ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κόβονται οικογενειακά επιδόματα και αφορολόγητα για παιδιά

Κόβονται οικογενειακά επιδόματα και αφορολόγητα για παιδιά
Κονδύλιο 427 εκ. ευρώ στα ταμεία του δημοσίου - Πλήττονται κυρίως οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι

Πώς ο Γιώργος «έκαψε» το χαρτί που θα έσωζε τη χώρα από τη λιτότητα


 Πώς ο Γιώργος «έκαψε» το χαρτί που θα έσωζε τη χώρα από τη λιτότητα
Δριμύ «κατηγορώ» κατά των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξαπολύει μέσα από τις σελίδες του πολύκροτου βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Ο συγγραφέας, επιστήθιος φίλος του Ντομινίκ Στρος Καν, έζησε από πολύ κοντά όλο το δραματικό παρασκήνιο που οδήγησε τη χώρα μας στον διεθνή οικονομικό έλεγχο και αποκαλύπτει

Oμογενείς: Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το καταθετήριο για τα 600 δισ. που θα σώσουν την Ελλάδα [βίντεο]


image31 Oμογενείς: Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το καταθετήριο για τα 600 δισ. που θα σώσουν την Ελλάδα [βίντεο]
Την Κυριακή το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση ενώπιον εκατοντάδων συγκεντρωμένων που πήγαν εκεί για να ακούσουν μια… μεγάλη είδηση από το στόμα του ομογενούς καθηγητή Μανώλη Λαμπράκη, προέδρου του οργανισμού End National Debt (Τέλος στο Ελληνικό Χρέος)…
Σε ταυτόχρονη μετάδοση μέσω του διαδικτύου, σε όλο τον κόσμο, τόσο ο κ. Λαμπράκης όσο και ο φερόμενος ως βασικός εμπνευστής του σχεδίου σωτηρίας της Ελλάδας και χρηματοδότης της προσπάθειας Αρτέμις Σώρρας ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων ότι:

Πώς προειδοποιεί το έμφραγμα


 Πώς προειδοποιεί το έμφραγμα
Απολύτως κρίσιμα για την επιβίωση του θύματος είναι τα τρία πρώτα λεπτά μετά την εκδήλωση καρδιακής ανακοπής.
Απολύτως κρίσιμα για την επιβίωση του θύματος είναι τα τρία πρώτα λεπτά μετά την εκδήλωση καρδιακής ανακοπής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανακοπή δεν θα πρέπει να θεωρείται ισοδύναμη με τον θάνατο, καθώς είναι εφικτή η ανάταξη της θανατηφόρου αρρυθμίας και η επαναφορά της κυκλοφορίας του αίματος. Απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η κατάλληλη εκπαίδευση του προσώπου που θα το επιχειρήσει.

Εκατοντάδες Ελληνόπουλα χρωστούν 6.000 ευρώ στην εφορία ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ εξαιτίας κατάπτυστης υπουργικής απόφασης Βενιζέλου


stratiotis 300x244 Εκατοντάδες Ελληνόπουλα χρωστούν 6.000 ευρώ στην εφορία ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ εξαιτίας κατάπτυστης υπουργικής απόφασης Βενιζέλου
Καλούνται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος & ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να ακυρώσουν την κατάπτυστη υπουργική απόφαση του Βαγγέλη Βενιζέλου εξαιρώντας τουλάχιστον από την επιβολή του προστίμου όσους τελικώς κατατάχθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις άμεσα μόλις ενημερώθηκαν για την ανυποταξία τους.  
Δεν είναι δυνατόν 18 & 20 χρονών παιδιά που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία κανονικά, εξαιτίας του προβληματικού κρατικού μηχανισμού να κινδυνεύουν με φυλακή για χρέη προς το δημόσιο.. (να βρουν να δώσουν 6.000 ευρώ μέσα στη κρίση και ενώ είναι στρατιώτες είναι λίγο δύσκολο..)

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ


  Στην Κατερίνη βρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης,ο οποίος  συναντήθηκε με τον παλιό και καλό του φίλο Διευθυντή της Πρωτοβάθμια εκπαίδευσης   Αστέριο Γ. Κρίτογλου . Ακολούθησε  συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  Σοφία Μαυρίδου. 

25η ΜΑΡΤΙΟΥ. Νέος τεχνικός ο Τάσος Ιωαννίδης


Τελείωσε νωρίς η συνεργασία της 25ης Μαρτίου με τον προπονητή Χρήστο Χασιώτη.
Η πορεία της ομάδας της Κατερίνης μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα προβλημάτισε τους ανθρώπους του συλλόγου και έτσι πάρθηκε η απόφαση ώστε οι δυο πλευρές να μη συνεχίσουν μαζί το υπόλοιπο της χρονιάς.
Νέος προπονητής ο πολύπειρος Τάσος Ιωαννίδης ο οποίος αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντα του ως νέος τεχνικός τη ομάδας.
Η ανακοίνωση της 25ης Μαρτίου
«Η ΑΜΣ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ διακόπτει την συνεργασία της με τον προπονητή κύριο Χρήστο Χασιώτη τον οποίο και εύχεται καλή τύχη.
Ο νέος προπονητής που αναλαμβάνει την ομάδα είναι ο κύριος Τάσος Ιωαννίδης».

Σε συνέντευξή του ο πορτιέρο του Πιερικού Τριαντάφυλλος Βασιλειάδης τόνισε


"Στόχος του Πιερικού δεν είναι μόνο η σωτηρία. Θέλουμε κάτι καλύτερο."
Το... μήλο έπεσε κάτω από την «μηλιά» για την ομάδα της Κατερίνης, αφού ο φύλακας-άγγελος για την ομάδα του Νίκου Γκουλή, ο Τριαντάφυλλος Βασιλειάδης, συνεχίζει την παράδοση που είχε ο πατέρας του, Λευτέρης, στον Πιερικό (τον υπηρέτησε για... 17 χρόνια!).
Ο Βασιλειάδης στην ηλικία των 27 μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ (στη δεύτερη θητεία του στην ιστορική ομάδα της Πιερίας) και επιστρέφει στη Β' Εθνική μια τριετία μετά το πέρασμά του από την Καστοριά (έπαιξε ακόμα σε ΠΑΟΚ, Εθνικό Κατερίνης, Πόντιους Κατερίνης και μέχρι πρότινος Δόξα Κρανούλας).
Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, ο γηγενής πορτιέρο πλέκει το εγκώμιο των Νίκου Γκουλή και Γιάννη Συμεωνίδη, τονίζει ότι «βλέπει» μεγάλη ατομική βελτίωση στον εαυτό του (άλλωστε αφήνει στον πάγκο τον έμπειρο Θανάση Τόλιο).
- Εντός έδρας πρεμιέρα, με 0-0 κόντρα στην ισχυρή Παναχαϊκή. Θετικό ή αρνητικό το πρόσημο; Υπήρχε μεγάλη πίεση όταν ξεκινάς εντός;
«Όταν παίζεις στην έδρα σου, το ζητούμενο είναι να φτάνεις στο τρίποντο. Ειδικά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, που πρέπει να μαζεύεις βαθμούς, ως «προίκα» για τη συνέχεια.
Στο γήπεδο πάντως είδαμε ότι η Παναχαϊκή είναι μια δυνατή και δεμένη ομάδα, με έμπειρους παίκτες και μπάτζετ κατά πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας. Συνεπώς, η ισοπαλία δεν είναι... καταστροφή για τον Πιερικό.

Πρωτοσέλιδο 2.10.2012

Πρωτοσέλιδο 2.10.2012

"Το ΤΤ να ανακεφαλαιοποιηθεί και να ακολουθήσει μία αυτόνομη πορεία"


Στην Κατερίνη βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αντώνης Δεληχάτσιος, ο οποίος συναντήθηκε με τους εργαζόμενους των καταστημάτων της Πιερίας, αλλά πραγματοποίησε ενημερωτικές επαφές με τους βουλευτές, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει για το θέμα.
Πάγια θέση των εργαζομένων, έτσι όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου, είναι να ανακεφαλαιοποιηθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τονίζοντας ότι οι σκοποί του, με βάση τον νόμο της ίδρυσής του είναι να καλλιεργεί το πνεύμα της αποταμίευσης, να δίνει στεγαστικά δάνεια στους μικροεισοδηματίες, να διοχετεύει τα χρήματα από τις καταθέσεις του στην οικονομία και στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και να έχει κοινωφελή χαρακτήρα.

Εξάλλου, το Ταμιευτήριο χρηματοδότησε όλα τα μεγάλα έργα της χώρας, σχεδόν όλο το οδικό δίκτυο, τα μεγάλα λιμάνια, τη λίμνη του Μαραθώνα και με 400 εκ. ευρώ την Εγνατία Οδό.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια Ελεύθερης πόλης. Συνάντηση συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού


Θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια Ελεύθερης πόλης συζήτησαν στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στη Μητρόπολη, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας Θωμάς Παπαδημητρίου και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, παρουσία του Γ. Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης π. Αθανασίου Μαρινόπουλου.

"Στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας, που έχει ο Δήμος μας με την Μητρόπολη σε όλα τα επίπεδα και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη συζητήσαμε με τον Πανοσιολογιότατο το ενδεχόμενο να συνδιοργανώσουμε δρώμενα, που θα τα εντάξουμε είτε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης είτε στα φετινά Αικατερίνεια" τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ.

Εκδηλώσεις για την ημέρα εθνικών ευεργετών. Σ. Μαυρίδου: "Έχουμε ανάγκη από εθνικούς ευεργέτες"


Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου, τιμήθηκε η μνήμη των Εθνικών μας Ευεργετών την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.
Στο χώρο του μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας τελέστη επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ενώ έγινε σύντομη αναφορά στην προσφορά των Εθνικών μας Ευεργετών.
Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειαρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου αναφέρθηκε στο μήνυμα της ημέρας, αλλά και στο πόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας από ευεργέτες.
Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Το μήνυμα είναι ότι έχουμε ανάγκη τους εθνικούς ευεργέτες, έχουμε ανάγκη τους ανθρώπους με τα γενναιόδωρα συναισθήματα με περίσσευμα αγάπης προς τον τόπο.
Σίγουρα οι εποχές είναι πάρα πολύ δύσκολες, η οικονομική κρίση ίσως εκμηδενίζει πολλά, όμως όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε, ο καθένας ξεχωριστά και ιδιαίτερα η κατηγορία των ανθρώπων που έχουν την οικονομική δυνατότητα, να δώσουν κάτι καλύτερο για να στηριχθεί ο τόπος μας.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου η 2η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών Πιερίας


2η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών Πιερίας
Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 στο κτήμα του Δίκα Αστέριου στην Πιερία από τις 10:00 έως τις 16:00 συναντιόμαστε για να ανταλλάξουμε και να διασπείρουμαι στο παρόν και στο μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας Φυσικό Γεννητικό Υλικό - Σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες, πράξη αναγκαία για να διατηρήσουμε την ισορροπία του οικοσυστήματος.

Η αντεπίθεση του Ελληνισμού

Πολιτική λύση στην αδιαλλαξία των τροϊκανών αναζητά το Μαξίμου

Πολιτική λύση στην αδιαλλαξία των τροϊκανών αναζητά το Μαξίμου
Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά με Μέρκελ, Ολάντ, Μπαρόζο, Ρομπάι και Ραχόι

«Κύριοι, η συνάντησή μας, ολοκληρώθηκε. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Τα υπόλοιπα θα τα πω με τους πολιτικούς προϊσταμένους σας». Με αυτή τη φράση, φέρεται ο κ. Αντ. Σαμαράς να «έκλεισε» σε αυστηρό ύφος τη συνομιλία με τους εκπροσώπους της τρόικας το απόγευμα της Δευτέρας. Είχε προηγηθεί η κίνηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν να υψώσει τον τόνο της φωνής του και να κάνει υποδείξεις προς την ελληνική κυβέρνηση με τεντωμένο το δάκτυλο, εκνευρίζοντας τον Πρωθυπουργό.

Χονγκ Κονγκ: Ναυτική τραγωδία με τουλάχιστον 36 νεκρούς

Χονγκ Κονγκ: Ναυτική τραγωδία με τουλάχιστον 36 νεκρούς
Πλοίο με περισσότερους από 120 επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με άλλο οχηματαγωγό σκάφος και βυθίστηκε

Γλυκάνισος.




''Εδά θα ρακοπίνουμε, ώσπου να 

ξημερώσει κι ο ήλιος εις το κούτελο 

ώσπου να μασε δώσει..."


Γλυκάνισος Τηλ.2351024014 & κιν.what's up:6980510566

ΚΑΛΗΜΕΡΑ


«Τέλος» στους γάμους ταυτόχρονα με βαφτίσια


 «Τέλος» στους γάμους ταυτόχρονα με βαφτίσια
Όσοι επιθυμείτε ταυτόχρονα με το μυστήριο του γάμου σας να τελέσετε και την βάφτιση του παιδιού σας στη Φθιώτιδα, μάλλον θα πρέπει να επισπεύσετε τις ημερομηνίες, αφού με τον ερχομό του νέου έτους σε καμία εκκλησία της περιοχής δεν θα επιτρέπονται τα διπλά μυστήρια.
Τα τελευταία χρόνια πολλά ζευγάρια επέλεγαν να παντρευτούν μετά την απόκτηση του παιδιού τους και να κάνουν το γάμο να ακολουθήσει η βάφτιση. Για κάποιους πρόκειται για μια μόδα που ξεκίνησε από την showbiz, σύμφωνα με το protothema.gr
Δεν είναι λίγα ωστόσο, τα ζευγάρια που ισχυρίζονται πως επέλεξαν την λύση των διπλών μυστηρίων από ανάγκη, αφού οι καιροί είναι δύσκολοι και τα έξοδα ενός γάμου ή μιας βάφτισης μπορεί να φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη.