ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Αν κάποιος νόμιζε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε δει όλα, μάλλον έσφαλε. Και τούτο διότι ο πρόσφατος διορισμός από το Υπουργικό Συμβούλιο νέας Προέδρου και νέας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και δη ελάχιστα πριν τις προαναγγελθείσες, με δηλώσεις του Πρωθυπουργού, εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, επαληθεύει (ίσως για τελευταία φορά, πριν την επερχόμενη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού) την καθολική ασυμβατότητα της συμπεριφοράς της νυν Κυβέρνησης με τις θεμελιώδεις αρχές του πολιτεύματος μας.
Βέβαια, κατά το άρθρο 90 παράγραφος 5 του Συντάγµατος οι προαγωγές στις κορυφαίες θέσεις της ∆ικαιοσύνης ενεργούνται µε Προεδρικό Διάταγµα ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συµβουλίου µε επιλογή µεταξύ των µελών του αντίστοιχου ανώτατου δικαστηρίου, όπως Νόμος ορίζει.

Συγχαρητήριο Μήνυμα Προέδρου Δ. Σ. Κατερίνης κας Ασημίνας Στρίμπα


Θερμά συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες Δημάρχους κ.κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο στον Δήμο Κατερίνης, Ευάγγελο Γερολιόλιο στον Δήμο Δίου – Ολύμπου και Αναστάσιο Μανώλα στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, καθώς και στους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους που εκλέχθηκαν.
Καλή και παραγωγική θητεία σε όλους με ευχή το έργο σας να αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Θερμά συγχαρητήρια, επίσης και σε όλους τους συναδέλφους δικηγόρους που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, Αθανάσιο Λιακόπουλο, Δημήτριο Μυλωνέρο, Λάζο Ντόντη και Ολυμπία Δαδούλη.  Καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνετε.

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης
Ασημίνα Γ. Στρίμπα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ





Λιτόχωρο, 4 Ιουνίου 2019.-

Από καρδιάς,
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους εμπιστεύθηκαν την «Ολύμπια Συμμαχία» για τη συνέχιση του έργου της.
Ευχαριστώ επίσης και όλους όσους συμμετείχαν δια της ψήφου στις εκλογές.
Τιμώ το σύνολο των υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της «Ολύμπιας Συμμαχίας», που πάλεψαν για τη νίκη μέχρι «τελευταίας ρανίδας». Τους έχω στην καρδιά μου, ανεξίτηλους.
Κοντά σε αυτούς και τους φίλους από τις 12 κοινότητες του Δίου – Ολύμπου, που μέχρι τελευταία στιγμή αλλά ακόμα και σήμερα είναι κοντά μας, πιστεύοντας στο πρόγραμμα και τις αρχές της «Ολύμπιας Συμμαχίας».

Συγχαίρω για την εκλογή του, τον νέο Δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο, με τον οποίο συνδεόμαστε με παλιά φιλία. Εύχομαι και προσδοκώ να πετύχει στο έργο του.
Τα κανόνια των εκλογών σώπασαν και πρέπει να οργανωθούμε μαζί για την μεταρρύθμιση του πιο όμορφου και μυθικού Δήμου στον κόσμο.

Διαπίστωσα ότι, η μάχη των εκλογών χάθηκε κυρίως γιατί:
-     Τολμήσαμε και καταφέραμε να γίνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης βιώσιμη και αναπτυσσόμενη, πλην όμως, αναλάβαμε το πολιτικό κόστος της έκδοσης πραγματικών λογαριασμών κατανάλωσης σε βάρος των δημοτών σε εποχή οικονομικής κρίσης.
Προτείνω στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να μεριμνήσει για την επέκταση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης στο σύνολο του Δήμου, ώστε να αποφορτιστούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες.
-        Χάσαμε το ρυθμό μας στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας πληγώνοντας βάναυσα την εικόνα του Δήμου. Συνέπεια ήταν, οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου να είναι ανεπαρκείς.
Προτείνω στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, να καμφθούν οι λαϊκιστικές αντιλήψεις τις οποίες αντιμετώπισα κατά τη θητεία μου και να παραδώσει με διαγωνιστικές διαδικασίες, τη φροντίδα της καθαριότητας και του πρασίνου σε ιδιωτική επιχείρηση, διότι ο Δήμος αδυνατεί πλήρως να αντεπεξέλθει.

-        Παρ’ ότι παρείχαμε αδιάκοπα αρδεύσιμο νερό σε όλη την αρδευτική περίοδο, δεν καταφέραμε να εξορθολογήσουμε την κατανάλωση και την ισονομία στους παραγωγούς.
Προτείνω να τοποθετηθούν παροχόμετρα μετά από μελέτη χαρτογράφησης των επιμέρους καλλιεργήσιμων εκτάσεων για την ακριβής μέτρηση της κατανάλωσης.
Επίσης, προτείνω τη συμμετοχή του Δήμου σε προγράμματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για τη μείωση των δαπανών ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων και την κατασκευή ταμιευτήρων άρδευσης σε όλες τις ενότητες του Δήμου.

Δηλώνω στη νέα Δημοτική Αρχή ότι, εφόσον κρίνομαι χρήσιμος, από την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απέκτησα από την πενταετή αφοσίωση μου στα τεκτενόμενα των υπηρεσιών του Δήμου που λατρεύω, τίθεμαι στη διάθεση της.

Κώστας Δημόπουλος

Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής Ολύμπιας Συμμαχίας

Ιερά Παράκληση για τους μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα στις 9 το βράδυ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως


Μήνυμα Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις




Αγαπητά μας παιδιά,
Εν όψει της έναρξης των Πανελληνίων εξετάσεων, οι οποίες σηματοδοτούν το επισφράγισμα των προσπαθειών σας, για  την εισαγωγή στα Ανώτατα - Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα εύχομαι ολόψυχα να υλοποιήσετε τα όνειρά σας και να δικαιωθούν τα οράματά σας.

Αντιμετωπίστε τις εξετάσεις ως μια δοκιμασία, η οποία σας ανοίγει το δρόμο για την επένδυση στη γνώση, καθώς και για ένα ευρύ κύκλο νέων εμπειριών και οριζόντων. Στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε η κοινωνία και ο τόπος μας έχουν ανάγκη από ολοκληρωμένες προσωπικότητες και ικανούς επιστήμονες, που θα συμβάλουν στη δημιουργική εξέλιξή του.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα επιτύχετε, να θυμάστε πως το μέλλον σας δεν εξαρτάται μόνο από τις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς πραγματικός νικητής είναι εκείνος που αδιάλειπτα μοχθεί και αγωνίζεται για το καλύτερο.

Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που μοιράζονται τις αγωνίες σας. Λίγο πριν την τελική ευθεία οπλιστείτε με επιμονή, υπομονή, για την επίτευξη των στόχων σας. Σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία!



Αναπηρικά αμαξίδια πήραν... εκδίκηση σε θέσεις πάρκιγκ

Αναπηρικά αμαξίδια πήραν... εκδίκηση σε θέσεις πάρκιγκ (φωτ. & video)

Τοποθετήθηκαν επί της λεωφόρου Νίκης, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι " ασυνείδητοι" οδηγοί που παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ - Παράλληλη δράση με μαθητές σε ρόλο τροχονόμου και δωρεάν κράνη στην Αριστοτέλους

Ανατριχίλα για Ρέγιες – Φωτογραφία μέσα από το αυτοκίνητο λίγο πριν σκοτωθεί στο φρικτό τροχαίο

Ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες προκάλεσε σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τον ξαφνικό θάνατό του σε τροχαίο ατύχημα και ο μοναδικός επιζών του περιστατικού, δημοσίευσε μία φωτογραφία τους λίγη ώρα πριν το μοιραίο γεγονός.
Μία βόλτα με τα ξαδέρφια του αποτέλεσε το τελευταίο «επεισόδιο» στη ζωή του Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, με τον ίδιο και έναν από τους συνεπιβάτες να σκοτώνονται όταν το αυτοκίνητό τους έφυγε από το δρόμο.

Χάος στο ΚΙΝΑΛ: Όλα θα κριθούν την 8η Ιουλίου – Διχασμός, εσωστρέφεια και κίνδυνος νέου διαμελισμού

Στα… χαρακώματα Βενιζελικοί και Γεννηματικοί – Η αποπομπή Βενιζέλου οδηγεί σε βαθιά κρίση το κόμμα – Χωρισμένη στα… δύο η παράταξη – Εξηγήσεις από τη Φώφη μέσω συνεργατών του ζητά ο Σημίτης
Κατάσταση… χάους θυμίζουν τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την ξαφνική απόφαση της Φώφης Γεννηματά να αποπέμψει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η κίνηση «πάγωσε» τα στελέχη του κόμματος και δίχασε τους ψηφοφόρους του Κινήματος, ενώ σοκαρισμένος δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος μέσω συνεργατών του ζητά εξηγήσεις από την κ. Γεννηματά.

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Επίσημο – Μέχρι 29 Ιουλίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Βγήκε το ΦΕΚ για την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2019.  Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου. 
Παρατείνεται έως 29 Ιουλίου 2019 η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, όπως προβλέπεται σε απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.

Συντάξεις Ιουλίου 2019: Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ τις ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Συντάξεις – Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις: Από την Τρίτη 25 Ιουνίου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 25 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 25 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.

Ποδηλατόδρομος που φωσφορίζει στο σκοτάδι στην Πολωνία..Όταν εμείς ψηφίζουμε ??

ποδηλατόδρομος που φωσφορίζειΟι λάτρεις του ποδηλάτου σίγουρα θα απολαύσουν την οδήγηση σε αυτό το, όμορφα, φωτισμένο τμήμα ποδηλατόδρομου στην Πολωνία, το οποίο αποκαλύπτει την μπλε λάμψη του το βράδυ.«Το υλικό που χρησιμοποιήσαμε για τον ποδηλατόδρομο εκπέμπει φως για δέκα ώρες. Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος μπορεί να φωσφορίζει καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και να συσσωρεύει ξανά το φως την επόμενη μέρα».

Εκτός του ότι είναι πολύ όμορφο, το φωτιζόμενο τμήμα του ποδηλατόδρομου, εξυπηρετεί επίσης έναν μεγαλύτερο σκοπό να κρατήσει τους ποδηλάτες και τους πεζούς ασφαλείς το βράδυ. Επίσης, η αποκλειστική χρήση ηλιακής ενέργειας το κάνει και φιλικό προς το περιβάλλον!
«Ελπίζουμε ότι ο φωσφορίζον ποδηλατόδρομος θα βοηθήσει να αποφευχθούν τα ατυχήματα ποδηλατών και πεζών τη νύχτα», συμπληρώνει ο Igor Routman, προσθέτοντας: «είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ στην Πολωνία, ειδικά στις περιοχές μακρύτερα από τις πόλεις που είναι σκοτεινότερες και οι συνθήκες οδήγησης πιο δύσκολες τη νύχτα».

Πέθανε ο Γιώργος Ξενίδης. Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι πια κοντά μας, αφού ο Γιώργος Ξενίδης έφυγε από τη ζωή μετά από ανακοπή καρδιάς.
Πέθανε ο Γιώργος Ξενίδης αφήνοντας πιο «φτωχό» το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο οποίο έχει γράψει τη δική του ιστορία ως παίκτης του Ηρακλή, αλλά και της ΑΕΚ, του Ιωνικού και της Ανόρθωσης Κύπρου.
Μόλις στα 45 του χρόνια, ο άλλοτε δυναμικός αμυντικός άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς, 3 Ιουνίου του 2019, ρίχνοντας σε πένθος την οικογένεια του ποδοσφαίρου.
 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 48ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2019



  Την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος των παραστάσεων του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019 θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, στις 8:30 το βράδυ στο αίθριο του Κέντρου Τεχνών Εννιά Μούσες (Αρχοντικό Τσαλόπουλου), στην Κατερίνη.
  Το 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2019, το διάστημα Ιούλιος – Αύγουστος, θα φιλοξενήσει όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών δημιουργιών και υλοποιείται με την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών και με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, των Δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού, του Επιμελητηρίου Πιερίας καθώς και της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.
  Τιμώμενη χώρα των φετινών εκδηλώσεων είναι το Ισραήλ.
  Το πρόγραμμα του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019 θα παρουσιαστεί επίσης στην Αθήνα στο Μουσείου της Ακρόπολης (10-6-2019), στη Λάρισα (13-6-2019) και στην Θεσσαλονίκη (19-6-2019), ενώ η επίσημη έναρξη προγραμματίστηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 9:00 μ μ στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.
  Η διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. σε ανοικτή πρόσκληση  καλεί το κοινό να τιμήσει  την τελετή παρουσίασης του προγράμματος, στην Κατερίνη.
 


O Olympus Marathon στο ραντεβού με τις εθελοντικές Ομάδες


 
Την Παρασκευή, 31  Μαΐου στις 7 μμ  πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη των εθελοντικών ομάδων που στηρίζουν κάθε χρόνο τη διοργάνωση  του OLYMPUS MARATHON στο φιλόξενο Δημαρχιακό κτίριο της Κονταριώτισσας.

Ο πρόεδρος, Άρης Νίκας, απηύθυνε χαιρετισμό σε όλες τις εθελοντικές ομάδες και προχώρησε σε ενημέρωση  για τη συμμετοχή  των  δύο αγώνων της διοργάνωσης του 2019, του Olympus Marathon στο καλεντάρι του διεθνούς πρωταθλήματος,  Migu Run Skyrunning  World  Series 2019 για 3η συνεχόμενη χρονιά  και του  Olympus Vertical για 2η . Αποτελούν και οι δύο, τους  μοναδικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό, ανάμεσα σε 15 αγώνες από 11 χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες  από τους διεθνείς  κριτές, η διοργάνωση  κατόρθωσε  να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία σε επίπεδο οργανωτικό, παροχών, τροφοδοσίας, ασφάλειας, επικοινωνιών  και εθελοντών. Επιπλέον ο  Olympus Marathon και ο  Olympus Vertical θα συγκεντρώσουν και φέτος  τα βλέμματα των Ελληνίδων  αθλητριών  και  Ελλήνων αθλητών, αφού οι  διαδρομές τους θα αναδείξουν τους πρωταθλητές των κατηγοριών Sky και Vertical αντίστοιχα.
 

32ο Συνέδριο Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος



Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα οι προσυνεδριακές προβολές του 32ου Συνεδρίου Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος με την προβολή της ταινίας του Νίκου Κούνδουρου "Οι παράνομοι". Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις προβολές έως την έναρξη του συνεδρίου, ταινίες που ξεχώρισαν και άφησαν το αποτύπωμά τους στον ελληνικό κινηματογράφο. Αναλυτικά: 

ΤΡΙΤΗ 4 Ιουνίου 2019 
Πρόσωπο με πρόσωπο (Ροβήρος Μανθούλης, 1966, 90')

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Ιουνίου 2019
Αναπαράσταση (Θόδωρος Αγγελόπουλος, 1970, 100')

ΠΕΜΠΤΗ 6 Ιουνίου 2019
Το προξενιό της Άννας ( Παντελής Βούλγαρης, 1972, 82') 

Πρόσωπο με πρόσωπο
Στην μεταπολεμική Ελλάδα, ο νεαρός Δημήτρης Εμμανουήλ, καθηγητής αγγλικής φιλολογίας από την Θεσσαλονίκη δεν έχει μέλλον, και σχεδιάζει να φύγει για την Αυστραλία. Οι διαδικασίες είναι όμως αυστηρές, και επειδή δεν έχει πατέρα, η βίζα του αργεί να εγκριθεί. Για να βγάλει το μεροκάματο δίνει μαθήματα αγγλικών, και έτσι προσλαμβάνεται κατά τύχη από έναν μεγαλοεπιχειρηματία, που ήρθε από την Αλεξάνδρεια. Έτσι ο Δημήτρης μπαίνει μέσα σε μια κοινωνία με δικούς της νόμους και ρυθμούς. Σε μια υπερπολυτελή πολυκατοικία ο νεαρός  ήρωας γνωρίζει τον αστικό μικρόκοσμο της χλιδής και της υποκρισίας. Ο πατέρας θέλει να αρραβωνιάσει την κόρη του, τη Βαρβάρα σε έναν πλούσιο Εγγλέζο, και ο Δημήτρης πρέπει να της μάθει αγγλικά μέσα σε δεκαπέντε ημέρες. Μια πολιτική και προσωπική ταινία (film d’auteur), που καυτηριάζει την «νέα τάξη» πραγμάτων που επιχειρεί να επιβάλει ένα αυταρχικό καθεστώς της οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής ολιγαρχίας. Με την ευκαιρία στιγματίζεται η καταστροφή της Αθήνας. Πρόκειται για μια μαρτυρία για την προδικτατορική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και μια σάτιρα της ανερχόμενης τάξης των νεόπλουτων στη δεκαετία του ’60.
  
ΒΡΑΒΕΙΑ
· Βραβείο Σκηνοθεσίας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, 1966
· Βραβείο Κοινού για τη σκηνοθεσία στο φεστιβάλ που οργάνωσε η εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή», 1966
· Ειδικό Βραβείο Φεστιβάλ Λοκάρνο, 1967
· Επίσημη συμμετοχή στα φεστιβάλ, Υέρ, Μόσχας, Πέζαρο, Ουτρέχτης, Λωζάνης.
Οι προβολές ξεκινούν στις 20.00 στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ με ελεύθερη είσοδο για όλους. 

Οι εργασίες του Συνεδρίου της ΟΚΛΕ στην Κατερίνη θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7/6 και το Σάββατο 8/6 στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ και θα είναι επίσης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.