ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

( Φιλικό παιχνίδι ) ΓΑΣ.ΣΒΟΡΩΝΟΥ - U20 ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ 0 - 3

                                                               




Οι δυο εβδομάδες αποχής από αγωνιστικά παιχνίδια η έστω και φιλικά έδειξε να επηρεάζει  τους μικρούς του Αιγινιακού της U20 στην αγωνιστική τους απόδοση .
 Με ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, σε διαστήματα να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και  ένα πολύ κάτω του μετρίου δεύτερο ημίχρονο  κατάφεραν να κερδίσουν την αξιόλογη και νεανική ομάδα του ΓΑΣ.ΣΒΟΡΩΝΟΥ  με σκορ 0-3.
Τον σκορ 0-1 άνοιξε ο Γκουδάρας  Ε . το 0-2 ο Μαγγούδης  Σ. και έκλεισε   το 0-3 και πάλι ο Γκουδάρας  Ε.
Υπάρχει ποδοσφαιρική  ποιότητα από την ομάδα της U20 του Αιγινιακού και πρέπει να την βγάζει σε κάθε παιχνίδι.
Επίσης η προσθήκη  γυμναστή και συνεργάτη του Coach  Μυστακίδη Ιωάννη ο Λιόλιος Γεώργιος έχει ανεβάσει αρκετά τον πήχη σε ποιότητα και τεχνογνωσία φυσικής κατάστασης, δημιουργώντας ένα δίδυμο  πολύ δυνατό προπονητικά.  
Να δώσουμε τα συγχαρητήρια στη νεανική ομάδα του ΓΑΣ.ΣΒΟΡΩΝΟΥ και στην δουλεία που γίνετε από τον  προπονητή τους Βαρβούτη Γιάννη και το τιμ του.


ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΟΡΜΙΑ


Η Αμερικανίδα Carolyn Murphy σε στυλ Brigitte Bardot.
Κείμενο: Θανάσης Διαμαντόπουλος
Το νέο ημερολόγιο της Pirelli (για το 2015) έγινε με το styling και τον φακό δύο ανθρώπων που επισφραγίζουν τον μοδάτο και glamorous χαρακτήρα του: την πρώην διευθύντρια της γαλλικής Vogue Carine Roitfeld και τον φωτογράφο Steven Meisel.
Adriana Lima, Isabeli Fontana, Carolyn Murphy, Karen Elson, Raquel Zimmerman, Natalia Vodianova, Cameron Russel, Sasha Luss, Anna Ewers, Joan Smalls, Gigi Hadid, και Candice Huffin. Αυτές είναι οι δώδεκα «βόμβες» που πόζαραν για τον Αμερικανό φωτογράφο Meisel. Η ατμόσφαιρα της φωτογράφησης είναι glamorous και sexy, ενώ ως υλικό στα ρούχα των μοντέλων επικρατεί το latex. Το ημερολόγιο, παρότι είναι ενός brand με ευρεία λαϊκή βάση, απευθύνεται σε λίγους, αφού το βλέπουν μερικά μεγάλα έντυπα καθώς και κάποιοι εκπρόσωποι από τον κόσμο της ελίτ της μόδας. Ένα μοντέλο όμως, που θα μπορούσαμε να δούμε στο παραθυράκι ενός βαρέως οχήματος είναι η κάτι παραπάνω από χυμώδης Candice Huffine. Με τις γενναιόδωρες καμπύλες 97 - 85 - 112 και με ύψος 1,90 η Candice έχει καταφέρει να είναι ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα «μεγάλου» μεγέθους στον κόσμο. Χωρίς να υποτιμήσουμε τις υπόλοιπες 11 «βόμβες», η Candice ήθελε, από ό,τι φαίνεται, τόσο πολύ να ποζάρει για το ημερολόγιο που όταν έφτασε στο shooting είχε δάκρυα στα μάτια...
Ανω: Η Αμερικανίδα Carolyn Murphy σε στυλ Brigitte Bardot
  • Η τοπ Βραζιλιάνα Andriana Lima.Η τοπ Βραζιλιάνα Andriana Lima.

Το μεγάλο μυστικό του ψηφιδωτού: Ποιος είναι ο γενειοφόρος «πολεμιστής» - Ο Πλούτωνας, ο Φίλιππος Β' ή ακολουθεί η αποκάλυψη του «ενοίκου»;


Το μεγάλο μυστικό του ψηφιδωτού:  Ποιος είναι ο γενειοφόρος «πολεμιστής» - Ο Πλούτωνας, ο Φίλιππος Β' ή ακολουθεί η αποκάλυψη του «ενοίκου»;
Νέα δεδομένα στις ανασκαφές της Αμφίπολης προκύπτουν μετά την αποκάλυψη του εκπληκτικού ψηφιδωτού με τον Ερμή και τον γενειοφόρο άνδρα. Ενός ψηφιδωτού που ξεκαθαρίζει ότι το μνημείο στο λόφο Καστά είναι τάφος. Η σύνθεσή του έχει κατεύθυνση από ανατολικά προς τα δυτικά, δηλαδή από τη ζωή προς τον Κάτω Κόσμο.
Τα σενάρια για το ποιος μπορεί να είναι ο «ένοικος» του τάφου αυξάνονται καθώς πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Κάποιοι δεν αποκλείουν η παράσταση με τον γενειοφόρο να αφορά ακόμη και για τον Φίλιππο τον Β', τον βασιλιά της Μακεδονίας.
Η αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ αναζωπυρώνει αυτό το σενάριο λέγοντας στο Discovery: «Το ένα πρόσωπο είναι ξεκάθαρο πως είναι ο Ερμής. Είναι ξεκάθαρο από το έμβλημά του το οποίο είναι γνώριμο στην εικονογράφησή του και εμφανίζεται σε αρκετούς Μακεδονικούς τάφους. Αλλά ποιος είναι ο γενειοφόρος άνδρας στο άρμα πίσω από τον Ερμή; Κατά τη γνώμη μου, η απεικόνιση δείχνει ότι είναι ο Φίλιππος Β'.» αναφέρει η Κινγκ, η οποία έχει γράψει βιβλία για τα γλυπτά του Παρθενώνα και για την γλυπτική διακόσμηση του δωρικού ρυθμού. Η ίδια σημειώνει ότι η στάση του γενειοφόρου δεν αποκαλύπτει την δεξιά πλευρά του προσώπου του και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για τον μακεδόνα Βασιλιά ο οποίος είχε χάσει το δεξί μάτι του.
Το μεγάλο μυστικό του ψηφιδωτού:  Ποιος είναι ο γενειοφόρος «πολεμιστής» - Ο Πλούτωνας, ο Φίλιππος Β' ή ακολουθεί η αποκάλυψη του «ενοίκου»;
Ωστόσο τονίζει ότι ο εικονιζόμενος άνδρας φοράει στεφάνι στο κεφάλι του και υπενθυμίζει ότι ο Φίλιππος Β' είχε τιμηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ο Φίλιππος νίκησε στους Ολυμπιακούς την ίδια χρονιά που γεννήθηκε ο Αλέξανδρος, σε μια κούρσα με μόνιππα άρματα».
Η αμερικανίδα αρχαιολόγος σημειώνει πάντως ότι σε τάφους απεικονίζεται πάνω σε άρμα και ο Αδης, αλλά επισημαίνει ότι «ο Αδης συνήθως οδηγεί ένα τέθριππο, (σ.σ. άρμα με τέσσερα άλογα)», ενώ στο ψηφιδωτό εικονίζονται δύο άλογα.
Το μεγάλο μυστικό του ψηφιδωτού:  Ποιος είναι ο γενειοφόρος «πολεμιστής» - Ο Πλούτωνας, ο Φίλιππος Β' ή ακολουθεί η αποκάλυψη του «ενοίκου»;
Υπάρχει ωστόσο κι ένα ακόμη σενάριο που εξετάζεται. Αυτό λέει ότι το ψηφιδωτό δεν τελειώνει στον δαφνοστεφανωμένο γενειοφόρο άνδρα αλλά υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον 60 εκατοστά που είναι ακόμη θαμμένα με χώμα και καθαρίζεται με προσοχή. Πιθανότατα πίσω από τον άνδρα να ακολουθεί και άλλη παράσταση, ίσως και να απεικονίζεται το πρόσωπο που έχει ταφεί στο λόφο Καστά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοφιλές επιτάφιο θέμα ήταν και η Αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα. Ο άμεσος συνειρμός (ταφικό μνημείο-άρμα-Ερμής κ.ο.κ) συνδέει το τελευταίο εύρημα της Αμφίπολης με την ζωγραφική παράσταση της Αρπαγής στη Μεγάλη Τούμπα της Βεργίνας. Και, θα μπορούσε κάποιος κάλλιστα να περιμένει ότι, μόλις αποκαλυφθεί πλήρως, το μωσαϊκό της Αμφίπολης θα είναι άλλη μια αποτύπωση του δράματος της Περσεφόνης, ακριβώς επειδή ήταν κοινός τόπος για τα ταφικά έθιμα.
Το μεγάλο μυστικό του ψηφιδωτού:  Ποιος είναι ο γενειοφόρος «πολεμιστής» - Ο Πλούτωνας, ο Φίλιππος Β' ή ακολουθεί η αποκάλυψη του «ενοίκου»;

Παρόλ' αυτά, η στάση που έχει το σώμα του αρματηλάτη μοιάζει τουλάχιστον παράδοξη για άρπαγα. Διότι, ο γενειοφόρος απεικονίζεται με προτεταμένο το αριστερό του χέρι, σαν να ήθελε να κρύψει την απαχθείσα κόρη και όχι να την επιδείξει στον θεατή του έργου. Εάν λοιπόν πρόκειται πραγματικά για την Αρπαγή της Περσεφόνης, ο καλλιτέχνης θα πρέπει να ακολούθησε ένα εντελώς ανορθόδοξο τρόπο.
Από την άλλη, δεν αποκλείεται ο γενειοφόρος να είναι κάποιος θεός, όπως ο Δίας ή ο Απόλλωνας που είναι δαφνοστεφανομένοι και τιμημένοι. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για κάποιον τιμημένο στα πεδία των μαχών (εξ ου και το στεφάνι) που έχει πολεμοχαρείς διαθέσεις αφού φαίνεται να έχει επιθετική στάση του σώματος και δείχνει να βγάζει κραυγή κατερχόμενος στον Αδη.
Το μεγάλο μυστικό του ψηφιδωτού:  Ποιος είναι ο γενειοφόρος «πολεμιστής» - Ο Πλούτωνας, ο Φίλιππος Β' ή ακολουθεί η αποκάλυψη του «ενοίκου»;
Υπάρχει και μια εικασία ότι στον αριστερο ώμο του αρματηλάτη διακρίνεται το σχήμα ενός πτηνού -ή τουλάχιστον το κεφάλι και το ράμφος του.
Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι κρύβεται στο σημείο που έχει καταστραφεί το μωσαϊκό. Αν ο γενειοφόρος συνοδεύεται από γυναίκα τότε πρόκειται για την γνωστή απεικόνιση της καθόδου της Περσεφόνης στον Αδη. Την άποψη ότι πρόκειται για παράσταση με τον Πλούτωνα διατυπώνει ο αρχιτέκτων μηχανικός κ. Αθανάσιος Νακάσης, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών ICOMOS και επίτιμος διευθυντής Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων.
Το μεγάλο μυστικό του ψηφιδωτού:  Ποιος είναι ο γενειοφόρος «πολεμιστής» - Ο Πλούτωνας, ο Φίλιππος Β' ή ακολουθεί η αποκάλυψη του «ενοίκου»;
Στο κατεστραμμένο σημείο εστιάζουν πολλά διεθνή ΜΜΕ λέγοντας ότι εκεί μπορεί να βρίσκεται το «κλειδί» του τάφου ενώ μιλούν ξεκάθαρα για «βασιλικό τάφο», με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του Guardian που σημειώνει: «Ανακαλύφθηκε μωσαϊκό που μπορεί να σηματοδοτεί έναν βασιλικό μακεδονικό τάφο».
«Δύο ημέρες αφότου επιβεβαιώθηκε ότι οστά που βρέθηκαν στη βόρεια Ελλάδα ανήκουν στον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φίλιππο Β', οι αρχαιολόγοι που σκάβουν τον τάφο της Αμφίπολης αποκάλυψαν ένα περίπλοκο ψηφιδωτό δάπεδο που μπορεί να αποτελεί δείγμα ότι πρόκειται για έναν ακόμη βασιλικό μακεδονικό τάφο», τονίζει το δημοσίευμα.
Στη συνέχεια περιγράφει τα χρώματα και τις διαστάσεις του ευρήματος που απεικονίζει τον δαφνοστεφανωμένο άνδρα που οδηγεί άρμα, την παρουσία του θεού Ερμή, αλλά και το κυκλικό σημείο που λείπει και μπορεί να αποτελεί το «κλειδί» για τον ένοικο.
Στην νεκρική πομπή, προηγείται ο ψυχοπομπός Θεός Ερμής, έπεται ο Ηνίοχος, ο οποίος οδηγεί τα δύο πανέμορφα λευκά άλογα. Πίσω από τον Ηνίοχο, κατά πάσα πιθανότητα, εκτιμούν οι ειδικοί, βρίσκεται ο ίδιος ο νεκρός, τον οποίο οδηγούν στην άλλη ζωή. Η συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη θα γίνει όταν αφαιρεθούν τα 60 εκ. χώματος τα οποία καλύπτουν ακόμη το ψηφιδωτό.
Με ενδιαφέρον εξετάζεται και η μορφή του έφηβου, κι όχι άνδρα Ερμή, η στάση του σώματός του, το γεγονός ότι κοιτάζει προς τον θεατή σαν κάτι να θέλει να τους πει. Η απεικόνιση του Ερμή ως ψυχοπομπού συναντάται (σε τοιχογραφία) και σε έναν από τους σημαντικότερους μακεδονικούς τάφους στην αρχαία Μίεζα, σε εκείνον που αποκαλείται «τάφος της κρίσεως», και πήρε το όνομά του από τη ζωγραφική παράσταση που τον διακοσμεί και έχει ως θέμα την κρίση του νεκρού.
Στην πρόσοψη εκείνου του μακεδονικού τάφου με καμάρα απεικονίζονται ο νεκρός, ο ψυχοπομπός Ερμής και οι κριτές του Κάτω Κόσμου, οι Αιακός και Ραδάμανθυς.
Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ανέφερε:
Προχωρεί η ανασκαφική έρευνα στον λόφο Καστά Αμφίπολης, από την ΚΗ´ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Συνεχίζεται η σταδιακή αφαίρεση μέρους της επίχωσης, από τον δεύτερο χώρο, πίσω από τις Καρυάτιδες και μέχρι την επιφάνεια του δαπέδου, σε βάθος 6μ. από την θόλο. Κατά την αφαίρεση της επίχωσης αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο τμήμα ψηφιδωτού δαπέδου, το οποίο καλύπτει όλη την επιφάνεια του χώρου δηλαδή, 4,5μ. πλάτος επί 3 μ. μήκος.
Το ψηφιδωτό είναι κατασκευασμένο από μικρά βότσαλα, λευκού, μαύρου, γκριζωπού, μπλέ, κόκκινου και κίτρινου χρώματος. Την κεντρική παράσταση περιβάλλει διακοσμητικό πλαίσιο, πλάτους 0,60μ.,το οποίο συντίθεται από διπλό μαίανδρο, τετράγωνα και τρέχουσα σπείρα. Το φόντο της παράστασης είναι σε αποχρώσεις γκρί-μπλέ.
Η κεντρική παράσταση απεικονίζει άρμα σε κίνηση, που σύρεται από δύο λευκά άλογα, το οποίο οδηγεί γενειοφόρος άνδρας, με στεφάνι δάφνης στο κεφάλι. Μπροστά από το άρμα απεικονίζεται ο θεός Ερμής ως ψυχοπομπός, ο οποίος φορά πέτασο, μανδύα, φτερωτά σανδάλια και κρατά κηρύκειο. Η σύνθεση έχει κατεύθυνση από ανατολικά προς τα δυτικά.
Η παράσταση διακρίνεται για την εξαίρετη τέχνη στην απόδοση των λεπτομερειών των χαρακτηριστικών, τόσο των μορφών, όσο και των αλόγων, όπως και για την αρμονία των χρωμάτων. Η σύνθεση είναι σύγχρονη του ταφικού συγκροτήματος και χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. Το ψηφιδωτό έχει υποστεί φθορά στο κέντρο, σε σχήμα κύκλου, διαμέτρου 0,80μ. Ωστόσο, πολλά μέρη από το φθαρμένο τμήμα έχουν βρεθεί στην αμμώδη επίχωση. Τις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια συγκόλλησης και αποκατάστασής του, προκειμένου να συντεθεί, στο μέτρο του δυνατού, η συνολική εικόνα της παράστασης.

Το ψηφιδωτό δάπεδο, ανατολικά και δυτικά, δεν έχει αποκαλυφθεί στο σύνολό του, καθώς η ανασκαφή είναι ακόμη σε εξέλιξη στα τμήματα αυτά. Στα νότια του ψηφιδωτού δαπέδου και ανάμεσα στα βάθρα των Καρυατίδων αποκαλύφθηκε πώρινο κατώφλι, καλυμένο με λευκό κονίαμα. Στα βόρεια του δαπέδου αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο κατώφλι της θύρας, που οδηγεί στον τρίτο χώρο, διακοσμημένο με ιωνικό κυμάτιο, στο κάτω μέρος του.

Επίσης, εντοπίστηκαν, ακριβώς κάτω από το θύρωμα, προς το εσωτερικό του τρίτου χώρου, δύο ακόμη τμήματα από τα μαρμάρινα θυρόφυλλα.

Χαμός για ένα εισιτήριο

Χαμός για ένα εισιτήριο

Πολύ μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν στο Καραϊσκάκη το πρωί της Τρίτης από τους φίλους του Ολυμπιακού που θέλησαν να αγοράσουν ένα εισιτήριο για την αναμέτρηση με τη Γιουβέντους.
Οι φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδος ζουν και αναπνέουν για τη μεγάλη αναμέτρηση με τους Ιταλούς και αυτό φάνηκε από το γεγονός πως ήδη οι πρώτοι οπαδοί έφτασαν στα εκδοτήρια το ξημέρωμα.

Φυσικά είναι δεδομένο πως με το ρυθμό αυτό τα εισιτήρια θα εξαντληθούν άμεσα και θα έχουμε ακόμα ένα  soldout σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Εξάλλου, μετά την ήττα από τη Μάλμε, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Ιταλούς και γι΄αυτό χρειάζονται στη στήριξη του 12ου παίκτη τους. 
- See more at: http://www.redder.gr/podosfairo/25484/xamos-gia-ena-eisitirio#sthash.9e3sXieB.dpuf

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στην εφαρμογή της παράλληλης στήριξης μαθητών στην Π.Ε. Πιερίας

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Προβλήματα στην εφαρμογή της παράλληλης στήριξης μαθητών στην Π.Ε. Πιερίας.

Για ακόμη μια χρονιά, στην Π.Ε. Πιερίας, παρατηρείται σοβαρή καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου της παράλληλης στήριξης μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Για την φετινή χρονιά έχουν κατατεθεί από την περιοχή στο αρμόδιο Υπουργείο περίπου 30 αιτήσεις, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για φέτος είναι στις 20 Οκτωβρίου 2014.
Έτσι ενώ η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, κανένας εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής δεν έχει τοποθετηθεί στα αντίστοιχα σχολεία. Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες παιδιά στην Πιερία, που δικαιούνται παράλληλη στήριξη, να μαθητεύουν χωρίς αυτή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι δυσκολεύονται μέσα στην τάξη.
Ακόμα και όταν τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί και αν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών αυτών, θα έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος και θα είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν στοιχειωδώς στο επίπεδο της υπόλοιπης τάξης.
Οι λαϊκές οικογένειες για να καταφέρουν να καλύψουν τα κενά αυτά καταφεύγουν σε λύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη λεηλατημένο εισόδημα τους, από την ακολουθούμενη πολιτική, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ .
Να σημειώσουμε ακόμα, ότι επιπλέον πρόβλημα για τα παιδιά αυτά αποτελεί το γεγονός της αλλαγής του εκπαιδευτικού που τα εξυπηρετεί, κάθε χρόνο. Άλλωστε είναι επιλογή και της σημερινής συγκυβέρνησης, το μέτρο της παράλληλης στήριξης να υλοποιείται από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και όχι από μόνιμους, σύμφωνα και με την απάντηση (αρ. πρωτ. 53517/ΙΗ ΕΞ), που έχει δώσει το αρμόδιο Υπουργείο σε σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ (αρ.πρωτ. 9038/01.04.2013).

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να πραγματοποιηθούν άμεσα οι απαραίτητοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των μαθητών για παράλληλη στήριξη στην Π.Ε. Πιερίας.

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 



Κοντά στο 1 ευρώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

 
Κοντά στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.Σε μία ιδιαίτερα καλή συγκυρία που χαρακτηρίζεται από τη..
ραγδαία μείωση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με τιμές που για τις επιδοτούμενες κατηγορίες καταναλωτών διαμορφώνονται στα χαμηλά επίπεδα της προ εξίσωσης των φόρων εποχής. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αύριο πρώτη ημέρα διακίνησης, οι καταναλωτές θα προμηθεύονται το πετρέλαιο θέρμανσης γύρω στο 1,065 ευρώ το λίτρο και τις επιδοτούμενες ποσότητες στα 72 λεπτά το λίτρο. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι τιμές για την προμήθεια μικρών ποσοτήτων (κάτω από χίλια λίτρα) και για νοικοκυριά που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, λόγω της επιβάρυνσης του μεταφορικού κόστους. Η χαμηλή τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης φέτος είναι αποτέλεσμα της πτώσης της διεθνούς τιμής του αργού κατά 20% μέσα στο τελευταίο τρίμηνο και της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) κατά 30%.

Για σοβαρά προβλήματα τροφοδοσίας της αγοράς κάνει λόγο ωστόσο ο κλάδος των πρατηριούχων, εξαιτίας της μη ετοιμότητας του 70% των πρατηρίων στην περιφέρεια της χώρας (πλην των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων Α και Β Ζώνης) και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης στην εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, πρατήρια και μεταπωλητές που δεν έχουν εγκαταστήσει το σύστημα δεν θα μπορούν να προμηθεύονται και να διακινούν πετρέλαιο θέρμανσης. Εκτός διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης με βάση τη νομοθεσία μένουν και πρατήρια που έχουν εγκαταστήσει το σύστημα, αλλά δεν αποστέλλουν σε καθημερινή βάση στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων (ΠΟΠΕΚ) έχει υποβάλει αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία για παράταση της προθεσμίας εγκατάστασης συστημάτων εισροών-εκροών μέχρι τον Ιανουάριο ή και τον Φεβρουάριο του 2015. Το επιχείρημα που προβάλλει είναι ότι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός έναντι των πρατηρίων που δεν έχουν εγκαταστήσει το σύστημα, αλλά και το γεγονός ότι εάν ισχύσει ο νόμος δεν διασφαλίζεται η επάρκεια της αγοράς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. «Εάν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το πρωί τα συναρμόδια υπουργεία δεν εκδώσουν υπουργική απόφαση για παράταση, τότε η μισή χώρα θα ξεμείνει από πετρέλαιο θέρμανσης», δηλώνει στην «Κ» ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ κ. Γιώργος Ασμάτογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Γ Ζώνη που καλύπτει τη μισή χώρα (εξαιρούνται οι 7 νομοί της Α και Β Ζώνης) σύστημα εισροών-εκροών έχει εγκαταστήσει μόνο το 30% των πρατηρίων.

Ο κ. Ασμάτογλου αποδίδει τις ευθύνες στους εγκαταστάτες του συστήματος, οι οποίοι, όπως τονίζει, δεν διαθέτουν επάρκεια υλικών και προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πρατηριούχων. «Είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε στους εγκεκριμένους εγκαταστάτες του υπουργείου Ανάπτυξης, ο αριθμός των οποίων είναι περιορισμένος», τονίζει. Από πλευράς των υπουργείων πάντως, ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ κ. Χάρης Τσαβδάρης με χθεσινές δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό εμφανίσθηκε κάθετος σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του νόμου. «Οσοι δεν έχουν εγκαταστήσει το σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών στα πρατήρια, θα πρέπει να τεθούν εκτός αγοράς πετρελαίου θέρμανσης», δήλωσε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 και συμπλήρωσε «διαφορετικά θα πρέπει να δεχθούμε πως για μια ακόμη χρονιά δεν θα πατάξουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων». «Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για να εξετάσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται», τονίζει αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης. Εκτίμηση της αγοράς πάντως είναι ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε μια σιωπηρή παράταση προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα τροφοδοσίας κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Ηδη, οι πρατηριούχοι του Ν. Κέρκυρας ανακοίνωσαν ότι δεν θα διακινήσουν φέτος πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το 90% των πρατηρίων ενώ έχει υπογράψει συμβάσεις με τους προμηθευτές των συστημάτων δεν έχει προλάβει να τα εγκαταστήσει.

ΠΗΓΗ:http://www.kathimerini.gr/

ΕΛΣΤΑΤ: 3,9 εκατ. Ελληνες πολίτες σε κίνδυνο φτώχειας

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ9GEhlVSvwqFSoRJAQdRWBNnczWC1j2JKm_GJ8NYzljy8wRyTTZg
ΕΛΣΤΑΤ: 3,9 εκατ. πολίτες σε κίνδυνο φτώχειας – κοινωνικού αποκλεισμού.Αυξήθηκε στο 35,7% από 34,6% ένα χρόνο πριν το ποσοστό των πολιτών ..
που ζουν υπό τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013 (κατάσταση το 2012), σε αυτή την κατηγορία ανήκουν 3.903.800 πολίτες έναντι 3.795.100 ένα χρόνο πριν.Η επίδοση είναι η δεύτερη χειρότερη πανευρωπαϊκά μετά την Βουλγαρία (48%) και με την Κύπρο να έχει ποσοστό πολιτών σε κίνδυνο φτώχεια μόνο στο 14,7%.

Πρώτοι σε ανισότητες

Το 20% των πλουσιότερων Ελλήνων, έχει 6,6 φορές υψηλότερο εισόδημα από το 20% των φτωχότερων συμπολιτών, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Το πρόβλημα της ανισότητας παρέμεινε αμετάβλητο το 2013, αλλά και το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκά μαζί με αυτό της Βουλγαρίας.

Έπεται με χάσμα φτωχών πλουσίων 6,3 η Λετονία και η Ισπανία, ενώ στην Νορβηγία η ανισότητα είναι μόνο 3,3.

Οι φτωχοί φτωχότεροι

Το… κατώφλι φτώχειας διαμορφώθηκε σε ετήσιο εισόδημα 5.023 ευρώ για άγαμο και σε 10.547 ευρώ για τετραμελή οικογένεια, σύμφωνα με την έρευνα του 2013.

Ένα χρόνο πριν, καθώς τα εισοδήματα ήταν πολύ υψηλότερα και το κατώφλι φτώχειας ήταν υψηλότερο στα 5.708 ευρώ ετησίως για τον άγαμο και στα 11.986 για τετραμελή οικογένεια, ενώ το 2010 βρισκόταν στα 7.178 ευρώ για τον άγαμο και 15.073 ευρώ για οικογένεια.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, το 23,1% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας. Ο λόγος για 892.763 νοικοκυριά με 2,5 εκατ. μέλη.

Στις μονογονεϊκές η φτώχεια φτάνει στο 37%, ενώ τα παιδιά που ζουν σε φτωχιές οικογένειες ανέρχονται στο 28,8% του συνόλου.

Ένας στους 5 δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα

Μεγάλες πιέσεις ασφυξίας στα νοικοκυριά δείχνει η έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τους δείκτες συνθηκών διαβίωσης. Σύμφωνα με αυτή, τέσσερις στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν το δάνειο, 1 στους 3 δεν έχει ικανοποιητική θέρμανση και 5 στους 10 αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες.

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία της έρευνας του 2013 δείχνει ότι: Το 36,8% όσων έχουν καταναλωτικό δάνειο δηλώνει ότι δυσκολεύεται πολύ στην αποπληρωμή του, δυσκολεύεται και το 42% να πληρώσει το ενοίκιο ή τη δόση του δανείου.

Το 41,5% των φτωχών στερείται διατροφής και το 79,1% δηλώνει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες. Τις ίδιες οικονομικές δυσκολίες να καλύψει έκτακτα αντιμετωπίζει όμως πλέον και το 39,1% των μη φτωχών και το 47,5% του συνόλου.

Αδυνατεί να έχει ικανοποιητική θέρμανση δηλώνει το 29,4% του πληθυσμού και το 48,6% των φτωχών.

Επίσης, το 45,9% δεν μπορεί να καλύψει 1 εβδομάδα διακοπών. Το 57,9% των φτωχών δυσκολεύεται να πληρώσει πάγια και το 59% αναφέρει μεγάλη δυσκολία αντιμετώπισης συνηθισμένων αναγκών.

Στο σύνολο των παραμέτρων, αυξήθηκε και το σύνολο του πληθυσμού με υλικές στερήσεις στο 20,3% του συνόλου, από 19,5% το 2012 και κατά 11,6% το 2010. Φτάνει στο 23,3% στα παιδιά και στο 35,2% των ανηλίκων αποφοίτων δημοτικού.

Τι εισόδημα δηλώνουν ως ελάχιστο μηνιαίο για την αντιμετώπιση των αναγκών; τα 1.784 ευρώ στο σύνολο του πληθυσμού με τους μη φτωχούς να ανεβάζουν τον πήχη στα 1.879.

Δ. Καδδά/Capital.gr 

Στις 31 Οκτωβρίου τα νέα iPhone 6 και 6 Plus στην Ελλάδα

 
Στις 31 Οκτωβρίου τα νέα iPhone στην Ελλάδα.Στις 31 Οκτώβριου θα καταφθάσουν στη χώρα μας τα iPhone 6 και 6 Plus καθώς, όπως ανακοίνωσε..
επίσημα η Apple, η χώρα μας συγκαταλέγεται στις 23 αγορές που από εκείνη την ημέρα θα ξεκινήσει η διάθεση των νέων «έξυπνων» κινητών της.

Ήδη ο όμιλος OTE-Cosmote-Γερμανός και η Vodafone ανακοίνωσαν πως θα διαθέσουν τα νέα smartphone της Apple από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα, με τη δεύτερη εταιρεία να δίνει από τώρα τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα από τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 plus να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσω της ιστοσελίδας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λιανική τιμή του iPhone 6 αναμένεται να ξεκινά από 750 ευρώ, για το μοντέλο των 16 GB, ενώ η τιμή του iPhone 6 plus με τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο θα ξεκινά από τα 850 ευρώ.

Με οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών αντίστοιχα, το iPhone 6 και το iPhone 6 plus είναι εξοπλισμένα με νέο επεξεργαστή Α8 αρχιτεκτονικής 64 bit, βελτιωμένη κάμερα και τσιπ NFC ώστε, σε συνδυασμό με τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων TouchID, να λειτουργούν σαν «ψηφιακά πορτοφόλια» για αγορές από φυσικά καταστήματα, εκτός από e-shop.

Το λανσάρισμά τους ξεκίνησε σε επιλεγμένες χώρες του εξωτερικού από τις 29 Σεπτεμβρίου και χαρακτηρίσθηκε το πιο πετυχημένο στην ιστορία της Apple αφού, σύμφωνα με την εταιρεία, μέσα σε 3 ημέρες πουλήθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια συσκευές. Πάντως, η επιτυχία επισκιάσθηκε έπειτα από λίγες ημέρες από το σκάνδαλο «Bend Gate» και τις αναφορές αγοραστών πως το iPhone 6 Plus είχε λυγίσει, όταν το έβγαλαν από την τσέπη του παντελονιού τους.

ΠΗΓΗ:http://www.kathimerini.gr

2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών





     Στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών  Καταστροφών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού άσκηση αντισεισμικής ετοιμότητας με τη συμμετοχή των μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου.
Γνωρίζουμε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε μία από τις πλέον σεισμογενείς ζώνες του πλανήτη. Για πολλές περιοχές της Ελλάδας ο κίνδυνος από τους σεισμούς είναι μεγάλος. Όλοι οι οικισμοί της χώρας μπορούν να πάθουν ζημιές, μεγάλες ή μικρές από ένα σεισμό. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε σε τέτοιες δύσκολες ώρες.
Το βασικότερο όλων είναι η ετοιμότητα, που προκύπτει από την κατάλληλη ενημέρωση και προετοιμασία.
     Οι μαθητές και το προσωπικό τήρησαν τις ενέργειες που προβλέπονται με βάση το Μνημόνιο Ενεργειών  Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών  του σχολείου  συμμετέχοντας ενεργά, μαθαίνοντας τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε και τον τραυματισμό κάποιου μαθητή και πως αυτός αντιμετωπίστηκε καθώς και επίδειξη πυρόσβεσης με χρήση πυροσβεστήρων.   

    

F.A.S.T- Πως θα αναγνωρίσετε το εγκεφαλικό- η γρήγορη διάγνωση σώζει

Για όλους εμάς που δεν είμαστε γιατροί, υπάρχει ένα απλός τρόπος που μπορούμε με καλές πιθανότητες να καταλάβουμε τις πρώτες στιγμές εάν κάποιος έπαθε εγκεφαλικό. Ο τρόπος αυτός έχει 3 γράμματα. Το S, το Τ και το R. Είναι τα αρχικά γράμματα από το Smile- Talk- Raise.
 stroke1
Εάν υποψιαστούμε ότι κάποιος έπαθε εγκεφαλικό και βρισκόμαστε κοντά του, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να του ζητήσουμε να χαμογελάσει (Smile). Θα δούμε εάν καταλάβει τι του ζητούμε και εάν θα καταφέρει να το κάνει.

Μετά μπορούμε να του πούμε να μιλήσει (Talk). Να σχηματίσει δηλαδή μια ολοκληρωμένη πρόταση. Να πει για παράδειγμα: «Σήμερα έχουμε μια βροχερή ημέρα», ή «σήμερα είναι Πέμπτη». Θα δούμε πως μιλάει, εάν μπορεί, εάν στραβώνει το στόμα του κ.α
 stroke2
Το τρίτο είναι να του ζητήσουμε να σηκώσει τα χέρια ψηλά (Raise). Εάν δείτε πως σε μια από αυτές τις τρεις δοκιμασίες ο άνθρωπος δυσκολεύεται, τότε δεν πρέπει να καθυστερήσετε καθόλου. Πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό και το ασθενοφόρο. Τα πρώτα λεπτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για να προληφθεί μεγαλύτερη ζημιά στον εγκέφαλο.
 stroke4
Η Αμερικάνικη Εταιρία Νευρολογίας έχει συνοψίσει τα πρώτα σημαντικά λεπτά με την εξής λέξη: FAST. Από το Face- Arms- Speech- Time. Δηλαδή εάν δείτε το πρόσωπο του άλλου να στραβώνει, εάν νιώθει αδύναμα τα μέλη του, εάν δυσκολεύεται να μιλήσει, τότε μη χάνετε χρόνο, ενημερώστε τον γιατρό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με την ανάμνηση του παρελθόντος Ο…ΠΑΤΟΖΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ


   Τα προσωνύμια και τα λεγόμενα παρατσούκλια είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελληνική κοινωνία. Κατ’ επέκταση και στο χώρο του αθλητισμού σε θα μπορούσε να υπάρξει κάτι διαφορετικό. Όπως βέβαια και στην ποδοσφαιρική ομάδα του Πιερικού, από τις τάξεις του οποίου πέρασαν δεκάδες συντοπίτες μας.
   Ανάμεσα στους Πιεριείς και ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης που ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα τις δεκαετίας του ’80 και αγωνίσθηκε στον Πιερικό για πολλά χρόνια. Την διετία 1991-1993 υπήρξε  βασικός στην ομάδα της Κατερίνης που  επανήλθε στην τότε Α΄ εθνική κατηγορία για τελευταία φορά.
   Ο Παναγιώτης ξεκίνησε επιθετικός και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του πορεία ως αμυντικός. Όλοι τον γνωρίζουν ως ο…Πατόζας, λόγω της δύναμης και του πάθους που τον διέκριναν σε όποια θέση και αν αγωνίσθηκε. Ανάδοχος του προσωνύμιου ο συμπαίκτης και φίλος του στον Πιερικό Στέφανος Ταβουκτσής. Η …βάπτιση σε φιλικό αγώνα στη γειτονική Ημαθία, όπου ο Πατόζας ήταν αδύνατο να εμποδιστεί από αντίπαλο.
    Πάντως ο Παναγιώτης το χαίρεται όταν τον προσφωνούν ως Πατόζα. 


Γ.Παπαθανασίου προς Ν.Κουκουτάτσιο: «Από τον Αλή στον Μπαμπαλή»… (παλιά λιτοχωρίτικη παροιμία)




Σε ανταπάντηση του επί 5 φορές δημάρχου Γιώργου Παπαθανασίου στη χθεσινή απάντηση του Ν.Κουκουτάτσιου (που με τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ έγινε μια φορά δήμαρχος την περίοδο 1979 – 1982) αναφέρονται τα εξής:
Αν δεν κάνω λάθος κ. Κουκουτάτσιο, γι αυτά τα οποία γράφετε, ήδη έχετε μια καταδίκη και έπεται συνέχεια.
Μια φορά ήσασταν δήμαρχος και μας το τραγουδάτε συνεχώς. Πού να ήσασταν πέντε φορές, όσες κι εγώ. Τότε, πιθανόν, θα είχατε επιβάλει δικτατορία. Γιατί, απ' ό,τι έχω καταλάβει, θεωρείτε για τον εαυτό σας ότι είσαστε εσείς και κανένας άλλος.
Όσον αφορά την οικογένεια μου, παππούδες, γονείς και παιδιά, είμαι περήφανος γι αυτά που μου δίδαξαν και για την υπομονή τους και την ανοχή που δείχνουν σε κάποιους μαϊντανούς.
Χαιρετίματα, κ. Κουκουτάτσιο… 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/10/2014



Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014  και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου  2014:
    α. Ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία, σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας.
    β. Στέψη των προτομών των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα και των ανδριάντων του Παύλου Μελά στην πλατεία οδού Π. Μελά (έναντι του Λευκού Πύργου) και «Αγνώστου Κρητικού Μακεδονομάχου Αγωνιστή», στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Μητροπόλεως, από τη μαθητιώσα νεολαία. Στην τελετή στέψης θα παραστούν ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι Προϊστάμενοι των οικείων Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των σχολείων, των οποίων οι μαθητές και μαθήτριες θα στέψουν τις προτομές.

Κυριακή  19 Οκτωβρίου 2014:
Ώρα 10.00΄: Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου. Λόγω εγκατάστασης εργοταξίου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης στην πλατεία των Μακεδονομάχων, η Επιμνημόσυνη Δέηση και εφέτος δεν θα πραγματοποιηθεί -όπως ήταν καθιερωμένο- στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου.
   


 Ώρα 10.30΄: Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, από τους κ.κ.:
-       Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης,
-       Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού
-        Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,
-       Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης
-       Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,
-       Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος,
-       Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος,
-       Διοικητή 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής,
-       Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα, ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.




Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

ΓΑΣ Βαφύρας - ΣΦΚ Κατερίνη 2008 25 - 82

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΜ


 Για τo παιδικό  πρωτάθλημα

Με νίκη ξεκίνησε το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ η ομάδα του ΣΦΚ Κατερίνη 2008. Κέρδισε στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Σπυρίδωνα τον γηπεδούχο Βαφύρα με 82-25.

Στα δεκάλεπτα: 5-31, 11-42, 25-70, 25-82. 

Διαιτητής ήταν ο κ. Μιχάλης Μπέης.

Οι συνθέσεις: 

ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ (Σαραπτσής): Μπαμπανίκας 5, Γάκης Χ., Ζαμάνης 7, Μανάκος, Γάκης Δ., Παπαστεργίου, Σαραπτσής, Στέρκου, Παρασκευΐδης 2, Σαμαράς 5, Στρατηγός, Παρασκευαΐδης Η. 8.
ΣΦΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008  (Χρυσίδης): Τσιρογιάννης 33, Ζιώγας 11, Κατηρτζίδης 8, Καρατόλιος 6, Πολυχρόνης 4, Κακουλίδης 7, Μακαντάσης 2, Χατζηλάμπρου 2, Μακρής 6, Ταβαντζής2, Μήτσαλας 2, Γρηγοριάδης 2.


Τι σκέφτονται οι γυναίκες την ώρα του σεξ;


759720-kaliteli-seks-nasil-olur 955ecd37-9224-4e0e-b6ad-400430871ea2_1
Κι όμως ακόμα και εν ώρα σεξ, το μυαλό της ταξιδεύει….



Έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, έδειξε ότι το μυαλό των γυναικών στριφογυρίζει διαρκώς σε διάφορες σκέψεις, άσχετες με την στιγμή.
Όμως το μεγάλο ερώτημα ήταν το εξής: τι σκέφτονται οι γυναίκες την ώρα του σεξ; Έτσι σε έρευνα που έκαναν σε 2000 γυναίκες, μέσω ερωτηματολογίου, μια στις τρεις ομολόγησε, πως ενδόμυχα την κρίσιμη εκείνη ώρα, κριτικάρει τα προσόντα του σύντροφό της!
Όπως προέκυψε, το μέγεθος των ανδρικών προσόντων τελικά απασχολεί πολλές γυναίκες ακόμη και αν δεν το παραδέχονται ανοικτά τουλάχιστον. Ενδόμυχα επισημαίνουν οι ερευνητές το ασθενές φύλο ασκεί κριτική για το μέγεθος χρησιμοποιώντας ανάλογα τον συγκριτικό ή υπερθετικό βαθμό.
Πέραν του μεγέθους, οι γυναίκες σκέφτονται και τις σεξουαλικές επιδόσεις του συντρόφου τους. Μια στις πέντε απάντησαν ότι όταν οι επιδόσεις δεν είναι εκείνες που θα ήθελαν, αναρωτιούνται, γιατί σπατάλησαν τόσο χρόνο στα ψώνια για να αγοράσουν σέξι εσώρουχα!
Ένα ακόμη στοιχείο που προέκυψε είναι ότι οι ίδιες οι γυναίκες δεν διστάζουν να ομολογήσουν, ότι την ώρα του σεξ, ειδικά όταν τα φώτα είναι αναμμένα προβληματίζονται για τα επιπλέον κιλά αλλά και για την «κυτταρίτιδα» στα διάφορα σημεία του σώματος.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο – "χειροβομβίδα" προκάλεσε σοβαρά τραύματα σε καπνιστή

Σοβαρό τραυματισμό είχε ο 40χρονος David Aspinall από το Wigan της Μεγάλης Βρετανίας εξαιτίας ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου. Όλα σύνεβησαν ενώ κάπνιζε ένα ηλεκτρονικό τσιγαρο. Ο Aspinall, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί τρία χρόνια θεραπεία για να ανακάμψη ξαφνικά ένιωσε έντονη θερμότητα που τον έκαψε στα δάχτυλα και το πέταξε στο πάτωμα. Τότε το τσιγάρο εξερράγη σαν χειροβομβίδα με τόση ένταση που οι φακοί επαφής που φορούσε ο άντρας εκτοξεύτηκαν από τα μάτια του.
Όπως δήλωσε στη εφημερίδα The Sun ο 48χρονος ένα μεταλλικό τμήμα του τσιγάρου, διαπέρασε το πόδι του που φορούσε κοντό παντελόνι, έκανε μια τρύπα στην απέναντι πόρτα και εξοστρακίστηκε στον τοίχο και ένα άλλο μεταλλικό κομμάτι του τσιγάρου, τραυμάτισε το άλλο πόδι.
Image2.jpg
Image1.jpg
Σε δήλωσή του ο  επικεφαλής των πυροσβεστών, νομίζοντας ότι πρόκειται για πυρκαγιά, δήλωσε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν «ολοκαίνουργιο» και η πυροσβεστική διενεργεί τώρα έρευνα για να διαπιστωθεί η αιτία της έκρηξης.
Μόλις τον περασμένο Ιούνιο το σπίτι μιας  34χρονης τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου στο Μάντσεστερ, ενώ η ίδια και τα τρία παιδιά της σώθηκαν ως εκ θαύματος. Η  34χρονη τότε είχε ξεχάσει το ηλεκτρονικό της τσιγάρο στην πρίζα να φορτίζει περισσότερο χρόνο από τον προβλεπόμενο.
Πηγή: Daily Mail
- See more at: http://arouraios.gr/2014/10/hlektroniko-tsigaro-quot-cheirobombida-quot-prokalese-sobara-traumata-se-kapnisti/#sthash.XOk7XQSP.dpuf

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από τους ισχυρισμούς περί χρηματισμού βουλευτών


«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από τους ισχυρισμούς περί χρηματισμού βουλευτών
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη έδωσε εντολή στην εισαγγελία Εφετών να διερευνήσει το περιεχόμενο των δηλώσεων Σκουρλέτη περί πιθανής δωροδοκίας βουλευτών. Την απόφαση χαιρέτισαν Σαμαράς και Βενιζέλος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τη θεώρησε ετεροχρονισμένη, εκφράζοντας την ελπίδα να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.
Την απόφαση των δικαστικών αρχών χαιρέτισε με ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τον κ. Τσίπρα και τους συνργάτες του να τεκμηριώσουν τις απόψει τους.
Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:
«Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών.
Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από τους ισχυρισμούς περί χρηματισμού βουλευτών
Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία.
Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».
Επιβεβλημένη η έρευνα λέει ο Βενιζέλος
«Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας».
Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωση που έκανε με αφορμή την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες».
Τέλος, αναφέρει ότι «ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στη παρέμβασή μου, στη τελευταία φάση της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ".
ΣΥΡΙΖΑ: Ετεροχρονισμένη η έρευνα
«Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. », αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Εντολή για έρευνα
Η εισαγγελική λειτουργός διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή. Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε από την κυρία Κουτζαμάνη στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με την σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.
«Υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες που έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού, για να μαζέψουν τους 180 - έτσι διάβασα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης απευθυνόμενος στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο, στην πρωινή εκπομπή του Mega (δείτε το σχετικό βίντεο).
Το σχόλιό του προκάλεσε την έκρηξη του στελέχους της ΝΔ, που υποστήριξε ότι «αυτό είναι πολιτική αγυρτεία».
Ο κ.Σκουρλέτης ερωτηθείς εάν υιοθετεί το δημοσίευμα, απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα».
Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του, σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» είπε για τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη:
«Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ' αυτή την αποστροφή».
Οι τοποθετήσεις Σκουρλέτη - Παππά προκάλεσαν την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, που σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα ... Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού», είπε.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν και συμπλήρωσε: «Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο "κουμπαράς" του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες καταγγελίες».

Πώς θα «ζωντανέψετε» τη σχέση σας

Επτά απλοί τρόποι για να το καταφέρετε

Πώς θα «ζωντανέψετε» τη σχέση σαςΟι καθημερινές υποχρεώσεις, τα προβλήματα και οι έννοιες που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα ζευγάρια πολλές φορές τα κάνουν να ξεχνούν εκείνες τις μικρές πράξεις και χειρονομίες, που θα μπορούσαν να δώσουν μια «ανάσα πνοής» στη σχέση τους και να βελτιώσουν κατά συνέπεια τη γενικότερη διάθεσή τους.

«Δε χρειάζεται να κάνει κανείς υπερπροσπάθεια. Τα μικρά πράγματα αρκούν, για να δείτε μια αλλαγή στη σχέση σας» υποστηρίζει η Dr. Gail Saltz στο health.com.

Δείτε παρακάτω μερικούς απλούς τρόπους, που μπορούν μέσα σε ελάχιστο χρόνο να επαναφέρουν το χαμόγελο στο πρόσωπό σας και να βελτιώσουν τη σχέση σας με το/τη σύντροφό σας.

1. Απενεργοποιείστε το κινητό σας τηλέφωνο
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Computers in Human Behavior και στην οποία συμμετείχαν 1.160 παντρεμένοι, διαπιστώθηκε μια αρνητική σχέση ανάμεσα στην υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την ευτυχία.

2. Πάτε για ύπνο την ίδια ώρα
Η ώρα που πέφτετε στο κρεβάτι, ίσως είναι η μοναδική σας ευκαιρία μέσα σε όλη την ημέρα, να βρεθείτε μόνοι σας με το σύντροφό σας.

3. Ετοιμάστε μια κούπα καφέ για το/τη σύντροφό σας
Η αγάπη δεν εκφράζεται μόνο με «μεγάλες» χειρονομίες. «Κάτι τόσο απλό, όσο το να φτιάξετε μια κούπα καφέ για το σύντροφό σας το πρωί, αρκεί για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας το πρωί –και κατά συνέπεια τη σχέση σας», υποστηρίζει η συγγραφέας και σύμβουλος γάμου Terri Orbuch. Η ίδια μελέτησε 373 ζευγάρια για πάνω από 28 χρόνια και βρήκε, ότι οι μικρές πράξεις ευγένειας αποτελούν ένα δείκτη ευτυχίας μέσα σε μια σχέση. «Οι άνθρωποι μπορεί να νιώσουν ότι τους θεωρούν δεδομένους. Αυτές οι μικρές πράξεις, σε τακτική βάση, θα κάνουν το σύντροφό σας να νιώσει ότι δεν περνά απαρατήρητος».

4. Θυμηθείτε μια αστεία στιγμή από το παρελθόν σας

Μερικές φορές οι καλύτερες αναμνήσεις είναι οι αστείες. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Motivation and Emotion υποστηρίζει, ότι τα ζευγάρια που θυμούνταν να γελάνε πολύ μαζί, ανέφεραν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση τους, σε σχέση με εκείνα που είχαν θετικές αναμνήσεις μεν, αλλά δε γελούσαν απαραίτητα με αυτές, δε. «Με το γέλιο κανείς ξαναζεί τις στιγμές» λέει η Doris Bazzini, ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο Appalachian State University στις ΗΠΑ.

5. Γυμναστείτε
«Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στον οργανισμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, προσφέρουν ένα γενικότερο αίσθημα ευφορίας. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να “μεταφραστεί” σε πάθος απέναντι στο σύντροφο» υποστηρίζει η Orbuch.

6. Χορέψτε λίγο πριν από το δείπνο

Τα ζευγάρια που δοκιμάζουν μαζί καινούρια πράγματα έχουν καλύτερης ποιότητας σχέσεις, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology. Δε χρειάζεται να δοκιμάσετε την ελεύθερη πτώση ή το αλεξίπτωτο πλαγιάς… και ένας χορός πριν από το δείπνο, υπό τους ήχους της αγαπημένης σας μουσικής αρκεί.

7. Κάντε σεξ σε διαφορετικά μέρη
Δοκιμάστε να κάνετε σεξ σε ένα δωμάτιο του σπιτιού, που δεν το έχετε ξανακάνει. «Τα νέα στοιχεία ενεργοποιούν την έκλυση ντοπαμίνης, η οποία προσφέρει αίσθημα ευφορίας στον οργανισμό» εξηγεί η Saltz.