ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Β΄ ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 3ης-Βαθμολογία-Επόμενη 4η αγωνιστική

Αποτελέσματα
∆ΙΑΣ Α. ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ -ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ  1-2

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΠΥ∆ΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ  0-3

Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ  0-1

∆ΙΑΣ ∆ΙΟΥ -ΕΘΝΙΚΟΣ  Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ  2-1

ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ -ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ  3-0


∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ - Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ  2-2

∆ΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ -∆ΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ  0-4

ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ  1-2


Βαθμολογία
1.Διαγόρας Σεβαστής 9
2.Πύδνα Κίτρους  9
3.Ταύρος Ελάφου 9
4.Διόσκουροι 7
5.Όλυμπος Βροντούς 6
6.Αναγέννηση Σβορώνου 6
7.Δόξα Μοσχοχωρίου 6
8.Γ. Ολύμπιος Λόφου 4
9.Ατρόμητος Κατερίνης 3
10.ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης 3
11.Δίας Α. Δημητρίου 3
12.Δίας Δίου 3
13.Μακεδονικός Ν. Εφέσσου 3
14.Ακαδημία Κατερίνης 0
15.Όλυμπος Α. Σπυρίδωνα 0
16.Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 0

Επόμενη 4η αγωνιστική
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ- ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ- ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ
ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ -ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ
Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ -ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ -ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ-ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Διολισθαίνει δημοσκοπικά η Χρυσή Αυγή

Ισχνό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ προκύπτει σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Έθνους της Κυριακής.
Ειδικότερα, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,8%, με... την ΝΔ να ακολουθεί -στα όρια του στατιστικού λάθους- με 19,6%.
Πτώση εμφανίζουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, που συγκεντρώνει 7,8%, παραμένει ωστόσο τρίτο κόμμα.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 4,8% και στην πέμπτη το ΚΚΕ με 4,6%
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 3,6%, ενώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο όριο της εισόδου της Βουλής με 3,2%.
Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30,9%.
* Αξίζει να σημειωθεί ότι η διενέργεια της δημοσκόπησης συνέπεσε με το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας Φύσσα.
Οι ιθύνοντες της Metron Analysis διαπίστωσαν αισθητή πτώση στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μετά το συμβάν.
Συγκεκριμένα, στη μέτρηση 2 ημέρες πριν τη δολοφονία, η Χ.Α. συγκέντρωνε 8,5%, ενώ 2 μέρες μετά, το ποσοστό αυτό έπεσε στο 7%.
Υπάρχουν δε συγκλίνουσες εκτιμήσεις ότι το τσουνάμι των αποκαλύψεων για την έκνομη δράση της Χ.Α. θα επηρεάσει ακόμα περισσότερο την εικόνα της με συνέπεια τα δημοσκοπικά ποσοστά της να εμφανίσουν καθοδική τάση.
Όσον αφορά στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή) τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 28,7%
ΝΔ: 28,3%
Χ.Α.: 11,2%
ΠΑΣΟΚ: 7%
ΚΚΕ: 6,7%
ΑΝΕΛ: 5,2%
ΔΗΜΑΡ: 4,7%
ΑΛΛΟ: 5,1%
Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός προηγείται ο Α. Σαμαράς με 32%, έναντι 15% του Αλ. Τσίπρα.
Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Α. Σαμαράς με 42% και ακολουθούν: Κουβέλης 37%, Τσίπρας 35%, Βενιζέλος 27%, Καμμένος 25%, Κουτσούμπας 22% και Μιχαλολιάκος 13%.
Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 46%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ.

INFO
Δημοσκόπηση της 11ης Σεπτεμβρίου από την εταιρεία Pulse παρουσίαζε τη Χρυσή Αυγή με ποσοστό 15%. Σε δημοσκόπηση τις 14ης Σεπτεμβρίου από τη Rass για τον Τύπο της Κυριακής η Χ.Α. συγκέντρωνε 8,3%, ενώ 10,8% συγκέντρωνε σε έρευνα της Metrisi για τα Παραπολιτικά. 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ-ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ 3-1
















Την δεύτερη νίκη της πέτυχε η Αναγέννηση Κολινδρού επικρατώντας με 3-1  της Ανδρομάχης. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Κώστα Γκουδάρα που έκανε χατ τρικ φτάσαν τους 6 βαθμούς.Ο επόμενος αγώνας είναι με τον Θερμαϊκό Κορινού.

Σύνθεση της Αναγέννησης Κολινδρού:
Μοσχίδης, Τσιάμης Ε., Μπαδές, Χρυσάφης, Τσαντεκίδης, Τραούδας, Λακασάς (Τσιάμης Μ.), Μπαντές, Κονιανής (Μπουρανής), Γκουδάρας, Ζιώζιας (Νικολόπουλος).

Photo Hasapetis

Το ακυκλοφόρητο αντιμνημονιακό CD των Ζουγανέλη-Γεωργουσόπουλου, «ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου Στο ΧΩΝΙ!

«ΝΤΙΛΕΡ, ΚΙΛΛΕΡ και ΣΙΑ»: ακυκλοφόρητο CD, μαζί με Το ΧΩΝΙ της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου!


μουσική: Γ. Ζουγανέλης - στίχοι: Κ.Χ.Μύρης (Κ. Γεωργουσόπουλος)

τραγουδούν: Λαζόπουλος, Μπουλάς, Στόκας, Λ. Παπαδόπουλος, Μακεδόνας, Κοντογιάννης, Μάλφα, Σιδέρη, Κικίδη, Καρελάς, Ζιώγαλας, Κοτανίδη, Ζουγανέλης

Στις 29 Σεπτεμβρίου, κάθε Ελληνας έχει ακόμη έναν σημαντικό λόγο να βάλει την κυριακάτικη εφημερίδα Το ΧΩΝΙ στο σπίτι του: Αυτή τη φορά, την αλήθεια δε θα μπορείτε απλώς να τη διαβάσετε, αλλά και να την ακούσετε!

Ο εκδότης της εφημερίδας, Γιώργος Χριστοφορίδης μιλάει για το ακυκλοφόρητο, αντιμνημονιακό cd στο πρόγραμμα της Ελεύθερης ΕΡΤ

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ >>>

http://www.youtube.com/watch?v=qaSvojgEKoA

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας (Ε.Κ.Ε.Δ.Α.)

 Γνωμοδότηση για λογαριασμό της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες σε σχέση με τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Με το άρθρο 81 παρ. 1 του ν. 4172/2013 προβλέφθηκε, ως γνωστόν, η κατάργηση, από την 23η Σεπτεμβρίου 2013, του συνόλου των οργανικών θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Επιπλέον, με την ίδια διάταξη τίθενται, από την ίδια ημερομηνία, κατά την ορθότερη άποψη, σε διαθεσιμότητα οι υπηρετούντες στη Δημοτική Αστυνομία υπάλληλοι. Το γεγονός αυτό προκύπτει σαφώς από την ευθεία παραπομπή της ως άνω διατάξεως στην υποπαράγραφο Ζ.2 του ν. 4093/2012 που αφορά τη διαθεσιμότητα. Συνεπώς, μετά την πάροδο οκτώ (8) μηνών από τη θέση σε διαθεσιμότητα η υπηρεσιακή σχέση λύνεται, εφόσον δεν έχει μεσολαβήσει κατά το διάστημα αυτό μετάταξη ή μεταφορά τους σε άλλη θέση. Επισημαίνεται ότι η μετάταξη των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία ή σε άλλους φορείς ή υπηρεσίες του Δημοσίου δεν είναι δεδομένη.
Ενόψει τούτων, κρίνεται αναγκαίο οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη Δημοτική Αστυνομία να προσβάλλουν με αίτηση ακυρώσεως τις σχετικές (διαπιστωτικές) πράξεις που θα εκδοθούν και με τις οποίες θα διαπιστώνεται η θέση τους σε διαθεσιμότητα. Αρμόδιο δικαστήριο για την εκδίκαση της εν λόγω αιτήσεως ακυρώσεως είναι, ενόψει της υπαλληλικής σχέσης δημοσίου δικαίου των Δημοτικών Αστυνομικών, το Διοικητικό Εφετείο. Η έγκαιρη άσκηση των αιτήσεων ακυρώσεως κρίνεται, κατά τη άποψή μας, απολύτως αναγκαία, προκειμένου οι υπό διαθεσιμότητα Δημοτικοί Αστυνομικοί να προασπίσουν πλήρως τα έννομα συμφέροντά τους, ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει του υπαρκτού κινδύνου να μη μεταταχθούν ή μεταφερθούν σε άλλη δημόσια υπηρεσία. Επισημαίνεται ότι η άσκηση της αιτήσεως ακυρώσεως δεν επηρεάζει, ούτε κατ' ελάχιστο, τη διαδικασία κινητικότητας των υπό διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίοι μπορούν άλλωστε να παραιτηθούν από την εν λόγω αίτηση ακυρώσεως όποτε επιθυμούν, έως τη συζήτηση της ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου.
Παραλλήλως, οι υπό διαθεσιμότητα Δημοτικοί Αστυνομικοί μπορούν να ασκήσουν ενώπιον του ιδίου Δικαστηρίου (Διοικητικό Εφετείο) αίτηση αναστολής εκτελέσεως, ζητώντας την αναστολή ισχύος της πράξεως με την οποία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τη χορήγηση προσωρινούς διαταγής για την αναστολή της ισχύος της. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτελέσεως, οι αιτούντες εξαιρούνται της διαθεσιμότητας έως την έκδοση της αποφάσεως επί της αιτήσεως ακυρώσεως.
Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι κρίνεται σκόπιμη η άσκηση των ανωτέρω ενδίκων βοηθημάτων αμέσως μετά τη θέση σε διαθεσιμότητα (23.09.2013). Για τον λόγο αυτό, είναι αναγκαία η άμεση συλλογή από κάθε ενδιαφερόμενο των αναγκαίων στοιχείων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: α) η πράξη διορισμού, β) βεβαίωση υπηρεσιακών μεταβολών, γ) βεβαίωση τελευταίων αποδοχών προ της διαθεσιμότητας (αποδοχές Αυγούστου) και δ) πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η νομική επιχειρηματολογία που μπορεί να προβληθεί από τους προσφεύγοντες Δημοτικούς Αστυνομικούς αφορούν την αντισυνταγματικότητα των επίμαχων διατάξεων που αφορούν την κατάργηση των οργανικών θέσεων τους και τη διαθεσιμότητα. Ειδικώς δε για τον κλάδο των Δημοτικών Αστυνομικών οι νομικοί ισχυρισμοί εμπλουτίζονται, ενόψει της ιδιότητάς ως μονίμων υπαλλήλων των Δήμων με πρόσθετα επιχειρήματα που αφορούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Ά.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου

Σημείωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Το παρόν λάβαμε ιδιοχείρως από την ΠΟΕ-ΟΤΑ πριν λίγες ημέρες. Δεν είχε δημοσιευθεί καθώς εκκρεμεί η επίσημη αποστολή του. Ανεβαίνει σήμερα, με την ευκαιρία της ανάρτησής του στο dimastin. 

Νομικές οδηγίες στους δημοτικούς αστυνομικούς για να ακυρώσουν τη διαθεσιμότητα


Γνωμοδότηση για λογαριασμό της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες σε σχέση με τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών υπέβαλε η δικηγορική εταιρεία Απ. Παπακωνσταντίνου και Συνεργάτες. Η γνωμοδότηση αυτή κοινοποιήθηκε στους αμέσως ενδιαφερόμενους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα τη Δευτέρα 23/9 για να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους στο δικαστικό πεδίο.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:
«Με το άρθρο 81 παρ. 1 του ν. 4172/2013 προβλέφθηκε, ως γνωστόν, η κατάργηση, από την 23η Σεπτεμβρίου 2013, του συνόλου των οργανικών θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Επιπλέον, με την ίδια διάταξη τίθενται, από την ίδια ημερομηνία, κατά την ορθότερη άποψη, σε διαθεσιμότητα οι υπηρετούντες στη Δημοτική Αστυνομία υπάλληλοι. Το γεγονός αυτό προκύπτει σαφώς από την ευθεία παραπομπή της ως άνω διατάξεως στην υποπαράγραφο Ζ.2 του ν. 4093/2012 που αφορά τη διαθεσιμότητα. Συνεπώς, μετά την πάροδο οκτώ (8) μηνών από τη θέση σε διαθεσιμότητα η υπηρεσιακή σχέση λύνεται, εφόσον δεν έχει μεσολαβήσει κατά το διάστημα αυτό μετάταξη ή μεταφορά τους σε άλλη θέση. Επισημαίνεται ότι η μετάταξη των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία ή σε άλλους φορείς ή υπηρεσίες του Δημοσίου δεν είναι δεδομένη.
Ενόψει τούτων, κρίνεται αναγκαίο οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη Δημοτική Αστυνομία να προσβάλλουν με αίτηση ακυρώσεως τις σχετικές (διαπιστωτικές) πράξεις που θα εκδοθούν και με τις οποίες θα διαπιστώνεται η θέση τους σε διαθεσιμότητα. Αρμόδιο δικαστήριο για την εκδίκαση της εν λόγω αιτήσεως ακυρώσεως είναι, ενόψει της υπαλληλικής σχέσης δημοσίου δικαίου των Δημοτικών Αστυνομικών, το Διοικητικό Εφετείο. Η έγκαιρη άσκηση των αιτήσεων ακυρώσεως κρίνεται, κατά τη άποψή μας, απολύτως αναγκαία, προκειμένου οι υπό διαθεσιμότητα Δημοτικοί Αστυνομικοί να προασπίσουν πλήρως τα έννομα συμφέροντά τους, ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει του υπαρκτού κινδύνου να μη μεταταχθούν ή μεταφερθούν σε άλλη δημόσια υπηρεσία. Επισημαίνεται ότι η άσκηση της αιτήσεως ακυρώσεως δεν επηρεάζει, ούτε κατ” ελάχιστο, τη διαδικασία κινητικότητας των υπό διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίοι μπορούν άλλωστε να παραιτηθούν από την εν λόγω αίτηση ακυρώσεως όποτε επιθυμούν, έως τη συζήτηση της ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου.
Παραλλήλως, οι υπό διαθεσιμότητα Δημοτικοί Αστυνομικοί μπορούν να ασκήσουν ενώπιον του ιδίου Δικαστηρίου (Διοικητικό Εφετείο) αίτηση αναστολής εκτελέσεως, ζητώντας την αναστολή ισχύος της πράξεως με την οποία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τη χορήγηση προσωρινούς διαταγής για την αναστολή της ισχύος της. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτελέσεως, οι αιτούντες εξαιρούνται της διαθεσιμότητας έως την έκδοση της αποφάσεως επί της αιτήσεως ακυρώσεως.
Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι κρίνεται σκόπιμη η άσκηση των ανωτέρω ενδίκων βοηθημάτων αμέσως μετά τη θέση σε διαθεσιμότητα (23.09.2013). Για τον λόγο αυτό, είναι αναγκαία η άμεση συλλογή από κάθε ενδιαφερόμενο των αναγκαίων στοιχείων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: α) η πράξη διορισμού, β) βεβαίωση υπηρεσιακών μεταβολών, γ) βεβαίωση τελευταίων αποδοχών προ της διαθεσιμότητας (αποδοχές Αυγούστου) και δ) πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η νομική επιχειρηματολογία που μπορεί να προβληθεί από τους προσφεύγοντες Δημοτικούς Αστυνομικούς αφορούν την αντισυνταγματικότητα των επίμαχων διατάξεων που αφορούν την κατάργηση των οργανικών θέσεων τους και τη διαθεσιμότητα. Ειδικώς δε για τον κλάδο των Δημοτικών Αστυνομικών οι νομικοί ισχυρισμοί εμπλουτίζονται, ενόψει της ιδιότητάς ως μονίμων υπαλλήλων των Δήμων με πρόσθετα επιχειρήματα που αφορούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Ά.»



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

          ΘΕΜΑ:      Απεργία στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου
   
         Το Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε,  μετά και από την Ολομέλεια  Προέδρων των  Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και αφού έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις και τις απόψεις που κατατέθηκαν, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και κηρύσσει 48ωρη απεργία την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
        Παράλληλα, ο Σύλλογος κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις-κινητοποιήσεις.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ



                                                  Για το Δ.Σ.
      Η Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας


              Βάσσου  Φρειδερίκη                                                   Κατιμερτζή  Μαγδαληνή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

                                                                            
  ΘΕΜΑ:       Καταδίκη Δολοφονίας Φύσσα
   

   Το Δ.Σ. του  Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη,  αποτρόπαια και στυγερή  δολοφονία του Παύλου Φύσσα από φασίστες δολοφόνους.

   Στη χώρα που υπήρξε το λίκνο της Δημοκρατίας  και υπέστη  τη  φασιστική ιδεολογία, δεν έχουν θέση οι νοσταλγοί της, ούτε επίσης τέτοιες  ενέργειες βίας , από όπου κι αν αυτές προέρχονται.

   Οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η τρομοκρατία.



                                                  Για το Δ.Σ.
      Η Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας


              Βάσσου  Φρειδερίκη                                                   Κατιμερτζή  Μαγδαληνή

Ο χειμώνας θα είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας 100ετίας

Ο χειμώνας θα είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας 100ετίαςτην Ευρώπη, ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας 100ετίας – δηλώνουν οι μετεωρολόγοι. Μέσα σε λίγους μήνες θα έχουν φθάσει οι αρκτικές αέριες μάζες και ο ήλιος θα εμφανίζεται μόνο αραιά στο στερέωμα. Κατά πόσο είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο;
Οι μετεωρολόγοι υπόσχονται να το διευκρινίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν θα έχουν στα χέρια τους καινούρια δεδομένα.
Οι κάτοικοι του Παλαιού Κόσμου πρέπει να προμηθευτούν πουλόβερ και ζεστά μπουφάν υποστηρίζουν οι ευρωπαίοι επιστήμονες. Ο γερμανός μετεωρολόγος, Ντομινίκ Γιουνγκ, δήλωσε, ότι ο χειμώνας του 2013-14 υπόσχεται να είναι αφύσικα παγερός. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο - σημειώνει ο ίδιος. Δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη «απόψυξη» ούτε καν το Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν στις ακτίνες του ήλιου όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο.
Το τελευταίο διάστημα, ο καιρός δεν κάνει τα χατίρια των Ευρωπαίων. Το καλοκαίρι καίγεται, τη μια φορά η Ελλάδα, την άλλη η Ισπανία. Και το χειμώνα, μπορεί να εμφανιστούν χιόνια του ενός μέτρου, το πολύ πολύ για μια μέρα. Οι παγωνιές, που χτύπησαν την Ευρώπη την περυσινή περίοδο, πήραν μαζί τους και εκατοντάδες ζωές. Στην Ιταλία, οι χιονοπτώσεις έγιναν αιτίες για τεράστιες κυκλοφοριακές συμφορήσεις, αναβολές αεροπορικών πτήσεων και ποδοσφαιρικών αγώνων. Στη δε Μεγάλη Βρετανία, από το χιόνι που έπεσε το Φεβρουάριο, η κυκλοφορία παρέλυσε πρακτικά σε όλη τη χώρα. 'Ολα αυτά είναι συνέπειες της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής - υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Αλλά στο σημείο αυτό διαφωνούν: άνοδος ή, τελικά, πτώση της θερμοκρασίας;
Υπάρχουν προγνώσεις, σύμφωνα με τις οποίες, η θερμοκρασία του πλανήτη θα αρχίσει αργά αλλά σταθερά να μειώνεται σε ένα χρόνο. Αυτό συνδέεται με το γεγονός, ότι η μέση ετήσια θερμοκρασία της Ανταρκτικής αυξάνεται. Το σχήμα είναι απλό: καίει ο ήλιος – λιώνουν οι πάγοι. Αυξάνεται η «σκοτεινή» επιφάνεια του ωκεανού, η οποία απορροφά ευκολότερα τη θερμότητα. Εξαιτίας αυτού, οι παγετώνες λιώνουν ακόμα πιο γρήγορα. Λέγεται ακόμα, ότι η θερμοκρασία του Ρεύματος του Κόλπου, μειώνεται χρόνο με το χρόνο. Εικάζεται, ότι σ΄ αυτό συμβάλλουν και τα ίδια τα υπό τήξη παγόβουνα. Κινούνται μέσω του θερμού ρεύματος και το ψύχουν. Ως αποτέλεσμα, το Ρεύμα του Κόλπου φέρνει όλο και λιγότερη θερμότητα στην Ευρώπη – εξηγεί η μετεωρολόγος Γιλένα Παγκρατένκο:
Πριν από την παγκόσμια υπερθέρμανση θα προηγηθούν σύντομες περίοδοι ψύξης. Η Αρκτική θερμαίνεται και εμφανίζεται το φαινόμενο του «ανοικτού ψυγείου»: μεγάλες μάζες ψυχρού αρκτικού αέρα άρχισαν να κινούνται όλο και μακρύτερα. Οπότε, η τήξη των αρκτικών παγετώνων θα οδηγήσει στην ψύξη των ωκεανών.
Η προοπτική των απίστευτων παγετών στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας παραμένει εξαιρετικά ομιχλώδης. Ο επικεφαλής μετεωρολόγος της Ρωσίας, Ρομάν Βίλφαντ, δήλωσε ότι δεν μοιράζεται τις ανησυχίες των δυτικών συναδέλφων του. «Σε οποιοδήποτε - ακόμα και θερμό - χειμώνα, προκύπτουν ψυχρά διαστήματα. Γενικότερα, όμως, στην επικράτεια της Ρωσίας, ο χειμώνας θα είναι ο συνήθης» .
ΠΗΓΗ φωνή της Ρωσίας


Α΄ ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 3ης-Βαθμολογία-Επόμενη 4η αγωνιστική


Απολτελέσματα
ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ -ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ  1-5

Α.Μ.Σ. 25η ΜΑΡΤΙΟΥ -Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ  0-1

ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ -Α.Ε. ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ  0-1

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ -Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ 1-1

Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ -ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ  0-0


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝΔΑΜΗΣ- ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ 2-1

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ  0-0

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ- ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ 3-1

Βαθμολογία
1.Θερμαϊκός Κορινού 9
2.ΑΕ Καρίτσας 9
3.Αναγέννηση Σφανδάμης 6
4.Εθνικός Κατερίνης 7
5.Αναγέννηση Κολινδρού 6
6.ΑΕ Περίστασης 5
7.  ΓΑΣ Σβορώνου 5
8.Απόλλων Λιτοχώρου 4
9.Ακαδημία Πλαταμώνα 4
10.ΑΕ Δρυάνιστα 3
11. 25η Μαρτίου 3
12.Όλυμπος Λεπτοκαρυάς 3
13.Ελπίς Ανδρομάχης 3
14.Άρης Κοκ/τών 1
15. Αριστοτέλης Καταχά 0
16.Πίνδος Α. Αγιάννη 0

Επόμενη 4η αγωνιστική
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Α.Ε. ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ- Α.Μ.Σ. 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ -Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝΔΑΜΗΣ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ -ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ- Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ


Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ -ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ζητήσει η τρόικα ....

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ζητήσει η τρόικα


Ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό -Κατάλογος «φωτιά» με μέτρα που καίνε την τσέπη των Ελλήνων. Αν και το σύνολο το νέων μέτρων που θα συμφωνήσουν οι ελεγκτές με την κυβέρνηση δεν έχει κλειδώσει, είναι γνωστό ότι ο κατάλογος θα περιλαμβάνει:
• Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ.
 • Αύξηση των εισιτηρίων του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών.
 • Διατήρηση της «έκτακτης» εισφοράς αλληλεγγύης για τρία ακόμα χρόνια.
 • Περικοπές σε μισθούς, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.
 • Αύξηση τελών κυκλοφορίας.
 • Νέο σύστημα υπολογισμού αντικειμενικών τιμών, που θα φέρει αυξήσεις σε αρκετές περιοχές.
 • Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο νερό.
 • Ακόμα μεγαλύτερη περικοπή φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου, αρχίζοντας από τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και από την κατάργηση της έκπτωσης που προκύπτει από τις ιατρικές δαπάνες.
 • Διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Η απαίτηση των δανειστών μεταφράζεται ως προτροπή να φορολογηθούν περιουσιακά στοιχεία που έως τώρα δεν υπολογίζονταν, όπως, για παράδειγμα, αγροτεμάχια εκτός σχεδίου που δεν αποφέρουν κανένα εισόδημα.
 • Κατάργηση φόρων και τελών υπέρ τρίτων.
 • Νέος φόρος ακινήτων. Η διαφορά του ενός δισεκατομμυρίου που προκύπτει στα βεβαιωμένα έσοδα που ζητεί η τρόικα από αυτά που προτείνει η κυβέρνηση, φέρνει όλο και πιο κοντά τη διατήρηση του χαρατσιού στα ακίνητα.
 • Απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Εστω και αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, η τρόικα συνεχίζει να πιέζει για σταδιακή απελευθέρωση.
 • Αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ.
www.newsbomb.gr


Τέλειος σολομός στη σχάρα με μάραθο και σχεδόν καθόλου θερμίδες

Τέλειος σολομός στη σχάρα με μάραθο και σχεδόν καθόλου θερμίδεςTέλεια γεύση και τεράστια διατροφική αξία. Ο σολομός τα έχει όλα και χρειάζεται ελάχιστα για να αποτελέσει το κυρίως γεύμα για όλη την οικογένεια. Εύκολα, γρήγορα, απλά.

Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα σολομού
1 φλιτζανάκι του καφέ μάραθο ψιλοκομμένο
1κ.σ. σπόρους μάραθου
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι

Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε σένα μπολ το χυμό του λεμονιού, το μάραθο και τους σπόρους του και το ελαιόλαδο.
2. Βάζετε στο μπολ το σολομό και τον γυρίζετε μπρος-πίσω, μέχρι να πάει παντού η «σάλτσα», το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για δύο ώρες.               
3. Βγάζετε το σολομό από το ψυγείο και τον ψήνετε σε προθερμασμένη σχάρα για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, ενώ κατά τη διάρκεια τα αλείφετε  με την υπόλοιπη σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε με λεμόνι.


Κένυα: Συνεχίζεται το μακελειό στο Ναϊρόμπι Τους 300 έφτασαν οι τραυματίες



Συνεχίζεται η ομηρία που εξελίχθηκε σε απίστευτο μακελειό στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, Westgate.



Τριάντα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 150 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης από ενόπλους σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι στην Κένυα. Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ο αριθμός των τραυματιών έχει ξεπεράσει τους 300, μεταξύ των οποίων είναι και παιδιά.

Η Γαλλία και ο Καναδάς ανακοίνωσαν ότι 4 υπήκοοί τους (2 Γάλλοι και 2 Καναδοί) σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μεταξύ των οποίων ήταν και μια γυναίκα διπλωμάτης.



Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν Αμερικανοί μεταξύ των νεκρών, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που έχουν τραυματιστεί. Ανέφερε επίσης ότι η σύζυγος ενός Αμερικανού διπλωμάτη έχασε τη ζωή της από τα πυρά των ενόπλων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της χώρας, Ουχούρου Κενυάτα, είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν να επιτελέσουν ένα «λεπτό έργο», με κύρια προτεραιότητα την διασφάλιση της ζωής των ανθρώπων που κρατούνται όμηροι.



Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μέσω ανάρτησης στο Twitter η σομαλική οργάνωση αλ-Σαμπάμ, η οποία πρόσκειται στην αλ Κάιντα. «Οι μουτζαχεντίν διείσδυσαν σήμερα κατά το μεσημέρι στο Γουέστγκεϊτ. Σκότωσαν πάνω από 100 Κενυάτες άπιστους και η μάχη συνεχίζεται», αναφέρεται στην ανάρτηση. «Για μεγάλο διάστημα διεξαγάγαμε πόλεμο εναντίον των Κενυατών στη δική μας γη, τώρα έχει έρθει η ώρα να μεταφέρουμε το πεδίο της μάχης, να φέρουμε τον πόλεμο στη δική τους γη». Όπως ισχυρίζεται η οργάνωση η επίθεση αποτελεί «ανταποδοτική δικαιοσύνη για τα εγκλήματα» που διέπραξε ο στρατός της Κένυας στη Σομαλία.





Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, σε μετέπειτα ανάρτησή της η οργάνωση αναφέρει, «Δεν θα υπάρξει απολύτως καμία διαπραγμάτευση με τις αρχές της Κένυας. Έχουν περάσει 10 ώρες και οι Μουτζαχεντίν κρατούν ακόμα δυνατά στο εμπορικό Westgate. Κρατούν ακόμα το έδαφος. Όλες οι ευλογίες οφείλονται στον Αλλάχ».

Η επιδρομή στο εμπορικό κέντρο αποτελεί τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην Κένυα μετά την βομβιστική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι το 1998, όπου τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.






Η Claudia Romani ξέρει πώς να συγκεντρώνει τα φλας των παπαράτσι... Πότε ντυμένη, πότε φορώντας τα απαραίτητα, ξέρει να μαγνητίζει τα βλέμματα. Απολαύστε την..

Newsbomb.gr | Εικόνα | Newsbomb.gr | Εικόνα |

Στη φυλακή ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Στη φυλακή ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

-Σε βάρος του Γιώργου Ρουπακιά ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή-«Είχα “χαλαρή” σχέση με τη Χρυσή Αυγή» είπε μετανιωμένος
Προφυλακιστέος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς για τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, τόσο στην κοινή γνώμη, όσο και στον πολιτικό χώρο. 
Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Ο 45χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στο Μεταγωγών και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, κατά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια, φέρεται να είπε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του, ενώ τόνισε ότι είχε μία «χαλαρή» σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Όπως υποστήριξε ο ίδιος συμμετείχε μόνο σε διανομή τροφίμων που διοργάνωνε η Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στο παρελθόν ήταν ενταγμένος σε αριστερό κίνημα.
roupakias2
«Ασυναίσθητα» χρησιμοποίησε το μαχαίρι
Σχετικά με τα όσα συνέβησαν λίγο πριν από τη στυγερή δολοφονία, ο Γιώργος Ρουπακιάς υποστήριξε πως έπινε καφέ σε μία καφετέρια της περιοχής και στη συνέχεια προσπάθησε να φύγει με το αυτοκίνητό του. Τη στιγμή εκείνη, όπως ισχυρίστηκε, τού επιτέθηκαν δύο ομάδες από άγνωστα άτομα και ασυναίσθητα χρησιμοποίησε το μαχαίρι. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι την ώρα του της δολοφονίας ήταν μόνος του και δεν υπήρχαν άλλοι γνωστοί του.
Ο 45χρονος είπε, επίσης, ότι το θύμα δεν είχε στοχοποιηθεί, ενώ αναφορικά με το τηλεφώνημα που δέχθηκε τη στιγμή που βρισκόταν στην καφετέρια, ήταν από κάποιον γνωστό του που δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό.
«Έκλεισα δύο σπίτια, το δικό μου και του άτυχου παιδιού».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας τους έβαλε τα κλάματα, ενώ φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Έκλεισα δύο σπίτια, το δικό μου και του άτυχου παιδιού».
Ο Γιώργος Ρουπακιάς πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Πειραιά στις 09:00 κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. 
roupakias
Λίγο μετά τις 11:30, η απολογία του ολοκληρώθηκε. Μία διαδικασία που κράτησε μόνο τρεις ώρες, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν είχε να πει πολλά, καθώς από την αρχή είχε ομολογήσει πως ήταν ο άνθρωπος που μαχαίρωσε θανάσιμα τον 34χρονο Παύλο Φύσσα.
Ο 45χρονος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα και σαν οδηγός σε εταιρεία βυτιοφόρων.


Read more: http://www.newsbomb.g

O Γιώργος Τόλιου από τον σύνδεσμο Πιερίας σε αυτόν της Θεσσαλονίκης.


Μπορεί να γίνονται σπάνια αλλά μεταγραφές έχουμε και στο χώρο της διαιτησίας.Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η μεταγραφή του διαιτητή Γιώργου Τόλιου από τον σύνδεσμο Πιερίας σε αυτόν της Θεσσαλονίκης.

Ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει μεγάλη εμπειρία αφού επί σειρά ετών σφύριζε τα "καλύτερα" παιχνίδια με μεγάλη επιτυχία.Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι  οικονομικά θα μπαίνει "μέσα" αφού όλη η αποζημίωση του θα πηγαίνει σε βενζίνες.Να σημειώσουμε επίσης ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι και πρόεδρος των παλαιμάχων Πιερίας.

Tο πρωτοσέλιδο από Το ΧΩΝΙ της 22ας Σεπτεμβρίου!