ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας ευχαριστούνε τους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για συνάντηση με ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων & διαμερισμάτων στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  16 Φεβρουαρίου 2014 από κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων στο Café-Bar « Το Σπιτικό « στον πανέμορφο οικισμό του Παλιού Άγιου Αθανάσιου όπου ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι για όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον τουριστικό  κλάδο. Με πολύ ενδιαφέρον ακουστήκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Υπήρξε στην συνέχεια ανοιχτή συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις. 
Η προσέλευση των επαγγελματιών του οικισμού του Παλιού Άγιου Αθανάσιου έδωσε θετικό μήνυμα για τον χώρο των τουριστικών καταλυμάτων και την προθυμία των τουριστικών παραγόντων να πάει μπροστά ο κλάδος στην περιοχή, με οργάνωση, επιμονή, όραμα και μεράκι.

 

                                                Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Δ.Δ.Π.Η.Π.

                                  Γρηγόρης Βεΐδαμενίδης


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ



Αποφάσεις συνέχισης του αγώνα στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων

     Την απόφασή τους να εντείνουν τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ενάντια στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ διατράνωσαν στη σύσκεψη, που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των αγωνιστικών μπλόκων όλης της χώρας το Σάββατο το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας.

    Στη σύσκεψη των εκπροσώπων των μπλόκων αποφασίστηκαν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς :

Πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτικών μπλόκων την ερχόμενη Τετάρτη 19 Φλεβάρη στη 1 το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθης στην Αθήνα και πορεία προς τη Βουλή. Καλούν σ’αυτό τους εργαζόμενους και τ’άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους.

Συνάντηση τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη στο ΥΠΕΚΑ με αίτημα τη μείωση κατά 50% του αγροτικού ρεύματος.

Συνάντηση την ίδια μέρα με τον Διοικητή του ΟΓΑ με αίτημα την άμεση θεώρηση για το 2014 όλων των βιβλιαρίων  ΟΓΑ των αγροτών.

Να τιμήσουν αγωνιστικά το Κιλελέρ με συλλαλητήριο την Κυριακή 9 Μάρτη  με οργανωτή την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Αγωνιστικών Μπλόκων.


Αστέριος Μπουσνάκης: «Εντός των επόμενων δύο μηνών η σύνδεση στον Σβορώνο»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



   Μία ακόμα σημαντική εξέλιξη στην κατεύθυνση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και βελτίωσης της καθημερινής ζωής των πολιτών αποτελεί η κατασκευή ενός σύγχρονου συστήματος αποχέτευσης ακαθάρτων στον Σβορώνο. Οι εργασίες εκτελούνται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς λύθηκαν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που είχαν προκύψει με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» και εντός των επόμενων δυο μηνών αναμένεται να γίνουν οι πρώτες συνδέσεις. 





Αστέριος Μπουσνάκης: «Εντός των επόμενων δύο μηνών η σύνδεση στον Σβορώνο»

Αναφερόμενος στην συνέχιση των εργασιών στο Σβορώνο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης σημειώνει: «Τα έργα προχωρούν πλέον με γοργούς ρυθμούς μετά από 15 μήνες διακοπής των εργασιών στο Σβορώνο, λόγω διαδικαστικού ζητήματος με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη»Τελικά λύθηκαν όλα αυτά τα προβλήματα και το συγκεκριμένο τμήμα του έργου αναμένεται να αποπερατωθεί. Ήταν το πρώτο έργο των αποχετεύσεων από την σειρά των οικισμών του Δήμου Κατερίνης και πλέον μέσα σε δυο μήνες ευελπιστούμε να μπορέσουμε να έχουμε την πρώτη σύνδεση στον Σβορώνο, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και το αντλιοστάσιο στην περιοχή της Ανδρομάχης. Σε συνεννόηση με τον διευθυντή του ΕΠΠΕΡΑΑ τον κο Μαμαλούγκα  και αφού πραγματοποίησε την επιτόπια αυτοψία το επιτελείο των Αθηνών, είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε και το επόμενο τμήμα του έργου, το οποίο είναι εκτός αυτής της εργολαβίας και αφορά την οδό Αγίου Αντωνίου, τις «Κορδέλες» και το «Προσήλιο». Είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε αυτό το έργο μετά από πολύ σκληρές προσπάθειες της διοίκησης της ΔΕΥΑΚτου Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και σε συνεργασία με την Διοίκηση του ΕΠΠΕΡΑΑ και τον αναπληρωτή υπουργό κο Καλαφάτη φτάσαμε στο σημείο να είμαστε βέβαιοι ότι θα ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο».
 Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Παπαγιαννούλης τονίζει: «Η διαπραγμάτευση με το ΕΠΠΕΡΑΑ ήταν δύσκολη και επίπονη. Καταφέραμε όμως με την συνδρομή του Δημάρχου Κατερίνης να διεκπεραιώσουμε όλες τις εκκρεμότητες για να ολοκληρωθεί το έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαστε όλοι πάνω στο έργο, ξεπεράσαμε τα εμπόδια και προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς».
 Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η αποχέτευση ακαθάρτων του οικισμού Σβορώνου έχει προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, με την ολοκλήρωση των ακόλουθων έργων θα έχει καλυφθεί το 90% των αναγκών της Κατερίνης:
Η αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Άνω Αγίου Ιωάννη με προϋπολογισμό 1.150.000 και η αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Νεοκαισάρειας με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ, έργα που έχουν αποπερατωθεί.
Το έργο του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον οικισμό της Γανόχωρας ως γνωστόν ενταγμένο στο ΕΣΠΑσυνολικού προϋπολογισμού 1.623.600,00 ευρώ με το ΦΠΑ ,το οποίο ολοκληρώθηκε και έγιναν ήδη οι πρώτες συνδέσεις.
 Η αποχέτευση οικισμού Τ.Κ.Κ. Αγίου Ιωάννη-Ν.Τραπεζούντας με προϋπολογισμό 4.380.000 ευρώ, έργο που βρίσκεται υπό κατασκευή και θα έχει παραδοθεί έως τα τέλη του 2014.      
   

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΑΛΚΗ»



13 χρυσά, 12 ασημένια και 8 χάλκινα μετάλλια για τους αθλητές της Αλκής

ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Με επιτυχία διεξήχθη το Βορειοελλαδικό Πρωτάθλημα  Παγκρατίου Αθλήματος  στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης  με τη συμμετοχή 26 σωματείων και συνολικά 300 αθλητών. Το Σωματείο Παγκρατίου Αθλήματος Δίου Πιερίας «Αλκή» συμμετείχε με 24 αθλητές που αγωνίστηκαν σε όλα τα αγωνίσματα (παλαίσματα, πολυδάμα και αγώνα) και κατάφεραν να διακριθούν κατακτώντας συνολικά  13 Χρυσά, 12 Ασημένια και 8 Χάλκινα.

ΑΠΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ:

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΣΙΑΜΗΤΡΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ – 19 ΕΤΩΝ- 1 ΧΡΥΣΟ στον Πολυδάμα, 1 ΧΡΥΣΟ  στα Παλαίσματα και 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ στον αγώνα 
ΤΣΙΟΥΡΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΡΑΦΑΕΛΑ – 16 ΕΤΩΝ- 1 ΧΡΥΣΟ & 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ  στα Παλαίσματα και  ΧΡΥΣΟ στον αγώνα 
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΙΡΗΝΗ -17 ΕΤΩΝ-1 ΧΡΥΣΟ στον Πολυδάμα, ΧΡΥΣΟ  στα Παλαίσματα και  ΑΣΗΜΕΝΙΟ στον αγώνα 
ΚΟΝΙΑΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ–15 ΕΤΩΝ- ΧΡΥΣΟ στα Παλαίσματα και ΑΣΗΜΕΝΙΟ στον αγώνα 
ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΖΟΛΩΤΑ ΦΕΝΗ-15 ΕΤΩΝ- 2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ στα Παλαίσματα
ΚΑΠΕΛΛΑΣ  ΧΑΡΗΣ  -15 ΕΤΩΝ- ΑΣΗΜΕΝΙΟ στα Παλαίσματα, ΧΑΛΚΙΝΟ στον αγώνα
ΧΑΝΔΡΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ -14 ΕΤΩΝ- ΑΣΗΜΕΝΙΟ  στον αγώνα, 4η θέση στα Παλαίσματα  
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ -10 ΕΤΩΝ– ΑΣΗΜΕΝΙΟ στον αγώνα, ΧΑΛΚΙΝΟ στα Παλαίσματα  
ΜΗΝΑΔΗ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ -11 ΕΤΩΝ- ΧΑΛΚΙΝΟ στον αγώνα, ΧΑΛΚΙΝΟ στα Παλαίσματα  
ΜΠΑΤΣΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – 9 ΕΤΩΝ- ΧΑΛΚΙΝΟ  στα Παλαίσματα
ΛΙΟΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ -  8 ΕΤΩΝ -  ΧΑΛΚΙΝΟ  στα Παλαίσματα
ΚΛΙΤΣΙΝΙΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ - 8 ΕΤΩΝ -  ΧΑΛΚΙΝΟ  στα Παλαίσματα  

ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ:

ΡΙΖΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ 19 ΕΤΩΝ – 1  ΧΡΥΣΟ στο αγώνα, 1 ΧΡΥΣΟ στον Πολυδάμα  

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ:

ΚΑΤΣΙΚΑ  ΜΑΡΙΑ - 12 ΕΤΩΝ - ΑΣΗΜΕΝΙΟ στον αγώνα, 4η θέση στα Παλαίσματα

ΑΠΟ ΚΑΡΙΤΣΑ:

ΖΕΡΒΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ - 8 ΕΤΩΝ- ΧΡΥΣΟ στα Παλαίσματα  
ΖΑΡΚΑΝΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - 8 ΕΤΩΝ- ΧΡΥΣΟ στα Παλαίσματα  
ΤΟΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑ -11 ΕΤΩΝ - ΧΡΥΣΟ στα Παλαίσματα, ΑΣΗΜΕΝΙΟ στον αγώνα  
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΟΡΙΝΑ -11 ΕΤΩΝ - ΧΡΥΣΟ στα Παλαίσματα, ΑΣΗΜΕΝΙΟ στον αγώνα  

ΑΠΟ  ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ:

ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ -9 ΕΤΩΝ- ΧΑΛΚΙΝΟ στα Παλαίσματα  


H πρόεδρος Ρουμπιέ Αθηνά και το Δ.Σ. του σωματείου συγχαίρουν τους αθλητές για την άψογη εμφάνιση και τις διακρίσεις τους, την προπονήτρια Ιωάννα Καραλέξη για την προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά στο πλευρό των αθλητών της, αλλά και τους γονείς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να στηρίζουν τα παιδιά τους και να τους κατευθύνουν στον δρόμο του αθλητισμού αλλά και της ευγενούς άμιλλας μέσα από τους αγώνες. 

Νέες επιτυχημένες παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Ομίλου Γυναικών Λεπτοκαρυάς



Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Ομίλου Γυναικών Λεπτοκαρυάς, το Σάββατο 8/2/14 και την Κυριακή 9/2/14 παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τα μονόπρακτα του Τσέχωφ  « Η Αρκούδα» και «Πρόταση Γάμου» σε σκηνοθεσία Μάγιας Μπάλλα.
Ο κόσμος απόλαυσε την παράσταση και χειροκρότησε τους: Θανάση Κόρακα,  Φανή Τοπούζα, Λαμπρινή Κρούπη και Κλεοπάτρα Αλμαλιώτου.
Όλοι τους ήταν υπέροχοι.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρυσι η ίδια ομάδα είχε παρουσιάσει  τους «Μπαμπάδες με Ρούμι» των Ρέππα-Παπαθανασίου.

Πολιτιστικός Όμιλος

Γυναικών Λεπτοκαρυάς

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜE ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης 
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στέλιος Χατζηιωάννου:
«Το ζητούμενο τώρα είναι να ρεφάρουμε αυτήν την ήττα στα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια»

Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με το Στρατώνι, στην Κατερίνη, για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ εθνικής κατηγορίας, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Στέλιος Χατζηιωάννου, στην ιστοσελίδα του συλλόγου  www.pierikosbc.gr έκανε την παρακάτω δήλωση:

Στέλιος Χατζηιωάννου - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Με βάση την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου δεν δικαιούμασταν σήμερα τη νίκη. Είναι γεγονός ότι στο  β´ ημίχρονο παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι. Όταν όμως είσαι 15 πόντους πίσω στο σκορ θέλει πολύ μεγαλύτερη σωματική και πνευματική προσπάθεια για να ανατρέψεις την κατάσταση, πόσο μάλλον όταν παίζεις με μια έμπειρη και ποιοτική ομάδα, όπως είναι το Στρατώνι. Το ζητούμενο τώρα είναι να ρεφάρουμε αυτήν την ήττα στα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς να έχουμε άλλες απώλειες στην έδρα μας».


ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - Συνέχεια ... - Ιστορικές φωτογραφίες από το αρχείο του Θόδωρου Σφήκα





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ





ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
4ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Το 4ο Περιφερειακό Τμήμα Κεντροδυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει στην Κατερίνη σεμινάριο με θέμα:

«Φορολογία Εισοδήματος-Το νέο Ποινολόγιο στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας-Κ.Φ.Α.Σ.»

Ø      Φορολογία Εισοδήματος: Το νέο φορολογικό τοπίο του ΚΦΕ-Ν. 4172/2013 όπως οριστικοποιήθηκε  με τις τροποποιήσεις του νόμου 4223/31-12-2013 και ισχύει από φέτος σε σχέση με τον ΚΦΕ-Ν.2238/94. Διαφορές και ομοιότητες. Πως θα υποβληθούν όλες οι δηλώσεις για τη χρήση 2013 με τον Ν. 4110/2013.

Ø      Το νέο ποινολόγιο στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας - Κ.Φ.Δ. - Ν.4174 / 2013, όπως οριστικοποιήθηκε  με τις τροποποιήσεις του νόμου 4224/31-12-2013

Ø      Ο Κ.Φ.Α.Σ. Όλες οι αλλαγές στα στοιχεία και βιβλία από 1-1-2014 με το νόμο 4223/31-12-2014. - τι πρέπει να ξέρω.

   Εισηγητής:
Γιώργος  Χριστόπουλος
Φοροτεχνικός
Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
και Γενικός Γραμματέας της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.



Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, 28ης Οκτωβρίου 9, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 και θα έχει διάρκεια  5 ωρών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Μέλη, που έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις τουλάχιστον μέχρι και το έτος 2013 και οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, που έχουν υποβάλλει  Υπεύθυνη Δήλωση  τουλάχιστον για το έτος 2013 και όσοι δεν έχουν υποβάλλει   να υποβάλλουν κατά την περίοδο υποβολής της αίτησης παρακολούθησης για το έτος 2014.
Δικαίωμα συμμετοχής, χωρίς την υποχρέωση της οικονομικής τακτοποίησης και της ανανέωσης της επαγγελματικής ταυτότητας Λογιστή Φοροτεχνικού έχουν επίσης τα Μέλη του ΟΕΕ και οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, οι οποίοι κατά την υποβολή της αίτησης είναι άνεργοι ή μη απασχολούμενοι γενικώς. Όσοι ενδιαφερόμενοι υπάγονται σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να προσκομίσουν στην Υπηρεσία του αρμόδιου Π.Τ., κατά την υποβολή της αίτησης παρακολούθησης ή το αργότερο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2014, νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο Βεβαίωσης Διακοπής Εργασιών από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς επίσης και Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία θα δηλώνουν ότι κατά την υποβολή της αίτησης, για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, βρισκόντουσαν σε κατάσταση μη απασχόλησης. Στην περίπτωση, που ο ενδιαφερόμενος δεν προσκομίσει τα ανωτέρω δικαιολογητικά μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2014, η αίτησή του δεν θα λαμβάνεται υπόψη.

Το σεμινάριο διατίθεται δωρεάν.

Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται καθημερινά από το 4ο Περιφερειακό Τμήμα Κεντροδυτικής Μακεδονίας, Μαλακούση 10, Βέροια, έως τις 20 Φεβρουαρίου 2014
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε, στο 2331029111, από τις 8.30΄- 13.30΄
Έντυπο αίτησης διατίθεται από το 4ο Περιφερειακό Τμήμα Κεντροδυτικής Μακεδονίας, Μαλακούση 10, Βέροια, αλλά και από τη σχετική ιστοσελίδα του Ο.Ε.Ε. (www.oe-e.gr).Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν και από τρίτο πρόσωπο.

Προσοχή: Οι συνάδελφοι που θα παραστούν θα πάρουν δωρεάν δύο χρήσιμους οδηγούς με το ποινολόγιο και συγκριτικούς πίνακες όλων των φορολογιών σε σύγκριση του νέου ΚΦΕ-Ν.4172/2013 και του προηγούμενου ΚΦΕ-Ν.2238/94


Mε συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΚΙΤΙΞΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
       Αντιπρόεδρος Τ.Δ.
 4ου Π.Τ. Κ-Δ Μακεδονίας




ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Με αφορμή τη σεισμική δόνηση που έγινε χθες (16-2-2014) στην περιοχή του Ολύμπου, αλλά και το μεγάλο σεισμό της Κεφαλονιάς, αιτούμαστε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου με θέματα:

1.     Άμεσος έλεγχος των δημόσιων κτιρίων, ιεραρχώντας ιδιαίτερα αυτά που συγκεντρώνουν καθημερινά πλήθος ατόμων, όπως σχολεία, χώροι παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας (Κέντρο Υγείας), δημοτικά - δημόσια κτίρια, χώροι εργασίας κτλ., ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούν τους όρους ασφάλειας και αντισεισμικής προστασίας.


2.     Αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς. Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Κατερίνα Κουρίτα

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα επιδοτούμενα σεμινάρια εργαζομένων με ασφάλιση ΙΚΑ, διάρκειας 40 ωρών.


Ο Μιχάλης Μιχαλήτσιος από τον Άγιο Σπυρίδωνα, στον «Συνδυασμό Ευθύνης»



Ο νεαρός αστυνομικός στο πλευρό του Γιώργου Φαρμάκη

Έτοιμος να δώσει τη μάχη στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Φαρμάκη δηλώνει ο Μιχάλης Μιχαλήτσιος από τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Σε δηλώσεις που έκανε τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η προσφορά στον τόπο είναι για όλους μας χρέος και ευθύνη. Από σήμερα συμμετέχω και εγώ στον «Συνδυασμό Ευθύνης» του Γιώργου Φαρμάκη, τον οποίο θεωρώ ικανό να διοικήσει το δήμο Δίου – Ολύμπου και πιστεύω πως όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε»

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 17/02/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
           
Την Προγραμματική Σύμβαση για τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, μαζί με τους εταίρους του έργου, που είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού.
Με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, ώστε να προχωρήσει το έργο υλοποίησης της  Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης.
«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Θεσσαλονικείς, καθώς ένα χρόνιο αίτημα παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Όπως έχουμε ξαναπεί, επιδίωξη, αλλά και καθήκον μας είναι τέτοιου είδους έργα να μη μένουν στα χαρτιά, αλλά να γίνονται στην πράξη. Το πρώτο βήμα έγινε και προχωρούμε με όσο το δυνατόν γοργούς ρυθμούς στη σύνδεση του κέντρου με την Ανατολική Θεσσαλονίκη. Αυτό που επιθυμούμε είναι να μπορεί το επιβατικό κοινό να μετακινείται γρήγορα, με ασφάλεια και με χαμηλό κόστος. Ταυτόχρονα, δίνουμε ώθηση στον τουρισμό, παρέχοντας προοπτική ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο κ. Τσαμασλής.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας, μετά την απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου να δοθεί άδεια εκτέλεσης δρομολογίων σε πλοιοκτήτη. Εντός του Μαρτίου αναμένεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση μεταξύ του πλοιοκτήτη και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, με την οποία δίνεται το «πράσινο φως» να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας τον Απρίλιο του 2014.






Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου , ο καθιερωμένος πια, ''Χορός των Γυναικών'' στην Ταβέρνα ''Σταβάρας'',' στον Κολινδρό Πιερίας. Μέσα σε Αποκριάτικο Κλίμα και με ευχάριστη διάθεση, οι γυναίκες διασκέδασαν τηρώντας φυσικά και τα παραδοσιακά έθιμα της Αποκριάς 'οπως το παιχνίδι της ''Χάσκας''. Και του Χρόνου!! Photo Hasapetis






Εκδηλώσεις για την επέτειο της κήρυξης της επανάστασης του 1878 στον Κολινδρό από τον επίσκοπο Κίτρους Νικόλαο Λούση 16-2-2014 Photo Hasapetis





































ΓΙΑ ΤΟ HANDBALL ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ . ΦΑΣΑΡΙΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 Στις 12:04 μ.μ. Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014, ο/η St Kio <kiolest@yahoo.gr> έγραψε:

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, πάλι οι γνωστοί άγνωστοι βρέθηκαν στα γήπεδα της Πιερίας .Αυτή την φορά σαν φανατικοί οπαδοί για να συλλέξουν ψηφουλάκια. Μάλιστα εις εξ αυτών επέλεξε να μαλώσει με πολίτες που συνόδευαν παιδια, τους οποίους και εκδίωξε με τον τρόπο του.Συγχαρητήρια ΔΟΛΟΦΟΝΕ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ.Μπόλαρη - Αλλοιώνει και ακυρώνει στην πράξη την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κατάργηση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ η Διοίκηση Τζιτζικώστα

Έναν ακόμη θλιβερό σταθμό αποκτά το χρονικό της αναπτυξιακής, καταδίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη νέο-δημοκρατική παράταξη που τη διοικεί.
Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου 2014 του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, εισήχθη με πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης και συζητήθηκε το θέμα της επικείμενης κατάργησης του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης  (Ο.Ρ.ΘΕ).
Ομόφωνα οι παρατάξεις εναντιώθηκαν στη συρρίκνωση του Ο.Ρ.ΘΕ σε Τμήμα του ΥΠΕΚΑ στην Αθήνα. Με συντριπτική πλειοψηφία (3 λευκά της παράταξης ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής του Π.Σ. με επισπεύδοντα - συντονιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Τσαμασλή, η οποία θα συνεδρίαζε άμεσα, ώστε να συντάξει την τεκμηριωμένη πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου προς την Κυβέρνηση για το μέλλον του ΟΡΘΕ και την αποκεντρωμένη λειτουργία του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Σε πρόταση της εισηγήτριας της Παράταξης ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κας Άννας Μίχου, να αναλάβει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης την πρόσκληση συνεδρίασης της Επιτροπής, καθώς η Διοίκηση επιδεικνύει διαχρονικά ολιγωρία,  ο κος Τσαμασλής αντέδρασε υπερασπιζόμενος το έργο του και διαβεβαιώνοντας για την άμεση εκτέλεση της εντολής του Περιφερειακού Συμβουλίου και την ενσωμάτωση του κειμένου της Επιτροπής στην σχετική απόφαση. Δυστυχώς, η Παράταξή μας δικαιώθηκε και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που ανέλαβαν την ευθύνη της συμμετοχής στην Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου, ουδέποτε κλήθηκαν.
Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του κου Τζιτζικώστα για την αυθαίρετη ανατροπή της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και την εγκληματική ολιγωρία τους απέναντι σε ένα σοβαρό θέμα που αφορά στους όρους διαβίωσης των κατοίκων της Περιφέρειας και της λειτουργίας των κοινωνικών και οικονομικών / επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η Διοίκηση, ενώ έπρεπε να πρωταγωνιστεί στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου όλων των φορέων της Πόλης της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας ευρύτερα και να αναπτύξει μεθοδικά και αποφασιστικά στην Κυβέρνηση την επιχειρηματολογία για την αναγκαιότητα της αποκεντρωμένης παρακολούθησης και εφαρμογής του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου, απεμπόλησε ακόμη και τις ευκαιρίες που της έδωσε η Αντιπολίτευση για να υπερασπιστεί το δικαίωμα της ανάπτυξης του τόπου που υποτίθεται ότι υπηρετεί, στηρίζοντας στην ουσία τις κυβερνητικές επιλογές.
Στις 11/02/2014 κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το Νομοσχέδιο με το οποίο καταργείται ο Ο.Ρ.ΘΕ και οι αρμοδιότητες του μεταβιβάζονται σε Τμήμα του ΥΠΕΚΑ που ΘΑ συσταθεί. Μάλλον είναι πια πολύ αργά, αλλά ακόμη και σήμερα:
ΚΑΛΟΥΜΕ τη Διοίκηση της ΠΚΜ να αναλάβει τις ευθύνες της.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αποκατασταθεί η νομιμότητα όσον αφορά στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ, τα σοβαρά θέματα της Περιφέρειας να μη γίνουν θύματα της ενδοκομματικής διαμάχης της παράταξης που διοικεί, ούτε βεβαίως των προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών των πρωταγωνιστών της.

--

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: :  bolaris@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.bolaris.gr

Κοινωνικά δίκτυα : http://www.facebook.com/pages/Markos-Bolaris-Markos-Mpolares/94051187805

Βίντεο : http://vimeo.com/channels/bolaris
            http://www.youtube.com/bolarismarkos

Φωτογραφίες : http://www.flickr.com/photos/bolaris/
                      http://picasaweb.google.com/mbolaris

 Βουλευτικό Γραφείο Σερρών
Μεραρχίας 40, 621 25 Σέρρες
Τηλέφωνο: (+30) 2321098440,
Τηλεομοιοτυπία: (+30) 2321098449