ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Γιατί η μάθηση στο να σώζεις ζωές…. δεν έχει όριο ηλικίας!!

ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
     Νοσοκομείου 2- 60100 Κατερίνη  
  Τηλ. :   694 458 3960              
  E-mail:
  diasostikiomadapierias@yahoo.gr
  Site:    www.rtp.gr

                               
                                  
                              
                                

                    

     Μετά τη μεγάλη  ζήτηση και συμμετοχή στα τμήματα πρώτων βοηθειών  και  BLS/AED  (κάρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης , αυτόματης  εξωτερικής απινίδωσης και πλάγιας θέσης ασφαλείας), η Διασωστική Ομάδα Πιερίας με 10 εκπαιδευτές πιστοποιημένους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ΕRC) , ξεκινάει νέο τμήμα πιστοποίησης διάρκειας 6 μαθημάτων (12 διδακτικών ωρών ) χωρίς όριο  ηλικίας…..
     Γιατί το δικαίωμα μάθησης στο να σώζουμε ζωές το έχουμε όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας!!!!!
     Πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες, τις ώρες των εγγραφών  και τις εκπαιδεύσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω e-mail:diasostikiomadapierias@yahoo.gr και στο τηλ.6972921777με τη Γραμματέα της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας
Κα.Αμβροσιάδου  Μαρία .
Με εκτίμηση
Διασωστική Ομάδα Πιερίας

                - Ο -                                - Η –
          ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                      

Θεόδωρος Γρηγορόπουλος                                      Μαρία Αμβροσιάδου

                                          

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου «Κρίσεις επιΚρίσεων» την Παρασκευή 6 Μαρτίου στην Κατερίνη





«Κρίσεις επιΚρίσεων» είναι ο τίτλος του 9ου  βιβλίου του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Όστρια».
Ο συγγραφέας «εμπνέεται» από  την κρίση και τη δοκιμασία της ζωής, την κρίση με τις επιπτώσεις της στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων της “μνημονιακής”  Ελλάδας.
Η κρίση και η κρίση μας, η κριτική, οι  κρίσεις και οι επικρίσεις, οι προβληματισμοί και η στάση μας στο νέο περιβάλλον που ζούμε, το σοκ της κοινωνίας και του καθένα χωριστά, η παρακμή, η πτώση, η τραγωδία,  η χαμένη αξιοπρέπεια και περηφάνια, η ανθρωπιστική κρίση αλλά και η πίστη για αλλαγή, για ανατροπή, οι προσδοκίες για έναν κόσμο  καλύτερο, το δικαίωμα στο όνειρο, δίνουν το στίγμα της νέας συγγραφικής δουλειάς του, που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες.
Οι εκδόσεις “ΟΣΤΡΙΑ” και η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας σας καλούν στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου που γίνεται στην Κατερίνη την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, ώρα 9μμ, στο Ξενοδοχείο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» (στο κέντρο της Κατερίνης).Θα μιλήσουν:
η συγγραφέας κ. Γεωργία Κακαλοπούλου,  ο κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος,  δημοσιογράφος ΔΙΟΝ Τηλεόραση –θεατρικός συγγραφέας και ο κ.  Γιώργος Χανδόλιας, ηθοποιός –σκηνοθέτης.  Αποσπάσματα θα διαβάσουν  ηθοποιοί του θεάτρου «Commedia –Θανάσης Μαργαρίτης». Στο χώρο της βιβλιοπαρουσίασης θα  εκθέσει έργα του ο γνωστός γλύπτης Σωτήρης Νέστωρας δείχνοντας την άρρηκτη σχέση γλυπτικής και θεάτρου από την αρχαιότητα ως σήμερα. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βαγγέλης Ζαμαντζάς,  δημοσιογράφος των εφημερίδων «ΕΠΤΑ» και «ΠΟΛΙΤΕΙΑ». Η είσοδος για το κοινό είναι  ελεύθερη.





ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγίας Λαύρας 24, 601 00 Κατερίνη – Τηλ.: 23510 23888, Fax : 23510 75497
Email: ergkat@otenet.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
02–03–2015




Μετά την πληροφόρηση που είχαμε από τη Διοίκηση του Ι.Κ.Α. – ΕΤΑΜ  ενημερώνουμε τους εργαζόμενους του Νομού μας ότι:

          i.   Δεν απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα Υποκαταστήματα  του Ι.Κ.Α. για τη θεώρηση των Βιβλιαρίων Υγείας :

2.    Η θεώρηση των Βιβλιαρίων Υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε.
3.    Για τους άμεσα ασφαλισμένους, που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το έτος 2014), έχει ήδη αναγγελθεί ηλεκτρονικά η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, ώστε οι πάροχοι υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, ιατροί, διαγνωστικά κέντρα κλπ.) να τους εξυπηρετούν με την επίδειξη του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες και κυρίως χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του Ι.Κ.Α.
4.    Τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα έως 18 ετών) των ασφαλισμένων δικαιούχων περίθαλψης, εξυπηρετούνται από τους παρόχους υγείας χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, έστω και αν δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α. (δηλ. δεν έχουν απογραφεί), αρκεί να επιδείξουν ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, στο οποίο είναι καταχωρημένα.
5.    Για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους και τέκνα) των ασφαλισμένων του τέως Ο.Π.Α.Δ. / Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας θα αναγγελθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης την Τρίτη 3/3/2015.
6.    Όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι μπορούν να ενημερώνονται και να επιβεβαιώνουν ηλεκτρονικά ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα από το διαδικτυακό τόπο του Ι.Κ.Α. – ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους – Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα).
7.    Την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσω τις οποίας θα παρέχεται δυνατότητα απογραφής (απόδοσης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α.) των προστατευόμενων μελών (συζύγων και τέκνων) που είναι καταχωρημένα σε οικογενειακά Βιβλιάρια Υγείας με παράλληλη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας (ηλεκτρονική θεώρηση των Βιβλιαρίων Υγείας).

                                                        Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΒΑΛΑΣΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ                            ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ





Στο πλαίσιο του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου Αυτοκινητόδρομος Μαλιακός – Κλειδί», που διενεργείται από το 2008 μέχρι σήμερα στον Κάτω Όλυμπο, αποκαλύπτεται σειρά αρχαιολογικών θέσεων. Έτσι, ανοίγονται δρόμοι και στην αρχαιολογική επιστήμη δίνεται το έναυσμα για δημιουργία έκθεσης με ευρήματα από αρχαιολογικές θέσεις που ανασκαφήκαν μεταξύ των ετών 2008 έως 2013. Πρόκειται, δηλαδή, για ευρήματα από τις θέσεις Πηγή Αθηνάς, Πηγή Αρτέμιδος, Τριμπίνα και Τάφος Κατερίνης. Τα αρχαιολογικά ευρήματα που εκτίθενται εστιάζουν στα ταφικά έθιμα της Μέσης και Ύστερης Εποχής Χαλκού, της Ύστερης Κλασικής και Ελληνιστικής περιόδου, καθώς και των αυτοκρατορικών χρόνων της Ρωμαϊκής Εποχής.

Τα ευρήματα είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς, επαναδιαμορφώνουν το χάρτη του Μυκηναϊκού κόσμου, συμπληρώνουν τις γνώσεις μας γύρω από την αρχιτεκτονική των Μακεδονικών Τάφων και εμπλουτίζουν τις πληροφορίες μας σχετικά με την Υστερορωμαϊκή περίοδο στην περιοχή.

Η έκθεση «Ανοίγοντας Δρόμους» εγκαινιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου στις 8 Μαρτίου 2015, ώρα 18:00 και διαρκεί ως τις 5/7/2015.


Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, Δίον Πιερίας
Τηλ. επικοινωνίας: 23510 53644, 23510 47883, Fax: 23510 47884

e-mail: efapie@culture.gr

«Συμμετοχή της εταιρείας ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στην DETROP 2015»

  
     Η εταιρεία ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., με την εταιρική επωνυμία «ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ», συμμετείχε με επιτυχία για ακόμη μία χρονιά στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων & Εξοπλισμού DETROP 2015, που πραγματοποιήθηκε από τις 26 Φεβρουαρίου 2015 έως την 1η Μαρτίου 2015,  υπό την αιγίδα της HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

     Η εταιρεία ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. δραστηριοποιείται από το 2007 στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο των ζυμαρικών, χρησιμοποιώντας Α’ ύλες ελληνικής προέλευσης, όπως γάλα, αλεύρι και αυγά. H DETROP για ακόμη μια φορά προσέλκυσε περισσότερους από 500 εκθέτες και έγινε το επίκεντρο της βιομηχανίας των τροφίμων και των ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Την έκθεση επισκέφτηκαν ενδεικτικά εμπορικοί επισκέπτες από τις ακόλουθες χώρες: Αίγυπτο, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Κύπρο, Λευκορωσία, Λίβανο, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία κ.ά. Στα πλαίσια της οργανωτικής ευθύνης της ΔΕΘ – HELEXPO προγραμματίστηκαν επιχειρηματικά ραντεβού τα οποία θα δώσουν στους Έλληνες εκθέτες την δυνατότητα να κάνουν γνωστή την παραγωγή τους στο εξωτερικό και να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας σε σημαντικές διεθνείς αγορές. Ο κ. Νίκος Αρβανιτίδης – Ιδιοκτήτης της εταιρείας «ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ» - πραγματοποίησε συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων με σκοπό την συνεργασία.

     Η εταιρεία ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία μέσα στα λίγα χρόνια λειτουργίας της, εδραιώθηκε  στην ελληνική αγορά αλλά και εξάγει ήδη τα προϊόντα της, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές, γεγονός που της δίνει ώθηση και δύναμη να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.





H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 9 Μαρτίου την ταινία "Δύο μέρες, μια νύχτα" των αδελφών Νταρντέν. Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.




Περίληψη ταινίας:
Ημέρα Παρασκευή και στην εταιρεία που δουλεύει η Σάντρα, ο διευθυντής προσωπικού θέτει σε ψηφοφορία στους 16 συναδέλφους της το δίλημμα: αν απολυθεί η Σάντρα θα πάρουν ένα μπόνους 1000 ευρώ. Αν η Σάντρα παραμείνει στη δουλειά, δεν φτάνει ο προυπολογισμός για μπόνους. Οι συνάδελφοι της υπερψηφίζουν αρχικά την απόλυση της. Η Σάντρα έχει περιθώριο το Σαββατοκύριακο να τους βρει από κοντά και να προσπαθήσει να τους μεταπείσει μέχρι τη Δευτέρα που η ψηφοφορία θα επαναληφθεί, μυστική αυτή τη φορά.
Το νέο φιλμ των Νταρντέν είναι εμπνευσμένο από χιλιάδες τέτοιες ή παρόμοιες περιπτώσεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες της κρίσης και μας φέρνει αντιμέτωπους με μια τραγική πραγματικότητα, τη μεταφορά των ‘δύσκολων’ αποφάσεων στους εργαζόμενους και την έλλειψη αλληλεγγύης.
Οι σκηνοθέτες αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τους εργάτες με ρομαντικό τρόπο, τραγικοποιώντας τους ή ηρωοποιώντας τους. Τους αντιμετωπίζουν με τρόπο όσο πιο ‘επιστημονικό’ γίνεται, δίνοντάς μας μια γκάμα συμπεριφορών που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, συμπεριλαμβάνοντας αλληλέγγυους, ατομικιστές, δειλούς, πιο θαρραλέους κτλ.
Το σκηνοθετικό δίδυμο δικαιώνεται πλήρως από την επιλογή της Μαριόν Κοτιγιάρ, καθώς η Γαλλίδα ηθοποιός χάρισε μια εκπληκτική ερμηνεία, σαφέστατα την καλύτερη της καριέρας της.

σύλλογος μικρασιατών πιερίας



Μία ακόμη εξαιρετική παρουσίαση του καλλιτεχνικού επιπέδου της χορωδίας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε χθες στο Πνευματικό κέντρου «ΕΚΑΒΗ». Η χορωδία συμμετείχε στην εκδήλωση της ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα, πλαισιώνοντας την προγραμματισμένη ομιλία, με γνωστά Μικρασιάτικα τραγούδια. Η άψογη οργάνωση και εκτέλεση του μουσικού προγράμματος, πάντα υπό την καθοδήγηση του μαέστρου και χοράρχη κ. Νικολάου Πατρή, προκάλεσαν καθολικά σχόλια θαυμασμού και επαίνων. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την Σχολή Γονέων Κατερίνης για την πρόσκληση συμμετοχής της χορωδίας μας στην εκδήλωση. Επίσης να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κ. Διμηνά για την μεστή, τόσο επίκαιρη και ωφέλιμη ομιλία. Θεωρώ χρέος μου να συγχαρώ επίσης την κ. Ελένη Γεωργιάδου, που για άλλη μία φορά η παρουσία της, ο λόγος της και η απαγγελίας της προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκομένους. Πολλά, πολλά συγχαρητήρια και ευχές στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής Γονέων Κατερίνης για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν. Είθε ο Θεός να τους αξιώνει και να τους δίνει δύναμη για να συνεχίσουν πάντα με επιτυχία. 
Τέλος συγχαρητήρια αξίζουν στον καθηγητή μουσικής - μαέστρο κ. Ν. Πατρή, αλλά και στις κυρίες και στους κυρίους που απαρτίζουν την χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας. Θεωρούμαστε τυχεροί που στην πόλη μας έχουμε ένα τόσο ανεβασμένο καλλιτεχνικό επίπεδο. Για το Δ.Σ Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα

1 Μαρτίου 2015 ημέρα εορτασμού της επανάστασης του Ολύμπου του 1878, επισκέφθηκε το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

 Συνοδευόταν από τους ιερείς της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου πατέρες Μιχαήλ και Άγγελο και από τον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου πατέρα Αθανάσιο. Επίσης συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Δήμου Δίου – Ολύμπου κύριο Νικόλαο Λάππα. Ξεναγήθηκαν από τον επίτιμο Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου κύριο Βλαχόπουλο Νικόλαο και από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου κύριο Τριανταφύλλου Ιωάννη.





Ξενάγηση Βουλευτή Πιερίας ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ στο ΝΜΛ 1-3-2015

1 Μαρτίου 2015 ημέρα εορτασμού της επανάστασης του Ολύμπου του 1878, επισκέφθηκε το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ και ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου κύριο Τριανταφύλλου Ιωάννη.