ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Διπλό οικογενειακό δράμα στην Πρέβεζα


Διπλό οικογενειακό δράμα στην Πρέβεζα

  Ο πατέρας πυροβολήθηκε και ο γιος τραυματίστηκε σε τροχαίο

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΖ' ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ




    Η μη ειδοποίηση προς τους αιρετούς της Πιερίας από μέλη κλιμακίου του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη χθεσινοβραδυνή σύσκεψη στο κτίριο της ΚΖ' Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Κατερίνη, και στην οποία είχαν κληθεί μόνο μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης και εκπρόσωπος του μοναστηριού του Αγίου Διονυσίου, προκάλεσε την οργή και την άμεση επέμβαση της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, του βουλευτή Γιώργου Κωνσταντόπουλου, του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, του δημάρχου Δίου - Ολύμπου Γιώργου Παπαθανασίου, του περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Τσιμήτρη, του προέδρου δημοτικού οργανισμού Τάκη Λεμονόπουλου κ.α.

    Με την παρέμβαση των αιρετών προκλήθηκε μεγάλη ένταση με εκατέρωθεν διαξιφισμούς σε υψηλούς τόνους και η σύσκεψη ματαιώθηκε με τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να αποχωρούν για την Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο βουλευτής Γιώργος Κωνσταντόπουλος αποκάλεσε τα μέλη του ΚΑΣ PERSONA NON GRADA στην Πιερία. Ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου, επιδεικνύοντας έναν χάρτη, ακούστηκε να λέει πάνω στη διαμάχη : "Έχετε χαρακτηρίσει όλη τηΝότια Πιερία αρχαιολογικό χώρο. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;"  
 

Απολαύστε!


Κέικ πορτοκάλι

Συνταγή για 8-10 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

250γρ.βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, (έξτρα λίγο για επάλειψη)
250 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
1 1/2 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (έξτρα για την φόρμα)
85ml φρέσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

Για το γλάσο:
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
5 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Προετοιμασία:

Με τέτοιους ηγέτες, ακόμη και ο γάιδαρος... πετάει!



Όχι πιά εάν, αλλά πότε «πετάει» ο γάϊδαρος!...

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
(Αφιερωμένο στους «εργολάβους» που ανέλαβαν να μας πείσουν και σε όσους πείσθηκαν ότι η ελληνική οικονομία, η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορεί να σωθούν με τη δεδομένη, τροϊκανής έμπνευσης, συνταγή!…)

Απίστευτη Ομολογία Ενοχής


 Απίστευτη Ομολογία Ενοχής
Ο φερόμενος ως υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ομολόγησε δημοσίως ότι δεν μπορεί να ζήσει κάποιος άνθρωπος με 500 ευρώ. Παρόλο που γνωρίζει ότι με αυτό το ποσό δεν μπορεί κάποιος να ζήσει ως υπεύθυνος υπουργός οικονομικών έχει αποφασίσει και επιβάλλει σε εκατομμύρια Έλληνες να έχουν εισόδημα λιγότερο από 500 ευρώ το μήνα, έως και καθόλου…
Οπότε το λογικό συμπέρασμα είναι ότι ο κύριος αυτός αν και γνωρίζει ότι οδηγεί στον θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους με την πολιτική του την εφαρμόζει. Δικαίως λοιπόν μπορεί αν κατηγορηθεί για τους θανάτους αυτών των ανθρώπων.
Καλοπροαίρετα αποδέχομαι την
mikrosfokion

Οι μπίζνες της κυρίας Στουρνάρα


Οι μπίζνες της κυρίας Στουρνάρα



Πολυεθνικοί κολοσσοί στο χώρο του φαρμάκου οι χορηγοί της Λίνας Νικολοπούλου. Τα ιατρικά συνέδρια και οι συζητήσεις για την επιμέλεια ιατρικών εκδόσεων.

Σίγουρα πολλοί θα απορούν τι σχέση μπορεί να έχει η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών με τον χώρο των φαρμάκων και ακόμη περισσότερο πώς οι υψηλές γνωριμίες του συζύγου της αποτέλεσαν το χρήσιμο "εργαλείο" της...
Η κ Λίνα Νικολοπούλου λοιπόν είναι όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά" γενική διευθύντρια της εταιρείας Mindwork Business Solutions (που εδρεύει στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στην Κηφισιά) και στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της βρίσκεται η διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων και συζητήσεων ανά την Ελλάδα, καθώς και η επιμέλεια σχετικών εκδόσεων.
Η ίδια έχει σπουδάσει Βιολογία και μάλιστα είχε φύγει για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο από τότε διατηρούσε σχέση.

Συνταγή της Ημέρας!


Χοιρινές μπριζόλες με ανανά στο τηγάνιΣυνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κόκαλο και περιττό λίπος
4 φέτες ανανά κομπόστα (κονσέρβας), κρατήστε το υγρό από την κονσέρβα
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού μαλακή καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι, σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
Μια χούφτα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, για το σερβίρισμα

Προετοιμασία:
Τοποθετήστε σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το ντοματοπολτό και τον περισσότερο από το χυμό ανανά από την κονσέρβα.
Βάλτε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Ψήστε τις μπριζόλες για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και σχεδόν να ψηθούν. Όσο ψήνεται το κρέας προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, και το τζίντζερ.
Προσθέστε τον ανανά στο τηγάνι με το κρέας και αφήστε πάνω στην φωτιά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η κομπόστα.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι για... δέσιμο!



Φέρτε αμέσως το ζουρλομανδύα και στείλτε τον για εντατική ψυχοθεραπεία!  Ωστόσο, ο Αντώνης χρειάζεται όλη τη συμπάθεια και την κατανόησή μας. Το γαρ πολύ της φιλοδοξίας γεννά παραφροσύνην... Όχι βέβαια πως είναι εύκολο, ακόμη κι αν ήταν ένας μεγαλοφυής πρωθυπουργός... 
και ένθερμος πατριώτης, να βάλει τάξη στο ελληνικό χαμαιτυπείο που μπάζει διαφθορά από παντού, και κυρίως από το "κεφάλι"...

ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ;



Το χθες μας πληγώνει, το σήμερα μας απογοητεύει,
αλλά το αύριο πρέπει να μας ενώνει!

 Η πρόθεση της δημοτικής αρχής να «αποκαταστήσει» το λατομείο της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. με τα «ακίνδυνα» βιομηχανικά απόβλητα της TOSOH και η τελική - αναγκαστική αναδίπλωσή της υπό την ασφυκτική πίεση της κοινής γνώμης έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα.
 Για πρώτη φορά, οι πολίτες του Δήμου μας αντέδρασαν συλλογικά, οργανωμένα και δυναμικά. Για πρώτη φορά, έφεραν το δημοτικό συμβούλιο προ των πραγματικών ευθυνών του και οδήγησαν τη συντριπτική του πλεοιψηφία στο να ταχθεί υπέρ της ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης.
 Το ζήτημα της «αποκατάστασης» του λατομείου μονοπώλησε τους τελευταίους μήνες την πολιτική - διοικητική δραστηριότητα του Δήμου Δίου - Ολύμπου, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την πραγματική αποστολή του, που έγκειται  στην παροχή σύγχρονων και αξιόπιστων  υπηρεσιών στους τομείς της παιδείας, της υγείας, του περιβάλλοντος, της τοπικής ανάπτυξης και τη θεμελίωση των δομών της σύγχρονης τοπικής αυτοδιοίκησης.  
 Παρόλα αυτά, δεν είναι πρωτόγνωρο για το Δήμο μας το γεγονός ότι αμφιλεγομένες καταστάσεις και προθέσεις αποπροσανατολίζουν τη διοίκησή του από τις πραγματικές ανάγκες και τα επιτακτικά προβλήματα της περιοχής μας.
 Βλέπετε, μέχρι σήμερα αναλωνόμασταν σε συζητήσεις περί «αποκατάστασης» με «ακίνδυνα» χημικά απόβλητα.
 Μέχρι σήμερα, επιλέγαμε να κάνουμε αναπλάσεις, έργα και κατασκευές αμφιβόλου  αισθητικής και αποτελέσματος.
Μέχρι σήμερα, αναρωτιόμασταν αν τα σχολεία θα έχουν φέτος θέρμανση και αν θα κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί.
 Μέχρι σήμερα, ασχολούμασταν με το αν ήταν σωστό ή λάθος που ο «Καλλικράτης» προέβλεπε αργία σε αιρετούς που έχουν ποινικές εκκρεμότητες και αν ήταν σωστό, ο αθωωμένος πλέον Δήμαρχος, να διεκδικήσει την προβλεπόμενη από τον ίδιο νόμο αποζημίωσή του. 
 Μέχρι σήμερα, συζητούσαμε για το πώς να οργανώσουμε την αποκομιδή των σκουπιδιών και τον καθαρισμό των ακτών, καταφεύγοντας ακόμη και σε ιδιωτικές εταιρίες που δεν πληρούσαν τις αναγκαίες προδιαγραφές.

Μέχρι σήμερα, μας προβλημάτιζε αν υπό το βάρος των χρεών, των αυξημένων αρμοδιοτήτων του δήμου, των γενικότερων επιταγών των μνημονίων και της Τρόικα και του αναξιόπιστου κράτους που υποχρηματοδοτεί τους Ο.Τ.Α. θα πρέπει οι αιρετοί να παραιτηθούν και να εγκαταλείψουν στην τύχη του τον τόπο και τον λαό που τους εμπιστεύτηκε με την ψήφο του.
 Σήμερα όμως,
πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις συζητήσεις αυτού του είδους!
 Σήμερα,
πρέπει να ασχοληθούμε με το στρατηγικό σχεδιασμό  ανάπτυξης της περιοχής, βασιζόμενοι στις δυνατότητές της και στα «θέλω» της τοπικής κοινωνίας, υπό το πρίσμα μιας εμπεριστατωμένης επιστημονικής μελέτης τεχνοκρατών, το λεγόμενο business plan.
 Σήμερα,
πρέπει να συζητήσουμε για το πώς θα επιταχύνουμε τις δράσεις μας για να ολοκληρώθούν ζωτικής σημασίας έργα όπως η αντιπλημμυρική προστασία, το αρδευτικό δίκτυο, ο βιολογικός καθαρισμός λυμάτων της νοτίου Πιερίας, ο περιμετρικός του Λιτοχώρου και η διαδημοτική συγκοινωνία.
 Σήμερα,
πρέπει να μελετήσουμε την εφαρμογή σύγχρονων ολοκληρωμένων πλάνων διαχείρισης αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας.
 Σήμερα,
πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις νέες τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να κάνουμε τα σχολεία μας ενεργειακά αυτόνομα.

 Σήμερα,
πρέπει να εξετάσουμε πώς ένας δήμος μπορεί να βρεθεί πιο κοντά στον πολίτη που πλήττεται από την κρίση, εφαρμόζοντας «καλές πρακτικές» άλλων δήμων - που πάρα τα δυσμενή οικονομικά τους, στηριζόμενοι στην κοινωνία των πολιτών, στην εκκλησία, στους εθελοντές, στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά - οργάνωσαν κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία και παντοπωλεία, πρωτοστάτησαν στην οργάνωση πωλήσεων προϊόντων από παραγωγούς σε καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες και απάλλαξαν τους πολύ φτωχούς δημότες τους από την καταβολή τελών ύδρευσης.
 Σήμερα,
πρέπει να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς μπορεί μια δημοτική αρχή να σταθεί έμπρακτα δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία που λόγω της κρίσης τα βγάζει πέρα δύσκολα. Το πάγωμα στα τιμολόγια των παρεχόμενων υπηρεσιών, η μείωση των δημοτικών τελών,  οι διακανονισμοί είσπραξης σε όσες επιχειρήσεις κινδυνεύουν άμεσα με «λουκέτο», η  πάταξη του λαθρεμπορίου και η αύξηση της διαφημιστικής προβολής του τόπου μας σε νέες τουριστικές αγορές μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν.
 Γνωρίζουμε όλοι, πολύ καλά , πως η οικονομική κατάσταση στο Δήμο Δίου – Ολύμπου είναι τραγική. Οι ανορθόδοξες πολιτικές, τα λάθη των εκάστοτε διοικούντων, ο  λαϊκισμός, η σπάταλη διαχείριση κονδυλίων και εσόδων, οι παραλήψεις προηγουμένων διοικήσεων και η κρατική υποχρηματοδότηση συσσώρευσαν δυσθεώρητα χρέη στο νέο Δήμο με αποτέλεσμα δίκαιως η τωρινή διοίκησή του να μιλά για «καμένη γη». Παρόλα αυτά, το να διχαζόμαστε για τα αυτονόητα και κλαίμε πάνω τις στάχτες δεν οδηγεί πουθενά!
 Σήμερα λοιπόν,
πρέπει να σταματήσουμε τις μεμψιμοιρίες και να αρχίσουμε την ουσιαστική δουλειά, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι το μόνο που θα καταφερουμε είναι να κάνουμε το αύριό μας ακόμη πιο δύσκολο.
Αστ. Β. Καρτσιώτης
Δημότης Δίου – Ολύμπου

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ,


 Έχει συμμετάσχει το 2009 και το 2010 στις «συνεδριάσεις» της σκιώδους παγκόσμιας κυβέρνησης!



Γιατί; Διότι, όπως "ξεχνάνε" (;) να μας πουν οι διάφοροι "ενημερωτάδες",

 ο συγκεκριμένος είναι ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
 ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ!!!

Μάλιστα, έχει συμμετάσχει δύο φορές στις συνεδριάσεις της εν λόγω "υπερστοάς", το 2009 στην Αθήνα και το 2010 στην Ισπανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συμμετεχόντων!

Να τον χαίρονται λοιπόν στη συγκυβέρνηση τον νέο Υπουργό ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ!

Υ.Γ. Ευκαιρία να μοιραστεί τις...εμπειρίες του από το "κλαμπ" και με άλλους συμμετέχοντες σ' αυτό, όπως τη Ντόρα, τον Σαμαρά, τον Αβραμόπουλο Βενιζέλο, Κουβελη ..............κ.λ.π.

ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ...!!!



ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ / ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ / ΨΕΥΤΗΣ 

Ως εδώ και μη παρέκει!...



Όλοι παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια – και όχι μόνο στη χώρα μας – μια επέλαση, με τη μορφή χιονοστοιβάδας, συγκεκριμένων πολιτικών, που σαρώνουν/καταστρέφουν δικαιώματα και ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, ολόκληρες κοινωνίες, μη διστάζοντας και μη σταματώντας ούτε μπροστά σε παραβιάσεις συνταγμάτων και νομιμότητας, ούτε απ τις πιο ακραίες καταστάσεις εξαθλίωσης – και αυτοκτονιών – μεγάλων ομάδων πολιτών, ούτε απ την πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση των πολιτικών φορέων που γίνονται οι εκτελεστές εφαρμογής αυτών των πολιτικών (ή μάλλον αυτών των πολιτικοοικονομικών όπλων εξόντωσης των πληθυσμών).
Πρόκειται για μια τερατώδη δύναμη απίστευτης ισχύος και έκτασης σε παγκόσμια κλίμακα, που δεν έχει ξαναϋπάρξει στην ανθρώπινη ιστορία. Πρόκειται για την συγχώνευση μιας ακραία συντηρητικής και αντιδραστικής πολιτικής κατεύθυνσης με τις μεθόδους – και δυνάμεις – του οργανωμένου εγκλήματος.
Ας θυμηθούμε τα μαθήματα της ιστορίας. Ποιος μπορούσε να σταματήσει τον Χίτλερ; Ο Τσόρτσιλ μόνος του ή οι δυτικές δυνάμεις μόνες τους; Χωρίς τη μάχη του Στάλιγκραντ και την τεράστια συνεισφορά του καθεστώτος του Στάλιν; Ή οι Σοβιετικοί μόνοι τους χωρίς τη συμμαχία των δυτικών καπιταλιστικών κρατών;Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι αρκούσε μία απ τις δυο δυνάμεις για να σταματήσει τον Χίτλερ;
Σήμερα μπροστά στο τέρας που η ισχύς του δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία, ποιος θα βάλει όριο στη συσπείρωση και πάλη των δυνάμεων της κοινωνίας εναντίον του; Ο διαχωρισμός δεξιά-αριστερά; Η πάλη αυτών που θέλουν τη νίκη με εκλογές ή αυτών που μιλούν για ανατροπή χωρίς εκλογές; Η επιλογή μέσα στο ευρώ ή έξω από αυτό;
Ποιος μπορεί να σταματήσει μια τέτοια δύναμη;
Ο αγώνας των εργαζομένων των ΟΤΑ; Οι φαρμακοποιοί; Οι μηχανικοί; Οι δικηγόροι; Οι έμποροι; Οι εργάτες της βιομηχανίας;
Μήπως μια κυβέρνηση της αριστεράς; Μήπως μια άλλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων;
Κι αν ο αγώνας των εμπόρων – ή όποιων άλλων – «πετύχει» στα επιμέρους αιτήματά του, οι έμποροι θα έχουν σωθεί; Ακόμη κι αν τους αφήσουν ανέγγιχτους τα άλλα μέτρα που θ ακολουθήσουν και θα καταβαραθρώσουν και θα κομματιάσουν την υπόλοιπη κοινωνία; Ποιος μπορεί να είναι τόσο λοιπόμυαλος και να πιστεύει σήμερα κάτι τέτοιο;
Τα συντεχνιακά και τα επαγγελματικά αιτήματα δεν έχουν θέση σήμερα.
Σήμερα κρίνεται η τύχη των βάσεων της κοινωνίας, της υπόστασης των ανθρώπων σαν πολιτών με στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!!!.... H S&P ΛΕΕΙ.... ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ..... ΡΕ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ!!!! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΤΩΡΑ: Η Standard & Poor's υποβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας



Σε κίνηση σοκ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, ανακοινώνοντας την υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (Selective Default), από ...
CCC προηγουμένως.

http://taxalia.blogspot.com/2012/12/standard-poors.html

In an unsurprising headline, reflected by the marginal losses in EUR/USD since the news broke, the rating agency S&P has downgraded Greece's long-term debt rating to selective default from CCC. Greece is technically default.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ERaP4azQ

ΙΝΚΑ: ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και την νίκη του ΙΝΚΑ ενάντια στο «Χαράτσι» προέβηκαν σε προσθήκη του Δελτίου Τύπου:
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ  ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Η ΥΠΕΡ Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε ΤΟ ΠΟΣΟ (ΧΑΡΑΤΣΙ )
Επιπρόσθετα σας παραθέτουμε το Δελτίου Τϋπου του ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ σχετικά με αυτή την απόφαση:
ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 408 05.12.12
ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ, ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΔΙΚΑΠ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΕΤΗΔΕ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ  ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΟΛΟΥΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ.
Η 1101/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ, ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.
ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ 300 € ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΣΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΟ στους ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΕ ΤΟ ΣτΕ.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΙΑ ΤΗΣ, ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για λογαριασμό των οποίων άσκησε την Συλλογική Αγωγή η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ με τα σωματεία μέλη της.
Για κάθε λογαριασμό που λαμβάνετε με ΕΕΤΗΔΕ, να ζητήσετε την επανέκδοσή του από την τοπική ΔΕΗ, χωρίς το ΕΕΤΗΔΕ, με αναφορά στην ανωτέρω απόφαση.
Το ΦΕΚ 218α 3 Οκτωβρίου 2011 για τον Αντισυνταγματικό Νόμο 4021/11 (χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ) υπογράφηκε, την 30 Σεπτεμβρίου 2011 στα Ιωάννινα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, οι υπουργοί Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδης, Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους ο επί της Δικαιοσύνης Υπουργός Μ. Παπαϊωάννου.
Η Απόφαση ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΤΗΚΕ.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των Ενώσεων Καταναλωτών
Ιωάννης Μυταλούλης  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
3ης Σεπτεμβρίου  αριθμός 54 3ος όροφος γραφείο 1  ΤΚ 10433
Τηλ 2103842522 κιν 6945202953 fax 2118009418 skype ioannis.mytaloulis
http://mytaloulislawoffice.wordpress.com/ email mytaloulislawoffice@yahoo.gr
Υπάρχουν σε αναμονή, ακόμα, οι αποφάσεις για τις υπόλοιπες προσφυγές του ΙΝΚΑ κατά αποφάσεων της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, φόρος κατοχής αυτοκινήτου, διόδια κ.α..
.
η απόφαση :

1101-12 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΗΗΔΕ

ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ 8000 € ΤΟΝ ΜΗΝΑ



15
Του Γιάννη Κανελλάκη

Πολίτες μιλούν για εξέγερση αν δεν γίνει κάθαρση
Όταν το 1828 ο Ιωάννης Καποδίστριας έγινε κυβερνήτης αυτής της χώρας,  διέθεσε και την προσωπική του περιουσία, για να βοηθήσει τον τόπο.  Στην σημερινή Ελλάδα, κυβερνήτες και συγκυβερνήτες αυτού του τόπου, όχι μόνο δεν διαθέτουν ούτε τσακιστή δεκάρα από την προσωπική τους περιουσία, για να ενισχύσουν την χώρα, αλλά την καταληστεύουν με όποιο μέσον και όποιο τρόπο μπορούν, για να πλουτίσουν.  Δυστυχώς, η χώρα μας, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, βρίσκεται σε τροχιά παρακμής, ύφεσης, φτώχειας και χρεοκοπίας, εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης των πολιτικών. 

Οι πολιτικοί ηγέτες των τελευταίων χρόνων, αλλά και τα πρόσωπα που επέλεγαν για να σχηματίζουν κυβερνήσεις , αποδείχθηκε , ότι δεν τόλμησαν να δημιουργήσουν μια χώρα με ανάπτυξη, προκοπή, βιομηχανία, θέσεις εργασίας, αλλά λειτούργησαν ως συμμορίες ληστών, οι οποίες το μόνο τους μέλημα ήταν πως  θα σκαρφιστούν κομπίνες για να οικονομήσουν.  Υπουργοί των τελευταίων κυβερνήσεων,  οι οποίοι υπηρέτησαν σε καίρια υπουργεία , εξελίχθηκαν σε λαμόγια  αρπαχτής και λιγούρια της μίζας.  Κατέκλεβαν το ελληνικό δημόσιο και τον ελληνικό λαό σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Έτσι, φτάσαμε σήμερα, να γίνουμε υποχείρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Τρόικας των Ευρωπαίων για να μας δανείζουν χρήματα, προκειμένου να γλιτώσουμε την χρεοκοπία. Ο ελληνικός λαός ζει μαρτυρικές μέρες, μήνες και χρόνια , εξ αιτίας της πολιτικής αυτών, που υποτίθεται εμπιστεύθηκαν, για να κυβερνήσουν τον τόπο.  Πώς όμως κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο ; Κάθε μέρα αποδεικνύεται από ελεγκτές του ΣΔΟΕ, αλλά και εισαγγελικούς λειτουργούς,  ότι στο τιμόνι της χώρας ήταν και δυστυχώς είναι ακόμα, απατεώνες υπουργοί, τυχοδιώκτες και τρωκτικά που άδειασαν τα δημόσια ταμεία και οδήγησαν την χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.

Κάθε μέρα αποκαλύπτεται, πόσα εκατομμύρια έχουν βγάλει οι βαρόνοι του παράνομου πλουτισμού στο εξωτερικό, πόσα εκατομμύρια ανακαλύπτονται σε λογαριασμούς σε τράπεζες, εντός και εκτός της χώρας και πόσοι παρακρατικοί και διαπλεκόμενοι με την εξουσία και πολλούς πολιτικούς έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια σε προσωπικά τους βιβλιάρια καταθέσεων. Έτσι αποδεικνύεται ότι οι κυβερνήσεις ήταν χάρτινες και ανύπαρκτες μπροστά σε αυτά τα επαίσχυντα  γεγονότα που συνέβησαν στον τόπο μας εν αγνοία όλων μας.

Αδίστακτα και ξεδιάντροπα οι κρατικοδίαιτοι και κηφήνες του ελληνικού λαού, σαν άλλες ύαινες, παίρνουν αποφάσεις σε βάρος των ελλήνων και τρώνε την σάρκα του έλληνα ψηφοφόρου. Γονατίζουν ελληνικές οικογένειες με φόρους,  εξαθλιώνουν έλληνες εργαζόμενους με τις περικοπές μισθών και ξευτιλίζουν τα περήφανα γηρατειά με τις άθλιες και απαράδεκτες μειώσεις των συντάξεων πείνας που παίρνουν.  Κι ενώ υπόσχονται, πρωθυπουργοί και υπουργοί, ότι θα χτυπήσουν την ελίτ , την πλουτοκρατία , τους κεφαλαιοκράτες, τα φέουδα και τα πριγκιπάτα, που καταλήστεψαν τον ελληνικό λαό, κάνουν εντελώς τα αντίθετα. Εξαθλιώνουν τους έλληνες πολίτες με τα τυραννικά και βάρβαρα μέτρα.

Από το βήμα της Βουλής, αλλά και με διαγγέλματά τους, είχαν πει ότι θα σταματήσουν να επιβαρύνουν τον έλληνα πολίτη με νέους φόρους και χαράτσια, αλλά δυστυχώς καθημερινά εξαγγέλλουν  νέες περικοπές, νέα φορολογικά αντιλαϊκά μέτρα, και νέα χαράτσια.  Έφτασαν στο σημείο οι ανεγκέφαλοι να αποφασίσουν χαράτσια και φορολογικά μέτρα εναντίον των πολύτεκνων οικογενειών. Εναντίον αυτών που πασχίζουν καθημερινά να βγάλουν ένα μεροκάματο και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, σε μια κοινωνία με εγκληματικότητα που έχει χτυπήσει το κόκκινο, με την ανεργία που όλο και μεγαλώνει, την ανασφάλεια, αλλά και την ανεπάρκεια των πολιτικών ηγεσιών.

Το παιχνίδι ήταν στημένο…



  • Στημένο το παιχνίδι εδώ και δεκατίες για να παραχωρηθεί ο εθνικός μας πλούτος ως υποθήκη…
  • Ήρθε η ώρα να στείλουμε το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και όχι στους Ελληνόφωνους

Θυμάμαι στην εφηβεία μου, τότε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, κάποιους μετρημένους στα δάχτυλα δημοσιογράφους αλλά και καθηγητητές πανεπιστημίου να μιλάνε για τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, της Κρήτης και της Βορείου Ελλάδος… Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ουράνιο, βωξίτης, χρυσό ακόμα όσμιο…
Τους θυμάμαι να αναφέρουν σαν χθες, ότι η Ελλάδα είναι μια πάμπλουτη χώρα όχι μόνο στον πολιτισμό της, αλλά και στο υπέδαφός της… Τόσο πλούσια που μπορεί να τροφοδοτήσει τουλάχιστον για 100 με 150 χρόνια ενεργειακά την υπόλοιπη Ευρώπη, να φτιάξει ισχυρή οικονομία και συνεπώς ένα σοβαρό κράτος όπου οι Έλληνες θα μπορούν να ευημερούν και να αναπτυχθούν.

Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους που μιλούσαν γι αυτά τα θέματα, κάποιοι εξυπνάκιδες, ημιμαθείς, και άσχετοι διαμορφωτές γνώμης, είτε πολιτικοί είτε δημοσιογράφοι, με περίσσεια ευκολία τους χαρακτήριζαν γραφικούς, ονειροπαρμένους, φαντασιόπληκτους ακόμα και… ακροδεξιούς ή φασίστες!

Σήμερα λοιπόν, αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο οικονομικής κατάπτωσης και αφού και τα Γερμανικά ΜΜΕ υπονοούν ότι αυτός ο ορυκτός πλούτος μπορεί να μετατραπεί σε υποθήκη του χρέους μας, ξύπνησε επιτέλους και ο κάθε ελαφρόμυαλος και μιλάει στα τηλεοπτικά παράθυρα και διεκδικεί την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου από Έλληνες για Έλληνες!

Θετικό γεγονός φυσικά, όπως και να’ χει.

Τι συνέβη τελικά με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο;



Μέγα δράμα φέρεται να έζησε ο γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, όταν οδηγώντας το αυτοκίνητό του βρέθηκε προ εκπλήξεως απέναντι σε εγκληματίες, οι οποίοι του ζήτησαν να κατεβεί από το αυτοκίνητό του, Porche Cayenne Turbo, στο οποίο ανέβηκαν και εγκατέλειψαν σώο τον δημοσιογράφο…
Στη συνέχεια, υπήρξε κυνηγητό των εγκληματιών από την αστυνομία και τελικά οι δράστες έχασαν τον έλεγχο του πολυτελέστατου τζιπ, με αποτέλεσμα να ντεραπάρουν και να βγουν εκτός δρόμου… να εγκαταλείψουν το Cayenne και να χαθούν μέσα στη νύχτα… καταδιωκόμενοι από αστυνομικούς. Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίστηκε με τους δράστες να έχουν εγκλωβιστεί σ' ένα ρέμα στην προσπάθεια τους να διαφύγουν πεζοί. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις ανταλλαγές πυροβολισμών τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Αυτή είναι η ιστορία, η οποία γέμισε τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και -φυσικά- τα δημοσιογραφικά ιστολόγια και ιστοτόπους, όπου δημοσιεύθηκε και οπτικό υλικό από το εγκαταλειμμένο Cayenne Turbo.
Όμως, εμείς (με τη βοήθεια ειδικού) παρατηρώντας τις φωτογραφίες, αλλά και γνωρίζοντας μία σειρά από ειδικές πληροφορίες σχετικά με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, θα καταθέσουμε μία σειρά από απορίες που προκύπτουν και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…

Το σχέδιό τους είναι απλό…




Η χώρα αδιαμφισβήτητα διέρχεται την μεγαλύτερη -μετά την εθνική ήττα και καταστροφή της Σμύρνης- περίοδο. Για πολλούς και διάφορους λόγους, οι οποίοι εμπίπτουν κυρίως στην βαριά ασθενούσα και απολύτως ανεπαρκή πολιτική σκηνή, η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και στοχοθετήθηκε αρχικά οικονομικά, ενώ στη συνέχεια –και πάλι λόγω παντελούς έλλειψης εθνικής ευθύνης των «διασωστών» της- άρχισε να κατακρημνίζεται σε όλους τους κρατικούς τομείς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες κοινωνικής καταρράκωσης, ενώ έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά –δια γυμνού οφθαλμού- τα τελευταία όρια, αυτά της απόλυτης φτώχειας και της πείνας…

Γιατί συνέβησαν, όμως, όλα αυτά στην Ελλάδα και δεν συνέβησαν σε άλλες χώρες, οι οποίες έχουν κατά πολύ μεγαλύτερα χρέη ως προς το εθνικό ακαθάριστο εθνικό τους προϊόν; 
Αν και οι λόγοι ήταν πολλοί, τολμούμε να πούμε πως συμπεριλαμβάνονται στα εξής: 
Πρώτον, επειδή στην Ελλάδα υπήρξαν οι άριστες συνθήκες λόγω της διεφθαρμένης πολιτικής σκηνής, η οποία νομοθετώντας καταλλήλως και παραβιάζοντας ασύστοκα το Σύνταγμα της χώρας και τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, «κλαίουσα και οδυρόμενη» παρεχώρησε την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ελλάδας, μετατρέποντάς την σε έναν αποικιοκρατικής μορφής χώρο πλουτισμού όλων πλην των Ελλήνων.
Ο δεύτερος και ο σοβαρότερος λόγος για την οποίο στοχεύθηκε η Ελλάδα, ήταν ο άγνωστος και μη κυβερνητικά αναγνωρίσιμος –μέχρις εκείνη τη στιγμή- ορυκτός πλούτος της, για τον οποίο πλέον έχουν αρχίσει και μιλάνε όλοι, πλην των Ελλήνων πολιτικών…!

Το όλο σχέδιο το οποίο καταστρώθηκε και εφαρμόσθηκε (ελέω των ελληνόφωνων και πιθανότατα εκβιαζόμενων -για προσωπικές ή άλλες οικονομικές ατασθαλίες- πολιτικών) με ταχύτατους ρυθμούς, είχε μία σειρά από μετρήσιμους στόχους οι οποίοι αποσκοπούσαν στην δημιουργία αρνητικής αλλαγής της οικονομικής βάσης των πολιτών, προκειμένου να επιφορτίσουν την κοινωνία με πλήθος προβλημάτων για να ασχολείται και να μην επικεντρώσει στην μεγάλη κλοπή που σχεδιάστηκε, δηλαδή την υφαρπαγή (έναντι πινακίου φακής κυριολεκτικά) ενός τεράστιου ορυκτού –κυρίως ενεργειακού- πλούτου. 
Με απλά λόγια, μας φόρτωσαν με προβλήματα για να κάνουν οι ίδιοι ανενόχλητοι την «δουλειά» τους (περί κλοπής πρόκειται, αλλά στην πραγματικότητα η κλοπή είναι η δουλειά τους), με επιπρόσθετα υπερκέρδη λόγω της στοχευμένης τεράστιας μείωσης του κόστους εργασίας.

Φορολογικό: Οι τελικές αποφάσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς

Φ. Κουβέλης, Αν. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος
Στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών παραπέμπει το ΠΑΣΟΚ για τις τελικές αποφάσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, οι τρεις πολιτικοί θα συζητήσουν και τις τελευταίες εκκρεμότητες που υπάρχουν σε θέματα που έχουν προτείνει τα κόμματα, χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο ποιες είναι οι εκκρεμότητες αυτές. 

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ αποτιμά θετικά τις συζητήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για το νέο φορολογικό, συζητήσεις που, όπως αναφέρεται, οδήγησαν σε αλλαγές με βάση τις προτάσεις που έγιναν.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί τις αρχικές του απόψεις για το προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, «δεν οδηγεί στη συγκρότηση ενός Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα κατανέμει με δίκαιο τρόπο τα φορολογικά βάρη». Κάνουν μάλιστα λόγο για «φορολογικές παρεμβάσεις αποσπασματικού χαρακτήρα, που αποσκοπούν στην επίτευξη του δημοσιονομικού αποτελέσματος που περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής».

Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, «μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ», το υπουργείο Οικονομικών έκανε σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο, οι σημαντικότερες των οποίων είναι:

-Αποσύρθηκε η πρόταση για φορολόγηση των ατομικών εισοδημάτων μισθωτών - συνταξιούχων, άνω των 25.000 ευρώ, με συντελεστή 45%. Η κλίμακα φορολόγησης θα έχει τρεις συντελεστές ως εξής:
Από 0 - 25.000 ευρώ συντελεστής 21%
Από 25.000 - 40.000 ευρώ συντελεστής 36%
Από 40.000 και άνω συντελεστής 40%

Καβάλα: Νεκρά τρία ανήλικα παιδιά από μεγάλη πυρκαγιά σε σπίτι


Τραγικό τέλος για τρία ανήλικα παιδιά στη Μεσορόπη Καβάλας. Τα παιδιά, 5,7 και 15 ετών εντοπίστηκαν νεκρά εντός σπιτιού, μετά από μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 05.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής με 4 οχήματα και 11 άνδρες, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

ΚΝΕ


ΚΝΕ: Για τη συμπλήρωση 4 χρόνων από τη δολοφονία
του μαθητή Α. Γρηγορόπουλου

 «Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό, πριν τέσσερα χρόνια ήταν χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Η δολοφονική πράξη πραγματοποιήθηκε σε συγκεκριμένο έδαφος. Σ’ αυτό της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει μόνιμα ως εχθρό, το λαό και τη νεολαία του και που συμπληρώνεται από την κρατική βία και καταστολή για να περιφρουρήσει το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης και της ανεργίας.
Γι’ αυτό κι από τότε "έχει κυλήσει πολύ νερό" στο αντιλαϊκό "αυλάκι".
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, μονοκομματικές ή συνεργασίας, επιτίθενται στο λαό και στα παιδιά του για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας από την κρίση. Χέρι-χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας στη δουλειά και στη μόρφωση πάει η κρατική και παρακρατική καταστολή.
Μερικά μόνο παραδείγματα. Κράτος και παρακράτος οργάνωσαν την προβοκάτσια στη Marfin το 2010, με τρεις -η μία έγκυος- νεκρούς εργαζόμενους για να συκοφαντήσουν τον αγώνα του λαού, να σπείρουν το φόβο και τον πανικό, με στόχο να ανακόψουν την άνοδο του λαϊκού κινήματος. Κράτος και παρακράτος επιτέθηκαν στα μπλοκ του ΠΑΜΕ στη 48ωρη απεργία τον Οκτώβρη του 2011, με αποτέλεσμα ένα νεκρό, τον οικοδόμο Δημήτρη Κοτζαρίδη. Το κράτος και οι δυνάμεις καταστολής το 2012 επιτέθηκαν με ασφαλίτες και ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας για να σπάσει η ηρωική απεργία των χαλυβουργών. Οι ίδιοι είναι που συνέλαβαν εργαζόμενους στην καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης γιατί διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.
Η σημερινή κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μέσω του πρωθυπουργού, διακηρύσσει το δόγμα του «νόμου και της τάξης». Αυτό σημαίνει ακόμα πιο άγρια καταστολή και τρομοκρατία. Κάθε μορφή διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος θα προσπαθεί να αντιμετωπίσει όσους αγωνίζονται για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Η απάντηση βρίσκεται στην ένταση των αγώνων του λαού και της νεολαίας ενάντια στα μονοπώλια και την ΕΕ για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή. Η οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, σπουδών, κατοικίας, η αλλαγή των συσχετισμών σε κάθε χώρο. Η μαζική συμμετοχή λαού και νεολαίας στα συνδικάτα, σε συλλόγους, σε επιτροπές αγώνα, στις λαϊκές επιτροπές. Η μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις, στη διαμόρφωση αποφάσεων και στην υλοποίησή τους. Η όξυνση της ταξικής πάλης με οργανωμένες και πολιτικά ανεβασμένες μορφές πάλης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ BLOG




ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ 
ΦΤΗΝΆ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ. 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ  ΠΡΟΒΟΛΗ  ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ. 6945211444








''Εδά θα ρακοπίνουμε, ώσπου να 
ξημερώσει κι ο ήλιος εις το κούτελο 
ώσπου να μασε δώσει..."

Γλυκάνισος Τηλ.2351024014 & κιν.what's up:6980510566







Σε απεργία διαρκείας οι ιδιοκτήτες φορτηγών από 10 Δεκεμβρίου

Σε απεργία διαρκείας οι ιδιοκτήτες φορτηγών από 10 Δεκεμβρίου
Σε απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης οι εκπρόσωποι των οποίων είχαν την Παρασκευή μαραθώνια συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο. 

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών αντιδρούν στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, σχετικά με την άρση των περιορισμών στη μίσθωση μικρών φορτηγών.

Αναλυτικότερα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ διαμαρτύρονται για τις ακόλουθες δύο ρυθμίσεις:

  • Μίσθωση φορτηγών, κάτω των 3,5 τόνων, από επιχειρήσεις και ιδιώτες. Αίρονται οι περιορισμοί που υπάρχουν ως προς τον ελάχιστο χρόνο μίσθωσης μικρών φορτηγών, ως 3,5 τόνους, από επιχειρήσεις και ιδιώτες.
  • Μίσθωση φορτηγών οχημάτων στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, χωρίς οδηγό.
Σύμφωνα με το υπουργείο, με τις αλλαγές αυτές προωθείται εκσυγχρονισμός του πλαισίου, ώστε να ακολουθηθεί η κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική. Με την εξάλειψη των περιορισμών αυτών αναμένεται ότι: