ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Kia Niro: Το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Γυναίκας

 Το Kia Niro ψηφίστηκε ως το «Καλύτερο Αυτοκίνητο στον Κόσμο για το 2023» στα φετινά βραβεία WWCOTY.

Η Kia ανακοίνωσε ότι το ολοκαίνουργιο Niro κέρδισε το βραβείο «Καλύτερο Αυτοκίνητο στον Κόσμο για το 2023» στο «Women’s World Car of the Year».

Η ανακοίνωση του νικητή  έγινε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μια πολύ ξεχωριστή μέρα όχι μόνο γιατί δίνει στις γυναίκες “φωνή” αλλά και λόγω του ότι σε πολλές χώρες η αυτοκινητοβιομηχανία συνδέεται με την προσωπική αυτονομία.

Πριν ψηφίσουν, οι 63 γυναίκες δημοσιογράφοι αυτοκινήτων από 43 χώρες δοκίμασαν δεκάδες μοντέλα και τα αξιολόγησαν στην κάθε τους λεπτομέρεια. Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας επιλέχθηκαν τα καλύτερα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία από συνολικά 59 υποψήφια μοντέλα.

Στο δεύτερο γύρο η κριτική επιτροπή ψήφισε μεταξύ των παραπάνω 6 μοντέλων για να αναδείξει το Καλύτερο Αυτοκίνητο  του Κόσμου 2023. Στο τέλος, και μετά από πολύωρες αξιολογήσεις, η ζυγαριά έγειρε πολύ υπέρ του Kia Niro.

Το ολοκαίνουργιο Niro έχει σχεδιαστεί από την αρχή για να ανταποκρίνεται και να υπερβαίνει τις προσδοκίες των περιβαλλοντικά ευαίσθητων καταναλωτών. Αναπόσπαστο μέρος της αυξανόμενης ηλεκτροκίνητης σειράς μοντέλων της Kia, η επόμενη γενιά Niro έχει σχεδιαστεί από την αρχή για να ανταποκρίνεται στις περίπλοκες και ποικίλες ανάγκες των σημερινών καταναλωτών που έχουν επίγνωση της βιωσιμότητας.

Η δεύτερη γενιά του Niro έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Golden Steering Wheel στην κατηγορία «Compact SUV» και της πρώτης θέσης στην κατηγορία μαζικής αγοράς στη μελέτη J.D. Power 2022 Electric Vehicle Experience Ownership Study.

Όλες οι ψηφοφορίες έχουν επαληθευτεί από την Grant Thornton  στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας που  έχει πιστοποιήσει τα αποτελέσματα του WWCOTY από την έναρξή του το 2009.

Ζάκυνθος: Το νησί με την πλούσια φυσική κληρονομιά

 Η Ζάκυνθος έχει πολλούς λόγους να είναι υπερήφανη για τις φυσικές ιδιαιτερότητές της. Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000 για τις Προστατευόμενες Περιοχές και δίνεται μεγάλη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta και οι μεσογειακές φώκιες Monachus Monachus βρίσκουν καταφύγιο στις ακτές του νησιού, προκαλώντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

Θεματικό Εκθεσιακό Κέντρο της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα

Το εκθεσιακό και ενημερωτικό υλικό και η χρήση των πολυμέσων εισάγουν τον επισκέπτη στον υπέροχο κόσμο της θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta. Σκοπός του Κέντρου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη θαλάσσια χελώνα και τις παραλίες ωοτοκίας της στη Ζάκυνθο.

Τζένιφερ Λόπεζ: Επιμένει ότι είναι... φυσική - «Δεν έχω κάνει ποτέ μπότοξ, αυτό είναι το πρόσωπό μου»

 
Ενώ η Τζένιφερ Λόπεζ μέχρι πρόσφατα αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα στον χώρο του θεάματος για τις γυναίκες, πλέον φαίνεται πως οι θαυμάστριές της έχουν αρχίσει να απογοητεύονται από εκείνη.


Η Λατίνα σταρ παραμένει φυσικά, μια πολύ εντυπωσιακή παρουσία, όμως δεν είναι τελικά, τόσο φυσική, όσο ισχυρίζεται.

Πρόσφατα, ήρθε αντιμέτωπη με σκληρή κριτική από ορισμένα άτομα στο διαδίκτυο, τα οποία ισχυρίστηκαν ότι έχει κάνει «κατάχρηση» υαλουρονικού οξέως, αλλά και άλλων μεθόδων μπότοξ. Αν και συνήθως, δεν απαντά σε αυτά τα σχόλια, αυτή τη φορά, η JLo αποφάσισε να μιλήσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της στην εκπομπή «El gordo y la flaca», μία θαυμάστρια της σχολίασε πως το «έχει παρακάνει με τις ενέσεις botox». Η ίδια τότε απάντησε πως δεν είχε κάνει ποτέ botox ή χειρουργική επέμβαση και ότι η εμφάνισή της ήταν απλώς αποτέλεσμα του φυσικού της προσώπου. Επίσης τη συμβούλευσε να είναι πιο θετική με τους ανθρώπους.

Ωμά ή μαγειρεμένα; Πότε είναι πιο υγιεινά τα παρακάτω λαχανικά;

 Υπάρχει η -μάλλον λανθασμένη- πεποίθηση ότι τα λαχανικά είναι καλύτερο να τα καταναλώνουμε ωμά, καθώς έτσι κρατάνε όλες τις βιταμίνες τους και είναι πιο ωφέλιμα για τον οργανισμό μας. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλα τα λαχανικά, καθώς κάποια εξ αυτών είναι πιο ωφέλιμα για τον οργανισμό μας όταν μαγειρευτούν.

Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με 10 από τα πιο υγιεινά λαχανικά. Εσείς πώς θα τα καταναλώνατε; Ωμά ή μαγειρεμένα; Προτού διαβάσετε τι πραγματικά ισχύει, μαντέψτε τη σωστή απάντηση και συγκεντρώστε στο τέλος τη βαθμολογία σας στο κουίζ. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να σας εκπλήξουν!

Η επέλαση των «second hand» ρολογιών – Πώς τα μεταχειρισμένα Rolex ξεπερνούν σε αποδόσεις τη Wall Street

 Αποδόσεις, οι οποίες ξεπερνούν τις αντίστοιχες της Wall Street, εμφανίζουν τα μεταχειρισμένα ρολόγια της Rolex, της Patek Philippe και της Audemars Piguet, γεγονός που επιβεβαιώνει την επενδυτική αξία της second-hand αγοράς των πολυτελών προϊόντων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος αύξησης των τιμών των μεταχειρισμένων ρολογιών των συγκεκριμένων εταιρειών, από το 2018 έως και σήμερα, κυμαίνεται στο +20%. Την ίδια στιγμή, οι μέσες ετήσιες αποδόσεις των μετοχών του S&P 500 ανέρχονται μόλις στο 8%.

Συμμορία δυτικών προαστίων με μαχαίρια και σιδερογροθιές - Ανέβαζαν τα «κατορθώματά» τους στο TikTok

 Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής,  σε συνεργασία με το Τ.Α Πετρούπολης, για τον εντοπισμό και σύλληψη μελών διαβόητης συμμορίας, που διέπρατταν ληστείες με θύματα ανήλικους, τις βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα και μετά ανέβαζαν το επίμαχο υλικό στα social media -κατά προτίμηση στους λογαριασμούς τους στο TikTok.


Ήδη, έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, που θεωρούνται ο «πυρήνας» αυτής της συμμορίας, που σκορπούσε τον τρόμο στα δυτικά προάστια και ειδικότερα στην Πετρούπολη.

Διευρύνεται ο κύκλος των διώξεων – «Ίσως να είχε αποφευχθεί το ατύχημα» λέει ο επιθεωρητής

 Ντόμινο διώξεων υπηρεσιακών παραγόντων προκαλεί η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, καθώς μετά τον 59χρονο Σταθμάρχη, Βασίλη Σαμαρά, διώξεις ασκήθηκαν χθες κατά του Επιθεωρητή του ΟΣΕ, Δημήτρη Νικολάου, αλλά και των δύο Σταθμαρχών της απογευματινής βάρδιας. Τα αδικήματα, για τα οποία ασκήθηκαν οι διώξεις είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, δηλαδή κακούργημα με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια, όπως και τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή, δηλαδή πλημμελήματα. Οι πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν οι ευθύνες να τραβούν την ανιούσα στο οργανόγραμμα του ΟΣΕ, περιλαμβάνοντας και πρόσωπα με συνολική ευθύνη επί των βαρδιών.

Πυροβολισμοί στο Αμβούργο - Τουλάχιστον επτά νεκροί

 Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν έπειτα από πυροβολισμούς σε κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά, στο Αμβούργο.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην περιοχή Άλστερντορφ και τράπηκε σε φυγή.
Μεταξύ των επτά νεκρών εκτιμάται πως μπορεί να βρίσκεται ο δράστης.
«Βρήκαμε νεκρό άτομο σε κοινοτικό κέντρο στο Γκρος Μπόρστελ που υποθέτουμε ότι θα μπορούσε να είναι ο δράστης», αναφέρεται στην ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter και επισημαίνεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται «προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να εμπλέκονται άλλοι δράστες».

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Λευκό τιγράκι βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια

 Μια παράξενη υπόθεση παράνομου εμπορίου άγριου ζώου στην Ελλάδα εξετάζουν τις τελευταίες ημέρες το αστυνομικό τμήμα Σπάτων και η Περιφέρεια Παλλήνης, μετά την καταγγελία του ιδρυτή του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, για την λευκή τίγρη μόλις 4 μηνών που βρέθηκε πεταμένη στα σκουπίδια του πάρκου.

Το ζώο έχει έρθει με παράνομο τρόπο στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς του πάρκου είναι ανάπηρο από την μέση και κάτω. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου την λευκή τίγρη εντόπισαν το πρωί της περασμένης Τρίτης 28 Φεβρουαρίου τα άτομα της καθαριότητας του Δήμου.
«Οι άνθρωποι της καθαριότητας βρήκαν την περασμένη Τρίτη το πρωί ένα εγκαταλελειμμένο άσπρο τιγράκι κάτω από τα σκουπίδια του πάρκου. Μας ειδοποίησαν και πήγαμε και το πήραμε. Το ζώο δεν είναι καθόλου καλά στην υγεία του. Αμέσως ενημερώσαμε την αστυνομία, το δασαρχείο, την Περιφέρεια Παλλήνης και κανένας μέχρι τώρα δεν γνωρίζει ούτε από πού προέρχεται, ούτε και πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Το ζώο δυστυχώς είναι ανάπηρο, είναι μωρό περίπου 3 με 4 μηνών, θηλυκό. Το έχουμε κάνει ακτίνες και είναι χάλια η κατάστασή του» ανέφερε ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.

Μεταβίβαση ακινήτων: Έρχεται ο ηλεκτρονικός φάκελος – Με λίγα κλικ και χωρίς επισκέψεις σε εφορία και δήμους

 Τέλος στο χαρτοβασίλειο στις μεταβιβάσεις ακινήτων επιχειρεί να βάλει ο ηλεκτρονικός φάκελος που στο εξής θα συνοδεύει κάθε ακίνητο και θα περιέχει όλα τα σχετικά πιστοποιητικά και έγγραφα.

Έτσι λοιπόν θα απαιτούνται μόνο λίγα κλικ από έναν υπολογιστή στο συμβολαιογράφο και χωρίς να απαιτείται καμία επίσκεψη σε εφορία, δήμους, πολεοδομία, κτηματολογικά γραφεία. Με το νέο σύστημα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται σε χρόνο ρεκόρ για τις υποθέσεις τους, που αφορούν μεταβιβάσεις ακινήτων.

Ο «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου» τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία ενώ από την 1η Νοεμβρίου 2023 θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Το νέο σύστημα που απλουστεύει και ψηφιοποιεί τη διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών τα οποία απαιτούνται για τη σύνταξη των συμβολαιογραφικών εγγράφων αφορά συμβάσεις αποκλειστικά μεταξύ φυσικών προσώπων επί εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί ακινήτων που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν κτηματογραφηθεί και λειτουργεί Κτηματολογικό Γραφείο.

Απίστευτο οικογενειακό δράμα στη Λάρισα: Έθαψαν νεογέννητο βρέφος σε χωράφι

 Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, προχώρησαν στη σύλληψη μίας μητέρας, των γιων και της λεχώνας κόρης της, καθώς όπως αποκάλυψε η τελευταία μετά από εσπευσμένη εισαγωγή της στο νοσοκομείο, είχαν θάψει το βρέφος της σε παρακείμενο χωράφι.

Από το Νοσοκομείο της Λάρισας, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, για λεχώνα η οποία μετέβη μόνη της, καθώς εμφάνισε σηψαιμία, και έντονους πόνους, μετά από γέννα, χωρίς ωστόσο να έχει μαζί της βρέφος.

Σύμφωνα με ενημέρωση του NantiaReport.gr η νεαρή λεχώνα, γέννησε την Τρίτη (07/03) στο πατρικό της σπίτι στα Καλύβια Ελασσόνας. Η μητέρα της, υπό συνθήκες που ερευνώνται, παρέλαβε το έμβρυο και το απέρριψε στα σκουπίδια, ενώ στη συνέχεια τα αδέλφια της, προκειμένου να μην εντοπισθεί και να αποφύγουν τις όποιες νομικές συνέπειες παρέλαβαν το βρέφος και το ενταφίασαν σε παρακείμενο χωράφι.

Καιρός: Βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένονται σήμερα αρχικά σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και σε τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18 βαθμούς, από 2 έως 19, στη Θεσσαλία από 5 έως 21-22, στην Ήπειρο από 5 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 21-22, στα Επτάνησα από 10 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 18 και στην Κρήτη από 10 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Γκάλοπ Marc: Έχασε 2,9 μονάδες η ΝΔ μετά τα Τέμπη - Δεν πήρε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ - Στο 4,6% η διαφορά

 Προβάδισμα 4,6 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1. 

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα παραμένει πρώτο με 29,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25%Στην τρίτη θέση είναι το ΠΑΣΟΚ με 9,7%, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%Στο όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή βρίσκεται το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες».

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ

 



Την Τετάρτη 8 Μαρτίου εορτάστηκε στην Κατερίνη η μνήμη του εν Αγίοις

Πατρός ημών Θεοφυλάκτου, Επισκόπου Νικομηδείας.

Συγκεκριμένα, τελέστηκε Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό

Αγίας Παρασκευής Κατερίνης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου

Μητροπολίτου Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφυλάκτου, ο οποίος

άγει την ημέρα αυτή τα ονομαστήριά του.

\Έκθεση εργασίας “INTERNISA Job Fair 2023” με το συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (28-29 Μαρτίου 2023, Θεσσαλονίκη)

 


Mία μεγάλη διαδραστική έκθεση εργασίας με τίτλο “INTERNISA Job Fair” θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, με το συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, .

Η έκθεση εργασίας INTERNISA Job Fair” διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου INTERNISAχρηματοδοτείται από το ENI CBC “Mediterranean Sea Basin Programme” 2014-2020και θα φιλοξενηθεί την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Digital Transformation and Digital Skill Center (DT&S) – Cisco, στην οδό 26ης Οκτωβρίου 21, στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της έκθεσης εργασίας INTERNISA Job Fair” είναι να αναδείξει ευκαιρίες απασχόλησης στους κλάδους της τεχνολογίας, της αγροτεχνολογίας-αγροδιατροφής, του τουρισμού και του εμπορίου, σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο. Ακόμη, η διοργάνωση στοχεύει να συμβάλει στην πρόσβαση των γυναικών με ψηφιακές δεξιότητες στην αγορά εργασίας με σκοπό την  αντιμετώπιση του έμφυλου ψηφιακού χάσματος και να διασφαλίσει μια δίκαιη και βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΤΟ 15ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ


ΤΗΝ ΠΙΠΙΤΣΑ ΜΑΚΡΙΔΟΥ-ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ

Ένα μικροχρονίζον πρόβλημα που δημιουργούσε

δυσλειτουργία στους

χώρους υγιεινής του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, βρήκε τη

λύση του χάρις στην παρέμβαση της προέδρου της Σχολικής

Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου

Κατερίνης, κ. Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου.

Με την αποκατάσταση των φθαρμένων υποδομών και την

επίλυση του

Ο εγγονός του Winston Churchill την 13η Μαρτίου 2023 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

 Ο εγγονός του Winston Churchill  οποίος μένει μόνιμα στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Γενικός ιατρός – Συγγραφέας DrPanos Krokos – Churchill είναι ο επίσημος ομιλητής της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 στις 19:00 και θα μας μιλήσει για την θαυμαστή ιστορία της μητέρας του (νύφης του Churchill) αλλά και για τον παππού του Sir Winston Churchill.

Η Εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με τα Εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ».

 


Προσφορά εργασίας από το Ψητοπωλείο Δροσιά Νικόλα singe 1960 Παραλία

Από το ψητοπωλείο Δροσιά Νικόλα singe 1960 στην Παραλία  ζητούνται  άτομα για  εργασία ( σεζόν  από Μάιο – Οκτώβριο ).

1.  Σερβιτόρος/Σερβιτόρα

2.  Βοηθοί σερβιτόροι  

3.  Ψήστες - Τυλιχτές – Βοηθοί κουζίνας

Πληροφορείς  Ντότσικας Βασίλειος 

Κιν:+306947574848.

 

Εργασίες ασφαλτόστρωσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης κατά τις νυχτερινές ώρες


Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης κατά τις νυχτερινές ώρες θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023.

Πιο αναλυτικά, από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στην κατεύθυνση προς ανατολικά, στο τμήμα από το ύψος του κόμβου Κ12 (κόμβος Μουδανίων) μέχρι το ύψος του κόμβου Κ13 (Νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”) με πλήρη αποκλεισμό των κόμβων κατά τις νυχτερινές ώρες, από τις 22:00 έως τις 6:00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, ενώ συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της νύχτας σε όλο το διάστημα υλοποίησης των εργασιών ασφαλτόστρωσης, κίνηση με χαμηλές ταχύτητες και πιστή τήρηση των υποδείξεων των εργοταξιακών σημάνσεων, σεβασμό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των υποδείξεων των εργαζομένων στα συνεργεία ασφαλτόστρωσης και των στελεχών της Τροχαίας.