ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Θέλουν να λέγονται άνθρωποι αυτοί που μας κυβερνούν;


Εικόνες από την Ελλάδα του 21ου αιώνα
Δια χειρός Αλιθέρση
Εικόνα 1η : Συνελήφθησαν είκοσι ρακοσυλλέκτες
Κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής ζούσαν οικογένειες ρακοσυλλεκτών από τη νότια Βουλγαρία οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί   στη Θεσσαλονίκη,     συγκεντρώνοντας ρούχα, σίδερα, πλαστικά και άλλα παλιά αντικείμενα, κυρίως μέσα από τους κάδους σκουπιδιών. 
Στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Τούμπας, συνελήφθησαν είκοσι άτομα από  γειτονική χώρα  και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.   
Το γεγονός έχει απασχολήσει επανειλημμένα και το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, καθώς, από τις δραστηριότητες των ρακοσυλλεκτών,   χάνονται έσοδα από...
τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Πηγή: agelioforos.gr

Εικόνα 2η : Του κατάσχεσαν… 1,60 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό
Του κατάσχεσαν 1,60 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό (τα μόνα που βρήκαν), επειδή είχε χρέος στη ΔΟΥ Τρίπολης, ύψους 151,25 ευρώ. Δεν είναι αστείο, αλλά πραγματικότητα, που δεν προκαλεί ούτε καν συγκαταβατικό χαμόγελο. 
Οι κατασχέσεις είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Σημειώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, μόλις προχθές υποσχόταν «άτυπο πάγωμα» χρεών της τάξης των 300 ευρώ και λίγο παραπάνω, αν ο οφειλέτης προσερχόταν στην εφορία και έδινε ό,τι μπορούσε.
Πηγή: Δημοκρατία

Εικόνα 3η : Ένας ακόμη θάνατος από… μαγκάλι
Μόλις προχθές ένα παιδί πέθανε στη Θεσσαλονίκη από τις αναθυμιάσεις ενός μαγκαλιού, συμπληρώνοντας  έτσι έναν μακρύ κατάλογο….  
Η… «ένοχη» μάνα   δεν ήξερε ότι πολλές φορές στα μαγκάλια η καύση είναι ατελής  με αποτέλεσμα να παράγεται    μονοξείδιο του άνθρακα,  αέριο  άοσμο και δηλητηριώδες, προκαλώντας πολλές  φορές και το θάνατο.    
Η… «ένοχη» μάνα δεν φρόντισε να ανάψει ούτε το καλοριφέρ  ούτε το κλιματιστικό, προτίμησε το μαγκάλι.
Όμως η … «δικαιοσύνη»  παρ’ ότι τυφλή έκανε το χρέος της. Την συνέλαβε! 

Εικόνα 4η : Το χριστουγεννιάτικο… παγκάκι
«Δεν το ζω εγώ αυτό! Δεν το ζει αυτό κάνεις μας! Πετάνε τον κόσμο απ’ τα σπίτια τους, ουρά οι άστεγοί στα συσσίτια… Ο άλλος πήρε το παγκάκι και το στόλισε. Έβαλε μια κουβερτούλα, ένα μαξιλαράκι, ένα βάζο με λουλούδια… Και μάζεψε γύρω του και δυο τρία σκυλάκια που – ενώ δεν έχει να φάει ο ίδιος – προσπαθεί να τα ταΐσει κι αυτά. Και περνάνε οι περαστικοί και τον βοηθάνε… Όσο και όπως μπορεί ο καθένας… Γιατί υπάρχουν ΚΑΙ αυτοί οι άνθρωποι!» 
(Απόσπασμα από  κείμενο  της Έλενας Ακρίτα). 
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου του ‘13 

Είναι υποχρέωση του δηλωσία που κατέλυσε το πολίτευμα για να κρύψει τις αμύθητες μίζες που πήρε...


"είναι εθνική υποχρέωση" είπε ο Αρβανιτόπουλος. Είναι υποχρέωση του δηλωσία που κατέλυσε το πολίτευμα για να κρύψει τις αμύθητες μίζες που πήρε.

Ενδείξεις παγκόσμιου κραχ



Του Βασίλη Βιλιάρδου
Η αγορά μετοχών με πίστωση αποτελεί τη σημαντικότερη ένδειξη μίας σφοδρής, επερχόμενης καταιγίδας, εάν φτάσει ή ξεπεράσει κάποια ανώτατα όρια – γεγονός που διαπιστώνεται σήμερα στο μεγαλύτερο καζίνο του πλανήτη, στη Wall Street, όπου έχει ανέλθει ήδη στα 413 δις $.
Τον Ιούλιο του 2007, λίγες εβδομάδες πριν σπάσει η φούσκα των ενυπόθηκων δανείων, η αγορά με πίστωση ήταν της τάξης των 425 δις $ – καταρρέοντας και οδηγώντας ολόκληρη την υφήλιο σε τεράστιες περιπέτειες.
Σήμερα, τα φθηνά χρήματα των κεντρικών τραπεζών, τα οποία έχουν πλημμυρίσει τα χρηματιστήρια, χωρίς να ωφελείται ούτε στο ελάχιστο η πραγματική οικονομία,  έχουν ξανά το ίδιο αποτέλεσμα. Ο μύθος δε της ανταγωνιστικότητας, ο οποίος οδηγεί στη μείωση των μισθών των εργαζομένων και στην αύξηση των εταιρικών κερδών (διάγραμμα) «καλά κρατεί» – με τον «νεοφιλελευθερισμό» να διανύει την καλύτερη εποχή στην ιστορία του.
.
Κέρδη επιχειρήσεων (πράσινο) και αποζημιώσεις υπαλλήλων (κόκκινο). Αποδοχές προς κέρδη (μπλε). (*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
Κέρδη επιχειρήσεων (πράσινο) και αποζημιώσεις υπαλλήλων (κόκκινο). Αποδοχές προς κέρδη (μπλε).
(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
.
Συνεχίζοντας στο θέμα μας, η αγορά μετοχών με πίστωση (margin debt), σημαίνει ότι ένας «επενδυτής» δανείζεται χρήματα, με στόχο την αγορά μετοχών – όπου ορίζεται ένα συγκεκριμένο όριο (margin), κάτω από το οποίο δεν επιτρέπεται να πέσει η αξία των μετοχών του.
Όσο αυξάνονται οι τιμές των μετοχών, ο «επενδυτής» μπορεί να πληρώνει το δανειστή του, εγγράφοντας κέρδος μετά την εξόφληση. Όταν όμως οι τιμές των μετοχών μειώνονται, κάτω από το όριο που καλύπτεται από την αξία των μετοχών που διαθέτει ο «επενδυτής», τότε ο δανειστής απαιτεί από τον «επενδυτή» να καταθέσει χρήματα για την εξισορρόπηση της διαφοράς (margin call).
Όμως, εάν ο «επενδυτής» δεν έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει τα παραπάνω χρήματα, οφείλει να πουλήσει μετοχές για να τα συγκεντρώσει – γεγονός που οδηγεί πάντοτε σε πωλήσεις πανικού, πόσο μάλλον όταν η όλη διαδικασία είναι αυτόματη, επειδή πολλές «επενδύσεις» αυτού του είδους γίνονται μέσω μηχανών χρηματιστηριακών συναλλαγών (πλατφόρμες).
Ο όγκος λοιπόν των αγορών με πίστωση αποτελεί έναν δείκτη, σε σχέση με το σχηματισμό φούσκας στις χρηματιστηριακές αγορές – έχοντας «προειδοποιήσει» για την κατάρρευση του 2000 (dotcom crash), καθώς επίσης την αντίστοιχη του 2007 (διάγραμμα που ακολουθεί).
Εάν βέβαια συμβεί να συντονισθούν πολλά μαζί «margin calls», τότε ο πανικός που ακολουθεί είναι καταστροφικός – αφού η καταναγκαστική πώληση ενός μεγάλου αριθμού μετοχών από χιλιάδες «επενδυτές», εκούσια ή ακούσια, προκαλεί κυριολεκτικά την κατάρρευση των μετοχών.
.
Στον Πίνακα: Οι γκρι ζώνες αντιπροσωπεύουν τις περιόδους ύφεσης, ενώ η κόκκινη γραμμή το επίπεδο επενδύσεων σε μετοχές του NYSE επί πιστώσει και η μπλε γραμμή την κίνηση του δείκτη S&P500
Στον Πίνακα: Οι γκρι ζώνες αντιπροσωπεύουν τις περιόδους ύφεσης, ενώ η κόκκινη γραμμή το επίπεδο επενδύσεων σε μετοχές του NYSE επί πιστώσει και η μπλε γραμμή την κίνηση του δείκτη S&P500
.
Όπως φαίνεται από το παραπάνω διάγραμμα, η κόκκινη γραμμή (αγορά μετοχών με πίστωση), έχει ξεπεράσει ξανά το ύψος του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη S&P 500, πλησιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της (Ιούλιος 2007). Κρίνοντας δε από τη σχέση του 2007 με το 2000, μάλλον θα το ξεπεράσει προτού εκραγεί – εάν βέβαια δεν σταματήσει η Fed να τυπώνει νέα χρήματα, «ντοπάροντας» τις αγορές (ενέσεις κορτιζόνης).

«Ενός κακού βέβαια μύρια έπονται», όπως όλοι μας γνωρίζουμε – γεγονός που σημαίνει εδώ ότι, εάν συμβεί το συντονισμένο «σπάσιμο» πολλών μαζί πιστωτικών ορίων (margin calls), τότε θα ξεκινήσει ένα «καταστροφικό ντόμινο», παρασύροντας πολλές άλλες αξίες μαζί του.
Για να δημιουργηθεί βέβαια κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο ένα «πιστωτικό συμβάν», ένα απρόβλεπτο ή μη αναμενόμενο γεγονός καλύτερα – όπως, για παράδειγμα, η χρεοκοπία ενός κράτους ή μίας τράπεζας, η απότομη αύξηση των επιτοκίων στις αγορές, η ανακοίνωση του περιορισμού της ρευστότητας από τη Fed ή κάτι άλλο, το οποίο δεν μπορούμε ίσως καν να φανταστούμε.
Σε κάθε περίπτωση, το «margin call» θα συμβεί αργά ή γρήγορα ενώ οι επενδυτές, οι οποίοι το έχουν συνδέσει με την ανακοίνωση της απόσυρσης των μέτρων ποσοτικής διευκόλυνσης (QE) από τη Fed, κάνουν πιθανότατα μεγάλο λάθος – επειδή οι αγορές αντιδρούν πολύ πριν συμβεί ένα γεγονός, προβλέποντας ή προκαλώντας το οι ίδιες. Πόσο μάλλον όταν κατανοούν καλύτερα από τον καθένα πως, όταν οι μισθοί ευρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με τα κέρδη των εταιρειών (συγκριτικά διαγράμματα που ακολουθούν), η κατάρρευση είναι προ των πυλών.
.
Πίνακας Α: Σχέση πωλήσεων των επιχειρήσεων, με τις αποζημιώσεις των εργαζόμενων και των κερδών σε 5 περιόδους ανάκαμψης του παρελθόντος. Πίνακας Β: Σχέση των προαναφερθέντων την περίοδο ανάκαμψης που διανύει η Αμερική τώρα. (*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
Πίνακας Α: Σχέση πωλήσεων των επιχειρήσεων, με τις αποζημιώσεις των εργαζόμενων και των κερδών σε 5 περιόδους ανάκαμψης του παρελθόντος.
Πίνακας Β: Σχέση των προαναφερθέντων την περίοδο ανάκαμψης που διανύει η Αμερική τώρα.
(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
.
Από την άλλη πλευρά βλέπουμε συνεχώς καινούργιες φούσκες, όπως αυτή του Bitcoin, καθώς επίσης του Litecoin – «νομίσματα» που δεν είναι συνδεδεμένα με τίποτα απολύτως, ενώ δεν εκφράζουν επίσης τίποτα (το ΑΕΠ μιας χώρας για παράδειγμα, όπως τα υπόλοιπα).
Την ίδια στιγμή, τα νομίσματα υγιών σχετικά χωρών, όπως της Αυστραλίας, του Καναδά ή της Νορβηγίας, αξιολογούνται σημαντικά χαμηλότερα, από όσο θα έπρεπε – ειδικά απέναντι στο δολάριο, όπου έχουν «εκτυπωθεί» ποσότητες, τις οποίες δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.
Είναι πραγματικά αστείο δε να πέφτει η ισοτιμία του δολαρίου της Αυστραλίας (κατ’ επέκταση του Καναδά και της Ν. Ζηλανδίας), απέναντι στο δολάριο, απλά και μόνο λόγω της μείωσης του ρυθμού ανάπτυξης – αν και ήταν αναμενόμενο, αφού προβλέπεται πτώση των τιμών των εμπορευμάτων λόγω της παγκόσμιας ύφεσης, καθώς επίσης επιθυμητό από την Αυστραλία, λόγω του συναλλαγματικού πολέμου που διεξάγεται (υποτιμήσεις νομισμάτων για αύξηση τω εξαγωγών).
Η τουρκική λίρα πάντως, καθώς επίσης το ιαπωνικό γεν, είναι τα «αγαπημένα» νομίσματα της «υποτιμητικής κερδοσκοπίας» σήμερα – όπου στην Τουρκία οφείλεται στο ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο ενώ, όσον αφορά την Ιαπωνία, η αιτία είναι η συνεχής εκτύπωση νέων χρημάτων.
Περαιτέρω, στο διάγραμμα που ακολουθεί, φαίνονται πιο καθαρά τα αρνητικά «πιστωτικά ανοίγματα», σε σχέση με το μηνιαίο κλείσιμο του δείκτη S&P, σήμερα και στο παρελθόν.
.
Στον Πίνακα: Δείκτης S&P 500 (μπλε), επίπεδα πίστωσης (κόκκινο για αρνητικό ισοζύγιο, πράσινο για θετικό ισοζύγιο). (*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
Στον Πίνακα: Δείκτης S&P 500 (μπλε), επίπεδα πίστωσης (κόκκινο για αρνητικό ισοζύγιο, πράσινο για θετικό ισοζύγιο).
(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
.
Όπως διαπιστώνεται μεταξύ άλλων από το παραπάνω διάγραμμα, ευρισκόμαστε στην τρίτη μεγάλη φούσκα από το 2000, με τα αρνητικά πιστωτικά όρια αρκετά ψηλά για να προκαλέσουν την έκρηξη της.
Επομένως, κατά την άποψη των περισσοτέρων (video), είναι καλύτερα να εγκαταλείψει κανείς το γρηγορότερο δυνατόν τις μετοχές, ιδιαίτερα αυτές των Η.Π.Α. – αφού η εποχή του φθηνού χρήματος φτάνει στο τέλος της.
Προτείνονται πλέον τα μετρητά χρήματα ασφαλών χωρών (60%), η αγορά ακινήτων ή γης, όταν οι τιμές τους είναι συμφέρουσες (30%), καθώς επίσης ο χρυσός (10%) – γεγονός που σημαίνει ότι, η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει όσο μπορεί την πώληση ακίνητης περιουσίας, έναντι «χαρτιών» χωρίς αντίκρισμα.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε φυσικά να μην συμβεί το αναμενόμενο, η πολλαπλή «πυρηνική έκρηξη» δηλαδή στις αρχές του επομένου έτους, όταν παρουσιαστεί ξανά το φαινόμενο, γνωστό ως η κατάρα της Fed.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2mcJGiBGw

Lais Ribeiro... μπραζιλέιρο

Lais Ribeiro... μπραζιλέιρο

Το χρώμα του πόθου είναι το σοκολατί!

Το supermodel από τη χώρα του καφέ με τις τέλειες αναλογίες και τις ακόμα τελειότερες καμπύλες έρχεται για να κάνει τον χειμώνα καλοκαίρι! 

Κάθε φορά που το supermodel κάνει νέα φωτογράφιση, ο πλανήτης σέρνεται στα πόδια της, καθώς η τελειότητα φαίνεται να αποτελεί τσιφλίκι της. 

Στο νέο επεισόδιο λοιπόν των καυτών εμφανίσεων της Lais Ribeiro, είναι τη Victoria’s Secret που πρέπει να ευχαριστούμε που της εμπιστεύτηκε τη νέα σειρά εσωρούχων της. 

Η Ribeiro μόλις προσγειώθηκε λοιπόν, λύστε τις ζώνες σας και απολαύστε...

KoolNews «Ρήγμα» στην απεργία των διοικητικών – Επιστρέφουν στην εργασία τους στο ΕΜΠ, συνεχίζουν στο ΕΚΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ BUSINESS ΔΙΕΘΝΗ CRIME SPORTS FUN ΤΕΧΝΗ STYLE TRAVEL FOOD EXTRAS AUTO EXTRAS Κατέβηκε πατώματα η ατμόσφαιρα – Το Γκράν Κάνιον καλύφθηκε από σύννεφα και ομίχλη

to-grand-canyon-gemise-sunefa1-570
Ένα σπάνιο φαινόμενο συνέβη στο Γκράν Κάνυον αυτή την εβδομάδα. Το διάσημο φαράγγι στο Κολοράντο καλύφθηκε με σύννεφα και γέμισε ομίχλη προσφέροντας μας στιγμιότυπα που κόβουν την ανάσα. Το Γκράν Κάνιον γεμίζει σύννεφα λόγω ενός συγκεκριμένου φαινομένου που ονομάζεται Θερμοκρασιακή Αναστροφή, κατά τη διάρκεια του οποίου η ομίχλη γεμίζει το φαράγγι και κρατιέται μέσα λόγω των σύννεφων.
Το φαινόμενο μπορεί να συμβεί σε μικρότερη έκταση περίπου δύο φορές το χρόνο. Φέτος ήταν η χρονιά που είχε την τιμητική του, σπάνιο γεγονός σύμφωνα με τον υπεύθυνο του πάρκου καθώς συμβαίνει κάθε δέκα χρόνια. 

Σοκάρουν τα στοιχεία για τη χώρα μας

Σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 23,5% του πληθυσμού στην Ελλάδα

Ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα- και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην Ευρώπη- είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδοιας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αυτά προκύπτουν από έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αναφορικά με τον αριθμό των κατοίκων της Ευρώπης που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (έτος αναφοράς το 2012).

Ως προς την Ελλαδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 23,5% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδοιας το 19,5%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που λίγο πολύ κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά») το 14,1% του πληθυσμού. 

Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ ειναι 17%, 9,9% και 10,1%. Στην Ελλάδα, αντιμέτωπο με τουλάχιστον μία (ή και περισσότερες) από αυτές τις τρεις προβληματικές καταστάσεις ειναι το 34,6% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), ενώ στην ΕΕ κατά μέσο όρο το 24,8% (124,5 εκατ. άνθρωποι).

Γενικότερα, σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι μόνο η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Λετονία, με ποσοστά που πλησιάζουν και ξεπερνούν το 40%, ενώ στον αντίποδα (με ποσοστά μικρότερα του 20%) βρίσκονται η Ολλανδία, η Τσεχία, η Φινλανδία, η Σουηδία και το Λουξεμβούργο.

Τέλος, στην Ελλάδα, το ποσοστό του πληθυσμού που το 2008 βρισκόταν σε κατάσταση φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ήταν στο 28,1%, ενώ στην ΕΕ ήταν στο 23,7%.

Το γλυκό στο ποτήρι σας

Κολοκύθα παρφέ με δημητριακά και πεκάν


Υλικά συνταγής
- 100 γρ. δημητριακά μαύρη σοκολάτα σπασμένα
- 150 γρ. μπισκότα κανέλας σπασμένα
- 50 γρ. καρύδια πεκάν σπασμένα
- 200 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 40 γρ. καστανή ζάχαρη 
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 βανίλια