ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Γιατί οι άντρες προτιμούν τις 25άρες;


sexy-couple-beach-428x341 large
Κοντά στα 18 ή στα 30; Ποια είναι η ιδανικότερη ηλικία της ερωτικής συντρόφου για έναν άνδρα;

Σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκονται οι άνδρες θεωρούν ως  ιδανική ηλικία για τις ερωτικές συντρόφους τους τα 24-25 χρόνια, αλλά οι γυναίκες προτιμούν τους λίγο μεγαλύτερους από αυτές, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Όπως προκύπτει από τη μελέτη Φινλανδών επιστημόνων, σε 12.600 άτομα, οι ηλικίες των 24 και 25 ετών αναδείχθηκαν ως οι ιδανικές για τους άντρες, ανεξάρτητα από την δική τους ηλικία. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή είναι μία εξελικτική προτίμηση, που αναπτύχθηκε διότι οι γυναίκες σε αυτές τις ηλικίες είναι πιο γόνιμες και ώριμες και έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να τεκνοποιήσουν και να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους.
Από την άλλη, οι γυναίκες σκέφτονται εντελώς διαφορετικά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν τους λίγο μεγαλύτερους άντρες - με τη διαφορά να παρουσιάζει διακύμανση αναλόγως με την δική τους ηλικία, αλλά να είναι της τάξεως των τεσσάρων ετών το πολύ.
Επιπλέον, οι προτιμήσεις τους και η πραγματικότητα δεν απέχουν ιδιαιτέρως. Με εξαίρεση τις γυναίκες στα τέλη της εφηβείας και τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής που προτιμούν άντρες κατά μέσον όρο 4 χρόνια μεγαλύτερους από τις ίδιες, όλες οι άλλες προτιμούν και επιλέγουν τους συνομηλίκους τους ή έστω τους άντρες που είναι κατά μέσον όρο ένα-δύο χρόνια μεγαλύτεροι από αυτές.
Πως το εξηγούν οι ειδικοί; Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι οι λίγο μεγαλύτεροι άντρες έχουν αυξημένες πιθανότητες να διαθέτουν τα χρήματα και τη σταθερότητα που απαιτείται για να στηρίξουν μια οικογένεια.

ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ


Στην Άγρια Δύση
Κείμενο: Χρυσάνθη Αγγελοπούλου
Η Lara Stone, αν και Ολλανδή, αφομοιώνεται με χάρη στο wild west σκηνικό που έστησε το δίδυμο Inez van Lamsweerde και Vinoodh Matadin για μία φωτογράφιση μόδας στο περιοδικό Porter Magazine. Στην αρχή της καριέρας της, οι New York Times τήν είχαν αποκαλέσει anti-model λόγω του σκοτεινού α λα Νοσφεράτου βλέμματός της, του παράξενου τρόπου που περπατούσε στην πασαρέλα και της πρώην εξάρτησης της με το αλκοόλ. Πάντως, το μοντέλο με το χώρισμα ανάμεσα στα δόντια, που συνήθιζε να χαστουκίζει τους πορτιέρηδες αλλά και τους φίλους της όταν ήταν μεθυσμένη, σήμερα είναι ένα σοβαρό, εργαζόμενο κορίτσι.
  • Στην Άγρια Δύση
  • Στην Άγρια Δύση
  • Στην Άγρια Δύση
  • Στην Άγρια Δύση
  • Στην Άγρια Δύση

Ιός Εμπολά: όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον μαύρο θάνατο VIDEO

Ο έμπολα πέρασε στις ΗΠΑ. Ήδη οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, μετά το πρώτο κρούσμα στο Ντάλας. Ενώ σε καραντίνα έχουν μπει και τα 18 άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον άνθρωπο- φορέα, που ήταν ένας εικονολήπτης του NBC και βρισκόταν στη Λιβερία για ρεπορτάζ.
Στα βίντεο που θα δείτε θα καταλάβετε τι είναι ο ιός έμπολα, πως μεταδίδεται και ποιοι κινδυνεύουν



τζιχανιστές εκει... βασανιστές εδώ!!!


Σκληρές διαπραγματεύσεις πάντως γίνονται, να μην είμαστε άδικοι με τους ελεεινούς που μας κυβερνούν. Διαπραγματεύονται σκληρά το πώς θα σώσουν το τομάρι τους, τα λεφτά τους, τα λεφτά των κολλητών τους, το πώς θα γλυτώσουν από τη Δικαιοσύνη για τις πράξεις τους που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό...


Με φόντο την πρωτοβουλία Σαμαρά/Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, μιλάμε για μία κίνηση πολύ «υψηλού ρίσκου και ιδιαίτερου πολιτικού συμβολισμού», έληξε κάπως άδοξα μία ακόμα επίσκεψη των ανθρώπων της Τρόικας στην Αθήνα.
Άδοξα, καθώς για μία ακόμα φορά (μετά το Παρίσι, τη ΔΕΘ και το Βερολίνο) το... επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης είχε δημιουργήσει προσδοκίες για κάποιο «θετικό» αποτέλεσμα σε ότι αφορά τη μείωση των πιέσεων για περισσότερα φορολογικά έσοδα. Τελικά το μόνο που έμεινε να μας πουν και να μας γράψουν στα χρεοκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τους είναι ότι οι άνθρωποι της Τρόικας έκαναν… δεκτές τις ανακοινώσεις του Σαμαρά στη ΔΕΘ για τη μείωση, κατά 30%, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης. Έλα που όμως τα πράγματα δεν είναι, καν, έτσι. Προφανώς συμφωνία γι’ αυτές τις μειώσεις υπήρχε από πριν, άλλωστε δεν πρόκειται για μειώσεις φόρων.

Είναι γνωστό σε όλους, και στους ανθρώπους της Τρόικας, ότι ο κόσμος, ας πούμε, διαχειρίστηκε την αύξηση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης αναζητώντας… εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης και σε πολλές περιπτώσεις αφήνοντας χωρίς θέρμανση τα σπίτια του. Η μείωση του φόρου στην οποία συμφώνησαν κυβέρνηση και Τρόικα, περίπου 10 με 12 σεντς το λίτρο, δεν είναι απλά μία τρύπα στο νερό, πρόκειται για κοροϊδία. Χειρότερα είναι τα πράγματα με την «εισφορά αλληλεγγύης», καθώς θα έπρεπε να είχε καταργηθεί ήδη για τα εισοδήματα του 2013! Η επέκταση της για τα εισοδήματα του 2014, έστω κατά 70%, αποτελεί σκάνδαλο, μάλιστα ένα σκάνδαλο που αποδεικνύει πως πράγματι αυτή η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς μπορεί να συνεχίσει την πολιτική της φτωχοποίησης του κόσμου της εργασίας και χωρίς τον έλεγχο της Τρόικας.

Σκληρές διαπραγματεύσεις πάντως γίνονται, να μην είμαστε άδικοι με τους ελεεινούς που μας κυβερνούν. Διαπραγματεύονται σκληρά το πώς θα σώσουν το τομάρι τους, τα λεφτά τους, τα λεφτά των κολλητών τους, το πώς θα γλυτώσουν από τη Δικαιοσύνη για τις πράξεις τους που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια της κοινωνικής καταστροφής. Στη συζήτηση στη Βουλή, για την παροχή ψήφο εμπιστοσύνης στην κѠλ⓪κυβέρνηση τους, καλό είναι να τους γίνει ξεκάθαρο ότι η απ’ εδώ πλευρά δεν πρόκειται να τους δείξει κανένα έλεος.

Ο alterthess ιανός, μέσω "Το Γρέκι"

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ!


The Bloopers Team (web radio) 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ
...εξαιρούνται καμιά 20αριά πανελλαδικά, που τους ξέρω όλους προσωπικά, και σχεδόν όλοι είναι φίλοι μου.-

Επιστρέφει!!! Επιστρέφει κι ο νεαρός Αλβανός συνεργάτης;


Την επιστροφή του στην ΝΔ ανακοίνωσε ο διαγραφείς Νικήτας Κακλαμάνης. Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι δεν δικαιούται να λείπει από την Ν.Δ. τη στιγμή μάλιστα που πλάι στον Αντώνη Σαμαρά βρίσκονται πολύ χειρότεροι από τον ίδιο. Με αφορμή λοιπόν το προσκλητήριο ενότητας που απηύθυνε ο πρωθυπουργός στα ιστορικά στελέχη της Ν.Δ. , ο Νικήτας Κακλαμάνης βαφτίστηκε ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. και βρήκε την ευκαιρία να επιστρέψει.
Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο... Νικήτας Κακλαμάνης, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, όλες οι παρεξηγήσεις ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Οπότε ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν θεωρεί πλέον υπεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά για την κατάντια της παράταξης όπως θεωρούσε παλαιότερα. Επίσης ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν θεωρεί πλέον προδότη τον Αντώνη Σαμαρά όπως, επίσης, θεωρούσε παλαιότερα. Και τέλος ο Νικήτας Κακλαμάνης έπαψε να θεωρεί ότι έχει απέναντί του όλο το κυβερνητικό, κομματικό, δημοσκοπικό και μιντιακό σύστημα όπως θεωρούσε παλαιότερα.
Τελικά ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι ένας πολιτικός που δεν έχει στερεότυπα. Συνεχώς αφουγκράζεται την πραγματικότητα και δεν αρνείται να αναθεωρήσει τις απόψεις του αν αποδειχθούν λαθεμένες. Γιαυτό ο Νικήτας Κακλαμάνης επιστρέφει στην Ν.Δ. Επειδή κατάλαβε το λάθος του. Όχι επειδή είναι μια αποτυχημένη δεξιά κουφάλα αγκιστρωμένη από τα @@@@@@ της Ν.Δ.

Βλακεία Βούλτεψη: "Ένα κωλομανικετόκουμπο δεν θα μας ρίξει"

«Mισθούς και συντάξεις τα κάνατε κουρέλι, άντε και γαμήσου σύντροφε Κουβέλη»* κι όμπως, o Alex τον έχει για πρώτο στο Επικρατείας....

* Ξεκινάω με ένα από τα συνθήματα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ,για να μεταφέρω λίγο από το κλίμα της εξέδρας του γήπεδου που έχει εισέλθει στην πολιτική ζωή της χώρας. Ωραία άνοιξε η μεταγραφική περίοδος στη Βουλή. Δεν είναι και λίγο: η ΝΔ παίρνει πίσω τον Κακλαμάνη, μετά από τη μικρή του θητεία εκτός γηπέδου, ενώ αλλάζει και αρχηγό ομάδας, αφού τη θέση του Σαμαρά παίρνει ο παλαίμαχος των τσεκουριών Βορίδης. Τη συμμετοχή του στην 180άδα συζητά και ο Σπύρος Λυκούδης, ενώ από την ίδια ομάδα ο Φώτης Κουβέλης προτιμά τη μεταγραφή στο ΣΥΡΙΖΑ μόλις τα βρουν στο τίμημα. Στη Γ΄ Εθνική, τώρα, οι ΑΝΕΛΛ παίρνουν τον Νικολόπουλο, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει τίποτα γιατί έχει τον Βενιζέλο και του φτάνει… Και να φανταστείτε ότι είμαστε μόλις στη τρίτη μέρα της «ψήφου εμπιστοσύνης»…  

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για τον γάμο ή την μεταγραφή της χρονιάς, πάντως η είδηση της επιστροφής του Φώτη Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ  -και μάλιστα στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας- κάθε άλλο παρά διαψεύστηκε. «Πρόκειται για απολύτως θετική εξέλιξη, υπάρχουν και άλλοι από τη ΔΗΜΑΡ που με έχουν γοητεύσει από την... ιδεολογική τους πορεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου. Βέβαια, τέτοιες μεταγραφές δεν γίνονται σε μια μέρα! Οι σχετικές συζητήσεις άνοιξαν ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, ότα ο Νίκος Παππάς, ο εξ απορρήτων του A. Τσίπρα, συναντήθηκε με τον Σταμάτη Μαλέλη, που μιλούσε εξ ονόματος του Φώτη Κουβέλη. Η αριθμητική της προεδρικής εκλογής τους έφερε πιο κοντά…
   
Τώρα θα μου πεις, εκτός από την αριθμητική, υπάρχει και η πολιτική. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την «υπευθυνότητα» του Φ. Κουβέλη που, πριν από τις εκλογές του 2012 δήλωνε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα συνεργαζόταν με κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, για να προσχωρήσει αμέσως μετά ασμένως στη συγκυβέρνηση και των δύο;
   
Ότι αποφάσισε να κάνει το «αριστερό άλλοθι» («αρχίδι» πάει εδώ, αλλά ας όψεται το ΕΣΡ!) της μνημονιακής συγκυβέρνησης, ενώ οι συνέταιροι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν χρειάζονταν καν τις ψήφους του για την αυτοδυναμία;
   
Τις κόκκινες γραμμές που έγιναν κουρέλι – μαζί με τους μισθούς, τις συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα;
   
Ο Κουβέλης, ο Ψαριανός και οι άλλοι αριστεροί της… επόμενης ημέρας μπήκαν σε μια κυβέρνηση -που δεν τους είχε καν ανάγκη- και επιδόθηκαν στο ρόλο του «αριστερού φερετζέ» για την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της τρόικας. Υπέγραψαν τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, τη διάλυση των νοσοκομείων και των σχολείων. Ο Μανιτάκης και ο Ρουπακιώτης υπέγραψαν όλους τους μνημονιακούς νόμους και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ τους ψήφιζε πρόθυμα. Οι συνταγματολόγοι και «αριστεροί» της ΔΗΜΑΡ στήριζαν μια κυβέρνηση που είχε ανοιχτές δοσοληψίες με τη Χρυσή Αυγή! Ανέχονταν τον Τάκη Μπαλτάκο και τις μεθόδους του. Δεν ήξεραν; Ακόμη χειρότερα, δεν ήταν δεδομένη υποχρέωσή τους να μάθουν σε ποια κυβέρνηση συμμετέχουν και να την εκθέσουν πριν το κάνει ο ίδιος ο Κασιδιάρης;
   
Ανέχτηκαν την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού, με αντάλλαγμα την αναλογία 3:2:1 στους διορισμούς στελεχών στα Υπουργεία και στους κρατικούς φορείς. Ποτέ άλλοτε ένα τόσο μικρό κόμμα δεν είχε τόσους εκπροσώπους στα ΔΣ των Οργανισμών του δημοσίου. Ποτέ άλλοτε ένα κόμμα που είχε στον τίτλο του τη λέξη «αριστερά», δεν την έβγαλε έτσι στο σφυρί!
   
Όπως και να ’χει, το ζήτημα είναι ότι ο Φ. Κουβέλης εξακολουθεί να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας. Είτε με την επανεκλογή του στη ΔΗΜΑΡ, είτε με τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους για την προεδρία της δημοκρατίας, είτε με τη φημολογούμενη επιστροφή του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φαίνεται διατεθειμένος να πουλήσει ακριβά το πολιτικό του τομάρι.
   
Όμως, μια στιγμή… Με τι αντάλλαγμα; Τι έχει να προσφέρει; Τι χαρτί κρατάει στα χέρια του για να ζητά εκλόγιμες θέσεις και καρέκλες στον κρατικό μηχανισμό από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Τι έχει να δώσει, ώστε να υποκύψει ο Τσίπρας σε έναν τέτοιο εκβιασμό; Θα ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας μαζί με τον Σαμαρά; Δεν θα πετύχει τίποτα άλλο από μια μικρή παράταση της θητείας μιας τελειωμένης κυβέρνησης και να εξαφανίσει δια παντός την -ήδη εξαφανισμένη- ΔΗΜΑΡ και την εξαφάνιση του ίδιου για πάντα από το πολιτικό προσκήνιο –ίσως και από τη χώρα.
   
Όμως το άλλο ζήτημα, άξιο προβληματισμού, είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα που, όταν είχε στους κόλπους του τον Κουβέλη ήταν στο 4%, κι όταν απαλλάχθηκε από την «υπεύθυνη αριστερά» εκτινάχτηκε στο 27%, τι έχει να κερδίσει από τα φαντάσματα του παρελθόντος; Γιατί, όταν ανοίγεται μπροστά του το (ιστορικό) ενδεχόμενο της κυβέρνησης της αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάει δεξιά κι αριστερά; Γιατί τα ανοίγματα στο πολιτικό σκηνικό που φέρει όλες τις ευθύνες για την προηγούμενη περίοδο μετράνε τόσο στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ;
   
Θα μου πείτε, είναι οι βουλευτικές ψήφοι εν όψει εκλογής προέδρου. Απλή αριθμητική, για να μη μας κυβερνάει για πάντα ο Σαμαράς. Όμως, δεν είναι αριθμητική το θέμα των συμμαχιών, είναι πολιτική! Λίγο πριν σφάξουν τον «μόσχο τον σιτευτό» στην Κουμουνδούρου, καλό θα είναι να θυμούνται ότι η παραβολή αυτή αναφερόταν στον άσωτο υιό. Και όχι στον άσωτο σιτεμένο απόμαχο της πολιτικής, του οποίου οι επιλογές καταδικάστηκαν με τον πλέον απερίφραστο τρόπο από το εκλογικό σώμα, σε σημείο που να αγνοείται το πραγματικό ποσοστό της ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις…
   
Άλλωστε, μια «υπεύθυνη αριστερά» με συνέχεια, συνέπεια και χωρίς… Ψαριανισμούς θα έπρεπε να ήταν επιτέλους ξεκάθαρη. Θα έπρεπε,όπως υποστηρίζει και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης , να επιστρέψει στις ρίζες της: «Τι καλύτερο, τι εντιμότερο από το να δηλώσει ο Κουβέλης ότι στηρίζει την αριστερά, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς άμεση εμπλοκή στην εκλογική αναμέτρηση. Ας ψηφίσουν ΚΚΕ, ας ψηφίσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι θέλουν».
   
Άλλωστε, φαίνεται ότι και ο ίδιος ο Σαμαράς έχει αρχίσει να πετά λευκή πετσέτα. Οι δανειστές δεν του αφήνουν κανένα περιθώριο. Ο κυβερνητικός του εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, σφάζεται μέχρις εσχάτων. Μέχρι και οι διευθυντές των καναλιών έχουν γκώσει με τα success story και τα «έφτασε η ανάπτυξη» – πόσα άλλα «θετικά» της κυβέρνησης να επινοήσουν από το τίποτα; Μπορεί η ψήφος εμπιστοσύνης αρχικά να αναγνώστηκε ως μια προσπάθεια του Σαμαρά να αποδείξει ότι μπορεί να έχει τους 180 και να πάρει μια παράταση κυβερνητικής θητείας ως το Φλεβάρη, όμως τελικά φαίνεται ότι αλλού οδηγεί. Πιο πολύ μοιάζει με μια πρόβα για τη Νέα Δημοκρατία της επόμενης μέρας. Της μέρας που, βγαίνοντας μπροστά με το αντίγραφο του Μουσολίνι στη Βουλή, θα προσπαθήσει να κερδίσει πίσω τις ψήφους –γιατί όχι και του βουλευτές- της Ακροδεξιάς. Ο Μάκης Βορίδης είναι άκρως κατάλληλος για το ρόλο.
   
Όσο περισσότερο η κυβέρνηση αποσυντίθεται, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται. Σε αυτές τις ιδιότυπες «τελευταίες μέρες της Πομπηίας», θα προσπαθήσουν να ξεπουλήσουν όσο όσο, να κάνουν τα χατίρια στους πάτρωνές τους και να βάλουν τις βάσεις για την επόμενη μέρα, της σύμπραξης με την ακροδεξιά, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τη χώρα. Άλλωστε, τα δείγματα από την αντιπολίτευση είναι πολύ ενθαρρυντικά για το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» που ευαγγελίζονται εδώ και πολύ καιρό. Ο Τσίπρας και το επιτελείο του έχουν αποφασίσει να κινηθούν μέσα στα στενά πλαίσια που του ορίζουν οι δανειστές –κι αυτό διευκολύνει την επιστροφή όχι μόνο του Κουβέλη αλλά και άλλων… Μόνο που όλα αυτά δεν προμηνύουν τίποτε το διαφορετικό την επόμενη μέρα. Κι ο ίδιος λαός που τώρα βλέπει ως ελπίδα τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να τον αναθεματίσει και να στραφεί σε επικίνδυνες ατραπούς.
   
Ταυτόχρονα, βέβαια, ίσως μόνο τότε -όταν φτάσουμε ακόμη πιο κοντά στην απόλυτη καταστροφή- να μπορέσουν να γεννηθούν νέα πράγματα και όχι Ποτάμια εκδοτικών συμφερόντων που απειλούν να μας πνίξουν με lifestyle σακίδια και σκισμένα τζιν…
  
Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος από unfollow, μέσω "Το Γρέκι"

Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας και Εσωτερικών



Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410



ΕΡΩΤΗΣΗ



Θέμα: Άμεση απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που λειτουργεί στο κέντρο του Δήμου Κατερίνης στην Π.Ε. Κατερίνης.


Έντονη είναι  η ανησυχία και η αγανάκτηση των κατοίκων της οδού Ζαλόγγου, αλλά και των γύρω οδών, στο κέντρο της πόλης του Δήμου Κατερίνης, για την υγεία των παιδιών τους, αλλά και των ίδιων, λόγω της ύπαρξης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.
Πρόκειται για κεραία που βρίσκεται στην ταράτσα πολυκατοικίας ακριβώς δίπλα από κλινική. Μάλιστα η κεραία βρίσκεται σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στο κέντρο της Κατερίνης.
Η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και η απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών, που στήριξαν και αποφάσισαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζει η σημερινής τους συγκυβέρνηση, στόχο είχαν και θα έχουν την ανάπτυξη των κερδών των εταιριών και όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Η τοποθέτηση κεραιών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, χωρίς ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, επιβεβαιώνει ότι μοναδικό κριτήριο των εταιριών για την εγκατάστασή των κεραιών είναι η επέκταση των δικτύων τους με στόχο περισσότερα κέρδη.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για την απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ταχ. Δ/νση      : 28ης Οκτωβρίου 40
Ταχ. Κώδικας  : 601 00
Τηλ. Επικοιν.   : 2351351261
Φαξ:                : 2351020036



                  


Κατερίνη,  7 -  10 - 2014 



Αρ. Πρωτ. :  395468 (2938) οικ.


                         




Σύμφωνα με το αρ. 5826/15-9-2014 έγγραφο του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014.

Ύστερα από τα ανωτέρω, ορίζουμε την ημέρα αυτή να πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:

Α. Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών  και Τραπεζών από ώρα 08:00’ μέχρι τη δύση του ηλίου.
Β. Φωταγώγηση των Δημόσιων  και Δημοτικών κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες.
Γ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων
Δ. Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014.


Το αναλυτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ορίζεται ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, τις ώρες που θα καθοριστούν από τις Δ/νσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014.


ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

09:45 - Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο και ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου.
10:15 – Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Εκπρόσωπο Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Π.Ε Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον  Αστυνομικό Δ/ντή Π.Ε Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής, και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι Προσφυγικών συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν τη γιορτή αυτή.

Γενικά: Σε ότι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
            Τα θέματα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για το σημαιοστολισμό και ευπρεπισμό του χώρου κατάθεσης στεφάνων και να διαθέσει τη φιλαρμονική.   
            Από τη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.
Σύλλογοι και Σωματεία της Π.Ε. Πιερίας που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια θα πρέπει να το δηλώσουν στη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη, τηλ. 2351351261 μέχρι την Παρασκευή 17-10-2014 και ώρα 12:00'. (Οι Σύλλογοι, τα Σωματεία και τα Νομικά Πρόσωπα οφείλουν να μεριμνήσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια τους.)


       Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.


                                                                                    Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ

                                                                                          ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ









Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




    Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής, 10 Οκτωβρίου 2014 στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κλιμάκιο της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, με επικεφαλής τον Πρέσβη, Farid Fernández.
     Η κα Μαυρίδου καλωσόρισε τον Πρέσβη και τη συνοδεία του, ενώ ο ο κος  Fernández εξέφρασε τη μεγάλη χαρά που αισθάνεται που βρίσκεται στην Πιερία, σε μία περιοχή με ιδιαίτερα πολιτισμικά, αλλά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα με την Αντιπεριφερειάρχη να τονίζει, πως “η σημερινή επίσκεψη μπορεί να αποτελέσει την αρχή μίας σημαντικής γνωριμίας και βεβαίως φιλίας μεταξύ της Βενεζουέλας και της Πιερίας”. Ο Πρέσβης από την πλευρά του ευχαρίστησε την κα Μαυρίδου για τη θερμή υποδοχή και επεσήμανε πως “η Βενεζουέλα και η Ελλάδα έχουν αρκετές πολιτισμικές ομοιότητες, καθώς είναι δύο χώρες με λαούς που φέρουν ιδιαιτέρως ισχυρές ταυτότητες”.
    Η συνάντηση συνεχίστηκε με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απόψεις για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση της φιλίας αλλά και της συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ ο κος Fernández διαβεβαίωσε την Αντιπεριφερειάρχη πως “θα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τη χώρα του να συνάψει φιλικές αλλά και εμπορικές – επιχειρηματικές σχέσεις τόσο με την Πιερία, όσο και με ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”, ενώ τόνισε πως η Πρεσβεία της Βενεζουέλας θα σταθεί αρωγός σε κάθε ανάλογη προσπάθεια. Η κα Μαυρίδου συμφώνησε με τον Πρέσβη πως οι δύο χώρες πρέπει να αναπτύξουν διαύλους επικοινωνίας και τρόπους συνεργασίας στα πλαίσια της τουριστικής, πολιτιστικής και εμπορικό -  επιχειρηματικής εξωστρέφειας.
    Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον κο  Fernández να προσφέρει στην Αντιπεριφερειάρχη βιβλία που αφορούν στην ιστορία και το Σύνταγμα της Βενεζουέλας, ενώ η κα Μαυρίδου προσέφερε βιβλία για την Πιερία και κυρίως για τον Όλυμπο, που όπως επεσήμανε ο Πρέσβης αποτελεί το “σήμα κατατεθέν της περιοχής μας”. 

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ανακοινώνουν ότι το Σάββατο και την Κυριακή 11-12 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι Ιστιοπλοϊκοί «Διασυλλογικοί αγώνες Όλυμπος 2014 - 1ο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος 2014» στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Παραλία. Οι Ιστιοδρομίες θα ξεκινούν στις 11:00 και οι απονομές των επάθλων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 18:00.
Προσκαλούμε το φίλαθλο κοινό της Πιερίας να παρευρεθεί και να μας τιμήσει με την παρουσία του.
                                                                              Για το Δ.Σ.
                                                                             ο Πρόεδρος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ Μ.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 5ο ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/10/2014



Από το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με το 5ο Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης:

1. Στόχοι:
1.1) Το παρόν δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο:
• την επιτυχή συγκομιδή βαμβακιού και
• τη διαχείριση των εντόμων που διαχειμάζουν τόσο στο έδαφος όσο και στα εναπομείναντα   καρύδια και βαμβακοστελέχη.
1.2) Αφορά τόσο το διάστημα της συγκομιδής όσο και αυτό μετά την συγκομιδή του βαμβακιού.
1.3) Ο βαμβακοπαραγωγός απαιτείται να προβαίνει στις κατάλληλες καλλιεργητικές πρακτικές ώστε να επιτευχθεί:
• συγκομιδή ώριμου βαμβακιού χωρίς ξένες ύλες και χωρίς υγρασία,
• μετά τη συγκομιδή η ελαχιστοποίηση τόσο του πληθυσμού των εντόμων που θα διαχειμάσουν όσο και των μολυσμάτων.

2. Διαπιστώσεις:
Οι βαμβακοφυτείες βρίσκονται στο στάδιο συγκομιδής αλλά οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα είχαν ως αποτέλεσμα την οψίμισή της.

        3. Συστάσεις –καλλιεργητικές πρακτικές:
3.1)  Η μηχανική συγκομιδή γίνεται όταν τα φύλλα του βαμβακιού πέσουν και το σύνολο των ώριμων καρυδιών έχουν ανοίξει ώστε να επιτευχθεί συγκομιδή ώριμου βαμβακιού χωρίς ξένες ύλες και χωρίς υγρασία από ανωριμότητα σύσπορου.
Είναι βασικό ο σπόρος να μην έχει υγρασία διότι ο υγρός σπόρος δημιουργεί προβλήματα υποβάθμισης ποιότητας σπόρου και ινών, έστω και σε περίπτωση ολιγοήμερης αποθήκευσης σύσπορου.
Επίσης, η συγκομιδή πρέπει να γίνεται:
i. την ημέρα από 10:00 π.μ. και μέχρι πριν τη δύση του ήλιου και ποτέ βράδυ και
ii. όχι αμέσως μετά τη βροχόπτωση.
Συγκομιδή σύσπορου νύχτα ή αμέσως μετά τη βροχή οδηγεί σε συγκομιδή υγρού σύσπορου (υγρασία μεγαλύτερη του 10% / βραδινή δρόσος ή βρεγμένα). Υγρά σύσπορα βαμβάκια (υγρασία μεγαλύτερη του 10%) πρέπει να εκκοκκίζονται αμέσως και να μην αποθηκεύονται διότι αυξάνεται η θερμοκρασία, καταστρέφεται ο σπόρος  και οι ίνες χρωματίζονται κίτρινες / κόκκινες και κατά την εκκόκκιση παράγονται κηλιδωτά βαμβάκια.

3.2) Μετά τη συγκομιδή είναι απαραίτητο οι βαμβακοπαραγωγοί να προβούν σε στελεχοκοπή, ψιλοτεμαχισμό και θρυμματισμό των καρυδιών με στελεχοκόπτη/καταστροφέα και στη συνέχεια άροση του εδάφους (όργωμα με υνιοφόρο αλέτρι) σε βάθος 20 –25 cm σε όλα τα χωράφια που καλλιεργήθηκαν με βαμβάκι ανεξαρτήτως της επόμενης καλλιέργειας του χωραφιού.
Ιδιαίτερα με τον τύπο οριζόντιου κυλίνδρου (καταστροφέας) θανατώνονται περισσότερες προνύμφες ρόδινου σκουληκιού από ό,τι με τον περιστροφικό τύπο στελεχοκόπτη (κοινός στελεχοκόπτης).
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται καταστροφή μεγάλου πληθυσμού των προς διαχείμανση μορφών Πράσινου και Ρόδινου σκουληκιού.
Η χρήση καλλιεργητικών πρακτικών όπως ρίπερ, καλλιεργητή, δισκοσβάρνα κ.ά. αντί του οργώματος με υνιοφόρο αλέτρι, δεν επιτυγχάνουν αναστροφή του εδάφους και ως εκ τούτου δεν αποτελούν αποτελεσματικές μεθόδους ελέγχου του πράσινου σκουληκιού.
Με τις προαναφερόμενες κατάλληλες καλλιεργητικές πρακτικές:
• Μειώνεται ο αριθμός των ψεκασμών με εντομοκτόνα που θα απαιτηθούν κατά την επόμενη καλλιεργητική περίοδο και ισοσκελίζεται ενδεχόμενη αύξηση του κόστους καλλιέργειας από τη χρήση των συνιστώμενων καλλιεργητικών πρακτικών.
• Προστατεύεται τόσο το περιβάλλον όσο και η υγεία του καλλιεργητή και των περιοίκων.
Η χρήση αυτών των καλλιεργητικών πρακτικών αποτελεί:
1. το μοναδικό τρόπο ελέγχου του πράσινου σκουληκιού χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και
2. έναν ουσιαστικό παράγοντα αποτροπής ανάπτυξης ανθεκτικότητας του πράσινου σκουληκιού στα χρησιμοποιούμενα εντομοκτόνα καθόσον διακόπτεται με μηχανικό τρόπο η μεταφορά ανθεκτικών εντόμων στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο.



Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

ΚΟΥΡΙΤΑ: "ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ" ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΙ(-Η)

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Γιώργου Φαρμάκη –εκλεγμένοι και μη- έχουν γίνει «μετρ της παλαιοΠΑΣΟΚικής» προβοκάτσιας. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε και φυσικά δε θα είναι ούτε η τελευταία. Όπως έχουμε ξαναπεί τους έχει γίνει δεύτερη φύση η προπαγάνδα της διαστρέβλωσης και ο γκεμπελισμός.  Χωρίς στοιχειώδη πολιτική κρίση συκοφαντούν, λασπολογούν τη Λαϊκή Συσπείρωση, έχουν καταντήσει κοινοί προβοκάτορες, αυριανιστές και επικίνδυνοι. Είναι οι μόνιμοι απολογητές και υπηρέτες του συστήματος που προσπαθούν σήμερα  να εξιλεωθούν απεγνωσμένα στα μάτια των δημοτών.

Διαβάζοντας την «πολιτική δήλωση» της κ. Λίτσας Μόχλα-Φαρμάκη, δημοτικής συμβούλου εκλεγμένης αυτή τη φορά με την παράταξη του κ. Γ. Φαρμάκη, θα μπορούσαμε να μην μπούμε καν στη διαδικασία να απαντήσουμε, μια που στις αιτιάσεις  της (για προεκλογικές συνεργασίες, συμφωνίες, αποκλεισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΔΕΑΔΟ κτλ) έχει ήδη δοθεί  απάντηση με την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης με τίτλο «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί...». Βέβαια, γεννιούνται μια σειρά ερωτήματα του τύπου:  από πού να πηγάζει  η ανάγκη να επαναλαμβάνει τις απόψεις του επικεφαλής της παράταξής της με «πολιτικές δηλώσεις». Μήπως η ετεροχρονισμένη «πολιτική της δήλωση» είναι προάγγελος εξελίξεων και ανακατατάξεων; Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...

Μελετώντας πολιτικά  τη συγκεκριμένη δήλωση, και ιδιαίτερα στο κομμάτι που διαφοροποιείτε η κ. Λίτσα Μόχλα-Φαρμάκη από τις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξής της, καταδεικνύεται ο «μεγάλος καημός» της  να διατυμπανήσει προς όλες τις κατευθύνσεις: «ότι δεν επιθυμούσε και δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την παράταξη του κ. Γ. Παπαθανασίου». Έψαχνε αφορμή για να απολογηθεί και να δικαιολογηθεί για την «πολιτική της κωλοτούμπα». Ο χρόνος και ο τρόπος που το κάνει αφήνει  πολλά ερωτηματικά.
Επίσης, εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος γιατί δεν προέβη σε τέτοιου τύπου δηλώσεις πριν τις εκλογές και το κάνει σήμερα. Μήπως δεν την «έπαιρνε» μια που  η παράταξη του κ. Φαρμάκη  είναι πράγματι η συνέχεια της παράταξης του κ. Γ. Παπαθανασίου (αν αντιπαραβάλλει κανείς τη λίστα των υποψηφίων του συνδυασμού του κ. Γ.  Παπαθανασίου του 2010 και του κ. Γ. Φαρμάκη του 2014, θα βρει  ελάχιστες  διαφορές, μία εκ των οποίων είναι η «εξέχουσα» μεταγραφή-υποψηφιότητα της κ. Λίτσας Μόχλα-Φαρμάκη) ή μήπως πρόσβλεπε στη νίκη με τη βοήθεια του τέως Δημάρχου;  Η τακτική «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος» δε δείχνει τίποτα άλλο παρά τυχοδιωκτισμό.
«Τα δείγματα γραφής για την ανεξαρτησία» του κ. Γ. Φαρμάκη που επικαλείται ποια είναι; Ας  μας παραθέσει έστω και μία δημόσια δήλωση του που να αποποιείται τον πρότερο πολιτικό του βίο ή έστω κάποιου άλλου αντιδημάρχου ή δημοτικού συμβούλου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που ήταν υποψήφιοι  στην παράταξη του.  Το ακριβώς αντίθετο αποδεικνύεται.
Δεν ήταν κυρίαρχο σύνθημα του Συνδυασμού Ευθύνης «Μαζί μπορούμε, έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία»;
Η γνώση και η εμπειρία του υποψήφιου δημάρχου  κ. Γ. Φαρμάκη δεν ήταν απόκτημα της θητείας του ως  δημοτικού συμβούλου, αντιδημάρχου ή δημαρχεύοντος στο "καθεστώς Παπαθανασίου" τόσα χρόνια;
Αν κέρδιζε τις εκλογές η παράταξη του κ. Γ. Φαρμάκη θα μετρούσε «η προϋπηρεσία» του; Τότε βέβαια θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση η ίδια, γιατί θα είχε να καταθέσει  όχι γνώσεις και εμπειρία  αλλά μόνο «αντιπολιτευτικά λογίδρια», που έβγαζε κάποιες φορές σε οικονομικά θέματα, τα οποία εισηγούνταν ο κ. Γ. Φαρμάκης ως αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής του κ. Γ. Παπαθανασίου κι εκείνη τα καταψήφιζε ως δημοτική σύμβουλος της τότε παράταξής της με επικεφαλής τον κ. Ν. Λάππα.
Αλήθεια, πόσο «νέος συνδυασμός με νέες ιδέες και αντιλήψεις για την διοίκηση και την διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου» είναι η παράταξη του κ. Γ. Φαρμάκη, όταν ακόμα είναι νωπή στη μνήμη όλων μας,  η προσπάθεια να θαφτούν βιομηχανικά απόβλητα στο Αμμορυχείο Λιτοχώρου στη διάρκεια της προεδρίας του στη ΔΕΑΔΟ; Οι τότε δηλώσεις και υπογραφές της κ. Λίτσας Μόχλα-Φαρμάκη ενάντια στην ταφή των αποβλήτων ισχύουν ή δόθηκε «συγχωροχάρτι» και γι αυτό;  Μπροστά στην εκδίκαση της προσφυγής της Επιτροπής Αγώνα στο Συμβούλιο Επικρατείας που έχει οριστεί για τις 29/10/2014  ποια θα είναι η στάση της;  Σε ποια μεριά του δικαστηρίου θα σταθεί;
Τέλος, η  Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου δεν έχει την ανάγκη να κάνει καμιά «πολιτική δήλωση». Έχουμε στάση ζωής τη συνέπεια λόγων και έργων.

Σημείωση:
  1. Όσο αφορά τα «τριάκοντα αργύρια», ας ψαχτούν εκείνοι  που προσπάθησαν να τα «εξαργυρώσουν» με «δηλώσεις πολιτικές» ή με «δηλώσεις μετανοίας»...
  2. Για το επιχείρημα σας  «είμαστε παράταξη που στο Λιτόχωρο  πήρε πάνω από 60% την πρώτη Κυριακή» είναι  χιλιοειπωμένο από τον κ. Γ. Παπαθανασίου  και ανήκει στις «πρακτικές του παρελθόντος Παπαθανασίου». Δε φοβάστε μη σας ταυτίσουν;
  3. Κι όσο για τον αδόκιμο όρο «παραδοσιακή αριστερά» που χρησιμοποιείτε,  η απάντηση είναι μία: «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή...»


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Κατερίνα Κουρίτα


ΑΠΟΡΡΗΤΟ . ΔΕΙΤΕ ποιοι θα πάνε στα κατάφυγια σε περίπτωση πολέμου και ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ! ΄Ετοιμο το “τελικό σχέδιο”

sxedio

Γνωστή στον κόσμο της έρευνας του μεταφυσικού και της επιστημονικής φαντασίας είναι η υπόθεση του περίφημου “Alternative 3”
(στα ελληνικά αποδόθηκε ως: «Εναλλακτική Λύση 3»), που ξέσπασε στη Μεγάλη Βρετανία στη δεκαετία του 1970 και γρήγορα προκάλεσε παγκόσμιο θόρυβο και αναστάτωση…
Τι ακριβώς υπήρξε αυτή η υπόθεση; Ήταν μια δημοσιογραφική έρευνα ενός βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού, η οποία απέληξε και σε βιβλίο (που έγινε ανάρπαστο και “best seller” σε πλήθος χωρών), σύμφωνα με την οποία πάνω στον πλανήτη λαμβάνει χώρα μία απίστευτη συνωμοσία διεθνών παρασκηνιακών κύκλων – που κρύβονται πίσω απ’ τις υπερδυνάμεις – οι οποίοι προωθούν μια γιγαντιαία επιχείρηση: την Εναλλακτική Λύση 3, που αποσκοπεί στη μετοίκηση μίας συγκεκριμένης κάστας επίλεκτων ανθρώπων σε άλλο πλανήτη, επειδή έπεται σχετικά σύντομα η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΗΣ!!!
Το όλο θέμα ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου του 1977, όταν ο βρετανικός τηλεοπτικός σταθμός “Anglia TV” πρόβαλλε το πρώτο μέρος μιας έρευνας της δημοσιογραφικής ομάδας “Science Report” (στα ελληνικά αποδόθηκε ως «Επιστημονική Αναφορά»). Στη διάρκεια της εκπομπής λέχθηκαν και ακούστηκαν φοβερά και τρομερά πράγματα! Η έρευνα αφορούσε στην παράξενη και ανεξήγητη εξαφάνιση από προσώπου γης μιας σειράς Βρετανών και αλλοεθνών επιστημόνων σε σύντομο χρονικό διάστημα, φτάνοντας στο συμπέρασμα ότι τελικά επρόκειτο όχι για συμπτωματικό γεγονός, αλλά για «διαφυγή εγκεφάλων» σε παγκόσμια κλίμακα! Κάποιος δηλαδή απήγαγε αυτούς τους ειδικούς επιστήμονες, προφανώς για να τους χρησιμοποιήσει σε κάποιου είδους υπερ-πρόγραμμα, που έπρεπε να παραμείνει πάση θυσία άκρως απόρρητο!…
Φυσικά η εκπομπή αυτή προκάλεσε σοκ στη Βρετανία και την επόμενη ημέρα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κάλυπταν με τεράστια γράμματα το όλο θέμα! Αλλά η έρευνα συνεχίστηκε και βγήκαν στο φως και άλλα απίθανα και εκπληκτικά στοιχεία… Εξετάστηκαν μερικοί μυστηριώδεις θάνατοι, που δεν εξηγούνταν σαν απλά ατυχήματα, αλλά σαν κεκαλυμμένες δολοφονικές ενέργειες! Επίσης, μια σειρά άλλων, διεθνούς κλίμακας, υπόγειων συνωμοσιών ανάμεσα στους επιφανειακά θανάσιμους αντιπάλους της εποχής (ΗΠΑ και ΕΣΣΔ), που όμως στην πραγματικότητα έπαιζαν από κοινού ένα άσχημο παιχνίδι σε βάρος της ανθρωπότητας. Απολύτως μυστικές συναντήσεις ανάμεσα σε Αμερικανούς και Σοβιετικούς μεγαλοπαράγοντες πραγματοποιούνταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα σε… υποβρύχια κάτω από τους πάγους του Αρκτικού! Επρόκειτο για ανώτατα υπερμυστικά συμβούλια, τα οποία και καθόριζαν την τύχη του μελλοντικού κόσμου!…
Και φτάνουμε στον πυρήνα του όλου ζητήματος. Τι άραγε διαδραματιζόταν μακριά από το φως της δημοσιότητας και με πλήρη άγνοια της ανθρωπότητας; Εξεταζόταν η επιβίωση του ανθρώπινου είδους, επειδή Αμερικανοί και Σοβιετικοί γνώριζαν πλέον πολύ καλά ότι Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ! Ότι δεν υπάρχει κανένα μέλλον πάνω σ’ αυτόν, άρα θα έπρεπε να βρεθεί και να εφαρμοστεί άμεσα μια λύση… Και για τον λόγο αυτό οι δύο δήθεν αντιμαχόμενες υπερδυνάμεις συνεργάζονταν μυστικά στο διάστημα, ενώ έσπευσαν να «βουλώσουν» το στόμα των αστροναυτών τους για τα όσα πρωτοφανή είδαν στο διάστημα και πάνω στο φεγγάρι…
Μετά από έντονες συζητήσεις και την παράθεση πολλών απόψεων, μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα από τον επικείμενο θάνατο της Γης (λόγω βασικά της ραγδαίας αλλαγής του κλίματος και των επερχόμενων καταστροφικών κατακλυσμών…), το παγκόσμιο αυτό υπερμυστικό συμβούλιο Αμερικανών και Ρώσων κατέληξε στην παράθεση τριών εναλλακτικών λύσεων για το μέλλον της ανθρωπότητας:
Εναλλακτική Λύση 1 (Τρύπημα της Γης-«θερμοκήπιου»). Πυροδότηση μερικών στρατηγικά τοποθετημένων πυρηνικών βομβών ψηλά στην ατμόσφαιρα, έτσι ώστε να ανοίξουν τρύπες στον εκεί συσσωρευμένο μανδύα του διοξειδίου του άνθρακα. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα είχαμε «καμινάδες» στον ουρανό, με τη θερμότητα που απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη να διαφεύγει εκτός της τροχιάς του πλανήτη. Έτσι, προσωρινά, η Γη θα γλίτωνε τον κίνδυνο, όμως κατόπιν θα έπρεπε να επανεκτιμηθεί δραματικά ο τρόπος ζωής του σύγχρονου ανθρώπου! Δηλ. η ανθρωπότητα να μάθει να ζει πιο πρωτόγονα, για να σταματήσει η βλαβερή παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα που «καίει» τον πλανήτη: να εξαφανιστεί άμεσα κάθε περιττό κομμάτι τσιμέντου και να φυτευτούν στη θέση του τεράστιες εκτάσεις φυτών και δέντρων που να απορροφήσουν το φθοροποιό αυτό αέριο. Με δυο λόγια: να καταργηθεί ο σύγχρονος τεχνολογικός πολιτισμός!!!
Αυτή η λύση απορρίφτηκε, διότι είναι μεν εφικτό να δημιουργηθούν οι τρύπες αυτές εκεί ψηλά στην ατμόσφαιρα (με το «σκάσιμο» ταυτόχρονα πολλών πυρηνικών βομβών), όμως θα προέκυπταν έτσι τρομακτικές παρενέργειες για την ανθρωπότητα. Κι αυτό, διότι με τη μετατροπή της Γης σε πελώριο θερμοκήπιο, θα ανοίγονταν μεγάλα κενά στο περιβόητο στρώμα του όζοντος (το οποίο συγκρατεί τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του Ήλιου): έτσι η υδρόγειος σφαίρα θα «βομβαρδιζόταν» με πολύ περισσότερη ακτινοβολία και όλοι οι άνθρωποι θα πάθαιναν άμεσα καρκίνο του δέρματος… Με δυο λόγια, μπορεί μεν να άνοιγαν οι τρύπες στην ατμόσφαιρα, ήταν όμως απολύτως αδύνατο τεχνικά έπειτα αυτές να «μπαλωθούν»! Θα παρέμεναν ανοιχτές και μαζί θα παρέμενε ανοιχτή και η εφιαλτική τρύπα του όζοντος. Η ανθρωπότητα θα σωζόταν από μια βέβαιη καταστροφή, όμως την ίδια στιγμή θα υφίστατο ένα άλλο βέβαιο τέλος…
Εναλλακτική Λύση 2 (Νέα Εποχή των Σπηλαίων). Μεταφορά επιλεγμένων εκπροσώπων της ανθρωπότητας μέσα στα σπλάχνα της Γης, προκειμένου το ανθρώπινο είδος να συνεχίσει να υφίσταται μετά τον επερχόμενο όλεθρο που θα συμβεί στο εξωτερικό του πλανήτη. Επειδή μέσα στο έδαφος υπάρχει παγιδευμένη επαρκής ατμόσφαιρα για να μπορέσει να συντηρηθεί η ζωή, ο άνθρωπος θα έπρεπε να χτίσει έναν καινούριο πολιτισμό κάτω από την επιφάνεια της Γης… Κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό, δεδομένου ότι στον υπόγειο κόσμο υπάρχει μια πράσινη φωταύγεια που αντικαθιστά τον Ήλιο σαν πηγή ενέργειας, επιτρέποντας έτσι την καλλιέργεια φυτών. Όμως αυτό – όπως γράψαμε και παραπάνω – θα αφορούσε θα αφορούσε ΜΟΝΟ μια επίλεκτη κάστα ανθρώπων, που θα επιλέγονταν για τις ιδιαίτερες ικανότητες-ταλέντα τους, δηλ. άτομα ζωτικά για το μέλλον της ανθρώπινης φυλής! Όλοι οι υπόλοιποι θα ήταν απελπιστικά αδύνατο να μεταφερθούν κι εκείνοι στα έγκατα της Γης, άρα ο χαμός τους από την επικείμενη καταστροφή θα ήταν έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτος…
Και αυτή η λύση απορρίφτηκε, διότι θα ήταν εντελώς προσωρινή. Θα επιβίωναν μεν για πολύ λίγο καιρό πολύ λίγοι άνθρωποι, σε συνθήκες εφιαλτικές μέσα στο έδαφος (σαν… τερμίτες!), αλλά παρ’ όλα αυτά το διοξείδιο του άνθρακα, που καταστρέφει σιγά-σιγά τον πλανήτη, θα συνέχιζε να παραμένει εκεί. Θέμα χρόνου λοιπόν θα ήταν, αφού βέβαια πρώτα κατέστρεφε τη ζωή πάνω στην επιφάνεια της Γης, έπειτα οι συνέπειες να γίνουν αισθητές και κάτω από αυτή: έτσι, μια μέρα των ημερών όλα εκεί κάτω βαθιά θα καίγονταν και θα ξεραίνονταν!… Οπότε, «τζίφος»… Το αποτέλεσμα θα ήταν και πάλι το ίδιο, το οριστικό τέλος της ανθρωπότητας.
Εναλλακτική Λύση 3 (Νέα «Γη» σε άλλον πλανήτη). Αντιπρόσωποι του ανθρώπινου είδους θα μεταφερθούν σταδιακά στη νέα περιοχή (δηλ. σε έναν άλλον πλανήτη), στον οποίο θα συνεχίσουν το γένος μας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο για ένα μικρό μέρος της ανθρώπινης φυλής, διότι είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει μεταφορά όλου του πληθυσμού της Γης στη νέα του κατοικία… Βέβαια, ο πλανήτης στον οποίο θα μετοικήσει η ανθρωπότητα θα πρέπει να έχει μερικές ελάχιστες έστω προϋποθέσεις, ούτως ώστε να καταφέρει να διαβιώσει ο άνθρωπος.
Κι αυτός ο πλανήτης είναι μόνο ένας: ο Άρης! Ο κοντινότερος πλανήτης στον δικό μας και εκείνος που μπορεί να εκπληρώσει σχετικά άνετα τα όλα όσα χρειάζονται για την εκεί επιβίωση της ανθρωπότητας… Και το πιο εκπληκτικό, έγινε ΣΙΓΟΥΡΟ στα υψηλά κλιμάκια των διεθνών παρασκηνίων ότι η ατμόσφαιρα του Άρη είναι αποκλεισμένη μέσα στο έδαφός του και ότι μια ελεγχόμενη πυρηνική έκρηξη θα μπορούσε να την απελευθερώσει και να μετατρέψει τον πλανήτη αυτό σε… νέα Γη!!! Ο Άρης βέβαια είναι αισθητά ψυχρότερος από τη Γη, αλλά ο άνθρωπος θα μπορούσε να αντέξει τις θερμοκρασίες αυτού του πλανήτη. Στον πλανήτη αυτό δεν υπάρχει έλλειψη νερού σε κανονική μορφή ή σε άλλες μορφές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Περιοχές του είναι πολύ όμοιες με πολλές από τις ερήμους της Γης (κι αυτές του δίνουν το κυρίαρχο κόκκινο χρώμα του). Αν μάλιστα οι έρημοί του αρδευτούν και δεχτούν την κατάλληλη φροντίδα, τότε σ’ αυτές θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν και πιο χρήσιμα φυτά, απ’ ότι οι διάφορες λειχήνες που αναπτύσσονται από εποχή σε εποχή, πρασινίζοντας κάποιες εκτάσεις του! Σ’ αυτή την περίπτωση πράγματι ο άνθρωπος θα μπορούσε να συντηρηθεί εκεί αυτόνομα, χωρίς εξωτερική βοήθεια…
Αυτή η λύση, η Εναλλακτική Λύση 3, ΔΕΝ απορρίφτηκε! Έγινε δεκτή από το υπερμυστικό συμβούλιο των υπερδυνάμεων του πλανήτη…
[Αλλά το θέμα συνεχίζει να είναι επίκαιρο: ήταν άραγε «φάρσα» η όλη υπόθεση της Εναλλακτικής Λύσης 3, ή μήπως όχι;... Η έρευνά μας (που βασίζεται πάντοτε στις καλύτερες πηγές) έδειξε ότι υπάρχουν νεώτερα συγκλονιστικά στοιχεία! Και, όπως είπαμε, θα τα φανερώσουμε ένα προς ένα, ΟΛΑ!... Εξάλλου, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες: «εκείνο» Έρχεται!]