ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Σκλαβενίτης: Τοποθέτησαν ειδικά καρότσια για ΑμεΑ ώστε να κάνουν εύκολα τις αγορές τους.


Τα Super Market Σκλαβενίτης για ακόμη μία φορά έδειξαν ότι νοιάζονται για τον άνθρωπο. Η ευχάριστη είδηση της τοποθέτησης ειδικών καροτσιών για ΑΜΕΑ μας έκανε να χαμογελάσουμε και να ελπίζουμε ότι υπάρχει ανθρωπιά στον κόσμο.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης που τόσα χρόνια έχει ξεχωρίσει για την πολιτική της απέναντι στους υπαλλήλους της αλλά και στο καταναλωτικό κοινό, έκανε πάλι την διαφορά.
Για ακόμα μια φορά λοπόν, η μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ μάς εκπλήσσει ευχάριστα με το κοινωνικό της πρόσωπο. Η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε από χρήστη του Facebook δείχνει ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα…
Σε κάποιο από τα καταστήματα της αλυσίδας έχει τοποθετηθεί αναπηρικό αμαξίδιο με συρόμενο καρότσι που εφαρμόζουν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα τα ΑμεΑ να μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους με μεγαλύτερη ευκολία.
Η πρωτοβουλία αρχίζει σιγά-σιγά να επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα.

«Πιτ Στοπ» στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών για τους Πιλότους της «Nazionali Piloti», οδηγούς της «Φόρμουλα 1»

 Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας στο Μονακό

Αθήνα, 24 Μαΐου 2019 - Ένα ιδιαίτερα εξειδικευμένο σετ προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων θα προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στους πιλότους της Φόρμουλα 1, βάσει της ειδικής συμφωνίας που σύναψε ο Όμιλος Ιατρικού με την «Nazionali Piloti», «Formula 1 Drivers». Η συνεργασία ανακοινώθηκε την Τρίτη, 21/05/2019 στο Μονακό, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικoύ “All Star Game” που διεξήχθη στο Stade Louis II, μεταξύ της Nazionali Piloti και της “A.S. Star Team MC”, υπό τον Πρίγκηπα Αλβέρτο.

Στον αγώνα συμμετείχαν κορυφαίοι πιλότοι της Φόρμουλα 1, όπως οι κκ. Σεμπάστιαν Φέττελ, Τσάρλς Λεκλέρκ, Κάρλος Σαίνζ, Ρικάρντο Πατρέζε, Βαλτέρι Μπότας, Μάρκο Σιμόνε, Φελίπε Μάσα, Μικ Σουμάχερ, Κίμμι Ράικοννεν, και Πιέρ Γκασλί.


Το εξειδικευμένο, αυτό, πρόγραμμα προσφέρεται μέσω μίας ειδικής κάρτας που δημιούργησε ο Όμιλος για το σκοπό αυτό. Η κάρτα ονομάζεται συμβολικά «VIP Medical Pit Stop» και δίνει τη δυνατότητα  στους πιλότους της Φόρμουλα 1, όταν επισκεφθούν την Ελλάδα, είτε στo πλαίσιo επόμενων φιλανθρωπικών δράσεων που θα διοργανώσει ο Όμιλος Ιατρικού σε συνεργασία με τον σύλλογο των πιλότων, είτε στο πλαίσιο δικών τους ταξιδιών εργασίας ή αναψυχής, μέσα σε 3 ώρες, να έχουν ένα πλήρες εξειδικευμένο και στοχευμένο check-up για την υγεία τους.

Mέσα στο πακέτο του check-up στους πιλότους της «Nazionale Piloti», «οδηγούς Φόρμουλα 1», συμπεριλαμβάνεται και η νέα ολόσωμη μαγνητική απεικόνιση («whole body MRI scan»), με τη χρήση του GE Architect 3 Tesla, του μαγνητικού τομογράφου που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, παγκοσμίως, και είναι σε πλήρη λειτουργία στον Όμιλο Ιατρικού από τις αρχές του χρόνου. Το ειδικό σετ διαγνωστικών εξετάσεων έχει ολιστικό χαρακτήρα, ακολουθεί, δηλαδή, μία 360ᵒ προσέγγιση, και έχει σχεδιαστεί με βάση τις πλέον απαιτητικές ανάγκες και προδιαγραφές που απαιτεί το επίπεδο των πιλότων της Φόρμουλα 1.


Παράλληλα, στο κείμενο στρατηγικής συνεργασίας που υπέγραψαν στο Μονακό ο Πρόεδρος των πιλότων κ. Μάριο Ντι Νατάλε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, οι δύο πλευρές δεσμεύονται για την εμβάθυνση της συνεργασίας τους στο προσεχές διάστημα, με σημαντικές φιλανθρωπικές δράσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Κοινός στόχος, και των δύο πλευρών, η ενίσχυση του σημαντικού φιλανθρωπικού έργου -και του αποτυπώματος αυτού- των πιλότων της Φόρμουλα 1 και της «Nazionale Piloti», αλλά και η ενεργοποίηση των Ελλήνων υποστηρικτών και φιλάθλων της Φόρμουλα 1 να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου των πιλότων, κ. Ντι Νατάλε, για το «εξαιρετικό πρόγραμμα» που σχεδίασε ο Όμιλος, ενώ τον ευχαρίστησε θερμά «για την ευγενική χειρονομία» της οποίας, είπε, θα κάνει χρήση και προσωπικά, στο προσεχές ταξίδι του στην Αθήνα όπου θα γίνει και η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης. Η ομάδα της «Nazionale Piloti» με ιδιαίτερη χαρά αγκάλιασε την πρωτοβουλία-χειρονομία του Ομίλου Ιατρικού, και οι πιλότοι θα οργανώσουν ταξίδι, προσεχώς, στην Ελλάδα, ώστε να αξιοποιήσουν το ειδικό «VIP Medical Pit Stop» check up και wellness πακέτο.

Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Μαστοράκης, Διευθυντής Επικοινωνίας της «Nazionale Piloti», επεσήμανε πως είναι σημαντικό μεγάλοι Ελληνικοί Όμιλοι να δίνουν έμπρακτα το παρόν σε μεγάλες φιλανθρωπικές δράσεις. Παράλληλα, σημείωσε πως «μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους πως ένας Ελληνικός Όμιλος, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μπορεί να σταθεί στην κορυφή του παγκόσμιου ανταγωνισμού, σε ένα τομέα που απαιτεί τις πιο υψηλές προδιαγραφές».

Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΟΚΕ: Η διαρκής αμφισβήτηση των συνόρων πάγια τακτική της Άγκυρας από εποχή Οθωμανικής αυτοκρατορίας

Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΟΚΕ:  Η διαρκής αμφισβήτηση των συνόρων πάγια τακτική της Άγκυρας από εποχή Οθωμανικής αυτοκρατορίαςΛανθασμένα μηνύματα εκπέμπει η ελληνική πλευρά απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις, αφού οι παράλογες αξιώσεις του Ερντογάναντιμετωπίζονται με τη γνωστή παθητικότητα που διέπει την ελληνική εξωτερική πολιτική.
Εκείνο που επιδιώκει η Άγκυρα, μέσω της διαρκούς αμφισβήτησης των αναγνωρισμένων συνόρων, είναι η κατοχύρωση δικαιωμάτων εκ του μη όντως, μια τακτική που ακολουθούσε πάγια η Οθωμανική αυτοκρατορία.
Η Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης Δήμητρα Τσεκουρά προτείνει να υπάρξουν ισοδύναμες διεκδικήσεις για κάθε μια εκ των Τουρκικών απαιτήσεων και ουσιαστικός αντίλογος τόσο σε διπλωματικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο διεθνώς, βασισμένο σε πραγματικά ιστορικά στοιχεία.
Εξάλλου, το κεφάλαιο των παράλογων διεκδικήσεων που άνοιξαν οι γείτονες μας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί υπέρ μας, διότι ενεργοποιεί τοιστορικό μας οπλοστάσιο που είναι πλούσιο σε επιχειρήματα και διεκδικήσεις.

Ασφαλτοστρώσεις σε Λιτόχωρο και Πλαταμώνα


 
 Ο στόχος του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου και της Δημοτικής Αρχής για συνολική αναβάθμιση των οικισμών επιτυγχάνεται.


Οι ασφαλτοστρώσεις συνεχίζονται σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.

Σειρά είχαν το Λιτόχωρο και ο Πλαταμώνας, όπου ασφαλτοστρώθηκαν δρόμοι εντός των οικισμών, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.
 
Στο Λιτόχωρο, ασφαλτοστρώθηκαν πολυσύχναστοι και κακοσυντηρημένοι τσιμεντόδρομοι, και συγκεκριμένα η οδός Αγίων Αποστόλων και τμήμα της οδού Μπουντόλα. Παράλληλα, διανοίχθηκε η οδός Πάνθεου (κάθετος Σταυραετών), όπου κατασκευάστηκε κατάστρωμα οδού σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Στον Πλαταμώνα, ασφαλτοστρώθηκαν δύο οδοί παράπλευροι της οδού Αρτέμιδος που μέχρι χθες ήταν χαλικοστρωμένοι. Οι οδοί αυτοί εξυπηρετούν πλήθος κατοίκων και παραθεριστών.

Η προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών συνεχής και αδιάκοπη.



Λιτόχωρο, 24 Μαΐου 2019.-
Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Προεκλογική ομιλία του συνδυασμού ΣΥΝΘΕΣΗ στη Βροντού



Βαγγέλης Γερολιόλιος
Υποψήφιος Δήμαρχος
για το Δήμο Δίου-Ολύμπου

Τη Βροντού επισκέφθηκε, χθες Πέμπτη, ο συνδυασμός  ΣΥΝΘΕΣΗ και ο επικεφαλής της Βαγγέλης Γερολιόλιος. Παρά την επαπειλούμενη βροχή, η ομιλία πραγματοποιήθηκε μπροστά σε ένα μεγάλο και ενθουσιώδες  ακροατήριο.  Ο Βαγγέλης Γερολιόλιος  παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις της ΣΥΝΘΕΣΗΣ και αναφέρθηκε στα σημαντικά θέματα που απασχολούν τη Βροντού, όπως  η άρδευση και η  ύδρευση, το αγροτικό και το αστικό οδικό δίκτυο,  η στήριξη των συνεταιρισμών  των παραγωγών και των συλλόγων των αγροτών,  οι διαβάσεις στα Ρόγκια και στην Τσαπουρνιά, η κατασκευή παιδικής χαράς, η σύνδεση του κτηνοτροφικού πάρκου με ρεύμα. Τέλος η ομιλία έκλεισε με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού για το Δημοτικό Συμβούλιο και για την Κοινότητα Βροντούς.


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΓΔΑΡΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ


Απόψε, στις 20:30 στην Κεντρική Πλατεία του Αιγινίου, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία κεντρική ομιλία της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία και του υποψήφιου Δήμαρχου Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Βόρειας Πιερίας
Υποψήφιος Δήμαρχος 
Ευάγγελος Λαγδάρης

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Γενέθλια γιορτή με την ολοκλήρωση των φετινών υποχρεώσεων - Σχεδιασμός και προετοιμασία για τη νέα περίοδο – Ευχαριστίες


 
 Ολοκληρώθηκε μια ακόμη ποδοσφαιρική περίοδος για την ομάδα των Πιερίδων Μουσών. Αισίως ήταν η 26η και η γενέθλια γιορτή για την έναρξη της νέας περιόδου με απολογισμό της απερχόμενης οργανώνεται το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου 2019 στο αθλητικό κέντρο του Σβορώνου. Διοίκηση, αθλήτριες, μέλη και φίλοι του συλλόγου θα γιορτάσουν μαζί το κλείσιμο των αγωνιστικών υποχρεώσεων και ταυτόχρονα το νέο ξεκίνημα και την προετοιμασία της ερχόμενης περιόδου.

Με ψύχραιμη ματιά στα πεπραγμένα, με αισιοδοξία και διάθεση για νέο δυνατό ξεκίνημα οι Πιερίδες Μούσες θα διεκδικήσουν μια νικηφόρα πορεία την οποία και την αξίζουν! Θα διεκδικήσουν κυρίως το δικαίωμα ως ιστορική ομάδα του ποδοσφαίρου γυναικών να έχουν τις υποδομές που απαιτούνται – και ανάλογα σωματεία τις έχουν εξασφαλισμένες ως κάτι το αυτονόητο – ώστε να συνεχίσουν με καλύτερες προϋποθέσεις να οργανώσουν την προετοιμασία τους, την συνέχεια και ανάπτυξη της Ακαδημία τους κλπ.

Στη χρονιά που πέρασε πολλοί ήταν οι χορηγοί που στάθηκαν αρωγοί στην ομάδα. Είτε με την παρουσία τους στα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας, είτε με οικονομικές ενισχύσεις και προσφορές. Σ όλους και στον καθένα ξεχωριστά η διοίκηση εκφράζει ένα θερμό ευχαριστώ και την προσδοκία να είναι και πάλι κοντά στην ομάδα.

Ιδιαίτερα η Διοίκηση των Πιερίδων Μουσών ευχαριστεί θερμά τον κ. Ιωάννη Συμεωνίδη για την πολύπλευρη ενίσχυση και συμπαράσταση στην ομάδα. Εύχεται στον ίδιο ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Κατερίνης, καλή επιτυχία! 







ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΑΣΤ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ:



«Στις 26 Μαΐου αλλάζουμε πορεία.
Στηρίζουμε «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» για έναν Δήμο Ισχυρό για ΟΛΟΥΣ»
«Την Κυριακή βάζουμε τα θεμέλια για τη νέα πορεία του Δήμου Δίου – Ολύμπου», διεμήνυσε από το Λιτόχωρο ο υποψήφιος Δήμαρχος Αστέριος Φαρμάκης. Στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου, ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Συμπολιτεία» έστειλε ηχηρό μήνυμα για αλλαγή στον Δήμο Δίου – Ολύμπου.
«Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ έρχεται να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και την εμπιστοσύνη στη σχέση Δήμου – Δημότη. Αποτελούμενη από ανθρώπους άφθαρτους, με ήθος και ανιδιοτέλεια, προερχόμενους από όλο το φάσμα της γεωγραφίας του Δήμου, θέλει και μπορεί να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο. Εκπρόσωποι από όλα τα επαγγέλματα που δίνουν πνοή στον τόπο μας αλλά και από όλη τη δημοκρατική πολιτική σκηνή ενώνουμε τις δυνάμεις τους με συνδετικό κρίκο την αγάπη για τον τόπο μας», σημείωσε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Αστέριος Φαρμάκης.
Χρειαζόμαστε καινοτόμες λύσεις και τολμηρές πρωτοβουλίες
«Επιδίωξή μας είναι να βρεθούν λύσεις καινοτόμες και τολμηρές για τα χρόνια προβλήματα και να δοθεί ταυτόχρονα η αναπτυξιακή ώθηση σε όλα τα πεδία δράσης στον Δήμο μας, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος και συνέχισε: «Όμως, η ανάπτυξη που οραματιζόμαστε πρέπει να είναι δίκαιη για όλους. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε τον διαχωρισμό των συμπολιτών ή των κοινοτήτων μας σε κατηγορίες. Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να γίνει ισχυρός για όλους, παραγωγικός για όλους, δίκαιος για όλους, διάφανος για όλους!»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ / ΑΣΚΗΣΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ"

 Ο 12ος Μακεδονομάχος διεξήχθη στην περιοχή της Ελαφίνας στα Πιέρια όρη μεταξύ 2 έως 5 Μαΐου . Συμμετείχαν περισσότεροι από 300 άντρες και γυναίκες από όλη την Ελλάδα(Κύπρο, Κρήτη, Χίος, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη κτλ).
Το παράρτημα Πιερίας της Λέσχης ΕΦέδρων Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχε με δύναμη 14 ατόμων, με μια 8μελή ομάδα ασκούμενων και με τους υπόλοιπους στην οργάνωση της άσκησης. Μάλιστα το παράρτημα Πιερίας είχε την τιμή να οργανώσει και να ¨τρέξει¨ δυο από τα αντικείμενα αξιολόγησης!

Η άσκηση ήταν πάρα πολύ απαιτητική σε αντοχή και γνώσεις. Περιελάβανε όλα τα αντικείμενα που θα πρέπει να γνωρίζει ένας στρατιώτης πεζικού σήμερα. Το σενάριο της άσκησης ήταν απόλυτα ρεαλιστικό και βασιζόταν  στις εμπειρίες που έχει αποκτήσει η λέσχη από την συμμετοχή της σε ασκήσεις του εξωτερικού.
Οι ομάδες διάνυσαν μέχρι 45 χλμ με πλήρη φόρτο και αξιολογήθηκαν στα παρακάτω αντικείμενα: Διαβιβάσεις, Α΄ βοήθειες  μάχης, κλήση πυρών πυροβολικού, Α.Ρ.Β.Χ.Π. /μεταφορά τραυματία, μάχη αστικού περιβάλλοντος, αντίδραση σε ενέδρα, άμυνα,
check point, διέλευση υδάτινου κωλύματος με λέμβο, αναγνώριση οπλικών συστημάτων, εύρεση και αντιμετώπιση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών όπως επίσης και σε άλλα αντικείμενα.
Η φετινή τελετή λήξης όπως και άλλες πολλές των τελευταίων ετών ήταν άκρως συγκινητική , πλανιόταν δε στην ατμόσφαιρα η αίσθηση ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν ήθελε να τελειώσει σε αντίθεση με την κούραση που όλοι είχαμε.
Φέτος μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Ε.Θ.Α Στρατηγός κος Μιχαήλ Κωσταράκος, που ως Α/ΓΕΕΘΑ έδωσε ώθηση στο θεσμό της εφεδρείας και ο εμπνευσμένος λόγος του συγκίνησε όλους. Επίσης ο πάντα αεικίνητος και πάντα δίπλα μας επίτιμος πρόεδρος Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αντιστράτηγος ε.α. κος Κωνσταντίνος Τραχανατζής ζωντανός θρύλος των Ειδικών Δυνάμεων.
Τιμώμενη περιοχή φέτος, ήταν η Κρήτη. Ο λόγος που εκφωνήθηκε πριν το δρώμενο εξυμνούσε τον φόρο αίματος που κατέθεσαν οι Κρήτες μαχητές  για την απελευθέρωση των ιερών χωμάτων της Μακεδονίας .

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ & ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
               (υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)   
1              ΓΑΛΑΝΗ-ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ  ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ του ΙΩΑΝΝΗ              
2              ΓΑΛΑΝΗ  ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ       
3             ΓΑΛΑΝΗ-ΧΑΛΑΤΣΗ  ΟΥΡΑΝΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ              
4             ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ  ΔΟΜΝΙΚΗ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ         
5             ΖΗΝΕΛΗ-ΣΙΑΜΗΤΡΑ  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ του  ΓΕΩΡΓΙΟΥ      
6             ΖΙΟΥΛΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
7             ΚΑΪΑΦΑΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του  ΧΡΗΣΤΟΥ               
8             ΚΟΡΥΦΙΔΗΣ   ΝΙΚΟΛΑΟΣ του  ΧΑΡΙΛΑΟΥ  
9             ΜΕΡΙΚΟΣ   ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του  ΑΣΤΕΡΙΟΥ  
10           ΝΤΟΤΣΙΚΑΣ   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) του  ΑΝΤΡΕΑ
11            ΠΟΣΟΝΙΔΗΣ   ΘΕΟΔΩΡΟΣ  του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ            
12            ΤΣΕΛΕΠΗΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ       
13           ΧΑΛΑΤΣΗΣ   ΘΩΜΑΣ του  ΠΑΝΤΕΛΗ             
14           ΧΑΛΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ   ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Α. Τζιτζικώστας: «Δίνουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης, με λόγια λίγα και έργα πολλά» - Επίσκεψη σε Εύοσμο, Πολίχνη και Συκιές



Τρεις περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, στους Δήμους Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών, επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε την πλατεία Ευόσμου και τις λαϊκές αγορές της Πολίχνης και των Συκεών, όπου συνομίλησε με καταναλωτές, παραγωγούς, εμπόρους, επαγγελματίες, εργαζόμενους και καταστηματάρχες.

Οι πολίτες συζήτησαν με τον κ. Τζιτζικώστα κυρίως θέματα οικονομίας, καθημερινότητας και τοπικής αγοράς, αλλά και τις υποδομές κάθε περιοχής, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους και το βιοτικό επίπεδο.

Μετά το πέρας των επισκέψεών του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Επισκέφτηκα τον Εύοσμο, την Πολίχνη και τις Συκιές, τρεις αστικές περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, με έντονο το στοιχείο της τοπικής αγοράς, που συνιστούν πόλους κατοικίας, με σημαντική αύξηση του πληθυσμού τους και συνεπώς των αναγκών σε υποδομές, οι οποίες θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και το βιοτικό τους επίπεδο. Η Περιφέρεια είναι παρούσα με το έργο της και σε αυτές τις πυκνοδομημένες περιοχές. Η κρισιμότερη παρέμβασή μας συνολικά για τη δυτική Θεσσαλονίκη είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος της δυσοσμίας. Σε ένα πρόβλημα με το οποίο δεν τολμούσε να ασχοληθεί κανείς επί 40 χρόνια, εμείς δίνουμε λύση. Και βέβαια στις εμβληματικές παρεμβάσεις μας είναι η δημιουργία μητροπολιτικού υπερτοπικού πάρκου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, για την οποία η Περιφέρεια είναι ο πρώτος φορέας που διαθέτει 19 εκατομμύρια ευρώ, για να γίνει πράξη ένα όνειρο δεκαετιών για όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη.
Λύσεις στην καθημερινότητα δίνουμε και με τα έργα ανάπλασης και τη δημιουργία πυρήνων πρασίνου και αναψυχής στον Εύοσμο. Με τη μεγάλη ανάπλαση στην περιοχή πάνω από την περιφερειακή οδό, με την ανάπτυξη πρασίνου σε σχολικές αυλές και με τον εξοπλισμό των τμημάτων ένταξης των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, με την αναβάθμιση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, με την ανέγερση διώροφης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, με την ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου, ιατρείου και παντοπωλείου και με την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας.
Επίσης, στην Πολίχνη διευθετείται το τοπικό ρέμα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και ενισχύονται οι υποδομές. Δίνουμε ανάσα στον συνεχώς αυξανόμενο μαθητικό πληθυσμό, με νέα σχολεία, που θα κατασκευαστούν, όπως το 24ο και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, το 4ο και 7ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, το 12ο Δημοτικό και το 11ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης. Δίνουμε διέξοδο στους νέους στον αθλητισμό με τις παρεμβάσεις που χρηματοδοτήσαμε για τη βελτίωση σημαντικών εγκαταστάσεων στην Πολίχνη, όπως στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον οικισμό Μεγάλου Αλεξάνδρου και στα δυο μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πολίχνης, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αθλητικές κυψέλες της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Στις Συκιές αρχίζουμε τη διαμόρφωση πράσινου υπαίθριου χώρου επί της οδού Ρήγα Φεραίου στη λαϊκή αγορά, ενώ δρομολογήσαμε και την ανάπλαση του πάρκου «Ρουμανικών» στη Νεάπολη. Χρηματοδοτούμε την ανακατασκευή και διαμόρφωση χώρου πρασίνου μεταξύ των οδών Μεσολογγίου – Πλαστήρα – Λευκάδος, ώστε να δημιουργηθεί το «Πάρκο των Ήχων». Ταυτόχρονα υποστηρίζουμε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, εξοπλίσαμε τα τμήματα ένταξης των σχολείων του Δήμου και τον ενισχύσαμε με εξοπλισμό για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Με λόγια λίγα και έργα πολλά δυναμώνουμε τη δυτική Θεσσαλονίκη, δυναμώνουμε τη Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

 
Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Αγαπάμε τον τόπο μας και θα συνεχίσουμε να τον υπηρετούμε» Ενθουσιώδες κλίμα στη συγκέντρωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία στο Κίτρος


Με τον κόσμο στο πλευρό του συνεχίζει τις προεκλογικές του ομιλίες ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης. Κι όπως ήταν αναμενόμενο το βράδυ της Τετάρτης οι κάτοικοι του Κίτρους, της ιδιαίτερης πατρίδας του, δημιούργησαν μοναδικό κλίμα στην συγκέντρωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία, δίνοντας σημαντική ώθηση για την τελική νίκη του συνδυασμού στις εκλογές της 26ης Μαΐου.
Στην ομιλία τονίστηκαν τα όσα έχει επιτύχει η δημοτική αρχή στην περίοδο που ολοκληρώνεται φέτος, με πιο πρόσφατη την έγκριση έργου 9 εκ.€ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για την βελτίωση άρδευσης στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού. Ο Βαγγέλης Λαγδάρης αναφέρθηκε και στους άξονες που θα κινηθεί το πρόγραμμα της επόμενης 4ετίας, και στην προσπάθεια που θα γίνει ώστε το Κίτρος να αποκτήσει λαογραφικό και πολιτιστικό κέντρο στο παλιό κτίριο του δημοτικού σχολείου.
«Αγαπάμε τον τόπο μας και θα συνεχίσουμε να τον υπηρετούμε. Το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, γι’ αυτό έχουμε σχέση εμπιστοσύνης με τον λαό της βόρειας Πιερίας. Μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μέχρι την τελική νίκη, μαζί κερδίζουμε το Αύριο!»


Ζητώ την αγάπη σας και μία από τις δύο επιλογές της καρδιάς σας Βασίλης Τσακιρίδης δάσκαλος υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Κατερίνης με τον υποψήφιο δήμαρχο Σάββα Χιονίδη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»


ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ
Για την Κατερίνη που αξίζουμε και θα μας κάνει υπερήφανους
Για την Νέα Κατερίνη που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές
Αγαπητές/οί συμπολίτισσες, συμπολίτες
Μπήκαμε όλοι μαζί στην τελική φάση για τις Τοπικές Αυτοδιοικητικές εκλογές. Μέσα από αυτή την προεκλογική φάση γνωριστήκαμε όλοι καλύτερα υποψήφιοι και πολίτες συμμετέχοντας σε μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων έτοιμοι να συνθέσουμε τις ιδέες του καθενός με έναν επικεφαλή άνθρωπο με ελεύθερο πνεύμα, ανοικτό σε ό,τι καινοτόμο κι αποτελεσματικό υπάρχει, τον Σάββα Χιονίδη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμπορεύονται σ΄ αυτή την προσπάθεια, η οποία έλαβε γρήγορα χαρακτηριστικά μιας ενωμένης δυνατής ομάδας με δημοκρατική δομή, προτάσεις και θέσεις. Οι προτεραιότητες καθορίζονται από τις ανάγκες των συνδημοτών μας. Με ήθος, γνώση και πάνω απ΄ όλα με ανοικτούς ορίζοντες και αποφασιστικότητα θα δώσουμε τον δικό μας αγώνα. Το ψηφοδέλτιο μας είναι αντιπροσωπευτικό και συγκροτείται από αξιόλογους ανθρώπους που  είναι ενεργοί πολίτες έτοιμοι να καταθέσουν την εμπειρία, τη «φρεσκάδα» και τις δικές τους και δικές σας προτάσεις προς όφελος όλων των συμπολιτών. Καθένας μας έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει. Μικρό ή μεγάλο είναι το ίδιο  σημαντικό.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνυποψήφιούς μου για την σοβαρότητα, την συνέπεια και τον σεβασμό που έδειξαν, αποδεικνύοντας την πίστη στις σταθερές αξίες σε πνεύμα φιλικό, αποκτώντας και γνωρίζοντας αξιόλογους ανθρώπους και χαρακτήρες. Και επειδή οι άνθρωποι μπορεί να ξεχάσουν τι ακριβώς έκανες και είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πως τους έκανες να αισθάνονται κλείνω με αυτό:  Όταν γεννήθηκα μου έμαθαν δύο λέξεις «κερδίζω»… «κοπιάζω». Εγώ διάλεξα την πρώτη. Η ζωή μου έδωσε την δεύτερη και ο Θεός χαμογέλασε και μου έμαθε την τρίτη «Αγωνίζομαι». Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Καλές εκλογές και καλά αποτελέσματα.
Ζητώ την αγάπη σας και μία από τις δύο επιλογές της καρδιάς σας για το Τοπικό Συμβούλιο Κατερίνης
                                                                 Με εκτίμηση
Βασίλης Τσακιρίδης δάσκαλος υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Κατερίνης με τον υποψήφιο δήμαρχο Σάββα Χιονίδη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»



Μυστακίδης Ιωάννης : “Λάθος επιλογές στον Αιγινιακό, δύσκολη συνέχεια μετά την πτώση”

Ο Γιάννης Μυστακίδης αποτέλεσε ενεργό στέλεχος στο τεχνικό τιμ του Αιγινιακού, ως συνεργάτης των προπονητών Μίρσαντ Γιόνους και Τζεμ Καρατζά (δούλεψε αρχικά με τον Σκοπιανό και εν συνεχεία με τον Τούρκο, ως το τέλος), έχοντας και άλλα καθήκοντα, όπως βοηθός προπονητή , αλλά και αναλυτή αγώνων.
Ο άλλοτε τεχνικός του Πιερικού και θείος του ποδοσφαιριστή Μυστακίδη Γιάννη  του ΠΑΟΚ  έκανε στον “arenafm.gr” τον φετινό απολογισμό για την ομάδα της Πιερίας, που υποβιβάζεται από τη Φούτμπολ Λιγκ: “Όταν πέφτεις από τον πρώτο γύρο, σίγουρα φταίνε πολλά. Εξαρχής είχαμε δύσκολη αποστολή. Εκπροσωπούσαμε μικρή κοινωνία, σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, με ιστορικές ομάδες, μεγάλων πόλεων. Έπεφταν έξι ομάδες. Κάποτε θα υποβιβαζόταν και ο Αιγινιακός. Έγιναν κάποιες λάθος επιλογές, ενώ συνειδητά εμπιστευτήκαμε ένα νεανικό ρόστερ. 
Από τον Αιγινιακό πέρασαν καλοί παίκτες, που έπρεπε να παίξουν και δεν αξιοποιήθηκαν όσο έπρεπε. Δεν πήραν τις ευκαιρίες τους, όπως για παράδειγμα οι Παπάζογλου, Βλαχομήτρος, Καπετάνος , Κοζάκης   και αρκετα άλλα παιδιά που ξεχναω τώρα.  Όπως και παιδιά που έφυγαν τον Δεκέμβριο αποδυναμώνοντας αρκετα την νεανική ομάδα  μας . 
ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ”
Για να συνεχίσει ο Γιάννης Μυστακίδης: “Είναι δύσκολη η επόμενη μέρα μετά τον υποβιβασμό. Δεν ξέρουμε τις προθέσεις της διοίκησης του Φώτη Τσουγγαρή. Υπάρχει αβεβαιότητα, καμία ενημέρωση για όλα τα θέματα που εκκρεμούν . Οι παίκτες μετά την πτώση στη Γ´ Εθνική, που είναι ερασιτεχνική, μένουν ελεύθεροι, λύνονται τα συμβόλαια. Πάντως , δεν θεωρώ ότι μας επηρέασε στον υποβιβασμό η ανάμειξη στην… παλιά ιστορία με τον ΟΦΗ. 
Δεν έχει καμία σχέση,  η ομάδα σαν ομάδα αθωώθηκε  δεν ήταν ο λόγος που ήμασταν σταθερά στην τελευταία εξάδα, ούτε εντέλει πέσαμε εξωαγωνιστικά”, φταις εσύ και πρέπει ο καθένας ξεχωριστά  να αναλάβει τις ευθύνες   του  ο καθένας . 
“ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΗΜΑ
Υπήρξαν κέρδη φέτος στο Αιγίνιο; “Δουλέψαμε με νεαρά ταλέντα, τα εμπιστευτήκαμε. Αρκετοί παίκτες του ρόστερ πήραν εμπειρίες και ωρίμασαν, σε περιβάλλον ανταγωνισμού, το έδειξαν με θετικά αποτελέσματα απέναντι σε ομάδες όπως Ηρακλής, Παναχαϊκή,Απόλλων Πόντου και Τρίκαλα. Έχουν προοπτική για το παραπάνω βήμα στην καριέρα τους”και θα δείτε ποιοι , δεν θέλω να αναφέρω ονόματα γιατί στην Ελλάδα η αληθινή  γνώμη ποδοσφαιρικη είναι παρεξηγήσιμη..     
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ, ΚΕΡΔΟΣ ΟΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ”
Όσο για τον ίδιο; “Ευχαριστώ τον Νίκι Μαρίνοφ, Βούλγαρο τεχνικό διευθυντή και χρηματοδότη της ομάδας μας, τον πρόεδρο Φώτη Τσούγγαρη  αλλά και τους προπονητές που συνεργάστηκα, τους Γιόνους ,Καρατζά και Ζαρογιάννη.
Πιστεύω να βοήθησα, ως συνεργάτης, γυμναστής και αναλυτής. Πλέον, δική μου προτεραιότητα είναι να συνεχίσω ως αναλυτής και συνεργάτης σε τεχνικά επιτελεία, άλλα και προπονητής.  Παρουσίασα τη δουλειά μου σε προπονητές, μίλησα μαζί τους, αναζητώ κάτι διαφορετικό. Κέρδος της χρονιάς για μένα ήταν ότι έκανα γνωριμίες, σε επαγγελματικό στερέωμα, εμπειρίες και πολλά άλλα .  Ελπίζω να αξιολογήσουν θετικά τη δουλειά μου και να συνεργαστώ με κάποιους μελλοντικά, αυτό θα επιδιώξω”. 
Ευχαριστώ τούς πάντες και πάνω από όλα όλους τούς ποδοσφαιριστές της ομάδος  για την άψογη συνεργασία ..
Εύχομαι σε όλους  καλή τύχη  ...