ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ρε την ριμάδα την καρέκλα πως σε κάνει να " γλύφεις εκεί που φτύνεις " και εκεί που τους έφτυνες τώρα σε φτύνουν .

Έκτακτο! Στη Λεωφ. Αθηνών έξω από το ΧΑΑ στήνονται αυτή τη στιγμή εκατοντάδες σκηνές από πρόσφυγες που περιμένουν να ανοίξει για να επενδύσουν, ύστερα από την δήλωση Μαρδα!

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Το νέο ερωτηματολόγιο ταυτοποίησης όσων μπαίνουν στην Ελλάδα!

Πώς "εκτελεί" η Κωνσταντοπούλου τη λινάτσα του Σημίτη...

Στη Βουλή η συζήτηση για Δικαιοσύνη και διαφθορά με απειλές για εκατέρωθεν αποκαλύψεις

null
– Σε άλλες εποχές μια τέτοια συζήτηση, με τόση «προθέρμανση», και τόσες προαγγελίες για απογαλύψεις, θα ήταν το γεγονός της χρονιάς.
– Τώρα όλοι περιμένουν με επιφύλαξη μια συζήτηση που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε σούπα, πριν καλά καλά ξεκινήσει.
– Στο τέλος της συζήτησης θα φανεί αν θα ασχολούμαστε με τις αποκαλύψεις που προαναγγέλει η κυβέρνηση, ή με τις γραφικότητες μιας σύγκρουσης συνενόχων με εκατέρωθεν λεονταρισμούς.
– Ευχή να υπάρξουν ουσιαστικές αποκαλύψεις, από τις οποίες να βγεί ουσιαστικό αποτέλεσμα.
– Την Τρίτη θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σχετικά με την διαφθορά και τις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, η οποία είχε αναβληθεί μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της περασμένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες
Πρόγευση των όσων θα λάβουν χώρα στη Βουλή σε μία αναμέτρηση ουσιαστικά κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα διαφάνειας και Δικαιοσύνης δόθηκε το Σαββατοκύριακο με τη σύγκρουση Όλγας Γεροβασίλη και Γιώργου Κουμουτσάκου.
Στη ΝΔ, πάντως, κάνουν λόγο για …………….
«χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» που απλώς αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναζητεί διέξοδο από το ναυάγιο της πολιτικής της σε όλα τα πεδία.
Ο Αλέξης Τσίπρας από τη πλευρά του θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το κλίμα για την κυβέρνησή του. Οι πληροφορίες λένε ότι θα στοχεύσει στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, το θέμα Βγενόπουλου αλλά και τον Γιώργο Κουμουτσάκο, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις που εμπλέκουν το όνομα του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τον Παναγιώτη Μούσσα, ο οποίος κατηγορείται για το κύκλωμα εκβιαστών-δημοσιογράφων.
Σε άμεση σύνδεση βρίσκεται για την κυβέρνηση και το θέμα του Ανδρέα Βγενόπουλου, και οι καταγγελίες για παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση . Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στρέψει τα βέλη του προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος είχε καταθέσει φάκελο με στοιχεία για την υπόθεση, στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας επιστολή του Νίκου Σηφουνάκη προς την Φώφη Γενημματά, στην οποία αφήνονται σαφείς υπόνοιες για σχέσεις του Ευάγγελου βενιζέλου με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.
Η αξιωματική αντιπολίτευση από την πλευρά της, αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους στην συζήτηση της Τρίτης, κάτι που άρχισε να διαφαίνεται από την απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, στο δημοσίευμα που εμπλέκει το όνομά του.
 Ο κ. Κουμουτσάκος, έκανε λόγο για «γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδής απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων που αποδεικνύει ότι, με τρόπο βορβορώδη, στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης». Ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου προανήγγειλε την κατάθεση αγωγής κατά της κ. Όλγας Γεροβασίλη.
Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ανέφεραν πως «δεν υπάρχει πλέον καμία εμπιστοσύνη προς τον πρωθυπουργό. Η διάθεση από εμάς για συναίνεση υπήρχε και υπάρχει πάντα, όμως η άλλη πλευρά με τις κινήσεις της κάνει ό,τι μπορεί για να μεγαλώσει την μεταξύ μας απόσταση».

Όσο ακούν τους μάνατζερ, τόσο αυτοί θα χάνουν!

Ο Παναθηναϊκός δεδομένα δεν περνά και την καλύτερή του περίοδο. Τα προβλήματα είναι αρκετά και ειδικότερα φέτος δεν έχουν να κάνουν με τα οικονομικά του συλλόγου, αλλά την πλήρη αποτυχία σε όλους τους στόχους τη τρέχουσα σεζόν.
Όμως η συμπεριφορά ορισμένων νεαρών ποδοσφαιριστών προς τον σύλλογο που τους ανέδειξε μέσα από τις ακαδημίες του, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον περίεργη. Μιλάμε φυσικά για τους νεαρούς Λάζαρο Λάμπρου και Βασίλη Αγγελόπουλο.
Δύο παιδιά τα οποία έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό, εξελίχθηκαν αγωνιστικά και βελτιώθηκαν μέσα από τον Παναθηναϊκό και οι οποίοι την στιγμή που η ΠΑΕ τους προσφέρει νέο συμβόλαιο για να τους κρατήσει στο δυναμικό της ομάδας, αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα και αρνούνται τη προσφορά της διοίκησης.
Καλό θα είναι νεαροί παίκτες, Έλληνες, με ταλέντο, να σταματήσουν να άγονται και να φέρονται από τους εκάστοτε μάνατζερ. Διότι αυτοί  θέλουν -προς το συμφέρον τους φυσικά- να πείσουν τα παιδιά πως μπορούν εδώ και τώρα το κάτι παραπάνω στην καριέρα τους, ένα καλύτερο πρωτάθλημα, με περισσότερες πιθανότητες ανέλιξης.
Αλλά δυστυχώς για αυτά τα παιδιά, ο δρόμος που τους προτείνεται σχεδόν πάντα πέφτει σε τοίχο. Γιατί όταν είσαι Έλληνας ποδοσφαιριστής (δεν είναι και καμιά ποδοσφαιρομάνα δα η χώρα μας), ο μοναδικός τρόπος για να «ανέβεις» είναι ένας. Να πετύχεις με την ομάδα σου στην Ελλάδα, να καταφέρεις να γίνεις δηλαδή ηγέτης στο «χωριό» και μετά να κάνεις το βήμα παραπάνω, ώστε να γίνεις κι ένας καλός παίκτης στην «πόλη».
Όποιος έκανε το αντίθετο, σήμερα είναι μεταξύ παλαίμαχου και β’ κλάσης παίκτη. Και είναι κρίμα δύο από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα του Παναθηναϊκού αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, να ακούν με «κλειστά» μάτια τους μάνατζερ και να βάζουν οι ίδιοι έτσι φρένο στην καριέρα τους.
Ας κοιτάξουν τι έκαναν παλαιότερα παίκτες που βιάστηκαν να φύγουν από τον Παναθηναϊκό λοιπόν κι ας δουν που βρίσκονται εκείνοι τώρα, μπας και παραδειγματιστούν.

Πηγή: olaprasina1908.gr

Φαγητό αξίας 9 εκατ. ευρώ την ημέρα “παραγγέλνει” η Ελλάδα για τους μετανάστες! ΔΕΙΤΕ το ΕΓΓΡΑΦΟ!


Η πρώην βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου με ανάρτηση της στο twitter δημοσιεύει ένα έγγραφο που φανερώνει ότι η Ελλάδα ζήτησε να παραλαμβάνει 1.7 εκατ. μερίδες την ημέρα!
Εύλογα ρωτά κανείς πόσοι μετανάστες υπολογίζεται ότι θα έρθουν;
merides
Δείτε αναλυτικά το έγγραφο ΕΔΩ

Ο ΜΑΡΔΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΔΕΟΙ:»Με 250.000 ευρώ οι πρόσφυγες θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής»

E86700995594087A094EEE067712673E
Καταγραφή του οικονομικού προφίλ των μεταναστών  και  ταρίφα για ευνοϊκή μεταχείριση  προανήγγειλε ο υφ. Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ.
Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η κυβέρνησημελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Ο κύριος Μάρδας υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως………
«εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής».
Δεν θέλησε να τοποθετηθεί επίσημα για το από που θα προέλθουν τα 5 δισ. ευρώ που αναφέρονται ως δημοσιονομικό κενό σήμερα και σημείωσε «πως δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από φόρους με τη σημερινή μορφή τους. Υπάρχουν διάφορα σενάρια υπό συζήτηση σήμερα εντός της κυβέρνησης».
Αναφερόμενος στη διαχείριση του προσφυγικού ο υπουργός σημείωσε «μας κατηγόρησαν για πλημμελή φύλαξη των συνόρων της χώρας. Πλέον στην περιοχή βρίσκεται και επιχειρεί το ΝΑΤΟ και βλέπετε και σήμερα πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Για τη φράση του ο «Μουζάλας δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο» ο κύριος Μάρδας σημείωσε πως ήταν μία λεκτική υπερβολή.

Ερχεται η ώρα που κανένα μνημόνιο δεν θα μας σώζει

ellada-dakri-940x479.jpgΑν η ελληνική κοινωνία δεν αποφασίσει να απελευθερωθεί κυριολεκτικά από τον πελατειακό κρατισμό και τη διαφθορά του, θα καταποντιστεί πλέον σε χρόνο-ρεκόρ. Η χώρα κυβερνάται από μια δράκα γερασμένων πνευματικά και ιδεολογικά ανθρώπων.
Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.
Όχι, δεν είναι όλα μαύρα στη χώρα. Την καταστροφολογία και τη μαυρίλα τη διαχέουν στον κοινωνικό ιστό οι φαιοκόκκινες δυνάμεις του ζόφου, οι οποίες μόνον έτσι μπορούν και επιβιώνουν.
Στο πολιτικό μάρκετινγκ, οι πωλητές οραμάτων, σωτηρίας, ευτυχίας και πλούτου έχουν πάντα το πάνω χέρι -γιατί, μοιράζοντας ελπίδες, απαλλάσσουν τον λαό από τη σκέψη.
Η σκέψη και ο τρόπος που αυτή μπορεί να ασκηθεί είναι πολύ κακό πράγμα, διότι αποτελεί ……….
προϋπόθεση αυτονομίας και η τελευταία είναι αντίθετη με την έννοια του κοπαδιού. Συμβαίνει, όμως, οι φαιοκόκκινες δυνάμεις να θέλουν κοπάδια, τα οποία βαφτίζουν «λαό» και στο όνομά του μπορούν να διαπράττουν απάτες, εγκλήματα και άλλα ανομήματα.
Στην άλλη όχθη, οι φιλελεύθερες δυνάμεις θέλουν ελεύθερους, υπεύθυνους και σκεπτόμενους πολίτες, ικανούς να αναλαμβάνουν οι ίδιοι τις τύχες τους στα χέρια τους, στο πλαίσιο, όμως, μίας κοινωνίας όπου ισχύουν και εφαρμόζονται κανόνες δικαίου. Υπό αυτή την έννοια, ο φιλελευθερισμός δεν είναι μία απλή πολιτική έννοια. Είναι επίσης μία φιλοσοφική προσέγγιση,που απελευθερώνει το άτομο μέσω της προσωπικής ευθύνης.
Από την πλευρά του, ο πολιτισμός εδράζεται στη γνώση. Υπάρχουν όμως δύο μορφές γνώσης. Ηεπιστημονική, αφενός, η οποία επιτρέπει να κατανοούμε πώς κινείται ο κόσμος και με ποιον τρόπο οικοδομούνται θεσμοί και καταστάσεις και, αφετέρου, η ελεύθερη, που προωθεί την κριτική σκέψη και την ατομική δημιουργία.
Γίνεται ταυτοχρόνως αυτονόητο ότι η επιστήμη και η ανάπτυξή της προϋποθέτουν την ανθρώπινη ελευθερία. Χωρίς την τελευταία, ο Κοπέρνικος, ο Γαλιλαίος, ο Νεύτων, ο Δαρβίνος, δεν θα είχαν ποτέ υπάρξει και οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι δεν θα είχαν ποτέ θεμελιώσει τον ορθό λόγο βάζοντας τον μύθο στο περιθώριο. Περιττόν ίσως να προσθέσουμε ότι, χωρίς την ελευθερία του λόγου και του σκέπτεσθαι, το Facebook, για παράδειγμα, θα ήταν επίσης ανύπαρκτο. Υποθέτουμε δε ότι στις ολοκληρωτικές κοινωνίες της λογοκρισίας και της ιδεολογικής απάτης, θα ήταν αδιανόητη η δημιουργία και ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας και των «κοινωνικών μέσων» (social media).
Σίγουρα ο αναγνώστης μας θα αναρωτιέται τι σχέση έχουν όλες αυτές οι θεωρητικές θέσεις και απόψεις με την Ελλάδα, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των κορυφαίων φιλελεύθερων θεσμών του δυτικού κόσμου. Η συμμετοχή της χώρας μας στους δυτικούς θεσμούς είναι παραπλανητική καισυμφεροντολογική. Μεγάλο μέρος του λαού και των πολιτικών που τον εκπροσωπούν είναι ξεκάθαρα αντιδυτικού προσανατολισμού και βαθύτατα αντιφιλελεύθερο. Απλώς, η Δύση είναι καλή για να δανείζει και να επιδοτεί την Ελλάδα. Ενίοτε δε και για να την προστατεύει από υπαρκτούς και ανύπαρκτους εχθρούς. Κατά τα άλλα, για μέρος του εγχώριου αντιφιλελεύθερου πολιτικού χώρου η Δύση είναι καλή για ύβρεις και ξόρκια -που είναι τα σίγουρα μέσα προσέλκυσης ψηφοφόρων.
Σήμερα, αυτή η αντιδυτική και αντιφιλελεύθερη Ελλάδα είναι καταδικασμένη στην αφάνεια και την παρακμή. Ακόμα χειρότερα, είναι και ανίκανη να κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια προσαρμογής στον ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο της ψηφιακής εποχής και των μεγάλων μετασχηματισμών. Ιδεολογικά, η ελληνική κοινωνία έχει καταρρεύσει υπό το βάρος του πτωχευμένου κρατισμού και της διαφθοράς του.
Αυτός είναι και ο λόγος που η χώρα έχει σήμερα την κυβέρνηση που της αξίζει. Κυβερνάται έτσι από μία δράκα γερασμένων πνευματικά και ιδεολογικά ανθρώπων, που νομίζουν ότι μπορούν να διατηρήσουν εν ζωή ένα σύστημα αρπαγής και ανοησίας το οποίο κρατιόταν ζωντανό ελέω εξωτερικών επιδοτήσεων και δανείων.
Τα 35 τελευταία χρόνια το σύστημα αυτό απορρόφησε πάνω από 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις και δάνεια και το μόνο που κατάφερε ήταν να… πτωχεύσει! Πρόκειται για μοναδική περίπτωση ανικανότητας και φαυλοκρατίας, αλλά και της άρνησης μιας κοινωνίας και ενός πολιτικού συστήματος να συγκλίνουν προς την πραγματικότητα. Όταν το 1981 η Ελλάδα εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα αντιπροσώπευε το 50% του μέσου εισοδήματός της. Το ίδιο ποσοστό αντιπροσωπεύει και σήμερα.
Αντιθέτως, η Ιρλανδία, όταν εντάχθηκε στην ΕΟΚ αντιπροσώπευε το 48% του ΑΕΠ της, αλλά σήμεραξεπερνά το 106%. Την ίδια περίοδο, η μικρή αυτή χώρα από κτηνοτροφική έγινε τεχνολογική και σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη.
Σε παρόμοιο δρόμο βρίσκονται και οι τρεις μικρές χώρες της Βαλτικής, ενώ η Φινλανδία, για να ξεπεράσει την κρίση που γνώρισε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενώσεως, μετατράπηκε σε κοινωνία γνώσης και υψηλής παιδείας. Σήμερα διαθέτει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο, παράλληλα δε είναι και μεγάλος εξαγωγέας προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Μία άλλη σοβαρή διάσταση στις κοινωνίες αυτές είναι η καλλιέργεια της έννοιας του επιχειρείν ως μέσου αυτοολοκλήρωσης, δημιουργίας και παραγωγής εισοδήματος. Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε σχολείο του Ελσίνκι πώς, από την πρώτη τάξη του δημοτικού, τα παιδιά διδάσκονται να δημιουργούν επιχειρήσεις μέσω της ομαδικής προσπάθειας και μαθαίνουν να επιλύουν προβλήματα χωρίς να περιμένουν κάποιους κρατικούς παντογνώστες να τους τα λύσουν. Μας έκανε εντύπωση επίσης πώς τα παιδιά μαθαίνουν τι είναι οι κοινωνίες της ελευθερίας και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των άλλων.
«Ο 21ος αιώνας», μας είπε μία συμπαθέστατη Φινλανδή δασκάλα, «θα είναι αυτός της αυτοεπιχειρηματικότητας. Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν από πολύ μικρά να αναλαμβάνουν ευθύνες και να έχουν την αίσθηση της αυτοδημιουργίας μέσα από συλλογικές προσπάθειες».
Όλα αυτά, στην καθ’ ημάς πραγματικότητα είναι «άγνωστη γη». Γι’ αυτό και ο κοινωνικός ιστός καταρρέει, με τους δυναμικότερους νέους ανθρώπους να φεύγουν ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους.
Αν αυτό το βαρύ κλίμα της παρακμής και της μιζέριας δεν ανατραπεί, θα έλθει εποχή που κανένα μνημόνιο και καμία δανειακή ένεση δεν θα μπορούν να σώσουν τη χώρα μας.
Μοναδική ελπίδα σωτηρίας είναι η ανάδυση μιας «επιχειρούσας κοινωνίας», που θα μπορέσει να ανοίξει και άλλους ορίζοντες σε μία εποχή που απαιτεί τόλμη, ταλέντο, δημιουργικότητα και ελεύθερη σκέψη.

Δεν θα εφαρμόσουν όσα συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι.

Το τι ακριβώς συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι και τι ακριβώς προτίθενται να εφαρμόσουν απ” όσα συμφώνησαν παραμένει πολύ πιο γεμάτο από παγίδες απ” όσο φαντάζεται κανείς.
Του Γιώργου Δελαστίκ
Εν πρώτοις, αυτό που καθορίζεται με σαφήνεια είναι ότι οι επιστροφές «παράτυπων» μεταναστών προερχόμενων από αραβικές χώρες ή το Αφγανιστάν αρχίζουν από την Κυριακή 20 Μαρτίου και μετά.
Αυτομάτως προκύπτει ένα μείζον ερώτημα. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για τους περίπου 45.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται ήδη στην ελληνική επικράτεια! Τι θα γίνουν αυτοί; Κατά τα φαινόμενα, θα παραμείνουν στη χώρα μας! Αυτό τουλάχιστον μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε, αφού τίποτα δεν αναφέρεται σε αυτούς. Λες και ………
δεν υπάρχουν αυτοί οι 45.000 άνθρωποι…
Αναφέρθηκε επίσης ο αριθμός των 72.000 προσφύγων «σε πρώτη φάση» που θα μετεγκατασταθούν σε χώρες-μέλη της ΕΕ. Όπως μας πληροφορούν όμως οι επαΐοντες, ο αριθμός αυτός είναι άθροισμα δύο άλλων.
Ο πρώτος αριθμός αφορά σε 10.000 πρόσφυγες οι οποίοι είναι επιμερισμένοι ανά χώρα από τα Συμβούλια της 20ής Ιουλίου 2015 – δηλαδή πάνω από εννέα μήνες. Ο δεύτερος αριθμός για να συμπληρωθούν οι 72.000 αφορά σε 54.000 πρόσφυγες. Ρητά καθορίζεται ότι αυτοί οι 54.000 θα γίνουν δεκτοί αποκλειστικά και μόνο εθελοντικά από κράτη της ΕΕ. Οι 18.000, δηλαδή, μετεγκαταστάσεις είναι υποχρεωτικές, οι 54.000 εθελοντικές.
Περιττό να τονιστεί ότι αποκλείεται να βρεθούν χώρες-μέλη της ΕΕ που θα δεχτούν να πάρουν 54.000 Σύρους πρόσφυγες, όταν αυτό εξαρτάται από τη βούλησή τους.
Οι… «αντιρρησίες συνείδησης»
Πρώτα πρώτα, υπάρχουν χώρες που έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι αρνούνται κατηγορηματικά να πάρουν έστω και έναν Σύρο πρόσφυγα. Η Αυστρία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία αυτή.
Υπάρχει όμως και μια δεύτερη κατηγορία χωρών, με επικεφαλής τη Γαλλία, οι οποίες δεν δηλώνουν μεν τόσο κατηγορηματικά ότι δεν θα πάρουν κανέναν πρόσφυγα, αλλά με πρόσχημα δήθεν λόγους ασφάλειας έχουν κλείσει τα σύνορά τους και, φυσικά, δεν παίρνουν κανέναν πρόσφυγα ή μετανάστη από τη Μέση Ανατολή. Η Δανία, η Φινλανδία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία συμπεριλαμβάνονται σε αυτές.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό το ζήτημα. Ακόμη κι αν υποθέταμε ότι και οι 72.000 Σύροι πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων των 54.000 που θα δεχτούν εθελοντικά τα κράτη-μέλη της ΕΕ, γίνονταν πραγματικά δεκτοί στην Ευρώπη, τι είναι ο αριθμός 72.000 μπροστά στα πάνω από 6… εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στον Λίβανο (1,1 εκατομμύριο), στην Ιορδανία (700 χιλιάδες), στην Τουρκία (περίπου 3 εκατομμύρια), ακόμη και στο Ιράκ (400 χιλιάδες), συν αυτούς που έχουν ήδη περάσει στην Ευρώπη και περιμένουν να δουν πότε θα… απορριφθούν οι αιτήσεις ασύλου που έχουν υποβάλει – πάνω από 800 χιλιάδες άτομα, εκ των οποίων σχεδόν 300.000 έχουν ζητήσει να πάνε στη Γερμανία;
Πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός
«Σημαντική διπλωματική νίκη» διαπίστωσε ότι κατήγαγε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Εχουμε πετύχει το καλύτερο που μπορούσαμε να πετύχουμε» πρόσθεσε στην ίδια δήλωσή του, με το δεύτερο σκέλος της να βρίσκεται σαφώς πιo κοντά στην αλήθεια. «Τα σχέδια των μονομερών ενεργειών μπαίνουν στο ψυγείο», ισχυρίστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, εμμένοντας σε μια γραμμή ανακριβούς παρουσίασης της κατάστασης, όπως έχει περίτρανα πλέον αποδειχτεί μετά το ηλεκτρονικό μήνυμα του Πολωνού προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έγραψε στο twitter: «Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές κατά μήκος των Δυτικών Βαλκανίων έφτασαν στο τέλος τους. Δεν πρόκειται για ζήτημα μονομερών ενεργειών, αλλά για κοινή ευρωπαϊκή απόφαση των «28» [σ.σ: της ΕΕ], Ευχαριστώ τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για την υλοποίηση μέρους της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης»!
Διέψευσε έτσι με κραυγαλέο τρόπο τον ισχυρισμό που είχε προβάλει ο Αλέξης Τσίπρας, ότι δήθεν «αυτό που συνέβη ήταν να δημιουργηθούν τείχη απέναντι σε αυτούς που χτίζουν τείχη», αμέσως μετά την αποτυχημένη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 8 και 9 Μαρτίου.
Η ανθρωπιστική κρίση στην Ειδομένη, επέμεινε και την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις που έκανε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής, προκλήθηκε «εξαιτίας μονομερών ενεργειών χωρών της βαλκανικής οδού που αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους πέρα κι έξω από το πλαίσιο και των αποφάσεων της ΕΕ…».
Μα όταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διατείνεται ότι υπήρξε «κοινή ευρωπαϊκή απόφαση των «28»» της ΕΕ και ο Έλληνας πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για «μονομερείς ενέργειες», υπάρχει περίπτωση να μην πιστέψει κανείς τον Ντόναλντ Τουσκ και να δώσει βάση σε αυτά που λέει ο Τσίπρας; Αποκλείεται!
Πανηγυρίζει και… η Κύπρος
Αφού πανηγυρίζει για ανύπαρκτες «νίκες» ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί να μην πανηγυρίσει και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης; Έτσι και έκανε, λοιπόν.
Τον πρόεδρο της Κύπρου τον ένοιαζε μόνο να μην αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ από τα κεφάλαια που είχε «παγώσει» η Λευκωσία το 2006 και το 2009, όχι αν θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για να μπει η Τουρκία στην ΕΕ!
Άλλωστε, ο Νίκος Αναστασιάδης, πασίγνωστος στον ελληνισμό υποστηρικτής του Σχεδίου Ανάν που απέρριψαν το 2004 οι Κύπριοι με το συντριπτικό ποσοστό του άνω του 70% (!), δεν έχασε την ευκαιρία να προβάλει και πάλι τη θέση του για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ. «Θέλω να επαναλάβω ότι είμαστε υπέρ και στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες ο Νίκος Αναστασιάδης το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.
Τελικά η συμφωνία επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία του Φρανσουά Ολάντ. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας θα «ξεπαγώσουν» αρχίζοντας από το κεφάλαιο 33, ένα κεφάλαιο που είχε «παγώσει» η Γαλλία με τον προηγούμενο πρόεδρό της, τον Νικολά Σαρκοζί. Τώρα, κατά πόσο θα βοηθήσει η κίνηση αυτή τον Φρανσουά Ολάντ να ανακάμψει σε δημοτικότητα, καλύτερα να μην το συζητήσουμε. Η δημοφιλία του Γάλλου προέδρου έχει καταποντιστεί στα Τάρταρα φτάνοντας μέχρι και του σημείου του… 13%!
Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αγκυρας θα αρχίσουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Παράλληλα, θα γίνονται εργασίες που θα προετοιμάζουν το έδαφος για να ανοίξουν και άλλα κεφάλαια, με επιταχυνόμενο ρυθμό.
«Φάση παρακμής» του κράτους δικαίου!
Οφείλουμε να ομολογήσουμε, πάντως, ότι, πολύ περισσότερο από τα προαναφερθέντα, εμάς μας εντυπωσίασαν μερικές φράσεις που είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοπής Παυλόπουλος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Σώμα των ομότιμων καθηγητών του Πανεπιστημίου της Αθήνας με θέμα «Συνεισφορά της νομικής επιστήμης στην κοινωνία».
«Σε φάση παρακμής βρίσκεται το κράτος δικαίου, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς», υπογράμμισε. Ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, είναι βέβαιο ότι μίλησε μετά λόγου γνώσεως. «Μία ακόμη αιτία της παρακμιακής πορείας του κράτους δικαίου», δήλωσε ο Πρ. Παυλόπουλος, είναι ο νεοφιλελευθερισμός, σημείωσε, και τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση, επιμένοντας στο θέμα αυτό: «Η νεοφιλελεύθερης αντίληψης «απορρύθμιση» οφείλεται στην απέχθεια του νεοφιλελευθερισμού προς την κρατική δράση».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Συναντάμε συχνά κανόνες δικαίου που δεν προέρχονται από δημοκρατικώς εκλεγμένα όργανα, αλλά από όργανα εκτός του κρατικού κορμού και, μάλιστα, όργανα των αγορών, τα οποία σφετερίζονται κρατικές αρμοδιότητες». Είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό να ακούει κανείς τέτοιες αλήθειες από τα χείλη ενός καραμανλικής ιδεολογίας πολιτικού.
ΕΕ και λιτότητα
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει ανοιχτά σύνορα στη λιτότητα και κλειστά στους κατατρεγμένους ανθρώπους», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο, σε διεθνές συνέδριο που οργάνωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστερός. «Αυτό που χρειάζεται είναι ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο»», το οποίο «μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός, εννοώντας την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Αυτό, ισχυρίστηκε, μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς να ταυτίζεται με την οργανική ένταξη στα κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας της Γηραιός Ηπείρου.
«Είναι αναγκαίο όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, ανεξαρτήτως σε ποια πολιτική οικογένεια ανήκουν, να αρχίσουν έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο προκειμένου να πετύχουμε την επιστροφή της Ευρώπης σε αυτές τις αρχές και αξίες», δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.
«Εκπροσωπούμε την Ευρωπαϊκή Αριστερά στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές», προσπάθησε να μπαλώσει τα πράγματα με δηλώσεις του στην Αυγή ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, του οποίου η θητεία ως εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ προς τα ΜΜΕ τον έχει καταστήσει ικανό να αντιλαμβάνεται καλύτερα τη ζημιά που έχει υποστεί το κόμμα του από το παράφορο φλερτ του Αλέξη Τσίπρα με τη Σοσιαλδημοκρατία.
Περιοδικό Επίκαιρα

Αιγινιακός-Πιερικός 3-0 Νίκη στο τοπικό ντέρμπι και κορυφή ο Αιγινιακός!

Ο Αιγινιακός κέρδισε με 3-0 τον Πιερικό στο Αιγίνιο και «πάτησε» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, "γκρεμίζοντας" την ΑΕ Καραϊσκάκη απο την 1η θέση.

Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι για τις δυο ομάδες με τον Πιερικό όμως να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και να γνωρίζει δίκαια την ήττα από τον πρωτοπόρο πλέον Αιγινιακό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από νωρίς οδηγοί στο σκορ με τον Ισπανό Ντεβέσα που έκανε στο 8ο΄λεπτό το 1-0 για την ομάδα του.
Το 2-0 δεν άργησε να γίνει αφού η ομάδα του Αιγινίου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και ένας πρώην ποδοσφαιριστής των μελανόλευκων, ο Καρακατσάνης, διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο πρώτος σκόρερ του 2ου ομίλου Γκούρτσας στο 38΄, καθαρίζοντας επι της ουσίας την αναμέτρηση και μην αφήνοντας πολλά περιθώρια αντίδρασης στους παίκτες της Κατερινιώτικης ομάδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αγινιακός προστάτεψε το υπέρ του σκορ ενώ και ο Πιερικός δε διακινδύνεψε ιδιαίτερα στο να δώσει χώρους και να προσπαθήσει να μειώσει γιατί επιθετικά ο αντίπαλος του ήταν κυριολεκτικά φωτιά, έχοντας την καλύτερη επίθεση στο φετινό πρωτάθλημα. Έτσι πρόσεξε περισσότερο τα νώτα του για να λήξει τελικά το παιχνίδι με το σκορ το οποίο διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος.

Τέλος να πούμε ότι εκτός των φιλάθλων της περιοχής του Αιγινίου, κοντά στην ομάδα της Κατερίνης βρέθηκαν και 50-60 φίλοι του Πιερικού.

Οι συνθέσεις στο Αιγίνιο:

Αιγινιακός (Περικλής Αμαντίδης): Τόλιος, Αραμπατζής, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Ράτκο (46΄Δήμου), Σαββίδης, Καρακατσάνης (58΄Οικονόμου), Ζούρκος (65΄Αντωνιάδης), Γκούρτσας, Ντίντακ, Πέντα

Πιερικός (Νίκος Ζαλίκας): Φιρινίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουρούπης, Ανδρέου, Τροΐρης (46΄Τσιώλης), Κωνσταντίνου, Αποστολίδης, Παναγιωτίδης (46΄Παναγιωτίδης), Καράμπελας, Κώτσιας (70΄Γιαλαμίδης)

«ΚΛΕΙΣΤΗΚΕ» ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 12/4 ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ....Πάει… Αμβούργο ο Πανσερραϊκός ( Arena press )


Στην τελική ευθεία μπαίνει το «φλερτ» του Πανσερραϊκού με το γερμανικό fund
 (χρηματοοικονομικός οργανισμός, με επενδύσεις στο ποδόσφαιρο ανά την
 Ευρώπη), το οποίο ανέδειξε πρώτα η «Α», μόνο που… παύουν οι «γέφυρες» με την εταιρεία «Hanseatisches Fußball Kontor» και προχωρούν θετικά οι επαφές με μια άλλη αντίστοιχη εταιρεία, την «DFI Deutsche  Fußball invest GmbH»!
Το μοντέλο και η λειτουργία και στις δυο εταιρείες είναι παρόμοιο και είναι χαρακτηριστικό ότι δυο συνέταιροι από την πρώτη… αποκόπηκαν από τους άλλους συνεργάτες τους, λόγω διαφωνιών, και δημιούργησαν το δεύτερο fund, με έδρα το Αμβούργο και  πρόεδρο του οργανισμού τον Γιόργκ Τσάιτς (Jorg Zeitz). Η συγκεκριμένη εταιρεία θέλει το 75% του μετοχικού πακέτου του Πανσερραϊκού, έχοντας έτοιμο πλάνο οργάνωσης για πρώτη ομάδα και ακαδημίες, χωρίς όμως να έχουν βρεθεί στις Σέρρες οι Γερμανοί εκπρόσωποί της ακόμα. Βασικοί σύνδεσμοι παραμένουν (όπως έχει αποκαλύψει η «Α») ο Κιλκισιώτης Γρηγόρης Παναγιωτίδης και ο Κατερινιώτης Γιάννης Μυστακίδης, που μαζί με τον πρόεδρο των «λιονταριών», Παναγιώτη Χαλκίδη και το μέλος της «ερυθρόλευκης» διοίκησης, Γιώργο Κουρτίδη, ήδη οριστικοποίησαν το πλέον καθοριστικό ραντεβού για ενδεχόμενο «deal», για τις 12 Απριλίου στο Αμβούργο!