ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Αλέξη «πούλα» γρήγορα, τώρα που η ΝΔ κάνει ότι δεν βλέπει!

Αλέξη «πούλα» γρήγορα, τώρα που η ΝΔ κάνει ότι δεν βλέπει!
Έτσι γίνονται τα καλά deals – Με πόνο ψυχής και διαδικασίες κατεπείγοντος ξεπουλάς τη δημόσια περιουσία και μετά βγαίνεις στα κανάλια και ρίχνεις δάκρυ… κορόμηλο.

Με πρόσχημα τις δήθεν «σκληρές διαπραγματεύσεις», το «παράλληλο πρόγραμμα» και τον περίφημο «πόλεμο με τη διαπλοκή» η αριστερόστροφη κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου …………….
ξεπουλάει τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας σε ξένα funds και πολυεθνικές σε εξευτελιστικές τιμές και την ίδια ώρα η μείζων και η ελάσσων αντιπολίτευση προσποιούνται ότι δεν βλέπουν τίποτα.
Ο Αλέξης – go back κυρία Μέρκελ – χαρίζει σε τιμές ευκαιρίας, στους ξένους επενδυτές που μέχρι χθες αποκαλούσε «κοράκια των αγορών», όλα τα φιλέτα.
Ξεπουλάει την ΕΥΔΑΠ, την ΔΕΗ, τα αεροδρόμια, τα τρένα και τα λιμάνια σε πολυεθνικές Γερμανικών, Γαλλικών, Κινεζικών και Αμερικανικών συμφερόντων και η ΝΔ ασχολείται με την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου!
Καταπληκτικό.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει ρουθούνι. Εκτός από τη ΝΔ που όπως είπαμε ασχολείται με το Altsantiri, εξαφανισμένα είναι βεβαίως και τα υπόλοιπα κόμματα.
ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ, Λεβέντης και λοιποί δεν βλέπουν τίποτα…
Έχουν πάθει πολιτική βλεφαρόπτωση οι άνθρωποι.
Ούτε συνεννοημένοι να ήταν…

Η Ελλάδα στα… κάρβουνα: Tί συμβαίνει στην πραγματικότητα με τους «απελπισμένους πολίτες» που τσακίζουν στο ξύλο όπου πετύχουν πολιτικούς, τραπεζίτες και ελεγκτές!

Η Ελλάδα στα... κάρβουνα: Tί συμβαίνει στην πραγματικότητα με τους Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες δεν έχει προηγούμενο. Απογοητευμένοι πολίτες κυνηγούν και τσακίζουν στο ξύλο πολιτικούς, τραπεζίτες και ελεγκτές. Μετά τον ξυλοδαρμό των ελεγκτών εισιτηρίων στο Μετρό της Ομονοίας και του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου στα Εξάρχεια, ήρθε η σημερινή επίθεση στα γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι.
Για πόσο οι «σώφρονες» δημοσιογράφοι και πολιτικοί θα κάνουν λόγο για μεμονωμένα περιστατικά των «κακών» κουκουλοφόρων;
Δεν βλέπουν πως όλο και περισσότεροι πολίτες έχουν αρχίσει να επικροτούν τέτοια γεγονότα με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια; Η κρίση έχει τσακίσει τους μικρομεσαίους και η οργή είναι τεράστια. Όσοι κυκλοφορούμε και μιλάμε με καθημερινούς ανθρώπους αντιλαμβανόμαστε το ………..
μέγεθος της καταστροφής αλλά και της πικρίας που δεν αργεί να μεταμορφωθεί σε μια τυφλή βία.
Δείτε τι συνέβη τα τελευταία 24ωρα στην χώρα και τα συμπεράσματα δικά σας:
1) Μία θρασύτατη επίθεση δέχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι ελεγκτές του Μετρό στην αποβάθρα του σταθμού στην Ομόνοια όσο περίμεναν τον συρμό, στον οποίο θα επιβιβάζονταν προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους εισιτηριών.
Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων φορώντας κράνη έφτασαν στην αποβάθρα του σταθμού και μόλις τους αντιλήφθηκαν, τους πλησίασαν και χωρίς να προηγηθεί καμία κουβέντα, άρχισαν να τους χτυπούν ανελέητα.
Μάταια, οι ελεγκτές προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά η ομάδα συνέχιζε να τους βαράει.
Προκλήθηκε πανικός στην αποβάθρα στην Ομόνοια με τους επιβάτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες να προσπαθούν να φύγουν από την αποβάθραμ φοβούμενοι επέκταση των επεισοδίων.
Τελικά, οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να χτυπήσουν και να τραυματίσουν τρεις από τους ελεγκτές που βρίσκονταν στην αποβάθρα, οι οποίοι μεταφέθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι.
Με τα κράνη στο κεφάλι, η ομάδα κατάφερε να διαφύγει από το σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους ελεγκτές έχει χτυπήματα στο κεφάλι με τους γιατρούς να του έχουν κάνει ράμματα, ενώ ο δεύτερος έχει χτυπήματα στα πλευρά και ο τρίτος στη μύτη.
2) Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου.
Το βίαιο περιστατικό σημειώθηκε στις 22:20 ενώ ο βουλευτής βρισκόταν σε κατάστημα στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια και έτρωγε μαζί με την παρέα του.
Ξαφνικά μία ομάδα περίπου δέκα ατόμων μπούκαρε μέσα και άρχισε να τον χτυπάει. Οι πελάτες του καταστήματος πάγωσαν ενώ κάποιοι προσπάθησαν να τον βοηθήσουν.
Οι άγνωστοι αφού τον έδειραν έγιναν καπνός, ενώ οι δικοί του άνθρωποι τον μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με πληροφορίες του φώναζαν ότι «εδώ είναι Εξάρχεια, μην ξαναπατήσεις το πόδι σου».
Στο νοσοκομείο, έσπευσε, λίγο μετά τις 12 το βράδυ και ο Ιωάννης Πλακιωτάκης τόσο για να δει πως είναι στην υγεία του ο κύριος Οικονόμου, όσο και για να μάθει τι συνέβη.
3) Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας» στα γραφεία της «Τειρεσίας ΑΕ» στην οδό Αλαμάνας 1 και Πρεμέτης στο Μαρούσι.
Τα γραφεία βρίσκονται στον τέταρτο όροφο του κτιρίου και η επίθεση έγινε στις 9:15 το πρωί από περίπου 15 άτομα που έφτασαν στο σημείο με δίκυκλα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα μέλη του «Ρουβίκωνα» προκάλεσαν φθορές στα γραφεία, ενώ η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε επτά προσαγωγές.


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΑΝΑΒΑΛΛΑΤΕ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΓΟΡΕΣ (ΜΗΝ ΠΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ)

unnamed.jpgΤα «γύρισε» πάλι ο «ἐντρυφῶν εν εὐηθεία» αρμόδιος «συμπολίτης» μας.
Ρε θα «κάτσει στη βάρκα» η αγορά τις γιορτές ….αν «ερμηνεύσουν» οι καταναλωτές-φορολογούμενοι, αυτά που απερίσκεπτα δηλώνετε κάθε τόσο ….τι μια έτσι και την άλλη «κοκορέτσι».
– Για το 2015 -παρόλα τα πισωγυρίσματα- το ΥΠ. ΟΙΚ κατέληξε -οριστικά!- ότι……….
 δεν χρειάζονται αποδείξεις, σωστά;
– Για το 2016 μας είπαν ότι, 9.545 € θα είναι το μάξιμουμ των ηλεκτρονικών δαπανών για την έκπτωση φόρου 2.100 €.
– Για το 2016 -Β’ εκδοχή(φρέσκες διάρροιες). – Όχι λένε οι γκουβερνάντες του γκουβέρνου ….»προβλέπεται η θέσπιση κλίμακας με διαφορετικά ποσοστά δαπανών ανά εισοδηματική κατηγορία….»   – είπατε τίποτα;;;;
ΙΔΕ ΕΔΩ:
– Στις 14 του μηνός
  
«….καταργούνται οι χάρτινες αποδείξεις και οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν με πλαστικό χρήμα ή μέσω e-banking ένα ποσό που θα φτάνει έως τα 9.545 ευρώ αν θέλουν να πετύχουν τη μέγιστη φορο-έκπτωση» των 2.100 €.
ΙΔΕ ΚΙ’ ΕΔΩ:
– Στις 15 του μηνός
Όχι μας λέει ο «συμπολίτης»:  – «Μεγαλύτερο αφορολόγητο για όσους χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν τις κάρτες στις δαπάνες τους, εξετάζει μεταξύ άλλων το υπουργείο Οικονομικών προσπαθώντας να δώσει κίνητρα για την χρήση πλαστικού χρήματος».
«Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το σχέδιο που επεξεργάζεται ο Τρύφων Αλεξιάδης προβλέπει τη θέσπιση κλίμακας με διαφορετικά ποσοστά δαπανών ανά εισοδηματική κατηγορία που θα πρέπει να γίνονται με χρήση κάρτας».
– ΓΙ’ ΑΥΤΌ ΣΑΣ ΛΕΓΩ ….ΝΑ «ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ»(ΚΑΛΟΥ-ΚΑΚΟΥ) ΟΣΕΣ «ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΕΣ» ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ 2015 – ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ – ΣΤΟ 2016. 
– ΔΙΑΒΟΛΕ [ ΚΑΛΙΟ ΤΡΥΦΩΝΌ – ΔΕΝΕ ΠΑΡΑ ΤΡΥΦΩΝΟ-ΓΎΡΕΥΕ].  
«ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΑΙΔΟΙΟΝ ΤΗΣ ΓΚΟΥΒΕΡΝΑΝΤΑΣ» ….ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΩΜΙ ΟΥΤΕ ΤΣΙ-ΤΣΙ ….ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΜΑΛΆΚΕΣ!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑΤΕ ΡΕ ….»ΤΡΙΩΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ ΑΧΥΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ» !
[ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ]

Μυστική συμφωνία μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ESM για την ανακεφαλαιοποιηση της Πειραιώς .Ποιος θα πληρώσει το αγγούρι; Βρείτε το.


ιχνος

Οι πολιτικοί απατεώνες Τσίπρας – Καμμένος παραδίδουν τα σπίτια του λαού στα “κοράκια”

Διαβάστε το τι έλεγαν κάποτε για το θέμα. Κανονικό ξεβράκωμα !
  Με εξπρές διαδικασίες και την κυβέρνηση να επιδίδεται στις πιο θεαματικές πολιτικές πιρουέτες αναμένεται να εγκριθεί από την Βουλή  το νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων και όπως όλα δείχνουν οι τελευταίες μνημονιακές εκκρεμότητες για το 2015.
Η πρώτη γεύση δόθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση στην αρμόδια ………….
κοινοβουλευτική επιτροπή όπου υπουργοί και βουλευτές της συμπολίτευσης υπερασπίστηκαν δημόσια τις διατάξεις που ανοίγουν την κερκόπορτα στα distress funds προκειμένου να αγοράσουν στεγαστικά και επιχειρηματικά ελληνικά δάνεια. Είναι δε ενδεικτικό ότι ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, παραδίδοντας μαθήματα πολιτικού σουρεαλισμού, υποστήριξε ότι η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην δευτερογενή αγορά δίνει «μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας και διευρύνει το περιθώριο ευνοϊκής αναδιάρθρωσης των δανείων». Το εντυπωσιακότερο είναι ότι καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πριν από λίγους μήνες, ως αντιπολιτευόμενοι, αντί για εταιρίες μιλούσαν για «αδηφάγα κοράκια των αγορών». Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο κ. Κωστής Χατζηδάκης (ΝΔ) μίλησε για «ρεκόρ ανακολουθίας και δημαγωγίας» εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) υποστήριξε ότι «δίνουν τράπεζες και δάνεια σε «κοράκια»» ενώ ο κ. Χάρης Θεοχάρης (Ποτάμι) υπενθύμισε τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα. Τι θα γίνει με τα δάνεια που εγγυητής είναι το Δημόσιο; Πάντως, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του υπουργού για τα δάνεια που εγγυητή εχουν το Δημόσιο.  Ο υπουργός, αν και σημείωσε αρχικά ότι δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου δεν θα εκχωρηθούν στην δευτερογενή αγορά, στη συνέχεια αποκάλυψε ότι για μέρος αυτών έχει υπάρξει «εμπλοκή» με την Κομισιόν, καθώς απαιτεί τη μεταβίβασή τους.  «Δεν πρόκειται ποτέ να μεταφερθούν – προφανώς και αυτονοήτως – στην δευτερογενή αγορά. Εμείς θα τα εξαιρέσουμε σε κάθε περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης για να προσθέσει «Μας εγκαλεί η κομισιόν για κάποιες περιπτώσεις. Έχει παγώσει το θέμα και προσπαθούμε να βρούμε μια κοινή λύση. Από τα 3,2 δις ευρώ, τα 500 εκ. ευρώ βρίσκονται στις τράπεζες. Είναι μείζον το πρόβλημα». Εκτός αυτού, αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον ΑΔΜΗΕ καθώς σε αντίθεση με τόσα έχει υποστηρίξει ο πρωθυπουργός, άφησε να εννοηθεί ότι το ζήτημα του δημόσιου χαρακτήρα του δεν έχει «κλείσει». Συγκεκριμένα αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους ο ΑΔΜΗΕ δεν εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πακέτο προαπαιτούμενων είπε «Η συμφωνία του καλοκαιριού, έλεγε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να καταθέσει πλαίσιο για το πώς μπορεί να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην ενέργεια χωρίς ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ» για να προσθέσει «Αυτό που έγινε είναι ότι έχει κατατεθεί αυτό το σχέδιο, στην οποία ο ΑΔΜΗΕ παραμένει στο δημόσιο. Κάνω ό,τι μπορώ υπό δύσκολες συνθήκες και εδώ μέσα και εκτός».  Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος απέφυγε να πει ότι η ελληνική πρόταση έχει γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, στο κυβερνητικό στρατόπεδο υποστηρίζουν πως η μη απάντηση από τους εταίρους επι της ελληνικής πρότασης για τον ΑΔΜΗΕ σημαίνει αποδοχή της! Από την πλευρά των εισηγητών ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο αποτρέπει την ανεξέλεγκτη πώληση των δανείων! Με την ίδια λογική είπε ότι και οι διατάξεις για τα νέα μισθολόγια αντιμετωπίζουν στρεβλώσεις εισάγοντας «αρχές ισότητας και αξιοκρατίας». Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα «κοράκια» των αγορών Πάντως, οι τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα προωθούμενα μέτρα έδωσε την ευκαιρία στο γραφείο τύπου της ΝΔ να εκδώσει ανακοίνωση θυμίζοντας όσα τα ίδια πρόσωπα ανέφεραν, για το ίδιο ζήτημα πριν από λίγα χρόνια. Ενδεικτικά: -17 Ιουνίου 2013. Αλ. Τσίπρας, ομιλία σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε εδώ και καιρό την πορεία προς τον λαό, παρουσιάζοντας το εναλλακτικό και ριζοσπαστικό του πρόγραμμα. Στην Δραπετσώνα, παρουσιάσαμε τον «χάρτη αξιοπρεπούς διαβίωσης». Κάναμε καθαρό ότι το δικό μας χρέος δεν είναι στους τραπεζίτες και στα μεγάλα funds. Το δικό μας χρέος είναι απέναντι στους άνεργους, στους ανασφάλιστους, στους νεόπτωχους. Σε αυτούς πρώτα χρωστάμε και μετά στους δανειστές». -4 Δεκεμβρίου 2013. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Βουλή δεν μπορεί να αφήσει απροστάτευτους τους αδύναμους πολίτες απέναντι  σε  τοκογλύφους και διεθνή funds που καραδοκούν  και επενδύουν στην καταστροφή, φτάνοντας στο σημείο να τους παίρνουν και τα σπίτια.
Μπροστά σε αυτή την δυσμενή προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα ελάχιστο πρώτο βήμα προστασίας, κατέθεσε τροπολογία για παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. Τα ψέματα τελείωσαν.  Κυβέρνηση και βουλευτές βρίσκονται μπροστά στις ευθύνες τους και καλούνται να απαντήσουν. Θα ψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ή θα αφήσουν τους τοκογλύφους να πάρουν τα σπίτια των πολιτών και να κερδοσκοπούν σε βάρος τους;» -7 Δεκεμβρίου 2013. Αλ. Τσίπρας, Ομιλία επί του προϋπολογισμού: «Η διενέργεια, λοιπόν, των πλειστηριασμών ακόμα και υπό την πρόφαση ότι δεν θα αφορά το σύνολο αλλά ένα μέρος των δήθεν μπαταχτσήδων, θα υποχρεώσει τις τράπεζες να αναπροσαρμόσουν προς τα κάτω τις αξίες για όλα τα ακίνητα που διαθέτουν ως ενέχυρα. Όλα τα ενέχυρα για όλα τα δάνεια που έχουν λάβει εργαζόμενοι κι επιχειρήσεις θα υποτιμηθούν. Όλα τα ακίνητα -και όχι μόνο αυτά που θα βγουν σε πλειστηριασμό- θα αλλάξουν τιμή επί τα χείρω. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η αναπροσαρμογή των τιμών προς τα κάτω, που θα προκαλέσουν οι πλειστηριασμοί, θα εκτοξεύσει τις προβλέψεις που θα πρέπει να εγγράψουν οι τράπεζες και τότε θα καταστεί αναγκαίο για τις τράπεζες: Πρώτον να ξεπουλήσουν όσο-όσο σε distress funds -τα λεγόμενα κερδοσκοπικά «κοράκια»- τα κόκκινα δάνεια, με καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία, αφού τα «κοράκια» θα ασελγήσουν πάνω στους ανυπεράσπιστους δανειολήπτες και δεύτερον, θα αναγκάσουν τις τράπεζες να σπεύσουν να βρουν άμεσα κεφάλαια προκειμένου να καλύψουν τις μαύρες τρύπες στα χαρτοφυλάκιά τους από την κατακόρυφη πτώση της αξίας των ενεχύρων τους» / «Το σχέδιο για την τρόικα, λοιπόν, είναι two in one, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Απόλυτη υποτίμηση των αξιών των ακινήτων, δηλαδή της ιδιωτικής περιουσίας και ταυτοχρόνως εκκαθάριση, εκποίηση, του τραπεζικού συστήματος. Οι χρεοκοπημένες τράπεζες θα εξαγοραστούν όλες φθηνά, σαν πουκάμισα αδειανά, από διάφορα ξένα funds. Προφανώς από τα ίδια ξένα funds, από τα ίδια λόμπι, που σήμερα συνομιλούν με την τρόικα. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι ότι θα εξαγοραστούν οι τράπεζες. Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με αυτές θα εξαγοραστούν πακέτο όλα τα ενέχυρα, δηλαδή το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Δεν θα αλλάξουν χέρια, λοιπόν, μόνο οι ιδιοκτησίες των ακινήτων, αλλά το σύνολο της ελληνικής οικονομίας θα αλλάξει χέρια με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο. Και αυτοί που θα εξαγοράσουν την οικονομία με μεθόδους που θα θυμίζουν τις πρώην χώρες του ανατολικού μπλοκ, θα χειραγωγούν την πολιτική ζωή του τόπου και θα εκβιάζουν το λαό. Να λοιπόν γιατί εμείς προειδοποιούμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι: Οι πλειστηριασμοί είναι ο Δούρειος Ίππος για να αλλάξει χέρια η χώρα, είναι η υπονόμευση και η οριστική κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας και ο κίνδυνος δεν είναι αόριστος» / «Να, λοιπόν, γιατί για μας οι πλειστηριασμοί και οι μαζικές απολύσεις σηματοδοτούν μία διπλή κόκκινη γραμμή. Και να, λοιπόν, γιατί σας ζητάμε να σταματήσετε το «κρυφτούλι» με αυτό το θέμα» / «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο να υπερασπιστεί και τους δανειολήπτες και τις καταθέσεις. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει τις αναχρηματοδοτούμενες με κεφάλαιο του ελληνικού λαού ελληνικές τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο. Οι διοικήσεις τους θα πρέπει να τις αποχαιρετίσουν, ώστε να περάσουν το ταχύτερο υπό δημόσιο έλεγχο, προτού περάσουν υπό τον έλεγχο των ξένων λόμπι, των αρπαχτικών των αγορών, που θέλουν να αρπάξουν τη χώρα μέσα σε μια νύχτα για ένα κομμάτι ψωμί». -21 Δεκεμβρίου 2013, ομιλία Αλ. Τσίπρα στη Βουλή: «Ο Λένιν, όμως, μίλαγε για αναδιανομή από τους πλούσιους στους φτωχούς. Αξιοποιεί εδώ ο κ. Στουρνάρας τις γνώσεις του στον Λένιν για να κάνει την αναδιανομή από τους φτωχούς στους πλούσιους. Να φύγουν η μικρή και μεσαία ιδιοκτησία, τα αμπελοχώραφα, και να πάνε στα μεγάλα τραπεζικά funds, στα distress funds, στα κοράκια, που θα έρθουν να εκμεταλλευτούν τον πόνο του Έλληνα πολίτη, του ρημαγμένου αυτά τα τρία χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές» / «Βάλτε, επιτέλους, κόκκινες γραμμές. Καταθέσαμε μια πολύ συγκεκριμένη τροπολογία με δύο άρθρα. Γιατί δεν την αποδεχτήκατε; Γιατί δεν την φέρατε προς ψήφιση; Το ένα άρθρο έλεγε να παραταθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας και να παραταθεί η προστασία των ακινήτων για χρέη μέχρι 200.000 ευρώ. Και το δεύτερο να απαγορευθεί η μεταβίβαση των κόκκινων δανείων στα funds που θα έρθουν να αγοράσουν φθηνά, για να λεηλατήσουν την ελληνική κοινωνία. Γιατί δεν το αποδέχεστε; Έστω και τώρα, στο παραπέντε, απαντήστε μας». -23 Μαρτίου 2014.Συνέντευξη Αλ. Τσίπρα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Ερώτηση: «Πρόσφατα καταθέσατε άλλη μια επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τις τράπεζες και την ανακεφαλοποίηση. Γιατί επιμένετε σε αυτό το θέμα;». Απάντηση: «Γιατί η απόκτηση του ελέγχου των τραπεζών από ξένα κερδοσκοπικά funds, μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους από το ΤΧΣ, θα έχει τεράστια αρνητική επιρροή στην άσκηση οποιασδήποτε πολιτικής εξόδου από τη κρίση. Ήδη έχουμε δαπανήσει αρκετά δις για να διατηρήσουμε τις τράπεζες εν ζωή. Εσχάτως χρεωθήκαμε άλλα 50 δις που συσσωρεύτηκαν στο δημόσιο χρέος για την ανακεφαλαιοποίησή τους μετά το καταστροφικό PSI. Και παρόλα αυτά, άλλος πληρώνει άλλος χαίρεται. Το χειρότερο όμως είναι ότι αν ισχύσουν οι όροι αύξησης ΜΚ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κινδυνεύουμε από την έφοδο κερδοσκοπικών fund, που έναντι ενός ευτελούς συνολικού τιμήματος θα αποκτήσουν τον ουσιαστικό έλεγχο των τραπεζών. Και το Δημόσιο θα έχει υποστεί ζημία στα υπενδεδυμένα κεφάλαια του στις τράπεζες, περίπου κατά 50%». -28 Μαρτίου 2014.Δήλωση Αλ. Τσίπρα: «Ελληνίδες, Έλληνες,
Τούτη την ώρα ένα έγκλημα συντελείται σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας. Ένα έγκλημα κοινωνικό, οικονομικό, εθνικό. Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει συμφωνήσει με την Τρόικα να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και εγχώριους ολιγάρχες».-3 Απριλίου 2014.Αλ. Τσίπρας, διακαναλική συνέντευξη σε Kontra Channel, Action 24, Extra 3: «Το ελληνικό δημόσιο που έχει βάλει ορισμένες δεκάδες δις που μεταφέρονται αυτούσια στο χρέος, αυτά τα 50 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πηγαίνουν στο χρέος από την τσέπη του φορολογούμενου. Έχει ήδη βάλει κάποια ποσά στο ΤΧΣ, δεν έχει όμως ασκήσει το κράτος έλεγχο στο ΤΧΣ, παρά μονάχα οι τροϊκανοί. Και όχι μόνο αυτό. Τώρα υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν κερδοσκοπικά funds είτε αυτά αφορούν την εγχώρια πλουτοκρατία, είτε του εξωτερικού και να αγοράζουν σε μισή τιμή. Ένα παράδειγμα μόνο. Η Eurobank. Το ελληνικό δημόσιο έχει βάλει πάνω από 11 δις στην Eurobank για να καλύψει το funding gap, αλλά και για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας. Τώρα, λοιπόν, με τη νέα εξέλιξη με περίπου 2,5 δις θα μπορεί να έρθει ένα κερδοσκοπικό fund και να πάρει το 51% και εμείς που έχουμε βάλει 11 δις θα έχουμε το 49%. Αυτά δεν έχουν γίνει πουθενά. -23 Απριλίου 2014. Αλ. Τσίπρας, ομιλία στην Ιεράπετρα: «Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. Το παλιό σάπισε, κακοφορμίζει, δηλητηριάζει την κοινωνία και τη χώρα. Δανειστές, αγορές, ξένοι προστάτες, λαίμαργα funds, διαπλεκόμενοι και τραπεζίτες, έχουν πέσει πάνω στο σώμα της πατρίδας και της κοινωνίας. Και η αριστερά είναι η παράταξη που μπορεί να μετατρέψει την απελπισία και την οργή σε δύναμη αλλαγής και ανατροπής. Να αντιμετωπίσει την ανωμαλία, να εξουδετερώσει τους κινδύνους για την πατρίδα και τη δημοκρατία». -13 Σεπτεμβρίου 2014.Ομιλία Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ:
«Θεσμοθετούμε τη «νέα σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων», που είναι προϋπόθεση για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών, την αποκατάσταση της ρευστότητας, την ανακούφιση και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας.
Η «νέα σεισάχθεια» θα περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, διαγραφή μέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και, ως γενική αρχή, αναπροσαρμογή των οφειλών έτσι ώστε η συνολική εξυπηρέτησή τους σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς να μην ξεπερνά το ⅓ του εισοδήματος του δανειολήπτη. Συστήνουμε δημόσιο ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους όχι ως μία «κακή τράπεζα», δηλαδή ως μία «bad bank», αλλά, αντίθετα, ως διαχειριστή κάθε τύπου ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τις τράπεζες και ελεγκτή των τραπεζών ως προς την εφαρμογή των συμφωνημένων ρυθμίσεων. Τον συστήνουμε για να διασφαλίζουμε την ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των δανειοληπτών. Ο φορέας αυτός θα διαχειρίζεται, όπου υπάρχουν, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δανειολήπτη σε τράπεζες και θα βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεργασία με τις Ειδικές Επιτροπές εξώδικου διακανονισμού για χρέη προς το Δημόσιο και με ασφαλιστικά ταμεία για χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς, ώστε να υπάρχει συνολική εικόνα των βαρών και άρα των διευκολύνσεων του κάθε δανειολήπτη. Άμεσος στόχος να εμποδίσουμε την αξιοποίηση του ιδιωτικού χρέους, ως μέσου άλωσης της περιουσίας των πολιτών και ελέγχου του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για επ’ αόριστο παράταση της αναστολής στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αξίας έως €300.000. Καθώς και νομοθετική απαγόρευση πώλησης ή εκχώρησης σε μη αναγνωρισμένους τραπεζικούς οργανισμούς ή επιχειρήσεις δικαιωμάτων δανειακών συμβάσεων και εμπραγμάτων ασφαλειών. Με δυο λόγια δηλαδή δεν θα επιτρέψουμε στα κοράκια των διεθνών distress funds να κερδοσκοπήσουν δημεύοντας τις κατοικίες των πολιτών». -15 Σεπτεμβρίου 2014. Π. Καμμένος, συνέντευξη στον Real Fm και στον Ν. Χατζηνικολάου: «Να σας πω ότι οι περισσότεροι που κατέχουμε ακίνητα, αυτή την στιγμή έχουμε φτάσει σε σημείο μαζί με τον ΦΑΠ τον περίφημο, τις τρείς δόσεις, η εφορία που θα πρέπει να πληρωθεί αυτό τον χρόνο να είναι μεγαλύτερη από τα εισοδήματά μας. Πρέπει λοιπόν, να προστατευτεί η ιδιοκτησία του Έλληνα, διότι τα hedge funds, όπως επίσης και τα «κόκκινα» δάνεια που έχουν πουληθεί στο εξωτερικό, δίνουν την εξουσία να εφαρμοσθεί το αγγλικό δίκαιο σε δημεύσεις περιουσιών και σπιτιών των Ελλήνων».-16 Δεκεμβρίου 2014. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκαίρως, την 01/10/2014 στην πρόταση νόμου που κατέθεσε για τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία περιέλαβε διάταξη για την αναστολή-απαγόρευση πλειστηριασμών για ποσό μικρότερο των 200.000 ευρώ από κάθε αιτία, ενώ για οφειλές άνω των διακοσίων χιλιάδων ευρώ όριζε ότι απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης αντικειμενικής αξίας μέχρι 350.000 ευρώ για τραπεζικά δάνεια, χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς, ως και ο πλειστηριασμός ακινήτων των εγγυητών των ανωτέρω οφειλών μέχρι 31/12/2015, τυχόν δε διαδικασίες που είναι εκκρεμείς αναστέλλονται μέχρι την άνω ημερομηνία, με ταυτόχρονη απαγόρευση μεταβίβασης δανείων σε κερδοσκοπικά funds. Η επικίνδυνη κυβέρνηση των προθύμων όμως ακόμη και την ύστατη στιγμή της αποχώρησής της αρνείται να δώσει λύσεις ανακούφισης και ελπίδας, συνεχίζει να καλλιεργεί τον φόβο και να κινδυνολογεί ασύστολα αδιαφορώντας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας». -16 Δεκεμβρίου 2014. Π. Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου, άτυπη ενημέρωση: «Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο θέμα των πλειστηριασμών, σημειώνοντας ότι η άρνηση της κυβέρνησης να ρυθμίσει το θέμα και η δυνατότητα να πουληθούν τα «κόκκινα δάνεια» σε ξένα funds δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα, ενώ, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τη διαδικασία των μαζικών πλειστηριασμών». -3 Ιανουαρίου 2015. Αλ. Τσίπρας. Ομιλία στο διαρκές προγραμματικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Απαγορεύουμε τις εξαγορές κόκκινων δανείων από διεθνή funds που έχουν στόχο να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικονομίας». -15 Ιανουαρίου 2015. Προεκλογική ομιλία Αλ. Τσίπρα στη Ρόδο: «Και οι δυο σχετικές τροπολογίες που καταθέσαμε στη Βουλή για παράταση της αναστολής καταψηφίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία. Και τα κοράκια των distress funds είναι έτοιμα να πέσουν πάνω στους δανειολήπτες για να τους πάρουν τα σπίτια. Αυτό είναι το ατύχημα που δε θα συμβεί στη πατρίδα μας, κε Σαμαρά. Να επανεκλεγείτε και να αντιγράψετε το φίλο σας το Ραχόι, πετώντας έξω από τα σπίτια τους, στο δρόμο, χιλιάδες χρεοκοπημένους δανειολήπτες. Αυτό θα αποτρέψει ο λαός μας με τη ψήφο του, στις 25 Γενάρη. Αυτό θα αποτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, από τις 26.
Γιατί με το ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Τελεία και παύλα». -18 Ιανουαρίου 2015.Αλ. Τσίπρας, ομιλία στα Τρίκαλα: «Αλλά ταυτόχρονα αν συνεχιστεί αυτό θα είναι απελευθερωμένες οι διαδικασίες των πλειστηριασμών διότι δεν πρόκειται αυτή η κυβέρνηση να βάλει ένα φρένο θα έρθουν τα κοράκια των distress funds όπως αυτά λέγονται, να αγοράσουν τα πακέτα των δανείων από τις τράπεζες και με τις εισπρακτικές εταιρείες θα κάνουν το βίο αβίωτο σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα σε κάθε νοικοκυριό που έχει το σπίτι του υποθηκευμένο σε δάνειο». -17 Φεβρουαρίου 2015.Ομιλία Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Ξεκινάμε, λοιπόν, αμέσως μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, από την Πέμπτη το πρωί. Καταθέτουμε, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το πρώτο από τα Σχέδια νόμου κοινωνικής σωτηρίας που θα περιλαμβάνει τα άμεσα μέτρα για την προστασία της κατοικίας των πολιτών και θα απαγορεύει την πώληση δανείων σε ληστρικά επενδυτικά σχήματα – στα διαβόητα “distress funds”». -3 Σεπτεμβρίου 2015. Αλ. Τσίπρας, ομιλία στο Αιγάλεω: «Θέλουμε να διαπραγματευτούν για τα κόκκινα δάνεια, για τα σπίτια μας, που τα εποφθαλμιούν οι τράπεζες και τα κοράκια, η Αριστερά της κοινωνίας, ή η ΝΔ της κλεπτοκρατίας;» -7 Σεπτεμβρίου 2015. Συνέντευξη Τύπου Αλ. Τσίπρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ: «Μπορεί όλες οι δανειακές συμβάσεις να συνοδεύονται από MoU (Μνημόνιο) αλλά έχει μεγάλη διαφορά αν θα υπάρξει σθεναρή διαπραγμάτευση  και διεκδίκηση προκειμένου τα κόκκινα δάνεια να μην πάνε στα distress funds. Στην Ισπανία, το αδελφό κόμμα της ΝΔ επέτρεψε να γίνει αυτό. Ποιος θα διεκδικήσει το ζήτημα του χρέους;  Αυτά τα ζητήματα έμειναν ανοιχτά ακριβώς επειδή παλέψαμε» / «Σε ό,τι αφορά λοιπόν την παρούσα συμφωνία που θα κληθούμε να υλοποιήσουμε και να τηρήσουμε, έχει πολύ μεγάλη διαφορά κα Καλογεροπούλου εάν θα υπάρξει σθεναρή διαπραγμάτευση και διεκδίκηση προκειμένου τα κόκκινα δάνεια των Τραπεζών να μην πάνε στα λεγόμενα distress funds, στα κοράκια δηλαδή, που θ’ αρχίσουν να κυνηγάνε τους δανειολήπτες και να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί.
Κι έχει πολύ μεγάλη διαφορά εάν έχουμε μια κυβέρνηση η οποία θα το επιτρέψει αυτό, όπως έγινε στην Ισπανία, όπου το αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εδώ, το κόμμα του κ. Ραχόι στην εξουσία επέτρεψε αυτό να γίνει. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά για τον ελληνικό λαό αυτό και για τους πολίτες». -13 Σεπτεμβρίου 2015. Αλ. Τσίπρας, ομιλία στο Κερατσίνι: «Συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε από τις 21 Σεπτέμβρη: Για να εγγυηθούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και την πώληση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα ξένα αρπακτικά funds. Μόνο εμείς το αποτρέψαμε στη διαπραγμάτευση. Μόνο εμείς μπορούμε να το εγγυηθούμε για το μέλλον». -15 Σεπτεμβρίου 2015. Από το Σχέδιο κυβερνητικού προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ: «Παράλληλα, σύμφωνα με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο τα “κόκκινα” δάνεια αποτελούν μια μεγάλη αγορά, που προσφέρει τεράστια περιθώρια κερδοφορίας, μέσα από την άλωση της ιδιωτικής περιουσίας των δανειοληπτών, που τους θέλουν να μένουν απροστάτευτοι απέναντι στην δικαιοδοσία των τραπεζών και των επιθετικών κεφαλαίων (hedge και vulture funds), και μέσα από τον έλεγχο της αναδιάταξης του επιχειρηματικού τομέα της οικονομίας και την ολιγοπωλιακή συγκέντρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, προς όφελος της διαπλοκής και της ολιγαρχίας». -5 Οκτωβρίου 2015. Ομιλία Αλ. Τσίπρα επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης: «Έχουμε μπροστά μας τέσσερις μεγάλες μάχες: 1) Κόκκινα δάνεια. Επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας, για όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και να αποτρέψουμε τη δυνατότητα αγοράς δανείων από τα λεγόμενα distress funds». –17 Οκτωβρίου 2015.Γ. Σταθάκης στην «Αγορά»: «Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις εντός του τραπεζικού συστήματος και να αποφευχθεί η προσφυγή στην εξωτραπεζική αγορά». -8 Δεκεμβρίου 2015. Αλ. Τσίπρας στην ΕΡΤ1: «Στόχος μας είναι, σε κάθε περίπτωση να προστατεύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, από την άλλη πλευρά όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε και το γεγονός ότι υπάρχουν επιχειρήσεις και επιχειρηματίες στη χώρα μας, που μάλλον έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, έχουν τις επιχειρήσεις τους στο «κόκκινο» εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να έχουν κέρδη τα οποία δεν φανερώνουν. Εντάξει, εδώ θα πρέπει … Αλλιώς οι τράπεζες δεν θα εξυγιανθούν αν μείνουμε έτσι. Θα πρέπει όμως με τρόπο που δεν περάσει στα χέρια των funds….
Π.ΧΑΡΙΤΟΣ: Το οποίο θα περάσει στα χέρια των funds;
Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Ε, αυτό σας λέω τώρα. Κατ’ αρχάς εμείς θέλουμε να αποκλείσουμε πλήρως αυτό που ονομάζουμε distressed funds, δηλαδή τα «κοράκια της καταστροφής».”
lykavitos.gr

Μας παίρνουν το μέλλον, θα τους πάρουμε την εξουσία.

Ολόκληρη η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο καταπίεσης, φορολογικής τρομοκρατίας, οικονομικής εξαθλίωσης και αφαίρεσης περιουσιών που αποκτήθηκαν με κόπους και δάκρυα. Οι κοινωνικές ομάδες σπρώχνονται από το σύστημα, σε έναν εξοντωτικό αγώνα αλληλοεξουδετέρωσης και απεχθούς κοινωνικού αυτοματισμού. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε ένα τεράστιο πλυντήριο συνειδήσεων. Οι πολίτες ταπεινώνονται, μειώνονται κοινωνικά και παραμερίζονται.
Η κοινωνική αδικία θεριεύει. Οι ολιγαρχικοί γίνονται ισχυρότεροι και οι …….
νικημένοι πολίτες
σπρώχνονται στην απόγνωση και στην αυτοκτονία. 
Φωτεινά επιστημονικά πνεύματα παραγκωνίζονται και οι προτάσεις τους δεν εισακούονται. 
Περνούν πλουσιοπάροχα μόνο οι υποτακτικοί κρατικοδίαιτοι πνευματικοί «ταγοί» με πολλαπλές θέσεις ο καθένας. Η ανασφάλεια βασιλεύει. 
Οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται.
 Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικροεπιχειρηματίες στοχοποιούνται ως φοροκλέφτες, για να προκληθεί κοινωνικός κανιβαλισμός εναντίον τους.
 Επιστήμονες…… σπρώχνονται στο περιθώριο και στη φτώχεια και όσοι μπορούν φεύγουν στο εξωτερικό. Εκπληκτικά ταλέντα σβήνουν στην αφάνεια. Απολυμένοι από τις δουλειές τους εγκαταλείπονται. 
Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πτωχεύουν και παρασύρουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Δημόσιοι υπάλληλοι θα περάσουν από τις κομματικές κρησάρες και τα κομματικά φρονήματα σωτηρίας της εργασίας τους. Άνθρωποι μπαίνουν στις ουρές για σισίτια.
Με διαδοχικά σοκ καλλιεργείται η αίσθηση της κοινωνικής κατωτερότητας και της κοινωνικής ανημποριάς. Καλλιεργείται στα μυαλά μας η κοινωνική ισοπέδωση, η ανίκανη κοινωνία του καναπέ. Είναι λοιπόν ή όχι αυτό ένα τεράστιο στρατόπεδο καταπίεσης, εξαναγκασμού και τρομοκρατίας;
Μας αφήνουν μόνο δύο ελευθερίες που μας δίνουν την ψευδαίσθηση της «δημοκρατίας». Την ελευθερία να επιλέγουμε με την «ελεγχόμενη» ψήφο μας, έναν από τους προτεινόμενους από το σύστημα διοικητές του στρατοπέδου και την ελευθερία να επιλέγουμε κανάλια στις τηλεοράσεις του καθεστώτος. Φυσικά ελευθερία να αποφασίσουμε εμείς οι πολίτες για κάτι με λαϊκή πρωτοβουλία ούτε λόγος. Τη δυνατότητα να αποφασίσουμε με κάποιο δημοψήφισμα για τις συνθήκες του στρατοπέδου ή να βγούμε από αυτό, δεν το συζητάμε. Εξάλλου το παράδειγμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, έπεισε το καθεστώς ότι δεν πρέπει να ξανακάνει αυτό το λάθος. Ακόμα και το ΠΔ για την ενεργοποίηση των τοπικών δημοψηφισμάτων που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης» δεν εκδίδεται από τον ΠτΔ. Οι ίδιοι οι πνευματικοί «ταγοί» του στρατοπέδου εξαπολύουν μέσα από τα ΜΜΕ του καθεστώτος την κατηγορία ότι ο λαός είναι ανίκανος να κρίνει ποιο είναι το καλό του.
Η μόνη λύση που μας μένει, πέρα από τα καθεστωτικά κομματικά μαγαζιά, είναι η ανάπτυξη από τη βάση, ενός γνήσιου πολιτικού κινήματος απαλλαγής το οποίο θα καλέσει την κοινωνία σε ένα πολιτικό αγώνα ανατροπής του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος (που μας έφερε στο σημερινό κατάντημα) και εγκαθίδρυσης πραγματικής δημοκρατίας στη χώρα μας, από την ίδια την κοινωνία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να απαλλαγούμε από τους ντόπιους και εξωτερικούς δυνάστες – νταβατζήδες, παίρνοντας τη χώρα και τη ζωή μας πίσω. Αργά ή γρήγορα, αναγκαστικά αυτό θα γίνει. Μακάρι να γίνει το ταχύτερο, πριν τα χάσουμε όλα. Όταν αρχίσουν να μας πετούν έξω από τα σπίτια μας θα είναι ήδη πολύ αργά.
Μας παίρνουν το μέλλον, θα τους πάρουμε την εξουσία.