομπήςΔΙΟΝ ΤηλεόρασηςΓιάννηΤσιμπονίδη Για 21-9-2013

Το Σάββατο 21  Σεπτεμβρίου,  στις 7.30 το βράδυ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
Θέμα: «Αλιευτικός Σύλλογος Δήμου Δίου Ολύμπου»



Η  εκπομπή «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 21  Σεπτεμβρίου  2013, στις 19.30, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση(diontv.gr)Κεντρικής Μακεδονίας,  θέμα της έχει : «Αλιευτικός Σύλλογος Δήμου Δίου Ολύμπου»

Ονόματα   προσκεκλημένων:

ΝΙΚΟΣ ΧΕΔΑΣ
Πρόεδρος Αλιευτικού Συλλόγου Δήμου Δίου Ολύμπου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΥΠΤΕΡΑΣ
Αντιπρόεδρος Αλιευτικού Συλλόγου Δήμου Δίου Ολύμπου

ΚΑΙΤΗ ΜΑΡΤΙΝΙΔΟΥ
Γραμματέας Αλιευτικού Συλλόγου Δήμου Δίου Ολύμπου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΚΑΣ
Επιστημονικός Σύμβουλος
Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


ΣΤΑΘΗΣ ΔΙΟΝΕΛΛΗΣ

Ντοκουμέντο: Το email της τρόικας με οδηγίες προς την κυβέρνηση για τον Κώδικα Δικηγόρων

 

Ένα email που έφτασε στα χέρια μας μοιάζει να διαψεύδει τόσο τον υπουργό Δικαιοσύνης όσο και σύσσωμη την κυβέρνηση ως προς τον ισχυρισμό τους ότι το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων αποτελεί πρωτοβουλία της κυβέρνησης και δεν είναι επιβολή της τρόικας.
  
Σύμφωνα με το email που δημοσιεύουμε, ο επόπτης που τοποθέτησε η τρόικα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, κ. Ζήνων Κοντολαίμης, εμφανίζεται δίχως κανένα ενδοιασμό να προβαίνει σε «ορισμένες παρατηρήσεις» επί του σχεδίου νόμου που κατέθεσε
χτες η κυβέρνηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τον νέο Κώδικα των Δικηγόρων. Το ίδιο νομοσχέδιο για το οποίο η κυβέρνηση διαρρυγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν δέχεται πίεση. Μεταξύ των παραληπτών των «παρατηρήσεων» του επόπτη είναι ο κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, στελέχη των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών, καθώς και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Κι εμείς ρωτάμε: από ποιους κυβερνιέται αυτή η χώρα; 
Παρότι έχει πλέον καταστεί σχεδόν αυτονόητο ακόμη και στον πιο απληροφόρητο πολίτη ότι η χώρα μας με την είσοδό της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την υπαγωγή της στην τρόικα, έπαψε να κυβερνιέται από τους πολιτικούς που ο ελληνικός λαός εκλέγει, το email που έφτασε στα χέρια μας έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάδα πλέον αποτελεί αποικία κι ότι οι εγχώριοι κυβερνώντες δεν διεκδικούν τίποτα περισσότερο από τον ρόλο του «καλού υπαλλήλου» των διεθνών αποικιοκρατών.
Όσο σκληροί κι αν ενδεχομένως φανούν σε κάποιους οι χαρακτηρισμοί αυτοί κι όσο κι αν επέμενε χτες στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου ότι το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων αποτελεί πρωτοβουλία της κυβέρνησης και δεν είναι επιβολή της τρόικας, το email που εμφανίζεται να αποστέλλει ο προσφάτως τοποθετημένος από την τρόικα επόπτης κ. Κοντολαίμης μιλά από μόνο του.
Ο κ. Κοντολαίμης εμφανίζεται να παρεμβαίνει, με ανεκδιήγητο ύφος που δηλώνει ξεκάθαρα ότι θεωρεί την ελληνική κυβέρνηση υποτελή στις διαταγές του, σχετικά με το σχέδιο νόμου για τον «Κώδικα των Δικηγόρων», του νομοσχεδίου δηλαδή που κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η κυβέρνηση, αποσπώντας χτες την ψήφισή του επί της αρχής (υπέρ ψήφισαν Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ κατά τάχθηκε όλη η αντιπολίτευση) και με τον οποίο ρυθμίζει εκ νέου το καθεστώς εργασίας των δικηγόρων. Το νομοσχέδιο είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στις 25 Φεβρουαρίου 2013, διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις 4 Μαρτίου του 2013, με μεγάλες αντιδράσεις από το δικηγορικό σώμα, κυρίως για τον καθορισμό των αμοιβών τους και τη μη ύπαρξη κατώτερης αμοιβής, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα τη διάλυση των ασφαλιστικών τους ταμείων. Επίσης, για την υπό προϋποθέσεις άδεια διαφήμισης των δικηγορικών γραφείων, η οποία είναι προς όφελος των μεγάλων δικηγορικών γραφείων, για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των δικηγορικών συλλόγων, και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές τους – και αυτά ενώ ο νέος κώδικας δεν θέτει το ζήτημα του επιβαλλόμενου ΦΠΑ 23% στις δικηγορικές πράξεις, κάτι που έχει δεχτεί δριμεία κριτική για το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη δικηγορία ως εμπόρευμα και όχι ως υπηρεσία.
Το αντεπιχείρημα που σχεδόν αυθόρμητα θα ανέσυραν οι εγχώριοι απολογητές των πολιτικών εκείνων που δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να νομιμοποιούν την αποικιοκρατία, είναι ότι ο δανειστής δικαιούται να έχει λόγο στη διαχείριση των χρημάτων που δάνεισε. Το εάν πρέπει για παράδειγμα να εξισωθεί ο μισθός του δικηγόρου με αυτόν των υπαλλήλων του υπόλοιπου ιδιωτικού τομέα, σε ποιο βαθμό ακριβώς αφορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή ακόμα και τον ίδιο τον επόπτη, εμείς εξακολουθούμε να μην το καταλαβαίνουμε. Αφήστε που τον αντίλογο τον έθεσε μόνος του ο ίδιος ο υπουργός εντός της Επιτροπής, όταν και δήλωσε τα περί πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και όχι επιβολή της τρόικας. Τώρα βέβαια, μετά από αυτό το email εγείρονται μερικά ζητήματα...
Ακολουθεί το πρωτότυπο email και, πιο κάτω, η μετάφρασή του στα ελληνικά:


Κώδικας Δικηγόρων: Σχόλια ΕΕ/ΔΝΤ/ΕΚΤ
Σας ευχαριστούμε για τον αναθεωρημένο Κώδικα Δικηγόρων που λάβαμε νωρίτερα μέσα στη βδομάδα. Παρακαλούμε, δείτε ορισμένες παρατηρήσεις κάτωθι:
(1) Για την ελάχιστη αμοιβή των δικηγόρων που αμοίβονται με πάγια αντιμισθία
Είμαστε εντάξει με τις προβλέψεις του Κώδικα και πιστεύουμε ότι δε χρειάζεται κάποια αλλαγή. Θα το εκτιμούσαμε αν οι αρχές μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι κατανοήσαμε σωστά πως, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, ο εθνικά θεσπισμένος κατώτατος μισθός για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ισχύει επίσης και για όλους τους δικηγόρους που αμοίβονται με πάγια αντιμισθία (ασκούμενους και μη).
(2) Για την καταβολή εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότηση δικηγόρων που αμοίβονται με πάγια αντιμισθία
Καλωσορίζουμε το αναθεωρημένο κείμενο κατά το οποίο η καταβολή εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότηση για δικηγόρους με πάγια αντιμισθία ευθυγραμμίζεται με των υπολοίπων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. (Άρ. 45(5)). Εξακολουθούν να μας μπερδεύουν οι πρώτες δύο προτάσεις του Άρ. 46(5) που προβλέπουν εφάπαξ σε οικειοθελή λύση σύμβασης. Θα εκτιμούσαμε μια εξήγηση από τις αρχές για το σκεπτικό αυτό, καθώς νομίζουμε ότι αυτό θα έπρεπε να είναι προαιρετικό για τον εργοδότη αλλά όχι ελάχιστη απαίτηση προβλεπόμενη από τον Κώδικα. Αυτό θα πρέπει να διευθετηθεί στην τελική εκδοχή του Κώδικα.
(3) Για την αποζημίωση απόλυσης δικηγόρων αμοιβόμενων με πάγια αντιμισθία
Πιστεύουμε ότι η πρόβλεψη του Άρ. 46(4) σύμφωνα με την οποία «σε περίπτωση απόλυσης, ένας δικηγόρος δικαιούται να συνεχίσει να λαμβάνει τον μηνιαίο μισθό του μέχρι να καταβληθεί η πλήρης αποζημίωση», δεν είναι ευθυγραμμισμένη με ό,τι ισχύει για άλλους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και γι' αυτό το λόγο προτείνουμε να αφαιρεθεί από τον Κώδικα.
(4) Για τον τύπο πρόσθετης εισφοράς που εισάγεται στο αναθεωρημένο Άρθρο 61(1)
Υπάρχει μια νέα εισφορά στον Ειδικό Διανεμητικό Λογαριασμό Νέων Δικηγόρων του νόμου 2915/2001. Θα το εκτιμούσαμε αν μας γινόταν κατανοητή η προσθήκη αυτής της κατηγορίας.
Αναμένουμε ότι το προσχέδιο του Κώδικα Δικηγόρων θα υιοθετηθεί όπως έχουμε συμφωνήσει με τις Αρχές πριν το καλοκαίρι, ενσωματώνοντας τις ως άνω αναθεωρήσεις, το συντομώτερο δυνατόν.
Καταλήγοντας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι αυτή είναι μια υποχρέωση με προθεσμία το τέλος Ιουλίου και έχει ήδη καθυστερήσει. Επιπλέον, πρόκειται για σημείο αναφοράς για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, του Οκτωβρίου, ώστε πρέπει να είναι ήδη ολοκληρωμένη και ψηφισμένη από το Κοινοβούλιο ως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Ευχαριστούμε πολύ για την εξαιρετική συνεργασία.

* * *

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Video με αποσπάσματα από τη συζήτηση στη Βουλή για το δημοσίευμα του UNFOLLOW. Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, 12 Σεπτεμβρίου 2013.
 
 
 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ


 
ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΟΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ.
ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΑΙΜΟΦΕΡΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.
ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΧΤΑ, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΟΡΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ.
ΟΙ ΝΗΣΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ, ΜΙΛΑΝΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ.
ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΑ.
ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ.
 
 
 

Dr. Kiriakos Tobras


ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ : "ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ??? ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ"

Αρβανιτόπουλος για καθηγητές:"Δεν έχουμε χρόνο για αξιολόγηση,είμαστε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης".Τουλάχιστον είστε ειλικρινής κ.Υπουργέ...

 

Την ώρα που ο πρωθυπουργός αλλά και οι περισσότεροι Υπουργοί του μιλούν για "αξιολόγηση" και "νοικοκύρεμα" του δημόσιου τομέα ο κ.Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» σε μια έκρηξη ειλικρίνειας δηλώνει:
 "Δεν έχουμε χρόνο για αξιολόγηση,είμαστε σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης!" θυμίζοντας την σκοτεινή εποχή του ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ και ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ».
Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου για αξιολόγηση, η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης», όπως αυτολεξεί δήλωσε ο κ. Κων. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» και την κυρία Νόνη Καραγιάννη, το οποίο αποτελεί την δικαιολογητική βάση της κυβέρνησης των καθηγητών δήλωσε: 

«Το μέτρο της διαθεσιμότητας εκρίθη από το ΣτΕ αντισυνταγματικό και αντίθετο στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, όπως άλλωστε έχει συμβεί και με αποφάσεις διαφόρων Πολιτικών Πρωτοδικείων της χώρας.

Μόλις την προηγούμενη Τετάρτη το ΣτΕ επεστράφη στο υπουργείο Παιδείας το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση πρέπει να κριθούν και εκείνοι με τους κανόνες που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. 
Εξάλλου το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με όσα με πληροφόρησε η δικηγόρος Κωνσταντίνα Φουντέα, έκανε δεκτή αίτηση δύο εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ζητούσαν να ανασταλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στο οποίο είχαν τεθεί.
Οι Έλληνες δικαστές απεφάνθησαν και κατέγραψαν σε μία μεγάλης σπουδαιότητας απόφαση όσα διαλαλούσαμε ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, εντός και εκτός της Βουλής .
Τα επιχειρήματα που ακούστηκαν από τον Υπουργό Παιδείας στον Αθήνα 9.84 τ: «μυρίζουν γύψο και μας γυρίζουν πίσω στην σκοτεινή εποχή του ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ και ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ».
Η Κυβέρνηση όλη και ειδικότερα οι Σαμαράς -- Βενιζέλος -- Αρβανιτόπουλος, ένα δρόμο έχουν: 
Να αναστείλουν το ΠΡΟΓΚΡΟΜ των διώξεων των αθώων και εντίμων εργαζομένων στην εκπαίδευση και σε όλο το δημόσιο τομέα.
Πρέπει να αποδείξουμε ότι σέβονται τις αποφάσεις των Δικαστηρίων και προς τούτο οφείλουν αμέσως να αποκαταστήσουν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΘΕΝΤΕΣ επαναφέροντας τους στην δουλειά τους.. 
Όλα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις» και οδηγούν σε «επικίνδυνους ατραπούς».

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2fGdbcIoh

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ????


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ???? 

Πρόβλεψη Κάλχα: ''Σε λίγες μέρες τα ταμειακά αποθέματα θα αρκούν μέχρι τον Οκτώβρη''

Πρόβλεψη Κάλχα: ''Σε λίγες μέρες τα ταμειακά αποθέματα θα αρκούν μέχρι τον Οκτώβρη''

Την επόμενη Δευτέρα έρχεται στην Αθήνα η τρόικα. Αν πιστέψει, βέβαια κανείς τον πρωθυπουργό και τον Στουρνάρα, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα μιας δεν θα ζητηθούν νέα μέτρα. Τα παιδιά απλά έρχονται, για να χαρούν το αττικό φθινόπωρο!

Βέβαια, δεν έχω πάθει ακόμα αλτσχάϊμερ, και θυμάμαι τον Ιούλιο, την τρόικα να διαμηνύει ότι θα έρθει τον Σεπτέμβριο, και τα μέτρα που θα ζητήσει θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά του Ιουλίου(τότε 12.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις ζήτησε και πήρε). Τότε έλεγαν, ότι θα θίξουν τα εργασιακά, θα ζητήσουν περαιτέρω μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κόψιμο συντάξεων, κτλ.

Σήμερα ο Σαμαράς, πηγαίνει για λίγες ώρες στις Βρυξέλες, για να ικετέψει να μην μας επιβάλλουν νέα μέτρα, και θα τους απειλήσει, ότι αν ζητηθούν νέα μέτρα, θα πάει σε εκλογές, και από τον Οκτώβρη θα μιλάνε με τον Τσίπρα. Έτσι τουλάχιστον θα διαρρεύσει....

Επειδή όμως ο Σαμαράς είναι καλό παιδί, ήσυχο, πειθήνιο, και έχει στο Υπουργείο Οικονομικών ως υπουργό , έτσι και αλλιώς, εκπρόσωπο τη τρόικας(τον Στουρνάρα), τα νέα μέτρα θα αρχίζουν να σερβίρονται ως "αναδιαρθρώσεις"......Και επειδή, εμείς δεν ήμαστε ηλίθιοι, δεν θα πιστέψουμε ότι πρόκειται περί αναγκαίων "αναδιαρθρώσεων", αλλά για νέα σφαγή, τότε θα μπουν τα "Μεγάλα Μέσα"

Έτσι, η τρόικα τις πρώτες μέρες θα διαμηνύσει στο Mega και το ΣΚΑΙ, ότι αν δεν περάσουν τα νέα μέτρα, δόση δεν θα δούμε ούτε ζωγραφιστή. Η κυβέρνηση, δεν θα επιβεβαιώνει και δεν θα διαψεύδει αρχικώς, οι κυβερνητικοί βουλευτές θα σκίζουν τα ιμάτια τους ότι νέα μέτρα δεν περνούν από την Βουλή. Μετά από 2-3 ημέρες, θα ακούσουμε τον "γκουρού" των Ελληνικών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να δηλώνει:
"Τα ταμιακά αποθέματα, αρκούν μέχρι τον Οκτώβρη"

"Αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα"

"Πότε σας είπαμε εμείς(η Κυβέρνηση) ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της χώρας από το Ευρώ;"

"Με τα τελευταία μέτρα, επενδυτές από τον Δία και τον Άρη θα τρέξουν να επενδύσουν στην χώρα"

Μία Πρόβλεψη κάνω....

Μετά Τιμής

Ο Μάντης Κάλχας!

ΠΗΓΗ:
Ανεμος Αντίστασης


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2013/09/blog-post_8595.html#ixzz2fGc3Xbdy

Βήμα – βήμα πώς μετέτρεψαν έλλειμμα 1,3 δισ. ευρώ σε πρωτογενές πλεόνασμα 2,9 δισ. ευρώ

Η πρώτη αποδόμηση του “πλεονάσματος” ήρθε στις 12 Αυγούστου από το REUTERS και ήταν η πιο οδυνηρή.
Το πρακτορείο σε ανταπόκρισή του με τίτλο “Η Ελλάδα πέτυχε πλεόνασμα με την βοήθεια κονδυλίων της ΕΕ”, μας εξηγούσε ότι για να βγεί το εν λόγω πλεόνασμα δεν μετρήθηκαν οι πληρωμές τόκων, η χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης., ενώ περιέκοψαν  τις πρωτογενές μας δαπάνες κατά 10%.
Επίσης περασαν στο πλεόνασμα τις (μεγαλύτερες του αναμενόμενου) επιδοτήσεις από την ΕΕ για εργα που δεν εκαναν και την εφάπαξ επιστροφή των τραπεζών της Ευρωζώνης απο τα κέρδη τους επάνω στα Ελληνικά ομολογα.
Και όλα αυτά ενώ σύμφωνα με το Reuters, η φορολογία υπολείπεται των στόχων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των φόρων, για το τρέχον έτος, δεν έχει πληρωθεί από τους φορολογούμενους.
Έναν μήνα αργότερα στις 9 Σεπτεμβρίου, ήρθε η ανάλυση της Capital Economicsγια να μας πει ότι δεν βλέπει πλεόνασμα και ανάκαμψη στην Ελλάδα το 2014 αλλά επιπλέον πτώση 2%.
Πιο δεικτικό ήταν βέβαια το Βρετανικό σατιρικό σάιτ stirring trouble internationally.του διάσημου αναλυτή και συγγραφέα Alexander Nekrassov μια μέρα πρίν, στις 8  Σεπτεμβρίου που ανέβασε ανάρτηση με τίτλο:
“Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει ένα μεγάλο νούμερο Stand-Up Comedy, με ξεκαρδιστικά αστεία περί σημαδιών ανάκαμψης – Ποιός χρειάζεται σάτιρα όταν έχουμε πολιτικούς που λένε ξεκαρδιστικά πράγματα όλη την ώρα;”
Παραθέτουμε παρακάτω ένα άρθρο του Μάριου Χριστοδούλου, σχετικά με το ίδιο θέμα, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 11/09/13.
Πώς μετέτρεψαν έλλειμμα 1,3 δισ. ευρώ σε πρωτογενές πλεόνασμα 2,9 δισ. ευρώ
Καθηγητές με ντοκτορά στην… Αλχημεία
Του Μάριου Χριστοδούλου
11/09/13
Το κρέας ψάρι ή αλλιώς το έλλειμμα πλεόνασμα «βαφτίζει» η κυβέρνηση. Για την εικόνα του προϋπολογισμού στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου ο λόγος, που μόνο μαγική μπορεί να είναι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο προϋπολογισμός σε αυτό το διάστημα έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα 2,92 δισ. ευρώ.
Εάν όμως αφαιρεθούν τα κέρδη από τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) όπως επίσης οι φόροι και τα επιδόματα που δεν πλήρωσε ενώ όφειλε κανονικά το Δημόσιο, τότε το πλεόνασμα μετατρέπεται σε έλλειμμα 1,3 δισ. ευρώ.
Το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός έχει στο ταμείο του πλεόνασμα 2,9 δισ. ευρώ οφείλεται:
•Στα έκτακτα έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ που εισπράχθηκαν λόγω της μεταφοράς στη χώρα μας των αποδόσεων που είχαν αποκομίσει τόσο η ΕΚΤ όσο και οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα.
● Στη μη καταβολή δαπανών συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί για δημόσιες επενδύσεις.
● Στη μη επιστροφή φόρων 683 εκατ. ευρώ, ΦΠΑ και εισοδήματος, σε επιχειρήσεις και φορολογουμένους.
● Στη μη απόδοση πολυτεκνικών επιδομάτων συνολικού ύψους 175 εκατ. ευρώ.
● Στη μη πληρωμή καταναλωτικών δαπανών ύψους τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.
● Στη μη πληρωμή επιδομάτων θέρμανσης συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη ότι η «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα φτάνει στο οκτάμηνο τα 713 εκατ. ευρώ και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά σε μια οικονομία που βρίσκεται σε βαθιά ύφεση για έκτη συνεχή χρονιά.
Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι η υστέρηση αυτή μπορεί να καλυφθεί τους επόμενους μήνες, με την πληρωμή των φόρων εισοδήματος και του ΦΑΠ, η οποία έμεινε πίσω λόγω των καθυστερήσεων και παρατάσεων που δόθηκαν.
Σε σύγκριση με το περσινό οκτάμηνο η «τρύπα» στα συνολικά έσοδα ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, οι κίνδυνοι στη δημοσιονομική διαχείριση παραμένουν και προσδιορίζονται κυρίως στους τομείς των ασφαλιστικών ταμείων (πρόσθετες ανάγκες ενίσχυσης) και στις δράσεις για την Υγεία.
Για τον συγκεκριμένο λόγο, έως τώρα χρησιμοποιείται με εξαιρετική φειδώ το αποθεματικό της χώρας (έχουν δαπανηθεί 328 εκατ. ευρώ ή το 30% από το συνολικό κονδύλι του 1,1 δισ. ευρώ).
Αναλυτικότερα από τα προσωρινά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτουν τα εξής:
* Το πρωτογενές πλεόνασμα (μαζί με τα ομόλογα) διαμορφώθηκε στα περίπου 3 δισ. ευρώ ή 1,6% του ΑΕΠ κατά το οκτάμηνο. Μόνο τον Αύγουστο το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 367 εκατ. ευρώ.
* Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού μειώθηκε και διαμορφώθηκε σε 2,4 δισ. ευρώ (ο στόχος ήταν για έλλειμμα 7,8 δισ. ευρώ).
* Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 30,964 δισ. ευρώ, 1,157 δισ. ευρώ ή 3,9%, υψηλότερα έναντι του στόχου του οκταμήνου (29,807 δισ. ευρώ). Η καλή πορεία των έμμεσων φόρων υπερκάλυψε την αρνητική απόκλιση των άμεσων φόρων οι οποίοι υστέρησαν κατά 158 εκατ. ευρώ και ανήλθαν σε 1.677 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 1.835 εκατ. ευρώ.
* Τα έσοδα προ επιστροφών φόρων ανήλθαν σε 32 δισ. ευρώ, περίπου 500 εκατ. ευρώ υψηλότερα από τον στόχο που είχε τεθεί. Ειδικότερα για τον Αύγουστο, τα έσοδα προ επιστροφών ανήλθαν σε 4,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 400 εκατ. ευρώ ή κατά 10,2% έναντι του μηνιαίου στόχου.
* Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 κατά 8,131 δισ. ευρώ ή ποσοστό 18,9%. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση του συνόλου των πρωτογενών δαπανών κατά 2,840 δισ. ευρώ ή ποσοστό 9,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, καθώς και στη μείωση των τόκων κατά 5,707 δισ. ευρώ ή ποσοστό 51,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
olympia.gr



ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ; ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;

Γράφει ο Αγιολουκαΐτης

Πολλές φόρες οι μεγαλύτερες αλήθειες είναι ολοκάθαρα μπροστά μας και εμείς  παραλογιζόμενοι αντί να τις ενστερνιστούμε,  ενεργούμε σαν μυωπικοί .
Έτσι λοιπόν πάρα πολλοί ‘Ελληνες αντιδρώντας στην πολιτική εξόντωσης του λαού μας κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους .Απογοητευμένοι ,αηδιασμένοι και αγανακτισμένοι συγκεντρώνονταν έναντι της Βουλής και εξέφραζαν την αντίθεση τους στα καταστροφικά μέτρα που η βουλή ψηφιζει και υποστηρίζει.
Ε και τι έγινε ?Είχε κάποιο αποτέλεσμα?Επίσης μην βιαστείτε να επικρίνετε την θέση μου αυτή γιατί ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που καθημερινά προσπαθούσα με την διαμαρτυρία μου να συμβάλω στην μεγάλη επιδιωκόμενη αλλαγή.
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ξεκίνησε δυναμικά  και για πρώτη φορά υπήρχε ένα σημαντικό ηθικό πλεονέκτημα των διιαμαρτυρώμενων που θα μπορούσε να συσπειρώση γύρω τους εκατομμύρια λαού.’Ηταν ακομμάτιστοι.
Σε αυτή την βάση θα μπορούσαν να γίνουν πολλά ,όμως όλοι είδαμε την τελική έκβαση.Κάτι σαν την ΕΡΤ ας πούμε .Συναυλίες ,συγκεντρώσεις συναθροίσεις ,ομιλίες ,θέατρο …σπουδαία επανάσταση πραγματικά.
Έτσι λοιπόν μην γνωρίζοντας προσωπικά πόση ηχομόνωση έχουν τα παράθυρα της Βουλής αλλά βλέποντας ξεκάθαρα τα σημαντικά αμυντικά μέτρα που είχα λάβει οι πολιτικοί μας ταγοι για να αντιμετωπίσουν την λυσσώδη αντίδρασή μας.Ήτοι, ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΑ ΡΟΛΑ ΚΑΤΩ .Αντιλήφθηκα λοιπόν το εξής.
Το σύνολο σχεδόν των κομμάτων προσπαθούσε να καπελώσει τους αγανακτισμένους πολίτες.Το σύνολο σχεδόν των κομμάτων καλούσε σε ψυχραιμία και απέτρεπε πράξεις βίας(προσέξτε…η ρίψη ντομάτας,γιαουρτιού ,αυγών και κτλ στοχοποιήθηκαν ως κατάφωρη βία!)Το σύνολο σχεδόν των κομμάτων ειρωνευόταν είτε ολοφάνερα είτε συγκαλυμμένα  αυτή την συγκλονιστική εκδήλωση αλτρουϊσμού του Ελληνικού λαού.Παράλληλα πλήθος  «πνευματικών» ανθρώπων εξηγούσε τι σπουδαία αποτελέσματα φέρνει αυτή η διαμαρτυρία και ότι θα πρέπει να συνεχιστεί.
Ψέμματα και παραπλάνηση.Κανείς δεν είπε να περικυκλωθεί η βούλή και ότι όταν αυτό έγινε 2 φορές,έφερε αποτέλεσμα, το πολιτικό σύστημα ήρθε σε απόγνωση ,με αποτέλεσμα παραπλανημένοι αριστεροί συμπατριώτες μας,κατόπιν άνωθεν εντολών να περιφρουρίσουν οι ίδιοι την  Βουλή!Νομίζω πολλοί από αυτούς θα αναρωτήθηκαν εκ των υστέρων, αν έπραξαν σωστά.
Γι΄ αυτό λοιπόν την επόμενη φορά ,πρώτα τελειώστε αυτό που αρχίσατε και ύστερα όλα τα άλλα.Ο σκοπός για να μην παρεξηγούμε ,είναι να γίνουν άμεσα εκλογές και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας.
Προσωπικά δεν ανησυχώ .
Εξάλλου,είμαι σίγουρος ότι τώρα ξέρετε τι πρέπει να γίνει…

Με εκτίμηση
Ο Αγιολουκαΐτης


Επεισόδια στις πορείες διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 34χρονου στην περιφέρεια! Χημικά σε Πάτρα και Ξάνθη - Επιθέσεις σε ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη!ΒΙΝΤΕΟ



Στις 19:30 ξεκίνησε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη...

Οι άνθρωποι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 34χρονου Παύλου Φύσσα, είναι σύμφωνα με το ThessToday, γύρω στους 3.000!



Στις 20.05 έγιναν επιθέσεις σε ΑΤΜ και βιτρίνες τραπεζών και πολυεθνικών εταριών, από ομάδες νεαρών . Ο κύριος όγκος της πορείας μπήκε πλέον στην οδό Τσιμισκή.

"Eξω οι Νεοναζί. Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι", "Παύλος Φύσσας. Ακόμη ένας νεκρός. Μπάτσοι και νεοναζί στο έγκλημα μαζί. Η εμείς ή αυτοί", είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούν στα πανό της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, την οποία διοργάνωσαν διάφορες αριστερές οργανώσεις και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ από το ThessToday
Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ από το ThessToday

Εξάλλου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει εξαγγείλει, για την ώρα αυτή, στο άγαλμα Βενιζέλου και το ΠΑΜΕ.

Η πορεία στην Πάτρα

Συμφωνα με το PatrasTimes, εκεί στην πορεία για το θάνατο του 34χρονου συμμετέχουν περίπου 600 άτομα από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και μέσω της οδού Μαιζώνος κατευθύνθηκε στην πλατεία Γεωργίου και από εκεί προς την οδό Γούναρη.

Οι διαδηλωτές στην Πάτρα - ΦΩΤΟ από το PatrasTimes
Οι διαδηλωτές στην Πάτρα - ΦΩΤΟ από το PatrasTimes

Λίγο μετά τις 20:00 έγιναν σοβαρά επεισόδια σύμφωνα με το PatrasTimes, στην οδό Γούναρη.
Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα αυτοί να αποντήσουν με τη ρίψη δακρυγόνων.

Στους δρόμους και οι Κρητικοί


Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, αντιφασιστική συγκέντρωση κάνουν αυτή την ώρα, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, φορείς, πολίτες και αντιεξουσιαστές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση κατά του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Οι συγκεντρωμένοι στο Ηράκλειο - ΦΩΤΟ από το CretaLive
Οι συγκεντρωμένοι στο Ηράκλειο - ΦΩΤΟ από το CretaLive

Παράλληλα, το ΚΚΕ διοργανώνει πικετοφορία καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης, όπως σημειώνεται, μελών της Χρυσής Αυγής, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην Αλικαρνασσό.

Αύριο το πρωί, στις 09:30 φορείς και απλοί πολίτες δίνουν ραντεβού στην Αλικαρνασσό για μία ακόμη αντιφασιστική συγκέντρωση
ενώ και στο Ηράκλειο, στη νέα συγκέντρωση που θα γίνει, μπαίνει επιτακτικά το θέμα μετά τη δολοφονία του 34χρονου.

Eπεισόδια στην Ξάνθη

Συμπλοκές ανάμεσα σε μέλη αντιεξουσιαστών οργανώσεων και δυνάμεων της Αστυνομίας έγιναν το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη και ενώ ήταν σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της πόλης.

ΦΩΤΟ από το ThrakiToday
ΦΩΤΟ από το ThrakiToday

ΦΩΤΟ από το ThrakiToday
ΦΩΤΟ από το ThrakiToday

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων φορώντας κράνη και κουκούλες πέταξε μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής τα οποία βρίσκονταν υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό.
Ακολούθησαν συμπλοκές με τους άνδρες της Αστυνομίας να πετούν χημικά απομακρύνοντας τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν έξω από τραπεζικό κατάστημα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης πετώντας πέτρες και σπάζοντας πόρτες και παράθυρα. Οι αντιεξουσιαστές παράλληλα, αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται στο κέντρο επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, πετώντας τα σκουπίδια στο οδόστρωμα και κλείνοντας τον δρόμο.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα ενώ η αντιφασιστική πορεία που είχε ξεκινήσει από τον χώρο των Πανεπιστημίων βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη και πριν προλάβουν οι διαδηλωτές να φτάσουν στο σημείο των συμπλοκών.

Η αντιφασιστική πορεία στο Βόλο


Σύμφωνα με το e-volos, ογκώδης είναι η αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε μετά τις 19:00 στο κέντρο του Βόλου, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου, τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Κερατσίνι.

Η πορεία, στην οποία συμμετέχουν διάφοροι φορείς και συλλογικότητες, ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους λίγο πριν τις 20:00 στην παραλία του Βόλου, ακολουθώντας την αντιφασιστική πορεία από απόσταση. Αυτή τη στιγμή το κύριο σώμα της πορεία βρίσκεται στην Λεωφόρο Δημητριάδος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την παραίτηση Λαζαρίδη από τη θέση του συμβούλου του Α. Σαμαρά


Βόμβα από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργούΧρύσανθο Λαζαρίδη. Κατέταξε τον ΣΥΡΙΖΑ στα κόμματα εκτός Συνταγματικού Τόξου με το επιχείρημα ότι δεν είχε καταδικάσει έκνομες ενέργειες όπως την υπόθεση στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Επέμεινε στην θεωρία των δυο άκρων, λέγοντας δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους ΑΝΕΛ. "Όταν μιλάνε για «Γουναράδικα», όταν μιλούν για λιντσάρισμα… αυτό είναι στρατηγική έντασης. Αν δεν αντισταθούμε…, δε θα σταματήσει!", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαζαρίδης είπε επίσης: "Η θεωρία των δύο άκρων στρέφεται εναντίον των ακραίων. Δεν είναι ακραίο να προστατεύουν τους κουκουλοφόρους, να υπερασπίζονται τρομοκράτες, να γίνονται εγκληματικές πράξεις στην Χαλκιδική, να επικαλούνται εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα;"

Ο κ. Λαζαρίδης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επετέθη ευθέως στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας:

"Η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση που καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή και οδηγεί σε επεισόδια, βία και νεκρούς", είπε χαρακτηριστικα ο συμβουλος του πρωθυπουργου.

Επανήλθε μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε το πρωί στο Mega με τις οποίες είχε κατηγορήσει όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Ζωή Κωνσταντοπούλου προσωπικά για στρατηγική έντασης.

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ σε όσα ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, αναφέρει πως η παραμονή του στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού γεννά μέγιστο πολιτικό ζήτημα και σημειώνει με νόημα πως : "είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης και να παίζουν ανενόχλητοι τόσο επικίνδυνα παιχνίδια για τη δημοκρατία. Ο λαός θα τους απομονώσει και θα τους δώσει την απάντηση που τους αξίζει".

Click4More Τι απάντησε ο Κεδίκογλου στον Τσίπρα - Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Σαμαρά να αποδοκιμάσει τον Λαζαρίδη

Με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο διάρκειας μιάς ώρας στην Βουλή, όπου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε καταγγείλει ότι το νομοσχέδιο για τον κώδικα δικηγόρων είχε εισαχθεί παράνομα στην Ολομέλεια, αμφισβητώντας την αρχή της δεδηλωμένης, με την οποία ψηφίστηκε στην επιτροπή. Η κα Κωνσταντοπούλου είχε κατηγορήσει τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Βιρβιδάκη για πλαστογράφηση των πρακτικών.

"Δεν θα απολογηθώ για την κάθε ανοησία που λέει η Ζωή Κωσταντοπούλου. Είπα πως λειτουργεί απαξιωτικά, δεν είπα ότι είναι τραμπούκος. Τραμπούκοι είναι άλλοι. Αλλά είπα λειτουργεί απαξιωτικά και όταν απαξιώνεις τον κοινοβουλευτισμό τότε οδηγείς σε όλα τα άλλα", είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: "Η απαξίωση της Δημοκρατίας οδηγεί στην ένταση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συντηρούσε την ένταση, θα ήταν πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί και να συντριβεί η άλλη πλευρά η Χρυσή Αυγή. Η Αριστερά έχει κάνει πολλές φορές παρόμοια λάθη. Δεν είναι ηθικός αυτουργός ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει.
Αν αυτό το πράγμα συνεχιστεί θα έχουμε περισσότερους νεκρούς.
Κατονόμασα την κ. Κωνσταντοπούλου, γιατί, όπως φαίνεται και από τα πρακτικά, απαξίωσε χθες τον κοινοβουλευτισμό. Η πρόταση της δεν καταψηφίστηκε μόνο, αποδοκιμάστηκε πρώτα ακομα και από κομματα της αντιπολίτευσης. Αγορεύοντας στην αίθουσα μίλησε για βιασμό της Δημοκρατίας και πλαστογράφηση, αδιόρθωτων σημειώνω, πρακτικών.
Αυτός είναι ο ευτελισμός του Κοινοβουλίου που ανέφερα, δεν ανέφερα τίποτα περισσότερο."

Ξεφεύγει η κατάσταση μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα! Άγρια επεισόδια στο Κερατσίνι - Οδοφράγματα με πέτρες και φωτιές στους δρόμους




- Σοβαρά επεισόδια έξω από το αστυνομικό τμήμα στο Κερατσίνι
- Χημικά στην κεφαλή της πορείας, κρότου λάμψης και οδομαχίες
- Σπάνε υποκαταστήματα τραπεζών στη Λεωφόρο Σαλαμίνος
- Χτύπησαν τον Πάνο Καμμένο και επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους
- Περίπου 10.000 κόσμου στη συγκέντρωση για την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής
- Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σοβαρα επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κερατσίνι, καθώς λίγο μετά τις 7 μ.μ. ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με πέτρες και μολότοφ. Ακολούθησαν συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγινε και χρήση χημικών και κρότου λάμψης. 

"Πεδίο μάχης" η Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου αντιεξουσιαστές έχουν φτιάξει οδοφράγματα και έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμάτων και συνεχίζεται ο πετροπόλεμος.


Μετά τη σύγκρουση με τα ΜΑΤ, κόσμος έχει διασκορπιστεί στα γύρω στενά, ενώ μέρος της πορείας συνεχίζει προς το δημαρχείο. Ο κόσμος παραμένει και ψάχνει δρόμου,ς ώστε να ξαναενωθεί με την πορεία. 










Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο και τον χτύπησε άγρια (διαβάστε περισσότερα εδώ), ενώ επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και καμεραμέν, ανάμεσά τους και το τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1, οι οποίοι βρισκόταν στην περιοχή, ζητώντας τους να κλείσουν τις κάμερες.  

Επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1
Επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1

«Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά» και «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει» είναι τα συνθήματα που ακουγόντουσαν από το ΠΑΜΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, τα εργατικά συνδικάτα, και απλούς πολίτες.



Στο σημείο της δολοφονίας του 34χρονου βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μίλησε για την άγρια δολοφονία και τη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε "φασιστική και μαφιόζικη οργάνωση". 

 








Αστυνομικός σε διαθεσιμότητα γιατί σκότωσε αγελάδα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε αγελάδα...
επειδή ενοχλούσε την κυκλοφορία των οχημάτων.
Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Ασπροβάλτας, μετά από τροχαίο ατύχημα, με υλικές ζημιές, στο οποίο ενεπλάκη το ζώο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή το ζώο δεν απομακρυνόταν από το οδόστρωμα, ο αστυνομικός, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συναδέλφων του, όπλισε το υπηρεσιακό του περίστροφο και πυροβόλησε την αγελάδα.

Μία μέρα αργότερα παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά, τελικά ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Για την υπόθεση διενεργεί προανάκριση η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Όλες οι αποφάσεις για κατάργηση θέσεων στο Δημόσιο

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι νέες υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση 1.929 πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων...
(με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), που συνυπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με εννέα συναρμόδιους υπουργούς.

Εκκρεμούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις με το υπουργείο Παιδείας, μετά την εμπλοκή που έχει σημειωθεί με τους διοικητικούς υπαλλήλους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (400 οργανικές θέσεις), λόγω των εξαιρέσεων που τέθηκαν (τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας) για συγγενείς που έπεσαν στην τέλεση των καθηκόντων τους.

Τα υπουργεία που απέστειλαν τις ΚΥΑ είναι το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Όπως σημειώνεται, η κατάργηση των εν λόγω θέσεων γίνεται σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, της 23ης Ιουλίου, της 26ης Αυγούστου και της 13ης Σεπτεμβρίου 2013 και πραγματοποιείται μετά από τεκμηρίωση, που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης υπουργείων και φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι, σε εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, έχουν επίσης καταργηθεί θέσεις 2.114 εκπαιδευτικών, 2.234 σχολικών φυλάκων, 53 υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και 1.672 υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, με νομοθετική ρύθμιση (λόγω μεταφοράς αρμοδιοτήτων) που ψηφίστηκε τον Ιούλιο από τη Βουλή, στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 καταργούνται οι συνολικά 3.521 θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν τις προαναφερθείσες θέσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, με την εξαίρεση όσων πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 90 του νόμου 4172/2013.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του προγράμματος κινητικότητας περιλαμβάνει 12.500 δημοσίους υπαλλήλους και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2013.

Επισημαίνεται δε, ότι στις περιπτώσεις όπου καταργούνται θέσεις του ίδιου κλάδου ή και ειδικότητας, η επιλογή του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσης θα διενεργηθεί μετά από αξιολόγησή τους, με βάση την αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων του κλάδου ή και της ειδικότητας που ανήκουν οι καταργούμενες θέσεις του φορέα.

Στις 2 και 12 Αυγούστου 2013, εκδόθηκαν από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, δύο Υπουργικές Αποφάσεις για τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα, καθώς και των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, των κριτηρίων επιλογής, κατάταξης και μοριοδότησής τους.

Η αποτίμηση των προσόντων γίνεται βάσει αντικειμενικής μοριοδότησης, από το ΑΣΕΠ. Η εν λόγω διαδικασία βασίζεται σε τέσσερις αρχές -αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπάλληλων.

Δείτε που «κρύβονται» τα χρήματα γιατρών, κλινικών, προμηθευτών που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ

Σε υπόγεια δημοσίων υπηρεσιών, μέσα σε σακούλες σκουπιδιών βρίσκονται ακόμη τα δικαιολογητικά αλλά και τα τιμολόγια των ιδιωτών...
που περιμένουν να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Οφειλές που προέρχονται κυρίως από τα Ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και τα σχετικά έγγραφα και τιμολόγια είναι στοιβαγμένα σε υπόγεια και διαδρόμους μέσα σε σακούλες σκουπιδιών. Και αυτό επειδή το προσωπικό δεν επαρκεί για να κάνει την εκκαθάριση.
Και αν δε γίνει η καταμέτρηση και οι υπολογισμοί, ρευστό δε δίνεται...

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τιμολόγια και τα αποδεικτικά που έχουν αποσταλεί από τους φορείς οι οποίοι περιμένουν να πληρωθούν, έχουν τσουβαλιαστεί εδώ και καιρό σε σάκους, χαρτόνια αλλά και σε σακούλες σκουπιδιών.

Το προσωπικό δεν επαρκεί ή δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει την εκκαθάριση (ΥΠΑΔ). Συνέπεια είναι να ελαχιστοποιούνται μέρα με τη μέρα οι πιθανότητες για αποπληρωμή.

Είναι ενδεικτικό ότι οι υπάλληλοι των αρμοδίων υπηρεσιών (ΥΠΑΔ) είναι …χαμένοι πίσω από σκουπιδοσακούλες.

Και όλα αυτά την ώρα που έχουν δοθεί κονδύλια από το υπουργείο Οικονομικών και έχουν εκδοθεί και εγκύκλιοι για τη διευκόλυνση της διαδικασίας. Εκτός αυτού βέβαια η τρόικα εδώ και καιρό έχει επισημάνει ότι πρέπει να γίνει άμεσα εκκαθάριση και εξόφληση.


Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δηλώσει ότι θα γίνουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να εκκαθαριστούν οι οφειλές, κάτι όμως που μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί. Και το ζήτημα είναι ότι γιατροί, κλινικές, φαρμακοποιοί, προμηθευτές και άλλα πάροχοι του ΕΟΠΥΥ περιμένουν ακόμη και από το 2010 και 2011 να δουν το χρώμα του χρήματος.

Πάντως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών αλλά και των γιατρών ότι θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία ενώ ο ίδιος θα φροντίσει να επικοινωνήσει με τους διοικητές των Ταμείων ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Βέβαια όπως όλα δείχνουν δε θα αποφευχθεί ένα νέο κούρεμα στις παλαιές οφειλές που μπορεί να αγγίξει και το 20%.

Να σημειωθεί ότι η εικόνα στα νοσοκομεία είναι σαφώς καλύτερη αφού εκεί οι προμηθευτές έχουν ήδη λάβει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών.
Ήδη έχει καταβληθεί το 84% των υποχρεώσεων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ δηλαδή 967 εκατ. ευρώ από συνολικές υποχρεώσεις 1,15 δισ. ευρώ.

Εφαρμογή για κινητά κάνει αλκοτέστ κι αν διαπιστώσει ότι ο χρήστης είναι μεθυσμένος καλεί και... ταξί!

Χρησιμότατες για τη σωματική ακεραιότητα των χρηστών αποδεικνύονται δύο εφαφρμογές για έξυπνα κινητά τα οποία λειτουργούν και ως... αλκοτέστ.Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει ση συσκευή του τις εφαρμογές αυτές και όταν νιώσει ότι το έχει παρακάνει με το αλκοόλ και να κάνει μόνος του το αλκοτέστ πρωτού πέσει στη δαγκάνες της αστυνομίας ή καταλάβει ότι δεν... το έχει με τον έλεγχο του οχήματός του.

Η Breathometer είναι η εφαρμογή αλκοτέστ για iPhone και κινητά με λειτουργικό σύστημα Android και η BACtrack μόνο για iPhone.

Ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει τις εφαρμογές στο κινητό του και αφού αγοράσει και το σχετικό εξάρτημα, όταν χρειαστεί να φυσήξει στην πρόσθετη συσκευή που συνδέει με τη συσκευή του και να δει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στην οθόνη του το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα του.

Η Breathometer συνδέεται με τη συσκευή μέσω της εισόδου για τα ακουστικά. Η BACtrack συνδέεται στο iPhone μέσω Bluetooth. Μάλιστα, η πρώτη εφαρμογή μπορεί επίσης να εντοπίσει μέσω GPS πού βρίσκεται ο χρήστης και να του καλέσει ταξί σε περίπτωση που δεν μπορεί να οδηγήσει για να επιστρέψει στο σπίτι του αλλά και να υπολογίσει πόσος χρόνος του χρειάζεται για να. . . ξεμεθύσει. Η εν λόγω εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Ιντερνετ τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στην αγορά.

Επιθανάτια εμπειρία: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;


Υπάρχει μεταθανάτια ζωή; Η μετάβαση σε αυτή γίνεται μέσα από το λευκό τούνελ που βλέπουν όλοι όσοι ισχυρίζονται πως έζησαν την επιθανάτια εμπειρία;
Όντως το σώμα μας κατά την μετάβαση αιωρείται; Πρόκειται για ανεξήγητο φαινόμενο ή όλα είναι παιχνίδια του μυαλού;

Καθημερινά βομβαρδίζεσαι από τηλεοπτικές σειρές, προγράμματα με μεταφυσικά φαινόμενα και συζητήσεις περί επιθανάτιων εμπειριών ενώ πιθανότατα κι εσύ η ίδια να είχες κάποια στιγμή στη ζωή σου περάσει μέσα από το φωτεινό λευκό τούνελ. Υπάρχει λογική εξήγηση;

Πως είναι μια επιθανάτια εμπειρία;

Η πλειονότητα των περιγραφών των ατόμων που έζησαν μια επιθανάτια εμπειρία έχουν κοινά στοιχεία.

* Οι περισσότεροι αναφέρουν πως είδαν ένα τούνελ μέσα από το οποίο έβγαινε μια λάμψη που συνεχώς τους προσέγγιζε.

* Κανένας ωστόσο, δεν ένιωσε φόβο ή διστακτικότητα.

* Στο ταξίδι τους αυτό ορισμένοι συναντήθηκαν με αγαπημένα πρόσωπα που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

* Αλλοι άκουσαν μια φωνή γλυκιά και ήρεμη να τους καλεί να πλησιάσουν προς την φωτεινή πύλη.

* Αρκετοί επίσης ένιωσαν να αιωροούνται πάνω από το σώμα τους βλέποντας τις προσπάθειες διάσωσής τους. Με λεπτομέρειες διηγούνται τις συζητήσεις των διασωστών σε τόπους τροχαίων ατυχημάτων ή τις υπερπροσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών πάνω από το χειρουργικό κρεβάτι για να τους επαναφέρουν στη ζωή.

* Κι όμως στην πλειονότητα τους θεωρούν πως η αυτή η μικρή γεύση της μετάβασης από τη ζωή στο θάνατο υπήρξε η πιο όμορφη εμπειρία που έχουν ζήσει και η οποία άλλαξε εκ βάθρων τον τρόπο σκέψης τους.

Υπάρχει λογική εξήγηση;

Ο Κέβιν Νέλσον, Καθηγητής νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Κεντάκι μελέτησε τις επιθανάτιες εμπειρίες για περισσότερα από 30 χρόνια καταλήγοντας σε επιστημονικές ερμηνείες του φαινόμενου. Μια πιθανή εξήγηση μπορεί να είναι ο ύπνος και η κατάσταση ΡΕΜ στην οποία βρίσκεται κάποιος την ώρα που κοιμάται ή βρίσκεται σε κατάσταση ύπνωσης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο δεκτικοί σε επιθανάτιες εμπειρίες απ’ ότι άλλοι δεδομένου ότι πέφτουν πιο εύκολα σε υπνοπαράλυση, μια κατάσταση ΡΕΜ που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος και γρήγορη κίνηση του ματιού. Κατά την περίοδο REM, η δραστηριότητα των νευρώνων του εγκεφάλου είναι παρόμοια με εκείνη που υπάρχει τις ώρες που είμαστε ξύπνιοι και γι΄αυτό οι άνθρωποι που ξυπνούν από ύπνο REM μπορούν να θυμηθούν τα όνειρά τους.

Η επιστημονική εξήγηση για…

… το φως στο τούνελ και τις συναντήσεις με νεκρούς

Στη μελέτη του, ο καθηγητής Nelson διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότεροι βίωσαν τις επιθανάτιες εμπειρίες μετά από λιποθυμία ή καρδιακό επεισόδιο. Το κοινό στοιχείο που συνδέει τις δύο περιπτώσεις είναι η προσωρινή διακοπή της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο κάτι που μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσής του.

Το φως στην άκρη του τούνελ θα μπορούσε να προέλθει από δύο διαφορετικές πηγές. Είτε το φως του χειρουργικού κρεβατιού ή λόγω της μηχανιστικής αντίδρασης του αμφιβληστροειδούς, του οποίου οι νευρώνες λόγω έλλειψης οξυγόνου σταματούν τη λειτουργία τους σχηματίζοντας έτσι την εικόνα-εντύπωση ενός σκοτεινού τούνελ που στην άκρη του υπάρχει φως.

… την κίνηση και την έλξη στην πύλη του «Παραδείσου»

Αλλά αρκετοί από όσους έχουν βιώσει μεταθανάτιες εμπειρίες ισχυρίζονται ότι όχι μόνο έβλεπαν το τούνελ αλλά περπατούσαν μέσα σε αυτό. Πως γίνεται αυτό;

Η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τις εξωσωματικές εμπειρίες βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην περιοχή που είναι υπεύθυνη για την αίσθηση της κίνησης. Κανονικά, η περιοχή αυτή απενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατό κατά τη διάρκεια της μετάβασης σε κατάσταση ύπνου REM ο εγκέφαλος να λειτουργήσει κατά τρόπο ώστε ο άνθρωπος να βιώσει την αίσθηση της κίνησης.

…. αίσθημα της αιώρησης και αποκοπής ψυχής – σώματος

Τα παραπάνω εξηγούν τα «οράματα» του λευκού φωτός και του τούνελ. Τι γίνεται όμως με τις εμπειρίες της αιώρησης η της αίσθησης απώλειας ζωής;

Η εξήγηση είναι απλή. Σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου ΡΕΜ παρουσιάζεται υπνοπαράλυση. Οταν κάποιος βιώνει παράλυση ύπνου έχει την εντύπωση ότι βλέπει όραμα ή όνειρο. Αυτό εξηγεί αρκετές περιγραφές ονείρων στα οποία το άτομο βρίσκεται ξαπλωμένο και ανίκανο να κινηθεί ενώ η κατάσταση μπορεί να επιφέρει και υπναγωγικές παραισθήσεις.

Το αίσθημα της αιώρησης μπορεί επίσης να οφείλεται σε ανοξία στη δυσλειτουργία της παρεγκεφαλίδας. Η επιστημονική ομάδα ενός άλλου γιατρού του Δρ Blanke ανακάλυψε τυχαία ότιη αίσθηση της αιώρησης σχετίζεται με χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο που δημιουργούν εμπειρία παραισθήσεων που γίνεται αντιληπτή ως αληθινή από τον ασθενή. Κατά τη διάρκεια εξέτασης ασθενούς που υπεβλήθη σε τεχνίτες ηλεκτρικές εκκενώσεις στον εγκέφαλο αυτή ένιωσε να αιωρείται λέγοντας στους γιατρούς πως έβλεπε το σώμα της από ψηλά. Όταν οι ηλεκτρικές εκκενώσεις σταμάτησαν είπε πως επέστρεψε στο σώμα της. Η υπερ-λειτουργία ορισμένων αισθητήρων μέσε στον εγκέφαλο δηλαδή μπορούν να προκαλέσουν τέτοια φαινόμενα.

… το συναίσθημα της γαλήνης και της ευτυχίας

Τέλος, τα συναισθήματα της ευτυχίας θα μπορούσε να εξηγηθεί από το σύστημα ανταμοιβής και επιβράβευσης του εγκεφάλου.

Κατά τη διάρκεια μεγάλων κρίσεων, το σώμα απελευθερώνει χημικά που δημιουργούν την αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας.

Μια αληθινή μαρτυρία

Κατά τη διάρκεια της επιθανάτιας εμπειρίας που είχε μετά από επιπλοκή στη γέννα του πρώτου της παιδιού μια γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία η Τζίλιαν συνάντησε τον νεκρό πατέρα της που είχε πεθάνει προ δύο ετών.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στη Daily Mail, ένιωσε να βγαίνει από το σώμα της και να αιωρείται πάνω από το χειρουεγικό κρεβάτι βλέποντας τις υπερπροσπάθειες των γιατρών να τη σώσουν.

Στη συνέχεια πέρασε στην αίθουσα αναμονής βλέποντας τον άνδρα της εμφανώς σοκαρισμένο να τηλεφωνεί στη μητέρα της ενώ κατά τη συνάντησή με τον πατέρα της αυτός της είπε ότι θα γεννούσε αγοράκι, κάτι το οποίο ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

«Είπα στον πατέρα μου ότι έπρεπε να φύγω και να επιστρέψω πίσω να φροντίσω τον άνδρα μου τον Χάμιςκαι το παιδί μου αλλά μου απάντησε ότι έπρεπε να υπάρχει κάποια σοβαρή αιτία για να μου επιτρέψει να γυρίσω πίσω. Δεν φοβόμουν καθόλου. Το μόνο που με ανησυχούσε ήταν το πώς θα καθησύχαζα τον Χάμις ότι όλα θα πήγαιναν καλά και πως θα έβρισκα τον τρόπο να επιστρέψω στο σώμα μου» λέει η Τζίλιαν που τώρα ζει μαζί με την οικογένειά της στο Sussex.

Μετά το επεισόδιο όπως λέει η ίδια επαναθεώρησε όλη τη ζωή της και από αντικοινωνικός κλειστός χαρακτήρας μεταμορφώθηκε σε κοινωνικό άτομο.

«Κάποιος που ψάχνει να βρει λογική εξήγηση απλά χάνει το στόχο. Για όσους έζησαν παρόμοιες εμπειρίες με τη δικιά μου κατανοούν ότι ήταν άκρως αληθινές και είχαν μεγάλη επίδραση στην μετέπειτα ζωή μας. Το να νιώθεις ότι αγγίζεις το θάνατο και επανέρχεσαι στη ζωή σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Οποιοσδήποτε μπορεί να πει ότι έζησα μια παραίσθηση αλλά για εμένα είναι πραγματικότητα» τονίζει.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Νέλσον σημειώνει ότι δεν θέλει να ακυρώσει την πίστη των ανθρώπων για το Θεό αλλά προσπαθεί να εξηγήσει επιστημονικά τα βιώματα τους.

Αλλωστε όπως τονίζει: Ποιός μας λέει ότι όλοι αυτοί οι μηχανισμοί δεν έχουν δημιουργηθεί από το Θεό ακριβώς για να μας κάνουν να αισθανθούμε άνετα καθώς πλησιάζουμε στο θάνατο;