ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Έδωσαν μέσα στο 2015 περίπου 17,5 δις ευρώ για να αγοράσουν τοξικά ομόλογα της Deutsche Bank... Τα φιλαράκια γελάνε και εμείς κλαίμε... αντί να τους γαμήσουμε!

Τα φιλαράκια γελάνε και εμείς κλαίμε.
O Στουρνάρας σε συνεννόηση με τον Τσακαλώτο μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας και στην απόφαση της ΕΚΤ για... ποσοτική χαλάρωση έδωσαν μέσα στο 2015 περίπου 17,5 δις ευρώ για να αγοράσουν τοξικά ομόλογα της Deutsche Bank.
Τα είχαν αυτά τα λεφτά…?
ΟΧΙ και εδώ είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Είναι από τα λεφτά που μας δάνεισαν.
Δηλαδή πήραμε λεφτά με επιτόκιο για να σώσουμε τη γερμανική τράπεζα, όταν ο λαός πεινάει.
ΚΟΥΦΑΛΑ ΤΣΙΠΡΑ.

Και τι είπαμε θα κάνεις μόλις γυρίσεις;

Οι υποχρεώσεις των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Για άλλη μαι φορά κάνεις  τους δεν είναι συνεπής στα συμφωνηθέντα στα obligations προς την Ελλάδα ή στο implementation #stupid
CbsOlzUUkAAICD7



BY 

Ψηφίστηκε το παράλληλο: Ποιες αλλαγές φέρνει σε δημοτικά τέλη, προσλήψεις, επιδόματα, Καλλικράτη

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία  στη Βουλή το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» ή αλλιώς «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων.
Τι περιλαμβάνει όμως το «παράλληλο πρόγραμμα», που έγινε μόλις νόμος, όσον αφορά τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών; Μεταξύ άλλων, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr:
Αλλαγές στην Κοινωφελή Εργασία. Συγκεκριμένα: …………
Με τη νομοθετική ρύθμιση θεσμοθετούνται οι εξής αλλαγές:
Αποδίδεται στους ωφελούμενους το δικαίωμα να απουσιάζουν για συγκεκριμένο αριθμό ημερών και για συγκεκριμένους λόγους, χωρίς να περικόπτονται οι αμοιβές τους και χωρίς να υποχρεούνται να επεκτείνουν τον χρόνο εργασίας τους. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι ωφελούμενοι δικαιούνται να απουσιάζουν δύο εργάσιμες ημέρες μηνιαίως. Οι ωφελούμενες σε κατάσταση κυοφορίας ή λοχείας, δικαιούνται να απουσιάζουν δεκατρείς (13) εργάσιμες ημέρες. Επίσης, κάθε γονέας παιδιού ηλικίας 4 έως 18 ετών δικαιούται να απουσιάζει δύο (2) ημέρες, σε ώρες ή ολόκληρη ημέρα κάθε φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης. Τις παραπάνω ημέρες απουσίας θα συνοδεύουν τα έντυπα αιτήσεων του ωφελούμενου και της έγκρισης του επιβλέποντος φορέα.
Στο εξής προβλέπεται η αμοιβή και κατά τη βραδινή εργασία του προαναφερόμενου προσωπικού, οριζόμενη σε 24,76 Ευρώ ημερησίως και όχι υψηλότερη από 619 Ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 21,59 Ευρώ ημερησίως και όχι υψηλότερη από 539,75 Ευρώ μηνιαίως για ωφελουμένους κάτω των 25 ετών.
Για πρώτη φορά, δίνεται η δυνατότητα στους συναρμόδιους υπουργούς της επιβολής κυρώσεων στις περιπτώσεις που οι επιβλέποντες φορείς της Κοινωφελούς Εργασίας παραβιάζουν τους όρους του προγράμματος και τους κανόνες ασφάλειας και υγείας.
Tην μείωση ή απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους των άπορων, των ΑΜΕΑ, των πολύτεκνων, των τρίτεκνων, των μογονεϊκών οικογενειών και τον μακροχρόνια ανέργων μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης,  οι ευπαθείς ομάδες όπως αυτές ορίζονται από το άρθρο 202 παρ 3 του δημοτικού κώδικα ( 3. Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών μέχρι το πενήντα τοις εκατό (50%), ή η απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες και πολύτεκνους, όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία) μπορούν να πληρώνουν ειδικό τιμολόγιο με μειωμένα ή και μηδενικά τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης.
Ξεπάγωμα προσλήψεων στους δήμους: Συγκεκριμένα, μπαίνει «τέλος» στον πάγο για ορισμένες κατηγορίες, αν και γενικά οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και των ΝΠΙΔ αυτών αναστέλλονται έως 31/12/2016, πλην των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 13 του νομοσχεδίου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», τονίζεται ότι εξαιρούνται της αναστολής προσλήψεων και διορισμών και επιτρέπονται οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων καθώς και των κλάδων ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ. Επίσης, εξαιρείται από την αναστολή και τους περιορισμούς των προσλήψεων και διορισμών όλων των κλάδων των ειδικοτήτων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, σε νησιωτικούς ΟΤΑ Α’ βαθμού.
– Θέματα σχετικά με τη θέση σε αργία των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ.
-Με το άρθρο 14 επιτρέπεται η αύξηση του ωραρίου σε συμβασιούχους με ανάλογη αύξηση των αποδοχών τους, ενώ μειώνεται το ωράριο εργασίας για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς
-Με το άρθρο 15 ρυθμίζονται θέματα μετάταξης υπαλλήλων ΟΤΑ σε παραμεθόριες περιοχές αλλά και του προσωπικού ΙΔΟΧ και ΙΔΑΧ  Ανωνύμων Εταιρειών των ΟΤΑ στον οικείο ΟΤΑ ή σε ΝΠΔΔ σε περίπτωση λύσης τους
-Επανενεργοποιούνται αποφάσεις στο πλαίσιο της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας που είχαν συνταχθεί έως 31.12.14.
-Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε υπαλλήλους των ΟΤΑ που ασχολούνται με τα απορρίμματα
Με τα άρθρα 20-21 δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να λειτουργούν αποτεφρωτήρια νεκρώνόχι μόνο σε εκτάσεις ιδιοκτησίας τους, αλλά και σε εκτάσεις που τους έχουν παραχωρηθεί, ενώ κέντρα αποτέφρωσης μπορεί να λειτουργεί και ο ΕΔΣΝΑ. Επίσης, κάθε πρόσωπο θα μπορεί με δήλωσή του σε συμβολαιογράφο να ορίσει τον τόπο και τη μέθοδο ταφής του.
-Με το άρθρο 30 εντάσσονται και οι τρίτεκνες οικογένειες στις ευεγερτικές διατάξεις του ν 2643/88 για την πρόσληψη στο Δημόσιο
– Με τα άρθρα 17-18 παρατείνεται για άλλα 8 χρόνια η προθεσμία που έχουν άστεγοι και οικονομικά αδύναμοι δημότες να ανεγείρουν κατοικία σε δημοτικά οικόπεδα που τους παραχωρήθηκαν με τον νόμο 3463/2006.
– Με το άρθρο 39 συστήνονται στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ειδική επιτροπή που θα προτείνει τη ριζική αναμόρφωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης (“Καλλικράτη”) καθώς και πληροφοριακό σύστημα διασύνδεσης ληξιαρχείων – δημοτολογίων, γεγονός που εκτιμάται ότι θα πατάξει τη γραφειοκρατία και τη συνακόλουθη ταλαιπωρία των πολιτών.
Παράλληλα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σημαντικές διατάξεις του υπουργείου Υγείας, καθώς καθιερώνεται η πλήρης δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων, ενώ ρυθμίζονται θέματα για τη στελέχωση των ΜΕΘ και των απομακρυσμένων και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων..

Απόφαση-βόμβα ακυρώνει μνημονιακές περικοπές σε μισθούς-συντάξεις

Απόφαση-βόμβα ακυρώνει μνημονιακές περικοπές σε μισθούς-συντάξειςΜπροστά σε δημοσιονομικό σοκ κινδυνεύει να βρεθεί η κυβέρνηση, καθώς συνεχίζονται οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικές τις περικοπές μισθών και συντάξεων, όπως συμβαίνει αυτή τη φορά με τους γιατρούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου δημοσίευσε απόφαση που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν από 1/8/2012 (με τον ν.4093/12) στους μισθούς και στις συντάξεις των γιατρών του ΕΣΥ.
Η απόφαση-βόμβα, αναφέρει η εφημερίδα, που δικαιώνει μια συνταξιούχο γιατρό ακολουθώντας ουσιαστικά τη νομολογιακή γραμμή που χαράχθηκε στην υπόθεση των ενστόλων στο ΣτΕ, ξακαθαρίζει ότι είναι αντισυνταγματικές οι διατάξεις του ν. 4093/12 που έφεραν μειώσεις στους ………..
μισθούς των εν ενεργεία γιατρών του ΕΣΥ και στις συντάξεις των συνταξιούχων γιατρών του ΕΣΥ, και μάλιστα αναδρομικά από 1/8/12.
Μία από τις βασικές αποδοχές στο σκεπτικό της απόφασης της Ολομέλειας του ΕΣ, στην εν λόγω υπόθεση της συνταξιούχου ιατρού, ήταν ότι οι περικοπές του ν. 4093/2012 έγιναν με καθαρά αριθμητικά κριτήρια, χωρίς να εξεταστούν οι επιπτώσεις, εάν δηλαδή απομένουν αποδοχές επαρκείς για την αντιμετώπιση του κόστους αξιοπρεπούς διαβίωσης και ανάλογες της αποστολής των ιατρών.
Αλλά και ότι οι περικοπές αυτές επιβαρύνουν και πάλι τις ίδιες κατηγορίες πολιτών (περιστολή του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου) χωρίς να μπορεί να στηριχθεί η συνταγματικότητα των μέτρων στην μεγαλύτερη του αναμενόμενου ύφεση της ελληνικής οικονομίας, ούτε στην μνημονιακή πρόβλεψη γα μείωση 12% των ειδικών μισθολογίων. Και αυτό γιατί σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση για τήρηση των συνταγματικών αρχών: ισότητα στα βάρη, αναλογικότητα, σεβασμό της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Αν εφαρμοσθεί πλήρως η απόφαση, το κόστος αποκατάστασης (μόνο) των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ φτάνει τα 220 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ