ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Καλό μήνα...

Πως και δεν είναι "προαπαιτούμενο" να τα κατασκευάσει ο Μπόμπολας;

Δείτε τι έλεγε ο "ριζοσπάστης αριστερός" Τσίπρας, που θα άλλαζει την Ευρώπη και δεν θα έβαζε υπογραφή σε μνημόνιο... για την αύξηση σε 1,40 των εισιτηρίων στα ΜΜΜ!



...και δεν ντρέπεται με τίποτα!

Δωδεκάωρος αποκλεισμός στα Τέμπη την Τρίτη

Ταυτόχρονα βρίσκονται στο στάδιο τελικής επεξεργασίας των αιτημάτων και των προτάσεων τους που προτίθενται να κοινοποιήσουν προς την κυβέρνηση.
 Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ θα παραμείνουν την Τρίτη κλειστά τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης τα μέλη του μπλόκου.
 Ταυτόχρονα βρίσκονται στο στάδιο τελικής επεξεργασίας των αιτημάτων και των προτάσεων τους που προτίθενται να κοινοποιήσουν προς την κυβέρνηση.
 Παράλληλα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συγκαλούν νέα πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων την ερχόμενη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια.
   Προθεσμία πέντε ημερών για τησύσταση της διακομματικής δίνουν οι αγρότες  
 «Τελεσίδικη» προθεσμία πέντε ημερών, προκειμένου να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει την πρόταση για το ασφαλιστικό και θα ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση με τη συμμετοχή των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, δίνουν οι αγρότες στα μεγάλα μπλόκα της χώρας.
 Ύστερα από τη συνάντηση των Τεμπών το Σάββατο, τη Δευτέρα οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες όρισαν το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους, το οποίο απεστάλη σε όλα τα μπλόκα της χώρας, ενώ κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων.
 Για το  ασφαλιστικό  , στο πλαίσιο ζητείται:
  •  να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑ 
  •  να γίνει εξυγίανσή του 
  •  να απαλλαγεί από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις 
  •  να γίνειξεκαθάρισμα των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ (ασφαλισμένοι να είναι μόνο αγρότες και συνταξιούχοι αγρότες) και να μην γίνει καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. 
 

 Για το  φορολογικό  , ζητείται:
  •  να παραμείνει ο συντελεστής φορολόγησης κάτω από το 13% και χωρίς προκαταβολή 
  •  να διατηρηθεί το ατομικό αφορολόγητο εισόδημα στις 12.000 ευρώ 
  •  να μείνουν αφορολόγητες όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, όπως η βασική ενίσχυση, η συνδεδεμένη ενίσχυση, τα σχέδια βελτίωσης και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. 
 

 Για το  κόστος παραγωγής  , το πλαίσιο διεκδικήσεων περιλαμβάνει:
  •  μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 6%, «όπως ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ» 
  •  αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο 
  •  δραστική μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματος 
  •  ρύθμιση των συνολικών οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ. 
 

 Μέχρι στιγμής, σύμφωνα και με δηλώσεις του συντονιστή στο μπλόκο των Μαλγάρων, Αχιλλέα Καμπούρη, το συγκεκριμένο πλαίσιο συνυπογράφουν σίγουρα, «τα μπλόκα των Τεμπών, των Μαλγάρων, και αυτό στα ‘’πράσινα φανάρια’’ της Θεσσαλονίκης στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’».
 Σε επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσο Χαλκίδη, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών που αριθμεί 62 μέλη σε όλη την Ελλάδα, ο τελευταίος δήλωσε πως η Πρωτοβουλία συγκλίνει και αυτή προς το συγκεκριμένο πλαίσιο.
 Αντίστοιχα, ο Στέργιος Λίτος, μέλος του συντονιστικού των αγροτών του μπλόκου του Προμαχώνα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: « Το έλαβα το πλαίσιο, θα το εξετάσουμε αύριο και θα το συζητήσουμε στη διάρκεια της γενικής μας συνέλευσης… Μπορεί να είμαστε 18 ημέρες στους δρόμους, αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να μείνουμε άλλες 38».
   Αποκλεισμός του κόμβου Μαρκόπουλου στην Αττική Οδό  
 Νωρίτερα, αγρότες απέκλεισαν τον κόμβο Μαρκόπουλου στην Αττική Οδό.
 Λόγω του αποκλεισμού, επικράτησε κυκλοφοριακή συμφόρηση στους παράδρομους που οδηγούν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
   Επέκταση των αποκλεισμών από τους διαμαρτυρόμενους αγρότες της Στερεάς Ελλάδας  
 Την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους κατέθεσαν εκπρόσωποι από 12 μπλόκα αγροτών της Στερεάς Ελλάδας, στη συνάντηση που είχαν με τους 25 δημάρχους ολόκληρης της Περιφέρειας.
 Κατά τη διάρκεια της κοινής συνάντησης που είχαν με το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, οι αγρότες και εκπρόσωποι των μπλόκων, προέβαλαν την απόφασή τους να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, να επεκτείνουν τους αποκλεισμούς των εθνικών δρόμων, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό και δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι θα συζητήσουν μαζί της μόνο από μηδενική βάση.
 Οι εκπρόσωποι των αγροτών, κάλεσαν τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των υπολοίπων φορέων ολόκληρης της Στερεάς, να συμπαραταχθούν με τους αγρότες.
 Οι δήμαρχοι σε ψήφισμά τους που εξεδόθη μετά τη συνάντηση, σημειώνουν ότι το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα που ζητούν επίλυση και τονίζουν με έμφαση ότι «αυτά δεν μπορούν να λυθούν χωρίς οργανωμένο και ειλικρινή διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης της αντιπολίτευσης και των κοινωνικών εταίρων». Ζητούν «υπευθυνότητα και ρεαλισμό» που θα επιτρέψουν, «να σταθεί όρθια η χώρα μας» και μέτρα που να εξασφαλίζουν «την αξιοπρεπή διαβίωση των αγροτών και των άλλων παραγωγικών δυνάμεων».
 Για αύριο Τρίτηπρογραμματίζονται δίωροι ή και τρίωροι αποκλεισμοί, σε άλλες περιπτώσεις μόνο το μεσημέρι και σε άλλες μεσημέρι και βράδυ. Σύμφωνα με τους αγρότες, από τις 2 το μεσημέρι θα κλείσουν οι αγρότες στη  Βοιωτία   τον εθνικό δρόμο στο 110 χλμ στο ύψος του Κάστρου, ενώ οι συνάδελφοί τους 20 χλμ, πριν στον 90ό χιλιόμετρο θα κλείσουν και πάλι την εθνική οδό για τον ίδιο χρόνο. Ανάλογοι αποκλεισμοί αποφασίστηκαν και για το βράδυ, χωρίς να έχει καθοριστεί η ώρα έναρξής τους.
 Στα εφτά μπλόκα της  Φθιώτιδας   όπου μετέχουν περίπου 700 νέα Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας θα κλείσει σε τουλάχιστον δύο σημεία. Στο 140 χλμ. στο ύψος της Αταλάντης και στο 210 χλμ, στο ύψος της Ανθήλης. Ο πρώτος αποκλεισμός έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι και η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Στην παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, ο δρόμος θα κλείσει σε δύο σημεία - στο ύψος της Αμφίκλειας και στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία.
 Ακόμα, ο δρόμος Λαμίας- Δομοκού, θα κλείσει αύριο από τις 12 το μεσημέρι για 2 ώρες, τόσο στην πόλη του Δομοκού όσο και στο 43ο χιλιόμετρο στην περιοχή Δρούγου.
 Συγχρόνως, αγρότες επαγγελματίες αλλά και επιστημονικοί φορείς προετοιμάζονται για την κινητοποίηση της Πέμπτης, ενώ στην κινητοποίηση αυτή θα μετέχουν και τα ταξί (από τις 6 π.μ. της Πέμπτης μέχρι τις 6 π.μ. της Παρασκευής) - έτσι για 24 ώρες στην πόλη Λαμίας και στην ευρύτερη περιοχή δεν θα κυκλοφορούν ούτε ταξί. Παράλληλα οι γιατροί έχουν σταματήσει την συνταγογράφηση από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη.
   Πολύωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων την Τρίτη  
 Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία, με πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων.
 Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, έπειτα από απόφαση της συνέλευσης ο κόμβος Κεφαλόβρυσου θα αποκλειστεί από 10:00 το πρωί της Τρίτης έως 12:00 τα μεσάνυχτα, ενώ, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, είναι πιθανός και ο αποκλεισμός των παρακαμπτηρίων οδών.
   Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Πελοπόννησο  
 Σε συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των επιτροπών των ανεξαρτήτων μπλόκων Πελοποννήσου, και συγκεκριμένα των νομών Αρκαδίας , Λακωνίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας και Κορινθίας.
 Επιπλέον, ζητούν απ' την ομοσπονδία λαϊκών αγορών Αττικής, να παραμείνουν κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές έως το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.
 Εξάλλου,ο αυτοκινητόδρομος Τριπόλεως - Κορίνθου παρέμεινε κλειστός στα διόδια Νεστάνης από τις από τις 18.00 μέχρι τις 23.00, με την κυκλοφορία να εκτρέπεται μέσω Αχλαδόκαμπου από την παλαιά εθνική οδό.
   Πηγή: ΑΜΠΕ   

Ο Μαρδας του Σημιτη του Τσουκατου του Ακη και του Παπαδημου στεναχωριεται και...


...καταγγελει οτι η ΝΔ δεν ειναι αυθεντικη νεφιλελευθερη. Μαλλον θελει ο ιδιος το πρωτο βραβειο.
The Bloopers Team (web radio)

Aπεργία στις 4 Φλεβάρη! Η νεολαία, οι άνεργοι, οι αδύνατοι στο στόχαστρο!


ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Ο ΥΕΘΑ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΤΟΥ»

ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΖΟΥΜΗ/ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 88ΣΔΙ/ΛΗΜΝΟΣ.
ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ – ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑΣ»
Η κατά λέξη μετάφραση της φράσης που μας έρχεται από το 450 π.χ. στα νέα ελληνικά είναι «ας αναμιχθεί η γη με τη φωτιά» και η έννοιά της συνοψίζεται στη δήλωση αδιαφορίας για τις όποιες συνέπειες μπορεί να προκαλέσουν οι πράξεις μας.
Με άλλα λόγια, ας κάνουμε εμείς τη δουλειά μας και ας γίνει μετά ό,τι θέλει. Η υιοθέτηση της παραπάνω ρήσης φαίνεται ότι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Καθημερινά μεγάλος αριθμός Μονάδων όλων των Κλάδων ΕΔ, του νομού Αττικής, με υψηλή …………

επιχειρησιακή ή ειδική αποστολή πρέπει να παρασκευάσουν να συσκευάσουν και να μεταφέρουν τρία γεύματα για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ 2.600 μερίδες παρασκευάζονται καθημερινά για τους πρόσφυγες. Η διανομή πραγματοποιείται στα Κέντρα Φιλοξενίας Ελαιώνα, Ελληνικού, Αμυγδαλέζας, Ταύρου και Κορίνθου.
Όπως είναι κατανοητό οι εργατοώρες, τα καύσιμα των κινήσεων για τη μεταφορά, η απασχόληση του προσωπικού με άλλα ζητήματα και όχι με την κύρια αποστολή του, είναι θέματα που πρέπει να συνυπολογιστούν. Ένα θέμα επίσης που κρίνεται σημαντικό είναι το κόστος όλων αυτών των δράσεων. Το ημερήσιο κόστος του συσσιτίου, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο, ανέρχεται στα πέντε ευρώ ανά άτομο. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει καταβληθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις ούτε ένα ευρώ.
Τα χρήματα για το συσσίτιο λαμβάνονται από τον ήδη «κουτσουρεμένο» λειτουργικό προϋπολογισμό των επιτελείων.
Θα ήταν ενδιαφέρον η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής να ζητήσει από τον ΥΕΘΑ να παρουσιασθούν οι διαθεσιμότητες των κύριων οπλικών συστημάτων του ΣΞ, αεροσκαφών της ΠΑ και πλοίων του ΠΝ.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να διαπιστώσει κανείς πόσα από αυτά ακινητούν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, τα οποία θα υπήρχε δυνατότητα να αγορασθούν άμεσα και να καταστήσουν αυτά επιχειρησιακά διαθέσιμα, αν δεν γίνονταν οι οικονομίες για την παρασκευή των συσσιτίων των προσφύγων. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι όλοι αυτοί που λόγω ιδεοληψιών νοιώθουν απέχθεια για τη στολή και τους στρατιωτικούς, βρίσκουν την εύκολη λύση σ΄ αυτούς.
Η ανικανότητα της πρώτης φοράς κυβέρνησης αριστεράς να συντονίσει και να προσφέρει λύσεις μέσω των κρατικών δομών στο προσφυγικό δεν είναι δικαιολογία για να χρησιμοποιούμε τις ΕΔ ως αντίδοτο για πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Θα πρέπει κάποιος να τους υπενθυμίσει ότι η κύρια αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και όχι η χρησιμοποίηση των Ε.Δ. ως «Φιλιππινέζα των προσφύγων».

Νεκροταφείο «αξιόλογων » ελληνικών κυβερνήσεων και ανδρεικέλων…

tsfgag.mediumΚάποιες φορές οι λέξεις, αντί να προσδιορίζουν και να ξεκαθαρίζουν νοήματα χρησιμοποιούνται ακριβώς για το αντίθετο: για να δημιουργήσουν σύγχυση και να καλύψουν απώτερους στόχους… 
Για παράδειγμα η λέξη  «αξιολόγηση» σύμφωνα με το λεξικό σημαίνει «την ενέργεια ή το αποτέλεσμα του «αξιολογώ», δηλαδή τον προσδιορισμό της αξίας , της σημασίας και της ποιότητας ενός πράγματος με καθορισμένα κριτήρια». Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο η αξιολόγηση από τους θεσμούς σημαίνει την …………….
καθοδήγηση της εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών.
Από το γεγονός αυτό ωστόσο, προκύπτει ένα βασικό πρόβλημα: στις δυτικές δημοκρατίες την αξιολόγηση των κυβερνήσεων δεν την κάνουν  τεχνοκράτες-επόπτες (ξένων) συμφερόντων. Η αξιολόγηση προκύπτει ως αποτέλεσμα των εκλογών και έκφραση της λαϊκής βούλησης.
Με πιο απλά λόγια, η ελληνική κυβέρνηση – αυτή και οι προηγούμενες—έχοντας υπογράψει το (τρίτο) μνημόνιο έχει εκχωρήσει το δικαίωμα ελέγχου των πράξεων της στους υπαλλήλους των δανειστών. Δεν είναι, όμως οι δανειστές αυτοί που εκλέγουν τις ελληνικές κυβερνήσεις. Ή μήπως, τελικά, είναι…;
Παρακολουθώντας  κανείς την πορεία των ελληνικών κυβερνήσεων  που εκφυλίστηκαν από το 2010 προσπαθώντας να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν μέσω των μνημονίων αντιλαμβάνεται πως η μόνη σταθερή παράμετρος των 6 τελευταίων χρόνων είναι οι απαιτήσεις των δανειστών, οι οποίες εύκολα μπορούν να συνοψιστούν:
  • Δημοσιονομικός έλεγχος
  • Πολιτικός έλεγχος
  • ξεπούλημα
 Οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι μόνιμες φοροεπιδρομές, οι περικοπές δαπανών στην υγεία, την παιδεία και γενικότερα στις παροχές που διασφαλίζουν έναν ελάχιστο κοινωνικό ιστό και πάνω απ όλα ο έλεγχος του μηχανισμού εσόδων του ελληνικού κράτους, είναι σταθερή επιδίωξη των δανειστών και όρος απαράβατος για να αξιολογήσουν θετικά την όποια εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση έχουν απέναντί τους. Μέσα απ αυτές τις διαδικασίες, άλλωστε, εξασφαλίζουν την επιστροφή των τοκοχρεολυσίων και την ανακύκλωση επ άπειρον του ελληνικού χρέους.
Βασικό συμπληρωματικό μέλημα των δανειστών προκειμένου να εισπράξουν τα πανοτόκια των δανείων τους είναι το απρόσκοπτο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το οποίο μάλιστα εμφανίζεται ως εκσυγχρονιστική διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτού του ξεπουλήματος, «δωρίστηκαν» στο γερμανικό δημόσιο  (FRAPORT) τα κερδοφόρα και με μεγάλες μελλοντικές προσδοκίες κέρδους  ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ εκχωρήθηκε με αντίτιμο όσο κοστίζει ένα καράβι το υπόλοιπο του λιμανιού του Πειραιά. Για τη συνέχιση αυτής της διαδικασίας, η οποία προβλέπει το ξεπούλημα των νερών (ύδρευσης και υδροηλεκτρικών) σιδηροδρόμων, δρόμων, και υπόλοιπων μεγάλων λιμανιών, οι δανειστές, προκειμένου να αξιολογήσουν θετικά την ελληνική κυβέρνηση, ζητούν νέο θεσμικό πλαίσιο απόλυτου ελέγχου (από αυτούς) του μηχανισμού (ταμείου) ιδιωτικοποιήσεων.
Είναι προφανές ότι για να ολοκληρωθεί μια τέτοιου τύπου αξιολόγηση και για να λάβει η κυβέρνηση ικανοποιητικό βαθμό από τους αξιολογητές της προϋποθέτει την απώλεια της εμπιστοσύνης του λαού που με τις εκλογές της έδωσε την εξουσία.
Κάπως έτσι τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις επιχείρησαν μάταια να αξιολογηθούν θετικά διατηρώντας  ταυτόχρονα και την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας. Το μάταιο αυτής της προσπάθειας, μάλλον δεν το έχει αντιληφθεί ακόμη η σημερινή κυβέρνηση της χώρας καθώς εμφανίζεται αποφασισμένη να χαρακτηριστεί «αξιόλογη» από τους δανειστές, ικανοποιώντας κάθε απαίτησή τους.
Πιθανότατα, αν καταφέρει να αξιολογηθεί θετικά από τους επόπτες, η κυβέρνηση θα κερδίζει κάποιους μήνες ζωής, μέχρι οι επόπτες να  προλάβουν να «χτίσουν» το επόμενο «αξιόλογο» για αυτούς κυβερνητικό σχήμα.


Χουντικές Πρακτικές Από Την Κυβέρνηση – Απειλούν Με Επίταξη Του Αγρότες

kim giong tsiprasΜε το κλίμα ανάμεσα σε αγρότες και κυβέρνηση να κλιμακώνετε συνεχώς και το ΔΝΤ με την Ευρώπη να πιέζει για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου βρίσκετε αντιμέτωπη η κυβέρνηση.
Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η κατάσταση δεν είναι πλέον υπό έλεγχο και φοβούνται ότι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπη με την κοινωνική οργή αλλά και εκτός βουλής σε ……….
ενδεχόμενες νέες εκλογές. έτσι δεν είναι λίγοι μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ που συμβουλεύουν τον Τσίπρα να προχωρήσει σε ακροδεξιές πρακτικές που θυμίζουν Βόρειο Κορέα.
Μάλιστα από μεγάλα στελέχη του κόμματος έχει τεθεί ως έσχατη λύση η επίταξη βρίσκοντας σύμφωνους και αρκετούς βουλευτές των ΑΝΕΛ.
Προς το παρόν κάτι τέτοιο η κυβέρνηση προσπαθεί να μη το αφήσει να διαρρεύσει διαψεύδοντας μάλιστα τις πληροφορίες αυτές.
Θα φανεί σε λίγες μέρες κοντός ψαλμός…
info by http://scoops.gr/

ΕΕ προς Τσίπρα! «Πνίξτε τους!»

c8e19-delastikτου Γιώργου Δελαστίκ
Αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Αλέξη Τσίπρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Γελοίο» χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό η γερμανική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ντι Βελτ. Σαν να μην έφταναν αυτά, τώρα απειλούν οι Γερμαναράδες και τα φερέφωνά τους την Ελλάδα με αποβολή ντε φάκτο από τη ζώνη Σένγκεν, αν δεν βάλει η χώρα μας το Πολεμικό Ναυτικό της να …πνίγει τους πρόσφυγες που προσπαθούν να έρθουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια!
«Κάρφωσε» δημοσίως ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας – και πολύ καλά έκανε – τι είπε ο Βέλγος υφυπουργός για το Άσυλο και τη Μετανάστευση Τέο Φράνκεν τη Δευτέρα, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ για το προσφυγικό και μεταναστευτικό θέμα: «Πνίξτε τους μετανάστες!. Αυτό είπε ο Βέλγος. Είναι ……….
ποινικό αδίκημα, δεν μπορεί να το λέει» είπε στον Σκάι ο Γ. Μουζάλας. Την Τετάρτη θυμήθηκε ο Φράνκεν να «διαψεύσει» όσα είχε όντως πει τη Δευτέρα, μετά προφανώς από το «άγριο χέρι» που θα του είχαν βάλει και οι υπόλοιποι υπουργοί της βελγικής κυβέρνησης, καθώς είχε αποκαλύψει δημόσια αυτά που η βελγική κυβέρνηση συζητούσε στους κόλπους της εν κρυπτώ και παραβύστω. «Ουδέποτε κάλεσα τον Έλληνα συνάδελφό μου να προχωρήσει σε απωθήσεις μεταναστών, ακόμη και αν αυτό σήμαινε ότι θα πνίγονταν. Λυπάμαι βαθύτατα για τις γκροτέσκες (σ.σ. η λέξη σημαίνει «υπερβολικές σε βαθμό γελοιότητας») αυτές δηλώσεις» δήλωσε στο βελγικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπέλγκα. Η ουσία είναι ότι οι Γερμανοί και τα φερέφωνά τους, από τη στιγμή που διαπίστωσαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έσπασε», γίνονται όλο και πιο επιθετικοί εναντίον της χώρας μας. Τώρα απειλούν και μεθοδεύουν την αποβολή της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, αν η χώρα μας δεν αρχίσει να πνίγει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την Κομισιόν ως όπλο εναντίον της Ελλάδας προκειμένου να παρατείνουν τα μέτρα ελέγχου στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ. Αν η Κομισιόν ισχυριστεί σε έκθεσή της ότι υπάρχουν «σοβαρές και συνεχιζόμενες εξελίξεις στη φύλαξη των συνόρων» της Ελλάδας, αναφερόμενη φυσικά στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, τότε θα ενεργοποιηθούν τα άρθρα 19 και 26 του Κώδικα Σένγκεν. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία, η Αυστρία και άλλες χώρες που ήδη έχουν επιβάλει ελέγχους στα εσωτερικά τους σύνορα για έξι μήνες, θα μπορούν κατά τη βούλησή τους να παρατείνουν τους ελέγχους αυτούς μέχρι και δύο χρόνια. Παράλληλα, η κάθε χώρα της ζώνης Σένγκεν θα έχει το δικαίωμα να επιβάλει ελέγχους ακόμη και στους Έλληνες που θέλουν να ταξιδέψουν στις χώρες αυτές! Ακόμη και …βίζα μπορεί να μας ζητούν!!! Άντε μέσα στις συνθήκες αυτές, να τολμήσει ο Τσίπρας να ζητήσει «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους! Θα τον κατασπαράξουν οι Γερμαναράδες.
Σε ένα βαθύτερο επίπεδο αντιμετωπίζοντας το θέμα, διαπιστώνουμε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αφού διάλεξαν τους μορφωμένους μετανάστες (γιατρούς, μηχανικούς κ.λπ.) από τις αραβικές χώρες που χτύπησαν την πόρτα της Ευρώπης, δεν επιθυμούν πλέον την ενσωμάτωση των υπόλοιπων προσφύγων και μεταναστών, κάτω από το βάρος και των αντιδράσεων των λαών στις χώρες τους σε συνθήκες κρίσης, τις οποίες είχαν υποτιμήσει. Υποκρίνονται όμως ότι ξεχνούν οι χώρες της ΕΕ ότι αιτία των προσφυγικών ροών από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Λιβύη κλπ. , είναι τα ευρωπαϊκά εγκλήματα εναντίον των χωρών αυτών, με τους πολέμους που οργάνωσαν και έκαναν για να ανατρέψουν τα προηγούμενα καθεστώτα, τα οποία ήταν συμβιβασμένα με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αλλά δεν ήταν τυφλά όργανά τους. Προείχε για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους η εξόντωση των καθεστώτων αυτών ως θυλάκων διαφοροποιήσεων. Τώρα όμως που ήρθε για τις ΗΠΑ και την ΕΕ η ώρα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των εγκλημάτων τους, καθόλου δεν τους αρέσει. Και οι μεν ΗΠΑ που βρίσκονται στην άλλη άκρη της γης, κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν πρακτικά. Η Ευρώπη όμως πώς να σταματήσει τις προσφυγικές ροές; Έχουν φυσικά αρνηθεί να ρωτήσουν τον πληθυσμό του Ιράκ, αν προτιμούσε τον Σαντάμ Χουσεΐν ή τα τρία ντε φάκτο ιρακινά κράτη που δημιούργησε ο πόλεμος, με τους τζιχαντιστές να λυμαίνονται τα δυτικά τμήματα κυρίως της σουνιτικής περιοχής, αλλά και κάποια κομμάτια της σιιτικής και της κουρδικής περιοχής – κράτους; Ρώτησαν τους Λίβυους αν προτιμούσαν τον Καντάφι ή τις σημερινές δύο Λιβύες των φυλάρχων; Προφανώς και αδιαφορούν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, αν οι Αφγανοί προτιμούσαν τον Νατζιμπουλάχ ή τους πολιτικούς κανίβαλους των ταλιμπάν.
Αυτό όμως που για τις ΗΠΑ και την ΕΕ είναι ζήτημα θεωρίας, για τους Ιρακινούς, τους Λίβυους, τους Σύριους, τους Αφγανούς – δηλαδή για πάνω από 80 εκατομμύρια ανθρώπους – είναι η αφόρητη καθημερινότητα από την οποία βασανίζονται σε όλη τη ζωή τους από τότε που επήλθαν αυτές οι αλλαγές. Λογικό είναι να θέλουν να φύγουν από τη ζωή αυτή, όσοι μπορούν. Γι’ αυτό και λέμε ότι το πρόβλημα με τους πρόσφυγες είναι άλυτο για την Ευρώπη χωρίς αλλαγή, ριζική αλλαγή πολιτικής.

ΠΡΙΝ

Γιατί η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα αποτελεί μονόδρομο για τη σωτηρία της Ελλάδας

maxresdefault (1).jpgτης Μαρίας Νεγρεπόντη Δελιβάνη

Εισαγωγή
Η αρνητική αντιμετώπιση του εθνικού μας νομίσματος από την πλειονοψηφία των Ελλήνων, μπορεί να δικαιολογηθεί, μόνο, αν πιστεύουν πρώτον, ότι η σωτηρία μας είναι εντός των Μνημονίων και δεύτερον ότι οι δανειστές μας πασκίζουν για τη σωτηρία μας, την ανάπτυξή μας και την ταχεία έξοδό μας από την κρίση.
Θεωρώ και τις δύο αυτές υποθέσεις αυταπόδεικτα αστήρικτες και θα πρόσθετα και παρανοϊκές. Αλλά, αν έτσι είναι τότε η μοναδική λύση στο ελληνικό δράμα βρίσκεται εκτός Μνημονίων και τότε το εθνικό μας νόμισμα εμφανίζεται, πράγματι, ως μονόδρομος.
Την παράλογη απέχθεια των Ελλήνων προς το εθνικό τους νόμισμα, θα την αποδώσω στην………….
απεριόριστη εξουσία των ΜΜΕ, και στη δυνατότητά τους να μεταβάλλουν την πραγματικότητα, δημιουργώντας μέσω της επανάληψης, εσφαλμένες εντυπώσεις και πεποιθήσεις. Ωστόσο, αυτή φαίνεται να τελειώνει, αφού η τελευταία ευρωπαϊκή έρευνα δίνει 44% υπέρ της δραχμής και μόνον 42% υπέρ του ευρώ, ενώ ταυτόχρονα περισσότερο από 60% των Ελλήνων πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα του ευρώ ήταν βλαβερά για την Ελλάδα.
ΜΕΡΟΣ Ι. Στον μνημονιακό αστερισμό δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας
Το πόσο ουτοπική είναι η υπόθεση προσμονής θετικών αποτελεσμάτων, από την εφαρμογή των Μνημονίων τώρα και στο διηνεκές, προκύπτει από την μέχρι σήμερα τραυματική εξαετή εμπειρία από αυτά, αλλά και από το σύνολο των λογικών προβλέψεων για το μέλλον.
Α. Οι συνέπειες των Μνημονίων μέχρι σήμερα
Η εφαρμογή των Μνημονίων επιδείνωσε όλους ανεξαιρέτως τους βασικούς οικονομικούς, κοινωνικούς και ψυχολογικούς δείκτες, έτσι που να είναι αυτόχρημα φαιδρές όλες οι κατά καιρούς διαβεβαιώσεις κυβερνητικών, που δήθεν διαπιστώνουν success stories, άμεση έξοδο στις αγορές, καταγραφή θετικών αναπτυξιακών ρυθμών και άλλα παρόμοια.
Ενδεικτικά θα υπενθυμίσω κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις καθολικής επιδείνωσης στην Ελλάδα και εν συνεχεία θα αναφερθώ σε προβλέψεις για τις εξελίξεις στο μέλλον. Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προκύπτει, αναμφίβολα, ότι οι μαχαιριές στην οικονομία και κοινωνία της χώρας στόχευσαν με ακρίβεια στο σύνολο των ζωτικών διαρθρώσεων και λειτουργιών της, έτσι που η ανόρθωσή της να αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Σε πρόσφατη δήλωση ο πρόεδρος των Ελλήνων βιομηχάνων είπε ότι θα χρειαστούν γύρω στα 100 δις ευρώ για να ξανασταθεί στα πόδια της η οικονομία. Τα θεωρώ ανεπαρκή, γιατί η οικονομία μας έχει διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Αυτή η καταστροφή που συνεχίζεται, και μάλιστα με εντεινόμενους ρυθμούς, είναι παρανοϊκό να υποστηρίζεται ότι αποβλέπει στη σωτηρία μας.
Μακροοικονομικά δεδομένα
Στην αρχή της κρίσης το χρέος αντιπροσώπευε περίπου 100% του τότε ΑΕΠ, και ήταν βιώσιμο. Σήμερα, και παρά το αποτυχημένο, επειδή ανεπίτρεπτα αργοπορημένο «κούρεμα», το ποσοστό του χρέους έχει περίπου διπλασιαστεί, στο ΑΕΠ. Και συνεχίζει να σκαρφαλώνει ακάθεκτο έτσι που σε απόλυτους αριθμούς, από 324 δις ευρώ το 2014, θα φθάσει το 2016 στα 337,6 αντίστοιχα.
Για την περίοδο 2007-2015 διαπιστώνεται δραματική και χωρίς προηγούμενο, για οικονομία σε ειρήνη, πτώση του κατά κεφαλή ΑΕΠ κατά 27,6%, που αντιστοιχεί σε 70 δις ευρώ και σε απώλεια εισοδήματος, για κάθε Έλληνα πολίτη, ίση με 6.100 ευρώ το χρόνο. Το ελληνικό κατά κεφαλή ΑΕΠ αναλογούσε στο 84,4% του αντίστοιχου Μ.Ο. των κρατών-μελών της ΕΕ, και τώρα εκτιμάται μόνο στο 53,6%.
Η επίσημη ανεργία έφθασε στο 27%, ενώ η ανεπίσημη αγγίζει εφιαλτικά ύψη, αν ληφθεί υπόψη και η σημαντική υποχώρηση της πλήρους απασχόλησης προς όφελος αβέβαιων και ανασφαλών μορφών της. Πριν από την έναρξη της κρίσης η ανεργία ήταν μόνον 7.8%. Η ιδιωτική κατανάλωση, που αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης έχει δραματικά συρρικνωθεί κατά περίπου 47 δισεκατομμύρια ευρώ. Ούτε και οι φετινές γιορτές μπόρεσαν να την ανακάμψουν, αφού ο τζίρος έπεσε κατά 8% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό, και σε σύγκριση με την έναρξη της κρίσης κατά περίπου 50%.
Εικόνα πανωλεθρίας εμφανίζει η επένδυση, δημόσια και ιδιωτική, αφού οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου από 57,2 δις ευρώ πριν από την κρίση, ελαχιστοποιήθηκαν στα 18,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Μισθοί και συντάξεις έχουν καταποντιστεί. Και στον χώρο των επιχειρήσεων η τελευταία έκθεση της Price Water House Coopers (PwC) που αφορά σε 2.824 ελληνικές επιχειρήσεις με έσοδα άνω των 10 εκατ. ευρώ, καταλήγει στο εφιαλτικό συμπέρασμα ότι το 40%, περίπου, από αυτές είναι υπερδανεισμένες, χωρίς καμιά πιθανότητα επιβίωσης.
Ο δείκτης των αυτοκτονιών, έχει αυξηθεί, από 3,35 ανά 100.000 για την περίοδο 2003-2010 σε 4,56 το 2012 αντίστοιχα. Όπως θα ήταν αναμενόμενο, το 44% των Ελλήνων κατακλύζονται από αρνητικά συναισθήματα, όπως φόβο, ανασφάλεια, αγωνία, απογοήτευση, αγανάκτηση και θυμό. Αλλά και η υγεία των Ελλήνων με χαμηλά εισοδήματα εμφανίζει τάση επιδείνωσης, αφού το 25% αδυνατεί να εξασφαλίσει τα φάρμακα και τη θεραπεία που έχει ανάγκη. 42% των ερωτηθέντων αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα.
Η πιο καταστρεπτική, γιατί γενικά μη αντιστρέψιμη εξέλιξη της κρίσης είναι, αναμφίβολα, η μαζική φυγή εγκεφάλων, προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Το κόστος αυτής της φυγής εκτιμάται στο αστρονομικό ποσό των 170 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Δημοσιονομικά και χρηματοπιστωτικά
Η φοροκαταιγίδα, στην οποίαν κατέφυγαν οι προηγούμενες και η παρούσα κυβέρνηση, απέβλεπε στην ικανοποίηση των ολοένα πιο απάνθρωπων απαιτήσεων των δανειστών. Λησμόνησαν, ωστόσο, ότι σε περίοδο συνεχώς μειούμενων εισοδημάτων, η φοροκαταιγίδα είναι καταδικασμένη να καταλήξει σε αποτελέσματα διαμετρικά αντίθετα από τα επιδιωκόμενα, καθώς ολοένα μεγαλύτερο ποσοστό των φορολογουμένων βρίσκεται σε αντικειμενική αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του. Έτσι, ενώ το 2009 τα δηλωθέντα εισοδήματα φυσικών προσώπων ήταν 100,3 δις ευρώ, το 2014 δεν ήταν παρά μόνο 73 αντίστοιχα. Αναφορικά, με το σύνολο των φορολογικών εσόδων της χώρας, αυτά ήταν το 2009 51.266 δις ευρώ και το 2015 εκτιμάται ότι θα είναι μόνο 43.162 αντίστοιχα. Το κράτος αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Και σε αυτόν τον κρανίου τόπο, κάποιοι αναζητούν πρωτογενές πλεόνασμα, που για το 2015 αναγγέλλεται της τάξεως του 4,3 δις ευρώ7 και, φυσικά, βουτηγμένο στο αίμα. Ωστόσο, ο τραγικός τρόπος δημιουργίας του, ουδόλως εμποδίζει το κουαρτέτο, αλλά και την Κυβέρνηση να το εξαγγέλλει θριαμβευτικά. Οι φόροι, που πληρώθηκαν το 2014 έφθασαν στο, όντως, αδιανόητο ποσοστό του 53,3% των εισοδημάτων των πολιτών. Κάτω από αυτές τις δραματικά ανθυγιεινές συνθήκες πως να υποστηριχθεί, σοβαρά, η ανάκαμψη της οικονομίας; Να πάμε και στην τραγωδία των καταθέσεων, που τελικά οδήγησε στα capital controls8. Το διαθέσιμο χρήμα έχει μειωθεί από 262 δις ευρώ το 2009 σε 153 τώρα. Ακόμη, η Ελλάδα έχει, ουσιαστικά, μείνει χωρίς τράπεζες. Πράγματι, αφού από την αρχή της κρίσης χάθηκαν 3.500 καταστήματα και 50.000 θέσεις εργασίας εντός και εκτός της χώρας, τελικά η αξία τους μηδενίστηκε, και από περίπου 215 δις ευρώ σταθμισμένο ενεργητικό, τελικά, καταληστεύτηκαν από ξένα funds, που τις άρπαξαν για το εξευτελιστικό ποσό των 750 εκατομμυρίων ευρώ, και έτσι χάθηκαν και τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ που δανείστηκαν οι Έλληνες για την ανακεφαλαιοποίησή τους.
Β. Οι προοπτικές για το μέλλον
Παρά τα συντρίμμια, που έφερε η εσφαλμένη πολιτική των Μνημονίων, οι αρμόδιοι τολμούν να υπόσχονται ότι το μέλλον μας θα είναι καλύτερο. Δυστυχώς, όμως, θα είναι χειρότερο, και μάλιστα στο διηνεκές. Ιδού μερικά συντριπτικά στοιχεία όχι μόνο για την παρούσα, αλλά και για τις επερχόμενες γενιές αρχίζοντας με τις προβλέψεις της παγκόσμιας έκθεσης του 2015 από την εταιρία PROGNOS ΑG9. Σύμφωνα με αυτές, και με την υπόθεση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, το χρέος στο ΑΕΠ, αναμένεται να αναρριχηθεί στο 245% του ΑΕΠ το 2022, ενώ παράλληλα και μέχρι το 2020 η οικονομία θα συρρικνώνεται με ετήσιο ρυθμό 0,8%. Υπολογίζεται, εξάλλου ότι η ανεργία θα χρειασθεί 25 χρόνια για να πέσει κάτω από το 10% του ενεργού πληθυσμού και μόνο το 2034 η Ελλάδα θα επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από την κρίση. Για το 2016 προβλέπεται, ακόμη, συνέχιση της πτώσης των εσόδων του Κράτους, κυρίως από την άμεση φορολογία, αλλά και πτώση δραματική των εσόδων κοινωνικής ασφάλισης που θα περιοριστούν στα 19 δισεκατομμύρια ευρώ από 26 που ήταν αντίστοιχα πριν από την κρίση. Δεκάδες πολίτες, που έπρεπε να είναι στην εντατική, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν κρεβάτι στα νοσοκομεία. Για το 2016 αναμένεται περαιτέρω πτώση του κατά κεφαλή εισοδήματος, που θα φθάσει συνολικά στο 30% και η επίσημη ανεργία θα ανέλθει σε 30% επίσης. Σε πείσμα της αφανισμένης οικονομίας μας, οι δανειστές απαιτούν μέχρι το 2018, επιπλέον 7,5 δις ευρώ. Τέλος, συχνά, ακούμε διαβεβαιώσεις της μορφής, ότι αξίζει να υποστούμε και αυτήν την τελευταία θυσία, για να βγούμε από την επιτήρηση. Αυτές είναι εντελώς παραπειστικές, εφόσον η αλήθεια είναι ότι θα είμαστε, αναγκαστικά, υπό επιτήρηση ώσπου να αποπληρώσουμε το 75% του χρέους.
Β. Παντελώς αδικαιολόγητες οι υποθέσεις ότι τα Μνημόνια θα σώσουν την Ελλάδα
Η Ελλάδα είναι τελειωμένη αν παραμείνει στη φαρμακερή αγκαλιά του κουαρτέτου. Η πραγματικότητα αυτή, αναγνωρίζεται εδώ και καιρό από εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, αλλά και από πολυάριθμους οικονομολόγους-ερευνητές, όχι όμως από τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Πράγματι, η αποτελεσματικότητα προγραμμάτων, που περιστρέφονται γύρω από την εσωτερική υποτίμηση, την ελαχιστοποίηση των μισθών, και τον ανθυγιεινό πανικό εναντίον του πληθωρισμού, αμφισβητήθηκε, σχεδόν από την αρχή της εφαρμογής τους. Εντελώς, ενδεικτικά αναφέρομαι στις επόμενες δηλώσεις/αναγνωρίσεις σφαλμάτων:
Η πιο σημαντική ομολογία του ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν, εξαρχής, εσφαλμένο και ανίκανο να έχει θετική έκβαση, προέρχεται από τον, κατά κάποιο τρόπο πατέρα του, τον πρ. επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ Olivier Blanchard, που στις αρχές του 2013, δήλωσε ότι «η εκτίμηση των πολλαπλασιαστών δεν ήταν ορθή, με αποτέλεσμα να αναμένεται πολλαπλάσια ύφεση αυτής που αρχικά επιδιωκόταν«. Αλλά, υπάρχει και δεύτερη πρόσφατη και συντριπτική έκθεση του ΔΝΤ στην οποία αναγνωρίζεται το έγκλημα, που διαπράχθηκε εναντίον της Ελλάδας, με την ομολογία: «Δεν υπολογίσαμε την αναδιάρθρωση χρέους-Παραβιάσαμε το καταστατικό«. Είχαν προηγηθεί ανάλογες αντιδράσεις, από την κυρία Christine Lagarde, τον πρώην Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn, τον καθηγητή Assoka Monti, το γνωστό οικονομολόγο Martin Wolf και εντελώς πρόσφατα με επιστολή τους προς ΗΠΑ και ΕΕ, η έκθεση αφήνει αιχμές για το εσφαλμένο πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την Τρόϊκα. Νομπελίστ ζητούν να εφαρμοστούν πολιτικές που να εξασφαλίσουν ανάπτυξη στην Ελλάδα. Πως αντέδρασαν οι ελληνικές κυβερνήσεις τότε και τώρα; Η απάντηση, όσο απίστευτη και αν είναι, είναι ότι απλώς δεν αντέδρασαν, αλλά δέχθηκαν πειθήνια την περιφρονητική δήλωση/προτροπή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ ότι «το πρόγραμμα είναι άριστο, αλλά οι ανίκανοι Έλληνες δεν το εφαρμόζουν σωστά, και δεν έχουν παρά να εξακολουθήσουν τις μεταρρυθμίσεις«. Ένα ειδεχθές έγκλημα που κατάστρεψε ένα ολόκληρο έθνος, και παραμένει χωρίς τιμωρία, αλλά και χωρίς αλλαγή της εξαρχής λανθασμένης πολιτικής.
Έγινε, τελικά, πιστευτή αυτή η εκδοχή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, που διαψεύδει το ΔΝΤ; Μα φυσικά όχι, και μια από τις πολλές αποδείξεις είναι η απάντηση του ίδιου υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας στον πρ. Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, όταν του επέστησε την προσοχή ότι «αυτό το πρόγραμμα δεν θα επιτύχει«, απάντησε με κυνισμό; » Το γνωρίζω«.
Και να συνεχίσω με τον γνωστό Γερμανό οικονομολόγο Hans Werner Sinn του Ινστιτούτου ΙFO και σύμβουλο του Wolfgang Schäuble , ο οποίος δήλωσε: «Η Ελλάδα θα επανέλθει σε δύο χρόνια στη σημερινή κατάσταση, και τότε θα βγει από την Ευρωζώνη με διπλό νόμισμα«, δεδομένου ότι «το συμφωνημένο πρόγραμμα θα ναυαγήσει, και θα χρειαστεί και τέταρτο Μνημόνιο«. Και εμείς, ως «πρόβατα για σφάξιμο» τι άραγε περιμένουμε;
Οι δανειστές, φυσικά, δεν θέλουν το καλό μας, και αν και αυταπόδεικτο, ιδού μερικές κραυγαλέες αποδείξεις:
α) Αφού εξόντωσαν μισθωτούς και συνταξιούχους, οι δανειστές προχωρούν αδίστακτα στον αφανισμό των αγροτών και των επιχειρηματιών, που κατόρθωσαν, μέχρι στιγμής να επιβιώσουν. Η χαριστική βολή στην οικονομία μας που πνέει τα λοίσθια.
β) Απελευθερώνεται η πρόσβαση των λεγόμενων funds (άλλως, κοράκια ), που θα αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια των δανειοληπτών, που δεν μπορούν να τα ξεπληρώσουν στο 5%-50% της αξίας τους. Εξανεμίζονται, έτσι, περιουσίες της τάξεως των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, που εκπροσωπούν τους κόπους και τα όνειρα ζωής περίπου 420.000 νοικοκυριών, και πολλά από αυτά θα πυκνώσουν τις τάξεις των αστέγων.
γ) Με συνοπτικές διαδικασίες προχωρεί το αναίσχυντο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. 14 αεροδρόμια, ουσιαστικά, χαρίστηκαν σε Γερμανούς, και αγνοήθηκε πολυτελώς το 72% του ΟΧΙ των Επτανησίων σε σχετικό δημοψήφισμα. Είναι, παράλληλα, έκδηλη η ανυπομονησία των δανειστών για την επιτάχυνση της εκποίησης της χώρας, προτού καταρρεύσει πλήρως η χώρα. Τι είδους ανάπτυξη μπορεί, άραγε, να γίνει όταν δεν θα υπάρχει πια τίποτε για να αναπτυχθεί;
δ) Οι δανειστές έχουν το θράσος (και γιατί όχι, αφού γίνονται ασμένως αποδεκτά όσα παράλογα μας ζητούν ) να απαιτήσουν από τη Γενική Γραμματεία εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών την πλήρη καταγραφή με κάθε λεπτομέρεια, κάθε στοιχείου που βρίσκεται στην κατοχή των 10 εκατομμυρίων Ελλήνων. Και αυτά για αρπαγή.
Συμπέρασμα Μέρους Ι
Παρανοϊκό να πιστεύει κανείς ότι το περιεχόμενο των Μνημονίων αποβλέπει στη σωτηρία μας. Πού είναι λοιπόν το αίσθημα αυτοσυντήρησής μας;
Μέρος ΙΙ. Υπάρχει ελπίδα μόνον αν επανέλθουμε στο εθνικό μας νόμισμα
Δεν θα επεκταθώ σε τεχνητής φύσης λεπτομέρειες για το πως θα πρέπει να γίνει αυτή η μετάβαση, αλλά θα παραπέμψω στην πράγματι εξαιρετική εισήγηση του καλεσμένου μας καθηγητή Gerard Lafay με τίτλο «Έξοδος από το ευρώ», που πιστεύω ότι πρέπει να έχει μια όσο γίνεται ευρύτερη κυκλοφορία. Να σας πληροφορήσω ακόμη ότι ο καθηγητής Gerard Lafay έχει εκδώσει ένα βιβλίο για την Ελλάδα, που μόλις κυκλοφόρησε στο Παρίσι, με άρθρα Ελλήνων και Γάλλων υπέρ της επανόδου στο εθνικό μας νόμισμα, είναι αυτό και το συνιστώ σε όσους διαβάζουν γαλλικά. Θα αναφερθώ απλώς, στο τι σημαίνει κυρίαρχο εθνικό νόμισμα και τι μπορούμε λογικά να αναμένουμε από την πιθανότητα εισαγωγής του.
Α. Που έγκειται η σπουδαιότητά του
Συχνά, όσοι είναι εναντίον μιας νέας δραχμής αμφισβητούν τις δυνατότητές της με το επιχείρημα «τι περισσότερο θα κάνει η δραχμή που δεν το κατορθώνει το ευρώ«; Είναι, φυσικά, τραγικά λανθασμένη αυτή η άποψη. Όχι μόνο επειδή το ευρώ είναι δανειζόμενο χρήμα, που μας δίνεται με το σταγονόμετρο, και συνεπώς δεν μπορεί να στηρίξει τις αναπτυξιακές ανάγκες μιας κατεστραμμένης οικονομίας, όχι μόνο γιατί η ΕΚΤ μπορεί να διακόψει την παροχή του όποτε και για οποιανδήποτε αιτία το αποφασίσει, προκαλώντας μας ασφυξία, όπως το βιώσαμε ήδη. Αλλά, και επειδή το χρήμα, εκτός από το ότι είναι μέτρο αξίας, μέσο ανταλλαγής και μέσο εξόφλησης υποχρεώσεων, αποτελεί επιπλέον και ισχυρότατο μέσο κατεύθυνσης της οικονομίας. Το ευρώ κατασκευάστηκε ως ουδέτερο νόμισμα, ως νόμισμα φάντασμα ή νόμισμα ατελές και γι’ αυτό δεν έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει τα πραγματικά μεγέθη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Είναι, απλώς, προγραμματισμένο για να εξασφαλίζει στα κράτη-μέλη της ΕΕ νομισματική ισορροπία, αδιαφορώντας για την πορεία των πραγματικών οικονομικών μεγεθών. Οι σχετικές προδιαγραφές των εμπνευστών του, που ήταν πανικόβλητοι στη σκέψη του πληθωρισμού, στους κόλπους της Ευρωζώνης, κατασκεύασαν ένα νόμισμα απολύτως θωρακισμένο εναντίον του πληθωρισμού, αλλά φευ όχι και εναντίον της ύφεσης. Το Σύμφωνο Σταθερότητας απαιτεί από τα κράτη-μέλη την τήρηση όρων, όχι μόνον εξωπραγματικών, αλλά και βλαβερών, δεδομένου ότι καταλήγουν σε στραγγαλιστική λιτότητα, σε μόνιμο περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας, σε υψηλή ανεργία, αλλά και σε κραυγαλέες ανισότητες. Πρόκειται για τους μη παρεμβατικούς οικονομολόγους, που πιστεύουν στην αυτορρύθμιση των αγορών κτλ., σε αντίθεση με τούς παρεμβατικούς που επικρατούν το 1936 με τον J.M. Keynes. Οι παρεμβατικοί, λοιπόν, οικονομολόγοι αναγνωρίζουν, ως τον κυρίαρχο ρόλο του χρήματος, τη δυνατότητα επηρεασμού της οικονομίας. Κάθε μορφή ή βαθμός οικονομικού προγραμματισμού, για να καταλήξει σε συνθήκες ισορροπίας οφείλει να εξασφαλίσει κατευθυντήριο ρόλο στο χρήμα, καθώς και στη νομισματική πολιτική. Π.χ. η αναπτυξιακή προσπάθεια χρειάζεται κατάλληλη νομισματική πολιτική, με επαρκή ρευστότητα, ακόμη και κάποιο ποσοστό ελεγχόμενου πληθωρισμού, μέχρι το σημείο που η επιπλέον προσθήκη ποσότητας χρήματος δεν επηρεάζει το επίπεδο των τιμών, διότι εξαντλείται στη σταδιακή απορρόφηση της ανεργίας. Η πραγματοποίηση της πλήρους απασχόλησης σηματοδοτεί το σημείο, πέραν του οποίου η προσθήκη ποσότητας χρήματος αυξάνει τις τιμές, σύμφωνα με τη θεωρία του J.M. Keynes, αλλά όχι πριν. Εξάλλου, στις ιδιότητες του χρήματος, ο Keynes προσθέτει και αυτήν της προφύλαξης, αναμένοντας στο μέλλον καλύτερες ευκαιρίες. Η σπουδαιότητα του χρήματος έγκειται στο γεγονός ότι από την ποσότητά του εξαρτάται η ένταση της οικονομικής δραστηριότητας, ο ρυθμός ανάπτυξης, ο τρόπος κατανομής του εισοδήματος και ο όγκος της απασχόλησης. Είναι, συνεπώς, σαφές ότι η ισχύς ανήκει σε αυτούς που δημιουργούν το χρήμα και σε αυτούς που το ελέγχουν. Το χρήμα είναι δύναμις. Και αναφέρω τη σχετική ρήση του M.A. Rothschild׃ «Αφήστε με ελεύθερο να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιού«.
Β. Τι μπορούμε να επιτύχουμε με τη νέα δραχμή
Από αυτές τις απεριόριστες δυνατότητες του χρήματος έχει δραματική ανάγκη η κατεστραμμένη ελληνική οικονομία, για να αρχίσει σχεδόν από το μηδέν την ανασυγκρότηση της παραγωγικής της βάσης, για να αναγεννήσει το διαλυμένο κράτος Πρόνοιας, για να περιορίσει τις χωρίς προηγούμενο ανισότητες κατανομής της, για να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις από τις οποίες έχει πράγματι ανάγκη και όχι σε αυτές που συνίστανται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και στη δημιουργία συνθηκών ζούγκλας στην αγορά εργασίας, για να αποκτήσουν και πάλι οι Έλληνες αυτοεκτίμηση και αξιοπρέπεια, για να ξαναγίνουν κυρίαρχοι της χώρας τους. Και, τελικά, για να πληρώσουν το χρέος τους, μέσω της ανάπτυξης και όχι της συρρίκνωσης της οικονομίας τους, όταν αυτό πάψει να είναι λερναία Υδρα, και βέβαια αφού συμψηφιστεί με τα χρέη των Γερμανών από το κατοχικό δάνειο και από τις καταστροφές της κατοχής.
Με την εκτύπωση του εθνικού μας νομίσματος, και χωρίς πανικό απέναντι σε έναν ελεγχόμενο πληθωρισμό, που περιορίζει το χρέος και είναι επιθυμητός, θα αρχίσει η ανασυγκρότηση. Και ας εγκαταλείψουμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται, τις ουτοπίες, που άλλοτε οραματίζονται συρροή ξένων επενδύσεων, που δήθεν εξασφαλίζουν την ανάπτυξη και άλλοτε διαπιστώνουν δήθεν την έναρξή της. Στο σημείο μηδέν που βρίσκεται η Ελλάδα, οι ξένοι προσελκύονται μόνον για να συμμετάσχουν στο γενικό ξεπούλημα.
Να επισημάνω, ακόμη, την άμεση ανάγκη μιας κυβέρνησης, οικουμενικής ή σωτηρίας, που να θέσει τέρμα στην εφαρμογή της κατά συρροή εγκλημάτων εναντίον του ελληνικού λαού και να επικεντρωθεί στην προσπάθεια εξεύρεσης του λιγότερου οδυνηρού τρόπου, για τη μετάβαση της χώρας στο εθνικό της νόμισμα.
Το τελικό συμπέρασμα της εισήγησής μου είναι μια ευχή: δηλαδή, αυτό το τόσο ηθελημένα παρεξηγημένο GREXIT, που χρησιμοποιείται, ως Αρμαγεδδών, να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται η αρχή της αναγέννησης της Ελλάδας.
Πηγή 

Απεργία διαρκείας αποφάσισεαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών από τις 4 Φεβρουαρίου …

Απεργία διαρκείας από τις 4 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι αυτοκινητιστές σε έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Φορτηγών (ΟΦΑΕ) διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, αλλά και τις παράνομες μεταφορές και τις τριγωνικές άδειες τρίτων χωρών.
«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση, φτιάχνοντας σχέδια επί χάρτου που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη σημερινή οικονομική πραγματικότητα, επιβάλλει ασφαλιστικές εισφορές που ξεπερνούν…………..
το 38% του ετήσιου εισοδήματός μας. Αν υπολογίσει κάποιος και το φόρο με συντελεστή 29% και 33%, καθώς και την προκαταβολή φόρου επομένου έτους 100% και το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ, η Πολιτεία επιχειρεί να μας υποχρεώσει να επιβιώσουμε με ένα ποσοστό που είναι λιγότερο και από το 10% του εισοδήματος που παράγουμε με σκληρή καθημερινή εργασία», επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση.
Εκτός του ασφαλιστικού, οι αυτοκινητιστές απεργούν και με αίτημα τη θέσπιση σειράς μέτρων για την προστασία τους από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την παράνομη μεταφορά.

Οι απεργοί ζητούν την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τη δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχου για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς και την κατάργηση των τριγωνικών αδειών τρίτων χωρών, σε συνδυασμό με σημαντική μείωση των διμερών αδειών ανάλογα με τον όγκο μεταφοράς καθώς και των αδειών ΕΔΥΜ (Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Υπουργών Μεταφορών).

ΟΣΟΙ (ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ) ΤΡΩΝΕ …ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! (ΨΕΚΑΣΜΩΝ)



… και ν” αρχίσουν ν΄” αναρωτιούνται:«ΜΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥΣ»;;;Αυτό το πολιτικό .... ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ν” απαντήσει για τους αεροψεκασμούς ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΠΟΙΟΣ ΒΑΛΤΟΣ ΚΑΙ …»ΚΑΛΟΛΑΔΩΜΕΝΟΣ» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΣ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ

“ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ”;



ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ, ΣΤΟ “C-130” ΤΗΣ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣ!) ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ «ΒΑΡΕΛΙΑ». ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΙΣΩΣ …ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ,
Ή ΜΗΠΩΣ …ΛΕΒΑΝΤΑ;

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΕΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΩΝ (ευρέως γνωστών…) ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ! ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΑΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ!
Και όμως, «ουδείς» φαίνεται, τόσα χρόνια που πραγματοποιούνται οι δολοφονικοί για την υγεία μας ψεκασμοί πάνω απο τα κεφάλια μας, να αντιδρά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ!..



(ορισμένες φωτογραφίες, απο το ιστολόγιο “ελεύθερος αετός”).
Ουδείς «στήνει τα πόδια», για να σταματήσουν όλες αυτές οι αμέτρητες και καταστρεπτικές πτήσεις, πάνω απο τόσες χώρες, ενώ όσοι «ψάχνουν» το ζήτημα, δεν αντιλαμβάνονται γιατί οι Πολεμικές Αεροπορίες όλων αυτών των χωρών-«θυμάτων» των ψεκασμών, ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ, τις συνεχείς παραβιάσεις των Εθνικών τους εναερίων χώρων, απο αυτά τα «χωρίς διακριτικά», αλλά εντελώς Νατοϊκά αεροσκάφη, τύπου (συνήθως) “Μπόϊγκ Στρατοτάνκερ”, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ…
Όλα τα ανωτέρω τρομερά (και θλιβερά!) ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ και για την Ελλάδα μας. Δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ υπουργός Εθνικής Αμύνης, με στοιχειώδη Εθνική αξιοπρέπεια, γενναιότητα και αποφασιστικότητα, που ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ!

ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ, αυτά τα αεροπλάνα και παριστάνουν, πώς δεν συμβαίνει τίποτε…
Ναί, αλλά ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ε ι σ π ν έ ο υ μ ε, επηρεαζόμενοι αγρίως απο αυτά…

Τί είναι όμως οι ψεκασμοί; Τα “Chemtrail” είναι γραμμές από άκρως επικίνδυνες χημικές ουσίες, που ορισμένα (ειδικώς τροποποιημένα Νατοϊκά) αεροπλάνα αφήνουν στο ουρανό, μιλώντας δε αρχικώς, η «παγκόσμια κυβέρνηση», ισχυρίζεται ότι αυτά τα αεροσκάφη, χρησιμοποιούνται για την …μείωση της υπερθερμάνσεως του πλανήτου!!!


Κάποιες μεμονωμένες έρευνες, τολμηρών ερευνητών, λένε πώς οι επιπτώσεις απο τους ψεκασμούς, είναι δραματικές, για τον (κάθε) πληθυσμό. Πέραν της αρχικής «καταστολής» κάθε τυχόν ανθρωπίνης «εκρηκτικής» διαθέσεως και αντιδράσεων, κατά των κυβερνήσεων και των καθεστώτων, υπάρχουν και άλλες “μή καταγεγραμμένες” παράμετροι για την υγεία μας…
Άπειρες διεθνώς είναι οι φωτογραφίες και τα “φίλμς” απο ανθρώπους που εμβρόντητοι έβλεπαν στον ουρανό, πάνω απο τα κεφάλια τους, λίαν αφύσικες και μή διαλυόμενες ευκόλως απο την ατμόσφαιρα, φαρδιές λευκές γραμμές, συχνά σε σχήμα “σταυρόλεξου”, ή “μπακλαβά”! (Επειδή το …»καλύτερο αποτέλεσμα» εις βάρος μας, είναι να μας ψεκάζουν «σταυροειδώς»!)
Ορισμένοι συγγραφείς, μιλούν για ευθεία στόχευση μειώσεως του παγκοσμίου πληθυσμού, με την (επιεικώς) βλακώδη αιτιολογία, ότι «έτσι, θα σωθεί ο πλανήτης»!!!
Είναι επίσης παραδεκτό, πώς αυτού του τύπου τα αεροσκάφη, είναι σε θέση ευκόλως να κάνουν μια χημική ή βιολογική επίθεση μεγάλης κλίμακος, για την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, επειδή γνωρίζουμε τα σχέδια της παγκόσμιας “ελίτ” να μειώσει έως και 90% τον πληθυσμό της Γής!
Και δεν το κρύβουν, αντιθέτως το «διαλαλούν» με πρώτον τον διαβόητο Μπίλ Γκέητς, που απο 7 και κάτι δισεκατομμύρια που είμαστε στον πλανήτη αυτόν, θέλει να μας «μειώσει» στα 500 εκατομμύρια, ΜΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΜΑΣ, το ΠΩΣ στην ευχή, θα συμβεί αυτή η ΤΡΟΜΕΡΗ «μείωση»…


AN METΡΗΣΕΤΕ, ΑΥΤΗ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ, ΣΤΟ  ΟΥΡΑΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΡΑΚΤΟΥ,
ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ «ΒΕΝΤΑΛΙΑ», ΕΧΕΙ …100 ΑΚΡΟΦΥΣΙΑ!

Άν βρεθεί κάποιος και θέσει το ερώτημα, τί κάνουν οι κυβερνήσεις, τί κάνουν οι “Διεθνείς Οργανισμοί”, θα είναι ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΑΦΕΛΗΣ, αφού ΟΛΟΙ είναι στο τρισάθλιο αυτό “κόλπο”. Όσο για τα ΜΜΕ, ειδικώς τα μεγάλα κάθε χώρας, άς το ξεχάσουμε! Δεν είδαν, δεν ξέρουν, δεν έμαθαν, δεν ΘΕΛΟΥΝ! Απλώς μας κοροϊδεύουν, ότι όλα αυτά είναι δήθεν “συνομοσιολογίες”! Και υπάρχουν ηλίθιοι που το …πιστεύουν!

Υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα έχει έλθει και στην Βουλή, πρό ετών, ΑΛΛΑ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τότε, έκανε το ίδιο ΘΕΑΤΡΟ, όπως και σε άλλες χώρες, απαντώντας ότι τάχα «αυτές οι γραμμές» είναι οι «γνωστές» γραμμές καυσαερίων κηροζίνης και …τίποτε άλλο!
Είναι «γνωστό» επίσης, ότι τα αεροσκάφη αυτά, δεν είναι εύκολο να εντοπισθούν επειδή «επιχειρούν» μόνο απο στρατιωτικά αεροδρόμια και όπως τονίζεται απο ερευνητές, ανεφοδιάζονται σε καύσιμα στον αέρα, απο ιπτάμενα “τάνκερς”! Εκτελώντας πολύωρες «επιχειρήσεις»… Και όλοι αντιλαμβανόμεθα καλώς, ποιοί διαθέτουν τέτοια «θηρία»…
Όσο οι άνθρωποι, οι πολίτες τόσων χωρών, που αποτελούν για χρόνια τώρα, τα ανυποψίαστα πειραματόζωα των απάνθρωπων αυτών μεθόδων, δεν έχουν ουδεμία – σχεδόν – πρόσβαση, σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ώστε να αισθανθούν τί πραγματικά τους συμβαίνει απο ψηλά, τόσο θα αποθρασύνονται οι κυρίαρχοι συνεχίζοντας τις απερίγραπτες αυτές αυθαιρεσίες και κυρίως ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ για τις επιπτώσεις…

…ΠΑΝΤΩΣ «ΑΥΤΑ» ΔΕΝ «ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ, ΟΠΩΣ
ΠΑΣΙΦΑΝΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ «ΑΚΡΟΦΥΣΙΑ» ΤΟΥ ΠΤΕΡΥΓΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ “ΤΖΑΜΠΟ 747’…
Μελέτη επίμονη, γνώση και αναζήτηση, σε πρώτο στάδιο, οργάνωση και αντίδραση σε δεύτερο, αποκάλυψη, πιέσεις και δημοσιοποίηση στην συνέχεια, υπογραμμίζεται απο συγγραφείς, ότι πιθανώς μπορεί να «φρενάρουν» την ασυδοσία αυτή των ψεκασμών διεθνώς…

Καλλιόπη Σουφλή

http://eksergesi-ellinon.blogspot.de