ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Απαλλάσσονται από χρεώσεις ΥΚΩ δικαιούχοι ΚΟΤ και πολύτεκνοι

 
Απαλλάσσονται από τις χρεώσεις ΥΚΩ δικαιούχοι του ΚΟΤ και πολύτεκνοι.Την απαλλαγή των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος που υπάγονται
στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), καθώς και των πολυτέκνων από τις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), προβλέπει η τροπολογία που συμπεριέλαβε το υπουργείο ΠΕΚΑ στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες και αφορούσε την κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε Πατραϊκό, Κατάκολο και Ιωάννινα.Ειδικότερα, η τροπολογία απαλλάσσει από τις χρεώσεις ΥΚΩ και τμήμα της τετράμηνης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ημέρας ως και 10.000 kWh για τους δικαιούχους τιμολογίων υπηρεσιών αλληλεγγύης.

Διαβάστε
Πηγή: energypress.gr

ΠΑΥΛ ΜΕΛΑΣ ΚΟΝ/ΣΑΣ - ΕΘΝ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ 1-1: ΦΩΤΟ


Ισόπαλοι με σκόρ 1-1 αναδείχθηκαν οι ομάδες του Παύλου Μελά Κονταριώτισσας και η νεανική ομάδα του Εθνικού Ν.Κεραμιδίου, με..
τους γηπεδούχους να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό και τη φιλοξενούμενη ομάδα να έχει την πρώτη της βαθμολογική απώλεια.

Απο το πρώτο ημίχρονο το παιγνίδι έδειξε ότι δέν θάχει την ποιότητα που θάπρεπε, αφού η τοπική ομάδα έπαιξε δυνατά και ανορθόδοξα με πολλά γεμίσματα.Η φιλοξενούμενη ομάδα παρασύρθηκε σε αυτό το στύλ παιγνιδιού και το παιγνίδι της δέν ήταν καλό.
Στο δεύτερο ημίχρονο η τοπική ομάδα ευτύχησε να πετύχει γκόλ (1-0) στο 60 με ανάποδο ψαλίδι του Καραγκούνη μέσα απο την μικρή περιοχή, γκόλ που ήταν απρόσμενο σύμφωνα με τη ροή του παιγνιδιού.Οι φιλοξενούνενοι αφυπνίστηκαν και στο υπολοιπο του παιγνιδιού έβαλαν στην εστία την τοπική ομάδα, έχασαν δύο τέτατέτ με τον Παρσαντανιάν και η πίεση τελικά έφερε αποτέλεσμα, με μία πολύ ωραία φάση στο 90. Ο Καλαιτζής έβγαλε ωραία κάθετη μέσα στην περιοχή στον Παρσαντανιάν, εκείνος πάσαρε δίπλα στον Σαχπάζωφ, που με πλάτη προς την εστία μέσα στην περιοχή, έστρωσε πίσω την μπάλα στον Φωκαίδη που με συρτό διαγώνιο σούτ πέτυχε την ισοφάριση (1-1), που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.
Διαιτητές:Νίκολιτς,Μπλέτσιου,Πλόσκας
ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ:ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΠΑΤΣΗΣ, (79 ΛΑΜΠΙΡΗΣ), ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Η, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ , ΓΕΩΡΓΗΣ, ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ.
Pavlos Melas_Ethnikos Neou Keramidiou 1_1  (12)
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ (ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ Κ): ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ, ΠΟΥΤΙΣΙΚΗΣ, ΣΤΑΛΙΚΑΣ, ΤΟΣΚΑΣ, ΣΚΟΥΡΤΗ (73 ΦΩΚΑΙΔΗΣ), ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ Γ, ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ, ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ, ΠΑΡΣΑΝΤΑΝΙΑΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (73 ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ Δ), ΦΑΚΙΤΣΑΣ (46 ΣΑΧΠΑΖΩΦ)
Pavlos Melas_Ethnikos Neou Keramidiou 1_1  (13)

Β΄ΕΠΣ Πιερίας: 
Αποτελέσματα 3ης-Βαθμολογία
Επόμενη 4η αγωνιστική

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ   2-3  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ  0-3   
Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ 2012-ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ    2-2
ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ-ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ   5-0   
ΟΡΦΕΑΣ ΦΩΤΕΙΝΩΝ-ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ    2-0    
Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ    1-1  
ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ-ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ  5-1       
ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ   2-4
 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Καταχά    9
2.ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ. Αγιάννη  9
3.ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. Κεραμιδίου   7
4.ΟΛΥΜΠΟΣ Βροντούς  6
5.ΟΡΦΕΑΣ Φωτεινών  6
6.ΤΑΥΡΟΣ Ελάφου    4
7.ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ   4
8.ΔΙΓΕΝΗΣ Αλωνίων  4
9.ΑΡΗΣ Κοκκινοπλιτών  3
10.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Κατερίνης 3
11.ΔΟΞΑ 10 Μοσχοχωρίου   3
12.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Σβορώνου 3
13.ΕΛΠΙΣ Ανδρομάχης 1
14.ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ Κονταριώτισσας 1
15.ΔΙΑΣ Δίου  0
16.ΠΙΝΔΟΣ Α. Αγιάννη -7


ΕΠΟΜΕΝΗ 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ-ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ           
ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ-ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ                    
ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ                      
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ                  
ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ           
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ                     
ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ-ΟΡΦΕΑΣ ΦΩΤΕΙΝΩΝ                   
ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ  -Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2012.
ethnikosneoukeramidiou.blogspot.gr 

ΓΑΣ ΒΑΦΕΙΡΑΣ - ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ 40-52


Φιλικό αγώνα στη φιλόξενη έδρα του Βαφείρα στον Αγιο Σπυρίδωνα έδωσε η ομάδα του Βατανιακού. Είναι το πρώτο από μια σειρά φιλικών παιχνιδιών στα πλαίσια της προετοιμασίας για το πρωτάθλημα της Α' ΕΚΑΣΚΕΜ. Η νίκη δε σημαίνει κάτι. Και οι δυο προπονητές, έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για το επίπεδο ετοιμότητας των ομάδων τους.

Οι Κατερινιώτες αν και ξεκίνησαν νωθρά στο παιχνίδι, με την εμπειρία τους κατάφεραν  να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο προπονητής του Βατανιακού Φ. Τσαϊτουρίδης δοκίμασε διάφορα σχήματα και εντόπισε τις αδυναμίες της ομάδας.  Η προετοιμασία συνεχίζεται με στόχο να είναι έτοιμη η ομάδα στις 11 Οκτωβρίου, όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις της 88ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου.





ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Το ΣαββατοΚύριακο 20-21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η έναρξη των Κατηχητικών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με κεντρικό σύνθημα «Έλα στην παρέα μας».
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ιδρύθηκε Γραφείο Νεότητας για τον συντονισμό, υποστήριξη και εποπτεία του κατηχητικού και νεανικού έργου.
Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως, που λειτουργεί στο κέντρο της Κατερίνης, όπου τέλεσε τον αγιασμό ενάρξεως των Κατηχητικών Συνάξεων.
Με σκοπό την υποβοήθηση του κατηχητικού έργου, η Ιερά Μητρόπολη προέβη στην έκδοση κατηχητικού βοηθήματος, το οποίο θα διανεμηθεί σε όλα τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων. Παράλληλα, διανεμήθηκαν στους κατηχητές ειδικά φυλλάδια, σχετικά με τη μετάδοση στα παιδιά των κατηχητικών ενοτήτων. Την επιμέλεια της συγκεκριμένης δράσης έχει ο Αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος, Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ –ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΞΩ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



*Επισυνάπτονται: Το εξώφυλλο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και η σελ. 15 με το κύριο σώμα του άρθρου.

Το μείζον θέμα – πρόβλημα με τα εξοπλιστικά (Α.Ω) κλπ, δεν είναι ότι χάθηκαν μυθώδη ποσά. Δυστυχώς το μείζον είναι ότι δεν αντέδρασαν δυναμικά και καθοριστικά οι θεσμοί (επιτελεία, αρχηγοί, στρατιωτική Δικαιοσύνη κλπ), προφανώς γιατί υπήρξαν δυνάμεις – χρήμα – πιέσεις, αλλά και κάποιοι επίορκοι, δυστυχώς. Λογικά πρέπει να υπάρχουν ακόμα και οι παραφυάδες αυτών.

Συνάδελφοι – φίλοι,

Το AIDS της διαπλοκής, πέρασε και μόλυνε αρκετούς. Άρα υπάρχει ιερή υποχρέωση ίασης και διαφύλαξης της ηθικής υγείας του στρατεύματος. Αυτό το τεράστιο θέμα πρέπει να συζητηθεί και να υλοποιηθεί άμεσα με «δρακόντειες» διατάξεις στη Βουλή.

Την «παράγκα» στις Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να την κάψουμε όλοι μαζί!

Το είπα στην Ολομέλεια (όταν συζητούσαμε για τα υποβρύχια). Το φωνάζω παρακλητικά – δυνατά συνεχώς.

Βοηθήστε όλοι. Το χρωστάμε στους νεκρούς μας, στην ιστορία μας, στην Ελλάδα μας!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι «καθαρές» και απόλυτα δημοκρατικές. Υπάρχουν για να υπηρετούν και να υπερασπίζονται τα όσια, τα ιερά, το Έθνος, την Πατρίδα και  τη Γαλανόλευκη με το Σταυρό!




Γιώργος Νταβρής

Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας

Μέλος της Κίνησης «Νόστος»



Ποιο είναι τελικά το πραγματικό κόστος του φράγματος της Μόρνας;

Μια φορά και ένα καιρό στην Πιερία κατασκεύασαν ένα φράγμα που κόστισε…
Κάποιοι στην Πιερία εξακολουθούν να κυνηγούν μάγισσες. Στον πολιτικό μεσαίωνα στον οποίο ζουν, νομίζουν λέγοντας παραμύθια για κακούς δράκους, μπορούν να φοβίσουν ορισμένους, ή παραμύθια της Χαλιμάς, για να κοιμίσουν τους υπόλοιπους, ότι έτσι θα μπορέσουν να επιβιώσουν πολιτικά σταματώντας κάποιους άλλους.
Έτσι το τελευταίο καιρό κυκλοφορούν το δικό τους παραμύθι που το παρουσιάζουν μάλιστα και σε επεισόδια και είναι το γνωστό «Φράγμα της Μόρνα» και ευτυχώς είναι για γέλια. Όμως τι παραμύθι θα ήταν αν δεν έπλεκαν, μελέτες, προϋπολογισμούς τυπογραφικά λάθη και τις δαπάνες εκτελέσεις των έργων. Φυσικά κάποια στιγμή το παραμύθι τελειώνει και αφού γελάσαμε επιστρέφουμε στην πραγματικότητα. Και στην πραγματικότητα:
Πρώτον, το πραγματικό κόστος κατασκευής του φράγματος της Μόρνα με τα παρεμφερή έργα είναι 11.568.207 ευρώ.!!! οι συνολικές πληρωμές
Δεύτερον, ο προϋπολογισμός της κατασκευής ενός τέτοιου μεγάλου έργου μπορεί να αγγίζει τα 25.000.000 ευρώ δεν αποτελεί όμως και το κόστος της κατασκευής του.!!!
Τρίτον,  το Φράγμα της Μόρνας μπορεί να δώσει νερό στα χωριά που το χρειάζονται.
Επειδή πολλοί αρέσκονται να μετράνε προβατάκια για να κοιμηθούν, για το πραγματικό έργο της κατασκευής του Φράγματος της Μόρνας μπορούν να μετρήσουν τις παρακάτω δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν με εντάλματα πληρωμής από την Ν.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ.
1)            ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΜΟΡΝΙΩΤΙΚΟΥ (Κατασκευή φράγματος, Εκβάθυνση λεκάνης, 2 φράγματα συγκράτησης φερτών, αγωγός εκτροπής 8.540 μ.)
Κόστος: 2.164.653
2)            ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΜΟΡΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ (Στενούρα - Μοσχοπόταμος)
Κόστος : 2.256.813
3)            ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΧΕΙΜΑΡΟΥ ΜΟΡΝΙΩΤΙΚΟΥ
Κόστος: 224.500
4)            ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Ø    Α' ΦΑΣΗ - Κατασκευή αγωγών και φρεατίων, αντλιοστάσιο Ελάφου, διάνοιξη και βελτίωση δρόμων προσπέλασης
Κόστος : 3.469.706
Ø    Β' ΦΑΣΗ – Κατασκευή δεξαμενών, περίφραξη χώρου
Κόστος : 1.236.666
Ø    Γ' ΦΑΣΗ - Κατασκευή αγωγού με φρεάτιο Μοσχοποτάμου, τεχνικά έργα, φρεάτια
Κόστος : 377.510
5)            ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Κόστος : 324.364
6)            ΔΑΠΑΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ
Κόστος : 61.129
7)            ΕΡΓΑ (2) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ
Κόστος: 135.000
8)            ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΜΟΡΝΑΣ
Κόστος : 370.000
9)            ΕΡΓΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ Αγωγός σύνδεσης Στενούρας με διυλιστήριο, σύνδεση διυλιστηρίου με αγωγό προς Μοσχοπόταμο, απαλλοτριώσεις για την θέση του διυλιστηρίου, οικοδομικές εργασίες αποπεράτωσης διυλιστηρίου.
Κόστος : 150.276
10)         ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΟΡΝΑΣ
Κόστος : 278.460
11)         ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΕΣΗΣ ΑΓΩΓΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΝΕΡΟΥ (ΑΠΟ ΦΡΑΓΜΑ ΜΟΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ) ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΑ – ΣΚΟΤΕΙΝΑ
Κόστος : 30.000
12)         ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΕΣΗΣ ΑΓΩΓΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΝΕΡΟΥ (ΑΠΌ ΦΡΑΓΜΑ ΜΟΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ) ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΑ – ΣΚΟΤΕΙΝΑ
Κόστος : 489,130

Και έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα 

Απεργία των Δημοσίων Υπαλλήλων την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, συνεδρίασή της και μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία - Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε:
  •  Καταγγέλλει την Κυβέρνηση που συνεχίζοντας την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Έναν αγώνα που έχει την καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων, έναν αγώνα που υπερασπίζεται τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και παράδοσής τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
  •  Διακηρύσσει ότι παράνομη και καταχρηστική είναι η πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της φοροληστείας και των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας για την ακύρωση στην πράξη του νόμου 4250/2014 με στόχο την κατάργησή του. Σε αυτήν την κατεύθυνση η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει νέα Απεργία - Αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης της σχολικής μονάδας του εκπαιδευτικού έργου.
  •  Καλεί τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων μέσα από συλλογικές διαδικασίες (Γενικά Συμβούλια και Γενικές Συνελεύσεις αντίστοιχα) να κηρύξουν Απεργία - Αποχή από όλες τις διαδικασίες που αναφέρονται παραπάνω και να αποφασίσουν το πρόγραμμα δράσης για το χώρο τους.
  • Την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014. Με τη συμμετοχή μας στην Απεργία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος. Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που «απαγορεύει να κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο μέλλον Απεργία με τα ίδια αιτήματα»!!! Θα απαιτήσουμε να επαναπροσληφθούν όλοι-ες οι απολυμένοι-ες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές και υπηρεσίες που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν. Τέλος, με την Απεργία μας στις 23/9/2014 και με τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας, διεκδικούμε λύσεις στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας αιτήματα, όπως αυτά προσδιορίστηκαν στην πρόσφατη απόφαση του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (21.8.2014).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες στα απεργιακά συλλαλητήρια την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014.
Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:30πμ, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους το δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


11.000 ευρώ ποινή στη δασκάλα Ελισάβετ Παπαδοπούλου - Τα πειθαρχικά συμβούλια εκτελούν πολιτικές εντολές



Με τις φανερά κατασκευασμένες καταγγελίες όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης, το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε να εκδώσει καταδικαστική απόφαση για την δασκάλα Ελισάβετ Παπαδοπούλου, με την πρωτοφανή ποινή 6 μήνες παρακράτηση μισθού.
Στο πρόσωπο του αιρετού μέλους του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και πρόεδρου του Συλλόγου "Γιάννης Ρίτσος", επιδιώκεται η ποινικοποίηση της αγωνιστικής στάσης, η άρνηση υποταγής και η ανυπότακτη δράση υπεράσπισης δικαιωμάτων, που σαν συμπεριφορά είναι ανάρμοστη για την μνημονιακή κυβέρνηση
Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Π.Ε. Αριστοτέλης "Ο πόλεμος που της ασκήθηκε αρχικώς από τη διεύθυνση Π.Ε Λακωνίας -με το αβάσιμο κατηγορητήριο- και στη συνέχεια από το ΥΠΑΙΘ συνεχίζεται. Στόχος ο παραδειγματισμός των εκπαιδευτικών της περιοχής αλλά και συνολικά ώστε να μη «σηκώνουν κεφάλι» κάτω από το φόβο των στημένων κατηγορητηρίων όπου η «αδέκαστη» δικαιοσύνη θα αποδέχεται."
Στην συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει πως: "Στην περίπτωση της Παπαδοπούλου, αφού πήραν πίσω την απόφαση για αυτοδίκαιη αργία (13-8-14), τώρα ζητούν την αναδρομική παρακράτηση μέρος του μισθού της (που όμως αφορά περίοδο κατά την οποία η ίδια εργαζόταν) και εκτέλεση της ποινής που της υποβλήθηκε (ενώ η ίδια έχει ασκήσει ένσταση η οποία μένει να εκδικαστεί)." ενώ προσθέτει ότι: " Συγκεκριμένα το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό της αυτοδίκαιης αργίας που θα κρατηθεί μαζί με την ποινή του πειθαρχικού ανέρχεται στο ποσό των 11.000 ευρώ περίπου!!! Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι χρηματικές ποινές είναι παραδειγματικές αλλιώς δεν εξηγείται για αδικήματα όπως παραποίηση τίτλων σπουδών στελεχών της διοικητικής πυραμίδας να έχουν αποφασιστεί ποινές σαφώς κατώτερες, όπως παρακράτηση 50 ημερών ή για υποθέσεις που τελεσιδίκισαν στα ποινικά δικαστήρια όπως παράνομες προσλήψεις, να μην έχει εκτελεστεί ποτέ η αναγκαστική αργία.
Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Ο Αριστοτέλης"


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
1ου, 3ου, 4ου, 5ου Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας
Κόρακα και Παπαναστασίου
Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    
                                                                                                                         
Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας
Θέμα: Τα πειθαρχικά συμβούλια εκτελούν πολιτικές εντολές! Να πάψει κάθε δίωξη της Ελ. Παπαδοπούλου
Η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου να εκδώσει καταδικαστική απόφαση για την Ελ. Παπαδοπούλου, με πρωτοφανή ποινή (6 μήνες παρακράτηση μισθού), για κατηγορίες που από τη μια είναι φανερά κατασκευασμένες και από την άλλη είναι αστείες, αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα πειθαρχικά συμβούλια εκτελούν ποινές κατά παραγγελία!!!
Είναι σαφές ότι στο πρόσωπο της Ελ. Παπαδοπούλου επιδιώκεται η ποινικοποίηση της αγωνιστικής στάσης, η άρνηση υποταγής και η ανυπότακτη δράση υπεράσπισης δικαιωμάτων!
Ο πόλεμος που της ασκήθηκε αρχικώς από τη διεύθυνση Π.Ε Λακωνίας -με το αβάσιμο κατηγορητήριο- και στη συνέχεια από το ΥΠΑΙΘ συνεχίζεται. Στόχος ο παραδειγματισμός των εκπαιδευτικών της περιοχής αλλά και συνολικά ώστε να μη «σηκώνουν κεφάλι» κάτω από το φόβο των στημένων κατηγορητηρίων όπου η «αδέκαστη» δικαιοσύνη θα αποδέχεται. Στην περίπτωση της Παπαδοπούλου, αφού πήραν πίσω την απόφαση για αυτοδίκαιη αργία (13-8-14), τώρα ζητούν την αναδρομική παρακράτηση μέρος του μισθού της (που όμως αφορά περίοδο κατά την οποία η ίδια εργαζόταν) και εκτέλεση της ποινής που της υποβλήθηκε (ενώ η ίδια έχει ασκήσει ένσταση η οποία μένει να εκδικαστεί).
Συγκεκριμένα το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό της αυτοδίκαιης αργίας που θα κρατηθεί μαζί με την ποινή του πειθαρχικού ανέρχεται στο ποσό των 11.000 ευρώ περίπου!!! Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι χρηματικές ποινές είναι παραδειγματικές αλλιώς δεν εξηγείται για αδικήματα όπως παραποίηση τίτλων σπουδών στελεχών της διοικητικής πυραμίδας να έχουν αποφασιστεί ποινές σαφώς κατώτερες, όπως παρακράτηση 50 ημερών ή για υποθέσεις που τελεσιδίκισαν στα ποινικά δικαστήρια όπως παράνομες προσλήψεις, να μην έχει εκτελεστεί ποτέ η αναγκαστική αργία.
         Για μία ακόμα φορά  αποκαλύπτεται η τιμωρητική διάθεση της διοίκησης και του υπουργείου απέναντι σε κάθε φωνή που καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες τους. Ο αγώνας για την αθώωση της Ελισάβετ Παπαδοπούλου είναι και αγώνας όλων των εκπαιδευτικών. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς και καμία δεν είναι μόνος του. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη τους ενάντια στις αντιλαϊκές εκπαιδευτικές πολιτικές και στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.  
                Kαλούμε τη ΔΟΕ μαζί με τη μάχη για την αθώωση της Παπαδοπούλου να καλύψει τα όποια έξοδα δικηγορικά και των ποινών κρατηθούν. Υπενθυμίζουμε ότι στην 82η ΓΣ του κλάδου αποφασίστηκε το ποσό των 2 ευρώ από τα 24 ευρώ συνδρομή που αποδίδεται στη ΔΟΕ από κάθε μέλος να αποτελούν ειδικό ταμείο για την κάλυψη εξόδων που αφορούν αντίστοιχα θέματα.
            Δηλώνουμε προς την πολιτική ηγεσία ότι η μέθοδος της εξόντωσης και της παραδειγματικής τιμωρίας με στόχο τη σιωπή, δε θα περάσει. Θα υπερασπίσουμε κάθε διωκόμενο, στηρίζοντας τους συνδικαλιστικά, πολιτικά και οικονομικά. Όσες ποινές κι αν βάζουν για να εξοντώσουν τους αγωνιστές, τα σωματεία θα βρίσκονται δίπλα τους και αλληλέγγυα.
Ο σύλλογός μας, δηλώνει ότι θα συνεισφέρει με όποιο ποσό χρειαστεί ώστε το σύνολο της χρηματικής ποινής και των δικαστικών εξόδων, να καλυφθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα.