ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΤΟΥΖΑ! Ο Λάκης, ο Καραμανλής, η Γιάννα και ο Τσίπρας...

Από το "PRESS-GR
Vasilis Emmanouilidis
Ο Λάκης προστάτευσε τον Καραμανλή όσο ήταν πρωθυπουργός αλλά και μετά. Χθες αναφέρθηκε σ' αυτόν με θετικό τρόπο. Ο Λάκης στηρίζει σήμερα τον Τσίπρα. Ο Ελεύθερος Τύπος επί Γιάννας έδινε DVD με τις εκπομπές του Λάκη. Η Γιάννα υπήρξε βουλευτής της ΝΔ. Σήμερα σπονσοράρει τον...
Τσίπρα, κλείνοντάς του μέχρι και συνεντεύξεις με τον Κλίντον. Ο Τσίπρας πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Καραμανλή. Τελικά έκανε Πρόεδρο τον Παυλόπουλο. Ο Παυλόπουλος ήταν υπουργός του Καραμανλή. Ο Καμμένος το ίδιο. Ο Τσίπρας συγκυβερνά με τον Καμμένο. Ο Τσίπρας έκανε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης τον Παπαγγελόπουλο. Ο Παπαγγελόπουλος ήταν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών που ο Καραμανλής τον έκανε διοικητή της ΕΥΠ αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες που του παρείχε σε κρίσιμες υποθέσεις. Σήμερα αποκαλεί τον Τσίπρα εθνάρχη.
Δεν ξέρω πώς σας φαίνεται εσάς όλο αυτό, αλλά εγώ θα το έλεγα πολιτική παρτούζα.

...ποιανού κόμματος ειναι αυτός ο Βασίλης Οικονόμου;


Προβολή εικόνας στο Twitterάτακτος @33_3_3 -ποιανού κόμματος ειναι αυτός ο Βασίλης Οικονόμου; -ποια χρονια;

Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος...

...όλοι για τον π@ύτσ@

Βρέθηκε το επαναστατικό πρόγραμμα για τους ανέργους!

O Iωσήφ κι ο Mετανάστης...

Τσοπανόσκυλο του Τσίπρα...

ΝΕΑ ΓΛΕΝΤΙΑ! Ο Πολάκης βγάζει στη σέντρα και τους υπουργούς Υγείας του Καραμανλή για το "φαγοπότι" στο ΚΕΕΛΠΝΟ...

Ποσό 1,260 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 960 εκατ. μετά τον Σεπτέμβριο, δίνεται στο σύστημα Υγείας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Επίσης ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι έδωσε ήδη εντολή ο διαχειριστικός έλεγχος για το ΚΕΕΛΠΝΟ θα επεκταθεί έως και το 2004, καθώς ο έλεγχος που έγινε αφορούσε την περίοδο 2012-2014.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας καταγγέλλει ότι 1,6 εκατ. ευρώ δόθηκαν παρατύπως, καθώς αφορούσε κοινωνικά μηνύματα που μεταδίδονται δωρεάν.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα είχε ύψος 9.762.000 ευρώ, εκ των οποίων συμβολαιοποιήθηκαν τα 4.575.000 ευρώ και πληρώθηκαν 3.026.000 (και εξ αυτών τα 1,6 εκατ. παρατύπως).

Με την ανακοίνωση αυτή του κ. Πολάκη, πολιτικά τουλάχιστον βγαίνουν στη σέντρα (αυτό κι αν έχει ενδιαφέρον αυτές τις μέρες!) και οι υπουργοί Υγείας της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή (ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος) καθώς και οι μετέπειτα υπουργοί Υγείας από το 2009 Μαριζίλα Ξενογιαννακοπούλου και Ανδρέας Λοβέρδος. Από το 2012 και μετά, που έχει γίνει ήδη η έρευνα, υπουργοί ήταν οι Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης ενώ ως υφυπουργοί αρμοδιότητα είχαν και οι Ζέττα Μακρή και Κατερίνα Παπακώστα.

Επιτέλους να πληρώσει η πλουτοκρατία! Χειροπέδες σε 25χρονο στο Διδυμότειχο γιατί ο πλουτοκράτης εγκληματίας πουλούσε φρούτα χωρίς άδεια!

Στη σύλληψη ενός 25χρονου άνδρα που πουλούσε φρούτα χωρίς να διαθέτει ωστόσο την απαιτούμενη άδεια προχώρησε η Αστυνομία στο Διδυμότειχο, το μεσημέρι της Τρίτης. 
Ο 25χρονος εντοπίστηκε να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο στερούμενος της... απαιτούμενης άδειας και έτσι οι Αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη του καθώς και στην κατάσχεση των φρούτων ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΣΤΗ-ΒΟΥΛΗ-ΑΛΗΤΕΣ-620x380.jpgΟ Τσίπρας παρέλαβε μια Ελλάδα καθαρή, και την κατάντησε μαζί με Τασίες-Σίες, και όλο αυτό το Σιωνιστικό υπόβαθρο του ΣΥΡΙΖΑ, το ανθελληνικό συναπάντημα του ΣΥΡΙΖΑ, κατάντησε την Ελλάδα χωματερή, γεμάτη από εισβολείς Ασίας&Αφρικής.
Μέχρι από το Μαρόκο του Βασιλέως Χασάν, ήλθαν εδώ.
Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, όταν ευρέθησαν σε …………..
παρόμοια κατάσταση ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ.
Ο Τσίπρας ο μικρός, ωμολόγησε ότι την 14ην-Ιουλίου 2015 δεν γνώριζε ότι οι Σιωνιστές Ευρωπαίοι ήθελαν την Ελλάδα πάση θυσία.
Ο Τσίπρας ο μικρός φοβισμένος υπόγραψε ότι ήθελαν οι Σιωνιστές κατακτητές, αφού τον απείλησαν για τη ζωή της οικογενείας του, και από τότε τον πήρε ο κατήφορος. (Το έγραψαν τα ΜΜΕ).
Τέτοιοι είναι οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες, για να κατακτήσουν την οικουμένη,  απειλούν την ζωή των άλλων. (Βλέπε περίπτωση Κώστα Καραμανλή, που από τότε ζεί στη σιωπή, δεν τολμά να βγεί στα Κανάλια να τους ξεφτυλίσει)…………..(Το έγραψαν τα ΜΜΕ).
Η αντιπολίτευση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ του φώναζαν φέρε μια συμφωνία ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ……………
Δηλαδή την Ελλάδα διαμελισμένη στα δόντια της Ν.Τ.Π. και της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του επάρατου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
ΑΥΤΟ  ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ………………ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
Παρέδωσε την Ελλάδα- με το 3ο Μνημόνιο- στους εχθρούς Σιωνιστές Γερμανούς,  όπως ήθελαν οι τότε ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ(ΦΩΦΗ)-ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, και έτσι έφερε μια συμφωνία, κοψοχρονιά,  όπως ήθελε ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ του ποταμιού.
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ μάλιστα, από το βήμα της Βουλής τον απείλησε με σκληρά λόγια, για τιμωρία, εάν δεν φέρει μια συμφωνία, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ…………
Η συμφωνία είναι « το πλοίο στα βράχια»…………..
Όπως ήθελαν οι Σαμαράδες & Το Ποτάμι!!!!!!!!
Άμεσος κίνδυνος για διαμελισμό της Ελλάδος,  η Σιωνιστική Ευρωπαϊκή του ΡΟΤΣΙΛΝΤ συνοριοφυλακή & Ακτοφυλακή, καθώς και η συνθήκη SCHENGEN ανοιχτών συνόρων.
Οι 153 «Γραικύλοι» της Βουλής ψηφίζουν υπέρ των Γερμανών, και ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΡΕ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΠΟΛΙΤIΚΟΙ!!!
ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ, ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ!!!
                                     ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                        Διεθνολόγος/ Αρθρογράφος ΜΜΕ
                                       Έλλην  Πατριώτης

Οι 5 λόγοι που ο Τσίπρας δεν θέλησε ποτέ τη ρήξη

Ορδές από αριστερούς ακτιβιστές έκλειναν φθηνά εισιτήρια για να έρθουν στην Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο και να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τη διαφαινόμενη τότε νέα κυβέρνηση της αριστεράς στην Ελλάδα. Σε λιγότερο από 9 μήνες η ευφορία του κινήματος κατά της λιτότητας είχε παρέλθει.
Τι πραγματικά συνέβη στο μεσοδιάστημά; Αυτό αναρωτιέται στο νέο του ντοκιμαντέρ ο γνωστός δημοσιογράφος του BBC, Πολ Μέισον, ο οποίος βρέθηκε ………
στην Αθήνα το μεγαλύτερο μέρος από αυτό το διάστημα και κατέγραψε την πορεία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα. To πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον «Άνγκελα πάρε τα αρχ…ια μας» είναι ήδη στον αέρα και θα ακολουθήσουν άλλα τρία.
Ο James Bloodworth, έγραψε στο politico κάποιες αποκλειστικές πληροφορίες από το ντοκιμαντέρ και σας τις παρουσιάζουμε.
1)  Ο Τσίπρας ποτέ δεν σκόπευε να φύγει από την Ευρωζώνη
«Η καρδιά και η ψυχή μου μου έλεγαν φύγε, αλλά το μυαλό μου έλεγε ότι πρέπει να βρω μία λύση», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στον Πολ Μέισον. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγνώριζε ότι το να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα θα προκαλούσε «την κατάρρευση των τραπεζών και έπειτα ολόκληρης της οικονομίας».
Και εν τέλει αυτό ήταν ένα βήμα που δεν ήθελε να κάνει. «Αν έφευγα εκείνη τη νύχτα, ίσως γινόμουν ήρωας για μία νύχτα, ίσως για δύο, τρεις, αλλά θα ήταν καταστροφή για τις επόμενες ημέρες και νύχτες – όχι μόνο για εμένα αλλά για την πλειονότητα των Ελλήνων».
Ο Τσίπρας παραδέχεται στον Μέισον, ότι αν έκανε κάτι διαφορετικά αυτό θα ήταν «να πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή».  «Πιστεύω ότι χάσαμε χρόνο και στο τέλος ξεμείναμε από δυνάμεις και χρήματα. Αν το ξέραμε θα είχαμε πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή.»
2) Ο Βαρουφάκης, παραγκωνίστηκε επειδή ήταν προετοιμασμένος να φύγει από την Ευρώπη.
«Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου», αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο τέταρτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον, σχετικά με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συμβιβαστεί μετά το δημοψήφισμα με την Τρόικα που δεν έδειξε να συγκινείται από το συντριπτικό ΌΧΙ.
«Αισθάνθηκα απίστευτη λύπη και μία αίσθηση ότι προδώσαμε το 62% των Ελλήνων οι οποίοι με αξιοσημείωτο κουράγιο πήγαν ενάντια σε εξουσίες, σε media που τους τρομοκρατούσαν στα σαλόνια τους μέσα από τηλεοράσεις και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενάντια σε κλειστές τράπεζες, ενάντια στην ΕΚΤ, ενάντια στην Τρόικα», αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Πιστεύω ότι τους προδώσαμε και ότι δεν είχαμε το ιστορικό δικαίωμα να το κάνουμε αυτό».
Στην ίδια συνέντευξη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαβεβαίωνε τον Πολ Μέισον ότι ο ίδιος έχει συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές και ότι «δεν θα κάνουμε κάτι που θα μειώσει μισθούς και συντάξεις».
Μόνο δύο εβδομάδες αργότερα, ο νέος υπουργός οικονομικών υπέγραψε τα σκληρά μέτρα λιτότητας που περιλάμβαναν μειώσεις σε συντάξεις, αυξήσεις φόρων και ιδιωτικοποιήσεις.
3) Ο Τσίπρας πιστεύει ότι η Ευρωζώνη φοβόταν ένα domino σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αν ενέδιδε στις ελληνικές πιέσεις
«Πιστεύω ότι έκαναν ότι έκανα σε εμάς, όχι μόνο επειδή δεν μας συμπαθούσαν αλλά επειδή θέλησαν να αποφύγουν ένα domino σε άλλες χώρες», ανέφερε ο Τσίπρας.
Παραδέχεται ότι δεν ήταν θετική η εξέλιξη, μιλώντας στον Μέισον. «Αλλά το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν το δικαίωμα, είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν το αίσθημα τους και να αισθανθούν ότι η αξιοπρέπειά τους ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Αυτές ήταν ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα και τους Έλληνες».
4) Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που κάνουν τα ριζοσπαστικά κόμματα: απέτυχε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες
Αυτό που σημειώνει ο Bloodworth στο Politico είναι ότι αν το ντοκιμαντέρ μας λέει κάτι, είναι ότι αυτή η ελπίδα που επενδύθηκε από την αρχή στον ΣΥΡΙΖΑ από τους απλούς Έλληνες αλλά και τους αριστερούς ιδεολόγους συγκεκριμένα, ήταν από την αρχή λάθος τοποθετημένη.
«Οι Έλληνες πίστεψαν ότι μπορούσαν να νικήσουν την λιτότητα, απλώς ψηφίζοντας κατά», αναφέρει ο ίδιος ο Μέισον στο ντοκιμαντέρ. «Η Ευρώπη τους έδωσε την επιλογή: παραδοθείτε ή θα καταστρέψουμε την οικονομία σας».
Το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα κοινό λάθος για τα κόμματα της αριστεράς. Προϋπέθετε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έπραξαν άσχημα γιατί ήταν κακές και όχι επειδή εξαναγκάστηκαν από την ευρωζώνη.
Μπορεί να πεις ότι ο Τσίπρας τελικά επιτέλεσε μία προδοσία, αναφέρει ο Bloodwarth. Μπορείς πάλι να πεις ότι κοίταξε τον γκρεμό και όπως έκαναν και τα προηγούμενα κόμματα, έκανε ένα τεράστιο βήμα πίσω.
5)      Ο Ακτιβισμός του hashtag έχει τα όριά του
Ένα σκληρό μάθημα που δίνει το ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον, αλλά και η ίδια η πικρή ελληνική ιστορία είναι ότι ο ακτιβισμός που κινείται από hashtag, twitter και λοιπά έχει τα όριά του.
Μόλις ξεκαθαρίστηκε ότι ο Τσίπρας υπέκυψε στις απαιτήσεις της Τρόικας, εξερράγη το twitter με κατηγορίες εναντίον Τρόικας και Τσίπρα. Το hasg tag #Thisisacoup το είδε σχεδόν το ένα έβδομο του παγκόσμιου πληθυσμού. Και δεν συνέβη τίποτα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΒΟΜΒΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ: «ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΤΥΡΑΝΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ! ΠΡΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ»

Οι δημοσιογράφοι Μάκης Βραχιολίδης και Γιάννης Παπαζήσης (κάτω φωτό) κατέθεσαν επιστολή-βόμβα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον συνεταίρο του στην κυβέρνηση, υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο (πιο κάτω ο αριθμός πρωτοκόλλου της επιστολής, όπως εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου) και τους θέτουν προ των ιστορικών ευθυνών τους. Τους προτείνουν συγκεκριμένες σωτήριες λύσεις για την άνεση απεμπλοκή της χώρας από την τυραννεία των μνημονίων, λέγοντάς τους ότι οφείλουν να πράξουν άμεσα τα δέοντα και όχι να υπηρετούν τους δανειστές-εκβιαστές της διεθνούς τοκογλυφίας. 
Διαβάστε τις άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για τη σωτηρία της χώρας. 
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 1312/16-12-15
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ                                                                                                    ΑΘΗΝΑ 16/12/2015
ΕΠΙΣΤΟΛΗ       …………..
           
Των δημοσιογράφων
Μάκη Βραχιολίδη, Γιάννη Παπαζήση
προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα
Κοιν. Πάνο Καμμένο (ΥΠΕΘΑ)
ΘΕΜΑ: ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!
             Κύριε Πρωθυπουργέ,

Γ.Βαρουφάκης: Η Μεγάλη Ληστεία των Ελληνικών Τραπεζών

Αθήνα-Από το 2008, οι διασώσεις των τραπεζών περιελάμβαναν σημαντικές μεταφορές των ιδιωτικών απωλειών στους φορολογούμενους της Ευρώπης και της Αμερικής. Η πρόσφατη διάσωση των Ελληνικών τραπεζών αποτελεί ένα διδακτικό παράδειγμα για το πως η πολιτική-εν προκειμένω, η Ευρωπαϊκή- τείνει να μεγεθύνει τις δημόσιες απώλειες για να εξασφαλίζει αμφιλεγόμενα ιδιωτικά κέρδη………..
Το 2012, το αφερέγγυο ελληνικό κράτος δανείστηκε 41δις ευρώ (45 δις δολάρια ή το 22% του υπό συρρίκνωση εθνικού εισοδήματος) από τους ευρωπαίους φορολογούμενους προκειμένου να ανακεφαλαιοποιήσει τις αφερέγγυες εμπορικές του τράπεζες. Για μια οικονομία πιασμένη στις δαγκάνες ενός χρέους που δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί, και στο αντίστοιχο σπιράλ χρέους-αποπληθωρισμού, το καινούριο δάνειο και η αυστηρή λιτότητα που το συνόδευε, ήταν καταδικαστικά. Στους Έλληνες δόθηκε η διαβεβαίωση ότι έτσι τουλάχιστον θα διασφαλίζονταν οι τράπεζες μια και καλή.
Το 2013, αμέσως μετά την μεταφορά της κεφαλαίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSFS) στο Ελληνικό της παράρτημα, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , της δόσης για την δεύτερη διάσωση (η πρώτη είχε γίνει το 2010) της Ελλάδας, το ΤΧΣ προώθησε περίπου 40 δις ευρώ στις τέσσερις «συστημικές» τράπεζες παίρνοντας ως αντάλλαγμα μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου.
Μερικούς μήνες αργότερα, το φθινόπωρο του 2013, ενορχηστρώθηκε μια δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση με την έκδοση καινούριων μετοχών. Προκειμένου οι νέες μετοχές να γίνουν ελκυστικές στους ιδιώτες επενδυτές, η «τρόικα» των δανειστών της Ελλάδας (το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) ενέκριναν την προσφορά τους σε τιμή 80% μικρότερη από αυτή που το ΤΧΣ είχε πληρώσει μόλις πριν λίγους μήνες για λογαριασμό των Ευρωπαίων φορολογούμενων. Σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν επιτράπηκε στο HFSF να συμμετάσχει σε αυτή την αύξηση με αποτέλεσμα το μετοχικό μερίδιο των φορολογουμένων να υποστεί μια τεράστια κατάτμηση.
Προσβλέποντας σε πιθανά κέρδη εις βάρος των φορολογουμένων, τα ξένα hedge funds, έσπευσαν να επωφεληθούν. Η Τρόικα, σαν να ήθελε να αποδείξει ότι είχε καταλάβει το ανεπίτρεπτο των πράξεων της, ενθάρρυνε την Ελληνική κυβέρνηση να εξασφαλίσει δικαστική ασυλία για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΧΣ επειδή δεν συμμετείχαν στην αγορά νέων μετοχών με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν τα μισά από τα 41δις των κεφαλαίων των φορολογουμένων.
Η Τρόικα θριαμβολόγησε για το ενδιαφέρων των hedge funds παρουσιάζοντάς το ως απόδειξη ότι η διάσωση των τραπεζών ενέπνευσε την εμπιστοσύνη του ιδιωτικού τομέα.Όμως η απουσία μακροπρόθεσμων επενδυτών αποκάλυψε πως η εισροή κεφαλαίων ήταν καθαρά κερδοσκοπική. Οι σοβαροί επενδυτές καταλάβαιναν πως οι τράπεζες είχαν σοβαρά προβλήματα παρά την μεγάλη ένεση δημόσιων κεφαλαίων. Μεταξύ άλλων, η Ελληνική Κρίση είχε σαν αποτέλεσμα το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων να φτάσει το 40%.
Τον Φεβρουάριο του 2014, μήνες μετά την δεύτερη κεφαλαιοποίηση, η εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων Blackrock, ανέφερε ότι η εκρηκτική διάσταση των κόκκινων δανείων έκανε απαραίτητη μια τρίτη ανακεφαλαιοποίηση. Ως των Ιούνιο του 2015, το ΔΝΤ διέρρεε πως θα χρειάζονταν περισσότερα από 15δις για την αναπλήρωση των τραπεζικών κεφαλαίων-χρήματα πολύ περισσότερα από αυτά που είχαν απομείνει στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Ως το τέλος του 2014, στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας τα χρήματα και ο χρόνος είχαν αρχίσει να τελειώνουν και η κυβέρνηση είχε προσθέσει ακόμα 22 δις ευρώ μη χρηματοδοτούμενων δόσεων για το 2015. Οι αξιωματούχοι της Τρόικα δεν είχαν καμία αμφιβολία πως προκειμένου να διατηρηθεί η εντύπωση πως το Ελληνικό πρόγραμμα δεν είχε εκτροχιαστεί, θα χρειαζόταν και τρίτο πακέτο διάσωσης.
Η προώθηση ενός τρίτου πακέτου διάσωσης είχε δυο προβλήματα. Πρώτο, η, φίλα προσκείμενη, προς την Τρόικα Ελληνική κυβέρνηση είχε επενδύσει την πολιτική της επιβίωση στην υπόσχεση ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 και θα ήταν το τελευταίο. Διάφορες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης είχαν αποσπάσει την συγκατάθεση των κοινοβουλίων τους δίνοντας την ίδια υπόσχεση. Η ανατροπή ήρθε όταν η κυβέρνηση κατέπεσε και, τον Ιανουάριο του 2015, η κυβέρνηση μας, του ΣΥΡΙΖΑ, εκλέχθηκε με πρόγραμμα την αμφισβήτηση αυτής καθεαυτής της λογικής των μνημονίων.
Ως υπουργός οικονομικών της νέας κυβέρνησης, ήμουν αποφασισμένος πως η όποια νέα ανακεφαλαιοποίηση δεν θα έπεφτε στις ίδιες παγίδες με τις δύο προηγούμενες. Καινούρια δάνεια θα ήταν αποδεκτά μόνο εφόσον το Ελληνικό χρέος θα είχε γίνει βιώσιμο, και δεν θα δινόντουσαν δημόσια χρήματα στις εμπορικές τράπεζες παρά μόνο εάν είχε ιδρυθεί ένας ειδικός οργανισμός -μια «bad bank»- με σκοπό την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Δυστυχώς, η Τρόικα δεν ενδιαφερόταν για μια λογική λύση. Στόχος της ήταν να τσακίσει την κυβέρνηση που τολμούσε να την αμφισβητήσει. Τα κατάφερε δημιουργώντας ένα εξάμηνο τραπεζικό πανικό, κλείνοντας τις Ελληνικές τράπεζες τον Ιούνιο, και κάνοντας τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υποχωρήσει και να δεχθεί το τρίτο πακέτο διάσωσης τον Ιούλιο.
Η πρώτη σημαντική κίνηση ήταν η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τον Νοέμβριο. Οι φορολογούμενοι συνέβαλλαν με ακόμα 6 δις ευρώ, μέσω του ΤΧΣ, όμως, και πάλι, δεν τους επετράπη να αποκτήσουν τις μετοχές που προσφέρθηκαν στους ιδιώτες επενδυτές.
Το αποτέλεσμα, παρά την ένεση κεφαλαίων της τάξης των 47 δις ευρώ (41 δις το 2013 και ακόμα 6 δις το 2015), ήταν ότι το μερίδιο των μετοχών των φορολογούμενων έπεσε από το άνω του 65% σε κάτω από 26%. Την ίδια στιγμή τα hedge funds και οι ξένοι επενδυτές (για παράδειγμα: John Paulson, Brookfield, Fairfax, Wellington και Highfields) απέσπασαν πάνω από το 74% των τραπεζικών μετοχών επενδύοντας μόλις 5,1 δις ευρώ. Αν και τα hedge funds έχασαν χρήματα από το 2013, η δυνατότητα να αποκτήσουν όλο το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα για ένα τέτοιο, αστείο ποσό αποδείχτηκε ακαταμάχητη.
Το αποτέλεσμα είναι ένα τραπεζικό σύστημα πνιγμένο από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σταματημένο από την τροχοπέδη της συνεχιζόμενης κρίσης. Και με αυτόν, τον τελευταίο κύκλο ανακεφαλαιοποίησης, το κόστος της απόφασης της Τρόικα να συνεχίσει την τακτική των δανείων «επιμηκύνειν και υποκρίνεσθαι» μόλις αυξήθηκε. Ποτέ άλλοτε οι φορολογούμενοι δεν συνέβαλλαν τόσα πολλά, σε τόσο λίγους, για τόσο λίγα

Δίμηνο πλάνο κυβερνητικής κοροϊδίας

12359842_922949354426692_5543993686031579385_n.jpgτου Γεράσιμου Λιβιτσάνου
Θα μιλούν για «σκληρή διαπραγμάτευση», «παράλληλα προγράμματα» και «πόλεμο με την διαπλοκή», ενώ θα ξεχερσώνουν κάθε λαϊκό δικαίωμα.
Μία ακόμη …αξιοθρήνητη εβδομάδα ξεκίνησε ήδη για την κυβέρνηση! Οι βουλευτές της θα υπερψηφίσουν ένα καινούργιο «πακέτο», ευτελιστικών για τον ελληνικό λαό, προαπαιτούμενων ενώ την ίδια στιγμή θα επιχειρούν να παρουσιάσουν την κατάντια ως αποτέλεσμα «σκληρής διαπραγμάτευσης». Η υποκρισία τους μάλιστα έφθασε σε τέτοιο σημείο ώστε ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος να χαρακτηρίζει την επιβολή του μνημονιακού μισθολογίου στο δημόσιο ως …νίκη του «Όχι» της 5ης Ιουλιου. Κι αυτό είναι μόνον ένα ……….
…«τρέιλερ» από την δίμηνη κοροϊδία κοροϊδία που θα επακολουθήσει.
Στα μέσα της εβδομάδας -κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη- με κατεπείγουσα συζήτηση, η κυβέρνηση θα υπερψηφίσει την παράδοση του «μανατζμεντ» της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές προσυμφωνώντας ότι κάθε έσοδο θα διατεθεί για το χρέος. Επίσης θα παραδώσει και επισήμως τους μικροεπαγγελματίες και την λαϊκή κατοικία (είτε «πρώτη», είτε «δεύτερη») στα κοράκια των διεθνών κερδοσκοπικών ομίλων και θα περικόψει τους ήδη σφαγιασμένους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Το αποτέλεσμα θα αναμένουν οι δανειστές αφού είναι έτοιμο να συνεδριάσει την Τετάρτη, ίσως και την Πέμπτη το Euro Working Group, προκειμένου να δώσει το πράσινο φώς για μία ακόμη δόση.
Όλα αυτά ενώ ετοιμάζεται πυρετωδώς για ένα νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο ίσως ξεπεράσει κάθε νοσηρό-μνημονιακό σενάριο από όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φώς της δημοσιότητας. Ακόμη και κύκλοι πολύ καλά πληροφορημένοι για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με την «θεσμική τετράδα» εκφράζουν την δυσπιστία τους για το αν το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι δυνατόν να …εμφανιστεί δημοσίως. Πόσο δε μάλλον να δικαιολογηθούν τα μέτρα που θα περιέχει. Αναμένονται μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις από τόσες πλευρές που μεσοσταθμικά θα ξεπεράσουν το 30%. Μάλιστα ο προσανατολισμός είναι τέτοιος, ώστε να προκύψει ένα νομοθέτημα «σιδερένιων» κανόνων που να μην χωρά ούτε μία υπουργική απόφαση χειρισμού έστω μικρολεπτομερειών αυτού που θα αποκληθεί «ασφαλιστική μεταρρύθμιση». Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι με αυτό το νομοθέτημα θα …πυροβολήσει το πόδι της ενώ δεν γνωρίζει αν θα μπορέσει -μετά από αυτό- να περπατήσει ξανά.
Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένη την σοβαρότατη ανησυχία για περαιτέρω συρρίκνωση της κοινοβουλευτικής στήριξης της κυβέρνησης, γίνονται σε πολλά επίπεδα κινήσεις …αντιμέτρων για τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Αναζητείται ένα «δίχτυ ασφαλείας» τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο ώστε να μην υπάρξει αιφνίδια κατάρρευση της «δεύτερης φοράς αριστέρα».
Στη λογική αυτή, ετοιμάζεται ήδη ένα πακέτο -πραγματικά ελάχιστων- νομοθετικών ρυθμίσεων σε επιμέρους θέματα ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι οι κυβερνώντες ανταποκρίνονται στο μέτρο που μπορούν, όντας ευαίσθητοι σε κοινωνικά αιτήματα. Το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμα», που αναμένεται να προωθηθεί, προβλέπει μικρές ανακατανομές κονδυλίων ώστε να ρυθμιστούν μικρά ζητήματα του χώρου της υγείας. Επίσης να αναβληθούν για λίγο καιρό αντιλαϊκές εξελίξεις (π.χ κατάσχεση της περιουσίας της ΒΙΟΜΕ, καταπτώσεις εγγυήσεων στους αγρότες) ή κάποια ψίχουλα «κοινωφελούς εργασίας» για τους ανέργους. Στην ίδια λογική εντάσσονται και πρωτοβουλίες ικανοποίησης υπερώριμων κοινωνικών δικαιωμάτων αστικοδημοκρατικού χαρακτήρα, όπως το θέμα του συμφώνου συμβίωσης ή το ζήτημα της αποτέφρωσης των νεκρών.
Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα κι ενώ στην πραγματικότητα θα αποσαθρώνει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η κυβέρνηση θα κυρήξει και τον «πόλεμο κατά της διαπλοκής». Ουσιαστικά το προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης λέγοντας ότι η διορία για την διακομματικό διορισμό του νέο Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης λήγει στο τέλος του χρόνου. Στην συνέχεια είπε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα, μάλλον στην κατεύθυνση του περιορισμού των αρμοδιοτήτων του οργάνου. Θα πρόκειται όμως για μία θορυβώδη σκιαμαχία, αφού όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν προσφυγές στο ευρω-δικαστήριο και σε ανύποπτο χρόνο θα προκύψει ένας συμβιβασμός μεταξύ κυβέρνησης και καναλαρχών. Παλιών και νέων.

ΠΡΙΝ

Τα capital controls είναι για τους μαλάκες ,όχι για τους …πελάτες.

Οι λογαριασμοί Nostro – Vostro των τραπεζών εξαιρούνται των capital controls !!!  Το κόλπο των μεγαλοκαταθετών !!!   Οι συνταξιούχοι και ο μικροκαταθέτης στήριξαν το τραπεζικό σύστημα αφού δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους. Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που φέρνει στο φως την «τρύπα» των capital controls αποκαλύπτει τοwww.bankingnews.gr. Ο παππούς, η γιαγιά και ο μικροκαταθέτης στήριξαν το τραπεζικό σύστημα αφού δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους. Αντίθετα οι ευκατάστατοι και πλούσιοι καταθέτες μπορούσαν να βάλουν χέρι στα χρήματά τους. Η διέξοδος δόθηκε με απλά ………….
τεχνάσματα τα οποία συνέβαλαν στην απομάκρυνση των χρημάτων τους από τη χώρα σε άλλη τράπεζα του εξωτερικού. Η πληροφόρηση και η ενημέρωση για τους τρόπους διευκόλυνσης των μεγαλοκαταθετών δεν έτρεχαν στα σκαλοπάτια των πιστωτικών ιδρυμάτων. Η πληροφόρηση και ενημέρωση απαιτούσαν άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών (τραπεζιτών – καταθετών) ενώ δεν θα ήταν δυνατό να ενταχθούν όλοι σε μία τραπεζική βάρκα… διαφυγής και διάσωσης. Στην περίπτωση που η διάσωση θα έπαιρνε χαρακτηριστικά γραμμή ακτοπλοΐας τότε το τραπεζικό σύστημα θα κινδύνευε από μέσα.  Λίγοι και εκλεκτοί  Η πρώτη απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2015 καθόριζε τις συναλλαγές και εκκαθάρισης εξωτερικού στο πλαίσιο διαχείρισης του ίδιου χαρτοφυλακίου του πιστωτικού ιδρύματος. Ανάμεσα στις συναλλαγές που καθορίζονταν ήταν οι χρεώσεις / πιστώσεις με την ονομασία Nostro- Vostro Accounts. Το έγγραφο κατέληγε αναφέροντας ότι οι συναλλαγές που εμπίπτουν στο ανωτέρω πλαίσιο θα εκτελούνται χωρείς ειδική ενημέρωση.  Λογαριασμός Nostro – Vostro Οι λογαριασμοί nostro-vostro είναι στην ουσία τραπεζικοί λογαριασμοί που κρατάνε οι τράπεζες σε άλλες τράπεζες.  Πως δουλεύει και για ποιον δουλεύει Αν ο καταθέτης μιας τράπεζας γνώριζε το λογαριασμό που διατηρούσε μια εγχώρια τράπεζα σε μία άλλη τράπεζα του εξωτερικού η οποία μπορεί να ήταν και θυγατρική της. Τι έκανε ο ενήμερος πελάτης. Προχώρησε στη μεταφορά χρημάτων από το λογαριασμό του στο λογαριασμό της τράπεζας. Στη συνέχει έπαιρνε τη απόδειξη κατάθεσης και πήγαινε στη τράπεζα που ήταν η κατάθεση και ζητούσε τη πίστωση στο λογαριασμό του. Η διαδικασία αυτή ήταν γρήγορη δεν είχε τα λεγόμενα valeur και δεν χρειάζονταν μερικές μέρες για να γίνει η μεταφορά. Στην περίπτωση που γνώριζες το λογαριασμό που διατηρούσε μία ξένη τράπεζα σε μία ελληνική με την εφαρμογή των capital controls μπορούσε ο ενημερωμένος πελάτης να μεταφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ και μετά να στείλει το αποδεικτικό κατάθεσης στη ξένη τράπεζα ζητώντας να καταθέσει το αντίστοιχο ποσό στο λογαριασμό της ίδιας τράπεζας στο εξωτερικό.
Υποσημείωση Υπάρχουν ενδείξεις ότι τραπεζικά στελέχη μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό εν μέσω capital controls…      www.bankingnews.gr

Το Άβατον του Μπουρδελιστάν

Με την πολιτική κατεύθυνση που πήρε το θέμα του «ξυλοδαρμού» του πολυκομματικού βουλευτή, Οικονόμου, δύο είναι τα σενάρια που έγιναν εκείνο το βράδυ στα Εξάρχεια:
Ή ο πολυκομματικός Οικονόμου είναι ο Terminator που τον βαράνε δέκα και χαλάει μόνο η φράντζα στο μαλλί του ή αυτοί που τον «έδειραν» συμμετείχαν στο σχέδιο στρατικοποίησης περιοχών, σημείων ή γειτονιών της Ελλάδας που είναι ικανές να ασκούν αντίσταση από εδώ και στο εξής σε ό,τι γίνεται κατοχικός νόμος του κράτους. 
Τα σώματα ασφαλείας της χώρας την τελευταία εβδομάδα βγάζουν …………
ανακοινωθέντα αποκτώντας φωνή για πολιτικά, οικονομικά, θεσμικά και κοινωνικά θέματα που γίνονται στην Ελλάδα. Μετά την πολιτική διακήρυξη των σωμάτων ασφαλείας με αφορμή τον καστανά για το ποιος θα δείχνει επιείκεια και ποιος όχι σε αυτή την χώρα, τώρα οι ειδικοί φρουροί χτυπούν -καθόλου τυχαία χρονικά- με ύποπτο χιούμορ για την φύλαξη των συνόρων του Εξαρχιστάν από την Ευρωσυνοριοφυλακή, προτείνοντας δε, να κάνει το ντεμπούτο της στην Ελλάδα ακριβώς στην καρδιά της πρωτεύουσας. 
Αμέσως μετά βγήκε ο στρατιωτικός υπουργός Προστασίας, Τόσκας να μιλήσει για άβατο στο κέντρο της Αθήνας συμφωνώντας με την Αστυνομία. Μετά ακριβώς όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα καταδίκασαν την βία εναντίον του πολυκομματικού βουλευτή εκτός από την Χρυσή Αυγή.
Το ΚΚΕ καταδίκασε μεν αλλά κράτησε και μια πισινή για το ό,τι τέτοιου είδους βίαια φαινόμενα οδηγούν στην σκληρή περιφρούρηση από το Κράτος εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων. 
Έμειναν, λοιπόν, από τη μια μεριά οι «αντιεξουσιαστές» των Εξαρχείων που δρουν ως παρακρατικοί (όπως δήλωσαν φιλοευρωπαϊστές βουλευτές) και οι νόμιμοι ψηφισμένοι παρακρατικοί της Χ.Α. Αυτοί οι δύο μπήκαν στο ίδιο σακούλι της δημοκρατίας. Ακροαριστερά και φανερός ναζισμός είναι το ίδιο και τω αυτώ για το καθεστώς που κυβερνά την Ελλάδα.
Την τελική γραμμή για το ποια είναι η Δημοκρατία που θα πρέπει να τηρούμε όλοι οι φιλήσυχοι πολίτες την έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος: «Άβατα στην δημοκρατία δεν υπάρχουν και η κυβέρνηση φυσικά θα παρέμβει«. 
Το ερώτημα μπαίνει σε αυτό ακριβώς το σημείοΠώς θα παρέμβει η κυβέρνηση; Δεν έχει ήδη ομάδες  ΔΙΑΣ και ΜΑΤ να παίζουν πετροπόλεμο στο «κράτος του Εξαρχιστάν»; Μήπως έφταιξε που καταργήθηκε η Κρατική Ασφάλεια που φύλαγαν  πολιτικά γραφεία  των εκπροσώπων του Κυνοβουλίου και άλλους πιθανούς στόχους; Τι ετοιμάζουν οι βουλευτές του Άβατου του Μπουρδελιστάν για την οργή των πολιτών η οποία από τον Μάρτιο θα αρχίζει να γίνεται κοινωνικό φαινόμενο και αναμένεται θύελλα σκαμπιλιών σε μαγουλάκια φιλομνημονιακών που μέσα στο Κράτος του Μπουρδελιστάν φώναζαν τα «ΝΑΙ» σαν χήρες στο κρεββάτι τα τελευταία πέντε χρόνια;
Τι ακριβώς δικαιοδοσίες θα δώσει η κυβέρνηση στα σώματα ασφαλείας ώστε να χαρακτηρίζεται ως άβατο οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας είτε γειτονιά, είτε κτίριο, είτε σπίτι που μπορεί να γίνει άμεσα πυρήνας, όχι φωτιάς αλλά ολοκαυτώματος του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που πνέει τα ναζιστικά ευρωπαϊκά λοίσθια με ταχύτητες φωτός; 
Αν παραδείγματος χάριν, πολίτες αντιδράσουν στον πλειστηριασμό του σπιτιού του γείτονα και βαλθούν να μπουν μπροστά στο ξεσπίτωμα του από τα σώματα ασφαλείας τι ακριβώς θα κάνουν οι προστάτες του Κράτους στο «άβατο του Γειτονιστάν»; Αν συμβεί το ίδιο για την σωρηδόν διακοπή νερού και ηλεκτρικής ενέργειας που θα γίνεται μετά τις ιδιωτικοποιήσεις τους τι ακριβώς θα πάθουν οι πολίτες που θα πλακώσουν στο ξύλο τους υπαλλήλους που θα «εκτελούν εντολές» και θα περιφρουρήσουν το «Συνοικιστάν» τους; Θα χαρακτηρίζεται «άβατον του «Χωριατιστάν» αν γίνει κατάληψη βουνού ή ραχούλας (όπως στις Σκουριές)  όταν οι εταιρείες των ανεμογεννητριών θα αλώνουν τα χωριά με τους νόμους που περνά το  Μπουρδελιστάν; Ή μήπως θα γίνει το άβατον του «Ποταμιστάν» αν επαρχιώτες πάρουν χαμπάρι ότι φράγματα, ποτάμια, πηγές πωλούνται εις το όνομα των επενδυτών του Σταθάκη, του Στουρνάρα και των ομοίων τους;
Τι θέλουν ακριβώς οι του Μπουρδελιστάν άρχοντες; Να παραδώσει τα όπλα το Ελλαδιστάν για να μπορούν αυτοί άνετα να περιφέρονται ως αυλικοί του Βρυξελλιωτάν και να τους προσκυνάμε; 
Τίποτε δεν γίνεται, δεν γράφεται, δεν προτείνεται από τους κατοίκους του Μπουρδελιστάν χωρίς να έχει σκοπό φύλαξης τόσο της Δημοναζιστοκρατίας τους αλλά και να ετοιμάσουν τα στρατεύματά τους για αυτά που θα γίνουν στο Ελλαδιστάν μετά και την ψήφιση των προαπαιτούμενων του Ιανουαρίου. Ναι είναι ικανοί να ζητήσουν την βοήθεια από τον Ευρωστρατό και την Europol να κάνουν ντου διότι θα βαλθεί η σταθερότητα της Ε.Ε από κάτι «κατσαπλιάδες συμμορίτες» που δεν θέλουν να σκύβουν το κεφάλι στον Σουλτάνο Σόιμπελ και τον Γιούνκερ πασά;
Το ευρωπαϊκό πιόνι του ψηφισμένου ναζιστικού κόμματος, Χρυσή Αυγή, που επίσημα θεωρεί την βία ως πολιτική πράξη αρχίζει τώρα να δείχνει τον λόγο για τον οποίο  οι φιλοευρωπαϊστές «δημοκράτες» το έβαλαν στην Βουλή. Μετά δε, από τον «ξυλοδαρμό» του Terminator Οικονόμου από παρακρατικούς που σηκώνουν λάβαρα της δήθεν ακροαριστέρας και της αναρχίας τα πράγματα για τους πολίτες που θα διαπράξουν δίκαια βία εναντίον των κατοχικών κομμάτων της χώρας είναι πιο μαύρα και από τους φόρους θα πρέπει να πληρώσουν. 


Το φακέλωμα ως ναζιστής, παρακρατικός, αντιδημοκράτης, σταλινιστής είναι σίγουρο και δυστυχώς για την Ελλάδα ο πραγματικά αριστερός χώρος της έχει κατεβάσει τον διακόπτη της Αντίστασης κάνοντας συνειδητά κολιγιά με το μπουρδελομάγαζο του Ναζιστάν της Ε.Ε. 
Η αδικία δεν βάλει μόνο συνδικαλιστές και συντεχνίες. Η οργή από την καταπίεση δεν στοιχίζεται μόνο σε προγραμματισμένες πορείες. Είναι και μια άλλη Ελλάδα εδώ, που το Μπουρδελιστάν σας τής έκλεισε την πόρτα στα μούτρα. Την πέταξε έξω και εδώ έξω η υπομονή έπεσε κάτω του μηδενός.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! Φωτογραφία από την εποχή που ο Λάκης βρέθηκε στο κότερο με τα ναρκωτικά και τα πέρασε για ... σοκολατάκια!


Harris Kodopoulos
Ετσι για μην ξεχνάμε...
Πρωτοσέλιδα κάποιων εντύπων την εποχή που ήταν και αυτός (ο ...Λάκης) στο κότερο....με τα ναρκωτικά που τα πέρασε για...σοκολατάκια...!!!
Κάποια (Αυριανή) σήμερα στηρίζουν.... Λάκη και Σύριζα...
-Απογευματινή: «Ταξίδια» με κόκα – έκσταση. Στο φως η σαπίλα της κοσμικής Αθήνας.
-Αυριανή: «Μήτσοι» και Ρουβάδες στο κότερο της κοκαΐνης.
-Καρφί: Όλα στη φόρα για το κότερο. Λαζόπουλος, Ρουβάς, Ψινάκης.
-Η Χώρα: Ποιός κάρφωσε το κότερο με την κόκα. Βούιξε η Μύκονος από την υπόθεση Λυμπέρη.

Ρόμπα ο Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ! "Περήφανος" δήλωνε για το παράλληλο πρόγραμμα που όμως αποσύρεται...


«Αισθάνομαι περήφανος γιατί αυτή η κυβέρνηση πάει να κάνει κάτι καλό» ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη. «Δεν αισθάνομαι ένοχος για να απολογηθώ» πρόσθεσε.
«Είναι χειροπιαστή απόδειξη ότι η κυβέρνηση είναι προς την σωστή κατεύθυνση» τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος.
Υποστήριξε επίσης ότι «ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Βούτσης, μας είπε ότι καλό είναι επειδή έχουν αποχωρήσει τα τρία κόμματα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, να πάμε τις υπόλοιπες δυο συνεδριάσεις μετά τις  7 Ιανουαρίου. Δεν μας είπε ότι αναβλήθηκε»  αλλά μάλλον εκτέθηκε από τις εξελίξεις αφού το πρόγραμμα πάει στις ελληνικές καλένδες...