ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η εφαρμογή Viber διαθέσιμη και για Desktop


Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Viber σήμερα έκανε το άλμα από τα κινητά στους επιτραπέζιους υπολογιστές.Η δωρεάν υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων και φωνής είναι πλέον διαθέσιμη για υπολογιστές PC και MAC, επιτρέποντας αδιάλειπτη συνδεσιμότητα ανάμεσα στους χρήστες κινητών και σταθερών υπολογιστών.

Η νέα αυτή κίνηση έρχεται τη στιγμή που το Viber έχει πλέον στο ενεργητικό του πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες με πρόσβαση από διάφορες πλατφόρμες, όπως Android, iOS, Windows Phone, και BlackBerry. To Viber Desktop τρέχει σε αρμονία με τις εκδόσεις κινητών, ολοκληρώνοντας την διαδικασία εγκατάστασης με χρήση του τηλεφωνικού σας αριθμού ως το αναγνωριστικό ID.

«Οι χρήστες περνούν ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου τους στα κινητά τους,» δήλωσε ο CEO του Viber Talmon Marco. «Παρ’ όλα αυτά, ένα μεγάλο μέρος της χρήσης των κινητών γίνεται ενώ βρίσκονται στο σπίτι ή στο γραφείο, όπου έχουν σταθερούς υπολογιστές ή laptop δίπλα τους. Με το Viber Desktop, τους δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούν όποια συσκευή τους βολεύει. Μπορούν απρόσκοπτα να εναλλάσσουν τις συσκευές ενώ ανταλλάσσουν μηνύματα, ακόμη και να μεταφέρουν μια κλήση ανάμεσα σε κινητό και προσωπικό υπολογιστή.»

Η έκδοση για σταθερούς υπολογιστές δημιουργήθηκε από την αρχή, αλλά διατηρεί μερικά χαρακτηριστικά από την έκδοση κινητού, όπως την εύκολη ενεργοποίηση, απλά συμπληρώστε τον αριθμό του κινητού σας, βάλτε τον κωδικό που έχει στείλει το Viber μέσω SMS, και αποκτήστε άμεσα πρόσβαση σε όλες τις επαφές σας, οι οποίες συγχρονίζονται μεταξύ των συσκευών.

Τα εισερχόμενα και απεσταλμένα μηνύματα εμφανίζονται σε όλες τις συσκευές σας, αλλά οι ειδοποιήσεις push εμφανίζονται μόνο στην συσκευή που χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή. Αν διαγράψετε μια συζήτηση σε μια συσκευή, τότε διαγράφεται αυτόματα και από όλες τις άλλες.

«Το Viber Desktop είναι η πρώτη εφαρμογή Viber που επιτρέπει την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων, με αυτή τη δοκιμαστική λειτουργία, οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις βίντεο desktop to desktop» σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.
techit.gr

Δεδομένα του σώματος που ίσως δε γνωρίζετε!


Το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, υπάρχουν όμως και μερικές λειτουργίες του που δεν τις γνωρίζουμε.
Διαβάστε παρακάτω ενδιαφέροντα δεδομένα για το ανθρώπινο σώμα…

1. Τα αποτυπώματα των δακτύλων των ποδιών μας είναι εξίσου μοναδικά με τα δακτυλικά μας αποτυπώματα.

2. Όταν κοιμόμαστε χάνουμε την αίσθηση της όσφρησης.

3. Ο μέσος άνθρωπος βλέπει πάνω από 1.460 όνειρα το χρόνο!

4. Κανένα μωρό δεν αναγνωρίζει χρώματα πέραν του μαύρου και του άσπρου, όταν είναι νεογέννητο.

5. Όταν η μύτη μας είναι βουλωμένη, είναι αδύνατον να μουρμουρίσουμε.

6. Είναι αδύνατο να φτερνιστούμε με τα μάτια ανοιχτά.

7. Γενικά, οι άνθρωποι διαβάζουν κατά 25% πιο αργά στην οθόνη του υπολογιστή από ό,τι στο χαρτί.

8. Ο εγκέφαλός μας είναι πιο ενεργός και σκέφτεται περισσότερο τη νύχτα από ό,τι στη διάρκεια της μέρας.

9. Η γλώσσα είναι ο δυνατότερος μυς του σώματός μας.

10. Το σώμα ενός ενήλικου ανθρώπου διαθέτει περίπου 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα!

11. Η γλώσσα μας έχει 3.000 γευστικούς κάλυκες.

12. Ο εγκέφαλός μας αποτελείται κατά 80% από νερό.

13. Ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να πονέσει. Παρόλο που τα σήματα του πόνου περνάνε από τον εγκέφαλο, ο ίδιος δεν νιώθει πόνο.

14. Τα οστά ενός ενήλικου ανθρώπου υπολογίζονται στο 14% του συνολικού σωματικού του βάρους.

15. Όταν γεννιόμαστε διαθέτουμε 300 οστά στο σώμα μας, αλλά στην ενήλικη ζωή μας έχουμε μόνο 206. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά από τα κόκκαλα ενώνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν ένα μεγαλύτερο οστό.

16. Το εξωτερικό ενός οστού είναι σκληρό, αλλά, εσωτερικά, τα κόκκαλα είναι μαλακά, καθώς αποτελούνται κατά 75% από νερό.

17. Οι άνδρες παθαίνουν λόξυγκα πιο συχνά από τις γυναίκες.

18. Ένα φτέρνισμα μπορεί να ξεπεράσει σε ταχύτητα τα 160 χλμ. την ώρα, γι’ αυτό καλύτερα να μην προσπαθούμε να το καταπνίξουμε όταν μας έρχεται.

19. Το φαγητό κατευθύνεται από το στόμα στο στομάχι μέσω του οισοφάγου μέσα σε επτά δευτερόλεπτα.

20. Τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν σχεδόν τέσσερις φορές πιο γρήγορα από τα νύχια των ποδιών.

21. Η καρδιά των γυναικών χτυπάει πιο γρήγορα από των ανδρών. Επίσης, οι γυναίκες πεταρίζουν τα μάτια τους πιο πολύ από τους άνδρες.

22. Κατά τη διάρκεια μιας μέρας, η καρδιά μας χτυπάει 100.000 φορές.

23. Τα νεφρά μας φιλτράρουν περίπου 1,3 λίτρα αίματος κάθε λεπτό και αποβάλλουν μέχρι και 1,4 λίτρα ούρων τη μέρα.

24. Οι γυναίκες έχουν περίπου 4,5 λίτρα αίματος στο σώμα τους, ενώ οι άνδρες έχουν 5.6 λίτρα.

25. Οι άνθρωποι με πιο σκούρο δέρμα δεν αποκτούν τόσο γρήγορα ρυτίδες όσο οι άνθρωποι με πιο ανοιχτό δέρμα.

26. Το μόνο σημείο του σώματος μας που δεν αιματώνεται είναι ο κερατοειδής χιτώνας του ματιού, καθώς παίρνει κατευθείαν οξυγόνο από το περιβάλλον.

27. Κάθε σταγόνα αίματος του σώματός μας φιλτράρεται στο ίδιο το σώμα μας πάνω από 300 φορές.

28. Ως μωρά γεννιόμαστε με ροζ πνεύμονες, οι οποίοι όμως γίνονται πιο σκουρόχρωμοι όσο αναπνέουμε μολυσμένο αέρα, δηλαδή την ατμόσφαιρα (και το κάπνισμα!).

29. Καίμε περισσότερες θερμίδες όταν κοιμόμαστε, παρά όταν βλέπουμε τηλεόραση.

30. Ο σκελετός μας αλλάζει κάθε δέκα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε δεκαετία το σώμα μας ανανεώνεται μόνο του.

31. Το αριστερό μέρος του εγκεφάλου μας έχει τον έλεγχο της δεξιάς πλευράς του σώματός μας, ενώ το δεξί μέρος είναι υπεύθυνο για την αριστερά πλευρά του σώματος.

32. Ο εγκέφαλος μεγαλώνει γρηγορότερα μέχρι την ηλικία των πέντε ετών.

33. Ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει 20 μέρες χωρίς τροφή, αλλά μόνο δυο μέρες χωρίς νερό.

34. Στο πρόσωπό μας διαθέτουμε 14 οστά.
perierga.gr

Θα απολύουν δημοσίους υπαλλήλους με μία υπογραφή


 Θα απολύουν δημοσίους υπαλλήλους με μία υπογραφή
Περισσότεροι από 60.000 υπάλληλοι του δημοσίου στο στόχαστρο
Με την κοινωνική αναλγησία να χτυπάει κόκκινο και με νομικίστικα τρικ, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να αφήσει στο δρόμο χιλιάδες υπαλλήλους του Δημοσίου.
Το νομοσχέδιο κατάθεσε τη Μεγάλη Πέμπτη στη Βουλή ο Αντώνης Μανιτάκης και προβλέπει με ένα απλό Προεδρικό Διάταγμα να δοθεί η δυνατότητα να απολυθούν περισσότεροι από 60.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που εργάζονται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Επιπλέον, το σχέδιο Μανιτάκη προβλέπει την έξοδο σε διαθεσιμότητα άλλων 4.000 υπαλλήλων κεντρικών υπηρεσιών υπουργείων.
Κλειδί για την παράκαμψη της συνταγματικής πρόβλεψης που προβλέπει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, είναι η νομικίστικη αλχημεία πως αν μετατραπεί το καθεστώς ορισμένων υπηρεσιών από Δημοσίου σε Ιδιωτικού Δικαίου Νομικά Πρόσωπα, τότε υπάρχει η δυνατότητα για απολύσεις που μπορούν να φτάσουν έως και 70% του συνολικού προσωπικού. Η κίνηση αυτή που πραγματοποιήθηκε εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας και σχεδόν εν κρυπτώ έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και αναμένεται να επιφέρει καλοκαιρινή ασφυξία στη λειτουργία του Κράτους.
Η διάταξη μάλιστα του Αντώνη Μανιτάκη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά του Υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ενώ η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζει σκληρή απάντηση που μερικοί την προσδιορίζουν ως απεργιακή παράλυση του δημοσίου τομέα.
internet advertising

Εξασθενές χρώμιο εντοπίστηκε σε γεωτρήσεις


Τις αιτίες της ρύπανσης στο νερό των δημοτικών κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου αναζητά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας...
μετά τον εντοπισμό εξασθενούς χρωμίου στις τοπικές γεωτρήσεις.

Αρχικά η Περιφέρεια γνωστοποίησε τη διακοπή της παροχής νερού στην περιοχή, ωστόσο μετά από επικοινωνία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε σε τροποποίηση της εν λόγω απόφασης.

Κατόπιν αυτού, επιτρέπεται η τροφοδοσία των δικτύων ύδρευσης με το νερό των γεωτρήσεων, με την προϋπόθεση, ότι το νερό του δικτύου δεν θα χρησιμοποιείται για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής καθώς και για χρήσεις που να φέρνουν σε επαφή το νερό με τον ανθρώπινο οργανισμό π.χ. μπάνιο κλπ), αλλά μόνον για άλλες χρήσεις, όπως π.χ. πλύσιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αυτοκινήτων, χρήση στο WC, πότισμα καλλωπιστικών φυτών κλπ. με την απαραίτητη προσοχή.

Ο πατέρας μαθαίνει στο παιδί την επιμονή


Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι πατέρες έχουν άμεση επίδραση στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά αντιλαμβάνονται την επιμονή και την...
αισιοδοξία, καθώς και τους μηχανισμούς εφαρμογής τους στην πραγματική ζωή.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό βρήκε πως οι πατέρες λειτουργούν από μια ιδιαίτερη θέση που τους επιτρέπει να εμφυσήσουν στα παιδιά τους την επιμονή στην προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων τους, καθώς και την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουν, ιδιαίτερα κατά τα προεφηβικά και τα εφηβικά χρόνια.

Authoritative Parenting by Dads Teaches Perseverance in Kids

Στη μελέτη συμμετείχαν 325 οικογένειες, οι οποίες παρακολουθήθηκαν για ένα διάστημα τεσσάρων ετών. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους πατέρες να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το γονεϊκό τους στιλ και από τα παιδιά να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη σχολική επίδοση και την επίτευξη των στόχων.

Οι πατέρες που υιοθετούσαν υποστηρικτικό γονεϊκό στιλ, προσέφεραν δηλαδή στα παιδιά τους αγάπη, τους παραχωρούσαν αυτονομία κι έδιναν έμφαση στην καλλιέργεια της υπευθυνότητάς τους, ήταν πιο πιθανό να έχουν παιδιά που μπορούσαν να αναπτύξουν το χαρακτηριστικό της επιμονής στην επίτευξη του στόχου, με αποτέλεσμα την καλύτερη σχολική επίδοση και τη μικρότερη συχνότητα παραβατικών συμπεριφορών.

Αντιθέτως, οι πατέρες που υιοθετούσαν πιο αυταρχικό γονεϊκό στιλ, βασισμένο περισσότερο στην απαγόρευση και την τιμωρία, είχαν λιγότερο επίμονα παιδιά.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι πατέρες έχουν άμεση επίδραση στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά αντιλαμβάνονται την επιμονή και την αισιοδοξία, καθώς και τους μηχανισμούς εφαρμογής τους στην πραγματική ζωή. Φυσικά, μπορούν και οι μητέρες να βοηθήσουν με τον τρόπο τους τα παιδιά στην επίτευξη των στόχων, φαίνεται όμως πως οι πατέρες που χρησιμοποιούν το υποστηρικτικό στιλ έχουν άμεσο αντίτυπο, μέσα από την καθημερινή συνεκτική τους αλληλεπίδραση με τα παιδιά, τόσο στην αυτοαντίληψη των εφήβων όσο και στην αποφασιστικότητα που τους διακρίνει στη ζωή τους.

Είναι πολύ πιθανό οι πατέρες να είναι σημαντικοί με έναν μοναδικό τρόπο στη μετάδοση των αξιών της αυτορρύθμισης και της αυτοεκτίμησης, ίσως γιατί ο συγκεκριμένος ρόλος χαρακτηρίζεται από υψηλές προσδοκίες και κοινωνική αποδοχή και επιλέγεται συχνότερα από τους άνδρες, σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Οι ειδικοί τονίζουν τη σημαντικότητα του χαρακτηριστικού της επιμονής, ιδιαίτερα στους εφήβους, και διευκρινίζουν πως ακόμα και στην εποχή της γενετικής ευφυΐας και του γονιδιακού καθορισμού, ένα υποστηρικτικό περιβάλλον έχει εξίσου σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ανθρώπου. Ο υποστηρικτικός ρόλος του πατέρα, λοιπόν, που συνδυάζει την καθοδήγηση με τις προσδοκίες και τον σεβασμό, βοηθάει το παιδί να αναλάβει τις ευθύνες του με έναν τρόπο, ώστε τα λάθη να μη σημαδέψουν την αυτοεκτίμησή του, αλλά να αποτελέσουν πηγή μάθησης και κίνητρο εξέλιξης.

hamomilaki.blogspot.gr

Ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου στο λιμάνι της Σούδας


 Ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου στο λιμάνι της Σούδας
Ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι της Σούδας μεταφέροντας εκατοντάδες τουρίστες.
Πρόκειται για το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο CELEBRITY SILHOUETTE με περισσότερους από 2800 επιβάτες.
Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει στις 3 το μεσημέρι για τη Βενετία δίνοντας την ευκαιρία στους τουρίστες να περιηγηθούν στην πόλη των Χανίων προσφέροντας μικρή οικονομική «ανάσα» στους καταστηματάρχες.
Όπως δημοσιεύει το soudaport.gr το CELEBRITY SILHOUETTE ανήκει σε μια πορτάδα 5 πλοίων που κατέχουν τον τίτλο των 3ων μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο.
Με 317 μέτρα μήκος, είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει δέσει ποτέ στην Σούδα, μαζί με τα αδερφά του CELEBRITY EQUINOX και CELEBRITY SOLSTICE.
Σύμφωνα με τις προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το πλοίο θα επισκεφτεί το λιμάνι της Σούδας ακόμη έξι φορές.
φωτό από soudaport.gr Πηγή: flashnews.gr

Γιατί οι άνδρες λατρεύουν τις καμπύλες;


Έρευνα αποκαλύπτει, πως η θέα μιας γυναίκας με σώμα «κλεψύδρα» τονώνει τους άνδρες όσο το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με την έρευνα, όταν οι άνδρες κοιτάζουν ένα σώμα με καμπύλες, ενεργοποιούν το μέρος του εγκεφάλου που συνδέεται με αισθήματα επιβράβευσης.

Από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας

Οι επιστήμονες λένε πως τα ευρήματα τους εξηγούν γιατί είναι ελκυστικές γυναίκες με καμπύλες όπως η Τζένιφερ Λόπεζ και η Μπιγιονσέ Νόουλς. Οι ερευνητές πήραν ένα δείγμα 14 ανδρών με μέσο όρο ηλικίας τα 25 και τους έδειξαν φωτογραφίες του πίσω μέρους επτά γυναικών. Στη συνέχεια έκαναν πλαστικές επεμβάσεις στις γυναίκες αναδιανέμοντας λίπος από τη μέση τους στα οπίσθια τους χωρίς να αλλάζει το συνολικό τους βάρος.

Εγκεφαλογραφήματα στους άνδρες έδειξαν πως κοιτάζοντας τις γυναίκες μετά την επέμβαση ενεργοποιούνταν μέρη του εγκεφάλου που συνδέονται με την επιβράβευση, συμπεριλαμβανομένων περιοχών που συνδέονται με την αντίδραση στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Ο ερευνητής Στίβεν Πλάτεκ, εξελικτικός γνωστικός νευρολόγος είπε: «Είναι κάτι παραπάνω από την αγορά περιοδικών».

«Τα ευρήματα αυτά μπορεί να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα των εθισμό στην πορνογραφία και συνδεδεμένες διαταραχές, όπως η στυτική δυσλειτουργία με την έλλειψη πορνογραφικού υλικού”.

Οι επιστήμονες επίσης βρήκαν πως αλλαγές στο δείκτη σωματικού βάρους των γυναικών επηρέασαν περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την οπτική εκτίμηση μεγέθους και σχήματος. Ο κος Πλάτεκ είπε πως αυτό μπορεί να είναι ένδειξη πως το σωματικό λίπος επηρεάζει την κρίση της γυναικείας ομορφιάς περισσότερο σύμφωνα με τις κοινωνικές επιταγές και λιγότερο με τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος.

Τώρα- Πατέρας κρατάει όμηρο τον γιο του κι απειλεί να τον σκοτώσει!


astynomia nixta 250x180 Τώρα  Πατέρας κρατάει όμηρο τον γιο του κι απειλεί να τον σκοτώσει!Θρίλερ βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη στον Άγιο Δημήτριο με έναν άντρα, ρωσικής καταγωγής, να έχει κλειστεί στο σπίτι του και να φωνάζει στους αστυνομικούς ότι θα σκοτώσει τον ανήλικο γιο του. Ο ίδιος φωνάζει ότι κρατάει ένα κυνηγετικό όπλο.
Στο σημείο σπεύδει ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ.
Περισσότερα σε λίγο.

Νεότερη ενημέρωση: Στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά προσήχθη ο άνδρας, ρωσικής καταγωγής, ο οποίος είχε κλειστεί στο σπίτι του και απειλούσε να σκοτώσει τον ανήλικο γιο του.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι του δεν βρέθηκε όπλο, αν και η σύζυγός του φώναζε στους αστυνομικούς ότι είχε στην κατοχή του κυνηγετική καραμπίνα. Ο άνδρας αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού.

Μπες μες στο καμπριολέ.... πάμε για κανά καφέ! Αυτό είναι το καθημερινό ''αυτοκινητάκι'' του Christiano Ronaldo!


Αυτό είναι το καθημερινό ''αυτοκινητάκι'' του Christiano Ronaldo!



















Απαπα αίσχος...!

Μα τι να ζηλέψουμε από τη μαύρη μάτ Lamborghini Murcielago του Christiano Ronaldo;

Την ταχύτητα ή μήπως τις 'άβολες πόρτες' του ''θωρηκτού'' του 'διαστημοπλοίου'; Ο φωτογραφικός φακός τσάκωσε τον άσσο της Real, σε μία από τις καθημερινές του βόλτες στη Μαδρίτη, τη στιγμή που έβγαινε από το ''φθηνό'' του αυτοκίνητο



Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2-13 Optimist & Laser 4.7: (ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΆΦΗ ΠΡΟ Σ ΕΚΚΊΝΗΣΗ )





























Πως θα κάνω καμάκι για να βρω κοπέλα;


Ένα μεγάλο πρόβλημα των ανθρώπων σήμερα.. και όχι μόνο, να είναι μόνοι δίχως κάποια σχέση, γιατί το καμάκι ή το φλερτ όπως θέλετε πέστε το, θέλει...σοβαρούς ανθρώπους και όχι χαβαλέδες.
Το καμάκι μέσα από το αυτοκίνητο... και καλά ανοίγω το παράθυρο και λέω "γεια σου μωρό" και τέτοια.. δεν πετυχαίνει με τίποτα.

Το καμάκι μέσα στα μπαράκια δύσκολα πετυχαίνει, άσε που μπορεί να γίνεις και ρεζίλι άμα κεράσεις κανένα ποτό και σου το γυρίζει πίσω.
Το καμάκι στις γκαρσόνες δεν πιάνει, και πρέπει να βρεις άλλο τρόπο να τη πλησιάσεις την γκαρσόνα π.χ μέσω κοινού γνωστού.
Το καμάκι μέσα στην καφετέρια το εγκρίνω... μόνο άμα η κοπέλα κάθεται στο διπλανό τραπέζι, και βέβαια να πεις κάτι καλό για να τη πιάσεις κουβέντα.
Η παρέα σου, δηλαδή οι φίλοι σου δεν θα πρέπει να είναι περίεργοι... και προς θεού μη γουρλώνουν τα μάτια στο μελλοντικό σου ταίρι.
Το καμάκι στον δρόμο είναι καλό αλλά θέλει έξυπνες ατάκες και μεγάλη σοβαρότητα, μη κάνεις σαν παιδαρέλι.
Το καμάκι με το μηχανάκι π.χ." έλα κούκλα να σε πάω εγώ εκεί που θες να πας" είναι σίγουρο ότι δεν πετυχαίνει.
Το καμάκι στο λεωφορείο ή τρένο... εδώ κάτι μπορεί να γίνει, γιατί και οι δύο επιβάτες ψάχνουν για κουβέντα να μιλήσουν και να περάσει ευχάριστα η ώρα τους. Είναι καλό... αρκεί να είσαι σοβαρός και να μη κοιτάς συνέχεια το κορμί της, θα σε περάσει για βλήμα.. και θα λακίσει η κοπέλα.
Το καμάκι μέσω κοινού γνωστού είναι το πιο καλό, αλλά με τρόπο κομψό, και όχι μπάστε σκύλοι αλέστε.
Το καμάκι στην παραλία είναι σίγουρη αποτυχία, θα φας κράξιμο άμα πετύχεις και κανένα γκάο μυαλό.
Στο μπαρ το βράδυ ειδικά σε νησί έχεις πολλές ελπίδες να γνωρίσεις την κοπέλα που σου αρέσει., είναι πιο απελευθερωμένα τα πράγματα εκει.
Όταν έβγαινα στα μπαράκια της Κομοτηνής, μου έλεγε ένας δόκιμος.. ότι μετά τις 04:00 τα ξημερώματα μπορείς να χωθείς στις κοπέλες, γιατί ψάχνουν και αυτές ότι θες και εσύ τέτοια ώρα. Είχε δίκιο... αλλά τέτοια ώρα αν είσαι φαντάρος νυστάζεις και πας για ύπνο.
Στα μπαρ της πόλης όπως έγραψα και πιο πάνω είναι δύσκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο.
Στα Τρίκαλα υπάρχουν πολλές κοπέλες ελεύθερες... και δεν γουστάρουν καθόλου τους χαζοχαρούμενους που κοκορεύονται για τις κατακτήσεις τους.
Μια κοπέλα θέλει πρώτα απ΄όλα να ξέρει ότι απέναντι της έχει έναν άνθρωπο να εμπιστευτεί και να συνεννοηθεί, μετά έρχονται τα άλλα μιας σοβαρής σχέσης.
Δεν υπάρχουν γυναίκες που να μη θέλουν σύντροφο, απλά θέλουν τη κατανόηση και τη σοβαρότητα.
Τα αουού... που κάνουν μερικοί στα Τρίκαλα όταν περπατά μια κοπέλα και θέλουν να την ρίξουν, είναι για τον ζωολογικό κήπο, παρέα με τα άλλα ζώα, και όχι για ένα σοβαρό καμάκι.

Politia Live Clubbing Καρράς - Πάολα και Παντελίδης, ανηφορίζουν προς τη Θεσσαλονίκη


Καρράς - Πάολα και Παντελίδης, ανηφορίζουν προς τη Θεσσαλονίκη
















Οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας τους περιμένουν πώς και πώς και δεν θα μπορούσαν να παραλείψουν και να μην ανέβουν να τους τιμήσουν!

 Στις 27 Απριλίου το επιτυχημένο νυχτερινό σχήμα με τον Βασίλη Καρρά, την Πάολα και τον Παντελή Παντελίδη στο Teatro Music Hall σταματά και κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα μέχρι τις 9 Μαΐου!

Στις 9 Μαΐου ο συνδυασμός της επιτυχίας, μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Politia Live Clubbing για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.

Μαζί τους θα εμφανίζονται, όπως όλα δείχνουν, η Ελισάβετ Σπανού και ο Dj Valentino

Απίστευτο: Mεταλλαγμένα όρνεα καταβρόχθισαν μέσα σε 45 λεπτά σώμα νεκρής γυναίκας που έπεσε σε γκρεμό


Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Γαλλία από τη φρικαλέα κατάληξη μιας γυναίκας που έκανε πεζοπορία με φίλους στα Πυρηναία, στη Νότια Γαλλία στα σύνορα με την Ισπανία.
turkey vulture in flight 3 medium Απίστευτο: Mεταλλαγμένα όρνεα καταβρόχθισαν μέσα σε 45 λεπτά σώμα νεκρής γυναίκας που έπεσε σε γκρεμό
Η 52χρονη έπεσε από ύψος 30 μέτρων για να σωριαστεί νεκρή στο βάθος γκρεμού, για να ακολουθήσει η τελευταία αποτρόπαιη πράξη, όταν όρνεα (γυπαετοί) εφόρμησαν και καταβρόχθισαν το νεκρό σώμα της μέσα σε 45 λεπτά αφήνοντας πίσω τους μονάχα κόκαλα, ρούχα και παπούτσια.
Ο χρόνος… βρώσης του ήταν μάλιστα τόσο σύντομος ώστε δεν πρόλαβαν καν να φτάσουν τα ειδικά συνεργεία διάσωσης με ελικόπτερο.
Το περιστατικό έγινε η αφορμή για να πυροδοτηθούν εκ νέου παράπονα από την πλευρά των κατοίκων της περιοχής για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό του συγκεκριμένου είδους πτηνών, το οποίο αποτελεί μάλιστα προστατευόμενο είδος.
Το συμβάν κατέγραψε πλήθος ειδησεογραφικών ιστότοπων, όπως η Daily Mail και ο Independent, το πιο ενδιαφέρον όμως στοιχείο το παρουσιάζει ο γαλλικός Nouvel Observateur, ο οποίος αναφέρει πως τα εν λόγω πτηνά έχουν, σύμφωνα με μαρτυρίες, αρχίσει να παρουσιάζουν έντονα επιθετική συμπεριφορά, καθώς έχουν εντοπιστεί να πετάνε ακόμη και πάνω από μικρά παιδιά, με φτερά που το άνοιγμά τους φτάνει μέχρι και τα 2.50 μέτρα.
Δεν είναι επίσης λίγες και οι αναφορές που κάνουν λόγο για επιθέσεις σμηνών σε εκτρεφόμενα ζώα, αλλά και κατοικίδια, ενώ ειδικοί επιστήμονες μιλάνε για ενδεχόμενη μετάλλαξη του είδους.

Οι αυξομειώσεις του βάρους αρρωσταίνουν την καρδιά


Οι γυναίκες που περνούν τα 50 και προσπαθούν να αδυνατίσουν, κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία τους, εάν δεν κατορθώσουν να κρατήσουν την δίαιτά τους, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες...
Όπως ανακάλυψαν, όσες αδυνατίζουν και ξαναπαχαίνουν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιοπάθεια.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wake Forest στη Βόρειο Καρολίνα, εξέτασαν τους παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εκδήλωση τύπου 2 διαβήτη και καρδιολογικών προβλημάτων στις μετεμμηνοπαυσικές γυναίκες.
Η μελέτη τους έδειξε πως μολονότι η «κακή» (LDL) χοληστερόλη, η αρτηριακή πίεση, τα τριγλυκερίδια και το σάκχαρο αίματος μειώνονταν με το αδυνάτισμα, επέστρεφαν σε επίπεδα υψηλότερα απ’ ό,τι πριν το αδυνάτισμα, όταν οι γυναίκες ξανάπαιρναν τα χαμένα κιλά.
Στη σχετική μελέτη, η οποία δημοσιεύεται onlineστην «Επιθεώρηση Γεροντολογίας: Ιατρικές Επιστήμες» (JGMS), συμμετείχαν 112 παχύσαρκες γυναίκες επί 15 μήνες.
Τους πέντε πρώτους μήνες οι ερευνητές τις ενθάρρυναν να αδυνατίσουν τρώγοντας πιο υγιεινά και περπατώντας καθημερινά. Στη διάρκεια του πενταμήνου, οι γυναίκες έχασαν 12,5 κιλά κατά μέσον όρο.

Έναν χρόνο αργότερα, τα δύο τρίτα των γυναικών είχαν ξαναπάρει κατά μέσον όρο το 70% του αρχικού βάρους που είχαν χάσει – και οι δείκτες της καρδιαγγειακής υγείας τους επιδεινώθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με τα επίπεδά τους πριν αδυνατίσουν.
«Για τους περισσότερους ανθρώπους ο κανόνας είναι να ξαναπαχαίνουν μετά το αδυνάτισμα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντάνιελ Μπίβερς, επίκουρος καθηγητής Βιοστατιστικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο.
«Ωστόσο για τις μετεμμηνοπαυσικές γυναίκες, ο κανόνας αυτός φαίνεται πως έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία, διότι ανακαλύψαμε πως η ανάκτηση του βάρους επιδεινώνει αρκετούς παράγοντες κινδύνου για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και στεφανιαία νόσο».
Το μήνυμα για τις γυναίκες που περνούν την κλιμακτήριο και διαθέτουν περιττά κιλά είναι να αντιμετωπίζουν το αδυνάτισμα ως μία μόνιμη αλλαγή του τρόπου ζωής, διότι η διατήρηση του χαμένου βάρους είναι εξίσου σημαντική με την απώλειά του, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Δημόσια Υγεία: «Τετέλεσται»…


Tου Ερμογένη

«Μια παλιά λαϊκή παροιμία λέει: Αν κάποιος σου πει πως έχεις αυτιά γα­ϊδάρου, μη δώσεις σημασία. Αν στο επαναλάβει άλλος ένας, θα πρέπει να αναρωτηθείς. Αν σου το πει και τρίτος, τότε πάρε και φόρεσε καπίστρι»…
Το φωνάζουν σε όλους τους τό­νους οι ιατροί, οι νοσηλευτές, όλοι οι εμπλεκόμενοι στον χώρο της Υγεί­ας, το νιώθουν καθημερινά στο πετσί τους όλοι οι Έλληνες, που για κακή τους τύχη αναγκάζονται να προσφεύ­γουν στα δημόσια νοσοκομεία και Κέ­ντρα Υγείας.
Το ΕΣΥ είναι νεκρό!
Αυτό το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους η πολιτική ηγεσία του υπουρ­γείου, η οποία «παριστάνει» ότι διοι­κεί και ρυθμίζει το σύστημα, το γνωρί­ζει η τρόικα, το γνωρίζουν τα κοράκια της Υγείας, που συνεχίζουν να παρου­σιάζουν μελέτες σε ακριβοπληρωμέ­να και πολυτελή συνέδρια.
Όσοι βρίσκονται «εντός των τει­χών» το έχουν πάρει το μήνυμα από το 2010, όταν ο μέγας αναμορφωτής της Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μαζί με τον ανεκδιήγητο γενικό γραμματέα Νικό­λαο Πολύζο οργάνωναν μηνιαίες φιέ­στες και αντάλλασσαν φιλοφρονήσεις του τύπου: «Νίκο, είσαι ο αναμορφωτής της Υγείας», «Υπουργέ, γράφεις Ιστορία» και άλλα πολλά.
Έτσι έσβησαν χωρίς περίσκεψη, χω­ρίς αιδώ από τον χάρτη 50 (ναι, πενή­ντα!) νοσοκομεία, αποδέχθηκαν χω­ρίς καμία αντίρρηση το απόλυτο ξεγύ­μνωμα των νοσοκομείων από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έκλεισαν μέχρι ασφυξίας τις στρόφιγγες χρημα­τοδότησης, επιβάλλοντας προϋπολο­γισμούς φτώχειας και μιζέριας, αλλά κυρίως ανεφάρμοστους. Ισοπέδωσαν στην κυριολεξία, μέσα σε τρία (3) χρό­νια, ό,τι είχε χτιστεί, με όλα τα ελατ­τώματα και τις αδυναμίες, 30 χρόνια. Αυτό το έγκλημα θα τους κυνηγά σε όλη τους τη ζωή.
Η σημερινή πολιτική ηγεσία «διατε­λεί εν πλήρει συγχύσει αθώα…». Σή­μερα το σκάφος της Υγείας πλέει πα­ντελώς ακυβέρνητο. Όταν τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσα­λονίκης, τα πανεπιστημιακά, οι ναυ­αρχίδες δηλαδή της Υγείας, στερού­νται βασικών υλικών, όταν δεν έχουν γάζες, σύριγγες, βαμβάκι, φίλτρα για τους αιμοκαθαιρόμενους, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τι δρα­ματικές καταστάσεις ζουν τα μικρό­τερα νοσοκομεία. Απόλυτο χάος!
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα ξεπερνά κάθε φαντασία. Κάθε πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της το πρώτο που θα έπρεπε να φροντίσει είναι η προάσπιση της Υγείας των πο­λιτών. Αυτό συνέβη σε όλες τις χώρες που αντιμετώπισαν οικονομική κρίση. Δημιούργησαν όλες τις απαραίτητες δομές για να σώσουν τον λαό από τις αρρώστιες και τις επιδημίες. Το παρά­δειγμα της Αγγλίας είναι πλέον κοινός τόπος. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δημι­ουργήθηκε ακριβώς μετά τη λήξη του πολέμου. Ούτε η Θάτσερ δεν τόλμησε να το αγγίξει!
Εδώ οι ντόπιοι φωστήρες (και σοσι­αλιστές, τρομάρα τους!) το πρώτο που φρόντισαν να ξεθεμελιώσουν ήταν το ΕΣΥ! Δεν σκέφτηκαν, οι ανόητοι, ότι ένας λαός πεινασμένος, ένας λαός χωρίς εργασία, χωρίς μισθό μπορεί να αντέξει, στο τέλος θα επιβιώσει.
Ένας λαός όμως ανασφάλιστος, χω­ρίς δυνατότητα προσφυγής στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία είναι από­λυτα καταδικασμένος. Ήδη τα πρώτα κρούσματα από ξεχασμένες ασθέ­νειες έκαναν την εμφάνισή τους. Τα παιδιά μένουν χωρίς εμβόλια, χωρίς οδοντιατρική περίθαλψη, χωρίς ια­τρική παρακολούθηση. Οι ηλικιω­μένοι (τα περήφανα γηρατειά…) μέ­νουν χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους. Οι πάσχοντες από σοβαρές χρόνι­ες ασθένειες αδυνατούν να προμηθευτούν τα πανάκριβα φάρμακά τους και αργοπεθαί­νουν· εδώ μιλάμε για καθαρή δολοφονία!
Τα   Περιφερειακά   Ια­τρεία και τα Κέντρα Υγεί­ας  έχουν  μείνει χωρίς ιατρούς, αφού το ιατρικό δυναμικό ξενιτεύεται κατά χιλιάδες! Ένα σύστημα που δεν το εμπιστεύονται ούτε εκείνοι που είναι ταγμένοι να το υπηρετούν, τι μέλλον έχει;
Μπορεί να σωθεί η κατάστα­ση; Ασφαλώς και μπορεί!
Απαραίτητη όμως είναι η ριζική ανατροπή τής μέχρι σήμερα εφαρμοσμένης πολιτικής της τελευ­ταίας τριετίας.
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.
1 Εθνικό Σύστημα Υγείας χωρίς ια­τρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχει.
2 Εθνικό Σύστημα Υγείας χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας 2.000.000 άνεργων και ανασφάλι­στων πολιτών δεν είναι ούτε Εθνικό ούτε Σύστημα.
3 Εθνικό Σύστημα Υγείας χωρίς τα βασικά φάρμακα που είναι ανα­γκαία για την ασφάλεια των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και για την αποτροπή επιδημιών δεν έχει κανένα νόημα.
Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει δυνα­τότητα το τεράστιο κενό που δημι­ουργείται στον χώρο της Υγείας να καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλαια πλανώνται πλάνην οικτρά. Οι ιδιώτες σε ολόκληρη την υφήλιο νέμονται τα εύκολα και αυτά που αποφέρουν με­γάλο κέρδος. Έτσι γέμισε η χώρα με ιδιωτικά μαιευτήρια – ξενοδοχεία, δι­αγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατά­στασης και άλλα παρόμοια. Την ΕΥ­ΘΥΝΗ για τη Δημόσια Υγεία είχε, έχει και πρέπει να έχει το κράτος, και μό­νο αυτό. Έχουμε φτάσει στο «σημείο μηδέν». Ας πάρει κάποιος την πρω­τοβουλία να περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί. Διαφορετικά, σε λίγο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί και επισήμως ότι η δημόσια Υγεία της χώρας είναι νεκρή, θα ακουστεί το… «τετέλεσται».
Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Η γιορτή μετά τη γιορτή…


Η γιορτή μετά τη γιορτή...
    Γιόρτασε το ρωμαίικο την Ανάσταση στηριγμένο στην πιο γενναία πλευρά της παράδοσής του. Το πιο θλιμμένο και για εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως εκατομμύρια, το πιο μαύρο Πάσχα των τελευταίων δεκαετιών. Είναι η ζωή μας σε αιχμαλωσία, διότι
   είναι πολλοί οι άνεργοι, μεγάλη η φτώχεια, κάθε οικογένεια κάτιθρηνεί, κάποια απώλεια∙ κάθε οικογένεια κάτι φοβάται, τον κίνδυνο για το σπίτι, με το στεγαστικό που έγινε βαρίδι, το κεραμίδι που έγινε ταφόπλακα, κάθε οικογένεια χτυπημένη σε κάτι απ΄αυτήν την αναίτια (εις ό,τι αφορά τηνπραγματικότητα κι όχι τους σχεδιασμούς) πανούκλα.
    Κι έτσι δεν μπόρεσαν τα τραγούδια να στερεώσουν τη γιορτή, χωρίς το τσάμικο στα πόδια τους οι εορτάζοντες και τα ωραία λαϊκά στην καρδιά τους, άτονοι γιορτάσαμε, μόνον
οι πλούσιοι γιόρτασαν. Αυτοί έχουν να γιορτάζουν, ξέρουν να γιορτάζουν (ακόμα και οι νεόπλουτοι σιγά-σιγά μαθαίνουν), συνεχίζουν να βγάζουν παρά μέσα στην κρίση και από την κρίση. Φυσικά και γιόρτασαν.
    Για τους άλλους, τους ηττημένους, το «φτώχια και καλή καρδιά» δεν είναι πλέον αρκετό. Το «η φτώχια θέλει καλοπέραση» δεν παρηγορεί. Έχει τσακισθεί η αρχοντιά του λαού. Διότι η αρχοντιά του ήταν πάντα οι ελπίδεςτου, και οι ελπίδες του έχουν φύγει για Μπέλσεν, για Νταχάου δεν υπήρχε
περίσσευμα καρδιάς φέτος, μόνο σπασμωδικά λόγια παραμυθίας που ουδείς μας τα πίστευε. Κι αν είχε το τραπέζι αρνί και κόκκινα αυγά και παιδικές φωνούλες, είχε βάρος η ψυχή ανέργους κι ανθρώπους που τους έχουν κλέψει τη ζωή οι σκύλοι.
     Και οι ευχές. Λιγοστές και φοβισμένες. Φοβισμένες να μη θυμίσουνοικεία κακά. Και λιγοστές, τι να ευχηθείς; να ξαναβρεί ο άλλος δουλειά; να μην πεινάνε τα παιδιά; να μην πονάνε οι γέροντες; Ευχές χωρίς φιλοδοξίες, χωρίς αέρα στα πανιά τους, ευχές ηττημένες που απλώς απεύχονταν το χειρότερο.
     Σε έναν μήνα, περίπου 1.000.000 εργαζόμενοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, καταργούνται δεκάδες επιδόματα, γύρω στις 45 κλαδικές συμβάσεις λήγουν, πολλοί πάρα πολλοί θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται ακόμα και κατά 40%!
     Την ίδια ώρα τα ακίνητα των μικροϊδιοκτητών μπαίνουν στο στόχαστρο της Τρόικας και των ανδρεικέλων της. Ακριβώς μετά την εξάρθρωση της εργασίας, το σπίτι του καθ΄ενός, ήδη βεβαρημένο με είκοσι φόρους, γίνεταιο επόμενος στόχος των αρπακτικών. Με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα και την είσοδο των αγρών στη φορολόγηση, η γη θα αλλάξει χέρια, θα την αγοράσουν οι πλούσιοι.
     Τους οποίους θα διευκολύνει η κυβέρνηση μειώνοντας κι από πάνω τους φόρους αγοραπωλησιών.
     Το μόνον που γιόρτασε και γιορτάζει αυτές τις μέρες στη χώρα είναι η προπαγάνδα. Κύματα «αισιοδοξίας» διατρέχουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, στημένα γκάλοπ, τεχνικές δημιουργίας ελπιδοφόρου κλίματος, σαν να ‘χει ανοίξει ο κ.Σαμαράς τον Ασκό του Αιόλου και από μέσα να βγαίνει το Κέρας της Αμάλθειας. Φιλότιμες στην ατιμία τους προσπάθειες.
Όμως, ο καθένας ξέρει τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Οι τράπεζες που πάνε να του φάνε το σπίτι. Η κυβέρνηση που του έφαγε τον μισθό. Νιάου-νιάου στα κεραμίδια κάνουν τα χαράτσια, τα νέα μέτρα που ήδη
     ετοιμάζουν, επειδή δεν απέδωσαν (!) τα τρέχοντα-οι ίδιοι που τα πήραν και τα παίρνουν. Οι ίδιοι θρασύτατοι και ανάλγητοι, νιάου-νιάου στα κεραμίδια κάνουν οι μαλακίες που μας λένε.
     Ακόμα και η «Γουώλ Στρητ Τζόρναλ» βρίσκει την κατάσταση στην Ελλάδα απελπιστική. Ελάχιστη η μείωση του χρέους. Στα έξι χρόνια η ύφεση, μη ανατάξιμη η ανεργία. Βρίσκει όμως και κάποια ενθαρρυντικά σημάδια η καλή εφημερίδα! τι; Τις αποκρατικοποιήσεις και τις απολύσεις από το δημόσιο! Κι άλλους άνεργους δηλαδήστην ήδη θηριώδη και μη ανατάξιμη για καμιάδεκαπενταετία ανεργία, κι άλλη δημόσια περιουσία για άρπαγμα. Η γιορτή της λεηλασίας.
     Διότι αυτή πλέον είναι η μόνη γιορτή στην Ελλάδα, ούτε η Ανάσταση, ούτε του Αϊγιωργιού, ούτε οποιαδήποτε άλλη, αυτές χλωμά γιορτάζονται και αλαφροπατώντας απέρχονται, ενώ
    η γιορτή της λεηλασίας, διαρκής. Ξεσαλωμένη. Φιγουρατζού. Ξεσαλωμένη. Ρηχή και νεκρή, αλλά νικηφόρα για τους Δυνατούς καιθανατηφόρα για τους υπόλοιπους. Η γιορτή της λεηλασίας, δηλαδή της δικής μας αιχμαλωσίας και της δικής τους ασυδοσίας, αυτή είναι που ουρλιάζει διαρκώς στα κεραμίδια μας, ο χορός των καταραμένων πάνω στη στέγη μας, των Διαπλεκόμενων, των χρήσιμων ηλίθιων που δεν καταλαβαίνουν Χριστό, των σμπίρων και των φερέφωνων.
    Αλλά, αν στου σπιτιού μου την αυλή έχουν στήσει τρελό γλέντι οι γύπες, κι αν απ’τα κεραμίδια μου ουρλιάζουν τα τέρατα, σαν πιο καθαρά απ’όλα μου φαίνεται να ακούω τον ψίθυρο της δικής μου αδυναμίας