ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Συμβαίνει τώρα: ΜΑΤ περνούν χειροπέδες σε φοιτήτρια επειδή κράτησε πανό.#

 


Αν αντέχετε δείτε το μέχρι τέλος.

 


Ο Αντώνης που για τον καριόλη τον ανώμαλο κολλητό του , επί δεκαετίες ... Δεν είχε ακούσει τίποτα

 


Όποιος αντέχει κ θέλει να μάθει, τι έγινε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο κ τι συνέπειες θα έχει για το καθεστώς Μητσοτάκη, ας ακούσει αυτό

 


Το μεγάλο κόλπο με τα απογευματινά ιατρεία: Θα πληρώνουν νοσήλια οι ασφαλισμένοι(βίντεο)

 ΤΟ ΚΟΛΠΟ με τα απογευματινά ιατρεία, το οποίο προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχει στόχο να καλύψει την πλήρη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 Όταν τα νοσοκομεία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους κατά την κανονική διάρκεια του ωραρίου εξαιτίας της έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, πώς είναι δυνατόν να επεκτείνεται η λειτουργία τους και το απόγευμα;

Γιατροί και νοσηλευτές έχουν προειδοποιήσει ότι όλο αυτό το πρότζεκτ θα καταλήξει σε φιάσκο αλλά ο αρμόδιος υπουργός Υγείας επιμένει να πειραματίζεται αδιαφορώντας για τον κόσμο. Με τα απογευματινά ιατρεία καλούνται οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν για τις ιατρικές υπηρεσίες. Με δεδομένο ότι θα κάνουν μήνες για να πάρουν σειρά για μια επέμβαση στην κανονική διάρκεια λειτουργίας των νοσοκομείων, αναγκαστικά θα επιλέξουν τα απογευματινά ιατρεία και βεβαίως θα πληρώσουν για τις υπηρεσίες όπως γίνεται στα ιδιωτικά.

Στην ουσία καταργείται η δωρεάν περίθαλψη των ασφαλισμένων. Εξάλλου και ο αρμόδιος φορέας, ο ΕΟΠΥΥ, χρωστάει δισεκατομμύρια στα νοσοκομεία, που βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους διάλυσης.

Αποκάλυψη:Οι 984 «αμαρτωλές» συμβάσεις των σχεδόν 50 εκατομμυρίων ευρώ


Κατακόρυφη αύξηση σημείωσαν οι δαπάνες της Περιφέρειας Αττικής που αφορούν στην Πολιτική Προστασία, την περίοδο διακυβέρνησης Γιώργου Πατούλη, με βάση τα επίσημα στοιχεία 984 συμβάσεων της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα από το 2019 έως και τον Οκτώβριο του 2023, οι δαπάνες αυτές ανήλθαν σε 48,336 εκατ. ευρώ, με τα μισά από αυτά, δηλαδή τα 28,187 ευρώ, να δαπανώνται μέσα σε μία μόλις χρονιά το 2022, καταγράφοντας αύξηση 219% σε σχέση με το 2021.

Την ίδια ώρα, ρεκόρ καταγράφουν επί των ημερών Πατούλη οι δαπάνες της Περιφέρειας Αττικής που αφορούν σε συμβάσεις που υπεγράφησαν με προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Συγκεκριμένα, από την έρευνα των Data Jounalists προκύπτει ότι οι δαπάνες αυτές ανήλθαν σε περίπου 132 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η σύναψη συμβάσεων με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση είναι κάτι που συμφώνα με τη σχετική νομοθεσία πραγματοποιείται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Κάτι που δεν φαίνεται να τηρήθηκε την τετραετία 2019 – 2023 στην Περιφέρεια.

Ο ΟΗΕ λέει ότι το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής είναι βασικός δείκτης της κλιματικής αλλαγής – αλλά δεν λιώνουν

 Τα νέα είναι άσχημα για τις πολικές αρκούδες, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

Λόγω της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και άλλων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τα μοντέλα και οι προσομοιώσεις προβλέπουν ότι η Αρκτική θα μείνει χωρίς πάγο μέχρι το 2050.

«Προβλέπουμε μια Αρκτική χωρίς πάγους σύμφωνα με όλα τα σενάρια που εξετάζονται», αναφέρει μια επιστημονική έκθεση που υπογραμμίζει τα ευρήματα της IPCC«Αυτά τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τις βαθιές επιπτώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Αρκτική».

Μια παρόμοια πρόβλεψη έγινε το 2013, αλλά εκείνη την εποχή, η πρόβλεψη ήταν ότι δεν υπήρχε πάγος μέχρι το 2033 περίπου.

«Όλα τα κλιματικά μοντέλα προβάλλουν ένα καλοκαίρι χωρίς πάγο μέσα στα επόμενα 20 περίπου χρόνια», είπε ο Ron Kwok, ανώτερος ερευνητής στο Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA, τον Ιούλιο του 2013. «Δεν αργεί πολύ από το να γίνει πραγματικότητα».

Ωστόσο, μια νέα έκθεση του Allan Astrup Jensen, διευθυντή έρευνας και διευθύνοντος συμβούλου στο Nordic Institute of Product Sustainability and Environmental Chemistry

Παγκόσμιο «σοκ» από την συνέντευξη του Πούτιν στον Τάκερ Κάρλσον

 Τις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί – πιθανότατα την Πέμπτη 8/2/2024 – η συνέντευξη που πήρε ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον από τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η συνέντευξη ελήφθη στις 6/2 και σύμφωνα με το Κρεμλίνο και ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να κάνει τις δικές του κρίσεις.

Είναι η πρώτη φορά που ο Putin δίνει συνέντευξη σε ξένο δημοσιογράφο από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία (24/2/2022) και ο εκπρόσωπος του Ρώσου ηγέτη και στενός του συνεργάτης Dmitry Peskov εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση αυτή.

Η προσέγγιση του Carlson είναι διαφορετική, είπε ο Peskov.

Διαφορετική η προσέγγιση Carlson

«Αυτός (ο Carlson) διατυπώνει μια θέση που είναι διαφορετική από όλων των άλλων, δεν είναι σε καμία περίπτωση φιλορωσική, ή φιλοουκρανική, είναι μάλλον φιλοαμερικανική. Τουλάχιστον έρχεται σε αντίθεση με τη θέση των παραδοσιακών αγγλοσαξονικών μέσων ενημέρωσης» σημείωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος δέχεται πολλά αιτήματα για συνεντεύξεις, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών μέσων που παίρνουν μονόπλευρη θέση, αλλά δεν υπάρχει καμία επιθυμία του Putin να μιλήσει μαζί τους, είπε επίσης ο Peskov.

Καταστρέφει την ελληνική οικογένεια ο Μητσοτάκης για να πάρει ένα καλό αξίωμα στις Βρυξέλλες; – Ναι, σύμφωνα με το Politico!

 

Μητσοτάκης: Το προσωπικό «διαβατήριο» του για κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό αξίωμα, φαίνεται πώς είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το επαίσχυντο νομοσχέδιο για τους «γάμους» και τις υιοθεσίες ομόφυλων ζευγαριών. Αυτό υποστηρίζει σε αποκαλυπτικό άρθρο του το Politico, όπου αναφέρεται ότι το νομοσχέδιο για τους γκέι χρησιμοποιείται ως πολιτικό «πλυντήριο» από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να μετριάσει την κατακραυγή που δέχεται από το ευρωπαϊκό μπλοκ για το σκάνδαλο των υποκλοπών!

Έτσι μπορεί να εξηγηθεί ικανοποιητικά η μεγάλη… φούρια του πρωθυπουργού να ψηφιστεί το άθλιο νομοσχέδιο. Και έτσι εξηγείται γιατί αγνοεί τις μεγάλες αντιδράσεις στο ίδιο του το κόμμα, αλλά και παραβλέπει τις σφοδρές διαμαρτυρίες του λαού και της Ιεράς Συνόδου.

Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και μήνες θεωρείται στους κύκλους των Βρυξελλών ως το «μαύρο πρόβατο» που καταπατά το κράτος δικαίου και αμαυρώνεται από τη σκιά του Predator, με τον δήθεν «προοδευτικό» ελιγμό του για την καθιέρωση των γκέι γάμων, θέλει να δώσει την εικόνα ενός… «δικαιωματιστή» πρωθυπουργού που μάχεται για την «ισότητα» και υπερασπίζεται τα «δικαιώματα» ακόμα και των μειοψηφιών.