ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Κατάθλιψη: Αυξημένος κατά 40% ο κίνδυνος για όσους επιλέγουν αυτό το μοτίβο διαβίωσης

 Για όσους έχουν μεγαλώσει συμβιώνοντας κάτω από την ίδια στέγη με πολλά άλλα άτομα της οικογένειας, ίσως θεωρήσουν την ανεξαρτησία του να ζήσουν μόνοι τους ως δώρο. Σύμφωνα όμως με νεότερα στοιχεία μελέτης, δεν αναλογίζονται έναν βασικό παράγοντα.

H μελέτη που δημοσιεύτηκε Frontiers in Psychiatry αποκάλυψε ότι η μοναχική διαβίωση συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης.

Μια «επιδημία» μοναξιάς

Απλοποιούνται οι μεταβιβάσεις ακινήτων – Ξεκίνησε η κατάργηση πιστοποιητικών

 


Τέλος στη γραφειοκρατία μεταβιβάσεων ακινήτων επιχειρεί να βάλει η ΑΑΔΕ ξεκινώντας από την κατάργηση του πιστοποιητικού μη οφειλής φόρου κληρονομιάς – γονικής παροχής και δωρεάς. Σύντομα, όπως αναφέρουν από τη φορολογική διοίκηση, το πιστοποιητικό (του αρ. 105 Ν. 2961.2001) περί μη οφειλής φόρου κληρονομιάς δεν θα χρειάζεται στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Παράλληλα προωθούνται και άλλες καταργήσεις καθώς και αυτοματοποιήσεις όπως για παράδειγμα του Ε9.

Συγκεκριμένα σχεδιάζεται μια νέα ψηφιακή εφαρμογή μέσω της οποίας η δήλωση Ε9 θα συμπληρώνεται αυτόματα με άντληση των στοιχείων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα myProperty της ΑΑΔΕ. Οι φορολογούμενοι, δεν θα χρειάζεται να τροποποιήσουν  τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους στο Ε9 κάθε φορά που προχωρούν σε κάποια αγοραπωλησία, γονική παροχή ή δωρεά ακινήτου. Το Ε9 θα ενημερώνεται αυτόματα  με βάση τα στοιχεία των δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτων  που υποβάλλονται πλέον υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

Πώς η συμπεριφορά των εφήβων μπορεί να επηρεαστεί από την παρακολούθηση βίαιης πορνογραφίας;

 Καθώς η πορνογραφία γίνεται όλο και πιο διαθέσιμη, έχει παρατηρηθεί ότι η έκθεση των εφήβων σε σεξουαλικό υλικό που περιλαμβάνει σκηνές βίας έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις τόσο στις διαπροσωπικές τους σχέσεις όσο και στον τρόπο με τον οποίο ξεκινά η σεξουαλική τους ζωή.

Είναι γεγονός ότι η βίαιη πορνογραφία έχει αρνητικές επιπτώσεις στη συμπεριφορά και τις προσδοκίες των εφήβων για τις σεξουαλικές σχέσεις που θα συνάψουν. Oι έφηβοι που παρακολουθούν βίαιη πορνογραφία, ελλείψει εμπειρίας, δεν μπορούν συχνά να ξεχωρίσουν την φαντασία από την πραγματικότητα. Επίσης, ως παρατηρητές αντιλαμβάνονται τη σεξουαλική απόλαυση αποσυνδεδεμένη από μια ρεαλιστική σχέση με κάποιο άλλο άτομο.

Οδηγήσαμε τη Mercedes-Benz GLB 180. Τι, SUV χωρίς Crossover;

 Ό,τι και να λέμε, η Mercedes-Benz κάνει ό,τι μπορεί (σχεδόν) για να μη μπερδεύεσαι με την πληθώρα των μοντέλων της και με το τι ακριβώς αντιπροσωπεύει το καθένα. Στην κατηγορία των SUV, για παράδειγμα –η οποία, αριθμώντας πλέον 16(!) μοντέλα, αντιπροσωπεύει το 25% των πωλήσεων της εταιρείας– βλέπεις μια GLB, εκ δεξιών της οποίας υπάρχει μια GLA και εξ ευωνύμων μια GLC (όλες τύποις Offroader). Οπότε, εύκολα συμπεραίνεις ότι πρόκειται αφενός για ένα ακόμα SUV, τοποθετημένο ανάμεσα στη GLA και στη GLC, και αφετέρου για ένα ακόμα μοντέλο (το 7ο, αν δεν κάνω λάθος, όταν λανσαρίστηκε το 2019) που βασίζεται στην πλατφόρμα MFA2 στην οποία «πατάνε» οι A-Class, οι CLA, η B-Class και οι ηλεκτρικές EQA και EQB, που ίσως βρουν και αυτές τον δρόμο προς τα δω όταν αποκτήσω wallbox – και η χώρα περισσότερους ταχυφορτιστές.

Το ιστορικό ρολόι Majetek της Longines απέκτησε νέα ζωή

 Η Longines λαμβάνει μεγάλη αναγνώριση από την κοινότητα των φίλων της ωρολογοποιίας για τον καλαίσθητο τρόπο που αναπαράγει ιστορικά ρολόγια. Και αυτό οφείλεται όχι μόνο στις σωστές αναλογίες που διατηρούν στις λεπτομέρειές τους, αλλά και στις επιλογές που κάνουν στο πέρας του χρόνου για το ποια ρολόγια θ’ ανασύρουν από το παρελθόν. Η

Ένταση με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

 Επεισόδια ξέσπασαν στην πλατεία Συντάγματος μετά το τέλος της συγκέντρωσης για τα θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής ξέσπασαν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος μακριά από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης για το δυστύχημα στα Τέμπη, η οποία ήταν ειρηνική και είχε μεγάλη συμμετοχή με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για συμμετοχή τουλάχιστον 12.000 ανθρώπων.

Superleague 1: Πέρασε στην κορυφή η ΑΕΚ, στο +1 από τον Παναθηναϊκό

 








Mε τον Νόρντιν Άμραμπατ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, βρίσκοντας δύο φορές δίχτυα (στο φινάλε του πρώτου μέρους και στην αρχή του δευτέρου), η ΑΕΚ πέρασε χωρίς προβλήματα από το Ηράκλειο καθώς επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ (σκόραρε και ο Γκατσίνοβιτς) και πάτησε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

4 reasons


Κατάλυμα
Στοιχεία επικοινωνίας
ΔΙΟΥ & ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, 60100
Διεύθυνση
  • 2351 062444
    Κινητό
  • info@4reasons.gr
    Email
Ιστότοποι και σύνδεσμοι κοινωνικών δικτύων

Αλβανία: Μεσίστιες οι σημαίες – Ημέρα εθνικού πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη

 Μεσίστια ήταν σήμερα η αλβανική σημαία στα κρατικά και δημόσια ιδρύματα της χώρας διότι με απόφαση της κυβέρνησης η 5η Μαρτίου κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στην Αλβανία στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σε πολλές πόλεις της χώρας οι πολίτες άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη. Στην Κορυτσά οι κάτοικοι της πόλης άναψαν κεριά έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό και το ίδιο επαναλήφθηκε και στην πόλη των Αγίων Σαράντα.

Εκατοντάδες Έλληνες και Αλβανοί, μαθητές, δάσκαλοι και απλοί πολίτες μετέβησαν στο προαύλιο του σχολείου της κοινότητας Δερβιτσάνης για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν για τα θύματα στα Τέμπη.

53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

 


Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τη διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης – Δυτικό τμήμα

 Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι θα συνεχιστεί η διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) για το 2023, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης στο Δυτικό Τμήμα, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής: Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Βόλβη, Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου, Λαγκαδά Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως.

Για τους ωφελούμενους του Δυτικού Τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, η διανομή τροφίμων ξεκίνησε από τις 18 Ιανουαρίου 2023 με τη διανομή νωπών προϊόντων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Από τις 6 Μαρτίου 2023 και εν όψει των εορτών του Πάσχα θα ξεκινήσει η δεύτερη διανομή, που περιλαμβάνει νωπά προϊόντα (χοιρινό κρέας, τυρί φέτα και γραβιέρα, φρούτα και λαχανικά), ξηρά τρόφιμα (αλεύρι, μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι, τοματοχυμός, φασόλια, φακές, ελαιόλαδο) και είδη βασικής υλικής συνδρομής (υγρό καθαρισμού, οδοντόκρεμα, υγρό πιάτων, μωρομάντηλα, οδοντόβουρτσα, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου, αφρόλουτρο), η οποία κατόπιν θα συνεχιστεί και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Π.Κ.Μ.

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τη δημοσίευση της 2ης Επικαιροποίησης της Απόφασης αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου αιτημάτων στήριξης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 (3η Πρόσκληση) κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022

 Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί η υπ’ αρ. 156024(1035)/ 03.03.2023 2η Επικαιροποίηση της Απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας ΠΚΜ, που αφορά στα αποτελέσματα διοικητικού ελέγχου αιτημάτων στήριξης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 (3η Πρόσκληση) κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

Στην ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισυνάπτεται το αρχείο της υπ’ αρ. 156024(1035)/ 03.03.2023 Απόφασης (ΑΔΑ: ΨΠΒ27ΛΛ-Μ2Ε), όπου αναφέρονται αναλυτικότερα οι δικαιούχοι, οι επιλαχόντες καθώς επίσης και οι αιτήσεις οι οποίες απορρίπτονται.

Σημειώνεται ότι:

1. Όσοι υποψήφιοι έχουν καταταχθεί στον πίνακα των δικαιούχων, μπορούν εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έκδοσης των πινάκων αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου να υποβάλλουν αίτηση μη ένταξης στο υπομέτρο.

2. Οι υποψήφιοι των οποίων οι αιτήσεις έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου, έχουν το δικαίωμα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής (ένστασης), με την έννοια του άρθρου 25 του ν. 2690/1999, κατά της παρούσας εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης πράξεων. Η ενδικοφανής προσφυγή εξετάζεται μόνο όταν στρέφεται εναντίον του διοικητικού ελέγχου των συμπληρωματικών δικαιολογητικών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της ΠΚΜ, στις κατά τόπους ΔΑΟΚ και στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr.

Αγωνία για δύο άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί

 Δραματικές στιγμές για μια 23χρονη φοιτήτρια και έναν 34χρονο μετανάστη.


Μια φοιτήτρια και ένας μετανάστης που ταξίδευαν με τη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη παραμένουν αταυτοποίητοι, γιατί ακόμη δεν έχουν βρεθεί ίχνη τους, σχεδόν μία εβδομάδα μετά το τραγικό συμβάν

Κατώτατος μισθός: Ανακοινώνεται η νέα αύξηση

 Στο τέλος της εβδομάδας, (δεν έχει οριστεί ακόμα η ημέρα) θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο που αναβλήθηκε εξαιτίας της τραγωδίας στα Τέμπη με σκοπό να εγκρίνει την τελική πρόταση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για τον νέο κατώτατο μισθό. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση θα κυμανθεί μεταξύ 7,50% και 7.75%, στο ύψος δηλαδή της αύξησης των συντάξεων. Επομένως ο νέος κατώτατος μισθός που θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου, από 713 ευρώ που είναι σήμερα θα διαμορφωθεί σε 766 έως 768 ευρώ.


Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει και το επίδομα ανεργίας, αλλά και σειρά επιδομάτων που καταβάλει η ΔΥΠΑ. Σήμερα το ημερήσιο επίδομα είναι στα 17,51 ευρώ το ημερήσιο και 438 ευρώ το μηνιαίο επίδομα. Έτσι εφόσον ο κατώτατος μισθός αυξηθεί κατά 7,75% από 1η Απριλίου 2023 το επίδομα ανεργίας θα φτάσει στα 472 ευρώ.

Το ύψος του επιδόματος ανεργίας ορίζεται σε ποσοστό 55% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, ανεξαρτήτως από το αν ο άνεργος αμειβόταν με μηνιαίο μισθό ή ημερομίσθιο (προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος). Αντίθετα, το ειδικό επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας το οποίο ανέρχεται σε 200 ευρώ τον μήνα δεν πρόκειται να αυξηθεί, καθώς πρόκειται για σταθερό ποσό.

Αναλυτικότερα:
1) Το ειδικό Βοήθημα λήξης ανεργίας το οποίο ισούται με 13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας κι από 227,65 ευρώ διαμορφώνεται στα 245 ευρώ. Ειδικό βοήθημα δικαιούνται οι ασφαλισμένοι, εφόσον παρέμειναν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων επί ένα μήνα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν είναι εποχικοί (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές/-ριες, εργαζόμενοι/-ες σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ.).

2) Το ειδικό Βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα των ανέργων: Ισούται με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας ύψους 262,67 ευρώ διαμορφώνεται στα 283 ευρώ.

3) Το ειδικό Βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας: ισούται με 15 ημερήσια επιδόματα ανεργίας ύψους 262,67 ευρώ διαμορφώνεται στα 283 ευρώ.

4) Το ειδικό Βοήθημα λόγω Επίσχεσης Εργασίας ή Διακοπής Εργασιών: ισούται με 20 ημερήσια επιδόματα ανεργίας ύψους 350,23 ευρώ διαμορφώνεται στα 377 ευρώ.

5) Το ειδικό εποχικό βοήθημα: Το ύψος του προκειμένου για οικοδόμους ορίζεται στο 70% του 37πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη ύψους 824,63 ευρώ διαμορφώνεται στα 888 ευρώ.

6), ενώ για τα επαγγέλματα των μουσικών-τραγουδιστών, ηθοποιών κλπ. στο 70% του 25πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη ύψους 557,22 ευρώ διαμορφώνεται στα 600 ευρώ.

7) Το βοήθημα Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων - Ασφαλισμένων ύψους 437,79 ευρώ διαμορφώνεται στα 462 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργοδοτικοί φορείς στα υπομνήματά τους πρότειναν αυξήσεις από 4% έως 10% ενώ 15% ( 826 ευρώ) πρότεινε η ΓΣΕΕ.

Eκλογές τον Μάιο, μέτρα και διαχείριση στην (διακομματική) οργή και τα δυο deal της εβδομάδας


 -Χαίρετε, οι πολίτες συνεχίζουν να βιώνουν ακόμα συλλογικά το σοκ του τραγικού δυστυχήματος, ίσως κάνοντας εικόνα στο μυαλό τους, ή και ταυτιζόμενοι, με τις οικογένειες αυτών των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα, που απλά δεν χωνεύεται ό, τι και να πει κανείς. Το πένθος, η θλίψη, η οργή και η αγανάκτηση για όλους και για όλα, το ανθρώπινο λάθος αλλά και για την ευθύνη του κράτους μπορεί να κυριαρχούν. Αλλά επειδή η ζωή συνεχίζεται, (δυστυχώς όχι και για όσους χάθηκαν, αλλά και για τους δικούς τους ανθρώπους), έχει σημασία το «παρακάτω». Πώς δεν θα ξαναγίνει αυτό το μεγάλο κακό ή κάποιο άλλο παρόμοιο που σίγουρα κάπου κρύβεται πίσω από το ελληνικό δημόσιο, τις παθογένειές του, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη γραφειοκρατία του.

Μητσοτάκης

Πότε θα ξαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος - Τα επόμενα βήματα μετά την τραγωδία

Αγώνα δρόμου για να ξαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος καταβάλλουν μετά την τραγωδία στα Τέμπη τα συνεργεία του ΟΣΕ, τα οποία βρίσκονται επί ποδός για να καθαρίσουν τις γραμμές από τα κατεστραμμένα βαγόνια, να ελέγξουν την κατάσταση του δικτύου και της σηματοδότησης αλλά και να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για την αποτροπή ανάλογων συμβάντων στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κέντρου ελέγχου κυκλοφορίας των συρμών που βρίσκεται στην Οδό Καρόλου, το οποίο αποτελεί τον ρυθμιστή κυκλοφορίας του δικτύου, καταγράφοντας όλες τις αναφορές κίνησης των intercities αλλά και των εμπορικών τρένων. Όταν μεταβιβάστηκε η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) στους Ιταλικούς σιδηροδρόμους, δημιουργήθηκε ένα κέντρο παρακολούθησης στο κτίριο της Πετμεζά στην Συγγρού που είναι τα κεντρικά της γραφεία όπου η παρακολούθηση των τρένων γίνεται μέσω GPS.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!



Οι τεράστιες παραλείψεις, η εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας σε θέματα ασφάλειας και οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στοίχισαν τη ζωή σε τόσους αθώους ανθρώπους και στέρησαν για πάντα το χαμόγελο από τα χείλη των δικών τους! Είναι τεράστια η πολιτική ευθύνη, όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 15 ετών, γι αυτό και δε θα ανεχθούμε τη μετακύλισή της σε αποδιοπομπαίους τράγους. Απαίτησή μας: Να αναζητηθούν οι ευθύνες, να δοθούν εξηγήσεις και να αποδοθεί δικαιοσύνη!

Είναι καιρός να πάρουμε εμείς, οι απλοί πολίτες, την κατάσταση στα χέρια μας και με τον αγώνα μας να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να εξασφαλίσουμε το μέλλον που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας!

Συμπολίτες, πρέπει να τους σταματήσουμε!

Ούτε η πρωτοφανής αυτή εθνική τραγωδία δεν φαίνεται ικανή να πτοήσει την πίστη της κυβέρνησης στο δόγμα της ιδιωτικοποίησης των πάντων! Ενώ όλοι γνωρίζουμε πως το έγκλημα των Τεμπών είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης των Ελληνικών Σιδηροδρόμων και της ιδιωτικοποίησής τους, εν μέσω εθνικού πένθους, με απύθμενο θράσος, το Μέγαρο Μαξίμου και Υπουργείο Ενέργειας κάνουν με πολυνομοσχέδιο-εξπρές το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» καλεί φοιτητές, μαθητές, συλλογικότητες, σωματεία, συλλόγους, φορείς και όλους τους πολίτες της Πιερίας σε νέο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, ώρα 18:30 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

Μέχρι εδώ! Ολοι στους δρόμους!

Οι συλλογικότητες που επιθυμούν να συμμετέχουν ονομαστικά στη διαμαρτυρία και να στηρίξουν το παραπάνω κάλεσμα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:

Τέμπη: Εβγαιναν μέσα από τις λαμαρίνες

 Οι διασώστες που έσπευσαν πρώτοι στο σημείο της σύγκρουσης περιγράφουν όσα αντίκρισαν - Μαρτυρίες και των γιατρών από τα νοσοκομεία της Λάρισας.

Δεν ήταν μια βουβή διαδρομή. Τους χώριζαν περίπου 20 χιλιόμετρα από το σημείο της καταστροφής. Καθ’ οδόν από τη Λάρισα οι πυροσβέστες που ανταποκρίθηκαν πρώτοι στο σήμα για τη μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της περασμένης Τρίτης λάμβαναν διαρκώς από το κέντρο νεότερες πληροφορίες για το τι θα αντικρίσουν. Ηδη κάποιοι από τους επιβάτες είχαν απεγκλωβιστεί μόνοι τους από τα βαγόνια κλωτσώντας παράθυρα και πόρτες ή πηδώντας από ανοίγματα στις λαμαρίνες που έχασκαν μετά την πρόσκρουση. Κατέφυγαν στο κοντινό χωράφι φωτίζοντας τη διαδρομή με τους φακούς των κινητών τηλεφώνων τους και καλούσαν σε βοήθεια, περιγράφοντας τη χαοτική σκηνή.

Ο Μίλτος Τεντόγλου για τα Τέμπη: Ντρέπομαι να μιλήσω, κανείς δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων [video]

 Με ανάμεικτα συναισθήματα, εμφανίσθηκε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Μίλτος Τεντόγλου, λίγο μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στον τελικό του άλματος εις μήκος, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, ο Ελληνας Ολυμπιονίκης, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στην οδύνη των συγγενών, δυσκολεύθηκε να μιλήσει: «Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι να μιλήσω. Το καλύτερο

Aφιερώνεις αρκετό χρόνο στον εαυτό σου; Η σημασία της αυτοφροντίδας στην καθημερινότητα.

 

Γιατί μας φαίνεται τόσο δύσκολο να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας; Μήπως βλέπουμε τη φροντίδα  εαυτού ως πολυτέλεια παρά ως προτεραιότητα; Οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουμε ως προτεραιότητα τα παιδιά, την εργασία και κυρίως όλες τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας. Ακριβώς όμως επειδή δεν θεωρούμε σημαντική τη φροντίδα εαυτού και τις μικρές ευχαριστήσεις, βιώνουμε συχνά ψυχική και σωματική εξάντληση. Η παράλειψη των μικρών προσωπικών ευχαριστήσεων, μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία διαχείρισης των στρεσογόνων συνθηκών που προκύπτουν στην καθημερινότητά.

Audiobooks: αύξηση για τα ηχητικά βιβλία το 2022

 


Κατακόρυφη είναι η αύξηση παραγωγής audiobooks το 2022, όπως προκύπτει από τις εγγραφές στη βιβλιογραφική βάση οσδέλnet.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου – ΟΣΔΕΛ, παρήχθησαν 534 τίτλοι ηχητικών βιβλίων, έναντι 98 το 2021 και 15 το 2020.

Ο οργανισμός προσθέτει: «όπως είναι προφανές, το 2022 είναι χρονιά-ορόσημο για την αγορά των ηχητικών βιβλίων στη χώρα μας.

Ο Καιρός σήμερα 5 Μαρτίου

 


Βροχές και καταιγίδες με τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται την Κυριακή 5 Μαρτίου. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Νότιο Ιόνιο και Νότιο Αιγαίο. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα βόρεια και σε μικρή πτώση στα νότια.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις από τις πρωινές ώρες με βροχοπτώσεις ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Καταιγίδες από το μεσημέρι θα επηρεάσουν και τα ηπειρωτικά, με τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές άνω των 1500 μέτρων της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Εικόνες ντροπής στον Ωρωπό - Νοσηλευτές έπλεναν γυμνή γυναίκα με λάστιχο σε πυλωτή

 
Μια εικόνα που προκαλεί οργή και αποτροπιασμό για την αχαρακτήριστη κίνηση των νοσηλευτών έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση του δημάρχου Ωρωπού.

Δύο νοσηλευτές από ασθενοφόρο εμφανίζονται να «πλένουν» με λάστιχο μια γυναίκα γυμνή πάνω σε μια κουβέρτα. Όλα αυτα σε κοινή θέα στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας.
Πρόκειται για νοσηλευτές που δεν ανήκουν στο ΕΚΑΒ, αλλά είναι μέλη πληρώματος του δημοτικού ασθενοφόρου, οι οποίοι ανήκουν σε εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος Ωρωπού.

Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης για το δυστύχημα στη Λάρισα μετά τη μαραθώνια απολογία του

 Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 7,5 ώρες η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας στην ανακρίτρια για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο σταθμάρχης κρίθηκε προφυλακιστέος.
Ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα και σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.
«Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών» τόνισε ο δικηγόρος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης, «δυστυχώς τώρα αρχίζουν όλα».

Αλήθεια ο Σπιρτζης γύρισε τον σταθμάρχη στον ΟΣΕ για αυτό έχει εξαφανιστεί

 

Η συγγνώμη σου είναι ΨΕΥΤΙΚΗ .Δεν πάει μαζί με δακρυγόνα!! ( Παυλος Πολακης @pavpol2222 )

ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: 1) Να ζητάς συγγνώμη μόνο για τον εαυτό σου και αυτά που δεν έκανες ,αυτά που διέλυσες,αυτά που ρουσφετολόγησες! 2) Η συγγνώμη σου είναι ΨΕΥΤΙΚΗ .Δεν πάει μαζί με δακρυγόνα!! Όπως σου είχα πει ….ΦΕΥΓΕΙΣ ΜΕ ΚΡΟΤΟ!