ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

DARE TO: Η PUMA δίπλα σε όλες τις γυναίκες που τολμούν

 
Σε απόλυτη σύμπνοια με τις νέες γενιές, η διάσημη μάρκα αθλητικών ειδών υποστηρίζει την γυναικεία ενδυνάμωση, προσκαλώντας τις γυναίκες να μην σταματούν να παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Aυτή την άνοιξη η PUMA ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες να τολμήσουν. Επιστρέφει με μία νέα συλλογή που ακούει στο όνομα DARE TO κι έρχεται να ταράξει τα νερά της sportswear μόδας. Κάθε κομμάτι της συλλογής «προ-καλεί» καθεμία από εσάς να εκφραστείτε ελεύθερα μέσα από τον τρόπο που ντύνεστε, ενώ ταυτόχρονα σας ενθαρρύνει να αγαπήσετε αναπολογητικά τον εαυτό και το σώμα σας.

Σακίρα: Αφήνει τη Βαρκελώνη για να μετακομίσει στο Μαϊάμι - Δημοσιεύματα μιλούν για νέο έρωτα

 Μετά τον χωρισμό από τον Ζεράρ Πικέ, η Σακίρα ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα ζωή μακριά από τη Βαρκελώνη.

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια θα μετακομίσει στο Μαϊάμι με τα παιδιά της κατά τα μέσα Απριλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca.

Όπως αναφέρει ωστόσο, ο λόγος για τη μετακόμισή της, ίσως να μην είναι μόνο ότι θέλει να φτιάξει εκ νέου τη ζωή της σε ένα μέρος μακριά από τον ποδοσφαιριστή, αλλά και ένας άνδρας που έχει εμφανιστεί στη ζωή της.

Βέβαια, δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του άνδρα, παρά μόνο ότι ζει στις ΗΠΑ και βγαίνει με την τραγουδίστρια τους τελευταίους 4 μήνες.

Πουτ........αννα καρέκλα ...με λένε ριζο και όπως θέλω τα γυρίζω.....Ψηφήστε τους

 

«Ζημία για την οικονομία η προστασία της πρώτης κατοικίας», δήλωσε στις 2.2.2020 ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος στις 5.11.2015 ζητούσε την διαγραφή των δανείων της ΝΔ!

Λαγονήσι - Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς έγινε το τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκε ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ


Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι οδηγοί των δύο άλλων οχημάτων. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Α' Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο 38,5 χιλιόμετρο της παραλιακής Αθηνών - Σουνίου στο Λαγονήσι το μεσημέρι της Κυριακής ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Χρυσάγης.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα του Mega, παρουσιάζει τη στιγμή του θανατηφόρου τροχαίου
Διερχόμενος οδηγός πέρασε λίγο αργότερα από το ίδιο σημείο:
Ο Κώστας Χρυσάγης, ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη του Οργανισμού, επιχείρησε να κάνει προσπέραση ενός οχήματος με τη μεγάλου κυβισμού μηχανή του, ωστόσο χτύπησε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα βανάκι, με συνέπεια να εκσφενδονιστεί. 

Πως σας φαίνονται αυτά τα νέα φανάρια;

 Σε κάποιες χώρες έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται αυτού του τύπου τα φανάρια που φαίνεται ότι μειώνουν και τα ατυχήματα.

Αν και στην χώρα μας το βασικό πρόβλημα είναι η γενικευμένη αντίσταση κατά των φαναριών και των σημάτων στους δρόμους, υπάρχουν άλλες χώρες του πλανήτη που αναζητούν τρόπους για να διευκολύνουν την ζωή των οδηγών και να την κάνουν πιο ασφαλή.

Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκαν αυτού του τύπου τα φανάρια που βλέπουμε στις φωτογραφίες, όπου το σήμα δεν είναι μόνο στο κλασικό τριπλο φωτιστικό σώμα, αλλά απλώνεται σε όλο τον στύλο.

Με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός μπορεί να δει από μακριά το φανάρι και ανάλογα να ενεργήσει, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να μην δει κάποιο σηματοδότη που είναι κρυμμένος πίσω από ένα δέντρο ή τον καλύπτει κάποιο άλλο αυτοκίνητο.

Οι νέοι αυτοί σηματοδότες έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες του κόσμου (μεταξύ αυτών και στην Τουρκία) σε πιλοτικό στάδιο.

Και τα πρώτα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά σε ότι αφορά την μείωση των ατυχημάτων στις διασταυρώσεις στις οποίες έχουν τοποθετηθεί.

Η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου

 Στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο όποιος πει ότι τα έχει δει όλα, εν τέλει κάτι γίνεται και διαψεύδεται και μάλιστα πανηγυρικά.

Μάλιστα, στα τραγελαφικά σκηνικά που εκτυλίσσονται σε αυτό φροντίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο να έχουν τις περισσότερες φορές οι παράγοντες των ομάδων.

Σε μία χρονιά που όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι χαίρονται για το γεγονός ότι έχουμε μπει στα πλέι οφ και υπάρχουν τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, οι διαιτησίες στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος οδήγησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ να καλέσουν τους παράγοντες των μεγάλων της Super League να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

Στόχος της συνάντησης ήταν να υπάρξει εξομάλυνση σχέσεων ανάμεσα σε όλες τις πλευρές και να υπάρξει μια συμφωνία για τον ορισμό ξένων διαιτητών υψηλής κλάσης στους υπόλοιπους αγώνες των πλέι οφ, που θα κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή. 

Επειδή όμως μιλάμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό δεν το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος. Αυτά που συνέβησαν όμως στη συνάντηση κορυφής που διεξήχθη το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της ΕΠΟ κυριολεκτικά δεν έχουν προηγούμενο. 

Σε αυτήν φρόντισαν να… πρωταγωνιστήσουν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο εκ των αντιπροέδρων του συλλόγου, Κώστας Καραπαπάς.

Μαρινάκης κατά δημοσιογράφων: «Όλα τα σκ@τά μαζεμένα»

H Jennifer Lopez είναι η νέα global ambassador της Intimissimi

 Tο ντεμπούτο της καμπάνιας της Jennifer Lopez με την ιταλική μάρκα εσωρούχων και homewear Intimissimi απογειώνεται με ένα παιχνίδι στις αποχρώσεις που παραπέμπουν στην ομορφιά των ιταλικών τοπίων, των μεταξωτών και των διαχρονικών διακοσμήσεων. Μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Chris Colls, η ποπ σταρ ποζάρει σε ένα χαλαρό σκηνικό φορώντας τη συλλογή της Intimissimi για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2023.

Το brand σημειώνει σε ένα δελτίο τύπου, «Οι γυναίκες του σήμερα είναι έξυπνες και επιτυχημένες και πρότυπα. Μας εμπνέουν να δουλέψουμε σκληρά και να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας. Η Lopez είναι η απόλυτη πρέσβειρα της Intimissimi, καθώς φέρνει μια δυνατή και μοντέρνα σεξουαλικότητα στη μάρκα και μεταδίδει τις βασικές της αξίες».

Η συνταγή της ημέρας. Παπαρδέλες με πέστο από φιστίκι Αιγίνης.

 Παπαρδέλες με πέστο από φιστίκι Αιγίνης

Φτιάχνουμε απολαυστικές παπαρδέλες με πέστο βασιλικού και φιστίκι Αιγίνης. Ένα διαφορετικό πιάτο ζυμαρικών, που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά.


Πασχαλινό Μπαζάρ του Συλλόγου Κόρες Πιερίων

 


Επίδοση ψηφίσματος μαθητών ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου στον Δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο με λίστα αιτημάτων

Τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο συνάντησαν, το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023, μαθήτριες και μαθητές του 1ου τμήματος της έκτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου.


Κατά τη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου στο Λιτόχωρο, οι μαθήτριες και μαθητές, τους οποίους συνόδευαν η διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Γραμματόση και η εκπαιδευτικός κα Ελένη Βλαχοπούλου, συζήτησαν μία σειρά θεμάτων που τους απασχολούν, τα οποία αφορούν στην σχολική τους μονάδα και στην καθημερινότητα των κατοίκων της κοινότητας του Λιτοχώρου.

Διαχείριση απορριμμάτων, συντήρηση πεζοδρομίων, δημιουργία ποδηλατόδρομου και διαχείριση αδέσποτων, ήταν μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν, τα οποία επιδόθηκαν στον Δήμαρχο και εγγράφως.

Ημερίδα σχολικές βιβλιοθήκες

 

Τροχαία με διαφορά μια ημέρας και κατά σύμπτωση ΟΣΕ .... Μπα δεν νομίζω εδώ Ελλάδα όχι Κολομβιάνα


 

Στην Κατερίνη οι Πανελλήνιοι Αγώνες Άρσης Βαρών Γενικών & Επαγγελματικών Λυκείων

 











Η πλατφόρμα Novoville κέρδισε την εμπιστοσύνη των δημοτών - Επίλυση 5.000 αιτημάτων

 - Κώστας Κουκοδήμος: Κάνουμε κάθε μέρα τον Δήμο μας καλύτερο

Στη βελτίωση της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδα και στην άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών με τρόπο

διαφανή, μετρήσιμο και αποτελεσματικό συμβάλλει καθοριστικά, η λειτουργία της πλατφόρμας

επικοινωνίας, καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδρασης

Δήμου - δημότη, «Novoville».

Ειδικότερα, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν υποβληθεί συνολικά 8.000 αιτήματα από τους

πολίτες προς τον Δήμο, από τα οποία έχουν επιλυθεί περισσότερα από 5.000, δηλαδή το 63%. Τα

υπόλοιπα αιτήματα είναι σε εξέλιξη και έχουν ήδη δρομολογηθεί από τις αρμόδιες δημοτικές

υπηρεσίες. Τα πιο συχνά αιτήματα που καταγράφονται στο διαχειριστικό σύστημα της πλατφόρμας

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Τρίτη 28/03 στον Πλαταμώνα

 Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η ακόλουθη διακοπή ρεύματος:

Περιοχή: Κοινότητα Πλαταμώνα, οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου (από το ύψος της οδού Καραμανλή έως τα ΚΑΑΥ. Συμπεριλαμβάνονται ξενοδοχείο Cronwell, Platamon Resort, Camping Kalamaki, ΚΑΑΥ Πλαταμώνα).

Το μεγάλο έργο που αλλάζει την Κατερίνη! - 5 εκ. ευρώ στο δήμο Κατερίνης για ανάπλαση 17 πλατειών & κοινόχρηστων χώρων






 5 εκ. ευρώ στο δήμο Κατερίνης για ανάπλαση 17 πλατειών κοινόχρηστων χώρων.

- Δημοσιεύθηκε 24 Μαρτίου το ΦΕΚ

Το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης σε 17 σημεία (πλατείες και κοινόχρηστους χώρους

της Κατερίνης) ξεκινά άμεσα μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης

για τη χρηματοδότηση ύψους 5 εκ. ευρώ στον Δήμο Κατερίνης.

 Το έργο θα αλλάξει ριζικά 17 πλατείες και κοινόχρηστους χώρους στην πόλη της Κατερίνης,

Εργασίες ασφαλτόστρωσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης κατά τις νυχτερινές ώρες

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης κατά τις νυχτερινές ώρες θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 29 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 29 Μαρτίου και την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 με ταυτόχρονο αποκλεισμό μεταξύ των κόμβων Κ11 (κόμβος Πυλαίας-Πανοράματος) και Κ12 (κόμβος Μουδανίων) στην κατεύθυνση προς ανατολικά και μεταξύ των κόμβων Κ13 (Νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”) και Κ12 (κόμβος Μουδανίων) στην κατεύθυνση προς δυτικάκατά τις νυχτερινές ώρες από τις 11.00 μ.μ. μέχρι τις 6.00 π.μ..

Επίσης, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθούν ασφαλτικές εργασίες στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση προς δυτικά, σε οδικά τμήματα μεταξύ των κόμβων Κ13 (νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”) και Κ12 (κόμβος Μουδανίων) με πλήρη αποκλεισμό των κόμβων κατά τις νυχτερινές ώρες από τις 10.00 μ.μ. έως τις 6.00 π.μ..

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Στα πλαίσια μνήμης των 100 ετών από την Μικρασιατική

καταστροφή, το Σάββατο 25 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη

επιτυχία η εκδήλωση με θέμα:

«Ο Ιεράρχης της θυσίας: Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης».

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε την αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α

Κατερίνης. Συντελεστές της ήταν τα παιδιά των «Χαρούμενων

Αγωνιστών» με την καθοδήγηση των ακούραστων ομαδαρχών τους.

Λόγω μεγάλης συμμετοχής του κόσμου, η εκδήλωση επαναλήφθηκε

την Κυριακή 26 Μαρτίου.

Στην αρχή της εκδήλωσης, η καλά συγκροτημένη χορωδία και

ορχήστρα των κοριτσιών, «Χαρούμενων Αγωνιστριών» και

φοιτητριών, άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές της αγάπης προς την

πατρίδα, με τρία τραγούδια, σχετικά με τη Σμύρνη και τις

αλησμόνητες πατρίδες.

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τις ενορίες των Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου και Αγίας Θεοδώρας Κολινδρού, τον Δημοτικό Φορέα Πολιτισμού του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού και την Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού:

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την

εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τις ενορίες των Ι. Ν.

Αγίου Γεωργίου και Αγίας Θεοδώρας Κολινδρού, τον Δημοτικό

Φορέα Πολιτισμού του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού και την

Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού:

Tην Κυριακή 2 Απριλίου 2023 και ώρα 5 μ. μ. στον

Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Κολινδρού.

ΘΕΜΑ: «Πορεία προς την Ανάσταση»

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: π. Κωνσταντίνος Καργιώτης, εφημέριος

Ι. Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ευόσμου

Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικός, καθηγητής

Πληροφορικής και Θεολογίας του 1ου Γ.Ε.Λ.

Ωραιοκάστρου Θεσ-νίκης.


Παρακαλούμε για την προσέλευσή σας

Ενημέρωση Συντακτών: Θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (30/03/2023 - 18:00)

 Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στην Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 30.03.2023, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».


Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση του εκπονηθέντος σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Δίου-Ολύμπου
Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Δημήτριος Πατσιαρίκας
2. Εκμίσθωση γραφείου εντός του κτηρίου της κοινότητας Αγ. Σπυρίδωνα
Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Δημήτριος Μυλωνέρος
3. 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2023
Εισήγηση: Οικονομική Υπηρεσία
4. Παραχώρηση του γηπέδου Βροντούς στον ΑΜΣ Βροντούς για την αθλητική περίοδο 2022-2023
Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Καλαϊτζής