ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Του λένε πως το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινά φέτος ακριβότερα και αυτός απαντά ότι: "Eμείς βλέπουμε τα στοιχεία, τα στοιχεία λένε πως τώρα είμαστε χαμηλότερα απ' ότι πέρυσι".

 


Αφού Άρειος Πάγος και κυβέρνηση αμνήστευσαν όσους τραπεζίτες έκλεψαν, ήρθε η ώρα να τακτοποιηθούν και οι ασφαλιστικές.

 


Καταλάβατε γιατί έχει δεχθεί τόνους λάσπης; Αντιλαμβάνεστε γιατί κ ποιοι τον ήθελαν στην άκρη κ φιμωμένο;

 


Τέτοια ήττα εν καιρώ ειρήνης, δεν ξανάγινε και ούτε θα ξαναγίνει! Ούτε τέτοια κυβέρνηση μπάχαλο.

 


Έκανε το λάθος η Αγαπηδάκη και είπε για Πολάκειο ήθος ! Σε 1' και 35" την έκανε σκόνη!

 


Η κοινωνία χωρίς μετρητά και ο ψηφιακός εφιάλτης

 

Με τα CBDC η εκάστοτε κυβέρνηση θα ελέγχει τα πάντα, χωρίς να έχει ανάγκη να εκδώσει κανένα ένταλμα – όλα όσα αγοράζουμε, όσα συνεισφέρουμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, τις πολιτικές δωρεές, τις επιλογές ψυχαγωγίας, τα ταξίδια μας κοκ.

Έχουμε αναφερθεί ήδη στον πόλεμο εναντίον των μετρητών, στο πώς συμπεριφέρονται και σχεδιάζουν οι ελίτ έναν τέτοιο πόλεμο, καθώς επίσης στη συνωμοσία των τοκογλύφων – οι οποίοι έχουν τοποθετήσει στο στόχαστρο τους τις καταθέσεις της μεσαίας τάξης, αφού διαφορετικά μάλλον δεν θα μπορέσει να επιλυθεί το πρόβλημα της υπερχρέωσης της Δύσης. Πολύ περισσότερο, επειδή δεν φαίνεται ότι θα αποδώσει ο πόλεμος της Ουκρανίας και η ληστεία της Ρωσίας – ενώ ούτε από την πλευρά της Κίνας διακρίνεται κάποια δυνατότητα.

Οι υποστηρικτές βέβαια μίας κοινωνίας χωρίς μετρητά, τεκμηριώνουν πολύ εύκολα τις θέσεις τους – με σημαντικότερη ίσως την ευκολία των συναλλαγών. Το ότι είναι πολύ πιο απλό να πληρώνει κανείς με μία πιστωτική κάρτα, με ένα κινητό τηλέφωνο ή με το ρολόι του, από το να μεταφέρει ένα σωρό δυσκίνητα νομίσματα στο πορτοφόλι του – ενώ έτσι αποφεύγει επί πλέον τυχόν ληστεία του.