ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Εσύ φίλε οφειλέτη, διαθήκη έκανες;




Γράφει ο Begar 

Σήμερα, μέσα στην παραζάλη μου, μου ήρθε στο μυαλό μια σκέψη: Ο θάνατος, μακριά από μας, είναι κάτι από το οποίο κανένας δεν θα γλιτώσει, αλλά δεν έρχεται πάντοτε εκεί που εμείς τον περιμένουμε. Ενίοτε μπορεί να μας αιφνιδιάσει.

Και πάω αμέσως στο ψητό.

Ας υποθέσουμε ότι το πρόσωπο Α είναι χρεωμένο σε τράπεζες και τυχαίνει να έχει κάποιο ακίνητο. Υποθέτουμε, λοιπόν, ότι ο (Α) πεθαίνει αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει κάνει διαθήκη.

Μετά τις κηδείες και τα κλάματα, η οικογένειά του θα έρθει αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα. Δηλαδή, κάποια στιγμή θα κληθεί να κάνει αποδοχή ή άρνηση κληρονομιάς, για την περιουσία του θανόντος.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΗΝΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ


Αγαπητοί φίλοι του Εδώ Πιερία blog. 


( Στα τσίπουρα   πρώτη είμαστε @@@@@@@@@@@@@@@@@@@



   
 Είχατε δημοσιεύσει πριν από μέρες την είδηση για την πρόταση που είχε κάνει στους δημοτικούς συμβούλους της Κατερίνης ο αντιδήμαρχος Ζήνωνας Σατραζέμης να κάνουν απεργία πείνας σε τσαντίρι ενάντια στα νέα κυβερνητικά μέτρα για απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων και ότι αυτός Θα έμπαινε πρώτος στο τσαντίρι. Ακόμα όμως δεν είδαμε τσαντίρι να στήνεται στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης. 

Γιατί δεν ξεκινά την υλοποίηση της πρότασης ο Ζήνωνας με ένα δικό του τσαντίρι και μετά όποιος δημοτικός σύμβουλος θέλει να τον ακολουθήσει, ας φέρει το δικό του τσαντίρι. Κάθε σύμβουλος και ένα τσαντίρι! Άντε λοιπόν, όχι μόνο προτάσεις και λόγια λαϊκισμού για το θεαθήναι. Πράξεις θέλουμε!
ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΡΑ!!!

αναγνώστης 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ "ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ" !!!Θα σπρώξουν τη χώρα σε εμφύλιο. Υπογράφουν συμβόλαιο με εταιρεία ιδιωτικού στρατού τη στιγμή που κλείνουν αστυνομικές σχολές και αφοπλίζουν τον Ελληνικό Στρατό! (Video)



Γράφει ο ..
  • Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την πρώην Blackwater η οποία θα παρέχει προσωπικό για συγκρότηση περιπόλων με βαριά οχήματα και βαρύ οπλισμό σε αστικά κέντρα για φύλαξη έννομης τάξης.
  • Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη παραγγείλει θωρακισμένα οχήματα και οπλισμό που θα παρασχεθεί στην εταιρεία, ο ιδιωτικός στρατός της οποίας θα αναλάβει υπηρεσία στις αρχές του 2013.
  • Πόσο τυχαία μπορεί να είναι το λουκέτο στις αστυνομικές σχολές για τα επόμενα 2 χρόνια και η μείωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές κατά 30%;  
  • Η έντεχνη "πάλη" ανάμεσα στους "δεξιούς" και τους "αριστερούς" θα δώσει αφορμή για την επέμβαση του ιδιωτικού στρατού! 
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το Παγκόσμιο Σύστημα επιθυμεί να χυθεί αίμα. Το ίδιο επιθυμεί και η δωσίλογη τρικομματική ελληνική κυβέρνηση. Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε γράψει από το ιστολόγιο μας, ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων επιθυμεί κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση σε ολόκληρο τον κόσμο για την εγκαθύδριση ΠαγκόσμιαςΔιακυβέρνησης. Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε πει πως όσο δεν ξεσηκώνεται ο ελληνικός πληθυσμός, κάτι το οποίο επιθυμούν, θα λαμβάνουν όλο και πιοδυσβάσταχτα μέτρα. Καθώς αυτό που επιθυμούν είναι το αίμα, που θα οδηγήσει σε χάος και εν συνεχεία σε κοινωνική και ευρύτερη πολιτική αποσταθεροποίηση στην περιοχή....! 
Τώρα λοιπόν έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή τη θεωρία ο κ. Καζάκης
Σε απόσπασμα από την πρόσφατη ΕΚΠΟΜΠΗ Α.Ε ο Δ.Καζάκης αναφέρεται σε κάποια investment reports. Ένα από αυτά προειδοποιούσε για άμεση αγορά μετοχών εταιρειών οι οποίες παρέχουν ιδιωτικούς στρατούς σε κυβερνήσεις...!
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πρόκειται για μια νέα βιομηχανία με τζίρο 100 δις δολάρια. H συγκεκριμένη αναφορά έκανε λόγο για συμβόλαιο το οποίο έχει υπογραφεί με την Ελληνική κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως η Ελληνική κυβέρνηση έχει παραγγείλει τεθωρακισμένα οχήματα και βαρύ οπλισμό που θα παρασχεθούν στο στρατό της εταιρείας ο οποίος θα διενεργεί περιπολίες. Πιθανότατα η εταιρεία αυτή θα είναι σε θέση να αναλάβει υπηρεσίες στις αρχές του 2013.

Παναγούλης σε Γιακουμάτο: Ελα να ψαχτούμε, πως τα απέκτησες όλα; Μύγες έτρωγες;


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούληςεπιτέθηκε στον Γεράσιμο Γιακουμάτο για μία συνέντευξη που παραχώρησε ο τελευταίος στο ραδιοφωνικό σταθμό real fm. 

Ο κ. Παναγούλης είπε «έλα να ψαχτούμε θέλω να πω στον κ. Γιακουμάτο, που θα ψήσει το Πάσχα το αρνί του... στον Αστέρα Βουλιαγμένης; (που συχνάζει τακτικότατα και φωτογραφίζεται με μαγιό λες κι είναι μοντέλο), στο σπίτι του στη Μύκονο, σε ιδιωτικό διαμέρισμα στο...
Κολωνάκι ή στο σπίτι του στα Βόρεια Προάστια;

Πόθεν Εσχες κ. Μάκη; 

Μήπως από τη βουλευτική αποζημίωση ή από τη σύνταξη του αντιστασιακού την περίοδο της Χούντας 1967-74; 

Ελάτε να ψαχτούμε κ. Γιακουμάτε τί είχαμε και τι έχουμε, πως τα απέκτησες όλα αυτά. μήπως έτρωγες μύγες;». 

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ : " ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΘΕΟΙ ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"


Πριν από λίγο στην εκπομπή των δημοσιογράφων Παυλόπουλου και Νιφλή στον Real fm ο γνωστός τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός Μαϊντανός  κ Γιακουμάτος λιγο πολύ και μεταξύ άλλων σχετικών απαντήσεων του από τις τιθέμενες ερωτήσεις των δημοσιογράφων με θέμα την επικαιρότητα , την δόση , το ψεύδος την πολιτική εξαπάτηση της τριτοκομματικής και άλλα τινά ......και μη μπορώντας να απαντήσει επί της ουσίας ... και  συγκεκριμένα και όχι μόνον... , αλλά έστω και περιστροφικά , και αφού απέτυχε και μην μπορώντας να αντέξει την 'δημοσιογραφική πίεση" εκ των ερωτήσεων ,.. πήρε απάνω του την απάντηση των απαντήσεων δίνοντας στην τριτοκομματική κυβέρνηση και όσους την στηρίζουν,...  δηλαδή και στον ίδιον την ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ!!! ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!   λέγοντας συγκεκριμένα " ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ...ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ"

 ΑΥΤΟ στην κυριολεξία είπε αυτό το απολιθωμένο και εν παράκρουση πολιτικό σκαθάρι ο οποίος είναι απορίας άξιον πως με τόσα και τόσα ελαφριά πολιτικά επιχειρήματα που έχει ξεστομίσει κατά καιρούς και έχουν εν πολλοίς καταγραφεί ως ελαφρότητες, να καλείται στα τηλεοπτικά πάνελ και στις δημοσιογραφικές εκπομπές ως εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος!!!... 
Μπορούμε να δώσουμε μια εξήγηση ….. βλέπετε και η ραδιοτηλεθέαση είναι ένα εκ των ζητούμενων των ραδιοτηλεοπτικών και σταθμών  και καλούν κατά καιρούς και τους παλιάτσους γελωτοποιούς του συστήματος για να σπάσει και λίγο πλάκα ο λαός!!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΣ


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΣ 

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ… ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΙΝΟΚΙΟ!



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr


Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το πολυπόθητο για τον Αντώνη Σαμαρά και την τρικομματική κυβέρνησή του, Eurogroup των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπου σίγουρα αναμενόταν να δοθεί η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δις ευρώ. Αυτή η σιγουριά εκφραζόταν ανεπιφύλακτα από την Ελληνική κυβέρνηση και τα φερέφωνά της ΜΜΕ,   από τη στιγμή που η μειοδοτική κυβέρνηση των πολιτικών τσαρλατάνων, είχε εξασφαλίσει με 153 βουλευτικές ψήφους, «γενναίους ψήφους» κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη, την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου των οικονομικών και εργασιακών μέτρων, των οποίων η εφαρμογή θα εξαθλιώσει ολοκληρωτικά την Ελληνική κοινωνία και θα δημιουργήσει στην αγορά εργασίας, συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. 
Δυστυχώς, όμως, για την οσφυοκαμπτική κυβέρνηση Σαμαρά, στη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup σημειώθηκε εμπλοκή με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης και έτσι να δοθεί νέα αναβολή της αποφάσεως, μεταθέτοντάς την σε νέο Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο συνεχίστηκε το «κρύο ντους» στο οποίο υποβάλουν από τον Ιούνιο, την Ελληνική κυβέρνηση η κ. Μέρκελ και τα άλλα ανδρείκελα Πρωθυπουργοί των μελών-κρατών της Ευρωζώνης, οι οποίοι αθετούν συνεχώς τις υποσχέσεις τους για την εκταμίευση της δόσης, παρ΄ ότι το πειθήνιο όργανό τους, δηλαδή η Ελληνική κυβέρνηση χωρίς καμία διαπραγμάτευση υλοποίησε όλους αυτούς τους μήνες τις ορέξεις τους, εις βάρος, βεβαίως, της ευημερίας του λαού μας. 
Εδώ, είναι χρήσιμο να θυμόμαστε πως αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, η Κυβέρνηση Σαμαρά τρομοκρατούσε τον Ελληνικό λαό, διακηρύσσοντας με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους, πως εάν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δις ευρώ από την τρόικα, τότε η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Στους ίδιους δραματικούς τόνους κινήθηκε, ο κ. Σαμαράς και μετά την 22η Σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 18 Οκτωβρίου 2012, όταν δήλωνε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, από την Πρωτεύουσα του Βελγίου και της ΕΕ: «Βρήκα κατανόηση από την πλευρά των άλλων ηγετών. Ζήτησα μόλις υπάρξει συμφωνία με την τρόικα να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης (των 31,5 δις ευρώ). Τους είπα ότι η κοινωνία είναι στα όριά της. Η ρευστότητα είναι στο μηδέν και η ανεργία είναι εφιαλτική, ενώ σβήνεται το δικαίωμα των νέων να έχουν όνειρα. Κάθε Έλληνας, κάθε ώρα, περνά ένα προσωπικό δράμα. Αυτό δεν είναι Ευρώπη. Όσο αυξάνεται η ύφεση και κυρίως η ανεργία, τόσο τροφοδοτείται ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός, φαινόμενα που είναι απαράδεκτο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου. Δεν θα χρειαστεί και άλλη Σύνοδος Κορυφής για την εκταμίευση της δόσης». 

Επιστολή μιας Μάνας που ραγίζει καρδιές - Αφιερωμένη στους Στουρνάρες,τους Βρούτσηδες,τους Κουβέληδες και τους υπόλοιπους αιμοδιψείς "κυβερνήτες" αυτού του τόπου



Μία συγκλονιστική επιστολή έφτασε στο nocomments από μία μητέρα 4 παιδιών, που βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόγνωση. Η 34χρονη περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με την οικογένειά της τον τελευταίο χρόνο που πλέον δεν της έχουν αφήσει άλλα περιθώρια. Σας παραθέτουμε την επιστολή ως έχει:

Ονομάζομαι Κ.Α. είμαι 34 ετών, παντρεμένη εδώ και 17χρόνια και έχω 4 παιδιά. Ένα κορίτσι 14 και τρία αγόρια 10, 9 και 6 ετών. Σήμερα το πρωί δεν είχα να δώσω στα παιδιά ούτε γάλα, πήγαν...
νηστικά στο σχολείο και δεν ήταν η πρώτη φορά. Το μεσημέρι για τέταρτη συνεχόμενη μέρα τους έφτιαξα μακαρόνια και το απόγευμα για Τρίτη φορά σύνδεσα παράνομα το ρεύμα στο σπίτι μου. Έσφιξα την γροθιά μου, κοίταξα τον άντρα μου στα μάτια και του ψιθύρισα «θα το παλέψουμε…». Αυτό λέω και στον εαυτό μου κάθε μέρα, κάθε πρωί που ξυπνάω κάθε βράδυ που κοιμίζω τα παιδιά μου. ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ! 

Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές, που λυγίζω. Υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχω το βλέμμα των παιδιών μου όταν μου ζητούν τα βασικά… ένα πιάτο φαΐ ένα κουλούρι για το σχολείο, ένα ζευγάρι παπούτσια… Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι να ανέβω στην ταράτσα και να δώσω τέλος στη ζωή μου και άλλες που θέλω να πάρω ένα όπλο και να σκοτώσω όλους αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάσταση… Υπάρχουν στιγμές δύσκολες που όπως αυτή εδώ που αποφάσισα να σας γράψω για τον Γολγοθά που ανεβαίνουμε με την οικογένειά μου και φοβάμαι για το πιο θα είναι το τέλος. 

Είμαστε δύο άνθρωποι νέοι, έτοιμοι να στύψουμε την πέτρα. Έχουμε πάει παντού για να βρούμε δουλειά, έχουμε ρωτήσει όλο τον κόσμο για μία θέση εργασίας, αλλά βρίσκουμε συνεχώς κλειστές πόρτες, και παίρνουμε μία και μόνο απάντηση, «Δεν χρειαζόμαστε άτομα». 

Γαζώνουν τον Σαμαρά οι Γιαννακόπουλοι με το Newsbomb!



Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι βάλλουν κατά ριπάς εναντίον του Αντώνη Σαμαρά με αιχμή του δόρατος το newsbomb.gr.

Στο σημερινό ρεπορτάζ με τίτλο Ταφόπλακα στην Υγεία των Ελλήνων με υπογραφή Σαμαρά διαβάζουμε 

Τελικά, η Ιστορία θα καταγράψει τον Αντώνη Σαμαρά ως τον μοιραίο άνθρωπο. Το έχει η μοίρα του να είναι αυτός ο οποίος καταδικάζει όλες τις υποθέσεις που αναλαμβάνει. Απαριθμούμε:...

- Ταφόπλακα 1: Ηταν πρωτοκλασάτος υπουργός και δελφίνος των κυβερνήσεων Μητσοτάκη. Τελικά,έγινε «πατροκτόνος» και προκάλεσε την πτώση της ίδιας του της κυβέρνησης...

- Ταφόπλακα 2: Ιδρυσε την Πολιτική Ανοιξη, για να γίνει στη συνέχεια και παιδοκτόνος, όταν διαπίστωσε ότι το αποστεωμένο πολιτικό του σχήμα δεν «τραβούσε» με τίποτα. Το... σκότωσε και έμεινε για χρόνια στον πάγο.

- Ταφόπλακα 3: Ηρθε στην εξουσία παραπλανώντας τον ελληνικό λαό με υποσχέσεις πως κάτι θα αλλάξει στη ζωή του και πως θα αναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο. Δεν έκανε τίποτε από αυτά, αλλά αρκείται να το παίζει «καλός μαθητής» της Μέρκελ και να βυθίζει τον μέσο Ελληνα όλο και βαθύτερα στον εξευτελισμό, τη φτώχεια, την πείνα. Αξιος συνεχιστής του Γιωργάκη, δηλαδή.

«Βόμβα»-Σάντος: «Γι’ αυτό θα φύγω από την Εθνική…»


Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Φερνάντο Σάντοςστον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 και η «βόμβα» που «έριξε» αφορούσε ακόμη και την έξοδο του από την Εθνική ομάδα εξ’ αιτίας των παραπόνων και τις ανακοινώσεις των «μεγάλων» συλλόγων της χώρας (π.χ. Παναθηναικός) για τη χρησιμοποίηση των διεθνών παικτών του!

«Μαθήματα δεν δέχομαι από κανένα σύλλογο για το πώς θα κάνω την δουλειά μου. Αν θέλουν ας πάνε στον κύριο Σαρρή να του πουν ποιους πρέπει να καλέσω και...
αν αυτός το δεχθεί, εγώ θα φύγω.

Όλα αυτά που έχουν συμβεί εγώ τα εκλαμβάνω ως έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό μου. Δεν είμαι ο Θεός για να έχω πάντα δίκιο στις επιλογές μου, αλλά δεν έχω δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να πιστεύει ότι επηρεάζομαι»…

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την εθνική ομάδα εκφράζοντας την εκτίμησή του στην ποιότητα των παικτών, λέγοντας χαρακτηριστικά στον επίλογο της συνέντευξής του… «δώστε μου την ομάδα αυτή για τρεις μήνες και εγώ θα σας την κάνω μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου», αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται βελτίωση στο επιθετικό τομέα και στους αυτοματισμούς.

Επί προσωπικού σχολίασε: «Ήταν κίνηση ματ για την καριέρα και τη ζωή μου ο ερχομός μου στην χώρα σας. Με έχει αγαπήσει ο ελληνικός λαός και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό . Όταν βρίσκομαι στην Πορτογαλία νοσταλγώ την Ελλάδα, όπως όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα… νοσταλγώ την Πορτογαλία».

Ανέδειξε το σεβασμό που εισπράττει, πλέον, η εθνική από όλους τους αντιπάλους, λέγοντας ότι «έχει γίνει απολύτως σεβαστή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όπως μου έλεγε στην Ιρλανδία ο κύριος Τραπατόνι, είναι δυσκολοκατάβλητη και πρέπει να φτύσεις αίμα για να τη νικήσεις. Κανείς δεν θέλει την Ελλάδα για αντίπαλο…».

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι του λείπει η καθημερινότητα της δουλειάς σε σύλλογο: «Με τρώει το σαράκι του συλλογικού πάγκου, αλλά με κρατάει το συνολικό πρότζεκτ της Εθνικής, το οποίο είναι ακόμα στα σπάργανα».

Ο Α.Μ.Ο.ΕΞΟΧΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΝΤΟΥΡΟΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Ο Α.Μ.Ο.ΕΞΟΧΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΝΤΟΥΡΟΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ 65 ΧΛΜ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΜΟΤΟΚΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ.ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 10:30.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΥΡΟΒΟΛΤΑΣ

Μία πολύ όμορφη παρέα χθες το βράδυ στον Νέο Παντελεήμονα. Restaurant Corfu













Ένα βίντεο που πρέπει να δουν οι 300 της Βουλής. Συγκλονιστικός -πάλι- N.Farage


 Ένα βίντεο που πρέπει να δουν οι 300 της Βουλής. Συγκλονιστικός  πάλι  N.Farage
Ευτυχώς υπάρχει αυτός ο ανεξάρτητος Άγγλος ευρωβουλευτής, ο N.Farage και λέει αυτά που θα έπρεπε οι δικοί μας να λένε στους “ηγέτες” της ΕΕ. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους υπουργούς που κάθε λίγο και λιγάκι πάνε στις Βρυξέλλες αναμένοντας τη δόση…Δείτε τι είπε απευθυνόμενος προς τον Ρομπάϊ και τον Μπαρόζο,τον οποίο και προειδοποίησε για τη χώρα του τη Πορτογαλία.

Λάθος «ποντάρισμα»





Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου και η συγκυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία Σαμαρά, ποντάρισαν στον απόλυτο βαθμό στο Βερολίνο και έχασαν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τελικά -και σχετικά εμπρόθεσμα -δεν θα πάρουμε το δάνειο των 31, 5 δισ. ευρώ, αλλά αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως από τη στιγμή που σωρηδόν υιοθετήθηκαν μέτρα που καλύπτουν τις υποχρεώσεις της χώρας, μέχρι και το τέλος του 2015.

Το ότι όμως έχουμε καλύψει εμπροσθοβαρώς τα μέτρα που προβλέπουν τα Μνημόνια μέχρι και το 2015 δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε πολλά ακόμη μέτρα μέχρι τότε, διορθωτικά πλέον, εξαιτίας της ύφεσης. Ούτε ότι δεν θα μας επιβληθεί ασφυκτικό και απολύτως αποικιακό καθεστώς ελέγχου των προϋπολογισμών μας, της διοίκησης, της πολιτικής εξουσίας. Ειδικοί λογαριασμοί υπό την διαχείριση του Βερολίνου, ειδικοί και γενικοί επίτροποι παντού και μια απέραντη, χωρίς τέλος φτώχεια για τους Έλληνες.

Αυτό που σε κάθε περίπτωση θα βαραίνει είναι η επιλογή του επιτελείου Σαμαρά και του ίδιου του πρωθυπουργού προσωπικά να αποτελέσουν, μαζί με τους θλιβερούς κομπάρσους της συγκυβέρνησης, που χαρακτηρίζεται και «ελληνική τρόικα», κάτι σαν τα «παιδιά της Μέρκελ».

Εκτιμούσαν και μάλλον παρά τις έντονες αναταράξεις στο Eurogroup συνεχίζουν να εκτιμούν ότι μια τέτοια στάση θα έδινε στην χώρα μαζικά κεφάλαια, τηρούμενων των ευρωπαϊκών αναλογιών, που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν κάτι σαν «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα του ευρώ. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι δεν πρόκειται να συμβεί,.

Διερωτάται πάντως κανείς σχετικά με τη μονομέρεια που τους χαρακτηρίζει. Από πού ξεκινά αυτή η αφοσίωση; Από πού προκύπτει η αισιοδοξία τους, ότι η απόλυτη ταύτιση με το Βερολίνο θα ευνοήσει την Ελλάδα;

Σε επίσημη τροχιά θανάτου η Ελλάδα και ο λαός της




Του Δημήτρη Καζάκη

Κι όμως είχαμε μια ακόμη επιτυχία. Αυτό μας διαβεβαίωσε ο υπουργός οικονομικών κ. Στουρνάρας με το γνωστό χαμόγελό του, που σε κανονικές συνθήκες θα απασχολούσε μόνο τους ειδικούς. Είχαμε μια ακόμη επιτυχία. Η Ευρωομάδα (Eurogroup) μας έκανε πατ-πατ-πατ στο κεφάλι όπως κάνουν όλα τα καλά αφεντικά με τα σκυλάκια λουλού όταν νιώθουν ικανοποίηση από την πίστη και αφοσίωση του κατοικίδιου. Όμως, την δόση δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα την δώσουν. Κοκό λοιπόν όχι ακόμη. Κι όσο αργεί, τόσο καθυστερεί η απογείωση που μας έταξε, μέσα σε μια παράκρουση ανειλικρίνειας, ο κ. Σαμαράς.

ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από τις Διοικήσεις του Ομίλου FOURLIS και της HOUSEMARKET AE (IKEA)


2356065.24ab0c28.560 300x207 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από τις Διοικήσεις του Ομίλου FOURLIS και της HOUSEMARKET AE (IKEA)
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
- Ο Όμιλος FOURLIS κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2012 ζημιές προ φόρων ύψους 10.780.000 Ευρώ. Η HOUSEMARKET S.A. κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2012 του 2012 ζημιές προ φόρων ύψους 5.179.000 Ευρώ.
- Είναι ανακριβές ότι οι μειώσεις μισθών θα αποφέρουν στον όμιλο κέρδη.
- Είναι ανακριβές ότι η εταιρία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ανήκει στον όμιλο FOURLIS.
- Είναι ανακριβές ότι η εταιρία HOUSEMARKET Α.Ε. άνοιξε 7 νέα καταστήματα μέσα στο 2011.
- Είναι ανακριβές ότι τον Φεβρουάριο του 2012 η μείωση μισθού που πραγματοποιήθηκε στα στελέχη της HOUSEMARKET Α.Ε. (IKEA) ήταν 10%. Στην πραγματικότητα η μείωση στα στελέχη ήταν 13% κατά μέσο όρο, ενώ η τωρινή διευθέτηση για τους υπόλοιπους εργαζόμενος περιορίζεται στο 8,5% κατά μέσο όρο.
Σε καμία περίπτωση επιθυμούμε να έλθουμε σε αντιδικία ή σύγκρουση με τους εργαζομένους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων στηρίζει τις προσπάθειες της εταιρίας.
Ειλικρινά λυπούμαστε που κάποιοι εκτός της εταιρίας επιμένουν να αγνοούν την αλήθεια των οικονομικών μεγεθών, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να παραπλανούν τόσο τους εργαζομένους στον όμιλο FOURLIS όσο και την κοινή γνώμη.

Τα μυστήρια της Αγιάς Σοφιάς και η ανησυχία των Τούρκων


 Τα μυστήρια της Αγιάς Σοφιάς και η ανησυχία των Τούρκων
Aπό την πρώτη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη έπεσε στους Οθωμανούς και ο Μωάμεθ ο Φατίχ εισήρθε καβάλα στο άσπρο άλογό του στην Αγία Σοφία, (όπου επί αρκετή ώρα, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, έμεινε ακίνητος να κοιτάζει με έκσταση τον Παντοκράτορα στον τρούλο ενώ η εντυπωσιακή αυτή σκηνή έχει αποθανατιστεί και σε μια τουρκική ιστορική κινηματογραφική ταινία), ο μεγάλος αυτός ναός της Ορθοδοξίας έγινε το επίκεντρο διαφόρων μύθων και θρύλων που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους κατακτητές, προκαλώντας ένα έντονο δέος για το μεγαλούργημα αυτό της Ορθοδοξίας που τώρα το είχαν περικυκλώσει οι τέσσερις οθωμανικοί μιναρέδες.
Τα τελευταία χρόνια όμως ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα έντονο κλίμα καχυποψίας και φόβου για τα μελλούμενα.

Ο κύβος ερρίφθη – Αυτό είναι το νέο Φορολογικό


image489 Ο κύβος ερρίφθη   Αυτό είναι το νέο Φορολογικό
Την επόμενη εβδομάδα οδεύει για τα κόμματα το τελικό προσχέδιο του νέου φορολογικού και όπως προκύπτει από τις περίπου 150 σελίδες του, επιβεβαιώνονται όλες οι έως τώρα πληροφορίες του αναφορικά με τη νέα κλίμακα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κλίμακα θα έχει μόλις 3 κλιμάκια και δεν θα προβλέπει αφορολόγητο.
Συν τοις άλλοις, ο ανώτατος συντελεστής 45% θα εφαρμόζεται από τις 48.000 ευρώ και πάνω…
, ενώ για τη μη επιστρεφόμενη έκπτωση φόρου που θα καλύπτει εισοδήματα έως 43.000 ευρώ, θα απαιτούνται αποδείξεις στο 25% του εισοδήματος!
Συγκεκριμένα, ο φόρος που προκύπτει με βάση τη νέα κλίμακα της μειώνεται ως εξής:
Για εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ κατά 1.950 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 1.950 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου.
Για εισόδημα πάνω από 18.000 έως και 29.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 50 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος
Για εισόδημα άνω των 29.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.
Προκειμένου να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις για δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών, τις οποίες πραγματοποιεί ο ίδιος, η σύζυγος του και τα τέκνα που τους βαρύνουν. Στις πιο πάνω δαπάνες δεν περιλαμβάνονται ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψής, η καταβαλλόμενη διατροφή και οι δωρεές, οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, οι δαπάνες ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών γενικά, καθώς και οι δαπάνες εισιτηρίων κάθε είδους μεταφορικών μέσων.
Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται 25% του μέχρι 42.000 ευρώ δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος. Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί υπολογίζονται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση και επιμερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα της παραγράφου αυτή ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους. Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών υπολείπεται του απαιτούμενου ποσού, επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με το συντελεστή του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας, δηλαδή με 21% αντί 10% που ίσχυε έως τώρα!!!
Με το νέο Φορολογικό μπαίνει τέλος και στις φοροαπαλλαγές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Συγκεκριμένα, το ποσό του φόρου που προκύπτει μειώνεται κατά 10% για κάθε καταβαλλόμενη από τις ακόλουθες δαπάνες:
Των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή/και ασφαλιστικές εταιρείες. Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ.
Το ποσό της διατροφής που καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλο, του οποίου αποτελεί φορολογητέο εισόδημα και επιδικάστηκε ή συμφωνήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη.
Των ποσών που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωφελή ιδρύματα κ.λ.π.
Εξαιρετικά, το ποσό του φόρου που προκύπτει μειώνεται κατά 200 ευρώ, για τον ίδιο φορολογούμενο και για καθένα από τα πρόσωπα που συνοικούν με αυτόν ή τον βαρύνουν, εφόσον παρουσιάζουν βαριά αναπηρία, είναι τυφλοί, νεφροπαθείς, ανάπηροι ή θύματα πολέμου.
Κάντε κλικ στους πίνακες για μεγέθυνση
image490 Ο κύβος ερρίφθη   Αυτό είναι το νέο Φορολογικό
image491 Ο κύβος ερρίφθη   Αυτό είναι το νέο Φορολογικό
iefimerida.gr
kafeneio-gr.blogspot.com

Η σάτιρα τον Ράδιο Αρβύλα για τον Γιάννη Λάτσιο και το μήνυμα απόλυσης που τους έστειλε!

kanakis 614x378 300x184 Η σάτιρα τον Ράδιο Αρβύλα για τον Γιάννη Λάτσιο και το μήνυμα απόλυσης που τους έστειλε!

Σε μεγάλα κέφια ήταν χθες οι Ράδιο Αρβύλα, τόσο που άρχισαν να σατιρίζουν το πρόγραμμα του σταθμού και συγκεκριμένα την εκπομπή “Τηλεκύβος”, κάτι που τους οδήγησε σε απίστευτα γέλια για πάνω από πέντε λεπτά. Η παρέα δεν δίστασε να αναφερθεί ακόμα και στον Μάικ τον Φασολάκη, ενώ, δεν άφησε απέξω και τη σχέση Λάτσιου – Μενεγάκη!
Όταν ένα μήνυμα του Γιάννη Λάτσιου έφτασε στην εκπομπή, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Το υποτιθέμενο μήνυμα έλεγε: “Εδώ Γιάννης. Αντώνη όπως καταλαβαίνεις την άλλη εβδομάδα κόβεται η εκπομπή, αλλά μην ανησυχείς δεν θα μείνεις χωρίς δουλειά. Από Δευτέρα θα παρουσιάζεις τον τηλεκύβο”. Οι Ράδιο Αρβύλα ξέσπασαν σε τρανταχτά γέλια μιλώντας για το μεταμεσονύκτιο παιχνίδι του ΑΝΤ1, όταν ο Αντώνης Κανάκης είπε: “Να μην πω κάτι για τον Μάικ τον Φασολάκη”!

Συντρίμμια από F-16 ξέβρασε η θάλασσα στη Μυτιλήνη


1ed19bb9ca5cb1e4689f669e35e30d3f XL 300x225 ΕΚΤΑΚΤΟ: Συντρίμμια από F 16 ξέβρασε η θάλασσα στη Μυτιλήνη
Πανικός επικρατεί αυτή την ώρα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, από ένα πρωτοφανές περιστατικό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο μεγάλο νησί του Βορείου Αιγαίου την Λέσβο και συγκεκριμένα στην Πρωτεύουσα του νησιού, Μυτιλήνη!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του aegeantimes.gr, η θάλασσα στην περιοχή του Κρατικού Αερολιμένα Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» ξέβρασε ένα ολόκληρο φτερό μαχητικού αεροσκάφους!
Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανεβρεθεί άλλα συντρίμμια παρά μόνο το φτερό!
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται για φτερό μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-16 που διαθέτει τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία!
Ανταποκριτής των AegeanTimes κατέφθασε στην περιοχή όπου ήταν αποκλεισμένη από δυνάμεις του Στρατού, της Αεροπορίας και του Λιμενικού και πιστοποίησε το γεγονός!

Πλησιάζει ο μεγαλύτερος πόλεμος όλων των εποχών


 Πλησιάζει ο μεγαλύτερος πόλεμος όλων των εποχών
Δεν θα μπορεί κανείς να κρυφτεί πύθωνα
Ο πρώην αναλυτής της Goldman Sachs, Charles Nenner, δήλωσε στο Fox Business Network, ότι ο δείκτης Dow Jones βρισκόταν στο επίπεδο κατάρρευσης των 5.000 μονάδων και στα πρόθυρα ενός «μεγάλου πολέμου», που θα ταρακουνήσει τον κόσμο στα τέλη του 2012, προκαλώντας… αμηχανία στους συνομιλητές του. 
Ο Nenner, πρώην τεχνικός αναλυτής της Goldman Sachs, προσπάθησε να να προβλέψει τις τάσεις της αγοράς με ένα πρόγραμμα, σε υπολογιστή, που προβλέπει την πορεία των κινητών αξιών. Ο Nenner προέβλεψε την πτώση του χρηματιστηρίου και την κατάρρευση των κατοικιώνπάνω από δύο χρόνια πριν την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Ο Nenner προβλέπει ότι όταν ο Dow φτάσει τις 5.000 μονάδες, θα σημειωθεί γιγαντιαία πτώση και θα ακολουθήσει μεγάλη ύφεση, που θα φτάσει στα επίπεδα της οικονομικής κατάρρευσης του Μαρτίου του 2009. Ο Nenner συμβούλευσε, τότε, τους πελάτες του να εγκαταλείψουν, σχεδόν εξ ολοκλήρου, την αγορά. “Είπα στους πελάτες μου, τα συνταξιοδοτικά ταμεία, τις μεγάλες επιχειρήσεις και στα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου, να εγκαταλείψουν την αγορά, σχεδόν εξ ολοκλήρου“, δήλωσε ο Nenner.
Τι θα μπορούσε, όμως, να οδηγήσει σε μια τέτοια δραματική μείωση; Ίσως, μια πετρελαϊκή κρίση που θα μπορούσε να ξεκινήσει από την “ημέρα της οργής”, στη Σαουδική Αραβία ή κάτι άλλο;