ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Τι κοινό έχουν η "αριστερά" Τσίπρα με τη δεξιά;

Μυρίζει σκάνδαλο η προμήθεια από τον Σπίρτζη 1.150 οικίσκων για τους πρόσφυγες


Από το "PRESS-GR"
Άρωμα σκανδάλου βλέπουν τέσσερις βουλευτές από το Ποτάμι πίσω από την προμήθεια 1.150 οικίσκων για την προσωρινή στέγαση προσφύγων, με αρχικό προϋπολογισμό 14 εκατομμύρια ευρώ και με απευθείας ανάθεση από τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

“Αριστεροί” ικανοί για όλα!

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλος

"Ρεσάλτο"
   Οι άνθρωποι έχουν απασφαλίσει. Για τους κυβερνώντες μιλάμε. Ο ένας δηλώνει ότι οι συμβασιούχοι κινητοποιούνται για να κάνουν σόου στις τηλεοράσεις και όχι γιατί είναι 5 και 7 μήνες απλήρωτοι. 
    Ο άλλος ισχυρίζεται ότι οι αγρότες που διαδηλώνουν είναι «επιχειρηματίες με πολλά κέρδη» και τους εμφανίζει σαν ρατσιστές νεοτσιφλικάδες.
    Ο τρίτος λέει ότι «οι αγρότες δεν ξέρουν τι θέλουν». Και ο επόμενος ότι «ο Τσίπρας δεν υποσχέθηκε τίποτα» και συνεπώς κακώς ο κόσμος διαμαρτύρεται…
    Όμως, δεν ήταν ο Τσίπρας που κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι θα έριχνε τις συντάξεις στα 360 ευρώ, αλλά σήμερα τις συντάξεις τις κατακρεουργεί ο ίδιος;
    Αυτός δεν ήταν που κατηγορούσε τους προηγούμενους ότι θα εξαΰλωναν τις επικουρικές και τα εφάπαξ, αλλά σήμερα τα εξαϋλώνει ο ίδιος;
    Αυτός δεν ήταν που κατηγορούσε τους άλλους ότι θα απελευθέρωναν τις ομαδικές απολύσεις, αλλά σήμερα την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων την συζητάει εκείνος με την τρόικα;
    Ο Τσίπρας δεν υποσχέθηκε τίποτα, λοιπόν… Μάλιστα. Δηλαδή δεν ήταν ο Τσίπρας που παραμονές των εκλογών του Γενάρη έλεγε ότι αν ο... ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν πρώτος τότε, από το ίδιο βράδυ των εκλογών, το Μνημόνιο δεν θα υπήρχε…
    Ούτε, φυσικά, με το δημοψήφισμα υποσχέθηκε τίποτα…  
    Σήμερα, αντίθετα, ο Τσίπρας υποστηρίζει ότι το δικό του Μνημόνιο είναι καλό. Και έχει και ένα ακόμα «επιχείρημα»: Ότι ο λαός δεν πρέπει να διαμαρτύρεται γιατί τον Σεπτέμβρη ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει Μνημόνιο.
    Άρα: Αφού ο λαός ψήφισε τον Τσίπρα γνωρίζοντας ότι είναι ψεύτης, αφού τον ψήφισε γνωρίζοντας ότι και εκείνος είχε φέρει Μνημόνιο, τότε ο λαός δεν πρέπει να μιλάει!
    Παρατήρηση 1η: Είναι ίσως η πρώτη φορά που η ίδια η ιδιότητα του «πολιτικού απατεώνα» επιστρατεύεται ως υπερασπιστικό άλλοθι της πολιτικής απάτης! Μπίνγκο!
    Παρατήρηση 2η: Με αυτήν την - και «πρώτη φορά αριστερή» - λογική, οι εκλογές ανάγονται και επισήμως σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ της αναξιοπιστίας και σε συγχωροχάρτι της εξαπάτησης.
    Πρόκειται για εκείνο το είδος - «αριστερής» πάντα – λογικής, που προφανώς ευδοκιμεί στα παράλληλα σύμπαντα, εκεί ακριβώς που φύονται και τα «παράλληλα προγράμματα»… 
    Οι κυβερνώντες μας λένε ότι ο λαός πρέπει να ξεχάσει όσα υποσχόταν ο Τσίπρας όταν έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε σε ένα νόμο με ένα άρθρο όλα τα μέτρα λιτότητας.  
    Και ότι τώρα θα πρέπει να δοξάζει τον Τσίπρα
  • όταν ο Τσίπρας ψηφίζει το δικά του τερατώδη πολυνομοσχέδια και τις δικές του ΠΝΠ,
  • όταν στο όνομα των «αξιολογήσεων» προσθέσει τα δικά του αποκαΐδια πάνω στα ερείπια των προηγούμενων,
  • όταν το όνομα της «σωτηρίας» τετραγωνίζει την αγριότητα που θα καταργούσε,
  • όταν στο όνομα της «εθνικής κυριαρχίας» διαιωνίζει την ξεφτίλα της επιτήρησης, του ξεπουλήματος και της φοροαφαίμαξης.  
    Θαυμάστε πως οι «αριστεροί» τροχονόμοι του ίδιου παλιού οδοστρωτήρα υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους για την κατάργηση του «παλιού» και την επιστροφή της «περηφάνιας» στους Έλληνες:
    Ο Τσίπρας μετά τις πρώτες εκλογές του 2015 έβγαζε λόγους στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υποσχόμενος ότι βάζει «οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της».
    Ήταν τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε «χαρτογιακάδες» τους τροικανούς, στους οποίους θα απαγορευόταν να συναντούν υπουργούς και να σουλατσάρουν στα υπουργεία.  
    Σήμερα, είναι η «τελειωμένη» και «καταργημένη» τρόικα που πάει κι έρχεται στην Αθήνα.
    Σήμερα είναι οι «αριστεροί» υπουργοί, εξίσου υπάκουοι και επιμελείς με τους προκατόχους τους, που σπεύδουν να παράσχουν διαπιστευτήρια στους «θεσμούς» ζητώντας λίγα ψίχουλα θετικής «αξιολόγησης» από τους χαρτογιακάδες του Τόμσεν και του Γιούνκερ…   
    ***

    Και δίπλα σε όλα αυτά προσθέστε και το τελευταίο αγλάισμα «εθνικής ανεξαρτησίας»:
  • Μια «αριστερή» κυβέρνηση να υποδέχεται το ΝΑΤΟ σαν τον καλύτερο φίλο της Ελλάδας!
  • Να παρουσιάζει έναν εγκληματικό μηχανισμό σαν «ανθρωπιστική» ΜΚΟ!
  • Να εμφανίζει το ΝΑΤΟ της διαλυμένης Γιουγκοσλαβίας, της κτηνωδίας του Ιρακ και του κατεστραμμένου Αφγανιστάν σαν… «ναυαγοσώστη» των προσφύγων!
  • Να προσκαλεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο σαν εγγυητή της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, την οποία πρώτο το ΝΑΤΟ αμφισβητεί!
    Ο ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα πανηγυρίζει διότι το ΝΑΤΟ κάνει απόβαση στο Αιγαίο, αλλά με… Γερμανό διοικητή – άλλωστε «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» - είναι το ίδιο κόμμα που στην «Πολιτική Απόφαση» του Ιδρυτικού Συνεδρίου του (Ιούλιος 2013), έλεγε τα εξής:
«…η απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, η αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και η εφαρμογή της αρχής “κανείς Έλληνας στρατιώτης σε πολεμικά μέτωπα έξω από τα σύνορα της χώρας” συνιστούν άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής».
    Όσο για το «Εκλογικό Πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ (Μάης 2012), εκεί ήταν που το κόμμα του κ.Τσίπρα υποσχόταν – μεταξύ άλλων:
«Το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Αμεση κατ΄λαργηση των βάσεωντης Σούδας και του Ακτίου. Δεν θέουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για την διάλυσή του»

Αυτά έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ εκείνο το «μακρινό» 2012…

    Το έχουμε ξαναγράψει και επιμένουμε: Όσο κι αν πολλές φορές γίνεται λόγος για τους «ανίκανους» πολιτικούς, εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν χειρότεροι από τους «ανίκανους». Αυτοί που είναι ικανοί για όλα…

 ΠΗΓΗ:  enikos

Δαιδαλώδες δίκτυο τραπεζών & εταιρειών φέρνει στο φως κέντρο ερευνών Οσμή σκανδάλου στο ΤΑΙΠΕΔ... Mεγάλε "αριστερέ" Πιτσιόρλα!

Αεροδρόμιο Μυτιλήνης

  
Το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης περιλαμβάνεται στα 14 κερδοφόρα που αγόρασε η Fraport | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Ενα δαιδαλώδες δίκτυο τραπεζών και εταιρειών, οι οποίες λειτουργούν ταυτόχρονα σαν σύμβουλοι ιδιωτικοποιήσεων αλλά και σαν αγοραστές της δημόσιας περιουσίας, με τις ευλογίες και τη στήριξη της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, φέρνει στο φως έκθεση του διεθνούς κέντρου ερευνών Transnational Institute.
Στην έκθεση, την οποία η...
«Εφ.Συν.» έλαβε κατ’ αποκλειστικότητα πριν από την επίσημη κυκλοφορία της, γίνεται εκτενής αναφορά σε παραδείγματα ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων και κυρίως τις ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων που μεσολάβησαν στη διαδικασία.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Deutsche Bank η οποία, όπως αναφέρεται, συμβούλευσε την ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει τις μετοχές του ΟΠΑΠ στο 50% της αξίας τους.
Οι συντάκτες δεν κρύβουν την έκπληξή τους τόσο για την «απίστευτα» χαμηλή τιμή όσο και για το γεγονός ότι η συμφωνία επικυρώθηκε ακόμη και όταν έγινε γνωστό ότι ο τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, παραιτήθηκε όταν έγινε γνωστό ότι ταξίδευε με αεροσκάφος του Μελισσανίδη.
Εκπληκτοι φαίνεται να έχουν μείνει οι ερευνητές του Transnational Institute και για τo γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ χρησιμοποίησε ως σύμβουλο την Eurobank Equities Investment Firm (θυγατρική της Eurobank) προκειμένου να πουλήσει σε μια άλλη θυγατρική της Eurobank (Eurobank Properties) 14 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου – συμφωνία από την οποία οι Ελληνες φορολογούμενοι ζημιώθηκαν, αντί να ωφεληθούν, κατά 135 εκατ. ευρώ.
Η έκθεση δεν παραλείπει φυσικά την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛΛ. να πουλήσει τα 14 κερδοφόρα αεροδρόμια της χώρας κρατώντας μόνο τα επιδοτούμενα.
Οι ερευνητές επισημαίνουν τη σύγκρουση συμφερόντων που προκύπτει από το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ χρησιμοποίησε ως σύμβουλο τηLufthansa Consulting GmbH, θυγατρική της Lufthansa, η οποία με τη σειρά της είναι μέτοχος της Fraport που αγοράζει τα αεροδρόμια.

«Πουλήστε χαμηλά...»

Με ανάλογα παραδείγματα από άλλες έξι χώρες, η έκθεση (την οποία η Efsyn.gr θα παρουσιάσει το Σάββατο μεταφρασμένη στα ελληνικά) αποκαλύπτει ένα δαιδαλώδες δίκτυο ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργούν ταυτόχρονα ως σύμβουλοι πώλησης και αγοραστές δημόσιας περιουσίας – συχνά υπό το καθεστώς απειλών και πιέσεων της τρόικας προς τις υπερχρεωμένες χώρες τη Ε.Ε.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον κολοσσό Lazard (σύμβουλο της Ελλάδας για το καταστροφικό PSI, που επέστρεψε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος, σύμφωνα με την έκθεση, συμβουλεύει κυβερνήσεις να πουλήσουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές τις επιχειρήσεις του Δημοσίου προκειμένου στη συνέχεια να τις αγοράζει μέσω θυγατρικών της.
Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία που ειδικεύεται στις ιδιωτικοποιήσεις είναι η NM Rothschild (θυγατρική της Rothschild & Co), η οποία ουσιαστικά φέρεται να συνδιαμόρφωσε την πολιτική μαζικών ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης Θάτσερ πριν ανοίξει τα φτερά της σε άλλες 30 χώρες του κόσμου.
Αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας σε ολόκληρη την Ευρώπη, η έκθεση καταρρίπτει με ατράνταχτα επιχειρήματα σειρά διαδομένων μύθων για την «υψηλότερη αποδοτικότητα» των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων, τις χαμηλότερες τιμές για τα νοικοκυριά αλλά και τα κέρδη που υποτίθεται ότι προσφέρουν στα κρατικά ταμεία.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε 34 χώρες του ΟΟΣΑ η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας οδήγησε σε αυξήσεις των τιμολογίων κατά 23,1% κατά μέσον όρο.
Για τους ερευνητές του T. I. η Ελλάδα φαίνεται να αποτελεί και σε αυτή την περίπτωση παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγή λόγω της τεράστιας ζημιάς που προκαλούν στην εθνική οικονομία οι ιδιωτικοποιήσεις των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων του δημοσίου τομέα.
Άρης Χατζηστεφάνου

Κότερα - Κόκα - Τσίπρα και Αλκοόλ...

Δεν αρκείται στη νεκροψία, θέλει να κάνει καί το φόνο! Ενώ αναμένει έχοντας ράψει ταγιέρ για μεγάλο υπουργείο (το σούργελο θέλει το Άμυνας) κι όχι μια Αντιπροεδρία...


Δεν αρκείται στη νεκροψία, θέλει να κάνει καί το φόνο!
Μετά σου λέει "φτάνει, αρκετές φορές τους έκαψαν"...

Με λινάτσες και μποφόρια..

     Κι εκεί που δεν παράγονται πιά σοβαρές ειδήσεις άξιες σχολιασμού,
     ( που, τί άξιο πια σχολιασμού μπορεί να παραχθεί σε μια κατεστραμμένη χώρα προορισμένη απ’ τους »εταίρους» της να γίνει ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες που εκείνοι δημιουργούν
     ..μιά χώρα που στην επικράτειά της -Αιγαίο- επιχειρούν ξένες δυνάμεις με ξένη διοίκηση,
     ..μια χώρα που ο λαός της έστειλε στην Βουλή μόνον προδότες και δωσίλογους )   ..εκεί πετιούνται δυο-τρεις κυβερνητικές  λινάτσες και σου φτιάχνουν την μέρα!
     ( ο όρος »λινάτσα» και »παλιολινάτσα» είναι εξαιρετικά αγοραίος, και  γι αυτό επίτηδες χρησιμοποιούνται από το blog. Για αγοραίους ανθρώπους αγοραίες εκφράσεις)
     Βγαίνει λοιπόν η πρώτη κυβερνητική λινάτσα και αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και μας λέει πως ….
τα ΜΜΕ που αυτονομούνται συνιστούν απειλή για την δημοκρατία!
     Τσαουσέσκου ζείς, εσύ μας οδηγείς!

     Βγαίνει η δεύτερη λινάτσα και υπουργός Παιδείας, και λέει πως δεν θα επιτρέψουμε μαθητές να κάνουν πορείες κατά των hot spots!
     Χούντα ζεις, εσύ μας οδηγείς!
     Βγαίνει και η παλιολινάτσα και κυβερνητική εκπρόσωπος και επιβεβαιώνει πως πράγματι η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο νόμου για τον έλεγχο του διαδικτύου.
     Κιμ Γιονγκ Ούν  θεέ, πάρε την ΠΑΕ!
Βγαίνει και το βράδυ η καλλιτεχνική λινάτσα και μας αναλύει την »ομάδα Σόϊμπλε»  ξεχνώντας(;) να συμπεριλάβει σ’ αυτήν και το ελεεινό Στουρνάρι,
     ..αφού τώρα τα βρήκαν οι »αριστεροί» κυβερνώντες μαζί του και τους κρατάει και το φανάρι.
     Στρατευμένη τέχνη!  Με την »αριστερού» τύπου δημοκρατία βέβαια.
Αυτή δυστυχώς είναι η καθημερινότητα που επιφυλάσσουν σε μιά χρεοκωπημένη και υπό κατοχή χώρα και στους πολίτες της οι πολιτικές λινάτσες αριστερού τύπου.
Καθόλου διαφορετική, αν μη και χειρότερη από αυτή που μας επιφύλαξαν οι δεξιού και »σοσιαλιστικού» τύπου παλιολινάτσες.
Το δυστύχημα επίσης είναι πως όλα αυτά τα υφίσταται ο λαός εξ αιτίας του.
Εξ αιτίας των δικών του επιλογών, και της ραγιάδικης νοοτροπίας του και του απέραντου φιλοτομαρισμού του.
Και δυστυχώς δεν είμαστε Ρουμανία!
Στην Ρουμανία θα αργήσει πολύ να τολμήσει να ξαναφανεί ένας Τσαουσέσκου!
Ρουμανία ζεις, εσύ μας οδηγείς!..

ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ: Ο Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες! (…και τον κρατάνε ακόμα Υπουργό..)

Σγουρίδης: Ο Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν, αλλά από αυτά που έλεγαν» ανέφερε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 3,6 είπε: «Αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά, δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου, πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια» συνέχισε.
Τότε, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;»……..
«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν…» απάντησε ο κ. Σγουρίδης.
«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Αρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα» απάντησε ο κ. Σγουρίδης.

Newsroom ΔΟΛ