ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Βασιλική Β. Παππά: Υποψήφια Ευρωβουλευτής



Αγαπητοί μου,
Χριστός Ανέστη!
Με την επιστολή αυτή, θα ήθελα να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την ευρωβουλή στις επερχόμενες ευρωεκλογές  με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση, που έλαβα μετά από πολλή σκέψη, καθώς οι εκλογές αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες τόσο για την ίδια την Ευρώπη όσο και για τη θέση της πατρίδας μας σε αυτήν. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αλλάξουμε σελίδα και να εργαστούμε για μια Ελλάδα ισχυρή, για μια Ελλάδα που θα αισθανόμαστε υπερήφανοι γι' αυτήν και για την τύχη που είχαμε να γεννηθούμε σ' αυτή. Με τη συμβολή όλων μας μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, ώστε να συνεχίσει η χώρα μας την ιστορική της πορεία και ακτινοβολία, για να είναι πάντα επίκαιρα και αληθινά τα λόγια του ποιητή:

"Στο χώμα τούτο πάντα ανθούνε
κι έχουν αθάνατη ζωή
και μας θαμπώνουν, μας μεθούνε
νεράιδες, ήρωες, θεοί"
 
Προκειμένου να αντιστραφεί το άσχημο κλίμα, που έχει δημιουργηθεί για τη χώρα μας, δεσμεύομαι να εργαστώ σκληρά και να προσφέρω τον καλύτερό μου εαυτό. Ως εκ τούτου, η βοήθειά σας κρίνεται απαραίτητη.

Βασιλική Παππά
Υποψήφια Ευρωβουλευτής
Θεολόγος-Ποιήτρια
Msc Εκκλ. Ιστορίας, Msc Ηθικής, Msc Κοινωνιολογίας

Α. Τζιτζικώστας-'Η Πιερία προετοιμάζεται φέτος να υποδεχτεί αριθμό ρεκόρ τουριστών και η Περιφέρεια με το έργο της ενισχύει την ανάπτυξη και βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο στην περιοχή'





Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ


«Ποιοτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σύνδεση με την αγορά εργασίας»
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  επιμορφωτική εσπερίδα  πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, σε συνδιοργάνωση με το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας  & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας- Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου «Εκπαίδευσης για την Αειφορία», με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Κατερίνης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Πιερίας και θέμα «Ποιοτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σύνδεση με την αγορά εργασίας».

«Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στα «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2019»


Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2019», πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιερού Ναού Αγίων Χριστοφόρου Κατερίνης και με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου.
Στο ποδοσφαιρικό τουρνουά  συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι παλαίμαχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ, οι παλαίμαχοι απέδειξαν σε όλους πως στο ποδόσφαιρο και κατ΄ επέκταση στον αθλητισμό δεν υπάρχει όριο ηλικίας, παρά μόνο θέληση και καλή διάθεση.
Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας παρευρέθηκε στην εκδήλωση με μεγάλη χαρά και προθυμία, και παρείχε την υγειονομική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά.
Μετά το πέρας των ποδοσφαιρικών αγώνων οι διοργανωτές της εκδήλωσης βράβευσαν τη Διασωστική Ομάδα για την ανιδιοτελή προσφορά και το κοινωνικό έργο που επιτελεί.
Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας νιώθει ιδιαίτερη τιμή για τη βράβευση και τη συμμετοχή της σε αυτή την αξιέπαινη δράση, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τους διοργανωτές της εκδήλωσης, και συγχαίρει θερμά τους συμμετέχοντες!

Λήξη Νεανικών Συνάξεων στην Κατερίνη

 Το Σάββατο 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Βαπτιστήριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κατερίνης, η λήξη των εβδομαδιαίων φοιτητικών συνάξεων που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι εκατό περίπου νέοι που παραβρέθηκαν, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, είχαν την ιδιαίτερη χαρά να  γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κανάγκας κ. Θεοδόσιο, νέο Ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος και κατέθεσε στη σύναξη κάποιες από τις πολλές εμπειρίες του από το χώρο της διακονίας του. Το ακροατήριο με ενθουσιασμό παρακολούθησε την ομιλία και μάλιστα προκλήθηκε έντονος προβληματισμός αλλά και ωφέλιμος διάλογος.

Αναβολή λόγω πένθους προγραμματισμένης εκδήλωσης του ΟΠΠΑΠ




Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, εκδήλωση προς τιμήν των παλαίμαχων αθλητών του τμήματος Πάλης του Αρχελάου Κατερίνης αναβάλλεται λόγω της πρόωρης απώλειας του συντοπίτη μας, μέλους της μεγάλης οικογένειας του Αρχελάου Κατερίνης, πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής ομάδας χάντμπολ γυναικών, Σωκράτη Σκούφα. 
 Στο Δ.Σ του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια, τους οικείους και φίλους του εκλιπόντος.


Ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ

Θεόδωρος Παυλίδης

Α. Τζιτζικώστας: «Η Πιερία προετοιμάζεται φέτος να υποδεχτεί αριθμό ρεκόρ τουριστών και η Περιφέρεια με το έργο της ενισχύει την ανάπτυξη και βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο στην περιοχή»



Την Κατερίνη και περιοχές της Πιερίας επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στην Πιερία, συνομίλησε με κατοίκους της Κατερίνης, της Λεπτοκαρυάς, του Νέου Παντελεήμονα, του Πλαταμώνα και των Νέων Πόρων για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους, για αναπτυξιακά θέματα της περιοχής, για τη θερινή τουριστική περίοδο και για την πρωτογενή παραγωγή.

Επίσης, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», επισκέφτηκε δυο σημαντικά αναπτυξιακά έργα και έργα αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου στην Πιερία, τη νέα περιφερειακή οδό Κατερίνης και το Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης, τα οποία υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς πλέον.

«Επισκέφτηκα την Κατερίνη, τη Λεπτοκαρυά, το Νέο Παντελεήμονα, τον Πλαταμώνα και τους Νέους Πόρους στην Πιερία. Στην Πιερία που προετοιμάζεται για να δεχτεί τη φετινή θερινή τουριστική περίοδο ρεκόρ επισκεπτών. Και η Περιφέρεια έχει συμβάλει για να επιτευχθεί αυτό, εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες, μέσα από σειρά παρεμβάσεων όλα αυτά τα χρόνια. Με σειρά αναπλάσεων στην πόλη της Κατερίνης, που κάνουν την πόλη πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη, πιο σύγχρονη, πιο φιλική στο περιβάλλον και πιο ελκυστική. Υλοποιούμε εκτεταμένες αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, διαμορφώνουμε διαδρομές πεζών και ποδηλάτων και αναζωογονούμε το εμπορικό κέντρο, όπου χτυπά η καρδιά της πόλης και δημιουργούμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης προορισμών. Βελτιώνουμε το βιοτικό επίπεδο στην Κατερίνη με πολιτιστικές υποδομές, όπως το Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, του οποίου τη χρηματοδότηση διασφαλίσαμε ώστε να ολοκληρωθεί. Με τη νέα περιφερειακή οδό, που ολοκληρώνεται. Με έργα προστασίας της παραλίας του Δήμου, για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της διάβρωσης, με αντίστοιχα έργα στην ακτή του Πλαταμώνα, με παρεμβάσεις για το πόσιμο νερό, με την παροχή εξοπλισμού στις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες. Είμαστε εδώ στη μάχη της καθημερινότητας με την ολοκλήρωση των έργων ηλεκτροφωτισμού και των συντηρήσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, με την ενίσχυση των λιμενικών υποδομών, με τη νέα υπερσύγχρονη νοσηλευτική μονάδα στο νοσοκομείο Κατερίνης, με τις παρεμβάσεις μας στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Το έργο μας στην Παιδεία είναι εμφανές: με την ανάδειξη του Χατζόγλειου Σχολείου σε σύγχρονο εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό πολυχώρο, αλλά και με τις επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων στους Δήμους Δίου – Ολύμπου, Κατερίνης και Πύδνας – Κολινδρού, με τη μεγάλη παρέμβασή μας στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και με τον εξοπλισμό των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης. Και επιπλέον υλοποιούμε σπουδαίο έργο στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και στις δομές της, σημαντικές παρεμβάσεις για τις κοινωνικές υποδομές της περιοχής, με την ενίσχυση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, καθώς και με την τοποθέτηση συστημάτων Seatrac για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες στις παραλίες της Πιερίας. Λόγια λίγα και έργα πολλά για μια δυνατή Κατερίνη, για δυνατή Πιερία για να δυναμώσουμε τη Μακεδονία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Βίντεο – Αποκλειστικά για χρήση από ιστοσελίδες:

Απόστολος Τζιτζικώστας | Επίσκεψη στη Πιερία | 20 Μαΐου 2019: https://www.youtube.com/watch?v=Ri5D3Ru0eo0

 
Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες

Δημοτικής Παράταξης ΣΥΝθεση - Προεκλογική ομιλία στον Άγιο Σπυρίδωνα


Προεκλογική ομιλία του συνδυασμού ΣΥΝΘΕΣΗ στον Πλαταμώνα

Βαγγέλης Γερολιόλιος
Υποψήφιος Δήμαρχος
για το Δήμο Δίου-Ολύμπου

Στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, μπροστά σε ένα πυκνό ακροατήριο, μίλησε τη Δευτέρα το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Δίου Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος. Στην ομιλία του  ο επικεφαλής της ΣΥΝΘΕΣΗΣ  υπογράμμισε ότι ο Δήμος διαθέτει μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές τις οποίες η δημοτική του παράταξη  στοχεύει να  ενθαρρύνει και να επεκτείνει. Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις προγραμματικές προτάσεις  του συνδυασμού στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στα θέματα που απασχολούν το χωριό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπως η κατάσταση στην άρδευση και τις γεωτρήσεις, η τιμολόγηση του  νερού, η αντιπλημμυρική προστασία, ο σχεδιασμός της αποκομιδής των απορριμμάτων και των συσκευασιών των φυτοφαρμάκων, η στήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών και θέματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική του Δήμου, όπως η δημιουργία παιδικής χαράς,  παιδικού σταθμού και ΚΑΠΗ. Τέλος έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού καθώς και οι υποψήφιοι για το Τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Σπυρίδωνα.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑ

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗ

Ραντεβού σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου, στις 8:30 μ.μ., στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου (συμβολή οδών Μ. Αλεξάνδρου και Γ. Ολυμπίου), στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υπ. Δημάρχου Κατερίνης Γιώργου Νταντάμη, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα».
Η Κατερίνη στέλνει μήνυμα ΝΊΚΗΣ και ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ με Δήμαρχο τον Γ. Νταντάμη .


5 (φανταστικοί) λόγοι για να κλείσεις το κινητό σου

Έχουμε μάθει να είμαστε συνεχώς online από το πρωί μέχρι το βράδυ ξεχνώντας πως ήταν η ζωή μας πριν τα κινητά και το διαδίκτυο.
Φυσικά και πιστεύω πως η τεχνολογία μας βοηθάει πάρα πολύ, αλλά έχετε αναρωτηθεί αν τη χρησιμοποιείται σωστά; Νομίζω πως οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από το να είναι μόνιμα online. Και δυστυχώς πολλές φορές όταν εννοούμε πως είμαστε online σημαίνει πως παρακολουθούμε τις ζωές φίλων και γνωστών από το facebook και το instagram.
Αλήθεια, έχετε ποτέ σκεφτεί να κλείσετε για κάποιες ώρες το κινητό σας και να περάσετε όμορφα στην κανονική σας ζωή;
Εγώ το τόλμησα και πιστέψτε με πέρασα πολύ καλά! Πρώτη φορά το δοκίμασα πριν από ένα χρόνο όπου για 5 ολόκληρες ημέρες ήμουν με κλειστό κινητό. Ήταν 5 φανταστικές ημέρες κι έτσι το καθιέρωσα: να κλείνω μία ημέρα της εβδομάδας το κινητό μου. Από εκεί κι πέρα αλλάζουν πολλά και ουσιαστικά πράγματα… Είναι σαν να ξανά γνωρίσεις από την αρχή τον εαυτό σου, να εκτιμάς τη πραγματική ζωή και πάνω από όλα να μην έχεις άγχος (ναι, γίνεται κι αυτό).
Αυτοί είναι οι 5 φανταστικοί λόγοι για να κλείσεις (κι εσύ) το κινητό σου:

Η Google “μπλοκάρει” τα κινητά της Huawei

Η Google απέκλεισε τη Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.
Οι περιορισμοί, που συνιστούν άλλο ένα πλήγμα για τη Huawei, έρχονται μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να προσθέσει την προηγούμενη εβδομάδα την κινεζική εταιρεία στον κατάλογο των εταιρειών με τις οποίες οι αμερικανικές εταιρείες δεν μπορούν να συναλλάσσονται, εκτός κι έχουν ειδική άδεια.

Αυξάνονται τα ποσοστά καρκίνου του εντέρου σε νέους ενήλικες

Περισσότεροι νέοι άνθρωποι κάτω των 50 ετών διαγιγνώσκονται με καρκίνο του εντέρου, έδειξαν 2 έρευνες.
Αν και ο συνολικός αριθμός περιστατικών σε νέους ανθρώπους παραμένει χαμηλός, οι έρευνες υπογράμμισαν απότομη αύξηση ποσοστών σε νέους 20 -29 ετών.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν γιατί συμβαίνει, αλλά λένε ότι η παχυσαρκία και η φτωχή διατροφή θα μπορούσαν να είναι παράγοντες.

Πέθανε ο Νίκι Λάουντα

Ο Νίκι Λάουντα, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των αγώνων της Formula 1, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 70 ετών, όπως ενημέρωσε η οικογένειά του.
«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Νίκι πέθανε ήσυχα, τη Δευτέρα 20ή Μαΐου 2019, με την οικογένειά του πλάι του», ανέφεραν οι οικείοι του θρυλικού πιλότου της F1 και αργότερα πολυσχιδούς επιχειρηματία σε ηλεκτρονικό μήνυμά τους που μεταδόθηκε από αυστριακά ΜΜΕ.
Το 1976, ο θρυλικός πιλότος της F1 πρωταγωνίστησε ένα τραγικό ατύχημα, με συνέπεια να υποστεί μεγάλη παραμόρφωση στο πρόσωπό του και να επιβαρυνθεί η υγεία του.Στις αρχές του 2019, ο Νίκι Λάουντα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με γρίπη, μόλις λίγους μήνες μετά την εγχείρηση που είχε υποβληθεί στους πνεύμονες.

Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης - Σεμινάριο για τις Εκλογές της 26ης Μαΐου


ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ !

Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια. Δε θα θριαμβολογήσω για το έργο μου. Δε μου πρέπει. Μπορώ όμως να σας κοιτώ στα μάτια. Να σας χαιρετώ στον δρόμο. Γιατί αγωνίστηκα και αγωνίζομαι. Γιατί παλεύω και ελπίζω.

Οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές του Μαίου, θα διεξαχθούν με νέο εκλογικό νόμο. Για να επανεκλεγώ με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα "Αλληλεγγύη", απαιτείται πλέον ο σταυρός προτίμησής σας στην υποψηφιότητα μου.

Αυτός ο σταυρός θα είναι η επισφράγιση της εμπιστοσύνης σας στο πρόσωπό μου. 
#metiVoula
                                     

Καλό σου ταξίδι, μεγάλε δάσκαλε


 
Δεν έπαιξα ποτέ μου χάντμπολ, μα πάντα ήξερα πως ο Σωκράτης Σκούφας ήταν ο κορυφαίος δάσκαλος, αυτός στον οποίο ακουμπούσαν την εμπιστοσύνη τους χιλιάδες Κατερινιώτες.
Δεν έμαθα ποτέ μου λεπτομέρειες, μα πάντα άκουγα εκατοντάδες ανθρώπους να μιλούν με θαυμασμό για σένα.
 
Δεν σε γνώρισα όσο άλλοι, μα όσο σε γνώρισα, ένιωσα και εγώ την απίστευτη αύρα σου, τον ακέραιο χαρακτήρα σου, την ικανότητά σου να κάνεις τους ανθρώπους να ξεπερνούν τα όριά τους.
 
Καλό σου ταξίδι, μεγάλε δάσκαλε. Είσαι ένας από τους λίγους ανθρώπους για τους οποίους ΔΕΝ μπορούμε να πούμε ότι θα αντικατασταθούν. Θα μείνεις για πάντα στις καρδιές και το μυαλό μας, παράδειγμα για το μέλλον και τις επόμενες γενιές.
 
Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Ξέφραγο αμπέλι ο Όλυμπος


Ως πότε θα είναι ο Όλυμπος ξέφραγο αμπέλι;

  

Με αφορμή τα πρόσφατα ατυχήματα στον Όλυμπο, έρχεται δραματικά η επιβεβαίωση όλων των ανησυχιών, των καταγγελιών και των προτάσεων έμπειρων διασωστών, ορειβατών και οδηγών βουνού που χρόνια τώρα κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα ατυχήματα και δυστυχήματα στον Όλυμπο. 

Ο Όλυμπος όσο κι αν οι τοπικοί φορείς αδιαφορούν για την προβολή και την αξιοποίησή του, έχει τόσες χάρες, τόσα θέλγητρα, τόσο απόθεμα ως φυσικό και πολιτιστικό μνημείο που χιλιάδες επισκεπτών τον προσεγγίζουν και φτάνουν σε διάφορα σημεία του από όλες τις άκρες της γης. Η επισκεψιμότητα χρόνο με το χρόνο – χωρίς καμιά οργανωμένη προβολή – αυξάνεται και δυστυχώς ως επακόλουθο αυξάνονται και τα ατυχήματα.
Κι αν οι τοπικοί και όποιοι αρμόδιοι αδιαφορούν για την σωστή αξιοποίηση του ιερού βουνού, δεν μπορούν πλέον να κωφεύουν στην οργάνωση της ασφαλούς επίσκεψης και μετακίνησης των επισκεπτών στο βουνό.

Urban Frame Hotel: O Όμιλος HotelBrain εγκαινιάζει ένα νέο boutique hotel στην καρδιά της Αθήνας

  



Η HotelKeys, θυγατρική εταιρεία, του Ομίλου HotelBrain, εμπλουτίζει το portfolio της μ’ ένα νέο boutique ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης. Στον αριθμό 40 της οδού Νίκης, στο Σύνταγμα,  άνοιξε μόλις σήμερα το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο Urban Frame. Με minimal γραμμές, λιτή διακόσμηση, ήσυχο συνολικά χαρακτήρα, μοιάζει να στοχεύει στην φιλοξενία με όλη τη διάσταση της λέξης. Αν και μοντέρνο, μετουσιώνει το πνεύμα της Αθήνας, γεμάτο φως και ενέργεια, με οπτική πρόσβαση στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, με έθνικ αλλά όχι φολκλόρ νότες, με κλασικά στοιχεία και σύγχρονο χαρακτήρα. Συμπληρώνει αρμονικά το κάδρο της ολοζώντανης πόλης στην οποία βρίσκεται, τόσο οπτικά, όσο και βιωματικά.
Η HotelKeys, του Ομίλου HotelBrain , διαθέτοντας σήμερα στο δυναμικό της 49 μισθωμένα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία εκμεταλλεύεται ως «white flag» εταιρεία, και με πρόβλεψη για το 2020 για 20 επιπλέον καταλύματα, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ξενοδοχειακή εταιρεία στη χώρα.

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΙΤΡΟΥΣ

             Το Σάββατο 18 Μαΐου η τοπική Εκκλησία της Πιερίας εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Μελετίου, Επισκόπου Κίτρους.
            Ο Άγιος Μελέτιος, το 1821, αναπλήρωνε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ιωσήφ, ο οποίος έλειπε τη χρονιά εκείνη στην Κωνσταντινούπολη ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Συνελήφθη από τους Τούρκους, οδηγήθηκε στο Καπάνι το «μέγα παζάριον» της Θεσσαλονίκης κατά τις ιστορικές πηγές, όπου έπειτα από συνοπτικές διαδικασίες βρήκε μαρτυρικό τέλος. Συγκαταλέχθηκε έτσι μεταξύ των Νεομαρτύρων της πίστεως. Το ίδιο έτος οι Τούρκοι κρέμασαν τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄ στην κεντρική πύλη του Πατριαρχείου, ενώ θανάτωσαν και πολλούς Συνοδικούς Μητροπολίτες, μεταξύ των οποίων τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ιωσήφ.
            Η τιμή της μνήμης του Αγίου Μελετίου αναδείχθηκε στην Πιερία το 2017 και καθιερώθηκε να τελείται στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Κατερίνης.
            Εφέτος, την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 17 Μαΐου το απόγευμα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με την Αρτοκλασία. Την κυριώνυμη ημέρα, Σάββατο 18 Μαΐου,

Το νέο βίντεο του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, για τα έργα και τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Παιδεία



Νέο βίντεο, με σημαντικά έργα τόσο στις υποδομές, όσο και στον εξοπλισμό των δομών Παιδείας, που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια, ανάρτησε στα social media ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο βίντεο εμφανίζονται τα βασικότερα έργα σχολικής στέγης στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και εμβληματικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στον εξοπλισμό και την ενίσχυση των δομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όπως και της έρευνας στα Πανεπιστήμια, τα ΑΤΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα.

Όπως η κατασκευή 18 νέων σχολείων και οι 54 παρεμβάσεις σε σχολικά συγκροτήματα σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, που εξυπηρετούν τις ανάγκες 5.000 μαθητών, ο εξοπλισμός σε 351 ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης, που εξυπηρετούν 4.000 παιδιά με αναπηρία, αλλά και η χρηματοδότηση του εξοπλισμού των Πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων.

«Όλα αυτά τα χρόνια επενδύουμε στην Παιδεία, στην έρευνα και στους νέους ανθρώπους», είναι το σύνθημα της «Αλληλεγγύης», που προβάλλεται στο βίντεο.

Το μήνυμα του Απόστολου Τζιτζικώστα μέσα από το νέο βίντεο είναι το εξής:

«Όλα αυτά τα χρόνια επενδύουμε στην Παιδεία, στις υποδομές εκπαίδευσης και στους νέους ανθρώπους. Ολοκληρώσαμε παρεμβάσεις σε 54 σχολικά συγκροτήματα και κατασκευάζουμε 18 νέα σχολεία. Εξοπλίσαμε 351 ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, εξασφαλίζοντας ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση σε 4.000 παιδιά με αναπηρία. Χρηματοδοτούμε την έρευνα και τον εξοπλισμό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Σερρών και στα ερευνητικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος μας να συνδεθεί επιτέλους η γνώση και η έρευνα με το επιχειρείν και την πραγματική οικονομία, ανοίγοντας χώρο στους νέους ανθρώπους να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία».

Βίντεο – Αποκλειστικά για χρήση από ιστοσελίδες:

Απόστολος Τζιτζικώστας | Επενδύουμε στην Παιδεία, στην Έρευνα και στους Νέους Ανθρώπους: https://www.youtube.com/watch?v=hf5bAXbtMHw