ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

3 κλειδιά για να κάνετε μια συζήτηση χωρίς να χάσετε το ενδιαφέρον του άλλου


3 κλειδιά για να κάνετε μια συζήτηση χωρίς να χάσετε το ενδιαφέρον του άλλου

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είπε ότι «μια καλή συζήτηση πρέπει να εξαντλήσει το θέμα, όχι τους ομιλητές». Αναμφίβολα, ένας άνθρωπος που διαπραγματευόταν όσο ο Τσόρτσιλ έπρεπε να ξέρει πώς να συνομιλεί χωρίς να χάνει το ενδιαφέρον του άλλου, αν και είναι πολύ απίθανο να τα έγραψε σε χαρτί και να τα άφησε για τους επόμενους.

Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές. Είμαστε κοινωνικά όντα και η ζωή μας αναπτύσσεται γύρω από τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να δημιουργείτε καλές συνομιλίες .

Κλειδιά για να κάνετε μια συζήτηση χωρίς να χάσετε το ενδιαφέρον του άλλου

Ο ορισμός της ερωτικής επιθυμίας

 Η λέξη επιθυμία προέρχεται από την ένωση των όρων «de» και «sidere» (το αστρικό). Προέρχεται από τον κόσμο που ξεπερνά το μυαλό και το σώμα για να φτάσει στα αστέρια, το θείο και το ακατανόητο. Αυτός είναι μόνο ένας από τους ορισμούς της ερωτικής επιθυμίας.

Ο ορισμός της ερωτικής επιθυμίας

Είναι πιθανό να πιστεύετε ότι η ερωτική επιθυμία περιλαμβάνει απλώς την παρόρμηση για σεξ. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πολύ σωστό. Στην πραγματικότητα, το να μιλάς για επιθυμία σημαίνει να περάσεις σε ένα υψηλότερο επίπεδο, ένα επίπεδο που είναι ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο και οικείο. Είναι μια λαχτάρα για χάδια και σωματική επαφή. Είναι το κίνητρο να νιώσεις κοντά σε ένα άλλο άτομο και να βιώσεις ευχαρίστηση, να απολαύσεις το να γελάς ο ένας τον άλλον, να γελάς και να έρχεται σε επαφή δέρμα με δέρμα.

Σήμερα, είναι περίεργο να φανταστεί κανείς ότι η ερωτική επιθυμία παλαιότερα θεωρούνταν μια απλή παράλογη παρόρμηση. Γιατί, στην πραγματικότητα, αυτή η συμπεριφορά διέπεται σε μεγάλο βαθμό από μια λογική επιλογή. Πράγματι, επιλέγετε με ποιον θέλετε να ασχοληθείτε με την ερωτική δραστηριότητα. Επιπλέον, δεν ξυπνούν όλοι μέσα σας αυτά τα συναισθήματα, τα συναισθήματα, τα ένστικτα και τις επιθυμίες .

Η ψυχολογία ισχυρίζεται ότι η ερωτική επιθυμία είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια εμπειρία που διέπεται αποκλειστικά από ορμονικούς παράγοντες . Απαιτεί επίσης ψυχική ενεργοποίηση. Στην πραγματικότητα, είναι μια τέλεια συναισθηματική συμφωνία που σας οδηγεί, σας κατευθύνει και σας παρακινεί προς το αντικείμενο του πόθου σας.

Ερωτική επιθυμία

Γ εθνική 2ος όμιλος ( Συνέχισε με ήττα ο Περικός, ισόπαλοι Νέο Κεραμίδι , Σβορώνος )



 

Ο υπάλληλος της ΔΕΗ με τα... χρυσά δάχτυλα «χτύπησε» στον Χολαργό

 Τα κοσμήματα και τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής άρπαξε το πρωί της Κυριακής ένας «μαϊμού» υπάλληλος της ΔΕΗ στον Χολαργό.

Ο άγνωστος, φορώντας χειρουργική μάσκα, χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού στην οδό Ασπασίας λίγο μετά τις 10 το πρωί. Ανέβηκε στον πρώτο όροφο και με πρόσχημα ότι θα έκανε έναν έλεγχο για τυχόν διαρροή ρεύματος μπήκε στην κρεβατοκάμαρα της 67χρονης ιδιοκτήτριας. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά κατάφερε να βρει και να αρπάξει κοσμήματα αξίας 25 χιλιάδων ευρώ. Έφυγε σαν κύριος προτού η ευγενική κυρία καταλάβει τι είχε συμβεί.

Πρόβλεψη για πάνω από 60.000 νεκρούς από τον σεισμό

 Συμπληρώθηκε ήδη μια εβδομάδα από τα δύο τρομαχτικά χτυπήματα του Εγκέλαδου στην Τουρκία και την Συρία την περασμένη Δευτέρα, που άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και αγνοούμενους, αλλά και περισσότερους από ένα εκατομμύριο άστεγους.

Παράλληλα εφιαλτικές καθίστανται όσο περνούν οι μέρες, οι προβλέψεις για τον τελικό αριθμό που αναμένεται να φθάσουν οι νεκροί καθώς μια βδομάδα μετά οι αριθμοί αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο, με συνέπεια οι προβλέψεις των ειδικών να κάνουν λόγο για περισσότερες από 60.000 ανθρώπινες απώλειες, καθώς όσο περνούν οι ώρες τα σωστικά συνεργεία χάνουν τη μάχη με το χρόνο, στην προσπάθειά τους να βρουν επιζώντες κάτω από τα ογκώδη ατέλειωτα ερείπια που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος.

Επισήμως, ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τις 33.000 με τους 30.000 να καταγράφονται στην Τουρκία και περισσότερους από 3.500 στη Συρία.

Από την πλευρά του ο αξιωματούχος του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς ο οποίος συντονίζει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στις περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τον σεισμό, εκτιμά ότι αυτός ο μέχρι στιγμής επίσημα καταγεγραμμένος αριθμός θανόντων εξαιτίας του σεισμού θα υπερδιπλασιαστεί, επιβεβαιώνοντας έτσι όλες τις μέχρι ώρας αρνητικές προβλέψεις.

Αν προσμετρηθούν μάλιστα, στα παραπάνω νούμερα και οι τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία οι οποίοι ξεπερνούν τους 80.000, με τους πάρα πολλούς από αυτούς να είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση αντιλαμβάνεται  εύκολα κανείς ότι είναι θέμα χρόνου αρκετοί να προστεθούν στον μακάβριο αριθμό των νεκρών. 

Έρχονται προγράμματα για 200.000 νέες θέσεις εργασίας

 Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Στην εξαγγελία 200.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας μέσω ΔΥΠΑ (τέως ΟΑΕΔ) εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, κος Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο  της 14ης εκδήλωσης "Ημέρες Καριέρας" της ΔΥΠΑ.

Οι "Ημέρες Καριέρας", οι οποίες θεσμοθετήθηκαν το φθινόπωρο του 2021, είναι ένα από τα νεότερα εργαλεία της ΔΥΠΑ. Αποτελούν σημείο συνάντησης και άμεσης επικοινωνίας ανάμεσα σε επιχειρήσεις που θέλουν να προσλάβουν προσωπικό και ενδιαφερόμενους.

Ο κος Μητσοτάκης, συγκεκριμένα, ανέφερε πως "  το επόμενο διάστημα θα βγουν περίπου 200.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ". Και συμπλήρωσε πως "στόχος μας να ρίξουμε την ανεργία κάτω του 10%, εντός του 2024".

Ο ίδιος τόνισε πως θεωρεί  "αυτός είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός και η ΔΥΠΑ νομίζω ότι έχει ένα σημαντικό ρόλο να εισφέρει σε αυτή την προσπάθεια".

Το διπλό μέτωπο

Συνάντηση Θ. Σκυλακάκη με δικαστές και εισαγγελείς: Ζητούν επιστροφή δώρων και επικαιροποίηση επιδομάτων

 Του Παναγιώτη Στάθη

Με ένα "όχι” και μία δέσμευση για θετική έκβαση σε δύο βασικά αιτήματα που έθεσαν, έφυγαν οι Πρόεδροι Δικαστικών Ενώσεων κατά τη συνάντησή τους με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ειδικότερα, στο αίτημα για επιστροφή των δώρων - Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας - στους Δικαστικούς Λειτουργούς, σύμφωνα με τη ληφθείσα απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΝΔΕ και της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, ο αρμόδιος υπουργός απάντησε ότι ως προς αυτό δεν υπάρχει έδαφος συζήτησης, με δεδομένο ότι αφορά όλο το Δημόσιο τομέα.

Αντιθέτως, ο κ. Σκυλακάκης εμφανίστηκε θετικός και δεσμεύθηκε να μελετήσει το αίτημα των εκπροσώπων όλων των Δικαστικών Ενώσεων, το οποίο έχουν ήδη υποβάλλει και προς τον πρωθυπουργό, περί επικαιροποίησης των δικαστικών επιδομάτων, με την ψήφιση σχετικής διάταξης προ των βουλευτικών εκλογών.

Στη συνάντηση με τον κ. Σκυλακάκη συμμετείχαν οι Πρόεδροι της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Μαργαρίτα Στενιώτη, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Παναγιώτης Τσούκας, της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Παναγιώτης Δανιάς, της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ευάγγελος Μπακέλας, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου Κωνσταντίνος Εφεντάκης και της Ένωσης Μελών ΝΣΚ Εμμανουέλα Πανοπούλου, καθώς και εκπρόσωποι των Ενώσεων.

Οι τουρίστες κάνουν από τώρα την κράτησή τους στα Airbnb - εκτοξεύεται η ζήτηση

 Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Εκρηκτική είναι η ζήτηση για καταλύματα τύπου Airbnb φέτος το καλοκαίρι, με τους τουρίστες να κάνουν από τώρα την κράτησή τους. Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικά στοιχεία του Capital.gr από την εταιρία AirDNA, η ζήτηση εκτοξεύεται για κρατήσεις στην Αθήνα τους επόμενους μήνες, από το Μάρτιο μέχρι και τον Ιούλιο (πρόκειται για κρατήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου).

 

Όπως φαίνεται στα διαγράμματα, στην Ελλάδα η ζήτηση σε διανυκτερεύσεις ξεκινά να ανεβαίνει από τον Απρίλιο και μετά, με την αύξηση σε σύγκριση με το 2022 να φτάνει το 35% τον Ιούνιο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΙΟΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ



Ρεπό για την ομάδα του Αίολου Κατερίνης την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, που

ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Ίκαρο Έδεσσας, και υποδέχεται στην Κατερίνη την

ομάδα του Ζαφειράκη Νάουσας για την 7η αγωνιστική στο Β ΔΑΚ το Σάββατο 18

Φεβρουαρίου στις 16:00.


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Κ18


ΑΙΟΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


3-0 ΣΕΤ

(25-17, 25-17, 25-22)


Ακόμα μία Νίκη για την ομάδα των αγοριών του Αίολου Κατερίνης, απέναντι στον Μ.

Αλέξανδρο Γιαννιτσών για τον Β γύρο του Πρωταθλήματος, και παραμονή στην 1η θέση του

βαθμολογικού πίνακα με διαφορά 3 βαθμών από το δεύτερο και το αήττητο για 6

συνεχόμενες αγωνιστικές.

Την δυνατότητα για αλχημείες εκμεταλλεύτηκε ο προπονητής του Αίολου Κατερίνης

Παναγιώτης Στούπας που έδωσε χρόνο συμμετοχής στους παμπαίδες της ομάδας.

Οι συνθέσεις:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ .Για τις απάνθρωπες συνθήκες λειτουργίας του Γηροκομείου στον Κορυδαλλό Οι προβαλλόμενες «αλήθειες» απαλλάσσουν κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή από τις ευθύνες τους;

Για άλλη μια φορά τις ευθύνες τους έσπευσαν να συγκαλύψουν η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ και η κυβέρνηση αμέσως μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στο Γηροκομείο στον Κορυδαλλό.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Δελτίου Τύπου της Περιφερειακής Αρχής  ότι «η Περιφέρεια Αττικής, από το 2020 και κατόπιν σχετικών ελέγχων έχει προβεί στην επιβολή υψηλών προστίμων που ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες ευρώ και έχει προχωρήσει στην έκδοση τριών αποφάσεων ανάκλησης της άδειας καθώς και σφράγισης της μονάδας…».

Έκαναν επομένως το καθήκον τους!!!

Δηλαδή εάν κάποιος επιχειρηματίας του χώρου πληρώνει πρόστιμα μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί με άθλιες συνθήκες και μάλιστα για χρόνια;

Κουβέντα δεν λέει κανείς τους για το άθλιο πλαίσιο όπου η φροντίδα των γερόντων και των ευάλωτων ομάδων αφήνεται στα χέρια των επιχειρηματιών και των «φιλάνθρωπων», αποτελεί πεδίο για επενδύσεις και μπίζνες κερδοφορίας και αντιμετωπίζεται ως ατομικό πρόβλημα.

Αλήθεια τώρα ανακάλυψε η Περιφερειακή Αρχή ότι «το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν της δίνει τη δυνατότητα να προχωρά και σε σφράγιση των ακατάλληλων αντίστοιχων δομών», όπως λέει σε άλλο σημείο του Δελτίου Τύπου της; Όταν τον Σεπτέμβρη 2020 έβγαζε βαρύγδουπα δελτία ότι «σε είκοσι μέρες θα κλείσουν όσες Μονάδες δεν θα διαθέτουν άδεια λειτουργίας» μπορούσε; Ή και τότε μοιράζοντας φρούδες υποσχέσεις συγκάλυπτε την κατάσταση; Γιατί κρύβουν ότι οποιαδήποτε απόφαση σφράγισης μιας μονάδας για να υλοποιηθεί προϋποθέτει ύπαρξη δημόσιων δομών, ώστε να μεταφερθούν εκεί όλοι οι «φιλοξενούμενοι»; Γιατί δε ομολογούν ότι μετά την μεταφορά και την περίθαλψη σε κάποια δημόσια νοσοκομεία το πρόβλημα για το που θα φιλοξενηθούν οι ηλικιωμένοι θα παραμένει;

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ . ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

Με το νέο προεδρικό διάταγμα, αντί να προβλεφθεί διαβάθμιση των πτυχίων

όλων των καλλιτεχνικών σχολών και να δημιουργηθεί ανώτατη σχολή

παραστατικών τεχνών, τα πτυχία των σπουδαστών και σπουδαστριών των

δραματικών σχολών της χώρας, εξισώνονται με τα απολυτήρια λυκείου! Ενώ

αντιθέτως τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων, εξισώνονται με εκείνα των

δημοσίων πανεπιστημίων!

  Είναι παράλογο να  σπουδάζεις για τρία χρόνια σε δραματική σχολή και οι

σπουδές σου αυτές να μη λαμβάνονται καν υπόψη. Τα πτυχία των

δραματικών σχολών, να θεωρούνται ισότιμα με το απολυτήριο του λυκείου, με

το οποίο εισήχθης στη σχολή !   

Οι αντιδράσεις των ηθοποιών της χώρας μας, του τόπου που γεννήθηκε το

θέατρο, είναι λογικές και δίκαιες. Τις αντιδράσεις και τον αγώνα που ξεκίνησαν

οι ηθοποιοί,  συμμερίζεται όλος ο καλλιτεχνικός και επιστημονικός κόσμος της

χώρας. 

Το Φεστιβάλ Ολύμπου, που δημιουργήθηκε για να προβάλει και να υπηρετεί

το θέατρο, το φεστιβάλ που φιλοξενεί στο αρχαίο θέατρο του Δίου, δεκάδες

θεατρικές παραστάσεις κάθε χρόνο, στηρίζει και συμπαρίσταται στο δίκαιο

αγώνα των ηθοποιών.

Γιατί, έτσι απλά: Ηθοποιός σημαίνει ΦΩΣ !!!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

 «Προσφέροντας έμπρακτη αλληλεγγύη στον Τουρκικό και τον Συριακό Λαό,

ανοίγουμε παράθυρο ελπίδας για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών

του κόσμου»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έπληξαν τις γειτονικές χώρες Συρία και Τουρκία δεν

αποτελούν για τον ελληνικό λαό ξένο γεγονός. Ούτε φυσικά μας εκπλήσσει ότι εκατομμύρια

λαού αφήνονται ουσιαστικά στην τύχη τους την ίδια ώρα που οι κυβερνήσεις σε αυτόν τον

πλανήτη ξοδεύουν πάνω από 2 τρισεκατομμύρια ευρώ ως πολεμικές δαπάνες!

Μόνο η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του  λαού μπορεί να αποτελέσει

ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών.

Μόνο οι ίδιοι οι λαοί με την έμπρακτη αλληλεγγύη τους θα δώσουν ουσιαστικό χέρι

βοήθειας σε αυτή την δύσκολη χρονική συγκυρία στους δύο λαούς που την έχουν απόλυτη

ανάγκη. 

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η χώρα μας βαδίζει πλέον προς τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Διανύουμε μια

έντονη και μακρά προεκλογική περίοδο με κόμματα των δύο τελευταίων

Κυβερνήσεων να αναλώνονται σε αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά και

κυρίως δεν μας προτείνουν λύσεις στα καυτά ζητήματα της καθημερινότητας.

Η Δημοκρατική Παράταξη, η πολιτική δύναμη που άλλαξε την ιστορική διαδρομή

της πατρίδας μας και δικαίωσε τους, πόθους και τα οράματα γενεών, μετά από μια

περίοδο αμφισβήτησης και προβληματισμού των πολιτών, ανανεωμένη και

ελπιδοφόρα έρχεται ως η λύση στα αδιέξοδα. Από κάθε γωνιά της Ελλάδας τα

μηνύματα είναι αισιόδοξα και νικηφόρα.

Ο δημοκρατικός κόσμος, η κοινωνία του μόχθου, ήδη έδωσε τα πρώτα και πολύ

αξιόλογα μηνύματα της συμπόρευσης για τη νέα προοπτική, συσπειρώθηκε στο

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και με ηγέτη τον Νίκο Ανδρουλάκη ενός πολιτικού ο οποίος στην

διαδρομή του έδειξε εντιμότητα, καθαρό και συνεπή λόγο, πάντα μακριά από

συστημικές συντεχνίες, πορεύεται για την άνοδο της παράταξης και τον

πρωταγωνιστικό της ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ( ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10ης ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ)

 

 Μετά από 40 χρόνια, η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υ.ΠΑΙ.Θ προσπαθεί να επαναφέρει τον επιθεωρητή στα σχολεία. Επιχειρεί  να επιβάλει την αντιεκπαιδευτική , αντιεπιστημονική ατομική αξιολόγηση ως συνέχεια της αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας, την οποία σύσσωμος ο Κλάδος των εκπαιδευτικών  απέρριψε στην πράξη.

Για όποιον έχει σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία, μια ματιά και μόνο στον νόμο αρκεί για να καταλάβει ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι πολύ μακριά από την «αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» όπως ευαγγελίζεται.

Η εμπειρία από τις χώρες της Ευρώπης όπου εφαρμόστηκαν αντίστοιχα συστήματα όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία αλλά και η Αμερική είναι αποκαλυπτικά. Αποτέλεσε βασικό εργαλείο για την διαφοροποίηση των σχολείων με βάση την οικονομική-κοινωνική προέλευση των μαθητών, την ένταση των ταξικών φραγμών, την υποβάθμιση-υποχρηματοδότηση και εν τέλει το κλείσιμο σχολείων σε εργατικές περιοχές, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών ακόμα και απολύσεις.

Είναι προφανές ότι η στόχευση του Υπουργείου είναι να  καθυποτάξει και να  τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς, να “φορτώσει” όλες τις ευθύνες της πολιτείας (υποχρηματοδότηση, ελλείψεις προσωπικού, τεράστια προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή, κτηριακό, καθαριότητα και υγειονομική ασφάλεια των σχολείων, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, το περιεχόμενο της γνώσης κ.λ.π.), στις πλάτες μας.

Είναι προφανές ότι η στόχευση του Υπουργείου είναι να   να απαξιώσει και να συρρικνώσει το δημόσιο σχολείο,  να ιδιωτικοποιήσει τμήματα και των τριών βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης.  Είναι προφανές ότι η στόχευση του Υπουργείου είναι να   δημιουργήσει ένα  σχολείο πανάκριβο για την οικογένεια, κατηγοριοποιημένο, που θα λειτουργεί με όρους επιχείρησης, θα μετρά έσοδα-έξοδα, θα αναζητά πόρους για να διασφαλίσει μία στοιχειώδη λειτουργία.

Οι εκπαιδευτικοί προφανώς και δε φοβόμαστε την «αξιολόγηση». Δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να «ξεβολευτούμε».

Αντιδρούμε γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Δίνουμε τη μάχη για να προστατέψουμε το δημόσιο σχολείο και όλους τους μαθητές μας.  

Την Παρασκευή 10 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση ΠΕ Πιερίας. Συναντηθήκαμε με τη διευθύντρια ΠΕ, καταθέσαμε την αντίθεσή μας στα σχέδια του ΥΠΑΙΘ και ενημερώσαμε για  τις θέσεις του κλάδου.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ & ΣΥΡΙΑΣ

 

Μπορείτε να βοηθήσετε;

 

Αύριο, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, από 14:00 έως 18:00
συσκευάζουμε τα υλικά που έχουν συγκεντρωθεί.

 

Απευθύνουμε έκκληση προς όλα τα μέλη της ομάδας και τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν την Κυριακή 12 Φεβρ. από 14:00 έως 18:00 και τη Δευτέρα από 10:00 έως 14:00.στις εργασίες ταξινόμησης και συσκευασίας των υλικών που έχουν συγκεντρωθεί.

 

Συμπολίτες,


Αυτή την στιγμή ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από ολόκληρο τον πλανήτη κατευθύνεται προς τις περιοχές που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία και στην Συρία. Ο στόχος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ», να αποστείλει βοήθεια εντός των πρώτων 24 ωρών, διαθέτοντας υλικά πρώτης ανάγκης από τα αποθέματα της, αλλά και την προσφορά εκατοντάδων συμπολιτών μας, έχει ολοκληρωθεί.

 

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δράσης

 

Σήμερα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 14:00 ολοκληρώθηκει η πρώτη φάση της δράσης η οποία διήρκησε τρία 24ωρα. Σε αυτές τις 3 ημέρες, στις 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου έχουν παραδοθεί στο τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης υλικά συνολικού όγκου 60 περίπου κυβικών μέτρων, τα οποία ήδη διανέμονται στους πληγέντες, ενώ άλλα τόσα υλικά βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Καπνικό Σταθμό, τα οποία μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, πρέπει να συσκευαστούν.

 

Μετά από συνεννόηση με την Μεταφορική Κατερίνης Καραπέτσας - Αλιάγας, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 14:00 το μεσημέρι, ένα μεγάλο φορτηγό όχημα θα πραγματοποιήσει την επόμενη μεταφορά στη Θεσσαλονίκη.

 

Το επόμενο βήμα

Πιστοποίηση BLS από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας


Την Κυριακή στις 05 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της Διασωστικής Ομάδας

Πιερίας στο παλαιό Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε μια πιστοποίηση πάνω στη

Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS), από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ERC

(Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης). Σκοπός του σεμιναρίου είναι να

προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες για την αναγνώριση της καρδιακής ανακοπής και

να βοηθήσει τον εκπαιδευόμενο να παρέχει την βασική υποστήριξη της ζωής όταν

απαιτείται, ώστε να μπορεί να την αποτρέψει (όπου είναι εφικτό)

Αρχικά, οι εκπαιδευτές Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγράμματος του ERC)

Τζιότζιου Μαρίνα, Νικολόπουλος Παναγιώτης, Κατσίκας Νικόλαος και Γκοργκότζη


Δέσποινα ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες σε θεωρητικό

επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, για τη χρησιμότητα και την εφαρμογή τους στην

καθημερινότητα.

Ένωση Συνταξιούχων ΤΑΕ Ν. Πιερίας ( ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ )

 


Ο Διονύσης Φόλιος από την Καρίτσα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου στο πλευρό του Βαγγέλη Γερολιόλιου

 Γνωριμία με τους υποψηφίους. H συνεργασία μου με τον Διονύση Φόλιο τα τελευταία χρόνια δημιούργησε μια σχεση εκτίμησης και εμπιστοσυνης.

Ο Διονύσης Φολιος από την Καρίτσα είναι ένας πολύ έμπειρος αυτοδιοικητικός που τιμάται από το εκλογικό σώμα εδώ και πολλά χρόνια. Ο Διονύσης έχει προσφέρει πολλά στον Δήμο μας και στον αγροτικό συνδικαλισμό από θέσεις ευθύνης.

Δραστηριοποιείται από το 1987 συνδικαλιστικά στον αγροτικό τομέα. Είναι επί 15 χρόνια μέλος του συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας και πρόεδρος της Κοινοπραξίας Αγροτικών Συνεταιρισμών “Όλυμπος Πιέρια”.

Ο Διονύσης Φόλιος διετέλεσε στο παρελθόν νομαρχιακός σύμβουλος. Υπηρετεί επίσης επί σειρά ετών ως κοινοτικός σύμβουλος, δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης.



Είμαι βέβαιος ότι έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στον Δήμο μας.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ: 1. ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΙ 2. ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

 


1) ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Καλείσθε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, που θα πραγματοποιηθεί δια

ζώσης στις 15 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του

ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2023

Εισηγητής: Γεώργιος Νταντάμης, αντιδήμαρχος

2.

Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Επικοινωνίας και

Ενημέρωσης Κατερίνης (ΔΕΕΕΚ) και ορισμός προέδρου

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Δήμου

3.

Τροποποίηση της 8/2020 απόφασης Δ.Σ. με θέμα «Ορισμός μελών για τη συγκρότηση της επιτροπής

του άρθρου 3 του Ν. 2734/1999 περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων» λόγω παραίτησης μέλους

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Δήμου

4.

Ορισμός εκπροσώπων του δήμου στη Γενική Συνέλευση της Α.Ε. με την επωνυμία «Αξιοποίηση

ακινήτων Παραλίας Κορινού ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Κοινή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ» (δ.τ. «Α.Α.Π.Κ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

ΚΟΙΝΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.»), ύστερα από παραίτηση μελών

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Δήμου

5.

Υποβολή στο Υπουργείο Εσωτερικών σχεδίου πολυετούς προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού

προσωπικού 2024-2027

Εισηγητής: Δημήτριος Βαϊνάς, αντιδήμαρχος

Eργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Νέας Μηχανιώνας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 


Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 1Φεβρουαρίου 2023.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανύψωσης των φρεατίων του δικτύου αποχέτευσης επί της 27ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας, από την έξοδο του οικισμού Κερασιάς έως τη Νέα Μηχανιώνα.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με τοπικό αποκλεισμό του οδικού τμήματος κοντά στο χώρο εκτέλεσής τους, από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, με ώρα έναρξης στις 07.30 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Αλληλεγγύη για Όλους . Καμπάνια αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους τη Τουρκίας και της Συρίας


Ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς πολλούς

περισσότερους τραυματίες , χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια άστεγους.

Όπως και στο παρελθόν η «Αλληλεγγύη για Όλους καλείται να σταθεί δίπλα στον τουρκικό και

συριακό λαό. Ο πόλεμος, η παρατεταμένη ξηρασία και τώρα ο φονικός σεισμός δημιουργούν

συνθήκες ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης, διαμορφώνουν προϋποθέσεις για ένα νέο ισχυρό

μεταναστευτικό ρεύμα.

Ξεκινάμε καμπάνια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και χρημάτων σε συνεργασία με την

Κίνηση Αλληλεγγύης στον τουρκικό και κουρδικό λαό.

Η Καμπάνια συνδιοργανώνεται με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Συγκεντρώνουμε:

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ(ΓΛΥΠΤΟ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΛΕΒΡΑ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ)

Από 1 Μαρτίου 2023, με τον ερχομό της άνοιξης, την είσοδο των γραφείων του

Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, θα κοσμεί ένα από τα σπουδαία γλυπτά του μεγάλου

καλλιτέχνη της Πιερίας, Ευθύμη Καλεβρά.  Το δημιούργημα φέρει τον τίτλο «Το πέταγμα

του έρωτα».

Ήταν επιθυμία του ιδίου του καλλιτέχνη αλλά και της συζύγου του.

  Ως γνωστό μία σειρά γλυπτών έχει παραχωρηθεί από την κυρία Καλεβρά, στο δήμο

Κατερίνης, τα οποία έχουν εκτεθεί σε αίθουσα της Αστικής Σχολής Κατερίνης.

Εκεί έως σήμερα βρίσκεται και το γλυπτό που παραχωρείται στο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης και της μεταφοράς του στα γραφεία

του ΟΡΦΕΟ, έπρεπε να συνυπογράψουν οι τρείς πλευρές, η κυρία Καλεβρά, δια της

πληρεξουσίου δικηγόρου της, κυρίας Ματίνας Σαμαλή, του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα

Κουκοδήμου και του προέδρου του ΟΡΦΕΟ κ. Γρηγόρη Παπαχρήστου, γεγονός που

επιτελέστηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. 

Μυστακίδης Σχολή Πληροφορικής & Ρομποτικής.


Προγραμματισμός για Παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου!🦸‍♂️
👉Οι μαθητές μας αποκτούν αλγοριθμική και λογική σκέψη μέσα από την δημιουργία των δικών τους κινουμένων σχεδίων και παιχνιδιών. Σημαντική δεξιότητα και για το σχολείο.
 

Πολίτες δεύτερης κατηγορίας (Οικογένεια ξανά (Family again) ).

Του Παναγιώτη Αλεξόπουλου 


Στην Ελλάδα υπάρχουν πολίτες δύο διαβαθμίσεων. Στην πρώτη ανήκουν αυτοί που έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους και στη δεύτερη αυτοί που έχουν λιγότερα δικαιώματα από τους πρώτους, πάλι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, αλλά και εμπεδωμένες δικαστικές πρακτικές.

Η άποψη αυτή φαντάζομαι πως θα προκαλέσει την αγανάκτηση πολλών αναγνωστών που θα τη θεωρήσουν ένα λεκτικό σχήμα με σκοπό τον εντυπωσιασμό. Πιθανόν να αντιτάξουν, πως σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Συντάγματος «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου» και πως «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις». Έχουν όμως; 

Διαβάζοντας προσεκτικότερα το Σύνταγμα της Ελλάδας, διαπιστώνουμε ότι η ισχύς του Άρθρου 4 δεν είναι καθολική, καθώς στο Άρθρο 21 προβλέπεται ότι: «Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους». Παρατηρήσατε ότι δεν προστατεύεται η πατρότητα, ενώ προστατεύεται η μητρότητα;

Μήπως λοιπόν το Άρθρο 21 εισάγει μια δυσμενή διάκριση με βάση το φύλο των πολιτών; Κάποιοι βέβαια θα διαφωνήσουν και πάλι, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η μητρότητα είναι ουσιαστικά διαφορετική από την πατρότητα, καθώς μόνο οι γυναίκες έχουν προικιστεί από τη φύση με τα δώρα της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της γαλουχίας, περιόδους ιδιαίτερα ευαίσθητες κατά τη διάρκεια των οποίων πράγματι έχουν ανάγκη αυξημένης προστασίας. Όμως το Άρθρο 21 αναφέρεται στη μητρότητα γενικά, και όχι στην πρώτη περίοδο της μητρότητας. Η μητρότητα και η πατρότητα όμως, δεν είναι λειτουργίες που αφορούν μόνο την ανατροφή του παιδιού κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του. Αφορούν το σύνολο της στοργής, αγάπης, ανατροφής, εκπαίδευσης, καθοδήγησης, νομικής εκπροσώπησης, αστικής ευθύνης και κοινωνικοποίησης που προσφέρουν οι γονείς στα παιδιά τους μέχρι να ενηλικιωθούν (κατά τη στενή – νομική έννοια των όρων), αλλά και μετά από αυτήν κατά την ευρύτερη έννοια. Συνεπώς είναι εύλογο νομίζω το ερώτημα γιατί να μην τελεί υπό την προστασία του Συντάγματος και η πατρότητα μαζί με την μητρότητα, ως απαραίτητα συστατικά στοιχεία στην ανάπτυξη της οικογένειας.