ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Άνοιξε η Ανθοκομική Έκθεση στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

 
Αγαπητοί συμπολίτες,
Καλή Πρωτομαγιά!
 
Από την Παρασκευή 3 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 στην αυλή του Kαπνικού Σταθμού Κατερίνης θα λειτουργήσει η πολυαναμενόμενη Ανθοκομική Έκθεση με τη συμμετοχή όλων των παραγωγών του νομού Πιερίας. Θα εκτεθούν δεκάδες χιλιάδες εποχιακά λουλούδια τα οποία θα πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
 
Ο καταπράσινος χώρος της αυλής είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες του οι οποίοι φέτος αναμένεται να είναι πολύ περισσότεροι από την περσινή χρονιά διότι οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων δεν ευνόησαν την κλασική προετοιμασία κήπων και μπαλκονιών. Γι αυτό και η Ανθοκομική Έκθεση που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Εθελοντική Ομάδα Δράση Ν. Πιερίας αποτελεί σημαντική οικονομική ανάσα για τους παραγωγούς του τόπου μας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως οι παραγωγοί συμμετέχουν στην έκθεση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
 
Φέτος με τη συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης έχει διαμορφωθεί η είσοδος του Καπνικού Σταθμού και η ανθοστολισμένη οδός Φλέμινγκ μεταμορφώνεται σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης μας. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 21:00. Σας παρακαλούμε θερμά κατά την επίσκεψή σας να χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε το ευρύχωρο πάρκινγκ των δικαστηρίων.
 
Βάλτε λοιπόν στο πρόγραμμά σας και την επίσκεψη  της Ανθοκομικής Έκθεσης και ελάτε στον Καπνικό Σταθμό για να απολαύσετε τη μοναδική ομορφιά του χώρου. Είσοδος θα είναι ελεύθερη.
 
Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα μπορέσετε να προμηθευτείτε το βιβλίο των γερμανικών αποζημιώσεων (πωλείται προς 15 ευρώ). Όπως είναι γνωστό, οι Γερμανοί ιστορικοί αλλά και ο εκδοτικός οίκος, έχουν παραχωρήσει τα συγγραφικά  δικαιώματα στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και επιθυμία τους είναι,  όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου, να διατεθούν για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης. Προμηθευτείτε λοιπόν αυτό το σημαντικό βιβλίο και γιατί όχι, χαρίστε το!
 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Κατερίνης για την άμεση ανταπόκριση των τεχνικών υπηρεσιών του στο αίτημα της να διαμορφώσει την είσοδο του Καπνικού Σταθμού και να συμμετέχει στην φετινή διοργάνωση.

12th May 2019 (18:00) THE LONDON Olive oil AWARDS CEREMONY


Awards Ceremony 2019
Sunday, 12th May 2019 (18:00) THE LONDON Olive oil AWARDS CEREMONY
At 12th May 2019 the London olive oil awards ceremony will be held in DoubleTree by Hilton Hotel London – Docklands Riverside

In this day the olive oil winners all around the world will travel in London to get their (add valued) awards.

This event is open to anyone to participate.
Consumers, wholesalers, retail stores, chefs, restaurant managers, journalists, food bloggers who want to participate must send their request filling out the contact form.

Get your FREE of Charge ticket HERE:
http://www.londonoliveoil.com/register-your-participation-in-awardsceremony/


Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ: "Ξεκινήσαμε ανεξάρτητοι και έτσι συνεχίζουμε μέχρι το τέλος. "Ανανέωση Τώρα" ένας συνδυασμός για τον δημότη και τον Δήμο Κατερίνης»



Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Γ. Νταντάμης: «Στόχος μας η αύξηση της επισκεψιμότητας προς όφελος όλων των επαγγελματικών τάξεων»
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση μεταξύ του Υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Γιώργου Νταντάμη και της Διοίκησης του Συνεταιρισμού Ράδιο Ταξί Κατερίνης - 18300 πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Συνεταιρισμού. Τον κ. Νταντάμη συνόδευαν οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη, Ελένη Πάτσιου, Μαρία Τερζίδου, Μελίνα Ταξίδου, Χρήστος Γραμματικόπουλος, Βασίλης Ταβαντζής, Λίτσα Κουκουλιάτα και Γιώργος Τσαχουρίδης.
Τον Υποψήφιο Δήμαρχο και τους Συμβούλους του υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Γιώργος Παρθενίδης, ο Γραμματέας Νίκος Σιρανίδης και ο Ταμίας Θάνος Χατζησταμάτης.
Προβλήματα Ιδιοκτητών Ταξί στην Κατερίνη
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νταντάμης ζήτησε να πληροφορηθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ΤΑΞΙ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρόεδρος κ. Παρθενίδης ανέφερε ότι ο Συνεταιρισμός διαθέτει 85 οχήματα καθώς και 3 συνεταιριστικά, είναι ο πρώτος συνεταιρισμός ΤΑΞΙ στην Ελλάδα που έθεσε σε κυκλοφορία όχημα για μεταφορά ΑμεΑ. Το σύνολο των απασχολουμένων ιδιοκτητών, συνιδιοκτητών και οδηγών είναι 124.
Υπογράμμισε δε ότι ο Συνεταιρισμός θα πρέπει να έχει έναν συμβουλευτικό χαρακτήρα προς τη Δημοτική Αρχή σχετικά με προβλήματα που προκαλούνται στο κυκλοφοριακό, σε σημεία δρόμων όπου γίνονται ατυχήματα.
Από την πλευρά του ο Γραμματέας κ. Σιρανίδης αναφέρθηκε στην έλλειψη «έξυπνων φαναριών» στην Κατερίνη καθώς και στην εκ βάθρων ανάπλαση του δρόμου που οδηγεί στην Ολυμπιακή Ακτή. Επιπλέον, ο Ταμίας κ. Χατζησταμάτης αναφέρθηκε στην προώθηση πολύγλωσσης έντυπης και ηλεκτρονικής πληροφόρησης επισκεπτών γύρω από επισκέψιμα σημεία της Κατερίνης και της Πιερίας.
Ακόμη, ο κ. Παρθενίδης σημείωσε ότι δεν υπάρχει στην Κατερίνη πρατήριο με φυσικό αέριο, ούτε πρατήριο για ηλεκτροκίνηση. Και πρόσθεσε λέγοντας: Θα θέλαμε να αποκτήσουμε και ηλεκτρικά οχήματα, που θα ήταν καλό να επιδοτούνται μέσω προγραμμάτων, αλλά και με τη στήριξη μιας Δημοτικής Αρχής.

Γ.Νταντάμης: Δώστε μας την ευκαιρία να διοικήσουμε τον Δήμο Κατερίνης για να δείτε κάτι διαφορετικό
Ως προς τα προβλήματα ο κ. Νταντάμης είπε ότι αυτά καταγράφτηκαν, ότι πρόκειται για αυτονόητα ζητήματα που πολλά θα έπρεπε να είχαν ήδη λυθεί. Μεταξύ άλλων, ο κ. Νταντάμης τόνισε:
«Εφόσον οι πολίτες μας δώσουν την ευκαιρία να αναλάβουμε τη Διοίκηση του Δήμου, θα θεσμοθετήσουμε επαφές και επικοινωνία με τον Συνεταιρισμό ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης, θα υπάρξει συνεργασία για εξασφάλιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων ΤΑΞΙ, για δημιουργία πρατηρίων φυσικού αερίου και ηλεκτροκίνητων οχημάτων αλλά και για δημιουργία προϋποθέσεων έντυπης και ηλεκτρονικής πληροφόρησης των επισκεπτών σε αξιοπρόσεκτους τόπους και χώρους του Δήμου. Κύριος στόχος μας είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Μέσα από τη συνεργασία μας με φορείς και την προώθηση καινοτομικής ανάπτυξης θα διαφημιστεί η Κατερίνη, θα επιτευχθεί η αύξηση της επισκεψιμότητας με θετικές συνέπειες για όλους τους επαγγελματικού κλάδους, μεταξύ των οποίων και τα Ταξί. Δώστε μας την  ευκαιρία να εκλεγούμε, ώστε να δείτε κάτι το διαφορετικό».
«Ίσως και να είσαστε (η επόμενη) Δημοτική Αρχή», ανέφερε ο κ. Παρθενίδης και συμπλήρωσε λέγοντας: «Εγώ πάντως σας εύχομαι Καλή Επιτυχία».

Ο Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ STREET FOOD FESTIVAL, ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ





Γ. Νταντάμης: «Γυναικείο άρωμα το 41% του Συνδυασμού μας. Είναι όλες υπέροχες, δυναμικές και ικανές»

Βόλτα στο κέντρο της Κατερίνης πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Νταντάμης έχοντας στο πλευρό του γυναίκες του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα».
Ο κ. Νταντάμης και οι υποψήφιες συνομίλησαν με τους δημότες στον κεντρικό πεζόδρομο και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Katerini Street Food Festival που λαμβάνει χώρα στην πλατεία Δημαρχείου. Απόλαυσαν τον καφέ τους, συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες και τους επισκέπτες.
«Είμαι περήφανος για τις γυναίκες που πλαισιώνουν τον συνδυασμό μας. Ξεπεράσαμε σε αριθμό το 40%, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών που προϋποθέτει ο νόμος. Είμαστε πρωτοπόροι και σ’ αυτό. Είναι όλες τους υπέροχες, δυναμικές και ικανές. Συνθέτουν ένα πολύχρωμο μπουκέτο που δίνει άλλη δυναμική και αναμφισβήτητα άλλη χροιά σ’ αυτόν τον όμορφο αγώνα για τη διεκδίκηση της επόμενης ημέρας στη Διοίκηση του Δήμου. Επίσης, θέλω να συγχαρώ διοργανωτές και συμμετέχοντες για το Katerini Street Food Festival. Στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

Γ. Νταντάμης: Είμαστε Ενωτικοί


Από την Κατερίνη, την πρωτεύουσα του Δήμου Κατερίνης, την πρωτεύουσα του Νομού Πιερίας, από τα ιερά αυτά χώματα της Μακεδονίας στέλνουμε μήνυμα σ’ όλη την Ελλάδα ότι θα πάμε ενωμένοι οι Έλληνες, θα μας ακολουθήσουν κι άλλοι από διάφορους πολιτικούς χώρους.
Συμφωνήσαμε στο αυτονόητο: Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να μας ενώνει! Κι εμείς ενωθήκαμε! Δεν ανήκουμε σε κανέναν, ανήκουμε σ’ εσάς!



Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στην πόλη και σε περιοχές των Σερρών


 

Επίσκεψη στον νομό Σερρών πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο 4 Μαΐου 2019 ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στις Σέρρες, ο κ. Τζιτζικώστας περιόδευσε σε Λιβαδοχώρι, Δημητρίτσι, Σησαμία, Άμπελους, Αγία Παρασκευή και Τερπνή, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και επαγγελματίες. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον κόμβο του Στρυμωνικού, όπου ολοκληρώθηκαν έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αποκατάσταση κατά μήκος του ποταμού, ενώ υλοποιούνται έργα συντήρησης, αναβάθμισης και αποκατάστασης  του αγροτικού δικτύου.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε την αγορά της Νιγρίτα, όπου συζήτησε με κατοίκους, επαγγελματίες και συνταξιούχους για τα ζητήματα της περιοχής. «Λόγια λίγα και έργα πολλά. Αυτό ακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια ως διοίκηση της περιφέρειας. Εδώ στην περιοχή υλοποιούμε μια σειρά έργων. Ξεκινώντας από έργα αποκατάστασης καταστροφών λόγω κατολισθήσεων στην επαρχιακή οδό Νιγρίτας-Θερμών, εργασίες για τη διαμόρφωση νησίδας στην οδό Αθανασίου Αργυρού, αλλά και εργασίες συντήρησης στην επαρχιακή οδό Νιγρίτας-Στρυμωνικού και Ηράκλειας-Στρυμονοχωρίου», δήλωσε ο  κ.  Τζιτζικώστας μετά το τέλος της επίσκεψής του στη Νιγρίτα.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη των Σερρών, όπου επίσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει να επιδείξει σημαντικό έργο. «Είμαστε υπερήφανοι γιατί εδώ ολοκληρώσαμε έργα ενεργειακής αναβάθμισης με χρήση γεωθερμίας στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Επίσης υλοποιήσαμε έργα για τη βελτίωση των δικτύων ύδρευσης και των δεξαμενών του τοπικού δήμου, την κατασκευή διυλιστηρίου νερού για την πόλη, καθώς και έργα για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδατικών πόρων και ανάπτυξης υποδομών της τοπικής ΔΕΥΑ, ενώ υποστηρίζουμε τη δημιουργία και λειτουργία σταθμών μέτρησης ρύπανσης, ατμοσφαιρικού αέρα και τη δημιουργία σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων. Ακόμη χρηματοδοτούμε την αγορά 4 ηλεκτροκίνητων τετράκυκλων οχημάτων. Στην υγεία ενισχύουμε με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, στην παιδεία ολοκληρώσαμε την προμήθεια εξοπλισμού των εδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης και ενισχύουμε τις δημόσιες υποδομές έρευνας και τεχνολογίας του ΤΕΙ κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος  στηρίξαμε πέντε σημαντικές κοινωνικές δομές. Τη  λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας, των δομών παροχής βασικών αγαθών, καθώς και τη λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ, όπως και τις εργασίες αναβάθμισης των φωτεινών σηματοδοτών για τα ΑΜΕΑ και τη δημιουργία και λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας σε έξη δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η περιοδεία του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  στο Νομό Σερρών συνεχίστηκε το απόγευμα με επισκέψεις σε Ανθή, Φλάμπουρο, Πατρίκι, Αχινό, Ίβηρα, Μαυροθάλασσα, Ευκαρπία και Νέα Κερδύλια.  
Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Το έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι εμφανές σε όλες τις περιοχές που επισκεφτήκαμε σήμερα. Ολοκληρώσαμε τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού  αποχετευτικού δικτύου του δήμου Βισαλτίας, τα έργα αποκατάστασης των ζημιών του αναχώματος στην τέως λίμνη Αχινού, όπως και τα έργα διευθέτησης του χειμάρρου Ευκαρπίας, ενώ υλοποιούμε έργα συντήρησης στην επαρχιακή οδό Πατρίκι-Ευκαρπία. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά και αποφασιστικά  και δυναμώνουμε τη Μακεδονία».

Πρόγραμμα επίσκεψης του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στην Πιερία




 
 
Επίσκεψη στο νομό Πιερίας θα πραγματοποιήσει αύριο, Κυριακή 5 Μαΐου 2019 ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της αυριανής επίσκεψης του κ. Τζιτζικώστα είναι το εξής:


10.00’:  Eπίσκεψη σε Νέα Χράνη και Κονταριώτισσα.

12.00’:  Επίσκεψη στο κέντρο της Καρίτσας

12.30’:  Επίσκεψη στο κέντρο του Λιτοχώρου.

13.30’:  Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου.

18.00’:  Επίσκεψη στα Καταφιώτικα και στο κέντρο της Κατερίνης.

19.00’:  Επίσκεψη στον Κολινδρό.

20.00’:  Επίσκεψη στο Αιγίνιο.

Μια νέα Ενορία στην Κατερίνη


 Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνεται ότι μία νέα Ενορία λειτουργεί στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης. Προσωρινά οι ιερές ακολουθίες τελούνται ήδη σε αίθουσα του  11ου Δημοτικού Σχολείου.
Όμως, έφθασε η ώρα να λάβει «σάρκα και οστά» η πολυχρόνια επιθυμία των κατοίκων της περιοχής, δηλαδή να πραγματοποιηθεί η θεμελίωση ενός νέου Ιερού Ναού. Το σημαντικότατο αυτό εκκλησιαστικό γεγονός θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα.
Προτιμήθηκε η ημερομηνία αυτή, δηλαδή18 Μαΐου, διότι η τοπική  Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος  Μελετίου, Επισκόπου Κίτρους στο όνομα του οποίου θα τιμάται ο Νέος Ιερός Ναός, που θα θεμελιώσουμε την ίδια ημέρα.
Είναι ιδιαίτερη η χαρά της Τοπικής  Εκκλησίας για τη θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού, που θα ανεγερθεί με τη συνδρομή και συμπαράσταση όλων των δημοτών, γεγονός που υπογραμμίζει την αγάπη σας προς την Εκκλησία και τα έργα Της. Άλλο ένα θυσιαστήριο, με τη Χάρη του Θεού, θα ανεγερθεί, για να αποτελέσει πνευματικό καταφύγιο.
Η Ιερά Μητρόπολη προσκαλεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα της πόλεως,  το Σάββατο 18 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα στη θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού, επ’ ονόματι του Αγίου Μελετίου, Επισκόπου Κίτρους, ο οποίος εορτάζει την ημέρα αυτή.


Ευχαριστήριο της ομάδας καλαθοσφαίρισης Α.Ε.Κ. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ ΣΑΡΙΣΑΣ προς Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ.

Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας της ομάδας, παίδων καλαθοσφαίρισης της Α.Ε.Κ. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑΣ, ενόψει του Α΄& Β΄ Ημιτελικό του FINAL FOUR του Πρωταθλήματος Παίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., αγωνιστικής περιόδου  2018-19 στο οποίο προκρίθηκε η ομάδα της Α.Ε.Κ. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑΣ, διεξήχθη στις 4 Μαϊού, φιλικός αγώνας με την ομάδα παίδων του Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης.
Το Σάββατο 11 Μαΐου στις 17:30. στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Βεροίας στο Μακρυχώρι Ημαθίας, η ομάδα παίδων καλαθοσφαίρισης της Α.Ε.Κ. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑΣ αντιμετωπίζει την αντίστοιχη ομάδα του Γ.Α.Σ. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.
Οι γονείς, ο προπονητής και το Δ..Σ., της παιδικής ομάδας καλαθοσφαίρισης της Α.Ε.Κ. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑΣ ευχαριστεί θερμά, τα παιδιά, τον προπονητή και το Δ.Σ. της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ για την συμμετοχή τους στο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι.
Με εκτίμηση
Οι γονείς Ο προπονητής Το Δ. Σ.
Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Α.Ε.Κ. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ-ΣΑΡΙΣΑΣ

Η Κοινωνική Οικονομία, Θεωρητική & Πρακτική



Την Τρίτη, 7 Μαΐ 2019, στις 7μμ (19.00), στην έδρα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης-ΚοινΣΕπ ΩΡΕΣ (Αντύπα 1, Σέρρες), η ΚοινΣΕπ ΩΡΕΣ οργανώνει και προσκαλεί όλους τους συμπολίτες σε συζήτηση με θέμα: «Η Κοινωνική Οικονομία, από την θεωρία στην πράξη», με συντονιστή τον κ Δημήτριο Μιχαηλίδη.
Τα κύρια συστήματα οικονομικής διαχείρισης είναι: Η Δημόσια Οικονομική, η Ιδιωτική Οικονομική και η Κοινωνική Οικονομία.
Επιχειρηματικότητα είναι η ΔΙΑΘΕΣΗ για ΔΡΑΣΗ με μεγάλες ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ, και όταν η επιχειρηματικότητα γίνεται δομή δράσης, έχουμε την επιχείρηση.
Οι επιχειρήσεις είναι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου-ΝΠΔΔ όταν δραστηριοποιούνται στον χώρο της Δημόσιας Οικονομικής, για να ικανοποιήσουν όλους τους πολίτες. Πχ Δήμοι, Περιφέρειες, Υπουργεία, Οργανισμοί κλπ.
Οι επιχειρήσεις είναι οι Εταιρείες, όταν δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ιδιωτικής Οικονομικής, για τη επίτευξη εκχρηματισμένου κέρδους. Πχ Ομόρρυθμες Εταιρείες, Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης, Ανώνυμες Εταιρείες, Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες κλπ.
Οι επιχειρήσεις είναι κυρίως Συνεταιρισμοί, όταν δραστηριοποιούνται στον χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας για την ικανοποίηση των αναγκών των συμμετεχόντων πολιτών (φυσικών ή νομικών προσώπων). Πχ Αστικοί (καταναλωτικοί, οικοδομικοί, προμηθευτικοί, πιστωτικοί κλπ), Αγροτικοί και Εργασιακοί, και συζεύξεις αυτών, όπως οι Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία-ΚΥΓΕΩ, κλπ
Οι Εργασιακοί Συνεταιρισμοί, οι οποίοι γίνονται για την ικανοποίηση της ανάγκης για εργασία των μελών τους, στην Ελλάδα, τους διακρίνουμε κυρίως σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις-ΚοινΣΕΠ, σε Συνεταιρισμούς Εργαζομένων & σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης-ΚοιΣΠΕ.
Μια ιδιομορφία στην Ελλάδα είναι ότι έχουν δημιουργηθεί πολλά νομικά πλαίσια για την δημιουργία και λειτουργία των διαφόρων μορφών συνεταιρισμών, και μάλιστα, και διαφορετικά επιβλέποντα Υπουργεία και εξειδικευμένες ρυθμίσεις.
Οι Αστικοί Συνεταιρισμοί εποπτεύονται από το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και οι Εργασιακοί Συνεταιρισμοί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σήμερα (2011) δημιουργήθηκε και ο νεολογισμός ΚΑΛΟ-Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία, που συμπίπτει απολύτως με την Κοινωνική Οικονομία, απλά και μόνο για να προσπαθήσει να προσεταιρισθεί τον χώρο συγκεκριμένη πολιτική σκέψη εξουσίας.
Η ΚοινΣΕπ ΩΡΕΣ «Ωφέλεια-Ροή-Έκφραση-Συμμετοχή», είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής & Κοινωνικής Ωφέλειας με έδρα την Περιφερειακή ενότητα Σερρών. Έχει τη μορφή αστικού συνεταιρισμού που μέσω επιχειρηματικής δραστηριότητας επιδιώκει την εξυπηρέτηση του συλλογικού οφέλους επενδύοντας σε δράσεις που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο. Ιδρύθηκε το Σεπ 2018 και συστήθηκε από επτά (7) γυναίκες.
Βασικός στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου έκφρασης, που θα χρησιμοποιείται και ως έδρα της ΏΡΕΣ Κοιν.Σ.Επ, η προώθηση δραστηριοτήτων πολιτισμού, τέχνης, παιδείας και οικιακής οικονομίας, περιβάλλοντος, δεξιοτήτων και πολιτιστικών, παραδοσιακών οικολογικών τεχνών και τρόπου διαβίωσης μέσω παροχών κοινής ωφέλειας και αξιοποίησης τοπικών προϊόντων και ανθρώπινου δυναμικού. Η ΚοινΣΕπ ΩΡΕΣ προωθεί δράσεις και προγράμματα που προσφέρουν σε ενήλικες και παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους.
Την Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, στις 19.00, στην ΚοινΣΕπ ΩΡΕΣ (Αντύπα 1, Σέρρες, 6974828241 & 6955954022) θα αναφερθούν αρκετές ΚοινΣΕπ, για καλύτερη ενημέρωση όλων στις ιδιαιτερότητες των δομών Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας, με τον τίτλο «Η Κοινωνική Οικονομία, από την θεωρία στην πράξη»

Για την καταγραφή, Δημήτριος Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝεα

Υψηλάντεια 2019- Προβολή ντοκιμαντέρ "Η Μπάντα"





Μ.Π.Σ. Αλέξανδρος Υψηλάντης Νέας Τραπεζούντας Πιερίας , 1η Ημέρα Υψηλαντείων, 3-5- 2019
Με ιδιαίτερη συγκίνηση το κοινό παρακολουθησε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Η μπάντα» του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη, βασισμένο στην αληθινή ιστορία του μοναδικού επιζήσαντα από τη φιλαρμονική ορχήστρα της Κερασούντας. Η εκδήλωση ξεκίνησε
με Ποντιακά άσματα-μοιρολόγια από τους μουσικούς του συλλόγου, Αλέξανδρο Αλχαζίδη και Βαγγέλη Παραδεισόπουλο ενώ μαρτυρίες επιζησάντων από την Γενοκτονία διάβασαν από το βιβλίο του Ν. Ασλανίδη "Μάρτυρες, 100 χρόνια μετά " τα μέλη του Συλλόγου Μαρίνα Χαραλαμπίδου και Παναγιώτης Σταυριανίδης . Επίσης το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει και έργα ζωγραφικής της Σοφίας Αμπερίδου με θεματολογία σχετική με τον Πόντο.

Για το Δ.Σ. 
Δημοσθένης Σεϊταρίδης  

«ΥΜΝΟΙ ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» Συναυλία της Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


   Η Εφορεία Χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης σε
συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κατερίνης, παρουσιάζει την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 (Κυριακή του Θωμά) και ώρα 20:00, στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης,  εορταστική  συναυλία.
  Θα ακουστούν έργα Χέντελ, Σακελλαρίδη καθώς και το αριστουργηματικό έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων».
 Διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης. Τραγουδούν οι Ηλίας Παπάζογλου και Ιωάννα Ηλιάδου. Αναγνώσματα  Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Οικονομίκος.
  Οι διοργανωτές καλούν όλους τους συμπολίτες μας, εάν επιθυμούν κατά την προσέλευσή τους, να ενισχύσουν τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ευαγγελικής Εκκλησίας, με τρόφιμα μακράς διαρκείας.

ΤΟ ΕΡΓΟ
    Οι «Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων», χαρακτηρίστηκαν ως το έργο ψυχής του Σταύρου Κουγιουμτζή. Ένα ώριμο αλλά και καινοτόμο έργο του σεμνού αυτού δημιουργού που κυριολεκτικά αποτελεί μια σύνθεση της βυζαντινής μας παράδοσης με το λαϊκό μας τραγούδι. Ο Κουγιουμτζής, μέσα από αυτό το έργο του  καταφέρνει κι αποτυπώνει το “Πάσχα των Ελλήνων”, μεταφέροντας στ’ αυτιά μας την “ψυχή” του και τον “ήχο” του, κατευθείαν μέσα από τις λαϊκές γειτονιές μας. Η  μουσική αναβλύζει κατευθείαν από την ψυχή του συνθέτη καλύπτοντας εσωτερικά ερωτήματα και αγωνίες μιας ακριβής ζωής. Η δυναμική του έργου είναι τέτοια, που θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει με έμφαση ότι οι “ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων” αποτελούν τον καλύτερο καρπό ενός, ώριμου βιωματικού και απόλυτα εμπνευσμένου συνθέτη
    Ως προς τη μουσική του έργου  μπορούμε να διακρίνουμε τρία επίπεδα: το βυζαντινό μέλος που αποδίδεται άλλοτε πιστά κι άλλοτε ελεύθερα, την ενορχήστρωση μέσω της οποίας αξιοποιούνται τα βυζαντινά στοιχεία και τέλος, τη μελωδική γραμμή του ίδιου του Κουγιουμτζή που συνδέει το παλιό με το νέο του έργο.
   Θερμή ήταν και η υποδοχή του έργου από τους κριτικούς.  Όπως γράφει ο αείμνηστος Πάνος Γεραμάνης (1945-2005), («ΤΑ ΝΕΑ», 2-5-1998): «Τα τροπάρια που διάλεξε (ο Κουγιουμτζής) και συγκρότησε ως ενιαίο μουσικό έργο, στο οποίο οι μελωδίες του συνθέτη συνδέουν το παλιό με το νέο, πάνω πάντα στις βυζαντινές ρίζες. Πρόκειται -κατά την άποψή μας- για ένα έργο που συγκινεί όχι μόνο θρησκευτικά αλλά περισσότερο μουσικά, σαν τέχνη, με την σφραγίδα του ορατορίου, αφού τα κύρια μέρη του αποτελούνται από ερμηνείες με λαϊκούς τραγουδιστές, χορωδία ορχήστρα και απαγγελίες».


Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 67-37 από τον ΠΑΟΚ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιστιαίας, σε αγώνα για την 4η αγωνιστική της τελικής φάσης του 33ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων.


Ο Πιερικός Αρχέλαος παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε βελτιωμένος σε σχέση με τον χθεσινό αγώνα, ωστόσο η δυναμική του αντιπάλου δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει τη νίκη, σε έναν αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου ο Στέλιος Χατζηιώαννου μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες οι οποίες μετέχουν στην αποστολή.
Ο ΠΑΟΚ πήρε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το προβάδισμα και προηγήθηκε με 2-11 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 8-19.
Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο πεντάλεπτο στη δεύτερη περίοδο, ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το προβάδισμά του και η λήξη του πρώτου ημιχρόνου τον βρήκε μπροστά στο σκορ με 19-36.
Ανάλογη ήταν η εικόνα της αναμέτρησης και στην τρίτη περίοδο, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 27-56.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτριες του Στέλιου Χατζηιωάννου ισορρόπησαν το παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στη νίκη με το τελικό 37-67.
Διαιτητές: Γιακείμη – Γκότσου.
Δεκάλεπτα: 8-19, 19-36, 27-56, 37-67.
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Καραλή 1 (1/2 β., 0/4 δ., 3 ρ., 1 ασ., 1 κλ.), Κιλ 4 (0/2 β., 2/4 δ., 4 ρ., 1 κοψ., 1 λ.), Κιολέογλου 3 (1/2 β., 1/4 δ., 0/2 τρ., 1 ρ., 3 ασ. 2 κλ., 4 λ.), Μάντζου 6 (1/2 β., 1/6 δ., 1/4 τρ., 4 ρ., 1 λ.), Καρανικόλα (0/1 δ., 0/1 τρ., 2 ρ., 1 κλ.), Παπαζιώγα 2 (1/3 δ., 1 ρ., 1 κλ.), Μάντη (0/1 δ., 0/1 τρ., 2 ρ., 2 ασ.) , Μπουμπουλέντρα 4 (2/2 β., 1/2 δ.. 0/1 τρ., 9 ρ., 2 ασ. 5 λ.), Καρατάσιου 15 (1/2 β., 1/10 δ., 4/13 τρ., 3 ρ., 2 ασ., 4 κλ., 1 κοψ., 2 λ.), Δημητριάδου (0/4 δ., 5 ρ., 1 ασ.), Παντζιάλα 2 (1/3 δ., 1 ρ., 3 λ.).
ΑΣ ΠΑΟΚ (Μασλαρινός): Μουμτζή, Λέξα 9 (1), Καλούτσικου 4, Πολυμένη 5 (1), Φείδα, Στεργάκη, Κριμίλη 9 (1), Κατσαμούρη, Θεοδώρου 11, Τζέλου 14, Μιχαηλίδου Ε.Ε.  3, Μιχαηλίδου Κ.Μ. 12.
Ομαδικά στατιστικά Πιερικού Αρχέλαου: 6/12 βολές , 8/42 δίποντα, 5/22 τρίποντα, 35 ριμπάουντ (26 αμυντικά + 9 επιθετικά), 11 ασίστ, 9 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 16 λάθη,  1/5 αιφνιδιασμοί.
Ομαδικά στατιστικά ΠΑΟΚ: 8/13 βολές, 25/50 δίποντα, 3/14 τρίποντα, 47 ριμπάουντ (39 αμυντικά + 8 επιθετικά), 19 ασίστ, 10 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 19 λάθη, 8/15 αιφνιδιασμοί.
Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, η αθλήτρια του Πιερικού Αρχέλαου Μαρία Ραφαηλία Μάντη δήλωσε τα εξής: 
“Πιστεύω καταβάλαμε μια πολύ καλή προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Προσπαθούμε σε όλο το τουρνουά που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για εμάς. Δεν τα παρατάμε ποτέ, ένα ματς μένει και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Για τις περισσότερες από εμάς είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία η παρουσία μας εδώ. Βλέπουμε ένα άλλο επίπεδο και παίρνουμε πολλά από αυτό το τουρνουά, κάτι που θα μας ωφελήσει για το μέλλον”.       
Το πανόραμα της τελικής φάσης του 33ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων
01.05.2019
ΑΣ ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ΑΟ 61-67
ΟΑ Χανίων - ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας 34-53
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΣΚ Σύλλας Αιδηψού 65-49
02.05.2019
ΣΚ Σύλλας Αιδηψού - ΟΑ Χανίων 36-59
ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας - ΑΣ ΠΑΟΚ 78-76
Παναθηναϊκός ΑΟ - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 91-45
03.05.2019
ΑΣ ΠΑΟΚ - ΣΚ Σύλλας Αιδηψού 64-47
ΟΑ Χανίων - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 45-41
Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας 40-56
04.05.2019
ΟΑ Χανίων -  Παναθηναϊκός ΑΟ 53-64
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΣ ΠΑΟΚ 37-67
ΣΚ Σύλλας Αιδηψού - ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας 41-71
05.05.2019
10:00 ΑΣ ΠΑΟΚ - ΟΑ Χανίων
12:00 ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
14:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΣΚ Σύλλας Αιδηψού
15:30 Τελετή Λήξης

Βαθμολογία (4 αγώνες)
1. ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας 8
2. Παναθηναϊκός ΑΟ 7
3. ΑΣ ΠΑΟΚ 6
4. ΟΑ Χανίων 6
5. ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 5
6. ΣΚ Σύλλας Αιδηψού 4