ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Νεϊμάρ

 Άδοξα τελειώνει η σεζόν για τον Βραζιλιάνο σταρ της Παρί που θα μπει στο χειρουργείο για ιατρική επέμβαση και θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 μήνες.

Ο Νεϊμάρ τραυματίστηκε στον αστράγαλο τέλη Φεβρουαρίου. Το πρόβλημα αρκετά σοβαρότερο και έτσι η σεζόν για τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή ολοκληρώθηκε.

Δείτε την ανάρτηση της Παρί:

Το σκίτσο της ημέρας


 

Αντιπερισπασμός Μητσοτάκη τα περί ανθρώπινου λάθους

 Ο Μίχαελ Μάρτενς, αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, γνώστης της Ελλάδας, περιγράφει τη διαδρομή με το τραίνο ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως μια από τις πιο όμορφες σιδηροδρομικές γραμμές της Ευρώπης, αλλά και ιστορική μαζί. 

Αναφέρεται στην εντυπωσιακή γέφυρα πάνω από το ποτάμι του Γοργοπόταμου, όπου το 1942 ομάδα Βρετανών σαμποτέρ και Ελλήνων ανταρτών την ανατίναξε με αποτέλεσμα να διακοπεί επί εβδομάδες ο ανεφοδιασμός του Γερμανικού Αφρικανικού Σώματος, που εκτός από την Ιταλία, έκανε κι αυτήν τη διαδρομή.

"Δεν θα ξεφύγει με τέτοιες δικαιολογίες"

Kώστα Καραμανλή ιδού τα χάλια σου

 Μπορεί η Νέα Δημοκρατία, κατά δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, να περιλαμβάνει στα ψηφοδέλτιά της κατά τις επερχόμενες εκλογές τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, παρά το τραγικό και πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά οι ευθύνες του τελευταίου είναι σαφείς και πολύ μεγαλύτερες απ' ό,τι φάνηκε τις πρώτες ώρες της τραγωδίας.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής γνώριζε και μάλιστα πολύ καιρό πριν, τα προβλήματα των θανατηφόρων προβλημάτων των σιδηροδρόμων, καθώς και τις πολύ μεγάλες πιθανότητες σοβαρότατου δυστυχήματος.

Η «Ζούγκλα» έχει στη διάθεσή της και φέρνει στη δημοσιότητα δύο προσωπικές επιστολές προς τον Κ. Αχ. Καραμανλή που είχαν αποστείλει οι εργαζόμενοι στα τρένα ήδη από το 2020 και στις οποίες επισημαίνονταν σαφώς τα προβλήματα του δικτύου και οι κίνδυνοι που εγκυμονούσαν. Η πρώτη είχε αποσταλεί στις 26 Αυγούστου 2020 και η δεύτερη στις 29 Οκτωβρίου 2021.

Οι δύο επιστολές που είχαν αποστείλει προσωπικά στον Κώστα Αχ. Καραμανλή και στον γ.γ. Μεταφορών, οι εργαζόμενοι στα τρένα είναι οι ακόλουθες:

Απίστευτο! Στην εμπορική αμαξοστοιχία υπήρχαν container της ZIMonitor με GPS tracking satellite link και temperature control!

Απίστευτο! Στην εμπορική αμαξοστοιχία υπήρχαν container της ZIMonitor με GPS tracking satellite link και temperature control!

Δέιτε Βίντεο:

 


Ο ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΧΑΦΙΕΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ!

 «ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΦΟΝΙΑ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ- ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΛΑΡΗ. Λύνει και δένει η επιτήδεια αδερφούλα και μας δούλευαν με τον δήθεν υπουργό. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Ο ύποπτος έμμισθος χαφιές μπαινόβγαινε στο γραφείο του πρωθυπουργού και δούλευε γι’ αυτούς, κάνοντας όλες τις βρώμικες αποστολές…»



Τέμπη: Η ιστορία της πανέμορφης «ματωμένης» κοιλάδας










 Μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες, όχι μόνο της Θεσσαλίας αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, τα Τέμπη, συνδέθηκε για μία ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια με μια πολύνεκρη τραγωδία. Μετά τα τραγικά τροχαία δυστυχήματα το 1999 και το 2003 ,η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία που συγκλονίζει εδώ και λίγες μέρες τη χώρα μας, ρίχνει βαριά τη σκιά της στην επικαιρότητα.


Πού βρίσκονται τα Τέμπη και πώς σχηματίστηκαν;

Τα Τέμπη ή Κοιλάδα των Τεμπών είναι στενή δίοδος με διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ διαμέσου της οποίας διέρχεται ο Πηνειός (ο «αργυροδίνης» του Όμηρου, γνωστός και ως Σαλαμβριάς από τα μεταγενέστερα χρόνια), που αποστραγγίζει τα νερά της Θεσσαλίας στο Αιγαίο Πέλαγος και βρίσκεται μεταξύ των απότομων νότιων κράσπεδων του Ολύμπου και των βόρειων κλιτύων της Όσσας.

Σύμφωνα με τον μύθο ο Ποσειδώνας ή ο Ηρακλής άνοιξαν δίοδο χωρίζοντας τον Όλυμπο από την Όσσα για να χυθούν στη θάλασσα τα νερά της εσωτερικής λίμνης Νεσσωνίδος που κάλυπτε τη θεσσαλική πεδιάδα.

Βέβαια η επιστήμη έχει διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με τους γεωλόγους η Θεσσαλία πριν από λίγα εκατομμύρια χρόνια ήταν αποκλεισμένη από τη θάλασσα και τα χαμηλότερα τμήματά της σκεπάζονταν από τα νερά μιας μεγάλης αλλά μετρίου βάθους λίμνης, η οποία κάποτε ξεχείλισε λόγω των αποθέσεων φερτών υλικών σε αυτή και τα νερά της βρήκαν διέξοδο προς το Αιγαίο Πέλαγος ανάμεσα στον Όλυμπο και την Όσσα. Το υδάτινο ρεύμα που δημιουργήθηκε, ο μετέπειτα Πηνειός, διέβρωσε ακόμα περισσότερο τους ορεινούς όγκους και διεύρυνε το άνοιγμα σχηματίζοντας την Κοιλάδα των Τεμπών.

Είναι πιθανό η δημιουργία των Τεμπών να προήλθε από ένα μεγάλο σεισμό κάτι που αναφέρουν ο Ηρόδοτος (485-421 π.Χ.), ο Στράβων (64 π.Χ.-24 μ.Χ.), ο Βάτων της Σινώπης (3ος μ.Χ. αι.) και ο Φιλόστρατος.
PA
Το όνομα Τέμπη

Η κοιλάδα των Τεμπών είναι γνωστή με αυτό το όνομα από την αρχαιότητα. Μάλιστα αναφέρεται ως Τέμπεα (-έων) και στον συνηρημένο τύπο Τέμπη που επικράτησε. Πρώτη αναφορά για τα Τέμπη υπάρχει στον Ηρόδοτο. Ακολούθως, για τα Τέμπη γράφουν ο Καλλίμαχος (3ος π.Χ. αι.) και ο Πλούταρχος (45-120).

Το συγκεκριμένο όνομα προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από το ρήμα «τέμνω», «χωρίζω», «κόβω στα δύο», και υποδηλώνει το αποτέλεσμα της σεισμικής δόνησης που προξένησε τη διάνοιξη της κοιλάδας. Υπάρχει όμως και μία άλλη εκδοχή σύμφωνα με την οποία η ονομασία Τέμπη προέρχεται από τη λέξη «τέμμος», τέμπος στη μακεδονική και την αιολική διάλεκτο (πληθ. Τέμπη) που παραπέμπει στη θρησκευτική σημασία της κοιλάδας. Σχετική είναι και η επίκληση του Απόλλωνα ως Άπλους Τεμπείτας (Απόλλων Τεμπείτης) στη θεσσαλική διάλεκτο όπως και τα επίθετα Τεμπικός, Τεμπίς και Τεμπείτης.

Εκλογές 2023: Αποκλείστηκε ο Απρίλιος, πιθανότερες ημερομηνίες η 21η Μαΐου και η 2α Ιουλίου

 Παρά το «σιωπητήριο» που σήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από τους στενούς συνεργάτες του να ευθυγραμμιστούν με τα αισθήματα της πλειονότητας των πολιτών και να μην ασχολούνται με κανένα άλλο θέμα πέραν αυτών που σχετίζονται με την τραγωδία των Τεμπών, στο πολιτικό παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για το εκλογικό χρονοδιάγραμμα.


Υπό το φως των νέων δεδομένων, συγκλίνουσες πληροφορίες και εκτιμήσεις από αξιόπιστες πηγές, με τις οποίες συνομίλησε το protothema.gr, αναφέρουν ότι το εκλογικό χρονοδιάγραμμα που οδηγούσε στο στήσιμο της πρώτης κάλπης την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου, έχει αναθεωρηθεί. Και αυτό, διότι θεωρήθηκε ότι οι λιγότερο από πέντε βδομάδες που απομένουν ως τότε δεν είναι επαρκής χρόνος για να εκτυλιχθούν οι προεκλογικές καμπάνιες όλων των παρατάξεων, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν τόσο τις προτάσεις τους όσο και τα πεπραγμένα ενός εκάστου.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ πήγε στα Τέμπη, είδε «εκατόμβη» και... εξαφανίστηκε

 

Σε αναρρωτική άδεια βρίσκεται από την 1η Μαρτίου, από την επομένη δηλαδή του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ, Δημήτρης Νικολάου. Ο Καρδιτσιώτης στην καταγωγή, ανώτερος υπάλληλος του ΟΣΕ, κάτοικος Βόλου και σε θέση ευθύνης την τελευταία διετία, φαίνεται πως αναζήτησε την ησυχία του, μένοντας μακριά από το επίκεντρο των δραματικών γεγονότων, δηλαδή το Σταθμαρχείο της Λάρισας, τη λειτουργία του οποίου είχε υπό την ευθύνη του.


Υπηρετώντας την τελευταία διετία ως Προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ, ο κ. Νικολάου ήταν αυτός που κατήρτισε τις βάρδιες του περασμένου Φεβρουαρίου, επιλέγοντας τον Βασίλη Σαμαρά ως βραδινό Σταθμάρχη Λάρισας, τις ημέρες της Αποκριάς. Μετά την τραγική κατάληξη του τριημέρου, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 57 επιβατών, στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας, μετά την μετωπική σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity62 με διερχόμενη εμπορική αμαξοστοιχία, ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ φέρεται να κατέφυγε στο Νοσοκομείο του Βόλου – και όχι της Λάρισας όπου εδρεύει η υπηρεσία του- προκειμένου να λάβει αναρρωτική άδεια και να απέχει για τριάντα μέρες νόμιμα από τα καθήκοντά του.

Σκηνικό «πολέμου»

Πώς έμαθε ο σταθμάρχης για την τραγωδία - Ήταν ο φόβος των συναδέλφων του

 Από έναν φύλακα ο οποίος επιτηρούσε τις σιδηροδρομικές γραμμές πληροφορήθηκε ο σταθμάρχης Λάρισας, Βασίλης Σαμαράς, το αποτέλεσμα του ολέθριου, όπως αποδείχθηκε, σφάλματός του. Συγκεκριμένα, ο Σαμαράς άκουσε για πρώτη φορά ότι υπήρξε δυστύχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Περίπου 10-15 λεπτά μετά από τη σύγκρουση, υπήρξε ένα πρώτο τηλεφώνημα από την ΠΥ στο σταθμαρχείο Λάρισας, στο οποίο αναφέρθηκε ότι είχε σημειωθεί σύγκρουση στη σιδηροδρομική γραμμή, όπως ειπώθηκε «του Intercity. Μάλλον με νταλίκα». Έως τότε, ο σταθμάρχης δεν είχε ιδέα για το τι είχε συμβεί.

Ο ΔΣΑ θέλει να μας επιβάλλει σιωπητήριο. ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο

 Ο ΔΣΑ μας καλεί Δικηγόρους που ανήκουμε σε ΔΣ επαρχίας(Λάρισας, Πιερίας)

απροσδοκήτως ασκώντας βιαστικά παράνομο πειθαρχικό έλεγχο αναρμοδίως χωρίς να δικαιούται για Εξηγήσεις.
Χωρις να έχουμε παραβιάσει καμια απολύτως διάταξη του "Κώδικος περι Δικηγόρων "και Δεοντολογίας (Ν3026/1954 )όπως τροποπ και ισχύει Ν3194/2013, τουλάχιστον εγω προσωπικά που ήμουν ιδιατέρως προσεκτικός στην διατύπωση στα μμε παρα την ασκηθείσα δριμεία κριτική.
Τονιζοντας κυρίως την μεγάλη ευθύνη του ΟΣΕ και την υποχρέωση αποζημίωσης με βάση νόμους και κοινοτικό δίκαιο .
Χωρις να έχει τελεστει κάποια πειθαρχικά ελεγκτέα πράξη η παράπτωμα .
Διότι εκπροσωπήσαμε δυναμικά ορθά και ευπρεπώς χωρις υπερβολές ως Δικηγόροι οικογενειών θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας που ξεκλήρισε οικογένειες, χωρίς να αναφερθούμε στο υλικό την ουσία της ανακριτικής δικογραφίας που ακόμη δεν έχουμε λάβει, ούτε καν αναγνώσει, καθώς εγω τουλάχιστον δεν έχω ακόμη δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατα του ήδη προφυλακισμένου Σταθμάρχη Λάρισας που οδήγησε στον θάνατο 57 νέους στην πλειοψηφία τους και άλλων συνυπαιτίων του τραγικού συμβάντος 28/2 στα μμε τις οικογένειες θυμάτων στην υπόθεση του πρωτοφανούς και πλέον πολύνεκρου δυστυχήματοςΤεμπών που στοίχισε συνολικά την ζωή 113 ανθρώπων.

"Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή" Από την διαδήλωση των μαθητών στον Πειραιά.

 

Μία έκπληξη περίμενε μία σερβιτόρα όταν ανακάλυψε ποιος πραγματικά ήταν αυτός ο άστεγος άνδρας

 Αυτή η σερβιτόρα από τον Καναδά προσέφερε κάθε μέρα φαγητό σε έναν άστεγο άνδρα. Ήταν άνθρωπος με καλή καρδιά, και την πονούσε να τον βλέπει να υποφέρει. Για εκείνην, ήταν μία καλή πράξη. Για τον άντρα όμως ήταν κάτι πολύ πιο σημαντικό.

Gary Alvis/Getty Images

Όταν η σερβιτόρα κατάλαβε επιτέλους ποιος πραγματικά είναι ο άστεγος άνδρας, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Την περίμενε μία τεράστια έκπληξη. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι συνέβη σε αυτήν την ιστορία που πήρε απρόσμενη τροπή.

«Φτύσιμο» στους δημοσιογράφους από το «Ράδιο Αρβύλα»

 Κάποιος έπρεπε να τα πει στους δημοσιογράφους της τηλεόρασης και μέσα από την τηλεόραση. Και αυτός ήταν ο Αντώνης Κανάκης στο «Ράδιο Αρβύλα».

Γιατί δυστυχώς έχουμε πιάσει πάτο πλέον. Την ώρα που μετράμε δεκάδες νεκρούς, κάποιοι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι συνεχίζουν να προκαλούν τον κόσμο. Με τις πράξεις τους, με τα λεγόμενα τους, με τις απόψεις τους. Πάντα να μιλούν ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πάντα να οδηγούν την κατάσταση εκεί που αυτοί ακριβώς θέλουν. Σε ένα φιλοκυβερνητικό κρεσέντο που ειδικά αυτές τις μέρες μοιάζει προκλητικό, μοιάζει ασεβές, μοιάζει χυδαίο. Δεν είχαν το μυαλό να σωπάσουν ούτε για μερικές ώρες! 

Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης

 Πολύ σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού, στη Θεσσαλονίκη, όταν αγροτικό φορτηγάκι παρέσυρε και σκότωσε έναν πεζό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το αγροτικό όχημα κινούνταν στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου στο ύψος της νέας Ραιδεστού. Πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, ένα φορτηγάκι και ένα ΙΧ, ενώ παρέσυρε και έναν άνδρα ο οποίος κινούνταν πεζή. Είχε σταματήσει να πάρει έναν καφέ και την ώρα που τον χτύπησε το όχημα, ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητό του. Το όχημα παρέσυρε τον άνδρα για πολλά μέτρα.

Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε υπόθεση επενδυτικής απάτης μέσω διαδικτύου, ύψους 36.364,54 ευρώ.

 Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε υπόθεση επενδυτικής απάτης μέσω διαδικτύου, ύψους 36.364,54 ευρώ.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονης αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απάτη και υπεξαίρεση.

Προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία, άγνωστοι δράστες, υποδυόμενοι υπαλλήλους εταιρείας, με το πρόσχημα ανάκτησης κεφαλαίων, τον έπεισαν να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του, δημιούργησαν λογαριασμό σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, όπου μετέφερε μέσω εμβάσματος το ανωτέρω χρηματικό ποσό.

Ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας, από την ανάλυση χρηματοροών και την ιχνηλάτηση διαδοχικών συναλλαγών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της αλλοδαπής, ως εμπλεκόμενης στην υπόθεση.

Πατατοκροκέτες: Η πιο εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο συνοδευτικό

 

Εύκολες και νόστιμες, ιδανικές για παιδιά

Υλικά για 8 μερίδες:

4 μεγάλες πατάτες, καλά πλυμένες
100 γρ. πεκορίνο, τριμμένο (ή κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας)
1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα
100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
λάδι για το τηγάνισμα

Παμπιερικό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, ώρα 18:30

 

Οι τεράστιες παραλείψεις, η εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας σε θέματα ασφάλειας και οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στοίχισαν τη ζωή σε τόσους αθώους ανθρώπους και στέρησαν για πάντα το χαμόγελο από τα χείλη των δικών τους! Είναι τεράστια η πολιτική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 15 ετών γι αυτό και δε θα ανεχθούμε τη μετακύλισή της σε αποδιοπομπαίους τράγους. Απαίτησή μας: Να αναζητηθούν οι ευθύνες, να δοθούν εξηγήσεις και να αποδοθεί δικαιοσύνη!

 

Είναι καιρός να πάρουμε εμείς, οι απλοί πολίτες, την κατάσταση στα χέρια μας και με τον αγώνα μας να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να εξασφαλίσουμε το μέλλον που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας!

 

Συμπολίτες, πρέπει να τους σταματήσουμε!

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»

 

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου την Κυριακή 12

Μαρτίου και ώρα 11.00πμ στην πολιτιστική μας στέγη για την

ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση με θέματα:

1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός προηγούμενου

έτους

2. Προγραμματισμός νέας χρονιάς.


Με εκτίμηση

Το διοικητικό Συμβούλιο

ΕΑΚΠ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διεκδίκηση για την αναγνώριση του επαγγέλματος του πυροσβέστη ως

«Βαρύ - Ανθυγιεινό και Επικίνδυνο» δεν είναι μόνο ένα επίδομα, αλλά ένα

ολόκληρο πλαίσιο προστασίας της υγείας κα της ασφάλειας

όλων των εργαζομένων χωρίς εξαιρέσεις στο Π.Σ.!!!


Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ Β’ 926 που περιέχει την Κοινή

Υπουργική Απόφαση περί «επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18

του ν.4354/2015 (Α’ 176) των υπαλλήλων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής

Η εκδήλωση της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού με το Γενικό Χειρουργό Στέφανο Μπιτσιάνη.

    Στη φιλόξενη αίθουσα του ΚΑΠΗ της όμορφης κωμόπολης του Κολινδρού, που τελευταία έχει γίνει ένας χώρος όπου πραγματοποιούνται σημαντικές εκδηλώσεις, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2023 έγινε η 40η εκδήλωση της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Φορέα Πολιτισμού του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.

  Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Στέφανος Κων. Μπιτσιάνης, MDMScPhDc. Γενικός Χειρουργός, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Δ΄ Χειρουργικής Κλινικής Α.Π.Θ. και το ιατρικό θέμα που ανέλυσε ήταν: «Πρόληψη σημαίνει ζωή».

 Αρχίζοντας με το γνωστό ρητό του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», επικεντρώθηκε στη διαπίστωση ότι όταν μιλάμε για καρκίνο, αναφερόμαστε σε μια ομάδα πάνω από 100 διαφορετικών νοσημάτων, που απειλούν τη ζωή και γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως μπορούμε να τα προλάβουμε αλλά και να τα αντιληφθούμε εγκαίρως.
 Τόνισε ότι ο καρκίνος προσβάλλει έναν στους πέντε ανθρώπους, είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία θανάτου παγκοσμίως και 10 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από αυτή την αιτία

Πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Υποχρεώσεις & κλείσιμο Ηλεκτρονικών Βιβλίων (πλατφόρμα MY DATA) για το έτος 2022»

 Ένα πολύ ενδιαφέρον επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στο

Επιμελητήριο Πιερίας με θέμα: «Υποχρεώσεις & κλείσιμο Ηλεκτρονικών Βιβλίων (πλατφόρμα MY

DATA) για το έτος 2022», διάρκειας 5 ωρών.

Το δωρεάν σεμινάριο ήταν συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Πιερίας και του Οικονομικού

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης ενημερώνει ότι την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, θα υπάρχει διακοπή της υδροδότησης στην περιοχή της Νέας Ζωής. Πιο συγκεκριμένα επί των οδών:

 Ρ. Φεραίου μεταξύ των οδών Φιλώτα & Ν. Πλαστήρα

 Πλουτάρχου μεταξύ των οδών Μπιζανίου & Πλάτωνος

 Κουμουνδούρου

 Μ. Μπότσαρη

 Αδμήτου

 Σκουφά μεταξύ των οδών Μπότσαρη & Κουμουνδούρου

 Εθν. Ανεξαρτησίας

 Καβάφη

 Α’, Β’ & Γ’ παρ. Ρ. Φεραίου

 Φαίδρας

από τις 08:30 π.μ. έως αργά το μεσημέρι (ο ακριβής χρόνος της διακοπής θα καθοριστεί με βάση την εξέλιξη των

εκτελούμενων εργασιών).

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 και με διάρκεια δύο (2) εβδομάδων.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών, στη διασταύρωση του κόμβου της Ασσήρου, στη διασταύρωση με τις Καρτερές καθώς και πριν από την είσοδο της Ξυλόπολης.

Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 και με διάρκεια δύο εβδομάδων περίπου, με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας (όπου απαιτηθεί).

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Λητής ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.


Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική προβάλλονται στο Γερμανικό κοινό

 

Έναρξη σεμιναρίου τεχνικών ηλεκτροκίνησης με θέμα: «Ηλεκτροκίνηση στην Πράξη» στη Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας




Το Σάββατο 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η έναρξη του εκπαιδευτικού σεμιναρίου τεχνικών

ηλεκτροκίνησης με θέμα: «Ηλεκτροκίνηση στην Πράξη», που διοργανώνεται από το

Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Πτυχιούχων Επισκευαστών Οχημάτων Ν.

Πιερίας (ΣΠΕΟΠ) μέλος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων &

Μοτοποδηλάτων Ελλάδος (ΟΒΑΕΜΜΕ), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και υπό την

αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, στο κτήριο της Σχολής του Επιμελητηρίου

Πιερίας.

Γραφείο Τύπου Ι.Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 

Radio Arvila. Συγχαρητήρια παιδιά τελικά υπάρχει ελπίδα.

 Συγχαρητήρια στα παιδιά του #Ράδιο #Αρβύλα..

Ίσως μοναδική ίσως εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση που δεν ακολουθεί και υποτάσσετε στις εντολές του Μαξίμου ..

( και Λιάγκας )

Δεν ήταν δυστύχημα

Οι άλλοι προσκυνήστε κύριοι, αλλά να θυμάστε, θα σας πνίξει το αίμα αυτών των αθώων ψυχών που χάθηκαν...
Ο κόσμος ξυπνάει... τελικά ίσως υπάρχει ελπίδα. Radio Arvila