ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τέμπη: Λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα χημικού διαλύτη στον Προμαχώνα

 Οι 25 τόνοι χημικού διαλύτη κατασχέθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου 2023 από το τελωνείο των Σερρών, χωρίς να υπάρχουν πράξεις κατακύρωσης για την καταστροφή τους.

Η αποκάλυψη έγινε από τον Βασίλη Κόκκαλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ρωτά τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για την τύχη του χημικού διαλύτη που περιείχε το ξυλόλιο. Το ξυλόλιο εντοπίστηκε 15 ημέρες μετά το δυστύχημα στην εμπορική αμαξοστοιχία.

Ο κ. Κόκκαλης επισημαίνει ότι η φύλαξη τέτοιων εμπορευμάτων είναι δυσχερής λόγω της φθοράς τους ή της ασάφειας σχετικά με το καθεστώς φύλαξης.

Και πάλι… ένα διεθνές θέμα φέρνει στο φως τη διαπλοκή μεταξύ της κυβέρνησης και των δημοσιογράφων!


 Η γερμανική εφημερίδα “ΤΑΖ” αναφέρεται σε μια ομάδα δημοσιογράφων που φαίνεται να είναι ευνοούμενη από οικονομικές επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υψηλά αμοιβόμενες θέσεις στην κυβέρνηση και το δημόσιο τομέα, καθώς και σε δημόσιες εταιρίες.

Η εφημερίδα σχολιάζει την χαμηλή θέση της χώρας στη διεθνή κατάταξη όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι πλέον έκπληξη. Ωστόσο, η απεργία στον ιδιωτικό τομέα προκάλεσε προσοχή, καθώς έθεσε τους δημοσιογράφους ξανά στο επίκεντρο της προσοχής σχετικά με τη σχέση τους με την εξουσία.