ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Σε επίπεδα ρεκόρ η χρήση κοκαΐνης στην Ευρώπη: Η θέση της Ελλάδας στην σχετική λίστα

 Το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Ισπανία ήταν ιστορικά οι κύριες πύλες εισόδου της κοκαΐνης στη Δυτική Ευρώπη από τις χώρες των Άνδεων. Οι παραδοσιακοί δρόμοι διακίνησης κοκαΐνης έχουν αλλάξει, όπως και ο ρόλος της Ευρώπης στην παραγωγή και το εμπόριο ναρκωτικών. Αυτές οι αλλαγές οδηγούν στην ιστορικά υψηλή διαθεσιμότητα του ναρκωτικού στην γηραιά ήπειρο, σύμφωνα με τον οργανισμό φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης EMCDDA και την Europol.

Η Ευρώπη παίζει πλέον ρόλο στην παραγωγή κοκαΐνης -όχι μόνο στη διανομή- καθώς και στη συνεργασία με εγκληματικές ομάδες στο μπλοκ για την επέκταση των αγορών, αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Remaining Time 0:01
 
Advertisement: 0:00

«Οι νέες αναλύσεις μας δείχνουν ότι τώρα αντιμετωπίζουμε ολοένα μεγαλύτερη απειλή από μία πιο ευρεία και δυναμική αγορά ναρκωτικών, στην οποία δίνει ώθηση η στενότερη συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών και διεθνών εγκληματικών οργανώσεων», επεσήμανε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA), Αλέξις Γκούσντιλ, αναφερόμενος στα στοιχεία για την κοκαΐνη.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα επίπεδα ρεκόρ της διαθεσιμότητας του ναρκωτικού, αύξηση της βίας και της διαφθοράς και μεγαλύτερα προβλήματα υγείας», συμπλήρωσε.

Ποια χώρα της ΕΕ καταναλώνει περισσότερο κοκαΐνη;

Ο αγαπημένος καρπός που δυναμώνει την καρδιά και τα οστά – Και αδυνατίζει!

 Αν ψάχνετε ένα υγιεινό σνακ για να τσιμπήσετε μέσα στη μέρα με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και σάκχαρα, τότε τα καρύδια είναι η ιδανική επιλογή. Μόλις 30 γραμμάρια καρύδια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (5 γραμμάρια), φυτικές ίνες (2 γραμμάρια), καθώς και ασβέστιο (20mg). Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγγάνιο, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη Β6, ωμέγα-3 λιπαρά και σίδηρο. Παρόλο που συγκαταλέγονται στα τρόφιμα με υψηλό θερμιδικό δείκτη (200 θερμίδες σε 30 γραμμάρια), η πλούσια περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά ενισχύουν το αίσθημα κορεσμού και νιώθετε χορτάτοι.

Καλή υγεία της καρδιάς 

Τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχουν τα καρύδια έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την χοληστερόλη και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων. Αυτό, εν συνεχεία, μειώνει τις πιθανότητες καρδιαγγειακής νόσου, εγκεφαλικού επεισόδιου και εμφράγματος. Πιο συγκεκριμένα,  σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition έδειξε ότι  όσοι ασθενείς κατανάλωναν καρύδια περισσότερες από τέσσερις φορές την εβδομάδα, είχαν 37% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από στεφανιαία νόσο σε σύγκριση με αυτούς που είτε δεν κατανάλωναν καθόλου καρύδια ή κατανάλωναν πιο σπάνια.

ΣΟΚ για τους οδηγούς παλαιών αυτοκινήτων!

 Σοκάρουν τα στοιχεία έρευνας, όταν στην Ελλάδα ο μέσος όρος παλαιότητας των αυτοκινήτων ξεπερνάει τα 17 χρόνια…  Διπλάσιος ο κίνδυνος θανατηφόρου δυστυχήματος με παλιό αυτοκίνητο.

Τις πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στην οδική ασφάλεια, στο περιβάλλον από την κυκλοφορία πολύ παλαιών αυτοκινήτων αλλά και φορτηγών όπως επίσης και την οικονομική επιβάρυνση που προκαλούν στους ιδιοκτήτες τους αναδεικνύει έρευνα της εταιρείας Hellas Direct.

Σύμφωνα με την έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας η Ελλάδα κατέχει μια θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ που αφορά στον μέσο όρο ηλικίας του στόλου των οχημάτων.

Όπως είναι γνωστό, ο μέσος ευρωπαϊκός όρος για τα Ι.Χ. είναι 12 χρόνια και στην Ελλάδα 17 με αυξητική τάση, ενώ η πατρίδα μας έρχεται τελευταία και καταϊδρωμένη στη μέση ηλικία των ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, ενώ καταλαμβάνει την τελευταία θέση στη σχετική κατάταξη για λεωφορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκινήστε την απόσυρση τώρα

Οι κίνδυνοι για την οδική ασφάλεια είναι προφανείς, όπως επιβεβαιώνει και η αναλυτική επεξεργασία των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας από την Hellas Direct. Έτσι παρατηρούμε, ότι όσο μεγαλώνει η ηλικία ενός αυτοκινήτου, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος.

Γιάννης Ραγκούσης: 2.200 ευρώ τη βραδιά νοικιάζει τη βίλα του «Full moon» στην Πάρο

 Η βίλα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑΓιάννη Ραγκούση έχει minimum stay 5-7 βραδιές προς 2.200 ευρώ τη νύχτα και την προτιμούν οικογένειες από τη Γαλλία και την Αγγλία. Είναι χτισμένη στον ορεινό οικισμό Κώστος στην κεντρική Πάρο, 7 χλμ από την Παροικιά, σε υψόμετρο 160 μέτρων,  μακριά από τις παραλίες του νησιού. 

f1-villa
f4villa

Αυτός ήταν και ο μόνιμος πονοκέφαλος του ιδιοκτήτη της, ειδικά τα πρώτα καλοκαίρια, δεδομένου ότι οι τουρίστες αναζητούσαν αντίστοιχα καταλύματα που βρίσκονται πιο κοντά στη θάλασσα. Ωστόσο με τα χρόνια και την προσωπική του ενασχόληση με το ακίνητο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης απέκτησε μόνιμη πελατεία, κυρίως οικογένειες Γάλλων και Άγγλων που επιλέγουν τη βίλα Fullmoon για την ιδιωτικότητα που προσφέρει.

Φρίκη στο Πέραμα: 43χρονος Ιρακινός βίαζε 6χρονο κοριτσάκι

Ένας 43χρονος αλλοδαπός συνελήφθη την Τετάρτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων στο Πέραμα κατηγορούμενος για βιασμό ενός κοριτσιού μόλις 6 ετών.


Ο άνδρας, που είναι Ιρακινός και είναι γνωστός στην περιοχή ως «Άγγελος», κατηγορείται ότι βίασε το κοριτσάκι τις βραδινές ώρες της Τρίτης 28 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βιασμοί είχαν αρχίσει από πέρυσι και γίνονταν μέσα σε αποθήκη πλυντηρίου αυτοκινήτων στο Πέραμα, όπου εργαζόταν και ζούσε ο ίδιος.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στην αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε στικάκια USB.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Πρωταθλητές» στο κρεβάτι - Σύντροφοι διάσημων αθλητών αποκαλύπτουν τις επιδόσεις τους στο σεξ

 Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο παρακολουθούν τους αγαπημένους τους σταρ των σπορ να δίνουν μάχες στα γήπεδα. Να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα και στο καλάθι, να καρφώνουν, να βγάζουν άμυνες και να γράφουν ιστορία.

Στις εξέδρες ανάμεσα στους θεατές είναι και μια κατηγορία γυναικών που έχουν επικρατήσει ως WAGS. Τι είναι οι WAGS; Είναι οι σύντροφοι και οι σύζυγοι διάσημων αθλητών.
larsa_scotie
O Σκότι με την Λάρσα Πίπεν
larsia_pipen
Η Λάρσα Πίπεν

Συνήθως είναι μοντέλα, τραγουδίστριες, παρουσιάστριες και εσχάτως influencers. Αυτές οι κυρίες είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για να πληροφορούν τον κόσμο για τις επιδόσεις των αθλητών εκτός γηπέδων και συγκεκριμένα στο σεξ!

Συναγωγή στου Ψυρρή: Έρχονται νέες συλλήψεις Πακιστανών - Ο «εγκέφαλος» στρατολογεί και Κούρδους και Αζέρους

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για το τρομοκρατικό δίκτυο στο οποίο φέρονται να ανήκουν οι δύο Πακιστανοί, 27 και 29 ετών, που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ στόχευαν να πραγματοποιήσουν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο και συναγωγή, με ανθρώπινα θύματα, στην περιοχή Ψυρρή.


Η επιχείρηση, η οποία φέρει την κωδική ονομασία «Υάκινθος», υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε από την ΕΥΠ τον περασμένο Αύγουστο ύστερα από πληροφορίες για πιθανή απόπειρα δημιουργίας τρομοκρατικού πυρήνα στην Ελλάδα, ενώ στο παιχνίδι μπήκε και η ισραηλινή Μοσάντ, η οποία παρείχε τεχνογνωσία και σημαντικές πληροφορίες, κυρίως για τον «εγκέφαλο», έναν 30χρονο Πακιστανό, που φέρεται ότι έδινε τις κατευθύνσεις από το Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΥΠ, που επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ, στο πλαίσιο της επιχείρησης, εκτός από τους δύο Πακιστανούς που συνελήφθησαν ως μέλη της τρομοκρατικής ομάδας που σκόπευε να αιματοκυλίσει το εστιατόριο στου Ψυρρή, κρατούνται ακόμα οκτώ συμπατριώτες τους, οι οποίοι είχαν επαφές μαζί τους και συνελήφθησαν για διοικητική απέλαση, καθώς βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

 Στους ρυθμούς της προεκλογικής περιόδου κινείται πλέον η χώρα, μετά την εξαγγελία της ημερομηνίας διεξαγωγής των εθνικών εκλογών για τις 21 Μαΐου, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Όπως είναι σαφές η συγκεκριμένη ανακοίνωση θα επηρεάσει μια σειρά από  επηρεάζει δραστηριότητες, και συγκεκριμένα τη λειτουργία της Βουλής, την τοποθέτηση υπηρεσιακών υπουργών, τους απόδημους Έλληνες οι οποίοι με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις εκλογές αυτές στον τόπο διαμονής τους, ακόμη και τα σχολεία που θα κλείσουν την Παρασκευή 19 Μαΐου και τη Δευτέρα 22 Μαΐου καθώς θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα. Επηρεάζεται ακόμη και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 20 Μαΐου κι όπως όλα δείχνουν θα μετατεθεί για μία εβδομάδα μετά, σε άγνωστο προς το παρόν τόπο διεξαγωγής. 


Γιατί επιλέχθηκε η 21η Μαΐου

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για τη διεξαγωγή  των εκλογών έγινε για δύο λόγους:

• Πρώτον, γιατί αμέσως μετά ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις και δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να διαταραχθεί αυτή η κορυφαία διαδικασία.

• Δεύτερον, γιατί ελήφθησαν υπόψη οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Στις 11 και 12 Ιουλίου θα διεξαχθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας η Σύνοδος Ηγετών του ΝΑΤΟ και σε αυτή η Ελλάδα θα πρέπει να εκπροσωπηθεί από τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό, καθώς εκτιμάται ότι μετά τις 2 Ιουλίου θα έχει αναλάβει η νέα κυβέρνηση και θα έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Πότε θα κλείσει η Βουλή

Το μεγάλο κρατικό bazaar

 «Ξεστοκάρει» το ελληνικό Δημόσιο δεσμευμένα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και τα παραχωρεί έναντι αντιτίμου σε κάθε ενδιαφερόμενο. Οι παραχωρήσεις θα μπορούν να γίνονται με πωλητήρια συμβόλαια, ενοικιαστήρια αλλά απλές πράξεις σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στο άμεσο μέλλον το δημόσιο θα μπορεί να προχωρά στη πώληση κινητών περιουσιακών στοιχείων αξίας άνω των 300.000 ευρώ που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες και δεσμεύονται, κατάσχονται ή δημεύονται στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στην ΕΤΑΔ να διαχειρίζεται τα δεσμευμένα ακίνητα, αποκλειστικά μέσω της εκμίσθωσης ή παραχώρησης της χρήσης τους έναντι ανταλλάγματος, αλλά αποκλείεται η εκποίηση τους.

Στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου από την παραχώρηση δημευμένων περιουσιακών στοιχείων επωφελούνται ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και δημόσιες υπηρεσίες καθώς στόχος είναι η κατά περίπτωση διάθεσή τους για κοινωφελείς σκοπούς, για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος και για την ικανοποίηση του θύματος, λαμβανομένου υπόψη και του συμφέροντος του υπόπτου ή κατηγορουμένου.

Τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία έχουν δεσμευτεί μπορεί να προέρχονται από εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος, απάτη, κλοπή, ληστεία, πλαστογραφία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπορία, φοροδιαφυγή, μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο, απιστία, χρηματιστηριακά αδικήματα.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου:

Καλημέρα - καλημέρα


 

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα Στα Τέμπη-Μανούλα Μου Θα στείλω Από Τη Βιολέτα Νταγκάλου

Μανούλα μου θα στείλω - Βιολέτα Νταγκάλου


Η τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συγκλόνισε την Ελλάδα ευαισθητοποίησε όλους τους ανθρώπους, και βέβαια τους καλλιτέχνες  οι οποίοι θέλησαν να εκφραστούν για το γεγονός μέσα από τη μουσική τους.

Η Βιολέτα Νταγκάλου, μια νέα αξιόλογη καλλιτέχνις, παρουσιάζει το νέο της τραγούδι που απευθύνεται στη μανούλα κάθε αδικοχαμένης ψυχής που βρισκόταν μέσα στο φονικό τρένο την 28η Φεβρουαρίου. Ένα μήνα ακριβώς μετά το τραγικό-εγκληματικό γεγονός, η Βιολέτα Νταγκάλου γίνεται η φωνή αυτών των ψυχών που είπαν στη μανούλα τους: "μανούλα μου θα στείλω σαν φτάσω, μην ανησυχείς", θέλοντας να φωνάξει πως δεν πρέπει να ξεχάσουμε!

Με τη μουσική να την υπογράφει ο ταλαντούχος νέος συνθέτης Κωνσταντίνος Ταγαρούλιας και τους στίχους να συνυπογράφουν μαζί με την ίδια, το σίγουρο είναι πως το τραγούδι "Μανούλα μου θα στείλω" δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Στίχοι:

Ο ουρανός σκεπάζει,
το μαύρο χρώμα βάζει,
τ' αστέρια για στολίδι
στο μακρινό ταξίδι

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ 15 ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

 Εκπαιδευτικού χαρακτήρα η επίσκεψη της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2023,

των μαθητριών και των μαθητών του 15 ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης στις

δύο εκθέσεις που φιλοξενούνται τούτες τις ημέρες στην Αστική Σχολή

Κατερίνης.

Των χειροποίητων φορεσιών της Νίτσας και Λίτσας Ξανθοπούλου με

επίγραμμα «Με το αντί και το βελόνι, το όνειρο και το μεράκι» και του

ζωγράφου Γιώργου Τζιόκα με αναφορά στην ξεχωριστή του διαδρομή

«Τζιόκας 50 χρόνια».

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν στα θεματολόγια των εκθέσεων μέσα

από τις ξεναγήσεις των δημιουργών Νίτσας Ξανθοπούλου και Γιώργου

Τζιόκα, απαντώντας μάλιστα στα ερωτήματα των καλλιτεχνών περί των

εντυπώσεων που αποκόμισαν από την διδακτική επίσκεψη.

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για το All-Star Game, πώς ψηφίζουμε

 Το All-Star Game της ΕΚΑΣΚΕΜ θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, το Σάββατο 6 Μαΐου και ξεκίνησε η ψηφοφορία για την γιορτή των κορυφαίων της Ένωσης.

Έως τις 30 Απριλίου στις 23:59 οι φίλαθλοι θα μπορούν να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία την επόμενη ημέρα θα ανακοινωθούν οι αρχηγοί των δύο ομάδων, ενώ θα γίνουν γνωστοί και οι υπόλοιποι βασικοί. Στις 3 Μαΐου θα μάθουμε και τους αναπληρωματικούς, τους παίκτες που θα απαρτίσουν τις δύο ομάδες.

Πώς επιλέχθηκαν οι παίκτες

Οι παίκτες που συμμετέχουν στην ψηφοφορία επιλέχθηκαν με βάση τους πόντους τους οποίους σημείωσαν στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και αφού χωρίστηκαν ανάλογα με τις θέσεις στις οποίες αγωνίζονται, συμμετέχουν οι εκατό πρώτοι guards, οι εκατό πρώτοι forwards και οι σαράντα πρώτοι centers.


Πως μπορείτε να ψηφίσετε για το All-Star Game του 2022

Αργυρό μετάλλιο για τρεις ετικέτες κρασιών παραγωγού από το Λιτόχωρο στον 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης



 

Με το αργυρό μετάλλιο τιμήθηκαν τρεις ετικέτες κρασιών οινοπαραγωγού από το Λιτόχωρο στον φετινό 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων, που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Φεβρουαρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη.
Γευσιγνώστες από Ελλάδα και εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, Masters of Wine, Maîtres Sommeliers, επαγγελματίες οίνου και δημοσιογράφοι δοκίμασαν 1013 δείγματα από Ελλάδα, Βραζιλία και Κύπρο, βραβεύοντας με το αργυρό μετάλλιο τα κρασιά «Μυθικό Βουνό» (λευκό, 2021, ΠΓΕ Πιερία), «Πάνθεον» (ερυθρό, 2017, ΠΓΕ Πιερία) και «Λειβή» (ερυθρό, 2017, ΠΓΕ Πιερία) του οινοποιείου «Γραμματόσης & Σία ΕΠΕ», από το Λιτόχωρο.

Η εύφορη παρολύμπια γη, που λούζεται στο φως του Ολύμπου, αποτελεί τον ιδανικό τόπο για την παραγωγή εκλεκτών οίνων από μεγάλο αριθμό οινοποιείων, τα οποία αναγνωρίζονται τόσο από την εγχώρια όσο και διεθνή αγορά για την απαράμιλλη ποιότητά τους. Εξάλλου ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου Δίου-Ολύμπου, στην προβολή του οποίου εργάζεται εντατικά η Αντιδημαρχία Τουρισμού [Visit Dion-Olympus].

Εγκρίθηκε η πρόσληψη 8 υπαλλήλων για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας

 Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εγκρίθηκε η πρόσληψη 8 υπαλλήλων για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας


Εγκρίθηκε η πρόσληψη οκτώ υπαλλήλων για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας Δίου-Ολύμπου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η πρόσληψη του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας, πανεπιστημιακής (ΠΕ), τεχνολογικής (ΤΕ) και δευτεροβάθμιας (ΔΕ) εκπαίδευσης θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.

Η επανενεργοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελούσε ζητούμενο επί σειρά ετών, καθώς αντιμετωπίζει, με βάση τις αρμοδιότητές της, πολλά θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την προστασία των δημοτών από θέματα παραβατικότητας.

NEWS LETTER ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 Δύο παραγωγές του Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οι θεατές μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ3 τις ημέρες του Πάσχα

 Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου στις 22:30

"Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη" του Γιώργου Εμμανουήλ Λαζαρίδη

 

 

Ανήμερα Πάσχα Κυριακή 16 Απριλίου στις 22:00

"Νίκος Πορτοκάλογλου-Με επίσημο ένδυμα"

Αναλυτικά οι παραγωγές:

 

Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου στις 22:30

"Ρέκβιεμ για τη Σμύρνη" του Γιώργου Εμμανουήλ Λαζαρίδη

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOODEXPO 2023 στα Σπάτα

 
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για έκτη φορά, με 24 πρότυπες επιχειρήσεις, στην 8η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOODEXPO 2023, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo στα Σπάτα.

Η FOOD EXPO 2023 αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες και πληρέστερες διοργανώσεις, καθώς οι εκθέτες της ξεπέρασαν τους 1.300 από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι επισκέπτες έφτασαν τις 32.000 και οι φιλοξενούμενοι αγοραστές από συγκεκριμένες αγορές-στόχους τους 900.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ουσιαστικά τις δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, συμμετείχε δυναμικά στο μεγάλο αυτό εκθεσιακό γεγονός και έδωσε την ευκαιρία στις μεγαλύτερες παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών που συμμετείχαν ως εκθέτες να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε Έλληνες και ξένους αγοραστές που την επισκέφτηκαν και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων, διευρύνοντας το πελατολόγιό τους με νέους δυναμικούς πελάτες.

«Η δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας» - Επιμορφωτικό σεμινάριο στο συνεδριακό κέντρο


Η κατανόηση του σύγχρονου θεσμικού πλαισίου προστασίας των δικαιωμάτων των ατόμων με

αναπηρία, η ευαισθητοποίηση γύρω από τα εμπόδια και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν

στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην κοινωνία, τίθενται στο επίκεντρο του επιμορφωτικού

σεμιναρίου (τεχνική συνάντηση), για τη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στις τοπικές,

κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται στα στελέχη της περιφερειακής, τοπικής αυτοδιοίκησης, σε

συλλογικούς φορείς, ενδιαφερόμενους πολίτες κ.α. πραγματοποιείται σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο

του Δήμου Κατερίνης από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Τον Δήμο Κατερίνης