ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Ο καλός μπάτσος, ο κακός μπάτσος και οι απολύσεις στο δημόσιο


Τελικά δε φαίνεται να κουράζεται ο κόσμος από το θέμα των απολύσεων ή «απολύσεων» δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο σέρνεται εδώ και 3 χρόνια. Στη συνέχεια θα δούμε ποιοι δεν θέλουν πραγματικά να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι. Για την ώρα, ας σταθούμε στο παιχνίδι του καλού μπάτσου και του κακού μπάτσου που παίζουν ο Σαμαράς με τον Κουβέλη.

Ο δημιουργός της απίθανης «Υπεύθυνης Αριστεράς» δέχτηκε τελικά με πόνο ψυχής να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, αν και πάλι κάτι ψελλίζει περί αξιολόγησης και άλλα θλιβερά. Προφανώς ο κ. Κουβέλης έχει καταλάβει ότι  δε θα περάσει το κατώφλι της επόμενης Βουλής όποτε κι αν γίνουν εκλογές, οπότε...
σαν κουρασμένος καλός μπάτσος πλησίον της συνταξιοδότησης, βάζει τις υποθέσεις στο αρχείο.

Μεγαλύτερη πλάκα έχει το παιχνιδάκι του κακού μπάτσου, δηλαδή του Σαμαρά, ο οποίος θέλοντας να δηλώσει αποφασισμένος για «μεταρρυθμίσεις» αναφέρεται σε απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου με σκοπό να τηρήσει τους όρους των Μνημονίων για μείωση του δημόσιου τομέα, ενώ την ίδια ώρα βάζει τον Σταϊκούρα να δηλώνει ότι θα γίνουν «ισάριθμες προσλήψεις νέων παιδιών για όσες απολύσεις γίνουν στο Δημόσιο». Εν ολίγοις, γελοιότητες. Κάπως έτσι, πάντως, φαντάζομαι ότι κορόιδεψαν και τον Κουβέλη. Θα του υποσχέθηκαν κάποιες θεσούλες για τα τριτανήψια του.

Βγήκε, λοιπόν, ο Σαμαράς το Σάββατο στην «Ημερησία» και δήλωσε ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται». Παλιό το θέμα αυτό. Το είχε θέσει και ο Γιώργος Παπανδρέου. Κάντε μου, σας παρακαλώ, τη χάρη να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο.

«Ι. Το άρθρο 103 παρ. 4 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει την μονιμότητα, ορίζει: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν».  Από την αδιάστικτη αυτή διατύπωση προκύπτει ότι οι ως άνω διατάξεις του Συντάγματος δεν μιλούν ευθέως για απόλυση, σε περίπτωση κατάργησης των θέσεων των δημόσιων υπαλλήλων.  Αφήνει έτσι, χωρίς αμφιβολία, τις συνέπειες της κατάργησης στη διακριτική ευχέρεια της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας.

ΙΙ. Κατ’ εφαρμογή των προαναφερόμενων συνταγματικών διατάξεων ουδέποτε, και από οιαδήποτε Κυβέρνηση, μετά την έναρξη εφαρμογής του Συντάγματος, υπήρξε απόλυση δημόσιου υπαλλήλου σε περίπτωση κατάργησης των αντίστοιχων οργανικών θέσεων.  Όλως αντιθέτως ακολουθήθηκε, χωρίς παρεκκλίσεις, η εξής πρακτική: Όταν και όποτε καταργήθηκαν υπηρεσίες του δημοσίου και οργανισμοί δημόσιου δικαίου, όλοι οι υπηρετούντες υπάλληλοι μετετάγησαν, με το ίδιο καθεστώς μονιμότητας, σε αντίστοιχες υπηρεσίες και θέσεις.  Ενώ, όταν οι κατά τ’ ανωτέρω υπηρεσίες και οργανισμοί μετετράπησαν ακολουθώντας καθεστώς ιδιωτικού δικαίου, δόθηκε στους υπηρετούντες υπαλλήλους η δυνατότητα επιλογής είτε της μετάταξης, υπό καθεστώς μονιμότητας, είτε της κατάληψης θέσης ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

ΙΙΙ. Είναι λοιπόν προφανές ότι η διαρκής και αδιάλειπτη αυτή πρακτική όλων –το τονίζω- των Κυβερνήσεων εφαρμογής των διατάξεων  του άρθρου 103 παρ. 4 του Συντάγματος έχει θεμελιώσει, πλέον, αντίστοιχο συνταγματικό έθιμο.  Και τούτο διότι η θεωρία και η νομολογία στο πεδίο του συνταγματικού δικαίου δέχονται ότι είναι πάντοτε δυνατή –ακόμη και στο πλαίσιο των αυστηρών Συνταγμάτων, όπως είναι και το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας- η διαμόρφωση συμπληρωματικού συνταγματικού εθίμου.  Και μάλιστα, κατά την ορθότερη άποψη, το έθιμο αυτό εξοπλίζεται με νομική ισχύ ίση μ’ εκείνη των κανόνων του τυπικού Συντάγματος.  Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταργηθεί με νόμο ή,  πολύ περισσότερο, με κανονιστική πράξη.

IV. Συμπερασματικώς και με δεδομένο, όπως τόνισα, αφενός το γεγονός πως η διατύπωση του άρθρου 103 παρ. 4 του Συντάγματος δεν επιβάλλει το ότι η κατάργηση οργανικών θέσεων δημόσιων υπαλλήλων οδηγεί αναγκαστικώς στην απόλυσή τους και, αφετέρου, το ότι έχει διαμορφωθεί -χωρίς εξαίρεση-πρακτική μη απόλυσης τους σε τέτοια περίπτωση, έχει προκύψει ήδη συνταγματικό έθιμο, το οποίο δεν επιτρέπει την απόλυση δημόσιων υπαλλήλων αν συμβεί μια τέτοια κατάργηση. Ή, ανάλογα με τις περιστάσεις που προαναφέρθηκαν, οδός των μετατάξεων ή της επιλογής του υπαλλήλου για την μετατροπή της θέσης του σε θέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου αποτελεί, λοιπόν, μονόδρομο».

Το Σύνταγμα, λοιπόν, «δεν επιβάλλει το ότι η κατάργηση οργανικών θέσεων δημόσιων υπαλλήλων οδηγεί αναγκαστικώς στην απόλυσή τους». Το λέω εγώ μήπως; Όχι, φυσικά. Το λέει κάποιος τυχαίος; Όχι, φυσικά. Το λέει ο βουλευτής της ΝΔ, συνταγματολόγος και πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος εδώ.

Όπως θα διαβάσετε και στην εισαγωγή του άρθρου του: «Η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου –με αντιφατικές, είναι αλήθεια, μέσα στη δίνη της ανεπάρκειάς της, δηλώσεις στελεχών της- φαίνεται ν’ αφήνει ανοιχτό το θέμα της απόλυσης μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων σε περίπτωση κατάργησης, με νόμο ή κανονιστική πράξη,  των οργανικών θέσεων που κατέχουν.  Ο ισχυρισμός αυτός  είναι όχι μόνο πολιτικώς αλλά και νομικώς έωλος».

Έωλη, λοιπόν, η άποψη του Σαμαρά, αλλά και ανεπαρκής ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ και σημερινός πρωθυπουργός. Αυτά, σχετικά με τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το θέμα των απολύσεων στην κυβέρνηση.

Ας πάμε, όμως, λίγο παρακάτω. Είναι πολύ λογικό να μη θέλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να χάσουν τη δουλειά τους. Ποιος θα ήθελε να μείνει άνεργος; Είναι, άραγε μόνοι οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θέλουν να βρεθούν στο δρόμο; Πιστεύω πως στο πλευρό τους στέκονται οι τραπεζίτες.

Στις εποχές των τροφαντών αγελάδων, αρκούσε η βεβαίωση ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος για να πάρεις δάνεια στεγαστικά, δάνεια καταναλωτικά, ταξιδιών, γέννας, κηδείας, πιστωτικές κάρτες κι ό,τι άλλο ήθελες. Σήμερα, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που απέμειναν να πληρώνουν κουτσά – στραβά τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Με τα «κόκκινα» δάνεια να τρέχουν με φόρα πάνω στο 50%, λέτε οι τράπεζες να επιθυμούν την ύπαρξη απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων που θα σταματήσουν κι αυτοί να πληρώνουν; Λέτε να θέλουν κι άλλα «κόκκινα» δάνεια; Προσωπικά δεν το πιστεύω. Ειδικά σήμερα που οι τράπεζες σε παρακαλούν να πας να πληρώσεις έστω και 10 ευρώ για να δείχνει κάποια κίνηση η εξυπηρέτηση χρεών.

Πιστεύω, επίσης, ότι ούτε το υπουργείο Οικονομικών θέλει να γίνουν απολύσεις. Ένας μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων μπορεί ήδη να συνταξιοδοτηθεί, αλλά δεν το κάνει, περιμένοντας μέχρι τελευταία στιγμή να φύγει αναγκαστικά. Αυτό το «αναγκαστικά» ίσως είναι σε ένα, σε τρία ή σε πέντε χρόνια. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δε θέλουν να συνταξιοδοτηθούν επειδή και η σύνταξη αργεί να καταβληθεί και το ποσό της είναι μικρότερο από το μισθό.

Αν, όμως, πλησιάσει η απόλυση τότε όλοι μαζί θα τρέξουν να βγουν στη σύνταξη. Αντέχουν τα Ταμεία έναν τόσο μεγάλο αριθμό συνταξιούχων; Λογικά ναι, εφόσον το ποσό των πληρωμών για τους μισθούς τους θα πήγαινε στις συντάξεις τους και θα έμενε κι ένα κέρδος για το Κράτος.

Αυτό φυσικά ισχύει σε περιπτώσεις υπαλλήλων που εργάζονται σε «νεκρούς» οργανισμούς και δε θα χρειαστεί να καλυφτούν κενά. Τι θα γίνει όμως με τα κενά που θα δημιουργηθούν σε τομείς της Υγείας, της Παιδείας, των φοροελεγκτικών και φοροεισπρακτικών μηχανισμών; Εκεί θα υποχρεωθούν να προβούν σε νέες προσλήψεις, άρα το ατού μεταξύ της διαφοράς μισθού – σύνταξης χάνεται, καθώς το Κράτος «φορτώνεται» μαζί με τη σύνταξη και έναν νέο μισθό, όσο μικρότερος κι αν είναι. Το αντέχει το Κράτος; Λέει ότι δεν το αντέχει.

Που αλλού δεν αντέχει το Κράτος; Μα στα χαράτσια. Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βγαίνει σε διαθεσιμότητα όποιος δημόσιος υπάλληλος έχει μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη και την πανέξυπνη ενέργεια του Θεοχάρη να κινεί νομικές διαδικασίες σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έτρεξαν να φανούν κύριοι στις υποχρεώσεις τους και να ξεμπερδεύουν. Όμως ο συνταξιούχος ή ο απολυμένος δημόσιος υπάλληλος θα τα αφήσει τα χαράτσια να τρέχουν όπως κάνει κι όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Λέτε οι υπεύθυνοι των εσόδων του Κράτους να το αντέξουν αυτό;

Εγώ, λοιπόν, προτείνω να μην απολυθούν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά 150.000. Οι υπέρμαχοι των απολύσεων στο Δημόσιο επαναλαμβάνουν με ρυθμό τσάκρα ότι ούτε ένα δάκρυ δε χύθηκε για το 1.500.000 εκατομμύριο απολυμένων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ γίνεται χαμός για την απόλυση ενός δημόσιου υπαλλήλου. Συμφωνώ, ας πάνε όμως να το πουν στους κορυφαίους εκπροσώπους του νεοφιλελευθερισμού, στους τραπεζίτες, για να μάθουμε αν σήμερα συμφωνούν  με την απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Τελειώνοντας, ας ρίξουμε και μια ματιά στο μικροπολιτικό μέρος του ζητήματος. Στο 99% των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών  οργάνων του Δημοσίου κυριαρχούν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και στην ΑΔΕΔΥ. Στις τελευταίες εκλογές, μάλιστα για εκπροσώπους εργαζομένων σε διάφορα συμβούλια, εμφανίστηκαν οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε κοινό ψηφοδέλτιο.

Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι σε περίπτωση που απολυθεί υπάλληλος του Δημοσίου που είναι γνωστός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, θα τρίξουν τα μπετά από τη μετακίνηση ψηφοφόρων προς άλλες κομματικές πολιτείες; Φυσικά, υπάρχει κι ο αντίλογος. Ότι, δηλαδή, αν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι πολλοί θα σπεύσουν να συγχαρούν τη ΝΔ χαρίζοντας την ψήφο τους. Μα δε νομίζω ότι υπέρμαχος του Μνημονίου ή των απολύσεων στο Δημόσιο ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΝΔ είχαν ψηφίσει ούτως ή άλλως.

Και ναι μεν, υπάρχουν στοιχεία ότι ένα μεγάλο ποσοστό ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ προήλθε από υπαλλήλους του Δημοσίου, όμως η δεξαμενή αυτή είναι μεγάλη κι έχει περιθώρια. Τι θα γίνει με εκείνους που θα καταλάβουν ότι ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ εγγυώνται τη μονιμότητά τους; Τι θα γίνει με όλους αυτούς που ψήφιζαν με αντάλλαγμα; Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει, ας ρωτήσει τους βουλευτές των τριών κυβερνητικών κομμάτων στην περιφέρεια. Τα όργανα ξεκίνησαν και τα βουλευτικά «άντε ρε μη φοβάσαι, αυτά είναι μαλακίες» ήδη ξεκίνησαν από χτες.

Από τον ΚΑΡΤΕΣΙΟ, μοντάζ Γρέκι

Πώς θα προκύψουν οι 14.000 απολύσεις στο Δημόσιο


ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αντ.Μανιτάκης: «Αποφύγαμε αυθαίρετες και οριζόντιες απομακρύνσεις» 
Από την εφαρμογή αξιολόγησης, την κατάργηση θέσεων και τις κυρώσεις σε επίορκους υπαλλήλους θα προέλθουν οι 14.000 «αναγκαστικές αποχωρήσεις» στο Δημόσιο. Θα ισχύσει ο κανόνας «μία νέα πρόσληψη για κάθε αποχώρηση», υποστηρίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με την απόφαση των τριών κυβερνητικών εταίρων η οποία φέρεται να διασφαλίζει τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας.

Οι πρώτες 4.000 απολύσεις υπαλλήλων, του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα...
εφαρμοστούν έως το τέλος του 2013 και οι υπόλοιπες 10.000 έως το τέλος του 2014. Υπό την επισήμανση ότι σε κάθε αποχώρηση θα αντιστοιχεί μία νέα πρόσληψη, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει λόγο για μία συμφωνία η οποία «διασφαλίζει τις ποιοτικές και διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες έχει ανάγκη η δημόσια διοίκηση».

Κύκλοι του υπουργείου μεταφέρουν ότι οι επικείμενες απολύσεις θα προκύψουν ως εξής:

    «Από τους οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν διότι δεν είναι βιώσιμες και δεν εξυπηρετούν ανάγκες επιτακτικές. Η κατάργησή τους θα αποφασιστεί μετά από αξιολόγηση σκοπιμότητας της ύπαρξής τους. Οι υπάλληλοί ιδιωτικού δικαίου που υπηρετούν εκεί θα έχουν όλη την κοινωνική προστασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία και θα τους παρασχεθεί πρόσθετη προστασία ως αντιστάθμισμα της αποχώρησής τους.»

    «Από οργανισμούς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν, έπειτα από αξιολόγηση των δομών τους. Οι υπάλληλοι που αντιστοιχούν σε πλεονάζουσες θέσεις θα αξιολογηθούν, αφού αποτιμηθούν τα προσόντα τους και είτε θα μετακινηθούν είτε θα αποχωρήσουν οικειοθελώς με αντιπαροχή κινήτρων.»

    «Από πειθαρχικά υπόλογους υπαλλήλους που θα κριθούν απολυτέοι από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.»

    «Ακόμη ένα μέρος θα προέλθει από υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, μετά από αξιολόγηση δομών, διαπίστωση θέσεων που πλεονάζουν, αποτίμηση προσόντων και εφόσον επιλέξουν να αποχωρήσουν αντί να μετακινηθούν, με κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης (εξαγορά πλασματικών χρόνων).»

«Αποφεύχθηκαν «οι αυθαίρετες και οριζόντιες απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, καθώς αυτές δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό», αναφέρει η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, υποστηρίζοντας ότι μία αντίστοιχη επιλογή «δεν θα ήταν πράξη δικαιοσύνης αλλά καταστροφή για την κοινωνία που μετράει ήδη ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και για τη διοίκηση που δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει στοιχειωδώς, αφού το προσωπικό της είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνα μειωμένο».

«Με μία πρόσληψη για κάθε μία αναγκαστική αποχώρηση, επιτυγχάνεται  άμεσα η ποιοτική ανανέωση του Δημοσίου με χιλιάδες νέους άξιους υπαλλήλους που είναι ήδη διοριστέοι και περιμένουν χρόνια τώρα στην ουρά», δηλώνουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οποίες παράλληλα εξαγγέλλουν επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών:

«Με νομοθετική παρέμβαση δίνεται στους υπαλλήλους που πρωτοβάθμια κρίνονται απολυτέοι η δυνατότητα άμεσης προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Θα εκδικάζονται γρηγορότερα οι σοβαρότερες περιπτώσεις και ο ίδιος ο υπάλληλος θα κρίνεται ταχυτέρα ώστε να επιστρέψει ή όχι στην υπηρεσία του».

Το πρόγραμμα της λεγόμενης κινητικότητας στο Δημόσιο (μεταφορά 25.000 υπαλλήλων για την καλύτερη αξιοποίηση αυτών ανάλογα με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης) φέρεται να αποσυνδέεται από τις απολύσεις.

Με βάση τη διαδικασία αξιολόγησης των δομών στα υπουργεία η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζει τις πλεονάζουσες θέσεις σε ποσοστό της τάξης μόλις του 5%.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (ξανά)ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ - ΒΓΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ


Η αύσκεψη των ανδρεικέλων τελείωσε - Εχει κλείσει η συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας - Απομένει να συμφωνήσουν Βενιζέλος και Κουβέλης - Ο Μαζούχ της ΕΚΤ αποχώρησε το βράδυ της Παρασκευής - Αν υπάρξει συμφωνία σοβαρή η πιθανότητα για ανακοινωθέν της τρόικας την Κυριακή το πρωί...

Οι δωσίλογοι παλιάτσοι της κυβέρνησης χορεύουν στους κατοχικούς ρυθμούς του ευρω-φασισμού και εξακολουθούν, προσβάλλοντας κάθε ίχνος νοημοσύνης, να μιλούν για «σωτηρία» της χώρας και για …ανάπτυξη!!! 
Δείτε τι πέτυχαν...

Μόνο η εκτόξευση της ανεργίας, της επίσημα καταγεγραμμένης (στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη), στο ιστορικό ποσοστό του 27,2%, αποκαλύπτει το μακάβριο εμπαιγμό μας…
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, της Στατιστικής Υπηρεσίας οι άνεργοι (τον Ιανουάριο του 2013) ανήλθαν σε 1.348.742 άτομα, σε ποσοστό 27,2%, έναντι 21,5% τον Ιανουάριο του 2012 και 25,7% το Δεκέμβριο του 2012.
Το νταβάνι είναι ακόμα πολύ ψηλά…
Αυτή είναι μια πτυχή της «ανάπτυξης» και της «σωτηρίας» μας: Ο μισός πληθυσμός να είναι άνεργος και ο υπόλοιπος να δουλεύει με μεροκάματα Κίνας ή να είναι... «απασχολήσιμος»…
Χορεύουν εύθυμα πάνω στο πτώμα της Ελλάδας, κάτω από τα βλοσυρά και παγερά βλέμματα των αφεντικών τους, ΚΑΙ έχουν το αβυσσαλέο ΘΡΑΣΟΣ να εννοούν «ανάπτυξη» την ταφή μας…
Στο μεταξύ μετά τις 16:30 οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κάλεσαν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος συμμετείχε και αυτός στη σύσκεψη. Το ζήτημα του Δημοσίου αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό ανοιχτό θέμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς στα υπόλοιπα θέματα οι συζητήσεις έχουν εν πολλοίς καταλήξει ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Όπως όλα δείχνουν, το Μαξίμου επιθυμεί να κλείσει το θέμα του Δημοσίου εντός του Σαββατοκύριακου και πάντως πολύ νωρίτερα από την Τρίτη που εμφανίζεται ως «καταληκτική» ημερομηνία, προκειμένου να μπορέσει να εκταμιευθεί έως το τέλος Απριλίου η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Στο άτυπο Eurogroup στο Δουβλίνο, η ελληνική αντιπροσωπεία δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις από τα κοινοτικά στελέχη, που επισήμαιναν ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Τρίτη, τουλάχιστον για το ζήτημα του Δημοσίου, δεν θα μπορέσει να εκταμιευθεί η δόση έως το τέλος του μηνός. «Στην Ελλάδα έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά υπάρχει ανάγκη να επιταχυνθούν οι προσπάθειες», είπε χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup. Στο θέμα του Δημοσίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης εμφανίζεται να έχει αναλάβει ρητή δέσμευση για ολοκλήρωση των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων «με τον καλύτερο τρόπο και το συντομότερο δυνατόν». Ένας τέτοιος τρόπος θα ήταν η κατάργηση των Δευτεροβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Ο κ. Μανιτάκης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους υπουργείων, ώστε να καταρτιστούν οι κατάλογοι με τους αριθμούς των επίορκων και όσων έχουν εκκρεμότητες με τα πειθαρχικά συμβούλια, σχέδιο που αναμένεται να καταλήξει στα χέρια του πρωθυπουργού προς τελική έγκριση. Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου, αφήνει ανοιχτό το θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται». Στη ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως διαφωνούν με τη θέση αυτή, σημειώνοντας ότι για να μπορεί να απολυθεί ένας υπάλληλος δεν αρκεί να καταργηθεί η οργανική του θέση αλλά ολόκληρη η υπηρεσία, ενώ θεωρούν ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για αθρόες και οριζόντιες απολύσεις. Σε σχέση με το θέμα του Δημοσίου, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τα σχετικά ζητήματα θα συμφωνηθούν με την τρόικα μέχρι την Κυριακή.

Η εκ μέρους της τρόικας αποδοχή του κανόνα 1:1 για τις πειθαρχικού χαρακτήρα απολύσεις, αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους, προσδίδει στην παρέμβαση στη δημόσια διοίκηση διαρθρωτικά και όχι δημοσιονομικά χαρακτηριστικά. 


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Η ελληνόφωνη δικαιοσύνη αποφάσισε ότι το Ελληνικό χρυσάφι θα χρηματοδοτεί αποκεφαλισμούς βρεφών.
20130414-172320.jpg

Μπράβο σας. Άξιοι.
Το ότι ο μεγαλομέτοχος της “Ελληνικός Χρυσός” που δόθηκε παράνομα από υπόδικους πολιτικούς χρηματοδοτεί τους ισλαμοφασίστες στην Συρία, δεν σας συγκίνησε.
Το ότι αυτοί οι υπάνθρωποι αποκεφαλίζουν βρέφη, παλι δεν σας συγκίνησε.
Το ότι ο ίδιος σκοταδιστής χρηματοδοτεί τα ισλαμιστικά κινήματα σε Αλβανία – Σκόπια, πάλι 
δεν σας συγκινεί.
Το ότι αύριο θα σφάζονται τα δικά σας εγγόνια με χατζάρες πληρωμένες από τον κλεμμένο χρυσό της Χαλκιδικής, ίσως σας συγκινήσει. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά.

20130414-172341.jpg
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ! BOB MANDEL Ο εμπνευστης του ΕΥΡΩ δηλωσε πως ο στοχος απο την αρχη ηταν να πουληθει η κρατικη περιουσια της Ελλαδας.(βίντεο)
Η δημιουργια του ευρω ειχε σαν στοχο να υποδουλωσει τις εκλεγμενες κυβερνησεις σε μια οικονομικη φορμουλα.
Η οικονομικη αυτη φορμουλα λεγεται ο κανονας του3% και ο τελικος σκοπος ηταν να...
. δημιουργηθει κατι που θα αντικαταστησει την δημοκρατια.   

Τα συμπεράσματα δικά σας για την ωμή αλήθεια των πραγμάτων και για το τι επιδιώκουν απελπισμένα να μας πασάρουν τα ελληνικά ΜΜΕ και σε ποια πραγματικότητα θέλουν να μας χώσουν.

ΕΥΡΩΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν γύρω μας. Αποκαλύπτονται γεγονότα και προετοιμάζονται εξελίξεις που σηματοδοτούν το πέρασμα τόσο τουγερμανικού όσο και γενικότερα του ευρωπαϊκού καπιταλισμού σε μια φάση ακραίας επιθετικότητας και αρπακτικότητας που δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν από τους εργαζόμενους με απλές διαδηλώσεις και απεργίες. Κόβοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, γδέρνοντας φορολογικά το λαό, απολύοντας κατά εκατομμύρια μισθωτούς και καταστρέφοντας επίσης εκατομμύρια μικρομεσαίων, φτάνοντας στο έσχατο σημείο να αρπάζουν και τα λεφτά που καταθέτει κάποιος στις τράπεζες, είναι φανερό ότι ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός έχει εγκαταλείψει την πολιτική της ενσωμάτωσης στο σύστημα των μαζών.
Έχουμε μπει πια σε μια εποχή απόλυτης τραπεζικής δικτατορίας, αντίστοιχης με την απόλυτη μοναρχία της φεουδαρχίας. Η συσπείρωση των συνιστωσών του τραπεζικού κεφαλαίου και η άσκηση βίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκ μέρους των αστών έχει αντικαταστήσει την – επιτυχημένη κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα- μεθοδική προσπάθεια προσέλκυσης, εγκλωβισμού και ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό άλλων κοινωνικών τάξεων, στρωμάτων και ομάδων. Οι αστοί – και στους κόλπους τους ακόμη περισσότερο οι τραπεζίτες – αισθάνονται αλαζονικά πανίσχυροι, ουσιαστικά παντοδύναμοι σήμερα. Δεν έχουν άδικο από τη σκοπιά τους. Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει σημειωθεί κάποια σοβαρή κοινωνική εξέγερση, πόσω μάλλον επανάσταση. Επιπροσθέτως, δεν υπάρχουν αριστερά πολιτικά κόμματα που να πρεσβεύουν την κατάληψη της εξουσίας με μη κοινοβουλευτικά ή μη ειρηνικά μέσα και να προετοιμάζουν τα μέλη, τους οπαδούς τους και τους λαούς τους προς την κατεύθυνση αυτή. Λογικό είναι επομένως να μη φοβούνται βίαιη ανατροπή της κυριαρχίας τους.
Η αίσθηση υπεροψίας οδηγεί τους Ευρωπαίους αστούς σε όλο και πιο προκλητικές επιλογές, οι οποίες όμως δεν αποκαλύπτουν μόνο την απληστία τους και τη θρασύτητα τους. Αποκαλύπτουν πρωτίστως το σάπισμα του καπιταλιστικού συστήματος, άρα και τις αντικειμενικές επαναστατικές δυνατότητες ανατροπής του. Ο καπιταλισμός σίγουρα υπονομεύει τον εαυτό του όταν φτάνει στο σημείο, όπως ανήγγειλε πριν από μια εβδομάδα ο επίτροπος επί των Οικονομικών της Κομισιόν, Όλι Ρεν, μιλώντας σε φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο, να εκδίδει οδηγία ότι από εδώ και πέρα οποιαδήποτε κυβέρνηση οποιαδήποτε στιγμή θελήσει νομιμοποιείται (!) να αρπάζει από τους καταθέτες όσα λεφτά θέλει. Οι αστοί το γνωρίζουν αυτό. Τα αδιέξοδα του συστήματος τους όμως και φυσικά η πρώτιστη επιδίωξη της διατήρησης του πλούτου και της ισχύος τους, τους οδηγούν σε αυτή την επιλογή. Γνωρίζουν ότι μόνο με τη βία, κρυφή και φανερή αν παραστεί ανάγκη, μπορούν να υπερασπιστούν αυτή την πολιτική και είναι πανέτοιμοι και αδίστακτοι στην προοπτική κλιμάκωσης της βίας εκ μέρους τους – πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει ακόμη τίποτα στις λαϊκές αντιδράσεις που να τους προκαλεί ανησυχία. Μιλώντας θεωρητικά, μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται βάσιμα ότι «αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», αλλά η ουσία είναι ότι πουθενά οι αστοί δεν έχασαν την εξουσία εξαιτίας αυτής της πολιτικής, άρα μπορούν να την συνεχίζουν άνετα!
Ούτε καν εκλογικά δεν ενισχύονται τα αριστερά, τα κομμουνιστικά ή τα επαναστατικά πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη, παρά τη βιαιότητα και τις ολέθριες κοινωνικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Εξηγήσεις και δικαιολογίες γιατί δεν συμβαίνει αυτό μπορεί να βρει κανείς πάμπολλες και ίσως αρκετές από αυτές να είναι και ορθές. Αυτές όμως δεν αλλάζουν την ουσία η οποία έγκειται στο ότι η κρίση δεν άλλαξε το συσχετισμό δυνάμεων ούτε καν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο υπέρ των λαϊκών, κομμουνιστικών ή επαναστατικών αριστερών δυνάμεων, παρόλο που διέλυσε την παλιά σοσιαλδημοκρατία σε κάποιες χώρες ή διέσπασε τη Δεξιά. Είναι εξόφθαλμο ότι η Αριστερά μέχρι στιγμής αδυνατεί να εκφράσει αυτό που θέλουν οι χειμαζόμενες κοινωνίες του 21ου αιώνα ή να τις πείσει πολιτικά ότι αυτά που λένε οι αριστεροί συνιστούν τη λύση στα θεμελιώδη οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των εργαζομένων και των υπολοίπων λαϊκών στρωμάτων, κατώτερων και μεσαίων από οικονομική άποψη. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει βαθύτατα. Όσο και αν από πρώτη ματιά αυτό ακούγεται παράδοξο, στην κρίση αυτή δεν δοκιμάζεται μόνο το αστικό καθεστώς. Δοκιμάζεται και το αν η Αριστερά έχει πλέον λόγω ύπαρξης στον 21ο αιώνα.
Μπορεί να ακούγεται μελοδραματικό, αλλά για την Αριστερά η αναμέτρηση αυτή είναι κυριολεκτικά «ή ταν ή επί τας». Θα νικήσει ή θα πεθάνει, μέση λύση δεν υπάρχει. Δεν μπορεί να συνεχίσει να σέρνει την ύπαρξης της στο πολιτικό περιθώριο, όταν οι εξελίξεις και οι αναμετρήσεις προσλαμβάνουν κοσμογονικό χαρακτήρα. Αν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις οποιασδήποτε κατεύθυνσης κατορθώσουν να δώσουν αυτές τη λύση και τη διέξοδο, δεν γνωρίζουμε πότε θα υπάρξει επόμενος γύρος σύγκρουσηςκαι υπό ποιους όρους. Τώρα είναι η ώρα!
*Δημοσιεύθηκε στο «Πρίν» της Κυριακής 14 Απριλίου 2013

Ωραία σφαγή!


Περικοπές/μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων.
Εφεδρείες, ωριμάνσεις, κινητικότητες, απολύσεις. "Ελαστικοποιήσεις" ωραρίων, αμοιβών και αποζημιώσεων στον Ιδιωτικό τομέα. Ιδιωτικοποιήσεις με ταχύτητα φόρμουλας Ι,  επαφές με θρησκευτικά ζόμπι, ενδοκυβερνητικές "συγκρούσεις", Μαύρη Αυγή σε ρόλο Προστάτη τραπεζών και Απειλές... πολλές Απειλές στον ετοιμοθάνατο Λαό.
 
Γκαιμπελικά βίντεο στήνονται, πηγές πληροφόρησης φιμώνονται, μπάτσοι εισβάλλουν παντού, Σαμαράς/Βενιζέλος γλυτώνουν τα χρέη των κομμάτων τους,  ο Φώτης κρατάει φανάρι. 
Η Δημοκρατία εκπαραθυρώθηκε, οι Θεσμοί νοσούν, ο Λαός καθεύδει.
 
Οι ρήτρες "ισοδυνάμων" και "ανάπτυξης" αντικαστάθηκε από τις μοναδικά ρεαλιστικές ρήτρες απόκλισης. Η "προγραμματική συμφωνία" αναθεωρήθηκε επί τα χείρω, οι νέοι Ακηδες και Τσουκάτοι προθερμαίνονται,  τα περί 'επαναδιαπραγμάτευσης' και απαγκίστρωσης μετατίθενται για το το τέλος του τελευταίου τέταρτου του 21ου αιώνα.

Η Πάταξη της Φοροδιαφυγής -παιδικό όνειρο του Αντρέα- μεταβιβάζεται σε πρώην εφοριακούς, κυνηγούς μικρομεσαίων ατακτούληδων και η αναμόρφωση ενίσχυση ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών  παραδίδεται στον άγιο Πέτρο.
Το κάθε νοικοκυριό μετράει τις φιάλες αίματος  που οφείλει να προσφέρει ακόμα στο Μολώχ της Σωτηρίας τραπεζιτών, τοκογλύφων, Συστήματος και ΜΜΕ.
Η κάθε μικροεπιχείρηση διαλύεται, ξεπουλιέται, κλείνει.

Οι κοινοβουλευτικές αντιπολιτεύσεις δεν προλαβαίνουν να εκδίδουν ανακοινώσεις "καταγγελίας", προειδοποιήσεων, εφησυχασμού και μετάθεσης της Αντίστασης σε πιο "ώριμες συνθήκες" more Εξαθλίωσης!

Εγώ κι Εσύ... Ηρεμοι, Ωραίοι και Ψύχραιμοι, 
αναζητούμε παρηγοριά ο ένας στον Καναπέ του άλλου,  
βρίζουμε παρουσιαστές και κάφρους (οποία εκτόνωση), 
πίνουμε τις ρακές στην υγεία των παρακείμενων Κορόϊδων 
και περιμένουμε την Ωραία Σφαγή...
Άδοντες Θεοδωράκη, παρακολουθώντας Σουλεϊμάν...


Από politikokoraki το μοντάζ Γρέκι

Μαθητές ψάχνουν τροφή στα σκουπίδιαΟι δάσκαλοι του Ηρακλείου επισημαίνουν πως όλο και πληθαίνουν οι υποσιτισμένοι μαθητές.
Σκηνικό κοινωνικής κατάρρευσης και οικονομικής εξαθλίωσης καταγράφεται σε σχολεία της Κρήτης με μαθητές να αναζητούν το κολατσιό τους σε κάδους απορριμμάτων. Η εκπαιδευτική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, το φαινόμενο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας θεσμός που θα προσφέρει γεύματα, σαν συσσίτια, σε σχολικές μονάδες μοιάζει επιτακτική. 
Ο πρόεδρος του συλλόγου των δασκάλων του νομού Ηρακλείου με παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό με πρωταγωνιστή μαθητή που πήρε από τα σκουπίδια μία τυρόπιτα για τη φάει. Και αυτό το περιστατικό όπως επισημαίνει δεν είναι μεμονωμένο. 

Πολλοί γονείς εξομολογούνται σε εκπαιδευτικούς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ακόμη και για να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά τους, δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ.Κώστας Πλουμής, συμπληρώνει ωστόσο ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση του προβλήματός τους. Οι δάσκαλοι του Ηρακλείου επισημαίνουν πως όλο και πληθαίνουν οι υποσιτισμένοι μαθητές και καλούν τους δήμους να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα. 

Α΄ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Αποτελέσματα 29ης-Βαθμολογία-Επόμενη 30η (τελευταία) αγωνιστικήΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ  2-1
ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ - ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ  1-0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ  0-2  
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ - Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ  3-0
ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ  1-1
Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ - ∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ   2-1
Α.Ε. ∆ΡΥΑΝΙΣΤΑ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ  1-1
Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ - Α.Μ.Σ. 25η ΜΑΡΤΙΟΥ  2-0

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ  62
2 Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ  60
3 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  60
4 Α.Μ.Σ.  25η ΜΑΡΤΙΟΥ  50
5 Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ  50

6 ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ   49
7 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ  46
8 Α.Ε. ∆ΡΥΑΝΙΣΤΑ  40
9 ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ  36
10 Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ  37
11 ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ  35
12 ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ  34
13 ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ  31
14 Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ  28
15 ∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ  15
16 ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ  10

ΕΠΟΜΕΝΗ 30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ - Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ - Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ
∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ - ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ - Α.Ε. ∆ΡΥΑΝΙΣΤΑ
Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ
Α.Μ.Σ. 25η ΜΑΡΤΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Β΄ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Δείτε τι αναφέρει η προκήρυξη του πρωταθλήματος για άνοδο και υποβιβασμόΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α΄
Στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία θ’ ανέλθουν σε σύνολο τέσσερα (4) οµάδες ως παρακάτω:
α) Οι οµάδες που θα καταλάβουν την 1η
και 2η θέση στην κανονική διάρκεια θ’ ανέλθουν στην Α’ ερασιτεχνική
κατηγορία.

β) Οι οµάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 3η
έως 6η θ’ αγωνισθούν σε αγώνες Play-Off , 3χ6 και 4χ5 µε
γηπεδούχους τις οµάδες 3η  και 4η

Στους αγώνες θα υπάρξει οπωσδήποτε νικητής (παράταση-πέναλτυ).
Σε περίπτωση ήττας της γηπεδούχου οµάδας θα γίνει δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια (Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ).

Στον αγώνα αυτόν θα υπάρξει οπωσδήποτε νικητής (παράταση και πέναλτι) µε
γηπεδούχο την οµάδα 5η και 6η.

 Οι νικητές των αγώνων θα ανέλθουν επίσης στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία. Αγώνες δύο (2), νικητές δύο (2).
Σύνολο οµάδων που προβιβάζονται στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία τέσσερες (4).

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Τα τρία (3), τέσσερα (4) τελευταία στην βαθµολογία της κατηγορίας αυτής σωµατεία
υποβιβάζονται από την περίοδο 2013 - 2014 στην Γ΄ ερασιτεχνική κατηγορία.

1.-Υποβιβασµός τριών (3) σωµατείων:
Υποβιβάζονται στην Γ΄ ερασιτεχνική κατηγορία τα τρία (3) τελευταία στη βαθµολογία σωµατεία εάν ανέλθει ο πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας.

2.-Περίπτωση υποβιβασµού τεσσάρων (4)σωµατείων:
Υποβιβάζονται στην Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία τα τέσσερα (4) τελευταία στη βαθµολογία σωµατεία εάν

β) δεν ανέλθει ο πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας.

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΕΛΠΙΣ ΑΝ∆ΡΟΜΑΧΗΣ  71
2 ΠΙΝ∆ΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ  59
3 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝ∆ΑΜΗΣ  53
4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝ∆ΡΟΥ  53
5 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  50
6 ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ  46
7 ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ  46
8 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ  40
9 ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ  37
10 ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ  37
11 ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ  35
12 ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  31
…………………………………………..
13 ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ   30
…………………………………………...
14∆ΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ   30
15 ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ   22
16 Π.Α.Ο. Κ.ΜΗΛΙΑΣ   8

ΕΠΟΜΕΝΗ 30Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)
ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006 - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ - ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ - Π.Α.Ο. Κ.ΜΗΛΙΑΣ
ΠΙΝ∆ΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ - ΕΛΠΙΣ ΑΝ∆ΡΟΜΑΧΗΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝ∆ΑΜΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ
∆ΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ - ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝ∆ΡΟΥ

Εκδρομή στην 13η Πανελλαδική Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών


  ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ - ΠΕΛΙΤΙ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΪΟΥ 2013

Αναχώρηση το πρωί στις 07.00 από Θεία  Ανάληψη . Ακολουθώντας   την Εγνατία Οδό παρακάμπτοντας την Θες/νίκη και περνώντας από τις Λίμνες Κορώνεια - Βόλβη και έξω από  την Ασπροβάλτα φθάνουμε στην Αμφίπολη όπου θα κάνουμε την πρώτη στάση μας.  Συνεχίζοντας την διαδρομή μας και αφού προσπεράσουμε και την πόλη της Δράμας παίρνουμε  τον  δρόμο  για το Παρανέστι 
 Άφιξη στο χωριό Παρανέστι στη γη του "πελίτι". Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση του καθενός και νωρίς το απόγευμα (η ώρα θα καθοριστεί κατά την άφιξη ) παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής αφού κάνουμε μία στάση στην πόλη της Δράμας . Νωρίς το βράδυ άφιξη στην Κατερίνη .
 Τιμή συμμετοχής : 15 ευρώ
Την εκδρομή έχει αναλάβει το Γραφείο Γενικού Τουρισμού "COMPLETE TRAVEL SERVICE" που βρίσκεται στην οδό Α Πάροδο Ειρήνης 2 (Δίπλα στην Θεία Ανάληψη). Όποιος ενδιαφέρετε να συμμετέχει στην εκδρομή μπορεί να απευθυνθεί στο γραφείο τουρισμού στο τηλ. 2351075907


                            13η Πανελλαδική Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής  Ντόπιων Ποικιλιών

afisa_13h_panelladiki_peliti
Η 13η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις ντόπιες ποικιλίες τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα και την αχρήματηοικονομία. 
Η διανομή των σπόρων και των φυτών
Η προσφορά των σπόρων και των φυτών, θα γίνει από της 10:00 το πρωί, με τα ειδικά κουπόνια που θα είναι διαθέσιμα στη γραμματεία της γιορτής στην είσοδο του κτήματος. Οι επισκέπτες ερχόμενοι στο χώρο της εκδήλωσης θα πρέπει να προμηθευτούν τέσσερα κουπόνια, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη γραμματεία. Τα κουπόνια δίνονται δωρεάν.
Παράλληλα με την ανταλλαγή σπόρων στις 11 το πρωί θα ξεκινήσουν οι ομιλίες καλλιεργητών, αγροτών, ακτιβιστών επιστημόνων κ.λ.π., εργαστήρια για διάφορα θέματα, θα υπάρχει Δημιουργική απασχόληση για τα μικρά παιδιά. Στις 1:00 το μεσημέρι θα υπάρχει κοινό γεύμα για όλους με παραδοσιακές ποικιλίες. Τα φαγητά είναι προσφορά των καλλιεργητών που παίρνουν μέρος στη γιορτή και φίλων. Μπορείτε να φέρετε και εσείς κάτι για το κοινό τραπέζι π.χ. ψωμί, λάδι, τυρί, ελιές, πίτες, γλυκά, φρούτα κ.α. Η εκδήλωση κλείνει με παραδοσιακό πρόγραμμα. Θα λειτουργήσει και χαριστικό παζάρι στο οποίο μπορείτε να φέρετε ρούχα, παπούτσια, βιβλία, μικροέπιπλα και άλλα πράγματα σε καλή κατάσταση που δεν χρειάζεστε.
Μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ζεστά ρούχα (είναι απαραίτητα), ένα στρωσίδι για να καθίσετε στο γρασίδι, καλή διάθεση, συνεργασία και υπομονή.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη γιορτή στο www peliti.gr

2ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.


Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Πύδνας Κολινδρού. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου το πολυπληθές ακροατήριο απόλαυσε μοναδικές διαχρονικές μουσικές μελωδίες από την παιδκή χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Αιγινίου, τη χορωδία και μαντολινάτα του Μουσικού Ωδείου Νάουσας, τη μεικτή Δημοτική χορωδία της Δ.Ε. Κολινδρού και την μεικτή χορωδία της Δ.Ε. Αιγινίου. Οι μουσικοί ετελεστές με την καθοδήγηση των μαέστρων Βαγγέλη Μπουσμαλή (Κολινδρού), Μιχάλη Καρυοφυλλίδη (Αιγινίου) και  Δ. Παρόλα (Νάουσας) παρουσίασαν γνωστά μουσικά κομμάτια και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Δημοτική Χορωδία της Δ.Ε. Αιγινίου με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μιχάλη Καρυοφυλλίδη, υπό την  αιγίδα της αντιδημαρχείας Πολιτισμού και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πύδνας Κολινδρού  στην οποία ανήκουν όλες οι Δημοτικές Χορωδίες. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  εκπροσωπώντας το  Δήμο οι Αντιδήμαρχοι Ξανθίππη Βασιλειάδου και Παύλος Μεταλλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημήτριος Χλεμές, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πολυχρονίδης Γεώργιος, Μπιτσιάνης Ιωάννης, Σιανίδης Δημήτριος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κων/νος Δανιηλίδης, οι Πρόεδροι της Δ.Κ. Αιγινίου, της Τ.Κ. Μεθώνης και Ν. Αγαθούπολης, Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμητρας Αιγινίου, Ανατολικής Ρωμυλίας Αιγινίου, Απανταχού Μεθωνιωτών και Αγάθωνες Ν. Αγαθούπολης, ο πρώην Δήμαρχος Αιγινίου Αν. Τερζής, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής  κ.ά.. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό και καλωσόρισμα της Προέδρου της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου Αθανασίας Διονυσίου, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Πύδνας Κολινδρού Ξανθίππης Βασιλειάδου και την  έναρξη κήρυξε ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε. Δήμου Πύδνας Κολινδρού Δημήτριος Χλεμές ο  οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ευάγγελου Πολύζου και αναφέρθηκε  στην προσπάθεια του Δήμου για διατήρηση και βελτίωση όλων των δομών πολιτισμού αλλά και την αναγκαιότητυα για δημιουργική ενασχόληση των συνδημοτών  με ευχάριστες δραστηριότητες.   
Η εκδήλωση ήταν η πρώτη από τις ανοιξιάτικες εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Δήμος (ακολουθούν άλλες δύο στις 9 και 19 Μαϊου 2013)  και άφησε ευχάριστες εντυπώσεις αλλά και υποσχέσεις για συνέχεια και βελτίωση.
Στην εκδήλωση οι γυναίκες της Δημοτικής Χορωδίας πρόσφεραν εδέσματα που με μεράκι ετοίμασαν οι ίδιες.    


        

Το βιογραφικό του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ εξέλεξε τον Δημήτρη Κουτσούμπα, η νέα Κεντρική Επιτροπή στην πρώτη της συνεδρίαση, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου:
«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».
Το βιογραφικό του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου του κόμματος.
Γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου το 1955. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Η οικογένειά του ήταν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου του εμφυλίου, με φυλακισμένους και εξορισμένους. Ο πατέρας του Αποστόλης Κουτσούμπας μέλος του ΚΚΕ πιάστηκε το 1945 στη Λάρισα, δικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για 8 χρόνια.


Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου

 Σάββατο 13 Απριλίου 2013, επισκέφθηκε το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου, ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα, κύριος Ζαγάρης Σπύρος μαζί με τον Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου κύριο Παπαθανασίου Γεώργιο και την αθλήτρια Μαρία Πολύζου ενώ παρόν ήταν και ο κύριος Κουκοδήμος. Η ξενάγηση στους χώρους και στα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου έγινε από μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου κύριο Φελώνη Χρήστο. Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε πιο κάτω