ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Οι πιο παράξενες και αστείες φοβίες του ανθρώπου!


Οι πιο παράξενες και αστείες φοβίες του ανθρώπου που θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε πως είναι δυνατόν να φοβούνται τα πιο απλά πράγματα!

Όλοι μας έχουμε φοβίες. Άλλοι περισσότερες και πιο σοβαρές και άλλοι λιγότερες. Κατά καιρούς μας ταλαιπωρούν και ίσως δυσκολεύουν και την καθημερινότητα μας. Νομίζετε όμως ότι οι φοβίες είναι μόνο αυτές που έχετε κατά καιρούς ακούσει; Διαβάζοντας παρακάτω, θα εκπλαγείτε πραγματικά με το ποιές φοβίες μπορεί να έχει κάποιος.

1. Φόβος για το μπάνιο (δημόσιος κίνδυνος γιατί μυρίζει από χιλιόμετρα!)

Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας, πόνος κλάμα και οδυρμός και τεχνητός διχασμός!


Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας, πόνος κλάμα και οδυρμός! 
Αυτό θα είναι το νέο τραγούδι του Βαρουφάκη που δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά άρχισε το παιχνίδι του τεχνητού διχασμού! 
Πιστεύετε ότι η Κυβέρνηση έχει τόσες διαφορετικές φωνές; Οχι, λάθος κάνετε είναι και αυτό στα πλαίσια του πολιτικού παιχνιδιού και θα φανεί παρακάτω. Λογικά θα την πληρώσει ο αγαπημένος του λαού πια Βαρουφάκης! Ίδωμεν! 

Τέτοια παράσταση pole dancing δεν έχετε ξαναδεί!!-Video


Τέτοια φαντασμαγορική παράσταση pole dancing δεν έχετε ξαναδεί !!
Πλέον το pole dancing θεωρείτε ένας εξαιρετικός τρόπος γυμναστικής και χορού, διότι  γυμνάζει όλο το σώμα και κυρίως τα χέρια.  Στο παρακάτω βίντεο δείχνει έναν άντρα και μία γυναίκα να κάνουν pole dancing και να δημιουργούν ένα φανταστικό θέαμα και αποδεικνύουν ότι το pole dancing δεν είναι στριπτίζ, αλλά ένα υπέροχο σόου.

Δείτε τους εξαίρετους χορευτές και θαυμάστε το ταλέντο τους:

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Καυγάδες και ανεργία είναι αιτίες θανάτου κυρίως για άντρες!


ΠΡΟΣΟΧΗ!! Καυγάδες και ανεργία είναι αιτίες θανάτου κυρίως για άντρες γιατί ανεβαίνουν περισσότερο τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και της κορτιζόλης!

Οι άνθρωποι που τσακώνονται συχνά με τους γύρω τους, συζύγους, συγγενείς ή φίλους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου στη μέση ηλικία, σύμφωνα με μια νέα δανέζικη επιστημονική έρευνα. Οι άνδρες και όσοι δεν εργάζονται, είναι αυτοί που αναλογικά κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι ερευνητές του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, με επικεφαλής τη δρα Ρίκε Λουντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επιδημιολογίας "Journal of Epidemiology and Community Health", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 10.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 36 έως 52 ετών, αναλύοντας τη σχέση ανάμεσα στο στρες λόγω συγκρουσιακών κοινωνικών σχέσεων και στον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Η μελέτη έδειξε ότι οι συνεχείς καυγάδες διπλασιάζουν (αύξηση 100%) έως τριπλασιάζουν (αύξηση 200%) τον κίνδυνο να πεθάνει κανείς πρόωρα. Επίσης, οι συνεχείς ανησυχίες και απαιτήσεις εκ μέρους άλλων μελών της οικογένειας αποτελούν παράγοντες αυξημένου κινδύνου (κατά 50% έως 100%) για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία. Η ικανότητα κάποιου, χάρη στην προσωπικότητά του, να τα βγάζει καλύτερα πέρα με τις καταστάσεις που προκαλούν στρες, παίζει σημαντικό προστατευτικό ρόλο.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι άνθρωποι που αγχώνονται περισσότερο από τις συνεχείς απαιτήσεις των συζύγων και παιδιών τους, και γενικότερα όσοι τσακώνονται συχνά με τα άλλα στενά μέλη της οικογένειάς τους, αντιμετωπίζουν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Οι παλαιότερες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η ύπαρξη ενός μεγάλου δικτύου φίλων και γενικότερα κοινωνικής υποστήριξης λειτουργεί θετικά για την υγεία.
Η νέα μελέτη δείχνει ότι ιδίως οι άνδρες ανεβάζουν περισσότερο τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και της κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες) στον οργανισμό τους, όταν εμπλέκονται σε διαπροσωπικές διαμάχες και αγχωτικές καταστάσεις, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος εμφράγματος ή εγκεφαλικού.

Όταν μάλιστα κανείς είναι και άνεργος, τότε οι καυγάδες γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνοι για την υγεία του. Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνεργοι (ιδίως οι άνδρες) έχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σχέση με όσους έχουν δουλειά.

ΠΗΓΗ

Ένα… έργο τέχνης κυκλοφορεί στο Instagram


Το απίστευτα σέξι, καλοσμιλεμένο και ποθητό κορμί της επιδεικνύει στο Instagram η Katie May. Η ίδια δηλώνει καλλιτέχνης, μοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια, όμως όσα και αν πει δεν φτάνουν για να συγκριθούν με την άψογη φιγούρα της.

Η ξανθιά σεξοβόμβα ξεσηκώνει τους θαυμαστές της με τις σούπερ προκλητικές πόζες της και δεν διστάζει να γδυθεί στον βωμό της φήμης του Instagram…


Μπορούν να με συλλάβουν για ελεύθερο κάμπινγκ;

Μπορούν να με συλλάβουν για ελεύθερο κάμπινγκ;




Μία «κάμπερ» κι ένας δικηγόρος μιλούν στο newsbeast.gr - Τι λέει ο νόμος και πότε εφαρμόζεται
«Στα 28 χρόνια που κάνω κάμπινγκ με την οικογένειά μου δεν ήρθε ποτέ ούτε η αστυνομία ούτε το λιμενικό για να μας απομακρύνουν από την παραλία. Η μοναδική φορά που συνέβη ήταν όταν πριν από μερικά χρόνια είχαμε κατασκηνώσει στην Εύβοια.

Ξαφνικά είδαμε μπροστά και το λιμενικό και την αντιτρομοκρατική, που αναζητούσαν το Δημήτρη Κουφοντίνα. Ήταν η περίοδος που η αστυνομία συλλάμβανε τα μέλη της 17 Νοέμβρη», λέει η Ζήνα Α., η οποία κάνει ελεύθερο κάμπινγκ από μικρό παιδί. Παρά το γεγονός ότι επισήμως τουλάχιστον δεν επιτρέπεται, όπως η ίδια παραδέχεται, ποτέ και κανείς, ένστολος ή μη, δεν την ενόχλησε. 

Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης

Η ίδια κατασκήνωνε με την οικογένειά κάθε καλοκαίρι από τότε που γεννήθηκε. Μία συνήθεια που συνέχισε τα τηρεί με ευλάβεια και αργότερα με τους φίλους της. Όπως λέει όμως «συνήθως κατασκηνώνουμε σε μη κατοικημένες περιοχές κι έτσι δεν ενοχλούμε τους περίοικους». 

Για εκείνη το κάμπινγκ είναι ένας λόγος να ηρεμήσει, ακούγοντας τα κύματα ή το θρόισμα των φύλλων, όπως περιγράφει. «Έχω την ελευθερία να μην “πρέπει” να επιστρέψω στο δωμάτιο έως τις 7 το απόγευμα για να κάνω μπάνιο και στη συνέχεια να βγω έξω. Στο ελεύθερο κάμπινγκ κάνω μπάνιο ό,τι ώρα θέλω εγώ, καθώς η παραλία είναι ο τόπος διαμονής μου στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών». 

Τα πράγματα όπως παραδέχεται άλλαξαν κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. «Οι περισσότεροι κάνουν κάμπινγκ λόγω της οικονομικής κατάστασης, ενώ παλαιότερα οι κατασκηνωτές έστηναν τη σκηνή τους σε μία παραλία από μεράκι κι επειδή αγαπούσαν αυτό που έκαναν». 

«Οι… νεοεισερχόμενοι κατασκηνωτές δεν σέβονται συνήθως το χώρο που τους φιλοξενεί», λέει η Ζήνα. «Δεν θα ξεχάσω όταν πριν από περίπου 5 χρόνια είχαμε κατασκηνώσει σε μία παραλία της Εύβοιας. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε δίπλα μας μία οικογένεια. Αφού τακτοποίησαν τα πράγματά τους, ενεργοποίησαν τη γεννήτρια και “έστησαν” τον παππού σε μία καρέκλα, ανάβοντας την τηλεόραση μπροστά του για να δει το δελτίο ειδήσεων. Εμείς από την πλευρά μας το μόνο που δεν θέλαμε ήταν από τη στιγμή που είχαμε φύγει από τον πολιτισμό, να επιστρέψουμε στον πολιτισμό. Μοναδική μας επιθυμία ήταν να περάσουμε λίγες ημέρες ήρεμα και μακριά από όλα και φυσικά από κάθε δελτίο ειδήσεων…». 

Τι λέει ο νόμος



Περιγράφοντας το νομικό καθεστώς γύρω από το ελεύθερο κάμπινγκ, ο δικηγόρος, Γιώργος Νικολακόπουλος, εξηγεί ότι «απαγορεύεται ρητά με εξαίρεση τις περιοχές που έχουν οριστεί συγκεκριμένα γι’ αυτό το σκοπό και μπορεί κάποιος να κατασκηνώσει. Παράδειγμα όταν κάποιος στήνει τη σκηνή ή παρκάρει στο τροχόσπιτό του σε κάποιο οικόπεδο χωρίς όμως τις υποδομές, τις οποίες προσφέρει ένα οργανωμένο κάμπινγκ. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η πρόβλεψη ότι μπορεί να κατασκηνώσει ελεύθερα. Είναι σαν οιονεί άδεια αξιοποίησης οργανωμένου κάμπινγκ. Επομένως μπορεί είτε να έχει παραχωρηθεί μία περιοχή σε ιδιώτη, είτε να έχει οριστεί από κάποιο δήμο ως περιοχή, στην οποία κάποιος μπορεί να κατασκηνώσει ελεύθερα. Σε αυτές τις περιπτώσεις αίρεται η γενικότερη απαγόρευση για ελεύθερο κάμπινγκ».

Μπορούν να με συλλάβουν για ελεύθερο κάμπινγκ;



Στο ερώτημα εάν μπορούν να σας συλλάβουν όταν κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ, ο δικηγόρος εξηγεί ότι μπορεί κάποιος να συλληφθεί αυτεπάγγελτα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. «Υπό ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, την κατηγορία για ελεύθερο κάμπινγκ μπορεί να επιβαρύνουν παράμετροι που σχετίζονται με το εάν κάποιος έχει κατασκηνώσει σε δάσος και έχει ανάψει φωτιά, δεδομένου ότι υπάρχει απειλή για πυρκαγιά. Επίσης, η σύλληψη μπορεί να συνοδεύεται από ρύπανση του περιβάλλοντος, γεγονός που μεγεθύνει τις κατηγορίες εις βάρος του». 

Στην πράξη όμως, όπως λέει ο Γιώργος Νικολακόπουλος, είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθεί κάποιος στη φυλακή επειδή προτιμάει το ελεύθερο κάμπινγκ. «Είναι αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα με ποινές που δεν ξεπερνούν το ένα έτος, τις περισσότερες φορές με αναστολή. Εάν όμως συνδυάζονται με ρύπανση του περιβάλλοντος, η κατηγορία είναι βαρύτερη και η ποινή σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φτάσει έως και τα πέντε χρόνια». 

Πρόσφατα ο δήμος Σαμοθράκης απαγόρευσε το ελεύθερο κάμπινγκ στο νησί. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι οι κατασκηνωτές δεν θα μπορούν να διαμένουν στις όχθες των καταρρακτών για διάστημα που φτάνει έως και τους δύο μήνες. Οι τοπικοί άρχοντες αποφάσισαν επίσης, τη μείωση κατά 50% στις τιμές των δημοτικών οργανωμένων κάμπινγκ λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς στο δάσος σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν την ελεύθερη κατασκήνωση. 

Συζητώντας για τις απαγορεύσεις, δεν φαίνεται να πτοούν όσους επιδίδονται στην αγαπημένη τους συνήθεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με την ανοχή των εκάστοτε αρχών. Οι κατασκηνωτές μπορούν και να διαφύγουν από τους ενοχλητικούς και πολλές φορές απάνθρωπους ρυθμούς της πόλης.

Το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν όσοι προτιμούν τις… εναλλακτικές διακοπές, όπως λένε όσοι κατά παράδοση κατασκηνώνουν στις ελληνικές παραλίες, είναι να μπορούν να σέβονται όλοι αυτό που τους προσφέρεται αφειδώς. Δωρεάν διακοπές μπροστά στη θάλασσα σε μερικές από τις μοναδικά όμορφες παραλίες της Ελλάδας.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΟΡΜΙΑ

Η Αμερικανίδα Carolyn Murphy σε στυλ Brigitte Bardot.

Η Αμερικανίδα Carolyn Murphy σε στυλ Brigitte Bardot.
Κείμενο: Θανάσης Διαμαντόπουλος
Το νέο ημερολόγιο της Pirelli (για το 2015) έγινε με το styling και τον φακό δύο ανθρώπων που επισφραγίζουν τον μοδάτο και glamorous χαρακτήρα του: την πρώην διευθύντρια της γαλλικής Vogue Carine Roitfeld και τον φωτογράφο Steven Meisel.
Adriana Lima, Isabeli Fontana, Carolyn Murphy, Karen Elson, Raquel Zimmerman, Natalia Vodianova, Cameron Russel, Sasha Luss, Anna Ewers, Joan Smalls, Gigi Hadid, και Candice Huffin. Αυτές είναι οι δώδεκα «βόμβες» που πόζαραν για τον Αμερικανό φωτογράφο Meisel. Η ατμόσφαιρα της φωτογράφησης είναι glamorous και sexy, ενώ ως υλικό στα ρούχα των μοντέλων επικρατεί το latex. Το ημερολόγιο, παρότι είναι ενός brand   με ευρεία λαϊκή βάση, απευθύνεται σε λίγους, αφού το βλέπουν μερικά μεγάλα έντυπα καθώς και κάποιοι εκπρόσωποι από τον κόσμο της ελίτ της μόδας. Ένα μοντέλο όμως, που θα μπορούσαμε να δούμε στο παραθυράκι ενός βαρέως οχήματος είναι η κάτι παραπάνω από χυμώδης Candice Huffine. Με τις γενναιόδωρες καμπύλες 97 - 85 - 112 και με ύψος 1,90 η Candice έχει καταφέρει να είναι ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα «μεγάλου» μεγέθους στον κόσμο. Χωρίς να υποτιμήσουμε τις υπόλοιπες 11 «βόμβες», η Candice ήθελε, από ό,τι φαίνεται, τόσο πολύ να ποζάρει για το ημερολόγιο που όταν έφτασε στο shooting είχε δάκρυα στα μάτια...
Ανω: Η Αμερικανίδα Carolyn Murphy σε στυλ Brigitte Bardot
  • Η τοπ Βραζιλιάνα Andriana Lima.Η τοπ Βραζιλιάνα Andriana Lima.

Συνελήφθη τα ξημερώματα η «Ελληνοφρένεια»!


Του Λάκη Μπέλλου

Συλλήψεις της «Ελληνοφρένειας» και των συντελεστών της είχαμε στις 6 τα ξημερώματα. Συνελήφθη ο δημιουργός και σεναριογράφος της εκπομπής Θύμιος Καλαμούκης και βέβαια ο πρωταγωνιστής της εκπομπής, Μπαλούρδος.

Το αιτιολογικό είναι προσβολή του Αστυνομικού Σώματος, διότι ο Μπαλούρδος, ντυμένος αστυνομικός με μάσκα που καλύπτει το πρόσωπο, δεν κάνει τίποτα άλλο σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής του «Alpha» παρά διάφορες βλακείες.

Δεν έχει συλλάβει μέχρι τώρα ούτε έναν διαδηλωτή, δεν έχει ρίξει πάνω σε ζαρντινιέρες ούτε ένα άτομο, δεν έχει κάνει ούτε 35 προσαγωγές πολιτών και δεν έχει πυροβολήσει κατά κανενός για...
να εποστρακιστεί η σφαίρα.

Τη διαμαρτυρία έκανε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, που δήλωσε πως περιμένει αντίδραση από το υπουργείο, διαφορετικά θα κάνει μήνυση κατά των δημιουργών της ευτελούς σατιρικής σειράς.

Ο κ. Δένδιας υπάκουσε αμέσως, και στις 6 τα ξημερώματα είχαμε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση 1.554 οργάνων, που ήταν ντυμένοι όλοι σαν τον Μπαλούρδο και μπούκαραν στα σπίτια των συντελεστών:

1. Του Θύμιου Καλαμούκη, ετών 28, ημεδαπού, του οποίου κατάσχεσαν και το επεισόδιο της Δευτέρας γιατί την εκπομπή της Τρίτης την έφαγε κιόλας ο Λαζόπουλος και θα εμφανιστεί αυτός.

2. Ακολούθησε η σύλληψη του Μπαλούρδου, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ή Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη ή Κλεφτοκοτά ή Ξηρού ή Σουγιά, ο οποίος παραδόθηκε χωρίς αντίσταση και, φορώντας απλώς το σλιπάκι του, μεταφέρθηκε με 73 κλούβες στη ΓΑΔΑ.

Στις οικίες των δύο ημεδαπών αναζητήθηκε και ο τσολιάς της εκπομπής και δεν ανευρέθη γιατί ήταν ακόμα στη βόλτα για τον Αγιο Βαλεντίνο, μαζί με τον γκόμενό του.

Η βασική κατηγορία είναι οξεία σατιρική παρενόχληση κατά αστυνομικών.

Στη ΓΑΔΑ συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος μόλις πληροφορήθηκε, εννοείται από το «Πάμε Λουκέτο», τη συγκλονιστική είδηση και έχουν αναρτηθεί τεράστια πανό που γράφουν #Free_ Balourdos και #Free_ellinofreneia.

Κατορθώσαμε και μιλήσαμε με τους δύο συλληφθέντες που μας είπαν:

«Είναι τιμή μας που μας έβαλαν στην ίδιο VIP πτέρυγα της ΓΑΔΑ που ήταν και ο Λάκης Γαβαλάς, ο Μάκης Ψωμιάδης, ο Αγγελος Φιλιππίδης, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και τόσοι άλλοι επώνυμοι. Ευχαριστούμε για το photoshop που μας έκαναν, γιατί σουλουπωθήκαμε και μπορούμε να κυκλοφορούμε στον δρόμο, όποτε και αν μας αφήσουν ελεύθερους. Θα λάμψει η σατιρική αλήθεια. Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ. Σατιρέμος!»

Τους συλληφθέντες επισκέφθηκαν και οι 53 υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας, ενώ από τον πολιτικό κόσμο ο μόνος που έδωσε το «παρών» ήταν ο Βύρων Πολύδωρας, που πάνω στη μηχανή του φώναζε «Ελληνοφρένεια – Γράνα- κάντε τα πουτάνα».

Το βράδυ θα έχουμε διάγγελμα για το θέμα από τον Αντώνη Σαμαρά, που το ετοιμάζει αυτή τη στιγμή ο Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ανοίγει καντίνα με σουβλάκια ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γιατί είναι μιλιούνια ο κόσμος που φτάνει, αλλά τα σουβλάκια θα τα τρώει μόνος του.

Δεν υπάρχει ! Η απόλυτη πετσέτα παραλίας

Μόνον ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη εις τας ηγεσίας των πολιτισμένων χωρών της Δύσεως


              Πως;

Σημιτιστάν...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Νέο τελεσίγραφο από τον Γιούνκερ..


"PRESS-GR
Μετά από αυτό το τουίτ της εκπροσώπου του Γιουνκέρ, που έγινε πριν από δέκα λεπτά ελπίζω να μην τολμήσει κανείς να επαναλάβει τις σαχλαμάρες που κυκλοφορούσαν χθες ότι η είδηση για το φτύσιμο του Ζαν Κλωντ στον Τσίπρα ήταν ψεύτικη.
Antypas Karipoglou

ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ …ΤΟ «ΕΓΩ» Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

11415341_10205885268962211_430853057849816328_nΈντονο και συναισθηματικά φορτισμένο ήταν το «αντίο» του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αποχώρησε και επίσημα από την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος στον λόγο του είχε αυτοκριτική, νοσταλγία, αλλά και συμβουλευτικό χαρακτήρα προς τον νέο επικεφαλής της παράταξης, κάνοντας λόγο χαρακτηριστικά για αξιακές δεσμεύσεις.
Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι θα ……..
…………δώσει, ηχηρό παρόν στις εξελίξεις του κόμματος και της χώρας, ευχόμενος να βρει το ΠΑΣΟΚ το δρόμο του.

Ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε μεταξύ άλλων, «αποχωρώ από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι από την πολιτική, όχι από τη ευθύνη μου, όχι από τον αγώνα για τη χώρα, όχι από τη σχέση με την ιστορία. Η υπεράσπιση του έργου των θέσεων μου είναι εθνικό καθήκον αλήθειας και υπερβαίνει κάθε κομματικό καθήκον που έχω εκπληρώσει στο ακέραιο, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι εύχομαι στην παράταξη να βρει το δρόμο της, εύχομαι η πατρίδα να μην μπει σε περιπέτειες, εύχομαι όλοι και όλες σας να νιώσετε ότι άξιζε, αξίζει τον κόπο αυτό που κάνουμε. Καλή τύχη»
Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του λέγοντας: «Αποφάσισα να ζητήσω από το συνέδριο την πρόωρη λήξη της θητείας μου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση και αποθέτω την εντολή στα χέρια σας, τόνισε. Σας ευχαριστώ από καρδιάς, όλα τα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, σας είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη. Στάθηκα κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου το 1989 όταν πολλοί τον εγκατέλειπαν. Και με υποδέχθηκε με αγάπη το ΠΑΣΟΚ στις ώρες της ανάγκης. Αλλά αντιμετωπίστηκα επιφυλακτικά ως και εχθρικά σε δύσκολες ώρες του ΠΑΣΟΚ, τις ώρες εσωκομματικών κατανομών. Εκλέχθηκα πρόεδρος υπό συνθήκες κρίσης, δεν ξέρω αν θα γινόταν υπό κανονικές συνθήκες. θεωρώ τιμή που μου δώσατε την πρώτη θέση στο μέτωπο μίας μάχης. Οι δυο προηγούμενοι πρόεδροι μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου έγιναπρωθυπουργοί κυβέρνησαν τον τόπο. Θεωρώ ότι αυτό που κλήθηκα να κάνω, είναι ιστορικά σημαντικότερο. Το έκανα μαζί σας και σας ευχαριστώ».
Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας: «Το συνέδριο αυτό, το συγκάλεσα για την μετεξέλιξη της παράταξης, ισχύει η δέσμευση μου ότι το ΠΑΣΟΚ περνά την άλλη Κυριακή για την ανάδειξη προέδρου από την κομματική του βάση, υπάρχουν έτοιμα στελέχη για να αναλάβουν και εξέφρασαν την επιθυμία μόλις αποφάσισα να φύγω. Προϋποθέτει αξιακές δεσμεύσεις, το συνέδριο δεν δίνει λευκές επιταγές. Περιμένει ολοκληρωμένες απαντήσεις. Το συνέδριο καλείται να αποφασίσει πολιτικά. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε το μέλλον του ΠΑΣΟΚ σε όρους παρελθόντος».
taxalia