ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Πρόσκληση για συμμετοχή των τοπικών ΜΜΕ στη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση στο Δήμο Πυδνας Κολινδρού για το σχεδιασμό και την εφαρμογή του Προγράμματος Leader 2023-2027

 


Δ.Τ. Συγχαρητήριο Μήνυμα για κ. Γεώργιο Τζήμα από πρόεδρο Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου & Δ.Σ.

 Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Τζήμα



Ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και το Διοικητικό Συμβούλιο του

Επιμελητηρίου Πιερίας, εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήρια στον Ταξίαρχο κ.

Γεώργιο Τζήμα, μέχρι πρότινος Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, για την τοποθέτησή

του, στη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής

Μακεδονίας.

Η εμπειρία του, η ικανότητά του, η συνέπεια και το ήθος του σε όλη την μέχρι τώρα

πορεία του, αποτελούν τα εχέγγυα για το έργο το οποίο καλείται και αυτή τη φορά

να επιτελέσει.

Ως Επιμελητήριο Πιερίας είχαμε μια άψογη και αποτελεσματική συνεργασία, η

οποία ευχόμαστε να συνεχιστεί και από τη νέα του θέση, ως επικεφαλής της

Αστυνομίας στην Περιφέρειά μας.

Του ευχόμαστε υγεία, καλή δύναμη, με πολλές επιτυχίες στη ζωή του και καλή

συνέχεια στο επιτυχημένο έργο του.


Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας


Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

ΣΥΠΑ για Φορέα Λαϊκών Αγορών-Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις…. άρχισαν τα όργανα

 «Φορέας Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής»

Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από την ψήφιση του ν.5003/2022, που ανάμεσα στα άλλα η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ (ψήφισε υπέρ) και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ (ψήφισε παρών) νομοθέτησε την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τις Λαϊκές Αγορές σε νομικό πρόσωπο, στη Διοίκηση του οποίου έχουν ισχυρή παρουσία οι εκπρόσωποι μεγαλοπαραγωγών- πωλητών κλπ, όπου Ελεγκτές και ελεγχόμενοι-αδειοδοτούμενοι είναι μαζί και καθορίζουν μαζί όλους τους όρους και τις διαδικασίες του φορέα!!! και οι παρεμβάσεις τους έγιναν μεγαλύτερες και εμφανέστερες.

Έφτασαν στο σημείο υπάλληλος Σωματείου Παραγωγών, προφανώς καθ’ υπόδειξη της Διοίκησης του Σωματείου που εργάζεται να κάνει υποδείξεις και παρατηρήσεις σε συναδέλφους της υπηρεσίας!!! Και επειδή το έργο αυτό οι εργαζόμενοι της (πρώην) Δ/νσης Λαϊκών Αγορών το έχουν ξαναλουστεί, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι πρέπει να μαζέψουν τους «εντολοδόχους»…

Οι εργαζόμενοι του νέου φορέα, οι υποχρεωτικά, παρά τη θέλησή τους αποσπασμένοι συνάδελφοί μας  δεν θα ανεχθούν καμιά παρέμβαση, καμιά εντολή, πέρα από την υπηρεσιακή ιεραρχία.

Ας σταματήσουν όλοι οι «παρατρεχάμενοι» να επιβεβαιώνουν τις αιτιάσεις εναντίωσής μας στη δημιουργία αυτού του καρικατούρα Φορέα του Δημοσίου.

Βιβλιοπωλείο Μάτι

 


ΕΚΛΟΓΕΣ...Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ(αν γίνουν)!

1.-2009 Ν.Δ. Φτώχεια και απόβολή από το Γήπεδο..
2.-2009 ΠΑΣΟΚ Νίκη στίς Εκλογές γιατί ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
3.-2010 ΠΑΣΟΚ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που άπαντες το ΣΤΗΡΙΞΑΝ!!!!!!!!!!!
4.-2010 ΠΑΣΟΚ 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ +ΚΑΙ ξεκίνημα της ΦΤΩΧΕΙΑΣ!!!!
5.-2012 Ν.Δ+ΠΑΣΟΚ(ΣαμαροΒενιζέλος): 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ+ΝΕΤ+ΕΝΦΙΑ
6.-2015 ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΑΤΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ+3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ+ΚΑΤΟΧΗ("Ν"4336/14-8-215ΦΕΚ94Α/ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ-ΣΕΛ.1014)
7.-Ν.Δ. 2019 Καταπάτηση όλων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΚΑΙ Εξευτελισμός του Ανθρώπινου Είδους
ΟΥΔΕΙΣ-ΟΥΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ, ήτοι "Βουλευτές" η Πολιτικά Κόμματα, αλλά στήριξαν την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ/ΚΑΤΟΧΗ με την παραμονή τους!!
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΝΕΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ
1.- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ο Αρχηγός του ΨΗΦΙΣΕ το 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και βέβαια παρέμεινε εντός σαν "Βουλευτής", τότε του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!
2.- Αρχηγός Κόμματος δήλωσε ΔΗΜΟΣΙΑ ότι ο ΔΕΝΔΙΑΣ είναι πολύ σοβαρός και θα μπορούσε να συνεραστεί μαζί του,όταν ο πιόπάνω αγκαλιαζόταν με ανταλλαγή "ασπασμών" με τον Τούρκο ΥΠΕΞ στή ΘΡΑΚΗ!!!
3.- Πρόεδρος Κόμματος με Άρθρο του καιΑνακοίνωση του Κόμματός του "Καλείόλα τα Πολιτικά Κόμματα ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΒΟΥΛΙΟΥ σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" και δηλώνει ότι "θα διεκδικήσουμε"!!
4.- Πρόεδρος Κόμματος ήταν Υφυπουργός όταν υπογραφόταν ακόμα και η "Συνθήκη των ΠΡΕΣΠΩΝ" και ούτε τότε παραιτήθηκε!
Κανένα απολύτως δεν ξεσήκωσε τούς Πολίτες όταν κατακρεουργούσαν όλα τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και υποχρέωναν ΜΕγάλη μερίδα του Λαού σε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!!!!!
Κανένα απολύτως δεν κατήγγειλλε ποτέ την Ε.Ε. + ΕΥΡΩ με Τρόπο ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ!!!
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ!!
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΥΤΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!!!!

Ξεκινά η επέλαση του χιονιά - Πότε θα το «στρώσει» και στα πεδινά ...

 Η κακοκαιρία θα φέρει εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας – Προ των πυλών σκληρό κρύο.

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κυμανθεί ο καιρός και αυτή τη βδομάδα καθώς οι βροχές, οι καταιγίδες και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν προβλέπεται να κοπάσουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Παρά τις αντεγκλήσεις μεταξύ μετεωρολόγων για το πότε θα χτυπήσει σιβηρικό ψύχος την Ελλάδα με χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, το σίγουρο είναι ότι ο καιρός αναμένεται να «αγριέψει» για τα καλά στο επόμενο διάστημα.

Γ' Εθνική: Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής (29/01) 2ος όμιλος – 11η αγωνιστική



Μακεδονικός Φούφα-Πιερικός 1-2
Κεραυνός Αγγελοχωρίου-ΦΣ Κοζάνη 1-1
ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Καστοριά 0-1
ΠΟ Ελασσόνας-Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 1-0
ΑΕΠ Κοζάνης-Δωτιέας Αγιάς 0-0
Σβορώνος-Εδεσσαϊκός 1-0
Ολυμπιακός Βόλου-ΑΟ Χανιώτης (Δευτέρα 30/1 – 15:00)


Jennifer Lopez: Αποκαλύπτει τα μυστικά της beauty ρουτίνας της που ακολουθεί εδώ και χρόνια

   Αν υπάρχει μια star την οποία οι περισσότερες γυναίκες θαυμάζουμε, αυτή δεν είναι άλλη από την Jennifer Lopez. Η τραγουδίστρια είναι μια εξαιρετική performer, διαθέτει ένα υπέροχο σώμα στα 52 της, ενώ και η επιδερμίδα της είναι αξιοζήλευτη.

Η Jennifer Lopez έχει ένα βασικό μυστικό ομορφιάς που το επαναλαμβάνει κάθε φορά που την ρωτούν: Κοιμάται τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα. Υπάρχει όμως και μία ρουτίνα καθημερινής περιποίησης στην οποία μένει πιστή και ακολουθεί εδώ και χρόνια.

H άσκηση που θα σε βοηθήσει να χάσεις λίπος από την κοιλιά αλλά και όλο το σώμα

 Για να καταφέρεις να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά, αρκεί να ακολουθήσεις μια και μοναδική άσκηση, η οποία όχι μόνο δεν απαιτεί πολύ χρόνο, κόπο και εξοπλισμό, ενώ συμβάλλει και στην άμεση μείωση του λίπους από την κοιλιά.

Ποια είναι αυτή;

Γιατί μειώνεται η ένταση των οργασμών;

 
Όπως πολλές διαστάσεις του σεξ, έτσι και η ένταση του οργασμού εξαρτάται από το άτομο και την περίσταση. Εδώ αναφέρονται μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι οργασμοί μπορεί να γίνονται λιγότερο έντονοι:

Ηλικία

Τα επίπεδα των ορμονών μειώνονται και στα δυο φύλα με την πάροδο του χρόνου. Τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες μειώνονται σταδιακά, κάτι που μπορεί να μειώσει τόσο την επιθυμία όσο και την ένταση του οργασμού.

Στις γυναίκες η μείωση των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση είναι πιο απότομη. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η κλειτορίδα καθίσταται λιγότερο ευαίσθητη λόγω αυτής της μείωσης των οιστρογόνων. Καθώς πολλές γυναίκες κορυφώνουν μέσω της κλειτοριδικής διέγερσης, η μικρότερη ευαισθησία του οργάνου μπορεί να ελαττώσει την ένταση των οργασμών.

Βραδύτερη η απώλεια μνήμης στους ηλικιωμένους που κάνουν υγιεινή διατροφή

 Ένας γενικότερα υγιεινός τρόπος ζωής και ιδιαίτερα η υγιεινή διατροφή σχετίζεται με πιο αργή απώλεια της μνήμης στους ηλικιωμένους, δείχνει μια νέα μεγάλη κινεζική επιστημονική έρευνα. Τα οφέλη αφορούν ακόμη και όσους έχουν το κατ' εξοχήν γονίδιο (ΑΡΟΕ), που αυξάνει τον κίνδυνο για νόσο Αλτσχάιμερ και άνοια.

Η μνήμη μειώνεται συνεχώς μετά από μια ηλικία, αλλά οι άνθρωποι, όπως δείχνει και η νέα μελέτη, μπορούν να επιβραδύνουν αυτή την εξέλιξη. Όσες περισσότερες υγιεινές συμπεριφορές συνδυάζονται (διατροφή, σωματική άσκηση, κοινωνικές επαφές, γνωστικά ερεθίσματα όπως διάβασμα και γράψιμο, μη κάπνισμα, μη κατανάλωση ακλοόλ κ.α.) -με κυριότερη σε ειδικό βάρος τη διατροφή- τόσο μεγαλύτερο θα είναι το όφελος.

Σοβαρό τροχαίο με δυο τραυματίες

 Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μετά το τροχαίο που σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής, 29 Ιανουαρίου, στην περιοχή του Εσταυρωμένου και ένα ακόμα πήγε μόνο του με ελαφριά ευτυχώς τραύματα.

Ειδικότερα, άγιο είχαν οι εμπλεκόμενοι στο τροχαίο που σημειώθηκε νωρίτερα, καθώς παρά την σφοδρή σύγκρουση, των δύο οχημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, γλίτωσαν με ελαφριά τραύματα και τα τρία άτομα που επέβαιναν στα οχήματα και τα οποία είχαν εγκλωβιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr δε χρειάστηκε να επιχειρήσουν οι πυροσβέστες για τον απεγκλωβισμό, των τραυματιών, καθώς μέχρι να φτάσουν τα άτομα είχαν ήδη απεγκλωβιστεί.

Ξεχειλίζει η οργή στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του 29χρονου Αφροαμερικανού

Οργή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η δημοσιοποίηση των βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό του 29χρονου Αφροαμερικανού Τάιρ Νίκολς από αστυνομικούς. Περίπου 50 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στο Μέμφις, στην πολιτεία Τενεσί, για να απαιτήσουν δικαιοσύνη μετά τη βίαιη σύλληψη του νεαρού Αφροαμερικανού καθώς οδήγησε στον θάνατό του τρεις ημέρες αργότερα.

«Τι θα κάνετε», φώναζε διαδηλώτρια με τηλεβόα στο «πάρκο των μαρτύρων», στο κέντρο του Μέμφις, απευθυνόμενη στην αρχηγό της αστυνομίας της πόλης.

Τα πλάνα από τη σύλληψη του Τάιρ Νίκολς δείχνουν τον βάρβαρο ξυλοδαρμό του για ώρα από πέντε αστυνομικούς, επίσης Αφροαμεκαρινούς, έπειτα από έλεγχο, που θεωρητικά θα ήταν ρουτίνας, στη μεγαλούπολη του Τενεσί την 7η Ιανουαρίου. Οι εν λόγω αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για δολοφονία, απομακρύνθηκαν από το αστυνομικό σώμα.

Κακοποιός με ένα χέρι και ένα πόδι μέλος συμμορίας που έκλεβε σπίτια

Μια σπείρα που «αλώνιζε» σε όλη την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης. Οι «ποντικοί» τρύπωναν σε σπίτια κατά την διάρκεια… πανηγυριών και έστηναν το δικό τους πανηγύρι σε όλα τα δωμάτια.

Η λεία τους, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ανέρχεται στις διακόσιες χιλιάδες ευρώ και η δράση τους ξεκίνησε από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Έγιναν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα και στην περιοχή Στιμάγκα Κορίνθου όπου συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 31χρονο αλλοδαπό. 

Οι αστυνομικοί στάθηκαν τυχεροί, όσον αφορά τα κλοπιμαία, καθώς βρέθηκαν αρκετά αντικείμενα τα οποία θα αποδοθούν στους κατόχους τους.

Συγκεκριμένα,  βρέθηκαν Συνολικά και κατασχέθηκαν: 

  • το χρηματικό ποσό των -12.140- ευρώ, 
  • -8- κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM, 
  • -2- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, 
  • -1- ζευγάρι κιάλια, 
  • -1- drone, 
  • -4- διαβατήρια, 
  • διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και 


Αιματηρή συμπλοκή σε μπαρ

  Αιματηρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, σε μπαρ του Ρεθύμνου, πολύ κοντά στο αστυνομικό μέγαρο. Στο επεισόδιο εμπλέκεται αστυνομικός που υπηρετεί στο Ρέθυμνο και μια παρέα νεαρών από τον Μυλοπόταμο.

Η αιματηρή συμπλοκή έγινε στις 4:10 στο μπαρ όπου εργάζεται ο πατέρας του αστυνομικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι νεαροί προκάλεσαν φασαρία και μάλιστα έδειραν θαμώνα του καταστήματος. Οι ιδιοκτήτες τούς έδιωξαν και ενημέρωσαν τόσο τις αρχές, όσο και τον υπεύθυνο του καταστήματος που συνέβη το αιματηρό επεισόδιο, προκειμένου να μην τους αφήσουν να μπουν μέσα.Έτσι, όταν ο 55χρονος πατέρας του αστυνομικού δεν τους επέτρεψε την είσοδο, ξέσπασε φασαρία. Ο 27χρονος τράβηξε μαχαίρι με αποτέλεσμα ο αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας, να μπει στη μέση για να προστατεύσει τον πατέρα του.

«Λύγισε» στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν ο Τσιτσιπάς

 Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, που είχε διάρκεια δύο ώρες και 59 λεπτά, επικράτησε στον τελικό του Australian Open, του Ελληνα πρωταθλητή με 6-3, 7-6(4), 7-6(5). Εκτός από το πρώτο Grand Slam -και 10ο (!) στην Μελβούρνη- της χρονιάς, που είναι και το 22ο (σ.σ. όσα έχει κατακτήσει και ο Ράφα Ναδάλ) στην καριέρα του, ο «Νόλε» επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η ATP.

Ο Σέρβος πρωταθλητής, επέβαλε τον ρυθμό του σε όλην την διάρκεια του αγώνα και αφού πήρε με σχετική άνεση το πρώτο σετ, κατάφερε ν' ανταποκριθεί στην «αντίδραση» του Τσιτσιπά στο δεύτερο σετ και να φθάσει τελικά στην νίκη, χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα.

Νεκρός ποδοσφαιριστής από ανακοπή καρδιάς μέσα στο γήπεδο ( Ξαφνικά ?! )

 Έφυγε από τη ζωή 46χρονος ποδοσφαιριστής από ανακοπή καρδιάς μέσα στο γήπεδο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή ο αθλητής κατέληξε βυθίζοντας σε ανείπωτη θλίψη την οικογένειά του και τον αθλητικό κόσμο της Αργολίδας.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, o άτυχος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που ήταν επαγγελματίας στον χώρο των τουριστικών ειδών με κατάστημα στο παλιό Ναύπλιο, κατέρρευσε αργά το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο του Δρεπάνου, κατά την διάρκεια του αγώνα Προίτος - Εθνικός Τολού, για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αργολίδας.

Ο ποδοσφαιριστής του Προίτου υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου, όπου να σημειωθεί ότι δεν εφημέρευε και άνοιξε μόνο και μόνο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον ασθενή.

Εκεί οι γιατροί έκαναν το αδύνατο δυνατό για να τον σώσουν, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Κλίμα οδύνης επικράτησε στο Νοσοκομείο Ναυπλίου με την οικογένειά του και τους συναθλητές του, να μην μπορούν να πιστέψουν πως έφυγε από τη ζωή ο 46χρονος έτσι ξαφνικά.

 

Νέο Πρόγραμμα προβολών από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης


Το πρόγραμμα προβολών (Ώρα Έναρξης: 20:00)


 1. Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

 Δεν υπάρχει κακό / Sheytan Vojud Nadarad (Σκηνοθεσία: Μοχάμαντ Ρασούλοφ,

 Ιράν)


2. Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου
           Απέραντη αγάπη / L’immensita (Σκηνοθεσία: : Έμανουέλ Κριαλέζε, Ιταλία)


3. Δευτέρα 20  Φεβρουαρίου

Η Συνωμοσία του Καΐρου / Walad Min Al Janna (Σκηνοθεσία: Ταρίκ Σαλέχ,

Αίγυπτος)


4. Τετάρτη 1 Μαρτίου

Τα πνεύματα του Ινισερίν/ The banshees of Inisherin (Σκηνοθεσία: Μάρτιν

ΜακΝτόναΙρλανδία)

 

Ο Άγγελος Συρίγος και ο Αλκιβιάδης Στεφανής την 30-1-2023 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

 


Ακριβώς εκατό χρόνια μετά την έναρξη των συνομιλίων για την Σύμβαση της Λωζάνης την 31η Ιανουαρίου 1923 η Σχολή Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

έχει την εξαιρετική χαρά και τιμή να φιλοξενεί την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00 τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελο Συρίγο
και τον σύμβουλο της κυβέρνησης επί Ακριτικών Περιοχών πρ. Υφ. Άμυνας και στρατηγό ε.α. κ. Αλκιβιάδη Στεφανή

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «30 Ιανουαρίου 1923… 100 χρόνια από τη Σύμβαση της Λωζάνης η οποία οδήγησε στην συνθήκη την 24-7-1923».

Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Κατερίνης «Ολύμπιος Ζεύς» της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ.

Ζωντανά από την Λωζάνη θα μεταδοθεί μήνυμα του ιατρού Γεωργίου Σγούρδου προέδρου του Πολιτιστικόυ Φορέα Μέλισσα του ΕλληνισμούΠ που εδρεύει στην Λωζάνη και σκοπό έχει την προβολή του Οικουμενικού μηνύματος του Ελληνικού πολιτισμού.

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Το διήμερο 27-28 Ιανουαρίου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας

Πιερίας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας

Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως

κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο.

Συμπροσευχήθηκε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος. Τα αναλόγια στελέχωσαν

πολυμελείς χοροί καθηγητών και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟ 5 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 


Θετική και αποδεκτή κρίθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών

Συλλόγων Μακεδόνων «Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος», η υποβληθείσα

πρόταση από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κατερίνης «Νοσταλγοί της

Παράδοσης» για την φιλοξενία στην Πιερική πρωτεύουσα, τον προσεχή

Σεπτέμβριο, το 5 ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Πολιτιστικών Συλλόγων της

χώρας που εκφράζονται στην παράδοση (μουσική-χορός-ενδυμασία) και τη

λαογραφία.

Ο Παναγιώτης Μπόρας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου στο πλευρό του Βαγγέλη Γερολιόλιου

 ΣΥΝθεση: Ο Παναγιώτης Μπόρας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου στο πλευρό του Βαγγέλη Γερολιόλιου


Μεταξύ των προσώπων που δεν θέλουν συστάσεις, γιατί με το έργο και την προσφορά τους είναι ιδιαίτερα αγαπητοί, είναι ο Παναγιώτης Μπόρας, με τον οποίο συμπορευόμαστε στη ΣΥΝθεση.

Πτυχιούχος του τμήματος Μουσικής επιστήμης και τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδικότητα στο παραδοσιακό κλαρίνο και μεταπτυχιακες σπουδές στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση ο Παναγιώτης Μπόρας ενδιαφέρεται, ασχολείται και συμμετέχει ενεργά σε θέματα πολιτισμού και παράδοσης.

Καθηγητής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, μέλος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς “Εμμανουήλ Κριαράς” και διευθυντής ορχήστρας στη Χορωδία και τα Μουσικά Σύνολα της Στέγης καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Εφέσου “Το Στουπί”, ο Παναγιώτης επιθυμεί με τις προτάσεις και τις ιδέες του να προσφέρει στην κοινότητά του και στον Δήμο.

Ο Παναγιώτης Μπόρας θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου με τη

ΣΥΝθεση στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Του ευχόμαστε από καρδιάς δύναμη και επιτυχία.

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου προς τον Ταξίαρχο Γεώργιο Τζήμα για την προαγωγή του σε Διευθυντή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας

 Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον Ταξίαρχο Γεώργιο Τζήμα, μέχρι πρότινος Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, για την προαγωγή του σε Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τις πρόσφατες κρίσεις αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.


Το ήθος, η εμπειρία, η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα του έργου του στο πλαίσιο της ασφάλειας και προστασίας του πολίτη και της πάταξης της εγκληματικότητας αναγνωρίζονται.

Τον ευχαριστούμε για την έως τώρα αγαστή συνεργασία και του ευχόμαστε ολόψυχα υγεία, καλή δύναμη στο νέο του πόστο και συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του. 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΖΗΜΑ

 


Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Tαξίαρχο Γεώργιο Τζήμα για την ανάληψη των

νέων του καθηκόντων στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, ως Γενικός Περιφερειακός

Αστυνομικός Διευθυντής.

Η ευσυνειδησία, το ήθος, η εργατικότητα και η υπευθυνότητά του αποτελούν τα εχέγγυα

για την επιτυχή του πορεία στα νέα υψηλά του καθήκοντα.

Θερμά συγχαρητήρια! Καλή δύναμη!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 1 ου Π.ΕΠΑ.Λ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή του 1 ου

Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης στη Βέροια.

Συμμετείχαν 50 μαθητές α΄και β΄ λυκείου, συνοδευόμενοι από καθηγητές της

σχολικής μονάδας, με επικεφαλής τη διευθύντρια κα Μαρία Κοκκίνου.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας, καλεί τα μέλη του

σύμφωνα με το άρθρο 16 του καταστατικού, στην ετήσια γενική συνέλευσή του, την Κυριακή 5

Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11.30 στον 1 ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Εκάβη).


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1.- Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός ετών 2020,2021,2022,

2.- Τροποποίηση καταστατικού,

3.- Διοργάνωση διήμερης συνάντησης πρωτοπόρων - ιδρυτών του συνδικαλισμού,

4.- Έκδοση λευκώματος με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων του συνδέσμου.

Περί ώρα 12.45 θα γίνει η κοπή της Βασιλόπιτας και η βράβευση των επιστημόνων ΑΕΙ-ΤΕΙ

τέκνων μελών μας.


Κατερίνη 27 Ιανουαρίου 2023


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

 Αδαμόπουλος Δημήτριος                                   Γεωργιάδης Γεώργιος

Συλλυπητήριο μήνυμα

 Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου και όλων των συνεργατών του Πολιτικού μου Γραφείου στον φίλο και συνεργάτη μας Θανάση Παπαμιχαήλ και την οικογένειά του για την απώλεια της πολυαγαπημένης του αδελφής Σοφίας.


Φίλε Θανάση, κουράγιο, δύναμη και υπομονή. Καλό παράδεισο. Να αναπαυθεί η ψυχή της. 

ΦΩΝΤΑΣ ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ 

Ενίσχυση του στόλου καθαριότητας με ένα νέο απορριμματοφόρο 22 κυβικών μέτρων

 Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ενίσχυση του στόλου καθαριότητας με ένα νέο απορριμματοφόρο 22 κυβικών μέτρων


Με ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο - πρέσσα, χωρητικότητας 22 κυβικών μέτρων, ενισχύθηκε ο στόλος καθαριότητας του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Πρόκειται για ένα νέο όχημα από μία σειρά πολλών νέων μηχανημάτων και οχημάτων με τα οποία εξοπλίζεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, από προγράμματα και ίδιους πόρους, των οποίων οι διαγωνισμοί έχουν ολοκληρωθεί.

Συγκεκριμένα παρελήφθησαν:
ꞏ 3 απορριμματοφόρα
ꞏ 1 καδοπλυντήριο
ꞏ 1 δορυφορικό απορριμματοφόρο
ꞏ 1 απορριμματοφόρο - πρέσσα 22 κυβ. μ., και
ꞏ 2 ημιφορτηγά pickup 4X4

Ο παρακάτω εξοπλισμός και οχήματα βρίσκονται στη διαδικασία παραλαβής:
ꞏ 8 ανοιχτά containers
ꞏ 1 απορριμματοφόρο - πρέσσα 16 κυβ. μ.
ꞏ 1 καλαθοφόρο
ꞏ 1 γκρέιντερ, και
ꞏ 1 τριαξονικό φορτηγό με γάντζο

Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται οι αυξημένες ανάγκες στην καθαριότητα των δώδεκα κοινοτήτων του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.


ΣΥΠΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ» ΣΥΝΕΧΕΙΑ….

 ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ» ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

 

         Την απαράδεκτη πεπατημένη των αυθαίρετων «μετακινήσεων» συνεχίζει η Περιφερειακή Αρχή, με την σύμπραξη Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.

         Μετά το «τσουνάμι» των αυθαίρετων «μετακινήσεων» προς τις Δ/νσεις Μεταφορών, ήρθε νέο κύμα…

Ας μας πει η Περιφερειακή Αρχή μέχρι πότε θα κάνει «μπαλάκι» τους εργαζόμενους «μετακινώντας» τους από υπηρεσία σε υπηρεσία για να «βουλώνουν» τις τρύπες της τραγικής υποστελέχωσης όλων των υπηρεσιών;

Η διαμαρτυρία όλων των υπαλλήλων της Δ/νσης Αλιείας για την αυθαίρετη, άδικη και απαράδεκτη «μετακίνηση» συναδέλφισσας από το Τμήμα Αλιείας της Δυτικής Αττικής στην Δ/νση Τεχνικών Έργων είναι ενδεικτική της κατάστασης και των προβλημάτων που δημιουργούνται.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας στον Δήμο Θερμαϊκού εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας



 Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια.

Το νέο, σύγχρονο σχολείο είναι δυναμικότητας 300 μαθητών, βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, “το νέο σχολείο, πέρα από το γεγονός ότι διασφαλίζει τις κατάλληλες εκπαιδευτικές συνθήκες για τους μαθητές και τους καθηγητές, δίνει επίσης λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Θερμαϊκού, που βελτιώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια με τις νέες σύγχρονες σχολικές μονάδες που κατασκευάζουμε και παραδίδουμε. Πρόκειται για μια πλήρη σχολική μονάδα, από τις πλέον σύγχρονες στην Κεντρική Μακεδονία”.

Μαγευτικός Όλυμπος Πριόνια ( Φωτο Drone Mysta)





 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ

 Αποδεχόμενη τις σχετικές προσκλήσεις, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της

Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, τίμησε με την

παρουσία της το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που

πραγματοποίησαν με αφορμή τη νέα χρονιά συλλογικοί και κοινωνικοί φορείς, το

Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου 2023.

Την πρώτη ημέρα του Σαββατοκύριακου, η κ. Μίχου παρέστη στη Νέα

Τραπεζούντα Κατερίνης, όπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του τοπικού Μορφωτικού

Ποντιακού Συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης». Με την ευκαιρία της κοπής της

βασιλόπιτας, πέρα των ευχών συνομίλησε με τον πρόεδρο Βασίλη Παραδεισόπουλο,

αλλά και με μέλη και φίλους του προσφυγικού σωματείου τόσο για το πρόγραμμα

των δραστηριοτήτων του νέου έτους, όσο και για λειτουργικά θέματα του συλλόγου