ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Θα παγώσει η Ελλάδα φέτος – Δείτε τι λένε τα μερομήνια!



Σύμφωνα με τα μερομήνια, μέθοδο που χρησιμοποιούσαν πολλά χρόνια πριν και βασίζονταν στη γνώση ορισμένων ανθρώπων να ερμηνεύουν κάποια σημάδια του ορίζοντα, ο καιρός για τους επόμενους 12 μήνες, 2015-2016, σε όλη την Ελλάδα θα κυλήσει κάπως έτσι:




ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Το πρώτο 10ήμερο του Οκτωμβρίου ο καιρός θα κυλίσει με κρύο και συννεφιά και ίσως εκδηλωθούν και μπόρες.
Το δεύτερο 10ήμερο το κρύο θα είναι πιο έντονο και ίσως εκδηλωθούν και βροχές.
Τέλος το τρίτο 10ήμερο θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις και το κρύο, αλλά επίσης θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά, όπως αναφέρει το greek-weather.org.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Όλο το μήνα θα επικρατούν βροχοπτώσεις, κρύο και χιονοπτώσεις στα βουνά.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Το πρώτο 5ήμερο θα επικρατούν βροχές και από τις 5 του μηνός θα κάνουν την εμφάνισή τους και χιονοπτώσεις. Ο καιρός θα βελτιωθεί από τις 20 έως τις 27 Δεκεμβρίου ώστε να επιστρέψει και πάλι το κρύο όπως και οι χιονοπτώσεις.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Σε γενικές γραμμές ζεστός για την εποχή θα κυλίσει ο Ιανουάριος. Το πρώτο 10ήμερο θα κυλίσει με συννεφιές βροχές και αέρα. Το δεύτερο 10ήμερο θα έχουμε μάλλον τις Αλκυονίδες ημέρες. Μετά τις 23 θα επικρατεί κακοκαιρία και χιόνια.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Τις πρώτες 5 μέρες θα επικρατεί χιονιάς. Από τις 6 έως 16 θα έχουμε βελτιωμένο καιρό. Από τις 17 έως 24 χαλάει πάλι ο καιρός με χιονοπτώσεις. Ενώ τις 4 υπόλοιπες μέρες του μήνα ο καιρός θα κυλίσει με βροχιές και αέρα. Και τέλος το τελευταίο 2ήμερο θα παρουσιαστούν χιονοπτώσεις.

ΜΑΡΤΙΟΣ
Με κρύο μπαίνει η Άνοιξη, όπως και με χιονοπτώσεις καταιγίδες και μπουρίνια θα κυλήσει το πρώτο 10ήμερο του μήνα.
Το δεύτερο 10ήμερο θα κυλίσει με συννεφιές και ίσως να πέσουν και χιόνια.
Το τελευταίο 10ήμερο θα κυλίσει με συννεφιές και κρύο.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Το πρώτο 10ήμερο θα εισβάλει κρύο και βροχοπτώσεις. Στη συννέχεια κατά το δεύτερο 10ήμερο θα επικρατεί συννεφιά. Και το τελευταίο 10ήμερο βροχοπτώσεις.

ΜΑΙΟΣ
Άστατος θα είναι ο καιρός όλο το μήνα εκτός από το πρώτο 10ήμερο, με βροχοπτώσεις και μπουρίνια.

ΙΟΥΝΙΟΣ
Με άστατο καιρό φαίνεται να ξεκινά το καλοκαίρι.Όλος ο μήνας θα κυλίσει με βροχές και το δεύτερο 15ήμερο με μπουρίνια.

ΙΟΥΛΙΟΣ
Το πρώτο 15ήμερο θα κυλίσει με συννεφιές και λίγες βροχοπτώσεις, ενώ το δεύτερο 15ήμερο θα κάνει την εμφάνισή τους η ζέστη.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Όλος ο μήνας θα κυλίσει με ζέστη.

Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα! H "αριστερή" Κατσέλη ξέρει καλά το σύστημα ΠΑΣΟΚ... Βαριές καταγγελίες για την Εθνική Τράπεζα! Αδιαφάνεια, προσλήψεις μεγαλοσυμβούλων, "πάρτι" για εταιρείες έργων, χιλιάδες ευρώ για διαφημίσεις και δημόσιες σχέσεις... Τι ΄χες Γιάννη, τι είχα πάντα!

"Οταν αυτό που σκέφτεσαι το βρίσκεις γραμμένο σε ένα τοίχο. Ισαύρων και Μαυρομιχάλη γωνία... Kι είναι η αλήθεια και πραγματικότητα!

Georgios Beredimas
όταν αυτό που σκέφτεσαι το βρίσκεις γραμμένο σε ένα τοίχο.
Ισαύρων και Μαυρομιχάλη γωνία
Μέσω "PRESS-GR"
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχει κάνει τον πολιτικό προσδιορισμό "Κομπραδόρικη αστική τάξη... χωρίς εθνικό χαρακτήρα...". Όπως και για την περιβόητη "σοσιαλδημοκρατία", που σήμερα επικαλούνται στο...
νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ: «Η ομοιότητα της σοσιαλδημοκρατίας με το σοσιαλισμό είναι όση και η ομοιότητα του φάντη με το ρετσινόλαδο. Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια προσπάθεια διαιώνισης του καπιταλιστικού συστήματος…»

Tι είδους τηλεσκόπιο χρειάζεται η NASA;

Πού "κολλάει" η υποστήριξη της Μισέλ Ασημακοπούλου στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα...

Από το "PRESS-GR
Παππούς Νίκος Αρβανίτης
Για όσους δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν που κολλάει η υποστήριξη της Μισέλ Ασημακοπούλου, βουλευτίνας Ιωαννίνων, στην υποψηφιότητα του ΝεοΔημοκρατικού βιτάμ, και... Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, διευκρινίζουμε και από εδώ με τη βοήθεια του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, ότι:
Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, είναι βαφτισιμιά του τέως Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και δεν κρύβει τον φιλοβασιλισμό της.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας (που παριστάνει τον αυτοδημιούργητο) είναι γιος του αποβιώσαντος το 2000 ακροδεξιού βασιλόφρονα πολιτικού, Γεωργίου Τζιτζικώστα, στη κηδεία του οποίου το 2000 παραβρέθηκε και ο Γλύξμπουργκ!!!!
Άλλη απορία για τον βιτάμ υποψήφιο αρχηγό Απόστολο Τζιτζικώστα????

Τυπική περίπτωση ανθρώπου που μπορείς να τον εμπιστεύεσαι! Ο λόγος του συμβόλαιο!


Του Γιώργου Αλεξάτου
Με συντριπτική πλειοψηφία 119 ψήφων υπέρ και μόλις οχτώ κατά (μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ), αλλά και 45 αποχές (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Βρετανία, η Σουηδία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Σλοβενία κ.ά.) η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπερψήφισε την πρόταση η οποία επιτρέπει την έπαρση, σε 20 ημέρες, της παλαιστινιακής σημαίας στο κτίριο του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, μας λέει η είδηση.
Κάποτε φορούσε την παλαιστινιακή μαντήλα κάτω από τη σημαία της Παλαιστίνης.
Τώρα έδωσε εντολή να απέχει η Ελλάδα από την ψηφοφορία για την έπαρση αυτής της...
σημαίας στον ΟΗΕ.
Τυπική περίπτωση ανθρώπου που μπορείς να τον εμπιστεύεσαι! Ο λόγος του συμβόλαιο!
"βαθύ κόκκινο"

Όταν βαριέμαι... πάω ΣΥΡΙΖΑ!

ΠΡΟΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ: Κυπριακή κρατική(!) τράπεζα διεκδικεί 4 δισ. από την Ελλάδα για το PSI

Κυπριακή κρατική(!) τράπεζα διεκδικεί 4 δισ. από την Ελλάδα για το PSIΣτο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (ICSID) της Νέας Υόρκης  προσέφυγε η κυπριακή πρώην Λαϊκή Τράπεζα (και πρώην Marfin Popular), διεκδικώντας αποζημιώσεις άνω των 4 δισ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, για τις ζημίες που υπέστη από το κούρεμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων το 2012.
Λόγω των ζημιών αυτών η τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε δύο φορές – με χρήματα του κυπριακού κράτους και με κούρεμα καταθέσεων. Με την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση ο μετοχικός …….
έλεγχος πέρασε από τη MIG στο κυπριακό Δημόσιο. Μετά την ένταξη της Κύπρου σε πρόγραμμα στήριξης-διάσωσης η Λαϊκή/ΜΡΒ ουσιαστικά πτώχευσε και οι δραστηριότητες της απορροφήθηκαν από την Τράπεζα Κύπρου.
Τώρα η πρώην Λαϊκή έχει μονον νομική υπόσταση και ανήκει στο κυπριακό κράτος. Αυτό είναι που προσδίδει και πολιτική-διπλωματική διάσταση στην προσφυγή της, καθώς στην ουσία ηΚυπριακή Δημοκρατία στρέφεται κατά της Ελλάδας,διεκδικώντας αποζημιώσεις.
Κυπριακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «διαμάχη με πολιτικές προεκτάσεις σε διεθνές επίπεδο».
Στην προσφυγή αναφέρεται ότι η Λαϊκή/MPB κατείχε ελληνικά κρατικά ομόλογα 2,8 δισ. ευρώ και έχασε μεγάλο μέρος αυτών των κεφαλαίων, με  τη υποχρεωτική συμμετοχή στο κούρεμα (PSI).
Η κυπριακή τράπεζα επικαλείται διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου,  με την οποία οι δύο χώρες δεσμεύονται για αμοιβαία προστασία επενδύσεων.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση υποστηρίζεται ότι το ελληνικό κράτος δεν προστάτευσε τις επενδύσεις που έκανε σε ελληνικά ομόλογα η πρώην Λαϊκή Τράπεζα.

Εξαφανίστηκε η λίστα Νικολούδη με τα 85.000 εμβάσματα στο εξωτερικό.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ!
ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ «ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ» ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τουΟλυμπία, η περιβόητη «λίστα Νικολούδη» είναι άφαντη. Μιλάμε για την λίστα με τα 85,000 εμβάσματα στο εξωτερικό, ακόμα και την περίοδο που «λεφτά…υπήρχαν».
Η λίστα που ανέρχεται σε δεκάδες δις και μπορεί να δώσει απαντήσεις για το εθνικό σαμποτάζ που ξεκίνησε με την ανάληψη της εξουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου. Η λίστα για την οποία υπάρχουν καταγγελίες ότι περιέχει ονόματα πολιτικών, υπουργών, συγγενών, μεγαλοδημοσιογράφων κλπ που έβγαζαν εκατομμύρια στο εξωτερικό την ώρα που η χώρα «σωζόταν από το μνημόνιο»……..
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου ο οποίος όχι μόνον γνώριζε τα πρόσωπα της λίστας, αλλά έκανε και χρήση αυτής για προσωπικό του θέμα, όταν δεχόταν επίθεση από δημοσιογράφο του ΔΟΛ:
«Στη λίστα Νικολούδη είδα πολιτικούς, υπουργούς Οικονομικών ακόμη και δημοσιογράφους» δήλωσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Μητρόπουλος τόνισε:
«Δεν υπάρχουν Υπουργοί Οικονομικοί ή μέλη οικογενειών τους, που δεν υπάρχουν στη λίστα Νικολούδη… Υπάρχουν ακόμη και εν ενεργεία πολιτικοί απ’ όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ».
«Την ημέρα που κατέθεσα ερώτηση για τη «λίστα Νικολούδη» δέχτηκα επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι με χτύπησαν» κατήγγειλε ο κ. Μητρόπουλος και έκανε λόγο για βίαιη επίθεση που δέχτηκε, στις 10.01.14, πηγαίνοντας στο σπίτι του.
Τα ερωτήματα λοιπόν, είναι συντριπτικά:
Πως είναι δυνατόν να έχει πρόσβαση ο κύριος Μητρόπουλος στην λίστα αλλά όχι η κυβέρνηση;
Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει η λίστα προς διερεύνηση στο αρμόδιο υπουργείο;
Και βέβαια, όσοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό δεν είναι εξ’ ορισμού παράνομοι.
Όμως, και το να τραβάς το καζανάκι δεν είναι παράνομο. Εάν όμως το τραβήξουν συγχρόνως π.χ. όλοι οι ένοικοι ενός ξενοδοχείου, θα καταστραφεί η αποχέτευση και τότε θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι «νόμιμοι» εάν το έκαναν από άγνοια, βάσει σχεδίου ή παρασύρθηκαν από φημολογία. Ότι ακριβώς πρέπει να γίνει και για την λίστα Νικολούδη, για τους «νόμιμους».
Βεβαίως και παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη η πρόταση μας για αναδρομική φορολόγηση όλων των εμβασμάτων στο εξωτερικό βάσει ισοζυγίου, ώστε να ελαφρυνθούν τα γνωστά υποζύγια που κράτησαν τα χρήματα τους στην Ελλάδα, επιχειρούν στην Ελλάδα, αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα και όμως φορολογούντια με όρους Οθωμανικής κατοχής.
Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα εως ότου η λίστα βρεθεί και παραδοθεί στους αρμοδίους της κυβέρνησης. Εάν η «εξαφάνιση» της δεν είναι μία βαρύτατη αμέλεια, τότε είναι συγκάλυψη.
logiosermis.

Αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Είπα στον Σόιμπλε ότι το μνημόνιο θα αποτύχει, μου είπε «το ξέρω, για αυτό είναι σχεδιασμένο»

Nikos Libertas/SOOC
Nikos Libertas/SOOC Πηγή: www.lifo.gr
Λεπτομέρειες από τα παρασκήνια των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους δανειστές και τις πιέσεις που δεχόταν η κυβέρνηση έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε γαλλική εκπομπή, υποστηρίζοντας ότι ο Σόιμπλε του είπε πως ξέρει ότι το νέο μνημόνιο θα αποτύχει.   «Θα μοιραστώ μαζί σας μια συνομιλία που είχα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ήμουν ακόμα υπουργός. Είπα, «Βόλφγκανγκ, αυτό το μνημόνιο θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα μέσα σε έξι μήνες, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει», και μου απάντησε:……
………. Nαι. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει».   Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε επίσης για τη σχέση του με τον Τσίπρα και τους λόγους της παραίτησης του από το υπουργείο Οικονομικών:   «Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, είδα τον Αλέξη “γονατισμένο” από την πίεση. Είχε κάνει παραχωρήσεις που δεν ήθελε να κάνει. Μόλις κάνεις παραχωρήσεις και ο αντίπαλός σου δεν κάνει ανάλογες, εκεί αρχίζει η παραίτηση και η παράδοση. Η δεύτερη σημαντική στιγμή της απογοήτευσης πραγματοποιήθηκε μετά το δημοψήφισμα. Ήλπιζα ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος θα ενισχύσει την θέση της Ελλάδας. Ομως τη νύχτα του δημοψηφίσματος, μπήκα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και ήταν εντελώς αποθαρρυμένος, ήταν σε κατάθλιψη, ενώ εγώ ήμουν ενθουσιασμένος. Οι Έλληνες ήταν θαρραλέοι και είπαν όχι στην τρόικα, παρά το κλείσιμο των τραπεζών και παρά την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης. Απογοητεύτηκα και γι΄ αυτό παραιτήθηκα».   Σε ερώτηση για τη στάση της Γαλλίας στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο πρώην υπουργός υποστήριξε ουσιαστικά ότι η Γαλλία δεν έκανε τίποτα. «Θα είμαι διπλωμάτης λέγοντας ότι ο ρόλος της Γαλλίας δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρός στις συζητήσεις… ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών έχει πολύ λίγη δύναμη για να μιλήσει για θέματα τόσο σημαντικά!», είπε.   Πηγή:www.lifo.gr

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ- Δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!!.

του Δημήτρη Αντωνίου
ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ- Δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!!.
Η ύπαρξη του νόμου 4320/2015, ορίζοντας τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που πρέπει να πληρούν όσοι θέλουν να ενταχθούν στις διατάξεις του νόμου, ουσιαστικά προσδιορίζει ποιοι έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση, αλλά και από ποια δάνεια πρέπει οι τράπεζες να απαλλαγούν.
Ετσι, βλέπουμε πριν καν έρθει ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια, ότι και μόνο ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα και διευκολύνει τόσο τα πλέον επιβαρυμένα νοικοκυριά ………
όσο και τις τράπεζες να ξεχωρίσουν από ποιους δικαιούχους ουσιαστικά δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν τα δάνεια.
Όσον αφορά τις τράπεζες ειδικότερα, η εκχώρηση χρέους (πώληση) με έκπτωση σε ξένες εταιρείες, όπως η EOS, είναι αδιανόητες οικονομικά και τραπεζικά-λογιστικά, διότι, στις περιπτώσεις αυτές, οι εκχωρούσες τράπεζες εγγράφουν ζημίες στο ενεργητικό των κατά το ποσόν της έκπτωσης της εκχώρησης του χρέους, με αποτέλεσμα την ανάγκη ανακεφαλοποίησής των και συνεπώς την εν δυνάμει χρεοκοπία των! (βλ. στο τέλος του κειμένου το σχετικό link).
Συνεπώς οι τράπεζες «πωλούν» μόνο τα δάνεια που έχουν οι ίδιες διαγράψει !. Συνεπώς, η αγοραπωλησία αυτή, ανύπαρκτων (διαγραφέντων οφειλών) είναι εξ` ορισμού παράνομη και βαρύτατα εγκληματική (βλ. παρακάτω). Και η διαγραφή των οφειλών των δανείων γίνεται από τις τράπεζες σε δύο περιπτώσεις:
1) όταν οι τελευταίες διαπιστώσουν τα αδύνατο της αποπληρωμής των από τους δανειολήπτες, λόγω π.χ. πτώχευσής των, ή άλλων παρόμοιων λόγων.
2) Όταν οι τράπεζες ανακεφαλοποιήθηκαν για τις ζημίες των από τα ανεξόφλητα δάνεια και το PSI. Συγκεκριμένα: με τον ν. 3864/2010 και την υπουργική απόφαση 38/9.11.2012, οι 4 τράπεζες (Eθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank) ανακεφαλοποιήθηκαν συνολικά με 50 δις, ευρώ, για τις ζημίες που υπέστησαν από το PSI και τα μη-εξυπηρετούμενα ληξιπρόθεσμα δάνεια των δανειοληπτών των (η Εurobank πήρε 5.8 δις. ευρώ)! Συνεπώς, τα αντίστοιχο ποσόν των μη-εξυπηρετούμενων δανείων σε αυτές (50 δις), έχει διαγραφεί!!, από τα λογιστικά βιβλία των παραπάνω 4 τραπεζών. Συνεπώς το ποσόν αυτόν είναι αυτό που έχει «πουληθεί» στις Εισπρακτικές Εταιρείες και προφανώς και στην EOS. Από το παραπάνω προκύπτει επίσης ότι, όχι μόνο
η EOS, με τους παραπάνω εγκληματικούς τρόπους (σε συνέργεια με την Eurobank) αλλά και οι ίδιες οι τράπεζες δεν νομιμοποιούνται να απαιτήσουν τα δάνεια αυτά από τους (τέως) «οφειλέτες» των, διότι οι τράπεζες έχουν ήδη αποζημιωθεί με το ποσόν των 50 δις. ! Για το θέμα αυτό, μετά από δική μου καταγγελία στην ECB και τον υπουργό οικονομικών, ο τελευταίος διέταξε την διεξαγωγή ανακρίσεων κι έρευνας, με το αρ. πρωτ. Β.871.12-06-2012 εντολή τους προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, ΣΔΟΕ, ΤτΕ (γραφείο Διοικητή), Εισαγγελέα Χαλκίδος (βλ. στο τέλος τα δύο σχετικά links).
Και πώς το ξέρω ότι οι τράπεζες πωλούν και οι εισπρακτικές εταιρείες αγοράζουν μόνο «διαγραφέντα» χρέη προς τις τράπεζες? Το ξέρω α) από τα παραπάνω στοιχεία και γεγονότα και β) από την παραδοχή των ίδιων των εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίες στα καταστατικά των (και στις διαφημίσεις των) παραδέχονται ότι:
1) Με την φράση: «αγοράζουμε το σύνολο των οφειλών σας -…όσο και απαιτήσεις που έχουν διαγραφεί…»κάθε εισπρακτική εταιρεία όμως, παραδέχεται καταφατικά και ρητά ότι «αγοράζει» π.χ. από την τράπεζα Χ εν προκειμένω και στην συνέχεια απαιτεί από τους τέως οφειλέτες της τράπεζας και προς όφελος της ιδίας: «οφειλές που έχουν διαγραφεί, δηλαδή οφειλές που δεν υπάρχουν».
Αυτό σημαίνει ότι η EOS και τα δύο σκέλη της αγοραπωλησίας είναι εγκληματικές πράξεις, αφενός από την τράπεζα Χ ως «πωλήτριας» κι αφετέρου της εισπρακτική εταιρεία ως «αγοράστριας» μιας ανύπαρκτης «οφειλής» με σκοπό να την καταστήσει η EOS «υπαρκτή» αναγκαστικά με παράνομους μεθόδους, κατ` αληθή συρροή, απάτης, εκβιασμών, απειλών και κλοπών της περιουσίας των τέως οφειλετών της τράπεζας Χ τις οφειλές των οποίων η τελευταία διέγραψε για διάφορους λόγους, όπως θα περιγράψουμε παρακάτω. Και τα παραπάνω εγκλήματα διαπράττονται από κοινού από τις τράπεζας Χ και την εισπρακτική εταιρεία, με την απειλή κι εκβίαση των τέως οφειλετών από την εισπρακτική εταιρεία ότι θα «χάσουν το σπίτι των» (με κατάσχεση και πλειστηριασμό κι ότι θα πάνε και φυλακή), εάν δεν καταβάλλουν στην τελευταία (και για έμμεσο λογαριασμό της πρώτης) τις «διαγραφείσες οφειλές» ! Συνεπώς, η συντελεσθείσα «αγοραπωλησία», μεταξύ τράπεζας Χ και της εισπρακτικής εταιρείας ανύπαρκτων και διεγραφέντων οφειλών, συνιστά διαπραχθέν έγκλημα, το οποίο συνιστά την αδιαχώριστο κι αναγκαία αρχή κατά συνέχεις της ολοκλήρωσης των, κατ` αληθή συρροή, εκβιασμών, απειλών και κλοπών που διαπράττουν από κοινού πλέον τράπεζας Χ και εισπρακτικής εταιρείας κατά των τέως οφειλετών της πρώτης, με την απειλή κι εκβίαση των τέως οφειλετών από την εισπρακτική εταιρεία, ότι θα «χάσουν το σπίτι των» (με κατάσχεση και πλειστηριασμό κι ότι θα πάνε και φυλακή), εάν δεν καταβάλλουν στην τελευταία (και για έμμεσο λογαριασμό της πρώτης) τις «διαγραφείσες οφειλές» !
i) Είναι προφανές ότι οι περιπτώσεις των παραπάνω παραγράφων 1 και 2 δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του ΑΚ 455 επ. (νόμιμη εκχώρηση χρέους) και 876, 880,885 επ. (Έκταξη, νόμιμη Μεταβίβαση χρέους), διότι οι τελευταίες αναφέρονται σε νόμιμες υπάρχουσες, υφιστάμενες και νόμιμες οφειλές (απαιτήσεις) κι όχι σε ανύπαρκτες τοιαύτες («διαγραφείσες» και «εκτελεσθείσες»), στις οποίες αναφέρονται οι παραπάνω καταγγελτικές μου παράγραφοι 1 και 2.
Συμπέρασμα: Οι Εισπρακτικές Εταιρείες ΝΟΜΙΜΑ δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Παράνομα, μπορούν (με εκβιασμούς, απειλές κλπ), αλλά αυτό γίνεται εάν εσείς δεν αντιδράσετε καταφεύγοντας στον εισαγγελέα και τις αρχές γενικότερα. Αν και νομίζω ότι τώρα θα πάθουν ένα μεγάλο χτύπημα. Τέλος, τα δάνεια ου οι εισπρακτικές εταιρείας σας ζητάνε, είναι –σχεδόν σίγουρου-διαγραμμένα…
Μην φοβάστε…τελειώνουν!!

Απίστευτο!! Κατήγγειλε τη διαφθορά και τον απέλυσαν απο τη ΓΓΑ

Της Θεοδωροβίας Πλακά

Έχετε σκεφτεί αγαπητοί αναγνώστες γιατί αυτή ή χώρα έχει σταματήσει να αναπτύσσεται; Έχετε σκεφτεί πόσο πολύ ή διαφθορά υπονομεύει την ανάπτυξη, 

τη δημιουργία και τη δημοκρατία; Η καθυστέρηση εφαρμογής των νόμων σε ποιούς χρεώνεται; Ποιοί αδιαφορούν και γιατί; Ποιοί υπονομεύουν επίσημες διαδικασίες;

Δυστυχώς αγαπητοί, η διαφθορά ζει και βασιλεύει!

Η διαφθορά στην δημόσια διοίκηση έχει ξεσαλώσει και υπάρχει άδικη και άνιση μεταχείριση. Όταν οι νόμοι και οι κανονισμοί παρακάμπτονται, σημαίνει ότι ή διαφθορά έχει επεκταθεί επικίνδυνα. Πολλές φορές κάποιοι πολιτικοί βοηθούν ώστε να κρυφτεί η δωροδοκία στις δημόσιες υπηρεσίες. Και το υποστηρίζω αυτό,γιατί εγώ έχω αποδείξεις από την υπηρεσία που ήμουν υπάλληλος και τα έχω καταγγείλει στη δικαιοσύνη, οικονομική αστυνομία και ΣΔΟΕ με αποτέλεσμα να βρίσκομαι ένα βήμα πριν την απόλυση. Αυτή ήταν ή ανταμοιβή μου.

Είμαι πολύ υπερήφανη όμως, γιατί το σύστημα δεν αντέχει εμένα και τις σοβαρότατες καταγγελίες μου. Αυτή ή απόλυση για την οποία έχω να πω ότι"γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος", είναι ΤΙΜΗ ΜΟΥ.

Στον πολιτικό χώρο η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν την τιμητική τους. Η δημοκρατία σε πολλές των περιπτώσεων είναι απούσα και το κράτος δικαίου δυσλειτουργεί και ασθενεί. Και η δικαστική ανεξαρτησία είναι δύσκολη. Η ελευθερία του λόγου και η ελευθερία του Τύπου περιφρονείται. Η κατάχρηση εξουσίας από πολιτικούς με ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους καλά κρατεί και η παρανομία εξαπλώνεται.

Αλήθεια τί είναι διαφθορά;

Η δωροδοκία, ο εκβιασμός, η δωροληψία,το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είναι μορφές διαφθοράς, αγαπητοί μου. Η κλεπτομανία για πολλούς είναι... χόμπι. Στην Ελλάδα ο κορυφαίος μη κυβερνητικός οργανισμός ΑΝΤΙ-ΔΙΑΦΘΟΡΑ (Transparancy international), σε ποιές μετρήσεις βασίζεται και τί κάνει; Εγώ προσωπικά τους παρείχα πλήθος στοιχείων σε ό,τι αφορά τις δικές μου καταγγελίες για τη διαφθορά στην υπηρεσία μου, την Γ.Γ.Αθλητισμού.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υφίσταται,"Αρχή πάντων η δικαιοσύνη"!

Έχει μετατραπεί σε : "Αρχή πάντων ή διαφθορά και ή διαπλοκή"!

Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης είχε πει για τη δικαιοσύνη:" Όταν ο άνθρωπος που είναι το ανώτερο από τα όντα διακόπτει κάθε σχέση με τον νόμο και τη δικαιοσύνη γίνεται το χειρότερο απ' όλα. Ο χωρίς αρετή άνθρωπος είναι το πιο άγριο όν. Η δικαιοσύνη είναι πολιτική αξία και αποτελεί κανόνα της κοινωνίας. Και η ορθή εφαρμογή της καθορίζει τί είναι δίκαιο"!

Σήμερα λοιπόν, δημοσιεύω μία αναφορά μου στις 16/06/2015 στον τότε αρμόδιο υπουργό διαφθοράς κύριο Νικολούδη ενημερώνοντάς τον για καταγγελίες μου στη δικαιοσύνη,στην αστυνομία και στο ΣΔΟΕ, για την τεράστια διαφθορά στην Γ.Γ.Αθλητισμού,ζητώντας και την δική του ενέργεια για γρήγορη διαλεύκανση των υποθέσεων και επίσης ζητώντας, την αποκατάσταση της υπηρεσιακής μου θέσης.

Ο κύριος Νικολούδης άμεσα, στις 19/06/2015, διαβίβασε στην οικονομική αστυνομία την αναφορά μου και μου το κοινοποίησε, κάνοντας στο έπακρον το καθήκον του. Και εδώ στέκομαι και επισημαίνω, γιατί έχει τεράστια σημασία ,ότι κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι αφοσιωμένοι πλήρως στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα για το δημόσιο συμφέρον, απομακρύνθηκαν από αυτά. Είχαν ήθος, αρχές και αξίες υψηλού επιπέδου και καθήκοντος και ήταν μεγάλη μου τιμή που τους γνώρισα. Και αναφέρομαι στον υποστράτηγο Γεώργιο Νίτσα, πρώην διοικητή ασφάλειας, αναφέρομαι στον ταξίαρχο της διεύθυνσης της οικονομικής αστυνομίας Απόστολο Αλαμάνα και φυσικά αναφέρομαι στην απομάκρυνση του υπουργού διαφθοράς κυρίου Νικολούδη.

Εξαιρετικοί στο καθήκον τους κι όμως εξαφανίστηκαν και αυτό αποτελεί δυστυχία για την Ελλάδα.

Εγώ στέκομαι προσοχή απέναντί τους και τους τιμώ όπως κι αυτοί ετίμησαν τον όρκο τους για το συμφέρον της Ελλάδας.Κάποιοι όμως τους φοβήθηκαν πολύ...... Όμως να ξέρετε αγαπητοί αναγνώστες, ότι η ζωή έχει πάντα... γυρίσματα. Κάποιοι πολιτικοί διέλυσαν τον κρατικό μηχανισμό με την διαφθορά και τη διαπλοκή τους.

Να ξέρεις όμως Έλληνα ,ότι οι άπληστοι και οι διεφθαρμένοι αδίστακτοι δεν θα σε πάνε ποτέ μπροστά. Κάποιοι έχουν διαπράξει κακουργήματα και κυκλοφορούν ακόμα ατιμώρητοι και ελεύθεροι με την πλήρη ευθύνη των κυβερνήσεων. Εγώ περιμένω τις ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες της οικονομικής αστυνομίας.

Ένα έθνος δεν μπορεί να επιζήσει με σκάνδαλα ,με διαπλοκή και διαφθορά. Η δημοκρατία μας δοκιμάζεται και τα δικαιώματα του πολίτη έχουν υποστεί μεταβολές.

Κύριοι της κυβέρνησης Τσίπρα,αντιμετωπίστε τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη ρίζα της, αλλιώς δεν υπάρχει σωτηρία της Ελλάδας και των Ελλήνων. Δεν θα υπάρχει σωτηρία σε λίγο διάστημα, ούτε και για την κυβέρνηση αυτή, αν αποδειχθεί ανήμπορη.

"Της δικαιοσύνης ήλιε Νοητέ" !
(Οδυσσέας Ελύτης)
http://www.soccerplus.gr/

Παράνομη λέσχη στην Πιερία. Δεκάδες συλλήψεις απο την αστυνομία

Σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη είχε μετατρέψει το κατάστημά του ένας 45χρονος στην Πιερία, όπου χθες το βράδυ έγιναν δεκάδες συλλήψεις από τις αστυνομικές αρχές.


Συγκεκριμένα, ύστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έκαναν χθες το βράδυ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης σε κατάστημα σε περιοχή της Πιερίας,
συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, καθώς και 24 ακόμη άτομα, για συμμετοχή σε παράνομο τυχερό παιχνίδι.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 45χρονος ιδιοκτήτης είχε διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο του καταστήματος, όπου διενεργούσε το παράνομο τυχερό παιχνίδι «Poker Texas Hold’em», στο οποίο συμμετείχε με ακόμη 24 πελάτες - «παίκτες» ηλικίας από 23 έως και 54 ετών.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• το χρηματικό ποσό των 1.215 ευρώ,
• 1.380 μάρκες πονταρίσματος διαφόρων χρωμάτων και
• 25 τράπουλες.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

(Η φωτογραφία είναι από τα αντικείμενα και τα χρήματα που κατασχέθηκαν)

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα
http://olympiobima.gr/

Απόψεις στο FB



Αποτέλεσμα εικόνας για paok fc
Σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι. Δύο ομάδες που ολοφάνερο ήταν ότι παίζουν σε διαφορετικά πρωταθλήματα με άλλες ταχύτητες, άλλη φυσική κατάσταση, αλλά και άλλη ποδοσφαιρική παιδεία. Έβλεπες τον ΠΑΟΚ να αγκομαχά και η Ντόρτμουντ να ρολάρει. Μία Μερσεντές που απλά έχει τον αυτόματο πιλότο και με πολύ καλό λιπαντικό στην μηχανή η Ντόρτμουντ. 
Ο ΠΑΟΚ πήρε άριστα στον ανασταλτικό τομέα και δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε περισσότερα στον παραγωγικό τομέα, αφού για να παράγεις φάσεις και να κάνεις παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που έχει φοβερή κίνηση χωρίς την μπάλα θα πρέπει το όλο στήσιμο της ομάδας να γίνει για άλλο ευρωπαικό πρωτάθλημα, όπως προανέφερα. Ήταν φυσιολογικό λοιπόν το άριστα να το πάρουν οι ανασταλτικοί παίκτες.
Ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμη ευρωπαικό παιχνίδι ΑΞΙΟΣ πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως επιτάσσει και η ιστορία του ! Φοβερή ομάδα η Ντόρτμουντ, συγχαρητήρια στον προπονητή της, κάνει έργο....αν και επιβάλλεται να κάνει μεταγραφές στα μπακ..
Ο κόσμος άριστος μέχρι το παιχνίδι, αν και προκλήθηκε από κίτρινα σκουλήκια ( γερμανικά ή ελληνικά δεν με ενδιαφέρει) και η όποια εισβολή οπαδών μετά το τέλος του ματς ήταν για να πάρουν αυτόγραφα από τους παίκτες...και φυσικά λόγω έλλειψης παιδείας, που πίστευαν ότι μετά το τέλος του ματς μπορούν να κάνουν βλαχομαγκιές ( αν τιμωρηθεί η ομάδα ας ετοιμαστούν για μεγάλο πόλεμο εκεί στην Παπαναστασίου και επιτέλους οι σύνδεσμοι ας βοηθήσουν αυτό τον Πρόεδρο)

10 Απλοί Τρόποι για να Ενεργοποιήσετε το Μεταβολισμό σας!

2091

Ο κανόνας των 400 θερμίδων
Κάθε φορά που γευματίζουμε, ο οργανισμός μπορεί να αξιοποιήσει μόνο 400 θερμίδες. Οι υπόλοιπες δεν καίγονται αλλά αποθηκεύονται σαν λίπος. Μπορούμε δηλαδή να παίρνουμε πέντε γεύματα την ημέρα, ένα κάθε τρεις ώρες, από τα οποία κανένα δεν θα ξεπερνάει τις 400 θερμίδες.
Πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα
Οι πρωτεΐνες έχουν υψηλό δείκτη κορεσμού, δηλαδή ενισχύουν το αίσθημα της χόρτασης. Συγχρόνως έχουν αυξημένη θερμογόνο δράση, γεγονός που σημαίνει ότι ο οργανισμός καίει θερμίδες καθώς τις αφομοιώνει. Σε κάθε γεύμα καταναλώνουμε κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, αυγό ή γαλακτοκομικά και τις συνδυάζουμε με υδατάνθρακες.
Παίρνετε γερό πρωινό
Οι θεωρίες έρχονται και παρέρχονται αλλά το πρωινό παραμένει το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το αδυνάτισμα. Στη διάρκεια του ύπνου, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται. Για να τον ξυπνήσουμε και να τον επανενεργοποιήσουμε πρέπει να του προσφέρουμε ένα καλό πρωινό. Αν το παραλείψετε, όπως κάνουν τα δύο τρίτα των ελλήνων, δεν θα κάψετε τόσες θερμίδες όσο θα μπορούσατε. Στην πράξη: προτιμήστε τα δημητριακά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Σύμφωνα με τη Βρετανική Ένωση Διαιτολογίας, οι φυτικές ίνες βοηθούν το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες και να αποβάλει γρηγορότερα το λίπος από το σύστημα.
Τα καυτερά
Η κόκκινη πιπεριά, το τσίλι, το ταμπάσκο και τα άλλα καυτερά τρόφιμα έχουν αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση στο μεταβολισμό. Η καψαϊκίνη που περιέχουν αυξάνει τη θερμογόνο δράση των τροφών και κατά συνέπεια βοηθάει στις καύσεις. Μία έρευνα που έγινε στην Αμερική τη δεκαετία του ’80 έδειξε ότι ένα καυτερό γεύμα τη μέρα μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό μέχρι και κατά 25% ενώ η επιτάχυνση διαρκεί τρεις ώρες μετά την κατανάλωσή του.
Ρυθμίζουμε τις αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα
Όταν τρώμε μία τροφή που περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, τότε το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται απότομα. Στη συνέχεια όμως πέφτει το ίδιο απότομα με αποτέλεσμα την ενίσχυση του αισθήματος της πείνας. Αν για παράδειγμα φάμε ένα κομματάκι σοκολάτα, το πιθανότερο είναι ότι θα ζητήσουμε άλλο ένα. Προτιμάμε τρόφιμα που δεν αυξάνουν απότομα το σάκχαρο, όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και οι πρωτεΐνες. Αυτό σημαίνει πως σε κάθε γεύμα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σαλάτα ενώ τα σνακ καλό είναι να περιέχουν φρούτα.

Προσοχή: ΠΕΤΑΞΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ..ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ….

gty_cup_styrofoam_coffee_thg_130319_wmain-600x337
Για όλα ευθύνεται το στυρένιο. Η συγκεκριμένη ουσία, που ανήκει στην οικογένεια των αρωματικών υδρογονανθράκων, χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή των λευκών ποτηριών από φελιζόλ (διογκωμένη πολυστερίνη), μέσα στα οποία σερβίρεται ο καφές που παίρνουμε μαζί μας.
Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η δρ. Jane Henney, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών των ΗΠΑ, τα ευρήματα αυτά είναι ακόμη πρώιμα.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα συμπεράσματα αυτά αποτελούν μια εκτίμηση κινδύνου. Το συμπέρασμα της επιτροπής δείχνει ότι υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία, που υποστηρίζουν ότι το στυρένιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, αλλά αυτό δεν αποκλείει να υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις, όπως η τύχη και η εμπλοκή άλλων παραγόντων που είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσουμε», σχολιάζει χαρακτηριστικά.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών είναι μέλος των Εθνικών Ακαδημιών των ΗΠΑ, στις οποίες περιλαμβάνονται το Ινστιτούτο Ιατρικής, η Εθνική Ακαδημία Επιστημόνων και η Εθνική Ακαδημία Μηχανικών.
diaforetiko.gr